1333
Total War: Attila
-
sakkay #452 Ezen szétröhögtem magam! -
Elar #451 Eltelt egy kis idő, folytatattam a nehézkes hadjáratomat az osztrogót biodalommal.
Ugye boldog voltam, hogy kötöttem egy def alliancet a hunokkal kb 7000 aranyért
Ez később nem töltött el annyi örömmel, mert berángatott vagy 3 háborúba - a 4.re nem voltam hajlandó. Military alliancet persze nem hajlandó kötni, hiába volt 270 a viszony
Sajnos picit elnéztem a Squalort. Azt hittem, h provinciára számolja és nem régióra :) Az egyik városban -3 volt, mondom építek a másikba egy kutat - milyen jó lesz. Nem lett :D
Nem is értem miért gondoltam, hogy így működik.
Az AI gyökér, az egyértelmű. A déli full seregemmel felcsalt egy kósza Rugians raidelő csapathoz - közben váratlanul megjelent egy full makedón sereg délről és kirabolta kétszer a déli városom.
Közben valami ász makedón ügynök folyamatosan dobálta a nagy seregemre a 75%-os lassítást, te hát nem tudtam megtámadni.
Végül sikerült áttolnom a Bastiriansokhoz, akiket sikerült beléptetnem a háborúba és leverték azt a sereget.
Közben felbontottam a hunokkal a DEF szövetséget, mert lassan minden állammal háborúba kellene lépnem, ők persze nem hajlanóak az én kedvemért jönni.
Ez kurvára bosszant, mert így pocsékba ment egy halom aranyam. és lement megint egy csomó kőr úgy, hogy a seregem csak mászkál nálam.
Egy kérdés: mi van akkor ha saját tartományban raidelek? :)
-
#450 "Ami azt illeti, nem gondoltam volna, hogy ez fog történni..."
-
obe #449 szerintem nincs itt ilyen opció -
obe #448 add annak a tábornokodnak aki keresztény népek ellen harcol, és automatikusan a csatában az ellen minden katonájának 10- el kevesebb lesz a morálja -
Angelus1991ster #447 Van benne csata kamera , mint a Rome II-be? -
thoth #446 Valaki leírná hogy a hunok -10 morál az ellenségnek ha keresztény frakcióval küzd hogy lehet kihasználni? Hard már nagyon nehéz főleg ezzel a botrányos imperiummal :/ -
Recler #445 Jogos Megjelenés dátuma: 2015. márc. 25. Meg se néztem....köszi. A napfogyatkozás kicsit betompított agyilag XD Megjelenés dátuma: 2015. márc. 25. -
#444 Gőzöm nincs, de nem lehetséges, hogy még nem aktiválódott? Úgy értem, előzetes letöltés van, de még nincs itt a "megjelenési dátum?" -
Recler #443 Az miért van ,hogy megvettem a kelta pakk-ot és nem tudom őket választani,fel se dobja lehetőségként...mi a bibi? -
#442 Más Total Warokkal játszottál már? Ha nem annyira, akkor a Szasszanidákat. Stratégia? Bármit csinálsz, nyersz. :D
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.03.19. 21:02:12 -
BandiPeti #441 Sziasztok! Kezdő vagyok a játékkal mit javasoltok kivel kezdjem a játékot? És Melyik a legjobb stratégia az ajánlót frakcióhoz? Előre is Köszi a Segítséget. -
Stief #440 Na megis vettem a kelta pakkot :) -
Stief #439 Mondjuk én a britteket imádtam, Róma 2 ben is, várom már ezt a pakkot. -
KingPunisher #438 Persze van az a pont ahonnan nincs mit tenni :P igazából nem tudom hogy kezd az a nép lehet tényleg igen kemény.
Probáld meg más néppel, esetleg ha belejössz meg lehet fokozni a nehézséget, szarabb helyzetű néppel stb.
Igazából egy felelőtlen támadás, kétfrontos háború bármelyik néppel reménytelenségbe tud torkollani pillanatok alatt.
-
KingPunisher #437 Jók ezek a DLC-k mert sokszínűbbé teszik a népeket lesz több egyedi unit épület stb.
Másrészt mivel alap népekkel is rengeteg idő végigvinni így nekem ráér akkor ha majd 1-2 euro lesz.. 8 euroért esetleg magyarokat venném meg ha igen jol megcsinálják őket :P
-
baalbaalbaal #436 kelta pakk gz eddig is oylan gyengék voltak és kellet tmár egy olyan nép, ami északon kezd és fosztogat. -
Stief #435 Figyi úgy vagyok vele, hogy nagyszerű játék, ha ebből a pénzből fejlesztésre is költenek ám legyen!! Viszont hallott valaki valamit a blood packról? -
Elar #434 Akkor átküldöm a mentésem, jó? :)
Egyébként jó kis üzleti húzás ez a TW-től, h 8 eurókat kérnek el a packokért :) -
Stief #433 Na jön a kelta pakk :) Már valamikor előrendelhető! :) -
sakkay #432 Azért K Rómával még nem ezt a helyzet, de ami igaz az igaz. Ha okosan és valami mentén szervezed a sereget, bizony kő kemények lesznek a srácok. Tegnap majd 3x túlerő ellen győztem. Az elején ez lehetetlen. -
KingPunisher #431 Jaj nekem meg kezd túl könnyű lenni :P Főleg a battle része. Olyan bonuszokat lapátoltak össze a hadvezérek plusz az egységek hogy kezdenek terminátorok lenni :D
Bár összességébe szerintem nem rosszak amugy sem a Frank seregek, a sereg gerincét nálam a "spearmen" adja. Ugye kapnak bónuszt védekezésre a Hőstől +6 , a hadvezér +6 illetve minden lvl után 2, ráadásul a h királyom képessége a a raise banner +8-at ad már :P
Nha most ha alakzatba állnak kb semmi nem jön át rajtuk :P hátba meg nem hagyom őket támadni.
Remélem azért lesz még komolyabb ellenállás mert lassan már csak a gazdaság a tartományok csitítgatása köt le.
Lehet nem kellene fullos seregeket vinnem elég lenne 12-14 egység :P -
#430 Na, csak várj, amíg jön Attila és telespawnolja a térképet chosen uar warriorokkal, first wave lancerekkel, nokkorokkal meg heavy onagerekkel. :D -
Elar #429 Húúú azért időnként szét tudnám rugdalni ezt a szart.
Ugyebár remekül mükődik a béke a hunokkal - habár hiába van Def alliance velük - egy sereg már 3 kőr óta nálam kószál és a seregeim nem töltődnek. Military accest nem tudok kötni, mert nem ajánlja fel csak mlitary allience lehetséges, amit természetesen nem fogadnak el.
Ugye 400-ban kapok egy olyan feladatot, h kössek 1000 aranyért vmi szöetséget- innentől kezdve ez lehetetlen +300as viszonynál is.
Na de volt egy szépen fejlödő kormányzóm egy szem városomban. Na mi történik vele? Igen igen. Valaki megöli politikai gyilkossággal. -20% épitési költség és társai. Visszatöltöttem az állást 5x. Kirúgtam, felnégyeltem stb de mindenképpen megölik.
Hurrá.
Gyüjtöm a pénzt Romula kolonizására, mert azt valami gyökér felégette. Ez 12e arany. Szépen odabandukolok és na mi van ott? Egy full makedón sereg fort állásban.
Makedón állam egy várost jelent van, ami egy lepusztult város helyén jött létre lent a faszban a Balkán déli részén és valamiért hadat üzent nekem.
Na és ő itt dekkol.
Szóval fasza a játék, de hogy mondjam. Ezek a lépések nekem furák. Szemetek
-
McCartman #428 Sokszor értelmesen mozog az AI csata közben de vannak nagyon homály megmozdulásai is. Pl. védtelenül hagyja a tábornokát.
Ez történt az egyik ostromnál is, egy halászfalumat támadta a gép nagy erőkkel, a védelem elenyésző, a számok alapján sok esélyem nem volt egy kisebb reinforcement seregem ellenére sem és a védekezést vezető kormányzóm, örökösöm elvesztése elég érzékenyen érintett volna.
Már közel volt a vég mire berongyolt a térkép széléről a támogatás és legnagyobb meglepetésemre pont az orruk előtt nem sokkal baktatott a falu felé a tábornokuk tök egyedül. Rá is vettettem magam egyből és az elvesztése okozta morálcsökkenés miatt végül is sikerült visszaverni őket. -
#427 A karakterlapon (vagy a sereg lapján) van egy rúgó láb - ikon, azzal le tudod váltani, de valószínűleg lesz olyan kolléga, akiért fizetni kell.
Szerk.: Az is egy megoldás amúgy, hogy ha esélyt sem akarsz adni neki a fejlődésre, hogy megöleted a frakció-képernyőn. :D
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.03.15. 22:01:36 -
Elar #426 Az én problémám, hogy egy gyökér a gép.
Ugye most "szép" az élet, hunokkal megnemtámadásim van. (Itt jön egy kérdés: Miért nem adja ki opcióként h kössek velük military vagy defensive szövetséget??? )
2 sereggel portyázok WRE-ben.
Salona városát ostromlom. Kaptak egy kis segítséget és kitámadtak rám kb dupla annyian.
Tábornokom 5 csillagos, (benne +12% sack), ők morál hátrányban. Mondom meglehet.
És így is lett, viszonylag simán elporoltam őket. Úgy tűnik az AI nem annyira képes kezelni a reinforce csapatokat.
Vége a kőrnek, erre a tábornokom meghal hétköznapi dolog miatt és választanom kell helyette mást.
Na szívom a fogam, kinevezek 500 aranyért egyet.
Erre nézem a tulajdonságait, tele van pirossal a feleségével kezdve. 1 - 2 - 1 a skillje, +7% a fentartási költség és ugye még semmi extra tulajdonsága.
Na ez az a pont h megint csak egész egyszerűen nincs kedvem folytatni.
Ez annyira gyökér dolog.
Most pl h a fenébe tudnám leváltani? Sehogy gondolom
-
McCartman #425 sziasztok,
A great power penalty mértékét nagyon benézték, konkrétan használhatatlanná teszi az egész diplomácia modult. Az hagyján, hogy indok nélkül mindenki elkezd utálni de adott esetben az egykori szövetségesből is pár kör alatt ellenség válik, nem tehetsz ellene semmit. (pl.: 3-as és 4-es imperium szint között hirtelen -20 ponttal dobja meg vagy akár -40-nel ha az AI uralkodó nem szimpatizál a birodalmakkal, és így tovább)
A legszebb az egészben pedig az, hogy ehhez még csak nem is kell a fél térképet elfoglalni, valószínű a horda rendszer miatt (hogy akkor is nőhessen az imperium szint ha nem foglalnak el semmit) terjeszkedés nélkül csak tech. fejlesztéssel is gyorsan eléri ezeket a szinteket.
Van egy mod ami mérsékli, de ráférne erre a rendszerre egy kis csiszolás valamelyik patchben. Ha érdekel valakit, belinkelem a módosítást.
Amúgy a vikingekkel tolom (Jutes) vh szinten, összességében tetszik a játék. Ugye ők spec. tulajdonságként pénzt kapnak az elhullott ellenségért (úgy vettem észre 5 emberenként 1) ami csak külön öröm 4-5 ezres seregek lemészárlása után.
A környékbeli barbárok kárára lettem regionális hatalom, (Ny.)Rómával barátkoztam de már eléggé a végét járják. Az ellenségeivel való hadiállapot gyümölcsözően hatott egy darabig a velük való kapcsolatomra, emiatt is tudtam kerek 10 ezerért (többet nem is lehetett volna kérni) békét kötni, de a kereskedelmi egyezményért sőt csak úgy pusztán ajándék gyanánt is ki tudtam belőlük sajtolni pár ezret míg jól ment a soruk. -
Elar #424 Na. Most 396 őszére békét kötöttem a hunokkal.
Végigraboltam a Balkánt és 7500 aranyért sikerült békét kötni.
Most gondolkodom, hol telepedjek le? Próbáljam meg Dacia tartományt? Az sajnos elég központi helyen van. Gondolkodom, hogy maradok a Balkán déli részén, ott kikötő is van - talán még kereskedni is tudnék így -
Elar #423 Hehe nem vagyok egyedül :) -
Elar #422 Elérkezett az idő, h feladjam ezt a játékot.
Ennek így nincs értelem.
Volt egy szusszanásnyi 1 kőrös lélegzetvétel - ami csak 1 full hordát jelent, de most megint 3 van.
Mind3 tartományomban 1.
Az AI frankón ennyire csal? Tényleg nincs más ellenség csak én? -
obe #421 én ugy vettem észre, hogy egy gyengebb létszámu sereggel támadtam a fallal megerösitett várost..taktikám...1 onagerrel szétlöttem a falat ( a kaput általában nehezebben lövi ki mint a sima falat )..a fele municio elfogyott , a maradek municioval a fal mögötti tornyot kiiktatom, ez fontos...aztán odaszalajtok a falréshez 3 kutyással, azaz csak elég a közelébe, ha felvillan a kutya eleresztés gomb mehetnek a kutyik , kisérök vissza, de a kb 90 db kutya beront a résen és darál...én eddig akárkit találtam a falak mögött - ijjász, lándzsás, lovas, mindenkit felzabálnak, és megszalad az ellen...ez szerintem megoldatlan kiskapu, mert ha nincs a csatában a kutyák kiséröje, akkor a kuytik létszáma nem fogy..bár az is megesik, hogy a megfutott egységet a piros vonalig követik, és ott megállnak es már nem vesznek a továbbiakban részt a csatában... -
sakkay #420 Kelet Rómával 405-re stabilizáltam a helyzetet-nagyon nehéz volt-azóta lassan ugyan de kezdem visszahódítani a közben elveszített területeket. Kíváncsi vagyok mi lesz eztán. -
Nos #419 Ugy erdemes kezdeni. Jonnek a hunok,hordazz odebb. Foglalt el pl Italiat. -
Elar #418 Az elején volt egy halom szövetségesem (tán most is van egy kettő), de hunok felégették őket.
Most meg senki nem köt velem szövetséget, tradet nem tudom kötni. Alánokkal 300 körül van a viszonyom, mégsem hajlandóak alliencet kötni. Próbálok rájönni miért nem, de fogalmam sincs. Senkinél nem ajánlja fel - talán mert ellenségek vesznek körül?
Sajnos a hunokkal már nem tudok békét kötni. A folyamatos védekezések miatt egyre nő a rossz viszony.
A rómaiakkal is nagyon minuszos.
Vagy egy restart kellene vagy arrébköltözni
-
KingPunisher #417 Hát ilyen kicsi erőtlen néppel ilyen ellenségek közt nem sok esély van. Bár nem tudom hogy kezdenek osztogotok de valakivel jo lett volna szövetséget kötni.
Én pl csak roma ellen megyek mindenki utálja őket a többi néppel extra bonust kapok a kapcsolatokra.
De neked kell kiokoskodni, viszont ha volt már sok halott, meg tengernyi az ellenség akkor onnan már GG nem éri meg a néped a 450-t.
-
#416 Kitartást ;-) -
Elar #415 Na azért egy kőrt még tudtam menni
Beálltam elé a Romulai sereggel és megtámadtak 2 oldalról. Győztem.
Erre megjelent megint 1 full horda jobbról illetve jött légió balról.
most 4 sereg van nálam ebből 2 full.
ennek frankón sosincs vége. tényleg nem telik el úgy kőr, h tudnám tölteni a csapatokat. -
Elar #414 El sem hiszem. Tudtam menni egy kőrt.
A hun sereg nekitámadt az alsó városomnak és a helyőrséggel sikerült győznöm. E98ff hsz-e alapján próbáltam meg, hogy hmm, tényleg talán a tornyokkal megfognom.
Sikerült.
Itt egyértelműen ugyanolyan béna az AI mint volt. Simán elsöpörhetett volna, de hagyott nyerni.
Mostani állás a következő:
osztrogót dream
Ugye Apulumban dekkolok egy sereggel, alul a jobb sarokban a másikkal.
Romula mellett van a 300 fős megvert hun sereg, jobb oldalról jön a 20 egységes (picit megtépázott) hun horda.
Alul felvonultak a gepidák, akikkel kötöttem gyorsan egy megnemtámadásit, elletve a dákok is gyorsan békét kértek.
Szerintetek mit csináljak?
Ha a Romulai csapattal megtámadom a bal hordát - elmenekül, nem érem el.
A jobb oldalit nem érem el. Illetve kérdés, ha beállok elé, akkor föntről nem támadja-e meg Apulumot?
Az alsó seregem nem éri el a hunokat, csak Romulába tudok beállni velük - iiletve ha elmegyek alulról, valaki tuti betámad akit lehet nem is látok. :)
-
Stief #413 Keveset tartok belőlük én is de azért van morál csökkentő hatásuk azt észrevettem!