1333
Total War: Attila
-
KingPunisher #372
15 éve Total War!! A vége a videonak hatalmas!! Nézzétek meg 2:34-nél ;) -
#371 Az lesz az, jogos, köszönöm a pontosítást! -
#370 Nem kötekedés, csak egy kis korrekció: gather support, ha jól emlékszem. -
#369 Ha valamelyik családtagodnak van elég befolyása, akkor a politikai eszközpalettán van egy "gather control" opció. Önmagában nézve nincs következménye, közvetetten viszont van, mivel a dominionnal együtt közösen adják ki a középső csíkot, amire az egérrel rámutatva láthatod a különböző szegmensek különböző - pozitív és/vagy negatív - bónuszait. -
Stief #368 Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy tudom növelni a controlt, és mit takar ez az opció.? Nagyon leesett a kontroll. 18% van. De nem látom hogy van e negatív következménye. Köszönöm előre is a választ! -
obe #367 ok, köszi, megprobálom...én a golyeszátol szabaditottam meg :DD...gondoltam vakon mi hasznát venném egy tábornoknak , és jol is tettem, kapott ezért 7 loyalitit, azota elvan :) -
bazsidiver #366 Hi! Elktronikusan nincs meg, a nyomtatottat vettem. -
Yag #365 Hali !
Nekem meg van egy " Attila kardja – A RÓMAI BIRODALOM VÉGNAPJAI ( Michael Curtis Ford ) könyvem.
Szerintem cserélhetnénk .... már ha megvan elektronikusan is ... : P -
bazsidiver #364 Én elolvastam a játék mellé megjelent Attila kardja (David Gibbins) című könyvet, és nagyon jó volt! A Chartagonak vesznie kellt is olvastam de az nem tetszett annyira.
Egy multiplayer kampányban bent lenne valaki? -
sakkay #363 Nekem eddig azért nem tűnik lehetetlennek. De valóban jó nehéz. -
#362 Fogadd fenntartással, amit írok, mivel erősen tévedhetek, de amennyire levettem, a dominion-t az alapján számolja a gép, hogy az államvezetésen belül (kormányzók, seregek, politikusok, miegymás) milyen arányban reprezentálja magát konkrétan a családod. Ennek fényében én pl. örökbefogadással próbálkoznék első körben. Meg persze, berendelnék a paterfamiliasnak egy bödön viagrát. :D
(szerk.: Hja, azon én is röhögtem, hogy el lehetett dönteni, hogy pontosan melyik két golyójától szabadul meg a kolléga, a szem-, vagy az egyéb golyóitól. :D )
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.03.09. 12:33:52 -
obe #361 nekem a családfával /politikával van még mindig gondom...a control-om magas ( jobb oldal ), a dominion viszont folyamatosan esik..már csak 42 %..az elejen nagyon magas volt...a királyom authority-je már csak 1 -es, igy 12 % os büntit kapok a morálra :((...mivel tornázhatom fel a dominion-t nem tudja valaki ?...
észre vettem, ha sokáig táborotik egy városban a királyom, büntit kap...az egyik családtagom kasztrálva lett, igy a lojalitije 2 röl 7-re emelkedett, de igy is lehet neki feleséget keresni :))) -
e98ff #360 Van még egységkövetés/mozis nézet, az insert gombbal hozható elő. -
#359 Ha Róma nem is, Bizánc gyengébb lett a kelleténél. A barbárok támadását visszaverték és utána még terjeszkedtek is tudtommal. Itt meg ahány játékot kezdtem, mindannyiszor szét kapják őket -
Nos #358 Egyebkent van egy jo konyv, ami a korban jatszodik: Passuth - Ravennaban temettek Romat. (Bar nekem a kedvencem tole A biborban szuletett, aminek a bizancin kivul sok magyar vonatkozasa is van, MTWhoz kotelezo olvasmany ☺ ) -
Nos #357 En meg csak a vandalokkal probalkoztam. Vegigfosztogattam romat hispaniaig, es ott kezdtem kiepiteni a hatterorszagomat, mint ahogy azt a vandalok eredetileg is tettek. Igy jol vedheto terultem lett, es eleg konnyu a kampany, foleg, hogy utkozben felszabaditottam ket nepet, akik joreszt lefogtak az eszakrol jovo tomegeket. Amugy szerintem romaval nem irrealis a keves penz ilyenkor, a kaoszban mar nem nagyon mukodtek a klasszikus allami intezmenyek. A sok terulet eseteben orultek, ha legalabb nevleg a birodalomhoz tartoztak, nemhogy meg adot is vartak volna toluk. -
Yag #356 Kíváncsiságból én is kezdtem egy NYRB kampányt, de nem tudom milyen esélyek vannak a folyamatos északi majdnem full sereges támadásokat visszaverni. Csak azért álltam bele két támadásba másfélszer erősebb sereg ellen, egy kissebb és egy fallal védett városban, hogy gyengítsem. Aztán én magam lepődtem meg, hogy addig-addig verekedem míg el nem futottak. Persze ehhez kellett a vezér halála, a lovasaim íjászokra való vadászása és talán még szerencse is. Eredmény ? Eddig nem vesztettem várost. Négy fullos sereget küldtem vissza ahonnan jöttek de nem tudom meddig tartható ez az állapot.
Szóval nem reménytelen a dolog (talán) csak azt nem értem én sem, hogy van vagy 30 tartomány és körönként +1000 a bevétel. Persze innen szép nyerni, de nem is tudom, Túl nagy a terület és baromi sok vándorló nép van akik bárhol feltűnhetnek a határon vagy már azon belül. Minden városba meg nem lehet sereget telepíteni.
Kinek milyen tapasztalata van Rómás védésben és stratégiában ? Mit érdemes erőlteni és mi az ami csak a köröket viszi ? -
Stief #355 Blood packról hallott már valaki valamit? -
KingPunisher #354 :D a fagyott narancs és a benzin keveréke napalmot alkot.. :P ez egy filmbe volt no ki tudja melyikbe ?
De jogos kora volt én is jot nevettem rajt. Bár lehet nem is lett volna olyan rossz ötlet, bekenni valami gyúlékony anyaggal és szétpaccsantani :D
-
#353 Én gondoltam elkezdem Rómával, de miután elindítottam a játékot és körbenéztem a városokban, inkább kiléptem
Szerintem kicsit irreális a +300as körönkénti pénz ekkora birodalomnál és a teljesen leamortizált városok. A megoldás amúgy kb annyi lehet, hogy felégetem a településeket egészen Franciaország déli részéig meg Olaszország északi pontjáig és ott védekezni ahogy erőből kitellik -
Chob #352 Mármint Onager, és nem nem oranger :D . Nem narancsokkal támad az :D . Amúgy Sok mindentől függ ám, hogy milyen stratégiát választ az ember. Létszám, terep, milyen tier egységek vannak a két oldalon. és milyen néppel játszik a két fél. De a lovasokkal íjászt támadni, az mindig bejön, bár az is ha lovasokkal a közelharci egységeket támadod hátba, úgy is romlik keményen a morál. -
KingPunisher #351 Azért másfélszeres seregeket is elég jol le lehet nyomni de főleg a morál megtörésére kell játszani. Oranger tüzes lövedékkel iszonyat erős lett, gyalogság ellen is szuper, nos hagyni kell had jöjjön ő és jönni is fog mivel oranger szépen elkezdi dobálni.
Lényeg a parancsnok azt kell megszórni meg a komolyabb nehézgyalogságot, a maradékra pedig nagy páncélátütásű dárdák stb.. igy mire közel ér elég jol megfogyatkozik, szemből a gyalogság nekiront majd a lovasság hátbakapja őket, ilyenkor már esélyes hogy a parancsnok lemegy számolni az ibolyákat, ami megtöri a sorokat és sorban elkezdenek menekülni.
Fontos a lovasság, főleg azoknál a népeknél ahol hamar van shock cavalry, miközben nyomul az ijászait folyamatosan bolygatni kell ne tudjanak lőni, sajnos hajlamos egyből szétszorni őket laza alakzatba amibe elég kis veszteséget szenvednek távolsági fegyverektől viszont lovasság iszonyat jó ellene.
Természetesen fontossak a körülmények, magaslat erdő érdemes adott bonuszokra gyúrni és ott harcolni, pl északi vikingekkel tolva szinte csak télen támadtam ha komolyabb ellenállás volt, ugye ők +10 morált kapnak hóba :D ráadásul ha mázli van esik pluszba és mire odaérnek még jobban kifáradnak.. Ha meg van hegy és neki kell felfelé jönni akkor azért már csak mészárlás szokott lenni :D
Egyébként érdemes megtörni valamelyik szárnyat mert ha nincsenek védve az adott egység oldalai akkor arra is moral büntetést kap.
No meg ügynökök tevékenykedése sem rossz.. -
Nos #350 A magyaroknak azért túl sok közük nem volt a hunokhoz :) A kora/közép középkorban minden nagyobb keletről jövő népáradatra ráaggatták anno, hogy hun. Az avarok és a magyarok is megkapták ezt a nevet, csak ugye mi maradtunk itt. Az árpádkori nemességnek meg ez inponált, és idővel magáévá is tette ezt a gondolatot, belekeveredtek az eredetmondákba. Sokáig teljesen követhetetlen volt, hogy miféle népek éltek a Frank birodalomtól keletre. Ráadásul a hunok is csak annak az emberáradatnak a vezető harcos rétegének számítottak, akik elözönlötték a nyugatot. Ezt a kifejezést használták arra a magra, akik korábban a Kaszpi-tenger, Fekete-tenger térségében éltek. Valószínűleg nem egy nép volt, hanem inkább egy erős vezető alatt kialakult átmeneti nagy szövetség, amiben a közép-ázsiai típusú vágottszeműektől a sztyeppei germán törzsekik sokféle etnikum betagozódhatott. Attila idejében a római feljegyzések szerint például a gót nyelv széleskörűen ismert volt a hun vezérkarban. Attila klánjának nem ez volt a nyelve, de abból olyan kevés szót jegyeztek fel, hogy nehéz lenne belőni. Valamilyen török-mongol keverék a legvalószínűbb, de ezt már a mindenki csak spekulációnak tartja. -
Angelus1991ster #349 Lehet közvetlenül írányítani most a tüzérségi egységeket és hajókat?
-
#348 Értelek. Számomra Rome 2-ben jött egyszer piszkosul jól, mivel manuálisan vezérelhetőek voltak a hajítógépek vele. Így nagyjából négy ballistás hajóval és néhány hadigályával közel negyven szállítóhajót, két teljes (Azt hiszem, bithüniai) haderőt küldtem tengerfenékre.
Itt, Attilában a tenger egyelőre súlytalanabbnak tűnik sokkal, na meg elég komoly szárazföldi haderőt kell fegyverben tartanom ahhoz, hogy hacsak nem élet-halál kérdése, ne fizessek még további párezret egy, az idő zömében a dokkokban döglő flottára.
...és az Úr megjelent égő csipkebokor alakjában, és azt mondá: "Hm, roston sült ló!" :)
-
sakkay #347 Jól ki lehet használna a különböző népek speciális képességeit+a magaslatokat és a csapatok cserélgetését. Sokszor még a városcsata is sikerül 1.5x ellenséges erők ellen is, ha jó ütemben cserélem a csapatokat, és nincs sok íjjásza. De tényleg elég okos. -
Yag #346 A gondom ezzel csak az, hogy egységkövetés sincs már benne, amit viszont rendszeresen használtam mert jó hangulatot adott.
Most csak a delete gomb van ami elég gyér megoldás. -
Yag #345 Felmerült bennem egy apróság. Szerintetek ez hogyan passzol össze ?
Ha a HUN frakciót választom akkor látható, hogy a Hunok-tól keletre van egy Magyars frakció is aminek Csaba a vezetője, királya.
Nos, én úgy tudtam, hogy a legenda szerint Attila leszármazottja / fia Csaba . A mondák úgy mesélik hogy Aladár és Csaba közt folyó rivalizálás csatában Csaba végül vereséget szenved és maradék seregével görögország irányába a mai székelyföldre menekül.
Vagy inkább szokás szerint ne keressünk történelmi vonatkozásokat és realitásokat a játékban ?
Remélem lesznek olyan MODok amik tisztázzák és elsimítják a történelmi kronológiai fodrokat a játékban. -
Yag #344 20-20 elleni csatákba csak akkor bonyolódom bele, ha a katonáim tapasztaltabbak. Eddig bejött. Igaz rajtaütés volt. Nálam volt az előny tehát a terep viszonyok nekem kedveztek. -
#343 Nincs, de fölösleges is, egérrel talajszintig le lehet vinni a kamerát, jobban, mint ahogy azt a mozi-mód tette. -
Yag #342 ez tényleg baromi praktikus fejlesztés lenne :P és valami hasonló géppuska állást kellene beletenni mint FarCry4 ben az út mellettiek :) -
Yag #341 ezt a részt még nem sikerült megtalálnom. már kérdezni akartam én is. Rome II -ben volt külön gomb erre, nagyon praktikus volt és rögtön csata szintre lehetett menni és ott teremni a csata első ... na jó a második sorában :) de itt nem találtam ilyen gombot.
Viszont indirekt módon egységkövetést találtam benne ... egységet kiválasztom és a delet gomb megnyomása után valamennyit követi az egységet a kamera. -
Angelus1991ster #340 Van benne mozi mód , mint az előző részben? -
Angelus1991ster #339 Szokta valaki bütykölni ezt a gamét? Hasonló a fájlszerkezet a Rome II höz?
Tervem az , hogy a Shogun II-ből a Gatling géppuskát átvigyem a játékba, plusz egykét I vh-s tankot a Great War módbol. -
sakkay #338 Ha ugyanazon felépítésű az ellen serege és kb. a vezér is egy kaliber, én max 1.5x nagyobb seregnek megyek neki. Főleg ha én védekezem. Ennél erősebbnél már csak akkor van esély, ha nagyon jó a terep és\vagy elbax valamit a gép, ha nem...... -
#337 Nagyon elszántak. Nem félték a halált. -
Yag #336 A városom ostrománál már csak két parottyás támadott. Addigra a vezért már régen levertem, de ezek még támadtak. Úgy tűnik az utolsó emberig küzdenek de láttam már ambush-ban megfutó fél sereget is amiben a vezér is futott ... nem reménytelen az AI-t legyűrni de észnél kell lenni . Egyenlő sereggel vagy egy kicsit harcedzettebbel már lehet dacolni vele ... túlerő ellen még nem próbálkoztam . -
#335 Akkor Effektíven minden egységet meg kell futamítani? Utolsó emberig küzdelem szó szerint.
Rome2ben a legjobban azt szerettem, hogy nem nagyon haltak meg végleg az egységeim és dédelgettem őket. Sims Total War. :D
Shogun 2 nekem Kb teljesen kimaradt. Virág editiont megnéztem és annyira nem mondott nekem semmit az ottani frakciók, egységek és emiatt hagytam. -
KingPunisher #334 Rome 1-et írtam. Rome 2 Ai végén valóban nem volt rossz bár már nem sokat játszottam az Emperorral. Aki előtte már beletett elég sok orát az kicsit talán belefáradt a végére. Első naptól toltam mikor még 3 perces körváltások több ezer bug volt :P
Akkor 6 osztag parittyás bármit bevert mivel az Ai állt és nézte ahogy elhullanak az egységei.
Én meg sosem temetek el TW-t akkor nem rendeltem volna elő ezt sem. Bár nekem Shogun 2 sokkal jobban tetszett mint Rome 2 de sosem fikáztam azt sem, de azért összességében sajnos Rome 2 volt a sorozat mélypontja. -
Yag #333 Az ilyen esetekre megfogadtam, hogy tartogatok legalább egy lovas egységet tartalékba, hogy utolérjem az íjászokat és parittyásokat.
Nekem egy városvédésem volt ahol legalább 10egység íjász-parittyás+gyalogos sereg jött nekem. A gyalogosokat könnyű volt elverni a parittyások után kimentem - feleslegesen. Leamortizáltak. A lovasaim addigra elfogytak a parittyások meg röhögve elfutottak és meg-megállva le dobálták az üldőző egységeket. Mivel én védtem és volt még tornyom, vissza vonultam a tornyok árnyékába. A parittyások vesztére mivel a tornyok hatósugarába érve már nem tudtak sokat tenni. Idegesítő tud lenni ... de talán ezért kezdem megkedvelni ... ? Jöhetne pár skin és overhaul mod ...