1333
Total War: Attila
-
#412 Római nehézgyalogsággal nincs gondom lovasíjászok ellen, mivel - pláne testudoban - mesésen fogják a golyót. (Legalább, ha már a támadóértékük a béka seggét veri...) Emellé hozzáveszem még azt, hogy a saját íjászokat bontott tégla - árban tudom képezni, a célkijelölés koncentrálható és egy gyalogos csapatomban kétszer annyian vannak, mint az (amúgy zömében nem páncélozott) lovasíjászok.
Úgyhogy már leszoktam arról, hogy lovasság után rohangálok. Jöjjenek ők. :) Comitatensesek kiválóan fogják a rohamot, legalább olyan jól, mint amilyen rosszul rohamoznak...
Tapasztalatom szerint tehát nem is annyira ütközetben kell utolérni a hordákat (az értékeiben nagyon defenzív súlyozású rómával legalábbis), hanem a kampánytérképen. -
KingPunisher #411 Bizony szerintem is csak ijászok meg "parasztok" ellen jók. Komolyabb egység lemorzsolja őket hamar. Bár kutyának nincs reinforce ha az idomár nem hal meg. Eddig még nem toltam velük meg nem is jöttek nagyon, Rome 2 -be én annyira nem éreztem erősnek őket.
-
KingPunisher #410 Jo kis game lett ez. Nekem mondjuk tetszik , hogy ilyen nehéz valahogy ezt eddig nem éreztem a TW gamekbe, első pár tucat kör után igazából csak ment az ember előre és darált..
Fura most van kedvem rakosgatni az egységeket, tényleg mindenre figyelni, no de lényeg jó lett ne adjátok fel ujak a szabályok bele kell jönni, mondjuk nekem hunok még nem jöttek fel északra. Kurva lovasokat sosem szerettem én sem, shogun 2 multiba legjobban azt a taktikát utáltam ha lovas ijászok jöttek.
No de igazából ebben a korban nem nagyon volt ennek ellenszere a valóságban sem.
Ha idepofátlankodnak vagy én lehúzódom délebbre kíváncsi leszek mit tudok tenni velük.
Látom másnak is meg van a steam arch :P
Van egy ilyen :D ez jelenleg 0%-on áll :
Legendary General
Complete the Grand Campaign on legendary difficulty without auto-resolving any battles
Ez már azért szép..
-
#409 Haver steamje
[spoiler] -
e98ff #408 Szerintem max "lengén öltözött" csapatok ellen jó, nekem a rómaiak ellen max az íjászokat cincálják szét. Imádom az íjászokra ráereszteni, nagyon utálom az ellenfél íjászait. -
Elar #407 Bevallom én is rengeteget játszottam az elöző részekkel :)
A több száz óra tuti megvan.
Akkor ennek ellenére miért bénázok? Huzamosabban régen játszottam, utoljára a NTW volt terítéken, de az is hozta a szokásos dolgot. Egy idő után unalmas lett, mert túl erőssé váltam és nem volt kihívás.
Az ATW-ben minden kihívás.
A csata is. Mindenre reagál az AI, nem mükődnek az eddig mindig bevált dolgok. Olyankoat csinál a gép amit eddig nem tapasztaltam.
És hát lovas íjászok ellen mindig is utáltam csatázni.
Tényleg erre van valami megoldás? :)
Addig nem nyugszom amíg ezt a gedva 700-as hun csapatot nem tolom le a 850 emberemmel.
Az egyik gond h van egy onagere, és miközben sétálok felé a csapataimmal - szétbombáz.
Tegnap pl a medium melee fönőki csapatára ráküldtem egy light melee csapatot, majd hátulról egy másikat - érdeks módon ő győzött -
obe #406 kis kapuk itt is vannak ugye, hamár a gép csal...a kutyás egységeket mindig elöre futtatom, mikor kivillan a "puma " jel :D ( elereszteni a fifi-ket gomb ), a kiserök egyböl hátraarc, futás a vezér mögé + a rapid run gomb...igy ha a kisérök nem keverednek harcba, a kutyák többszáz bármilyen egységet ledarálnak ( 1 x volt 545 kill 1 kutyás egységgel ) , aztán jöhet a gyalogság :)...én egy teli seregben mindig 3 wardog-os egységet tartok..jütökkel vagyok , sajnálattal látom hogy a romai seregknek itt most nincs..vagy tévedek ?
Utoljára szerkesztette: obe, 2015.03.13. 13:45:15 -
#405 Nálam is itt figyel az X achievement. :)
ERE-vel a hordákkal nincs problémám - a Szasszanidák és Barátai Bt.-vel azért már akad... -
e98ff #404 Ilyen győzelmem már nekem is volt, ERE kis városát védtem az alap garrisonnal (2 kardos, egy lándzsás, egy scout equites) a gótók ellen az első körben. A két kardost betettem egy torony alá, a lándzsást egy másik torony alá, a scout-okat pedig elrejtettem a városon kívül, hogy majd legyakom velük a katapultot és az íjászokat. Az ai meg jött a kardosokra, a torony meggyengítette őket, már alig maradt csapata, mire sorra került a másik torony alján dekkoló lándzsás csapat. Közben a scoutok lenyomták a távolsági csapatait, aztán a végén heroic vitory lett nekem. De nem kaptam meg az achievementet, szerintem kevés kellett volna hozzá :( -
KingPunisher #403 Rakok fel képet pontosan milyen volt az arány.
http://www.kephost.com/image/FNZa
Itt azért volt mázli is bőven, csak sokan panaszkodtak hogy kb egal Ai-t lehet csak leverni.. Nos messze nem, azért még mindig messze van az AI egy ember szintjétől.
1020 vs 301 :D Gondolom értékbe volt 10 az 1-hez az arány.
Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2015.03.13. 12:41:26 -
Although #402 Ez viccnek is rossz ha így van. Ezt a roma 2-ben semmilyen körülmények mellett nem tudod előadni, hogy pár kis csónakoskával rajta üss egy seregen. Ez valami szuperhős üzemmód? -
KingPunisher #401 ÁÁ mekkora game ez ez le kell írjam csak lássátok milyen játékot is kaptunk :P
MAi Arch :
"Against All Odds
Win a campaign battle in which you are outnumbered 10-to-1."
No ez kinek van meg ? :D
A nép szeretett tehetséges gyermekét felkaroltam és királyom örökbe is fogadta mivel saját gyermeket nem született. Egy tengerparti kis faluba pihengetett ahol várta hogy legyen pénz és sereget kapjon (kozbe ugye kapja xp-t ha mint hadvezér mapon van)
Egy "szép" nap a gonosz hispánok roma mellé álltak és a tenger felöl orvul rajtaütöttek a kis falun. Pár csonak a fiu és egy kihelyezetett kormányzó védte a falak nélküli kis (lvl 1-es) falucskát.
Hát mondanom sem kell egy fullos hispán sereget vertek be :D kaptam valami szent relikviát is amitől minden uj toborzott egység +10! moralt kap :P
Azért ezt az AI-t is be lehet szopatni :D no meg a hősök Odin-t imádják :P
-
KingPunisher #400 Hehe ne add fel, de nem könnyű, szerintem mi akik nem kevés órát tettünk a régebbi részekbe is szenvedünk vele.
Vigyázni kell a tábornokra AI előszeretettel támadja meg, kataplultok ijászok stb.. Lovassággal mindig szedd le őket, azért AI hajlamos hátrahagyni ostromgépeket meg ijászokat védelem nélkül.
Meg nem kell azt várni mint régi részekbe, hogy leradirozza az ember a mapot, ha kell várjatok ki a megfelelő időben érdemes támadni csak.
A nép tulélése a cél!! :D
Egyébként az egységeket is sikerült olyan jol eltalálni hogy nem is értem eddig miért nem :P
Rome 2 de akár Shogunk 2-be is mindig az elérhető legjobb egységet vittem, persze volt ijász, kardos stb. de maga a típuson belül ha kijött a jobb akkor nem igen volt kérdés.
Nos itt van :D olyan árkülönbség van adott egységek közt hogy bizony megéri elgondolkodni érdemes e berakni egy "modernebb" típust.
Tegnap kaptam egy Steam Achievement-et :
"Cost-effective Killer
Fight and win a campaign land battle where you have spent half or less on units than the enemy."
Igen tetszett :D bizony kis gatyás csoro barbárok odavertek Romanak :D
-
Elar #399 Nem megy. Most lepörgettem 2 csatát a hunok ellen
Végre győznék erre nem eltalálja a tábornokom egy kósza nyíl....
Feladom -
Elar #398 Én már inkább játszom a lövöldözős, kardozós cuccokkal (pl Red Orchestra), h ne kelljen gondolkodni, mert ahhoz kevés időm és energiám van.
Ott van a Football Manager is - egész egyszerűen annyi beállítási lehetőség van, hogy már sok.
Anno úgy egyszerűbb volt, hogy 0/24-ben ültem a gép előtt :D
De ez a TW nagyon cseszi az agyam :) -
obe #397 " Hehe örömmel olvasom hogy szenvedtek :) "....ugye ugye , hiszen tizen éve ezért zugolodunk hogy szivasson az AI, és lön, jo irányban halad a dolog..ha már van 8-10 családtagod,órákat elszöszmötölhetsz csak a generálisok, és kommányzók beállitásaival, ráadásul körönként ujracsekk , mert az egyik körben a + 10 barbár törzsek elleni buff kell, a másikban meg már -10 bulinding cost :)...
1 honap = 65 óra játék után azt mondom ez az eddigi legjobb tw darab...ha lesz medieval 3 is, akkor engem átbaszhatnak úgy is, hogy csak közpkori köntösbe bujtatják, keresztes háborúba torkolló kampánnyal nyakon öntik, már rendelem is előrefele :DD...
tegnap, 1 hónap tw attila után elindítottam a rome 2 -t, hááát...sivárnak, élettelennek tünt tw attila után, ahol a város körüli szántóföldeket is felismerni... tudom sokaknál nem, de nálam a vizuális élmény nagyon fontos, persze esztelen de gyönyörü játékokkal én sem játszom már :)...41 évesen már csak a tw napoleon, a tw shogun 2 , a tw rome 2 , és tw attila van fenn a gépemen, más már nem érdekel, esetleg nagy ritkán tf 2, de a rohatt fiatalok :DDD...már gyorsabb reflexekkel rendelkeznek ( bár a rutin is néha elég :D )...de ezek miatt a mai napig is kifejezetten játék gépet rakok össze kb 6 évente -
e98ff #396 Akkor én a helyedben meghallgatnám az Accept-től a Fall of the empire-t :) -
sakkay #395 Így van..habár már kettő népecske nem fog több vizet zavarni Viszont bele is számítom, hogy ha nagyon elverem őket(pl. Hunokat), akár 10-15 körig nem jönnek. A Hunokat egyszer már nagyon elvertem, egyszer meg olyan győzelmet arattak, hogy elmentek és azóta nem is jöttek vissza Abaj csak az, hogy ilyenkor felgyújtanak mindent. Ami egyrészt hihetetlenül idegesítő, másrészt a leglogikusabb dolog amit tehetnek. Ráadásul még történelem hű is. Úgyhogy nehéz, de nagyon tetszik. Ja és mint mondtam, most egészen jól állok, de ez pont az a játék, hogy bármikor változhat a helyzet. Pl a legutóbbi Hun betörés 4!!sereg és egy szövetséges barbár formájában jelent meg a nagy sötét északról. Majd leestem a székről! -
e98ff #394 Aztán ha odacsapsz elszalad és visszajön a tesókkal pár év múlva :D -
sakkay #393 Kelet Rómával vagyok. 10 év szenvedés után, és minden fronton támadva, most tudtam először stabilizálni a helyzetet. Innentől lesz érdekes. Nagyon tetszik a barbárt népek buzizása' , hogy bejön a paraszt-nem küld hadüzenetet csak rabolgat. Aztán döntsél mi a jó. És ez még a jobbik eset -
KingPunisher #392 Hehe örömmel olvasom hogy szenvedtek :) Megmondták ez bizony nem lesz könnyű TW veteránoknak készült, minden nagyon fontos. Rome 2 igazából nem nagyon jelentett kihívást egy idő után unottan kellett nyomkodni a gombokat.
Itt a túlélés a fő cél, nem birodalmat építeni hanem megérni 450-et :P persze népenként eltérő célok vannak de nem kell ugyan azt várni mint Rome 2-be ahol csak ment előre az ember.
Én Frankokkal tolom, kicsi falu, nyomor, 3 árva testvér kezdéskor.. Még klánon belül is kicsi a támogatottság nagyon finom kezdés :D
Gondoljatok végig mindent nem csak nyomogatni end turn-t minden apróság számít akár egy extra kíséret tagja akár hogy kiből lesz kormányzó kiből hadvezér.
Én pl csak Romát támadtam be a többi törzzsel igen jó a viszony megy kereskedelem, szövetségek alakultak. Kezd erősödni a kis Frank népem már tartományok urai vagyunk.
Csatákra is igen figyeljetek minél kisebb veszteséget szenvedni, és mindenkit megölni lovassággal a végén, akkor nem menekülnek el és jönnek vissza. Ha páran elmenekülnek akkor horda lesz belőlük és csak szaporodik az ellenségek száma.
Ügynökök meg élet és halál urai.
A legjobb TW azt hiszem ez lett, olyan szinten sikerült megoldani dolgokat mint eddig soha.
-
e98ff #391 Annyi értelme azért van, hogy közben megy a fejlesztés, és lassan egyre erősebb leszel a sok új technológiának közönhetően. Én is most erre játszok, közben van egy seregem keleten a pusztában, hogy tuti ne haljon ki a népem. Meg mondjuk én nem is telepedtem le, nomádkodok egyelőre, nem vagyok így helyhez kötve :) -
e98ff #390 Az alánokkal nekem is volt pénzem két seregre, hát még akkor a gépnek :) -
Elar #389 A Save-Load megold némi problémát. :)
De nagyon nehéz lett az Attila. Én az osztrogótokkal szenvedek.
Tegnap este az tette be teljesen a kaput, hogy egy hun sereg beállt a tartományom sarkába raidelni úgy, hogy csak 1 sereggel érjem el (Még véletlenül se legyek túlerőben)
Mivel egy római város volt mellette (akivel szintén hadban áll), amikor letámadtam a helyőrség 440 embere kijött segíteni a hun bandának és nem is játszottam le a csatát, csak kikpacsoltam.
Körök óta nem tudok mozdulni a 2 seregemel, mert vagy egy római vagy egy hun sereg cicázik velem. A lényeg h valaki mindig van nálam, hogy ne legyen seregfeltöltés.
Pénz nem jön be, mert fent kell tartanom a 2 sereget. Ha 2-vel támadnék akkor az egyik városom tuti elpusztul mert hirtelen felbukkan egy 3. idegen sereg. Tehát rabolni sem tudok.
Szövetséget azóta nem tudok kötni, mióta van ilyen objective. Pl alánokkal (akik a Balkánt foglalták el) hiába 300-as a kapcsolatom, nem hajlandóak szövetkezni.
Itt felmerül egy kérdés. Ha valakivel volt egy megnemtámadásim, amit felbontottam és elfoglaltam egy városát - bünteti a gép az összes nemzetet illetően? Tehát nem szövetkeznek velem?
Élek a gyanúperrel, hogy feladom ezt az állásom és kezdek egy újat játékot. Semmi értelme, hogy a 2 seregemmel "állok egy helyben" és csak nyomkodom az end turn feliratot.
-
obe #388 engem az zavar, hogy szint nem lehet nomád népeket kiírtani...márminthogy legyözöd öket, aztán elmegy vhova a francba, majd késöbb dupla sereggel jön vissza, szinte mindig 2 sereggel támadnak..megint csata, vesztesen elkullog, majd 20 kör mulva ujra jön..ilyenekkel megy el az idö, közben meg nem jut idö terjeszkedni, mert 4-6 nomád nép kering csak europában..senki nem zaklatja öket, csak vándorolnak...hab a tortán hogy most már a hunok is nálam sertepertélnek...miért nem olvad be, vagy morzsolodik fel, megcsak nem is raze-el, de 2 seregre valo pénze van...honnan ? -
e98ff #387 Van valami megoldás arra ,hogy a népek ne kergessenek végig a térképen, ha horda módban van a népem? Az alánokkal kezdtem egyet tegnap hardon, és a szászok(!) lejöttek egészen a római félsziget tetejéig, miközben a kelet római birodalom négy(!) kisebb sereggel elkergetett odáig. Ott összefogtak és egy gigantikus csatában megölteék a népem vezetőjét a katonákkal együtt. Kicsit olyan érzésem volt, hogy a világ végéig elmennének, csak hogy az én kis töredék lepusztult csapatomat végleg eltegyék láb alól... -
KingPunisher #386 Ne foglalkozz vele, azért ilyen dolgokon nem kéne lovagolni. H ilyet irtál hogy h :D
No de komolyra fordítva több féle vessző van mármint az íjba, előttem kb leírták mi merre, fontos hogy mi ellen használod és mikor, esőbe ugye tüzes nem olyan jó. Stb.. olvasgasd a tippeket sok szempontot kell figyelni, újratöltés ideje pl.
-
#385 Egy érdemi tipp (ráadásul szinte a játék minden területére érvényes), hogy ha picit rajta hagyod az egeret, akkor a tooltip pontosan leírja, mit is csinál ez vagy az a bizbasz.
Például a heavy shot azonos lőtávolság mellett (Ez az R2-ben még nem így volt) kisebb alapsebzést ad, mint a normál nyílvessző, de annak nagyobb része hatol át a páncélon [AP damage]. Páncélozatlan célpontok ellen tehát sztenderd, vértesek ellen nehéz nyílvesszőket érdemes használni. A gyújtónyíl sem pocsék, különösen az eleve gyenge morálú ellenfelek ellen, meg talán még ad lovasok ellen bónuszt, vagy valami hasonló - ismétlem, tooltip megmondja precízen.
A zengőhegyet érdemes kerülni, mivel pocsék a sebzése, a morál-módosító meg mindenre él, ami fölött elszáll, azaz - nem ritkán - a saját gyalogságodra is. :) Ha már a morálra is hatni szeretnél, javaslom, maradj a gyújtónál.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.03.11. 18:54:04 -
Elar #384 Csodálkoztam én is a 40 évemmel, hogy egy 10-essel fiatalabb oktat ki....
20 éve így írok, ő az első aki beszól érte.
bazsidriver: Köszi
Igazából nem volt teljesen tiszta, hogy pl a tűzes vagy standard nyilat érdemes e heavy páncél ellen nevetni illetve a heavy nyíl tuti jó e Heavy páncélosok ellen (ami logikusnak tűnik) :) -
Paladin #383 A negyven éves generáció? :) Mert konkrétan a "hogy" helyett én is mindig "h"-t írok... ;)
Megértem, h mindenkinek máshol van az ingerküszöbe, de ez azért egy nem formális jellegű laza netes fórumon nem hiszem, hogy főbenjáró vétség.
A várőrön viszont jót röhögtem :D
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2015.03.11. 18:37:23 -
bazsidiver #382 A tüzes nyilak le viszik a morált, valamint fellehet velük gyujtani az épületeket egy ostromnál és ha város egy biznyos része elpusztul akkor a védők szintén morál büntetést szenvednek, és hamar elfutnak. Az erős nyilakat meg a jól páncélozott egységek ellen használd. -
Elar #381 Köszönöm -
#380 "O" és "GY" betűket kell velük lőni a búcsúban a céllövöldében, hogy ne kelljen makogni, mint egy fogyatékos, ezekkel a "h" szarokkal. Mennyire fájna leírni, hogy "HOGY"? Kiidegel ez a generáció, a saját anyanyelvükön nem bírnak makogás nélkül leírni egy tetves mondatot már, arról nem is beszélve, hogy eleve értelmetlen hülyeséget kérdezel. Lőni kell velük. Az ellenségre. Ha a térdüket találod el, várőrré rokkantják őket. -
Elar #379 Sziasztok
Kicsit segítenétek, hogy a különböző nyílakat h érdemes felhasználni? -
e98ff #378 A warhammer sorozattal vannak mindenféle tapasztalataim. Anno a Warhammer: Dark Omen olyan jól sikerült, hogy a mai napig eszembe jut, milyen izgalmas csatáim voltak, az elágazó történet, az egyedi seregek (minden egységtípusból csak egy volt, ha kinyírták őket, többé nem lehetett olyanod). Milliószor végigjátszottam.
Aztán jött a 2006-os Mark of Chaos. Nagy reményekkel ültem le játszani vele. De elkövettem egy "hibát": előtte játszottam a Medieval 2-vel, és azután már annyira üresek voltak a csaták, hogy gyorsan le is töröltem. Most a CA minden bizonnyal a valaha volt legjobb WH játékot készíti el. De előtte ott van még a Shogun 2: FotS, a Rome 2, az Attila, amiket végig kell játszanom. Suli és munka mellett nehéz mindenre időt keríteni :) -
KingPunisher #377 Ez kérlek egy Ork warboss üvöltése lesz :D
Dinos TW nem hiszem hogy lenne :D egyre biztosabb hogy a következő warhammeres Tw lesz.
Számomra szuper hír egy középkori Tw annyira nem hiányzik, pár átnevezett frakció és lényegébe ua. mint az Attila, egy fantasy TW nha az viszont megreformálhatja a sorozatot. -
obe #376 mit kell nézni a videon 2.34 -nél ?....dino hörgés meg egy kék pötty :DD...vagy ez valami warhammeres utalás ?..azt sosem játszottam -
Thomasovics #375 lesznek random időkre kis "eventek",mely befolyásolni fogják a családodat/birodalmadat -
#374 A Rome 2-höz hasonlóan vannak random események, amikben döntéshelyzetbe kerülsz, ezek jelennek meg azon a fülön! :) Idővel jönnek majd, lesz több is. -
Hunor1 #373 hello. a családfa panelen a jobb oldali táblán van 3 opció, 3 ikon jelzi. az első a különböző hivatalokkat jelzi ( ide lehet a frakciónk tagjait beültetni) a 2. a kormányzók kinevezésére szolgál, DE MI A 3. ?? nekem egy fej profilja van ott, DE INAKTÍV. mi lehet ez a funkció és mikor lesz elérhető?