Total War: Attila
  • Armisael
    Kinek mi a célja :) nekem biztos nem az, hogy keleti hordákkal ledöntsek és elpusztítsak egy "fejlettebb" civilizációt (senki ne kössön bele a szóba ezért tettem idézőjelbe :) Én úgy szeretek játszani, hogy a nyugati civilizáció utolsó védője vagyok a keleti hordák és a sötét középkor ellen :P

EM64T néhány tipp:
    - Menny végig a légióidon és az azonos egységeket amik félig vannak feltöltve "mergeld" légión belül ezzel pénzt spórolsz.
    - A következő településeket égesd fel/vonulj ki belőle. (Angliában Londonium és a Corinium település kivételével mindet. Rajna mellet Colonia Agrippina. Svájci Alpoktól északra Agusta Videlicorum és Iuvavum. Egész Pannóniát, Savaria, Sopianae, Sirmium. Ezzel a lépéssel magad körül létrehozol egy fajta "buffer zonet" ami lélegzetnyi időt ad neked az állandóan le föl járkáló hordák ellen. (Itt jegyzem meg, hogy CA azt is mondta, hogy az ilyen senki-földekkel bevétheted magad a Hordák és Sassanidák ellen, ehhez képest úgy átgyalogolnak rajtuk mintha zöld mezők volna)
    - Suabi sereg valahol Galliában van és elég hamar el kezd városokat betámadni. A legelső dolgod ennek a megsemmisítése. Galliában van 2 légiód készíts belőlük 1-t és vegyél bele egységeket (15-16 egység legyen a légióban) Ezzel minél hamarabb semmisítsd meg a Suabi sereget.
    - Észak Afrikában van 3 nép első körben köss velük Trade Agreementet (ha kell pénzt is ajánl fel) 3-ból 2 kötélnek szokott állni azonnal.
    - Ha van pénzed kezd egy Sanitation épületeket felhúzni mindenhol a járványok ellen!!!!
    - kezd el kormányzókat rakni a legalacsonyabb public orderel rendelkező provinciák élére.
    - Az uralkodód legyen sereg élén mert ha nem nyer csatákat a támogatottsága csökkenni fog és ez "-" provincia happynes-sel jár.

A következő dolgokra nem igen van befolyásod itt az RNG és a vakszerencse dönt, szóval "fingers crossed"
    - Frankok ne támadjanak be rögtön az első turn alatt.....
    - Picktek és Ebdanians (Ír szigeteken lévő nép) ne rohanjon rád.
    - Camulodunum település (Londoniumtól keletre) hiába égeted fel nem fog menni mert azt mindig betámadta valamelyik tengeri nép az első körben itt esetleg kipróbálhatod, hogy egy légiót erőltetett menetben leküldesz garrisonba bár nem tudom, hogy leér-e, hátha elrettenti a helyőrség a támadókedvűeket.