1333
Total War: Attila
  • EM64T
    Jó kérdés. Valószínűleg számolni érdemes azzal, hogy pár települést mindenképp elveszít az ember, tehát nem is érdemes azok megtartására túl nagy erőfeszítéseket tenni, érdemesebb visszább, bentebb helyezni az összevont seregeket, és a határ menti tartományokat üközőzónaként odadobni. Felhúzni az adót egy szinttel feljebb, és ha emiatt fellázad egy vagy két tartomány, akkor azt veszni hagyni. Szóval alapból visszább venni, rájönni, hogy nincs elég kapacitásunk egy ekkora birodalom fenntartásához, de talán van egy kétharmad akkorához. Ez csak ötlet persze, még messze nem mélyültem bele. Mindenképp tanulmányozom mások taktikáját, mielőtt belevetem magam :)
    Utoljára szerkesztette: EM64T, 2015.02.21. 14:53:33
  • AnuluWork #171
    Iszonyat megtépázott hadsereggel kezdenek, melyek közül a legtöbb nem túl jó helyen állomásozik. Sok ellenség vagy jövendő ellenség. Szóval ... :D
  • tobias88
    Hát, szerintem esélytelen velük. Kezdtem egyet velük HARD-on, nem is very hardon, de iszonyat ami náluk van. Összesen 10 kör alatt 3 felégetett város és 2 elvesztett település. Saxonokkal mikor mentem, már 40 alatt voltak városilag és még is elsők voltak a ranglistában úgy, hogy az ahogy néztem, főleg a hadsereget nézi.
  • Hunor1
    Kint van már az első Radious mod is !
  • DantesHUN
    Lázadó városok, nincs pénz, rossz gazdaság, mindenhonnan ellenség, mint a Barbarian Invasion-ban? nem is tudom hogy lehetne mindezen úrrá lenni.
  • PrasCo
    Rómának akadt némi gondja. :)

• AnuluWork #166
    A Barbarian Invasionsban is érdekes volt velük, de itt komolyan kihívás a NYRBvel a játék. Azt a káoszt ami nekik az elején van! :D
  • PrasCo
    Nincs mit - lényeg, hogy megoldódott. :)
  • Hunor1
    nemááá ' ! ilyen egyszerű lenne??????? basszus azt hittem hogy csak a térképen jelöli, vagy csak az ikonoknál.... húúú mit szenvedtem az ilyen olyan beállításokkal! köszi
  • PrasCo
    Options / game settings / Alliance colouring :)
  • Hunor1
    hello.
    kéne egy kis segítség grafika ügyben . észrevettem hogy a csatában az ellenfél -mindegy melyik nép- mindig piros, az enyém pedig sárga !
    ( öltözetük, pajzsok alapszíne köpenyek )
    most próbálgattam a custom csatákban váltogatni a népeket de ugyan az, pl a sassanidok is piros mikulásoknak látszanak, holott lila-sárga kéne legyen a színük. próbáltam mindent feltolni ultrára, vagy az unlimited memoryt ki be kapcsolgatni de semmi változás a színekben .
  • Riddick21
    Előrendelőknek ingyen volt.
  • tobias88
    Jah, hogy már van DLC és 8 euró. Kész...
  • Riddick21
    Én nem írtam, hogy a saxonok a vikingek. Én azt írtam, hogy a vikingek bevonultak Londonba, mert megvan a Viking Forefathers DLC és a Jutes néppel játszom.
  • DantesHUN
    Vannak benne dánok...szerintem rájuk gondolt.
  • tobias88
    Saxon-ok nem a Vikingek. Ők a 8. század környékén portyáztak, az majd a Total War: Medieval 3 -ban lesz
  • Riddick21
    Én is csak néztem, amikor a jóképű viking legények bevonultak Londonba, hogy akkor most 11e lenne az átkonvertálás... pfff... kemény.
    Mondjuk azóta újrakezdtem (nem emiatt), rájöttem pár dologra, mindig nyomok egy próbakört, ez volt az. Most viszont tudatosan takarékoskodok erre a túrára, Angliát el kell foglalni, illetve el akarom az egészet, viszont rohadt drága buli lesz.
  • tobias88
    Tehát akkor égessem fel fél európát. Nem vagyok én barbár, őőő, vagyis de

Saxon-okkal kezdtem el most very high-on, de Nyugat-Róma kb nulla erővel bír (20 kör alatt 45 területük van már csak). Mondjuk nem is csoda, mert 7-8 fullos sereg sétálgat Francia honban mindenféle népektől. Rómát amúgy utálja mindenki így non-agression pact-ot bárki elfogad, de defensive ally-om is van vagy 6 (csak az a fránya trade megint nehezebb lett)

Felégettem egy várost mikor a 2 fullos serege a népnel másfelé kalandozott, mert gondoltam jó ötlet. Miután megszűnt a nép, gondoltam újraépítem, de 10.000 arany . A brit szigeten elfoglaltam 5 települést, de ott is 5-6 ezer az átalakításuk. Nem olcsó nah
  • baalbaalbaal
    Figyi, amit te akarsz azt csak akkor lehet, ha az utolsó városukat elfoglalod és ott a subjurgate opcióra nyomsz.
    Tehát, az egyik várost égesd fel, a másiknál meg válaszd ezt az opciót.
    Arra figyelj, hogy szomszédos, egymással háborúban lévő népeket kár behódoltatni, mert pár év múlva egymásnak esnek és csak az egyiket tarthatod meg, a másokkal megszűnik a behódoltság.
  • Although
    Okosabb az ai ha lehet mint a 2-ben pedig már az is hátborzongató volt nekem :)
    És hát igen ha látja hogy rombolja a falakat akkor nem megyek ki a falhoz hanem visszavonom az egységeket elrejtem megvárom míg bejönn és a keveredésben talán nem lövi a saját egységeit is. És ha jól láttam az előzetest, lehet belső barikádokat is emelni emberünk teljesen le van maradva a régi twknél :)
  • obe
    :DDD...zsakfos karakterte zseniális , de a magyar szinkronja is telitalálat
  • grebber
    Vélemény: csak a jövőben állítható maximumra a Total War: Attila grafikája
  • tobias88
    Hát. Hunokkal elkezdtem és egy 2 településsel rendelkező népnél kiraboltam mindkét falut, majd rámentem hogy legyenek adófizetőim és béke lesz, de egyáltalán nem akartál elfogadni. Így nem látom értelmét ennek a Hun-os fosztogatós dolognak, pont ez lenne a lényeg és nem mennek bele
  • Although
    Otherworld főleg akció, max rpgket játszik, a witcher 2 ami nem könnyű, ment neki, de ez egy másik világ ráadásul megígérte a CA az attila nehéz játék lesz. Ez a mai világ. A CA nem Paradox de jóval nehezebb mint a nagy átlag ezt tapasztaltam persze már realizáltam a Newervinter night 2-vel ez a világ a régieket is butítja :) Nem rossz video egy laikus szinttől.
  • DantesHUN
    https://www.youtube.com/watch?v=amucAKULR0s

2 órát játszik vele...de valami ritka bénán. Ami egyedül érdekes, hogy láttam a családfát működés közben.

Egy ilyen családfa, +tisztség osztogatás+belső hatalmi harcok egy működő Medieval 3-ba bele téve, még a végén tűrhető középkori Total War lehetne belőle.
  • Pluskast
    A vizigótok :)

• tobias88
    Akkor legalább egy ilyen opció legyen benne...
  • Riddick21
    Tehát legyen ugyanaz a kiszámítható kampány minden alkalommal, csak azért, hogy elmondhassuk, hogy történelemhű, mert az egy játéknál kurva fontos :D Gratulálok! :P Végülis csak az egészet ölné meg úgy, ahogy van, de ne zavarjon ;)
  • tobias88
    Hát, ez így nem az igazi. Történelmi hűségre kéne menniük ilyenkor, azaz akiket nem te irányítasz viselkedjenek úgy ahogy az amúgy is történt. Tehát a vandálok menjenek el Tunéziáig, a Gótok Rómáig, a Frankok meg a Frankokhoz
  • baalbaalbaal
    407-nél vagyok Hunokkal, egyedüli életben maradt nomád népként. Attila még csak úú7 éves.
    A többi nomád nép benyomult itália felé és szép lassan felőrölték őket. Az alánokat én nyírtam ki és a visigótok is kipurcantak.
    Picit aráyntalan, hogy a sztyeppét független germánok uralják.
  • tobias88
    Elvileg i.u. 400tól már létezünk mint nép. Elvileg
  • Angelus1991ster
    Ez Total War! Ne feledd.

Az atlantiszi szíriuszi ezo-baromság meg a legkárosabb.
  • DantesHUN
    Ez a világ legnehezebb kérdése.

http://sg.hu/forum/tema/1246959372

ha tőlük kérdezed, nem hogy 5. században, hanem 100. ezer éve is voltak magyarok...

Amúgy szerintem is voltak, talán valahol a Kaukázus környékén...vagy máshol, talán a Magna Hungaria-ban...megoszlanak az elméletek. Én azt mondanám: ősmagyar törzsek léteztek, talán a magyar nvet adó ,,megyer"' törzs is létezett, de konkrétan magyar népről még nem lehet beszélni. Tehát, így nem jászható népként, törzsként helyes hogy benne vannak, és ez történelemhű, deha mint birodalomépítő, jászható népként lennének bent, az nem volna történelemhű.

Ja, és hát igen, mondjuk úgy tényleges magyar nevű törzs! létezett.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.02.18. 20:55:30
  • jarlaxxe
    Az ötödik században már volt tényleges magyar nevü nép?
  • Angelus1991ster
    Aki játszik a játékkal már. Magyars nép benn van?
  • Hunor1
    ahha, kösz. és a nem horda népeknél is vagy ilyen reputáció a vezérek panelján ?
  • Although
    Gondolom azért ilyen mert próbálják szimulálni a valóságos helyzetet, a barbároknál a repu nagyon fontos volt majd ha tekintélyt vívsz ki akkor javul talán. De ez így élethűnek tűnik le kell verd őket és ahogy nő a repud már menni fog. Nekem jól hangzik, ezzel megoldották ha játékosként kezdesz velük ne egyből tud lerohanni a birodalmat :)
  • Hunor1
    most kezdtem csak egy próba kampányt az osztrogótokkal. a legnagyobb gondom ez az "integrity" mindkét vezérnél nagyon alacsony és már be is lázadtak, a fele seregem szakadár lett! :) erre van valami jó módszer, hogy jó szinten tartsam?
  • DantesHUN
    Na ja, tényleg, elolvastam most már, tényleg csak a így-fut úgy fut dolog. A északiak érdekesnek tűnnek.
  • DantesHUN
    A bizánciak nem igazán érdekeltek, meg annyira nem is voltak túl jól megoldva a kelet és nyugati közötti különbségek ,mondjuk egységek terén anno.