1333
Total War: Attila
  • Riddick21
    De számszerűleg mennyin áll a sanitation-öd? Van egy értéke városonként/provinciánként, ezt meg tudod nézni, van egy ilyen kis ikon a városképek bal felső sarkában, helyzettől függően piros vagy zöld, ott pontosan meg tudod nézni, hogy állsz. Annyi nem elég ám, hogy felhúzol 1-1 sanitation-re adó helyet, később pillanatok alatt el lehet szaladni vele, ésszel kell csinálni nagyon.
  • Riddick21
    Akkor oda a nyakad, mert a DLC is csúszott, március 4-re ;)
  • Hunor1
    hali. tudja valaki hogy az új generálisok miért lesznek egyre drágábbak a kampányban??? most az 50. körnél vagyok kelet-rómával. kezdetben 1000 arany körül nevezhettem ki generálist most meg több mint ÖT EZER !! az ára :(( pedig csak sima egy csillagos fazonok .
    a másik ez a kurva betegség! értem én hogy fel kell húzni fürdőket meg ilyen tisztasági projekteket, no de ez nem megy olyan gyorsan. és hiába viszem el a seregemet oda ahol jó a helyzet, ezzel csak azt érem el hogy az a város is megfertőződik ahol eddig magas volt a tisztasági ráta. volt már eddig 2 seregem is amelyik egyszerően kihalt a betegség miatt ( illetve magam szüntettem meg amikor láttam hogy nem gyógyulnak és ilyen 20-as körüli emberszám volt az egységekben) azért jó lett volna valamilyen gyógyító opciót adni mondjuk a papoknak, vagy esetleg valami ispotályos épületet adni a játékba.
  • e98ff
    Egyébként a nyakamat mertem volna rátenni, hogy az új DLC hamarabb kijön, mint a javítás. Ha jól emlékszem, mindkettőt csütörtökre ígérték, erre tegnap este frissítés nuku, bezzeg a longobárd dlc már elérhető volt. Milyen meglepő... :)
  • e98ff
    Én a helyedben a Shogun 2-t még pótolnám :)
  • Elar
    Hopp. Köszi szépen!
    Régen nem játszottam vele huzamosan és a Shogun 2, Rome 2 kimaradt.
    Érdekes. Így azért más lesz a játékmenet :)
  • PrasCo
    Most már - bár ezt gondolom, észrevetted - a seregek képzése hiába a városok (helyesebben a provinciák) képességeitől függ, az minden esetben egy-egy hadvezér által irányított seregnél történik. Magyarán, ha valahol nincs hadsereged, utánpótlást sem tudsz képezni. Ha viszont még van "szabad sereg-helyed", akkor kinevezhetsz egy új generálist egy település mellé, akinek a zászlaja alá egységeket képzel. Ezeket aztán ízlés szerint használhatod már fejőstehénnek, tehát elviheted őket frontvonalbeli erőkhöz, és ott, sereg-sereg között már működik az egységcsere.
    A másik megoldás, hogy a komplett sereget hazahozod, de erre rendszerint csak átfegyverzéskor van szükség, vagy akkor, ha annyira tönkreverték, hogy kiirtottak belőle számottevő mennyiségű egységet. Ha hirtelen kell segítség, a zsoldosok amúgy is gyorsabbak, mint otthonról dobálni előre a cuccot. :) A meg nem semmisült, de veszteséget szenvedett alegységek pedig saját területen idővel automatikusan feltöltődnek, ezt a kis zöld plusz-jelre rámutatva tudod pontosítani az egységkártyákon.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.02.26. 19:11:03
  • Elar
    Értem. Köszönöm
    Akkor a hátországban "legyártott" egységek, h kerülnek a frontra? :)
  • PrasCo
    Annyit tennék még hozzá, hogy a frakció menüjében nyomon követheted folyamatosan, hogy aktuálisan mennyi haderőd, flottád, kémed, miegymásod lehet. Ez alapvetően az imperiumod függvénye.
  • Riddick21
    Mert utoljára a Shogun 2-ben működött ez, a Rome 2 óta csak tábornokokkal, hadvezérekkel együtt léteznek a seregek (hála a magasságos égnek).
  • Elar
    Sziasztok
    Bocsánat ha kicsit Láma kérdésem lesz.
    Anno megszoktam, hogy ha van egy seregem pl. 7 egységgel és abból csak egy csapatot akarok mozgatni, akkor rákattintok és mehetek is vele. Ha kettőt jelölök kettő megy, 5 marad.
    Most meg hiába jelölöm ki, megy mindenki.
    Ez most miért vagy hogyan?
  • tobias88
    Én Sassanid Empire-val tolom (tudom, easy) azért hogy belejöjjek. Velük mondjuk tényleg könnyű, mert Kelet Rómát szétszedik a vandál népek északról és nagyon legyengültek, én meg jól betámadtam őket kelet felől. Elfoglaltam már vagy 15 falut, de egy sereggel sem találkoztam még...

Parthia felrúgta a vazallusságot, de ezen kívül egy pillanatra sem volt nehéz a játék. Gyakorlatilag ha eljutok hajókkal északra akkor meg is nyertem a játékot egyből, mert annyi cikket termelek, hogy a kereskedelmi egyezményekkel mérhetetlen pénzre teszek szert.

Ha ezzel végeztem, jöhet nyugat Róma megmentése, de félek tőle, sosem láttam még legendás nehézséget TW játékban (tripla cheat megy a géptől biztos)
  • e98ff
    Engem a videók idegesítenek, még az nvidia logó is szaggat az elején. De az fps meg 200 körül mozog a fraps szerint...

Más: Ismét újat kezdtem Kelet-Rómával. A konstantinápoly melletti gázlónál megtámadtak a vizigótok (könnyen átjöttek a vizen, höhö :)), és jól elvertek. A csapatom visszavonult egy konstantinápoly melletti területre. Aztán üldözték a csapatomat még abban a körben, el is kapták, viszont ott volt a város védőserege is, és egyesült erővel szétbombáztuk a gót sereget. Már csa kegy van hátra, lassan nekik is befellegzik :)
  • Hunor1
    mikor jön már ez a patch????? kurvára idegesít a sok event ablakocska felugrálása amiatt hogy mindegyiknél lefagy pár másodpercre a kép és nem lehet gyorsan "leokézni" őket ! rómával egy kínszenvedés minden körváltás a rengeteg event üzenet miatt.
  • e98ff
    Gondolom, hogy a Rome 2 agyon javított motorját használja, sok Rome 2-es hiba már nem tud előjönni. A következő játék, ami kijönne ezzel a motorral pedig olyan lesz, mint a Shogun 2, egy agyon csiszolt, kiforrott játék lesz. Vagy csak én vagyok nagyon elfogult a Shogun 2-vel? :)
  • tobias88
    "Fixed a 30-60 second freeze that sometimes occurred after ending turn in Campaign modes."

Ez nekem 3szor elő is jött, jó hogy megcsinálják
  • tobias88
    Nem rossz amúgy semmiben, nincsenek Rome2es problémák. Viszont ez azért van mert alig fejlődött valamiben, nem is nagyon tudott elromolni
  • e98ff
    Meg is van:
    Gates

Torching settlement gates has been replaced with the ability to hack them down with melee attacks. This new last-resort feature has been made in response to community feedback, and is an important mechanic to enable the attacking side to still have a chance of besieging a settlement even when their siege engines have been destroyed. The trade-off is that it comes at an extremely high price for the attackers. It’s the pyrrhic act of a desperate general.
    Certain weapons are more effective at destroying gates than others. Axes and two-handed weapons are the most effective, followed by swords and maces, followed by spears, daggers and pike. The less effective a weapon is, the more time it takes to break through.
    Given the prominence of towers, boiling oil etc in ATTILA, attacking gates is a very costly exercise for the attacker, and the AI will only use it as a last resort.
    If the AI attacks gates, it will employ more heavily armoured troops to do so, though it will deprioritise the use of elephants and its general.
    Basic barbarian settlement gates can be burned down at range using fire-arrows, though this is less efficient than before. Reinforced or bronze gates are immune to fire altogether, and when no artillery is present, will need to be engaged in melee.
    The AI is more likely to build siege equipment on the campaign map before assaulting a settlement.

Technical and Performance improvements

Battle

Level of detail on certain units in battle is now handled better on Mac.
    Improved how the level of detail changes on trees on the campaign map, to make it less noticeable.
    Optimisation for unit banners in battles.
    Memory optimisation for imposter sprites.
    Fixed various instances which may cause crashes.
    Added missing Hadrian’s Wall back into battle outfields.

Campaign

Fixed a 30-60 second freeze that sometimes occurred after ending turn in Campaign modes.
    Improved video playback.
    Fix for the Campaign map terrain sometimes turning dark/black after leaving a Campaign battle during the End Turn sequence on Mac.
    Some beaches around the coast of Britain will no longer appear white through the Campaign shroud, as they did before with certain graphics settings.
    End Turn times optimised.
    Fix for error in event generation logic.
    Fixed various instances which may cause crashes.

General

Improved performance with AMD graphics cards.
    AMD MSAA optimisation.
    Changing the "Unit Detail" graphics settings during battle will no longer cause some units to lose their weapons.
    Optimisation to reduce the VRAM usage in battles.

Javították a videólejátszás problémáját, hátha legalább az már nem szaggat a gépemen :)
  • PrasCo
    Lehet. :) Mindenekelőtt, nemigen lesz több bronzkaput-fáklyávalgyújtogatás. (igaz, helyette lesz fejszével / karddal / tőrrel(...) szétverés.)
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.02.25. 13:33:21
  • e98ff
    Egyébként csütörtökre igértek egy javítást, azt lehet tudni, hogy mi lesz benne? Kics optimalizálás esetleg, hogy gyorsabban fusson? Pár fps még jöhetne :)
  • PrasCo
    Könnyen lehet, hogy úgy nehezebb, igen. Én még csak úgy próbáltam ki, hogy - időt és mozgásteret nem hagyva nekik - rögtön az elején hozzájukvágtam az utolsó kavicsot is. ...na jó, a kettőből az egyik sereget szándékosan tartalékban hagytam, hogy a következő körben intakt, és zsoldosokkal feltöltött állapotban már érdemi kihívó legyen, na de érted. :)
    De lenyomod őket, mint a lyukasztógépet! :D Nem viszik el szárazon az igaz Róma és jóravaló polgárai ellen elkövetett bűneiket.
  • e98ff
    Nekem a gótok az első körben kfosztottak egy települést, egyet meg felégettek. Újrakezdtem, bevittem a kontantinápolyi sereget az egyik vársba, összevonta a két seregét, és lealázott az első körben, a települést felégette, majd egy másik felé indult. Harmadik kezdésre szerencsém volt, akkor csak kifosztotta a két települést, én meg most közben sereget gyűjtök, hogy kipicsázzam őket a birodalmamból. Lehet nekem is meg kellett volna tépázni őket először.
  • PrasCo
    Ez hagyján, a hunokkal szórakozva védekezve megvertem a nyugatómai lázadók seregeit*, majd "bosszúból" elhamvasztottam az utolsó településüket - ha jól emlékszem, Genovát. Vízen volt még azonban egy flottaszerűsége, illetve egy tönkrevert, egy-két szétcseszett egységtöredéket tartalmazó "serege". ...ennek ellenére minden egyes körben(!) a hajóival(?) újraépítette a várost. Erre én odamentem, és felgyújtottam megint, mire ő visszajött és felépítette - újra, és újra, három körön keresztül, amikorra meguntam ezt az egészet. Azt még elfogadom, hogy volt erre pénze (báár...), de ehhez talán népesség is kell, nem?
    Balanszírozás okán mondjuk elfogadnám, ha az "utódállamok" valami könnyítést kapnának a letelepedésre és túlélésre, hogy ne egy marék elszenesedett gerendatörmelék legyen az egész térkép, de ez akkor is nevetséges. Legalább akkor ne építse újra a települését, ha az a seregem (aki továbbra is ellenséges) behatási zónájában van!

@Yag: A WRE és ERE rövidítések rendre a nyugati-, és keleti birodalmat takarják, az RNG pedig a 'random number generator' után a véletlengenerált eseményeket. :)

* Jó húzós sztori volt: egyetlen kör alatt összekapta négy seregét, és nekiesett a három hordám közül kettőnek (kiválóan időzített, a "vezéri horda" épp egy lépéssel a többiek hatókörén kívül állt) - bár nyertem, kivéreztetett, mint a disznót. Roppantul élvezem a hordázgatásban, hogy itt még egy pürroszi győzelem is a kampány végét jelentheti, mert amint legyengülsz, azok is neked esnek, akik eddig nem mertek, és széttépnek, mint a nápolyit. Ezt azzal tudtam megúszni, hogy felvonultam az Alpokba egy-két évre regenerálódni, mindenkit összevonva.

Ami az ERE-t illeti (mindenekelőtt velük játszom, a hunoknál, ameddig próbálgattam, nagyon csípem a hordázgatást, de kissé mintha monotonná válna a pusztítás egy idő után), a gótokat úgy intéztem el, hogy keletről azonnal elindítottam ide futólépésben egy harmadik légiót, de addig is kihoztam a Konstantinápolyban (vagy amellett?) állomásozó sereget nyugatra, például a gázlóhoz. Erre gót barátaink egy-, vagy két sereggel rárabolnak, és ezt az ütközetet én pl. nem tudom megnyerni, de a lényeg, hogy tisztességgel megszaggatom őket. Innentől kezdve pedig a truvájság ott van, hogy én kapom a létszámfeltöltést körönként (szerk.: és a zsoldosokat! A játék jelenlegi formájában alig több a fenntartásuk/felvételük, mint a natív csapatoké!), nekik viszont le kell táborozni. Ettől a ponttól kezdve az ÉNy-i sereget feltöltve zsoldosokkal már egyenként fel lehet számolni a gót erőket. Kétszer kezdtem neki a játéknak az ERE-vel (az első játékomat elvetettem, mivel még nem voltam kellően tisztában a politikai rendszerrel valamint azzal, hogyan érdemes strukturálni a provinciák építkezését), a két alkalom alatt a gótok egyetlen kisvárosomat fosztották mindössze ki, mielőtt az utolsó emberig átgyalogoltak volna múltidőbe.
    A trükköm tehát annyi, hogy szándékosan felvállalok egy tisztes vereséget, hogy addig se mással legyenek elfoglalva. :)
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.02.25. 13:14:54
  • e98ff
    Az rendben van ,azt már megszoktam. De hogy pofátlanul mindig előnytelenül kezdek a csatatérképen, az felbosszant. Nem tudom kihasználni a terepet, mert mindig nála van a magaslat, vagy ő van hozzá közelebb. Ha meg nálam is van egy kis domb, akkor előtte fákkal védett terep van ,hogy ne nyilazhassam le. Annyira átlátszó, hogy idegesítő :)
    Utoljára szerkesztette: e98ff, 2015.02.25. 12:22:36
  • Yag
    Igazából mindig "csal" a gép :( Több katonát képez vagy tart fent mint mi , nevetséges költségvetésből képes talpra állni és birodalmat építeni. Hiába rombolom le kémekkel az épületeket, 1 kör alatt visszaépíti nekem meg több kör mire hasonló merényletet regenerálok ... már kezdem lassan megszokni. Persze dühítő de ez van. Talán a MODok majd ... de miért kell mindig a MODokra várni hogy jobb legyen egy egyébként alapból jó játéknak kéne lennie játéknak ?
    Nem végeznek elegendő béta tesztet hogy ezek az egyébként pár kör alatt kiderülő idegesítő dolgok napvilágra kerüljenek ? Vagy csak nem foglalkoznak vele ?

A plusz jeles egységkártyát köszi. Úgy látszik tegnap éjjel már annyira késő volt, hogy nem láttam mindent.
  • e98ff
    És tetszik, hogy csata előtt lehet scoutolni a csatatérképet, legalább felmérheted, hogy mire számíts :)
    Egy gondolat a csatákhoz: csak nekem tűnt föl eddig, hogy szemét csaló a gép? Csatáknál mindig neki jut az igazi magaslat, nekem max egy aprócska domb, amire a seregem fele fér el. De ha kapok is dombot, akkor előtte tuti fák vannak, hogy ne tudjam szétnyilazni az ellent, mielőtt odaér.Gondolom az ai hiányosságai miatt van neki egy kis előnye a terepen, de akkor is ez szemétség :) Bár ezt eddig főleg a shogun 2-ben tapasztaltam, most csak egy csatám volt az attilában, ott is az ellenfél rohamozott hegyről lefelé. Ez még egy csata után nem bizonyító erejű, de felettéb gyanús :)
  • e98ff
    Nálam is szaggatnak a videók, a hun lovasok is beakadnak keményen a főmenüben, de a gombokra állva az egérrel nem lassan aktivizálja a gombokat. Remélem egy patch majd megoldja, én mindenesetre frissítettem egy nvidia drivert (tegnap jött ki új), és a hangkártyáét. De kirpóbálni még nem volt időm, jönni kellett dolgozni :)
  • Yag
    Nálam is meglepően jól futott ... azon viszont mosolyogtam, hogy 200Fps-t írt az intro videóra és szaggatott ... gyakorlatilag az összes videós intró szaggat ... mitől ? Passz . A kampány térkép tényleg jobban van optimálva ... viszont a körváltásokon van még mit csiszolni. Az elég sok idő a Rome II 16os pach-hez képest.
  • e98ff
    "Tényleg nincs vagy csak én nem látom/találom a katonák képességeinek értékeit ?"

Bal oldalon megjelenik egy panel, amikor az egységkártyára viszed az egeret. Ott van szövegesen, hogy ki mit tud. Namost van a panelon alul egy kör benne egy plusz jellel, ha arra rányomsz, mutatja a számokat is.
  • Yag
    Sziasztok!

elsőnek egy zárójeles gondolat :
    ( Időnként annyi rövidítést használtok, hogy már nem értem. Bár Total War játékosnak tartom magam valószínű mégsem annyira képzett vagy tájákozott, hogy séróból nyomjam az összes rövidítést. Persze nem szótárat szeretnék de legalább egyszer jó lenne utalnátok arra mit rövidít amit rövidítve írtok. RNG, WRE, ERE, stb. köszi. )

Pörgettem pár kört, de vegyes érzelmeim vannak. Óhatatlan, hogy Rome II höz hasonlítsam de ez van ...
    Annyira ismerős rengeteg dolog és még is olyan sok adatot alig bírok leolvasni.
    Menü : valóban egy sima DLC érzetet kelt csak. Majdbem minden ott ahol Rome II-ben. Nem gond, de így nehezen lehet fejben eltávolodni a Rome II érzéstől.
    A népválasztás tetszik. A kissé imbolygó figurák, látványosak, jó ötlet.
    Strat térkép: Grafikájában tényleg nem sokban tér el, talán Mediewal II hatást nyújt kissé. Látszik hogy valóban nem cserélték még le a játék motorját. Nem sokban változott de a városok próbálnak arányosak lenni és a térkép léptékén valóban változtattak így a városok nem hatnak olyan óriásinak a tájhoz képest. Legalább fenttre került az törzs adatok infó panelje de az alsó részen midnen ugyan az mint Rome II. Diplomácia, adó, fejlesztési fa és kis térkép. A színvilág passzol a hanulaton sokat javít.
    A fejlesztési fát szokni kell még, de a skilek fejlödését nem bírom lekövetni. Mikor mennyi pontot és hova lehet kiosztani nekem zavaros. Kicsit hasonlít a Medieval II és talán a Shogun II karakterek adataira. Ettől függetlenül nem annyira egyértelmű melyik képességre menynit tudok tenni ... milyen irányba tudok feljeszteni.
    Egységkártyák ... hm. Ez a rész viszont fáj. Tényleg nincs vagy csak én nem látom/találom a katonák képességeinek értékeit ? Milyen távolságra lő, milyen a támadóereje, milyen a védőereje, mekkora morállal bír ... stb. Ezeket elég sokat szoktam bogarászni, ezen értékek alapján döntöm el, hogy a képezhető katonák ár/érték arányban éppen mit érdemes képeznem. Megéri-e a kicsivel több pénzt vagy csak jól néz ki de nem vagyok vele előrébb ?
    Most csak átlagos jellemzéseket olvsaok meg hány hatona egy egység, és mennyibe kerül körönként. Ezek későb kerülnek elő vagy ennyi ?
    Csata: Valahogy nem annyira részletes a grafika mint a Rome II-ben. Lehet hogy annyira megszoktam már hogy eltérőnek látom, de a modallek nem annyira hatásosak mint a Rome II-ben. Gondolom majd a készülő Unit Packok sokat fognak dobni rajta. Remélem ...
    A beállításokban is úgy látom, hogy nem akarták túlbonyolítani a grafikai beállításokat így azon is egyszerűsítettek talán ...
    szokni kell ... ja és tényleg nincs vér csata közben :))) Már ezt is annyira megszoktam hogy már hiányzik ...

• e98ff
    Na, kipróbáltam a játékot az otthoni gyenge gépemmel. Az alapból látszik, hogy már most optimalizáltabb, mint a Rome 2. A kampány térkép nem akadozik, csak a videokártyám miatt lassú kicsit, ez van. Az egész játék grafikája sokkal letisztultabb a legalacsonyabb beállításokon, de nem szabad a groun quality-t alacsonyra állítani, mert úgy okádékul néz ki. Továbbá föltettem egy rome 2 mod-ot, ami kiveszi a füst effekteket a játékból, az is hozzáad pár fps-t. Ezekkel a beállításokkal egy nagyváros ostroma 4 fullos sereggel a térképen (1 ally, 2 ellenfél) stabil 20 fölötti fps-t hoz, simán játszható. Persze aki 60 fps alatt nem játszik játékkal, annak ez sovány, de aki nem akar gépet fejleszteni a következő hónapokban, annak ez is elég lehet. A játék simán játszható.

Ja és nagyon okos ötlet volt, hogy állítható a generálisok/frakcióvezető portrék, hogy 2d/3d legyen, nekem sokkal jobban néz ki a 2d arcképük játék közben mint a low grafika miatti darabos 3d.

A játék hangulata az első körökben eléggé ott van, Kelet-Rómával próbáltam normal fokozaton. Egyszerűen dühítő, hogy alig van seregem és a gótok fosztogatnak a városaimban, én meg csak nézem tehetetlenül :)
  • EM64T
    Kösz, emésztgetem :)
  • Armisael
    Kinek mi a célja :) nekem biztos nem az, hogy keleti hordákkal ledöntsek és elpusztítsak egy "fejlettebb" civilizációt (senki ne kössön bele a szóba ezért tettem idézőjelbe :) Én úgy szeretek játszani, hogy a nyugati civilizáció utolsó védője vagyok a keleti hordák és a sötét középkor ellen :P

EM64T néhány tipp:
    - Menny végig a légióidon és az azonos egységeket amik félig vannak feltöltve "mergeld" légión belül ezzel pénzt spórolsz.
    - A következő településeket égesd fel/vonulj ki belőle. (Angliában Londonium és a Corinium település kivételével mindet. Rajna mellet Colonia Agrippina. Svájci Alpoktól északra Agusta Videlicorum és Iuvavum. Egész Pannóniát, Savaria, Sopianae, Sirmium. Ezzel a lépéssel magad körül létrehozol egy fajta "buffer zonet" ami lélegzetnyi időt ad neked az állandóan le föl járkáló hordák ellen. (Itt jegyzem meg, hogy CA azt is mondta, hogy az ilyen senki-földekkel bevétheted magad a Hordák és Sassanidák ellen, ehhez képest úgy átgyalogolnak rajtuk mintha zöld mezők volna)
    - Suabi sereg valahol Galliában van és elég hamar el kezd városokat betámadni. A legelső dolgod ennek a megsemmisítése. Galliában van 2 légiód készíts belőlük 1-t és vegyél bele egységeket (15-16 egység legyen a légióban) Ezzel minél hamarabb semmisítsd meg a Suabi sereget.
    - Észak Afrikában van 3 nép első körben köss velük Trade Agreementet (ha kell pénzt is ajánl fel) 3-ból 2 kötélnek szokott állni azonnal.
    - Ha van pénzed kezd egy Sanitation épületeket felhúzni mindenhol a járványok ellen!!!!
    - kezd el kormányzókat rakni a legalacsonyabb public orderel rendelkező provinciák élére.
    - Az uralkodód legyen sereg élén mert ha nem nyer csatákat a támogatottsága csökkenni fog és ez "-" provincia happynes-sel jár.

A következő dolgokra nem igen van befolyásod itt az RNG és a vakszerencse dönt, szóval "fingers crossed"
    - Frankok ne támadjanak be rögtön az első turn alatt.....
    - Picktek és Ebdanians (Ír szigeteken lévő nép) ne rohanjon rád.
    - Camulodunum település (Londoniumtól keletre) hiába égeted fel nem fog menni mert azt mindig betámadta valamelyik tengeri nép az első körben itt esetleg kipróbálhatod, hogy egy légiót erőltetett menetben leküldesz garrisonba bár nem tudom, hogy leér-e, hátha elrettenti a helyőrség a támadókedvűeket.
  • EM64T
    Nos, valaki tud már összefoglalót mondani, mit hogyan érdemes a nyugatiakkal csinálni?
  • Nos
    Nagyon gondolkozok rajta, hogy megvegyem, de mivel a rome II elővétel volt, ezért TW játékot többet a büdös életben nem veszek a megjelenés előtt (vagy az azt követő 1-2 hétben). Szóval érdemes még várni a patcheket, miben jó, miben rossz? Nekem úgy tűnik sokban nem különbözik a rome 2-től, de amit ránézésre látok csak egy dolog. De: jobb a feeling?
  • tobias88
    Nyugat Rómával very hardon...
  • Angelus1991ster
    Medieval II-ben is annyi lehetőség volt. Hajó csatákat már akkor behozhatták volna.
    Kingdoms egyik csatájában látni spanyol galleonokat.

Nem rossz ez a motor. Csak undorító, hogy a partraszállásosdit pl. Shogun 2-ben nem rakták bele.
  • Although
    Ez a történelem, hanyatlások és csúcsok ideje, kinél mikor. Ez már egy degenerált birodalom volt. Kicsit hasonló mint a mostani nyugat európa, már nem tudja megvédeni magát. Ezt egy játékba nehéz szimulálni. És rengeteg hibát elkövetve próbáltak túlélni..
    Bár lehet ha másképp csinálják akkor sem lehet túlélni, erről szól az élet.
    De ettől jó ez ha hódítani akarsz ott az emperor edition :) Ha meg az árnyékok idejét és a túlélést választod akkor ez a jó választás. Még várok vele, de mindenképp megveszem :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.02.24. 16:10:33
  • e98ff
    "De igen jól jön, hogy most mivel több pénz van így nem vegetálok, hanem fejlődök."
    Nem azt mondták CA-nél, hogy nem a hódítás a cél a játékban, hanem a túlélés? :)
  • Armisael
    Nos igen, van nem 1 furcsaság amit okoz, a legszembetűnőbb nekem is az hogy az 1 tartományos nemzetek fenntartanak 2-3 full-os sereget.... (nekem sem tetszik) Igaz, hogy a Raze funkciót csak a Horda államok használhatják, de a többieknek még mindig ott van, hogy "(Abandon settlement" opció... Nem tudom ki hogy van vele, de mivel én WRE-vel játszom, ahol baromira idegesít, hogy nem a gép győz le csatában akár számbeli fölénnyel akár jobban képzet/felszereltebb sereg(ek) révén hanem rohadt lázadások cseszik szét a Birodalmam, hiába verem le a lázadókat az elégedettséget az istenért sem tudom "+" -ba tornászni (tehát könyvelve van a bukás csak idő kérdése ami megint elveszi az ember kedvét, mert minek játsszon olyan néppel ahol nem győzhet. Alap game-ban nekem nem volt gondom sem food sem pénz hiánnyal. De igen jól jön, hogy most mivel több pénz van így nem vegetálok, hanem fejlődök.

+ mivel még új a játék ezért én látni akarom az új Romai épületeket és egységeket a campaign mappon és nem a custom battle-on keresztül. Ha egy campaign végigtolok, lehet még egyszer neki kezdek vanilla játékkal . Amúgy WRE-vel van 2-3 alap lépés amit meg kell lépni, hogy életben maradhassunk + emellé vagy 2x ennyi RNG és AI diplomácia szeszélyessége amire nincs befolyásod.....