1333
Total War: Attila
  • Although
    Elvileg gondolom ugyanaz a gond mint a 2-nél. Ostromnál lepereg a beállított idő ha nem menekül el az ellenség vagy semmisül meg teljesen, azért van így mert ha lehet még fordítani akkor nem egyből az ellenfél nyer. Nem tudom, hogy lehetne ezt jobban megoldani, de ilyenkor bizony ha 1 óra még hátravan akkor az lepereg.
  • e98ff
    Van egy mod a Rome 2-höz, ami kikapcsol bizonyos speciális effekteket. Az Attilánál is működik, azzal lehet nyerni 1-2 fps-t, de csodákat nem művel.
    Amúgy nem tudom, miért nem nyertél. Ostromolni még nem ostromoltam, csak védtem várost. Lehet mindenkit meg kell futtatni, hogy megnyerd az ostromot...
  • Terawatt
    Első meccsem, betámadtam az ellenséges várost első körben, hogy leteszteljem az fps számot. (Nem a legjobb, eléggé akadt, de mindegy nem ez a lényeg)

A meccs végefelé már nem volt egy darab foglalópontja sem (ami itt már úgy néz ki csak moral szempontból fontos.) Megöltem a hadvezérét és már csak két íjász egysége maradt a tengeren látókörben, de "elbújva". Most tényleg a megmaradt maréknyi emberemmel menjek ki és verjem agyon azt a két kis egységet miközben mögöttük már felégettem az egész várost? Elég mókás. Nálatok volt valami hasonló, vagy még volt valami más ami miatt nem adta meg a meccset?
  • e98ff
    Nekem az a nagy álmom még a csata ai terén, hogy skálázódjon a generális szintjével. Ha magas szintű, akkor legyenek olyan taktikai húzásai, amit alacsony szinten nem csinál, alacsony szinten pedig néha bénázhatna, mint egy igazi zöldfülű. Persze ezt könnyű lenne exploitolni, de a veteránok ezután lehet leszoknának a generálisok "lebérgyilkolászásáról" az izgalmasabb csatákért, sőt még meg is kímélném őket csata közben :)
  • Although
    Rome2 Emperor AI volt amivel már felértek a csúcsra. Még hardon is volt, hogy kisebb sereggel elvert ha nem figyeltem, már az az AI ég és föld a roma 1-hez képest. Nyilván ha megvetted az elején és jó magyar szokás szerint el is temeted a játékot, akkor megértem a véleményed.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.03.06. 06:50:21
  • KingPunisher
    :D Bizony idegesítően jól játszik néha. De azt hiszem ennél nagyobb dícséret nem is érheti az Ai-t. Ahogy elméjedek egyre jobban tetszik a játék, megkockáztatom hogy talán a legjobb TW ami eddig megjelent.
    Persze imádtuk Shogun-t Rome 1-t is de ott azért emlékeszem mikor 1!! osztaggal meg lehetett fogni egy ostromot mert a fal 1 pontjához özönlött az összes ellenség.
    A horda rendszer meg eszméletlen ötletes. Kicsit Rome2 után nehezen álltam neki de ezt most sikerült összerakni, egyedül a sovány multi lehetőségeket hiányolom. Ott azért Shogun 2 volt az etalon.
  • e98ff
    Mezei csatában az ellenfél lovassága eszméletlen idegesítő. Folyamatosan oldalról és hátulról támadnak, elbújnak a fák közé és már csak akkor veszem észre a támadásukat, amikor már késő. A tábornokomra is mindig küld legalább egy lovasságot, nagyon kell figyelni, hogy hogy állítom fel az elején a seregeimet.
  • e98ff
    Nem lesz egy darabig azonos szinten, de azért most kapott rendesen mélységet a stratégiai térkép is. Ma reggel kb egy óra alatt nyomntam le két kört, csatáztam, építgettem, családfáztam, diplomáciáztam. Eddig meg kb maximum 5 perc volt egy kör, csak a csaták tudták megdobni kicsit a körök hosszát.
    Szerintem ez egy nagyon jó előrelépés volt, örülök, hogy megvettem a játékot.
  • tobias88
    Igen, ezt írtam, hogy átrohannak a térképen ahelyett, hogy sack-elnének pár körig.
  • obe
    igen, az ambush-t én is szeretem ..a város meletti erdökbe fészkelem magam ( 60 % chanche of success ) ...+ ambush-ra kapcsolás , és várakozás :)...igen, ahogy nézem a kampány térképet rengeteg a desolate, náha 5-6 település egy kupacban..ok, értem én hogy egymást tapossák a vándorló törzsek, mindenki porigéget - eröszakol - mészárol :D...de néha ugy érzem hogy atomot dobtak komplett országnyi területekre :)...total war : fallout .DD...hoppá, nem is rossz ötlet, de komolyan, ott csupasz kontinensel kezdenél , viz , olaj, kaja resources-el...nyami :)...egyébként pedig eztán a medieval 3 jöhetne
  • Although
    Jó olvasni az írásokat, tetszik, próbálnak tanulni a paradox crusader kings szintből .Persze sose lesznek azon a szinten, ezen a téren, de ez nem is az a játék.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.03.04. 21:35:38
  • Yag
    A két rossz közül nem tudom miért érte meg nekik leverni a fővárosom és porig rombolni. legalább foglalta volna el ... de nem. Igazából kicsit bosszantott de mivel már lendületben voltam egy másik város felé ezért hagytam az egészet. Az egyik fiam bánta, Ő volt a város helytartója és pár védő. Plusz a város. A következő körben a Burgindiktól elvettema egy fallal körülvett városukat így oda befészkeltem magam cserébe a vesztett városért. Az elmúlt körökben három fullos seregüket küldtem az erő avarjára. Nem bízom a véletlenre. Ambush-ra játszom az erdő szélen. Meglepem leverem. Kicsit összekapom magam és lemegyek északra a lányomat kiszanbadítani :) A franc az ilyen megbízhatatlan királyba .... levágoma fejét. Ja és megjelent Ragnarr az egyik karakter helyén. Rögtön örökbe is fogadtam :) Remélem sikerül jó hadvezérré fejleszteni :)
  • obe
    de gondolom alacsonyabb beálitásokkal :)))
  • KingPunisher
    Attól hogy összeházasodik valaki valakivel még nem jelenti azt hogy örök szövetséges lesz. Ez a diplomáciai kapcsolatokhoz ad plusz (talán) 30 pontot, ráadásul Attilaba már nem egyből érződik a hatása hanem csak elindul a pozitív irányba körről körre.
    Egyébként meg minél magasabb ez a szám, a két nép közti kapcsolat, ezt zöldel jelöli, annál erősebb a szövetség és kisebb eséllyel támad meg.
    Viszont ugye minden népnek van egy vezére és neki 2 tulajdonsága, az egyik hogy mennyire megbízható illetve milyen agresszívan terjeszkedik. Nha most ugye ha megbízhatatlan és agresszív mondanom sem kell nem kell védtelenül hagyni a határvidéket..

Egyébként über fasza a game, a AI már idegesítően jó néha :D Fene egye meg most már nem igen lehet leverni ha túlerőbe van :P :D
    Tényleg sokszor idegesítően játszik :D nem igen hagyja magát lekaszabolni. No de ettől lesz jó csak Rome 2 után kicsit más szint lett ez a game.
  • Hunor1
    hóbazz 1.6 giga a patch????
  • sakkay
    Valószínűleg nagyon nagyon megérte megtámadnia téged, mert alapvetően ha van szerződés és házasság, akkor nem támad megpersze kivétel erősíti a szabályt! Nálam ilyen még nem volt. Sőt amíg élt a csaj, addig nem támadott, bár a viszony megromlott. Aztán amikor meghalt-gatya.
  • Hunor1
    jé nekem is van ennyim, de az én karim csak ATI 4600 HD 1 GB ! :))))
  • obe
    hmmm..érdekes, én a jütökkel kezdtem, és az egyik lányom egy varenians törzsföhöz ment hozzá, már 30 kör ota, azota is szövetségeseim, nem támadtak hátba...valoszinü hogy nálad a géták mind2tötök szövetségese, és csata esetén 2 szövetséges közül kell választania...söt, az is lehet hogy a géták a burgundiaiakhoz is beházasodtak..igy aztán a 2 rossz közül a kevesbé rosszat választották...
  • Yag
    A diplpmácián belül a házasságnak mi értelme ?
    Vikingekkel tolok egy kampányt, Dánokkal kezdtem, szövetséget kötöttem a Geats családdal, majd hozzá adtam az ottani királyhoz az egyik lányomat. Majd pár körrel később mikor már éppen kihajóztam az egyik délebbre lévő város ellen, a szigetemre sétál, majd beáll a Burgundians sereg mellé támadónak. Felbomlik a megnemtámadási és a védelmi szövetség. Aztán mitől ?
    A családok közti házasság nem nyom semmit a latba ? Ez így elég béna ... szegény lámyom meg ott raboskodik a király várában ... most mehetek északra és szabadíthatom ki . :(
    Talán a Pach javít ezen ?
  • sakkay
    A legészakibb viking néppel. Most kezdek egy rómait.
  • e98ff
    Nekem is elég lenne, de ostromnál már kevesebb. Kipróbáltam a historical battle menüben Ravenna ostromát, végülis játszható, de már eléggé akad... Ha a kamerát megdöntöm, hogy kevesebbet mutasson akkor fegyorsul valamennyire. Sajnos trágya a videokártyám, és mivel laptop, ezért az is marad még vagy egy évig...
  • obe
    nekem maradt az eddigi fps szám..nem hozott javulást ( 22.4 fps - ati 6950 2 gb vga )...bár ez nekem elegendő
  • KingPunisher
    Jogos jogos, kutyák tevék, darazsak skorpiok :P

Nha megnéztem nekem nem hozott plus fps-t a patch legalábbis a teszt alatt. r9 270x-en
    Lehet régebbi típusokon kevesebb rammal érezhető javulás.
  • e98ff
    Zsír, nem bánnám, ha néhány ajándék fps is jönne pluszba kampány és csatatérképen is egyaránt.
  • PrasCo
    Nana! Emberek elefántokon, emberek tevéken, emberek harci szekereken, emberek hajófedélzeten és emberek további embereken? :D
  • KingPunisher
    Megjött a DLC de ami fontosabb a patch is !!
    1.6 GB :D remélem került bele még pár dolog Amd javulásra kiv. leszek :D
    Irok ha vannak tapasztalatok.
    Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2015.03.04. 13:23:04
  • e98ff
    Milyen néppel toltad? Én most Bizánccal nyomom, a 10. kör környékén hadat üzent egy egy-tartományos nép, de volt pár szövetségese plusz a sassanidák, úgyhogy most mindenhonnan marcangolnak, nem könnyű.
  • sakkay
    Nagyon nem értek egyet, de nem megyek bele.
    Ellenben befejeztem, az első kampányomat, alap győzelemmel, 455. A végéig necces volt. Ilyen tw még nem volt. A közepe után
    (birodalom nagyság kb.), minden tw-ben max az idővel versenyeztem, na itt nagyon nem. Igen tetszik, pedig a kor nem a kedvencem.
  • tobias88
    Következő az Warhammer lesz, aztán a minta alapján Medieval 3 úgy mához képest 4 évre
  • KingPunisher
    Izlések és pofonok ugye.. De azért lássuk be a történelem sok területen bekorlátozza a lehetőségeket. Mert ugye lehetnek emberek meg emberek lovon :D egy Warhammeres azért valóban eltérő népeket tudna , eltérő taktikával elhozni.
    TW-ből volt már annyi történelmi szerintem belefér egy Fantasy utána meg jöhet a Med 3.

Blood pack tényleg igen kéne már :P remélem lesz pár finom uj darabolás is :D
  • Stief
    Ez kurva blood pack jöhetne már! :)
  • sakkay
    A TW az maradjon csak a történelmi vonalon...már a faxomből is sárkányok jönnek meg tündék, legalább ez a cég csináljon valami normálisat! De komolyan..még a mozikból is folyik a sok mese, de egy jobb történelmi témájú filmet nem bírtak csinálni évek óta!
  • Hunor1
    hát én nem az fix! a világot elönti már ez a fantasy világ! nekem pont megfelelnek a római légiók mindenféle ork korcsok meg elfek helyett !!
  • ratgab
    Nekem tulajdonképpen mindegy, csak jöjjön, mert én nagyon várom már a Warhammer-es részt. Ettől függetlenül egy Medieval 3-ra DantesHUN által meghatározott elemekkel 0 day vevő vagyok. Nekem a mai napig a kedvenc részem a Medievel 2!
  • Terawatt
    Ismertebb név alatt fog indulni, ami marketing szempontból nem elhanyagolható. Ha nem "spinoff" lesz a következő, akkor szerintem esélyes a medieval folytatás. Ha folytatják a játék csiszolását és a day 1 pofátlan árban érkező DLC-ket elfelejtik egy szavunk nem lehet, de persze minden nem lehet tökéletes. :D
  • ratgab
    Warhammert már most készítik és szerintem igen kevés az esélye annak, hogy ne legyen benne a Total War, mint névtöredék a warhammeres rész nevében (amúgy nem is értem, hogy ez miért lényeges).
  • DantesHUN
    Warhammer? Jópofa a Warhammer világa. Jó pofa lenne egy TW-szerű fantasy stratégia. De nekem mégse kéne. A TW az legyen TW, valós történelmi helyzeten alapuló, stratégia.
    Csináljanak mellék ágon, egy Warhammer játékot, ami egy körökre osztott, nagy térképen jászható Total War szerű játék, de ne nevezzék Total War-nak, és a következő Total War rész, középkori legyen, mert a családfa rendszer, a kinevezhető kormányzók, rangok, tisztségek, az egy középkoriban rohadt jól működhetne.
  • Terawatt
    Királyul hangzik! :)
  • KingPunisher
    Bizony elvileg a következő az warhammeres TW lesz :P Egy könyv kapcsán szivárgott ki az info. Keress rá neten..
    Az lesz ám csak nagy móka! :) Ork hordák valóban eltérő népek.. Hát én nagyon remélem, jövőre azzal toljuk.
  • tobias88
    Amúgy ami zavar, hogy a Hunok 405-ben már leigázták az Olasz és Spanyol részt és már jönnek Afrikába, miközben tudtommal 420ig nem is törtek be Európába. Lehetett volna sokkal inkább a hordákat a sack-re építeni, azaz 1-1 területen töltsenek el akár egy évet is folyamatosan sack-elve az épületeket és ne raze-ljék végig mindent felgyújtva