1333
Total War: Attila
-
e98ff #212 Nekem is hányingerem van a DLC poilitkától. Viszont egy dolgot ne felejtsünk el. Mindenki alap dolognak tekinti, hogy a CA akkor is beletenné ezeket a tartalmakat a játékba, ha nem lenne DLC, csak akkor az alap játék része lenne. Részben igaz, részben nem. A 0. napos DLC-k nyilván benne lettek volna 10 évvel ezelőtt, de a többi nem valószínű. Ha nem remélnének plusz pénzt a későbbi fejlesztésekből, egyszerűen nem lennének. Kapna a játék 1-2 kiegészítőt, és kalap. Így meg tovább tudják fűszerezni a játékot, pl. extra népekkel, amiket amúgy kihagytak volna. -
wednes #211 Szerintem arra várhatunk egy ideig. Most úgy tudom egy Warhammer TW-t akarnak kihozni. Ami nekem azt súgja magában a játék mechanikában, AI-ban sok újdonságot nem akarnak beletenni. Maga a környezet lesz újdonság. -
#210 Nekem is hányingerem van a DLC politikától, de nézd egy kicsit más szemmel a TW esetében! Az alapjátékban van 10 nagyon klassz nép, eléggé eltérőek is szerintem, plusz ha előrendelted, akkor ott vannak a vikingek is, én pl. velük nyomom, hangulatos nagyon. Ha mondjuk játszottál korábbi részekkel, és esetleg Steam-en vannak meg, nézd meg, mennyi játékórát tettél bele egy-egy TW játékba. Én nagyon későn, a Shogun 2-nél kapcsolódtam be a sorozatba, abban van kb. 450 órám, a Rome 2-t későn vettem meg, de abban is van 150, csak sajnos nem nagyon volt időm vele játszani. Az Attilában már most van 40 órám és most is durván idő szűkében vagyok, viszont annyira jó játék, hogy alig bírom letenni. Szerintem ebben lesz messze a legtöbb időm, így visszaszámolva megéri nagyon az árát.
A DLC-ket meg ráérek akkor megvenni, ha már minden számomra érdekes alap népet kijátszottam teljesen! Közben biztos lesz Steam leárazás, és mondjuk féláron már nem olyan vészes, főleg ha azt nézed, hogy csak egy-egy kampány esetén is több tucatnyi játékórát fognak biztosítani. Így nézve jobb helyre nem is tehetnéd a pénzedet.
(persze ebbe leginkább a népeket adó DLC-k tartoznak, az ilyen "legyen véresebb a játék"-szarokkal menjenek a picsába :D) -
#209 "Orbán Viktor és a török miniszterelnök szerint Attila unokái vagyunk"
Biztos ő is felizgult az Attila kapcsán, azzal nyomja ő is (amúgy mielőtt jönne a kérdés, nincs közünk a hunokhoz) -
#208 Természetesen ízlés kérdése, de mindig gyanúsan nézem a "nulla napos" modokat. Olykor mintha egyszerűen csak azért nyúlnának bele dolgokba, mert megtehetik. Persze, nincs ezzel semmi gond, mindig van, aki éppen úgy szereti.
Az érem másik oldala, hogy egy hete jött ki a játék, de már van hozzá két fizetős DLC... csodálatos. Azt hiszem, erre mondják, hogy "mindenki belepisil a medencébe, de legalább ne a startkőről, letolt gatyával, tisztességgel rogyasztva."
Oké, ezt sem kötelező megvenni, nyilván. Pusztán a trend maga idegesítő. -
Hunor1 #207 azt hogy rengeteg plussz pénzt "dob" be a játékba a háttérben, + jelentősen lecsökkentette az egységek fenntartását, a zsoldosok fenntartását. pluszban megemelte a seregek létszámát. ( így egy szerény 1 falus nép is fenntarthat akár 3 fullos sereget... nonszensz )DE ezzel nagyon belenyúlt a játék mechanizmusába, tök irreális lett a játék. kb. azt építesz amit akarsz, annyi sereget gyártasz amennyit akarsz, SEMMI kihívás így . ja és eltörölte a terület felégetése opciót is, csak annak a pár hordának lehetséges ez... szóval szerintem még nagyon korai ilyen mélyen belenyúlni a kampány részbe, idő kell még ezt kitapasztalni. ráadásul a vanilla kampány rész egészen jó lett . -
#206 "Egyébként ajánlom a Radius modod mindenkinek az a pénzügyeket egy helyre teszi" - Ez pontosabban mit is jelent?
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2015.02.24. 11:08:00 -
bgabor #205 Erősen remélem hogy ahhoz már új motort fejlesztenek végre. Az empire motorból nagyon elég volt már. -
Darkman86 #204 -
DantesHUN #203 Kipróbáltam Kelet Rómával. Ezt se értem. Mi a szarért lett egyik pillanatról a másikra plusz 2500-2600-as bevéltelből mínusz 1200? Mi történt? Nem gyártattam újabb egységet. Nem építkezek, nincsenek zsoldosok akik vinnék a pénzt. Gondoltam biztos az van, hogy a területemre betévedő ellenséges seregek húzzák le a bevételt. Mindent levertem. Semmi hatása. Na akkor mi van? Kész, buktam az egészet.
A másik dolog: direkt azért küldök ki ügynököket, hogy lássam, ha valamerről megtámadnak. soha nem látom. A semmiből az erdőből előugrik három fullos barbár népvándorló sereg. Hogy csinálták ezt? Láthatatlanok? A mellettük álló csapataim, ügynökök, nem veszik észre, hé, úgy pár ezer ember sétál errefelé. -
e98ff #202 Sziasztok!
Valaki próbálta már gyengébb konfiggal? Nekem geforce GT 620m van intel B960 procival. Nem túl izmos, viszont a rome 2-t vitte low/medium keverék beállításokkal. Ellenben eszméletlenül ocsmányul nézett ki, kb mint a 10 évvel ezelőtti játékok legrosszabb beállításokkal. Ez is olyan ocsmány alacson beállításokkal? -
Angelus1991ster #201 Már csak a Medieval III-ra kell várnunk:) -
Armisael #200 Az elmúlt napokban játszogattam/ízlelgettem a játékot. Mint bármelyik korábbi kiegészítő (Napóleon/Kingdoms/FoS) esetén itt is nagyon kiérezhető, hogy sokat letisztultabb lett. Ami nekem nagyon bejött változás:
- Magának a játéknak ez a szürke designja, megjelenése nagyon passzol az eseményekhez.
- Az ostromok nagyon hangulatosak lettek!!
- Amit soha nem gondoltam volna, de a tengeri csaták is élvezetesek (itt nekem az új hajók is bejönnek nagyon szépen le lettek modellezve)
- Ostrom AI általában 2 oldalról próbál behatolni a városban
- Az "erőd" csatákkal a Rome 2 az őrületbe kergetett itt a méretüket megnövelték így kényelmesen el lehet benne helyezni a seregeket.
- Családfa és komplex politika
- Campaign AI használja az ügynökök és seregek (raid) stb funkcióit. + súlypontot képez. Nomádok tényleg összevissza kóricálnak és felperzselnek.
- Diplomácia: na ja az nekem még mindig kiszámíthatatlan és szeszélyes. De, végre visszatették, hogy a paymentnél ÉN tudom begépelni összeget és nem az aktuális vagyonom 10%-ával növelem kattintásonként. (Ez is az agyamra ment Rome 2-ben)
WRE-al tolom. 3. próbálkozás után 4-re tartok ott, hogy úgy tűnik megmaradok sőt kezdem visszavenni Britanniát.
A legnehezebb nem a nomádok támadásainak visszaverése és a pénz hiány, hanem az állandó lázadások, amiket hiába versz le a provinciának ugyanúgy -15; - 20 elégedetlensége marad körönként és ha egyszerre 10 tartományban fellázadnak azt nem lehet bírni.... az egyik campaign-om ebbe bukott bele. Egyébként ajánlom a Radius modod mindenkinek az a pénzügyeket egy helyre teszi.
+1 kérdés mért van az, hogy a romai nehézlovasságoknak kevesebb a páncélja mint a gyalogságnak?!?!?! Cataphractari és Clibanarii akik elvileg az elbeszélések szerint roskadoztak a rájuk aggatott páncéloktól ilyen 40-60-es armore értékük van... -
#199 @Hunor1: Nálam is csak egy-két fattyú pottyan, de majdcsak lesz valami! Ha más nem, adoptálsz egy szépreményű kollégát. :)
@tobias88: A "gather support" egy ilyen opció. Erre és a secure loyalty-ra szerintem igen jók a család nőtagjai, akiknek a befolyását rendszerint nem tépkedi a politika. Megpróbálhatsz ellentartani dominionnal is, azaz a kormányzatot kisajátítod - ha van kinek, ERE-nél eleinte nemigen. :) -
#198 Control növelésére a politikában van valami módszer? Új ez az egész rendszer, lehet hogy nem az igazi még. Nekem 14%on van és bármit csinálok, esik... -
Hunor1 #197 hello. Kelet-Rómaival vagyok . az imperátor még fiatal, 22 éves. felesége 23. kb már 30 kör telt el de még nincs gyermek . szerintetek meddig érdemes várni? váljak el és hozzak másik feleséget ? -
Angelus1991ster #196 Shogun II ebből a szempontból egy kicsit formálhatóbb. Ott jó kis elit Honvéd egységeket , harckocsikat rakosgattam bele:D
Ja m,eg ORI papokat az a Csillagkapuból:D
Legdurvább az amikor A7V-vel lövöm ki a szamurájokat.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.02.23. 10:10:00 -
#195 Mindenre van esély, de engem meglepne. Érdekükben áll, hogy egy bizonyos szintig bele lehessen nyúlni a játékba elsősorban marketingszempontból, mind ami új játékosok behozatalát, mind ami a régiek megtartását illeti, viszont ez már, azt hiszem, túlnyúlna az ingerküszöbükön. Valószínűleg úgy vélik, hogy az már olyan szintű módosításokat eredményezhetne, ami már-már új játéknak felelne meg, tehát adtak a mélyentiszteltnek szinte egy komplett játékmotort.
Persze, tudja a franc. Egy másik nézőpontból annak is örülni kell, hogy ennyi belepiszkálást engednek, sőt, promotálnak. -
Hunor1 #194 hali. ERE kampány eddig naggyon jóó! :)) még csak 18 kör telt el de annyi a történés mintha a rómával 50-et mentem volna !
kérdésem: Mit lehetne csinálni azzal hogy a körváltások utáni eventek ne akadjanak annyir, már kezd idegesíteni hogy dobálja fel az ablakokat és úgy beszaggat mint állat, illetve pár másodpercre lefagy aztán lehet csak kipipálni . -
DantesHUN #193 Vannak előrelépések egyetértek ,csak például ezt kukáznák már, hogy normális AI helyett csaló gép, aki minimális gazdasággal óriási seregeket tírt fenn. De azt hiszem ez mindig maradni fog. -
Angelus1991ster #192 Szerinted valaha megszabadulnak a rögzített region-októl? és a móddolhatatlan kampány térképtől?
CA-nak mindig nehéz a csata és kampány részt egyensúlyban tartania. -
#191 Szubjektív véleményem szerint amúgy tényleg számos előrelépést mutat a játék, de az enciklopédia, na, az például pont rosszabb, mint volt a Rome 2-ben. -
DantesHUN #190 Oké oké, kösz a tanácsokat, végülis rájöttem mindenre. Csak kissé kaotikus az egész. ezt az például enciklopédiát azóta se szoktam meg, hogy először beletették. Na mindegy, én voltak a hülye.
A nehézséggel meg az a bajom ,hogy továbbra is az a nehézség: hogy csal a gép. Van egy koszos falva, de fenntart majdnem két fullos sereget, egész jó egységekkel. Igen, ez a összes TW-ben így volt, de ennél azért jobbat is kitalálhatnának. Mondjuk az jó ,hogy elég agresszív a gép, és támad, fosztogat. -
Although #189 A kalandjáték készítőket most nem számoltam mint a longest journey készítői. -
Although #188 Nem kell csodálkozni, direkt előre szóltak ez nehéz lesz. gondolom szívükre vették a sok kritikát meg látták sokan játszanak nehezített modokkal gondolom most ők is versenybe szálltak. Ja és a metacritic is meglepő számot ad :) Rég láttam ilyet ennyire közeli hivatalos és olvasói :) Dragon Age origins ami kapásból eszembe jut :) Mármint a nem tömegjátékok között.
Ha őszinte akarok lenni néhány cég van ami tényleg le tud tenni minőséget az asztalra, A tomb raider készítői, Creativ assembly, Obssidian, Paradox, nincsenek sokan.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.02.22. 16:33:40 -
obe #187 smith épületet épits, annak fejlesztései fognak erösebb egységeket engedelyezni..vagy ha town-t fejleszted, már 2 -es szinten van harci kutya, valamint ebben a játékban az elejen erösen kell zsoldos egységekre támaszkodni, az elsö 2 városom ( én is jutes-el kezdtem ) mercenary onager, es 1-2 egység medium-heavy infantry-re támaszkodva vettem be...persze lehet van okosabb taktika is , csak most ismerkedem a játékkal :)
Utoljára szerkesztette: obe, 2015.02.22. 04:02:45 -
sakkay #186 Éppen 13 fajta egységet tudok kiképezni a legészakibb viking néppel. Holnap(illetve ma)-ha addig nem jössz rá, segítek megérteni, de ha átnézed a fejlesztéseket, meg az épületek leírását, rá fogsz jönni szerintem. Amúgy némileg valóban más, mint az eddig megszokott. -
#185 Na jó, megnéztem, még sincsenek leírva, de az épületekről, azok szintjeiről viszont ott van minden :) -
#184 Tessék, minden nép minden egységéhez le vannak írva a követelmények :) -
DantesHUN #183 Nem értem...én is velük vagyok,igen fejlesztettem épüleket, de nincs katonai épület. Van ami ad egységeket, de azok gyengék. A jó egységek nem eléhetők , csak hordaként. Írd már le miféle épületek kellenek. Legalább egy példát. Átnéztem többször is, minden kifejleszthető lehetőséget. Lehet, elnéztem, de nem látok semmi ilyesmit, még a kifejleszthetők között se. Rómával teljesen egyértelmű mihez mit kell. -
DantesHUN #182 Nem, szerintem ha csak nem értek félre nagyon valamit, jobb nagyobb sereget csak hordaként lehet, letelepedett módban nem. Még a hunoknál megértem, de frankok és északiaknál is? De lehet én nem értek valamit, de át nézve a tech tree-t, erre jutottam. -
#181 Nem tudom, miről beszélsz. Vikingekkel vagyok (Jutes), igaz, nincs sok időm, de már így is elég sok (egyre több féle) egységet tudok képezni. Fejleszteni kell az épületeket, és a választható fejlesztéseknél írja, hogy melyik típusú épület milyen egység képzését engedélyezi. Persze a komolyabbakhoz kellenek skillek is, amiket gondolom fejlesztesz, mert ha nem, akkor a játék figyelmeztet.
Haverom másik néppel játszik, talán a szaszanidákkal, és ott is hasonlóképpen megy. Ez a része nagyjából ugyanaz a játéknak, mint a korábbi epizódokban. Hagyományos stílusban lehet lenni minden olyan néppel, akik fix várossal kezdenek. -
#180 Két dologra nézz rá tippem szerint:
Egyrészt arra, hogy azoknál a népeknél vannak-e dedikált katonai épületek? Már az R2-ben is voltak olyan népek - emlékeim szerint - amelyiknek például valami random templom adta a druidáit, vagy mondjuk rabszolgakereskedő a harci kutyáit.
A másik, hogy nincs-e szükséged valamilyen technológiára a jobb egységekhez?
Szisztematikusan én úgy indulnék el itt, hogy custom battle-ben megnézném, milyen egységek vannak egyáltalán, majd enciklopédiában, hogy azok hogyan is képezhetőek. -
DantesHUN #179 Lehet, én vagyok hülye, és azért nem értem. Kipróbáltam. Több néppel is. Például északiak, meg még hasonlók. Na most, mi van? Miért nem lehet, katonákat fejleszteni? Vannak városaim, de csak valami alap gagyi egységet lehet képezni, katonai épületet nem lehet építeni, fejlettebb katonákat se lehet
Csak ha, rá megyek arra ,hogy start migráció, és akkor vándorolni kezdünk, és csak ilyen tábort lehet felhúzni, na ekkor lehet más egységeket is kiképezni, és ,,épületeket" fejleszteni.
Most ez komolyan így működik, jól értem, csak akkor lehet fejletebb seregem, ha feladom a városaimat, és ilyen nomád módban kiképzem őket?
Mégha a hunoknál így van, meg más vándorló népeknél azt megérteném. De többiek? Azért letelepedett életmódot folytattak, nem értem.
Biztos meg van ennek a szépsége, de én a birodalom menedzselést szeretem, az a harcmodor, hogy feladni a városokat, és vándoroljunk, akkor lehet jobb sereg, nem jön be.
Csak a rómaiakkal lehet ilyen hagyományos, stílusban lenni? A többi néppel nem lehet? -
#178 Más. Mennyire vagytok elégedettek a tier-rendszerrel? -
sakkay #177 Nekem igen..vh-vh. Kíváncsi vagyok most megy e..ja és nem töltögettem vissza, de most is csak akkor megyek neki, ha már kiismerem magamat. -
Paladin #176 Bizony, ez lehet kb a jó recept, BI-ben anno nekem valami ilyesmi vált be. -
#175 Igen, a Barbarian Invasiont "be lehetett tanulni", volt egy recept.
Amikor meg megkapta az ember a carriage ballista-kat, hirtelen easy mode lett a játék. :D -
Although #174 BI sokkal egyszerűbb volt. Relatív egyszerű taktikával lehetett nyerni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Leromboltál épületeket pénzt kaptál érte, ebből fejleszteted a középső tartományt, nagyjából a Róma-Cartágó tengely tartható volt. A problémát a nagy tömegű barbár hullám jelentette Germán, hun ezeket általában egy folyó mellett nyílvetőkkel kivéreztettem. Mondjuk itáliában. Ezt ebben nem lehet előadni.
Persze még voltak lépések, seregeket számoltam fel, tudtam a lázadások során tábornokok lesznek ellenem a határon, nem volt épületük mert minden katonai épületet leromboltam kivéve pannoniát. Gyakorlatilag csak a népvándorlást kellett megakadályoznom ez very hardon is simán ment. itt már a rendszerből következően sem tudsz ilyen primitív trükköket bevetni
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.02.21. 15:21:06 -
DantesHUN #173 A BI-ben anno rég, nem lehetett velük nyerni, legalábbis nekem nem sikerült.