1333
Total War: Attila
  • Hunor1
    44444444nééégy444444444444nééégy nap van már csak hátra!! :)))
    egy videóban láttam a Magyarokat is!! (nem ebben amit linkelek) a diplomáciai panelen volt látható a nevünk. :))
    kelet római erőd csata!
  • Angelus1991ster
    Ctrl+C - Ctrl+ V mindig is a CA baromsága volt, de ezt megszokhattuk. Sajnos azt pozitívumnak kell tekinteni, hogy egyáltalán kinyitnak egy történelmi atlaszt is.
  • bgabor
    Remélem odafigyelnek majd az end turnözési időre. Az Empire óta használhatatlan a Total War széria a 30-60 másodperces end turnözések miatt. Egy óra játék húsz perc játékból és negyven perc end turnözés miatti ücsörgésből áll.

Ki fogom próbálni feketén, de ha 15 másodpercnél tovább end türnözik nekem, akkor NEM veszem meg.
  • PrasCo
    Azt nézem egy jelenleg futó streamen, hogy a magyarok, kiket a jó öreg, 38 éves "Csabar" vezet, némileg mongoloidok jelenleg. Mondhatnám, egy az egyben ugyanúgy néznek ki, mint a hunok:

Mindenesetre a feksön' tulajdonságait érdemes megtekinteni azért.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.02.06. 18:15:54
  • baalbaalbaal
    Kíváncsi vagyok mi lesz azokkal a városokkal, amelyek a a sztyeppei népek kezdőterületein vannak? A korábbi videók szerint a hunok, illetve az azonos beállítottságú kisebb népek nem tudnak városokat elfoglalni, csak lerombolni vagy kifosztani.
    Amennyiben minden nép megindul nyugat felé hatalmas üres terület lesz, amit esetleg a játékos által vezérelt déli népek elfoglalhatnak, már ha lesz pénzük a városok újranépesítéshez.
  • PrasCo
    ...inkább fogyasszatok térképet. Igen, tudom, hogy baromi nagy.

Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.01.19. 16:56:54
  • baalbaalbaal
    Gratulálok! Nem tudom mit kerestek itt, ha még nem játszottatok TW játékokkal vagy annyira nyomik vagytok, hogy nem tűnt fel, hogy az egységek kultúrkörönként 80%-ban azonosak.
    Lefordítom a fogyatékosoknak: a hunok és a magyarok egységei szinte teljesen azonosak lesznek az azonos kultúra miatt.
  • bazsidiver
  • PrasCo
    Én abból indultam ki, hogy egy percig sem írt semmi olyant, hogy hunok=magyarok; viszont mivel a magyarokról - nyilván - nincsen semmilyen anyag, ezért az "ergya egységekről" általánosságban ezt a videót linkelte be.
  • Riddick21
    Teljes nála a káosz, vagy fogalmazni nem tud.
    Több dolog is van:
    - a hunok nem magyarok
    - a hunok alapból játszhatóak lesznek a játékban, ezt nemrég jelentették be
    - a magyarok is feltűnnek, megjelenéskor valószínűleg még nem lesznek játszhatóak, később esetleg bekerülhetnek
    A többi stimmel :D
  • Although
    Nem értem ezt most teljesen. A Hun az nem a magyar egység mi a párhuzam?
    Ráadásul Attila azért is fordult a nyugat római birodalom ellen mert a keleti rész az megállította már az elején.
    A birodalom teljesen "liberálisan" degenerált fele az a nyugat római volt ami könnyebnek igérkezet.
  • PrasCo
    Ezért díjaznám, ha valami DLC-vel hivatalosan is játszhatóak lennénk. Úgy legalább egy-három frakcióspecifikus egységet is kapnánk.
  • baalbaalbaal
    Jó, hogy lesznek magyarok, mindig hamar kijön az all faction playable mód, ami a workshop révén 2 kattintással automatikusan települ. Csak félő, hogy nagyon ergya egységek lesznek, lásd a videot: http://youtu.be/rxTTjqEoTOU
    hun vs roma
  • PrasCo
    Tény, végülis, esztétikai véleményen nem vitatkozunk. :)
  • Metontour
    Ez így esetünkben a kinek a pap kinek a paplan tipikus esete!:) Nekem valahogy nem jött át ez a görög váza kép egység kép. Nekem tetszett volna ha olyan Traianus oszlopon lévő képszerűen oldják meg. Egy esetleges Medieval 3-hoz ez a bayeux-i kárpit nem lenne rossz. :)
  • PrasCo
    Számomra nagyon is jók és stílusosak voltak az absztrakt kártyák! Egyszerre volt egységes megjelenés mellett is jó megkülönböztethetőségük, és itt ez a lényeg, nem az, hogy részletgazdagon nézzenek ki - úgy nézzenek ki a valós egységek a terepen. Itt egy-két videó alapján ezzel szemben komolyan oda kellett figyelnem, hogy pl. a hajókat egymástól megkülönböztessem a kártyákon, és az igazat megvallva, szerintem a "fényképszerű" ábrázolás nem tesz hozzá érdemben a játékhoz. Sőt, jópár szárazföldi egységkártyát is borzalmasan laposnak tartok. De most őszinént, nézz rá #63 egységkártyáira, és kérlek, mondd meg nekem öt másodperc alatt, hogy hány különböző lovasíjászod van...? ;]
    Ezzel szemben pl. simán el tudnám képzelni az egységkártyákat itt, az Attilában pl. az - igaz, történelmileg jóval későbbi - bayeux-i kárpit képei stílusában.
  • Metontour
    Nem lesz ez rossz! :) Végre visszarakták a ingame egységes unitkártyát! A Rome 2-ben szerintem nagyon hülyén néztek ki míg a Shogun -nek kifejezetten jól állt hogy olyan japán képesen oldották meg.
  • Riddick21
    Nem tök mindegy, ha mostanra már előttünk? :)
  • Angelus1991ster
    Na most 10-ből 10-es a játék. :D:D:D Sejtésem hogy a pálya legkeletibb részén leszünk:) Remélem nem cseszik el a neveinket, ahogy az Empirében. Magyar király keresztneve helyett a vezetékneve volt. I. Lakatos, vagy II. Horváth.

és most bunkó leszek: hol van a szlovák és a román nép? hol? na hol?
  • PrasCo
    Kétségkívül a rakamazi turul. :)

(Ja, bunkó vagyok, de írjuk a meglepetés számlájára... a videó megtekinthető itt!)
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.01.08. 17:53:18
  • Angelus1991ster
    AZTAKUTYAMEGAMACSKA , majd az all playable factions mod megoldja:D
    Magyar Birodalom 400-as években.
    Turulmadár van az ikonban?

Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.01.08. 17:49:47
  • PrasCo
    Kiszúrtam valamit a fejlesztői videóban...

Nem mintha játszhatóak lennénk, nyilván, na, de na!
  • PrasCo
    Ilyen téren alighanem marad az, hogy magát az egyes hadseregeket lehet átnevezni, azon belül az egységtípusokat nem.
    Különben a jó öreg Barbarian Invasion-ben én is átírtam volna a Clibinarii Immortal-okat "rohadt szemétládák"-ra... :D
  • Angelus1991ster
    Na végre. Bár az egységek neveit is lehetne átirogatni mint az Empire Total War-ban. Órákig elcsesződtem vele.
    Első Magyar Gárda Lövészhadosztály és ilyenek.
    Tenger Hadura , Szent István csatahajók.
  • PrasCo
    Amennyire észrevettem, minden saját várost át lehet nevezni - kivéve a leromboltakat, elvégre ott de facto nincs város, aminek neve legyen. :D (és gyakorlatilag egyetlen frakció sem birtokolja a helyet amúgy sem.) Egyetlen ikon mutatja a helyé a kampánytérképen, a provinciális épület-táblázatban pedig egy 'desolate' slot utal a - néhai - jelenlétére, de ennyi.
  • Angelus1991ster
    Remélem a lerombolt városoknak nevet is lehet adni.
  • Pluskast
    Amit kivettem belőle. Ezek nem városok lesznek, hanem nomád ideiglenes települések. Ezeket csak vándorló nemzetek hozhatják létre és csak addig amíg nem foglalnak el és szállnak meg már egy létező várost. Ha ezt megteszik elvész a nomád státuszuk és onnantól már nem képesek ilyen sátor táborokat létrehozni (amennyiben visszafoglalják a várost és nem marad egy sem az irányításuk alatt úgy ismét tudnak ilyet létrehozni). Ezekben a településekben lehet fejlesztéseket véghez vinni de ezek inkább a seregeid fejlesztést szolgálják sem mint a településed fejlesztését. A sátor tábort bármikor felszámolhatod és egy másik helyen újat rakhatsz le, de ezt csak a hadsereged (tábornokod) képes létrehozni, illetve felszámolni Aztán újdonság, hogy állandó várost is le lehet rombolni. Ezt újjá lehet építeni de baromi drága áron (sok pénz+kaja) és ha jól értelmeztem csak a kelet illetve a nyugat római birodalmak lesznek képesek rá. Kb ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.01.07. 10:06:46
  • Angelus1991ster
    Megmondanátok , hogy ez a település létrehozásosdi mi lesz?
  • Angelus1991ster
    Na végre van íze , s bűze a játéknak. Már csak a vizi egységek sokasága hiányzik.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.01.07. 09:26:35
  • PrasCo
    Na ja, jogos, de mégis a koncepcióból én azt olvastom ki, hogy "így akartuk eredetileg". Felteszem, a SEGA sara ez, de most már mindegy is.
    Random kép a hunokról:

• bazsidiver
    Szerintem azért mert nem volt idejük a rome 2őt és ezeket a tartalmakat csak később készítették el.
    Egyébként játszhatóak lesznek a hunok!
  • PrasCo
    Szép-szép, de ugyanaz jár a fejemben, mint a kommentelők többségének: hogy ez és a többi okosság hogyan/miért nem jutott el R2-be...

• bazsidiver
    Lesz dobozos kiadás cdgalaxisnál már elő is lehet rendelni, de ezt a sorozatot is átvette a playontól a cenega úgy hogy kézikönyvre meg magyar borítóra nem kell számítani.
  • kopaszeger
    Hali!!!!

Dvd is megfog jelenni vagy csak letölthető formátumban?
  • PrasCo

Jól van, alakul azért ez.
  • Mozes
    Hát a Rome2 után megfogadtam, hogy soha többet nem veszek tőlük előrendelésben játékot, pedig a Rome2-nél a Collectors Edition-t vettem....

Meglátjuk milyen lesz megjelenéskor és majd akkor eldöntöm
  • PrasCo
    Ne legyen igazam, de kissé mintha aggasztóan gyorsan összerakták volna...
    Úgy értem, aggasztóan gyorsan egy teljes árú játékhoz. :D
  • bazsidiver
    2015 február 17-én fog megjelenni + vikinges preorder dlc ajándék
  • Although
    Tekerném az időt előre rendesen. Kell ez a cucc nagyon. Na igen ez a kihívás amikor már egy degenerált generációt felvonultató birodalom akar megállítani barbár, ereje teljében levő hordákat :) Ahogy a Conan regényben, a túl a fekete folyón, mondotta a telepes nézve Conant, mikor már elesett a Conahojara erődítmény. A civilizáció csak múló hóbort, a barbarizmus a természetes állapot, és végül mindig a barbarizmus győz. Kicsit off elnézve ezt az európát nem nagy jövőt jósolok ahogy a conanos haver mondta hasonló a helyzet, mint amikor összeomlott a birodalom :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.11.22. 17:37:33
  • PrasCo
    ...addig is, nézegessünk pár küzdőfelet.