2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
sandroo84 #1652 Köszönöm szépen! Alig maradt ami nem működik. :)
-
CtrlAltHey #1651 Először is keresd meg a \Mods mappát. Ez lehet a játék könyvtárában vagy a "C:\Users\<name>\AppData\Local\Colossal Order\Cities_Skylines\Addons" alatt is, alapesetben ezzel próbálkozz. Ha megvan, a letöltött .zip-ben lévő, számokkal kezdődő nevű mappát másold be ide. Ha már létezik, ne írd felül, inkább töröld és utána másolj.
Indítsd el a játékot és a Content Managerben engedélyezd a modot.
Ha nem működik, a mod mappájának nevéből szedd ki a szóközöket.
Ha ezek után sem megy, így jártál :) -
sandroo84 #1650 Köszi! És azt hová kell másolnom? Mert nagyon sok dolog van benne. -
CtrlAltHey #1649 Ez a három cucc valószínűleg azért nem működik, mert mindegyiknek szüksége van a Network Extensions 2 modra, abból is le kell töltened a legfrissebbet, mert a régi nem jó az új verzióhoz. -
Norbertboy #1648 Vegyél nyugodtan a g2a-n, én sokat vásárolok ott. Még a pajzsot sem szoktam aktiválni. Miért fizessek a semmire 3 eurot?!
Egyszer vertek át, de írtam a supportnak és vissza adták a pénzt. Küldtem egy képet, hogy tényleg nincs meg már a játék és arról mikor letiltotta a steam. Lényeg, hogy global kulcsot vegyél. Az hogy lopott vagy sem, kit érdekel?! Ha engem lopnak meg az szívás és máskor óvatos leszek. A steam meg mohó, ha van kiskapu szerintem használd, hacsak nem keresel nagyon jól! -
#1647 Igen, lehet, de a g2a kulcsok nagy része lopott (vagy más régióra szól) és bármikor előfordulhat, hogy ez kiderül és letiltják rólad... -
sandroo84 #1646 Nem Steam-en, hanem g2a-n vettem a játékot, és nem aktiváltam steamre. Azt sem tudom így lehet-e egyáltalán. -
#1645 Itt SteamWorks mod-okról van szó, nem ilyen hekkelt, kendácsolt akármikről, így ebben nem hiszem, hogy bárki tud okosat mondani. Ru végű oldalakról eleve sosem töltenék le semmit, még a meglátogatásuk is csak óvatosan. -
sandroo84 #1644 Esetleg nem tudtok aktualizált magyarosításról? A meglévő ezer éves és csak az első 3 dlc-t támogatja -
sandroo84 #1643 Pl ezek nem működnek:
http://smods.ru/archives/45175
http://smods.ru/archives/45153
http://smods.ru/archives/44678
De ez csak 3 a sok közül. Alig van olyan ami működik. -
#1642 Tegnap végre volt időm játszani vele. A gép előtt ragadtam legalább 3 órát non stop. Vélemény szerint jól sikerült. Sok új cucc van benne, de eleinte sokat kínlódtam vele. Például sehogy nem tudtam állatkertet létrehozni, mert nem engedte a program, hogy a bejáratot letegyem az út mellé. Aztán rájöttem, hogy a kerületeknél "parkosítani" kell, hogy parkként tudjam használni az adott területet. Van benne egy-két zavaró dolog. Például megvannak a parkon belül sétányok, ahová nem mindent enged kitenni. Például a pandás ketrecet csak főút mellé engedi. Így, aki látványos várost akar, annak zavaró lehet, hogy állatkerten kívül kell lehelyeznie ilyet. -
Borg #1641 Kiváló lett az új patch. Gondoltam megnézem mit mutat az 1 milliós városom.
Szép új bugokat. Ami eddig félig meddig ment, már az se. Út közepén megálló autók, megszakadt tömegközlekedési vonalak, eltűnt utszakaszok (!), és folyamatos hibaüzenet, mely szerint array too large. Igen ennyi, minden mentéskor, amely nem is sikerül neki. Aztán 4-5 ilyen után egyszercsak megállt az élet a városban. Tudtam zoomolni meg ilyenek, de semmi mást. Kilépés... nem megy. Alt-tab, nem megy. Feladatkezelő nem jön be.... nem is emlékszem mikor nyomtam a gépnek resetet utoljára... well done. -
EM64T #1640 Ez engem is érdekel. Piszkálja a fantáziámat, de sok mod nincs még átállítva rá, és gondolom idő kell, mire átállítják... De pl. a TM:PE-t még aznap update-elték :) -
kisiku #1639 Szevasztok, na milyen az új DLC? Megvette már valaki a Parklife-ot? -
#1638 Az asset-ek egy része nem építhető, hanem random választ belőlük a rendszer, amikor az adott helyre növekszik egy objektum. Az is lehet, hogy másféle témához vannak kötve, és neked az nincs meg. Sőt, van, ami csak paint módban jön elő (pl. a random fásító mod-hoz választani kell egy elemet (fa, kő, bokor) és +-/ gombokkal kell az ecsetet növelni, hogy működésbe lépjen a random lepakoló).
Linkelhetnél párat (vagy a nevüket, készítőjüket ideírhatnád), úgy jobban meg lehetne nézni, mifélék. -
sandroo84 #1637 Szerintem nekem vmi hiba van a játékban akkor. Próbáltam 20 asset-t és semmit nem tudok használni, hiába van engedélyezve. Egyszerűen nem találom a játékban. Próbaképpen beraktam egy minden elemet feloldó mod-ot, az viszont működik. Szóval nem értem. Lehet újra kellene telepíteni a játékot. -
TokraFan #1636 Ez mod függő. Van olyan mod, ami külön ikont csinál a játékon belül, és onnan érheted el a mod tartalmát. Mások meg bekerülnek a normál listába. -
sandroo84 #1635 Igen, ez stimmel. Engedélyeztem őket, de gyakorlatilag az új utak és épületek mégsem látszódnak a játékban. Mindenből továbbra is csak a gyári van. Azt hittem van vmi rejtett menü ahol a plusz dolgok vannak. -
TokraFan #1634 Steam workshop-ból ha letöltöd, akkor nem kell másolgatni sehova, mert automatikusan bekerül a megfelelő mappába. A játékon belül, a főmenüben a "Content Manager" szekcióban kell engedélyezni a modokat (jelölő négyzet, On/Off). -
sandroo84 #1633 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ha szeretnék asset-et használni akkor azt a játékban hol találom meg? Leírás alapján betettem a játék mappába, engedélyeztem is őket. De sehol nem találom a játékban. Pl. töltöttem le új rendőrséget, de a rendőrségi épületeknél továbbra is csak a beépített 2 rendőrség van.
Köszi előre is a segítséget! -
#1632 Jellemzően akkor állnak be egy láncba, ha a kanyarodás után is egy bizonyos sávban akarnak maradni, vagy csak egy sávból lehet kanyarodni (figyeld a nyilakat a kereszteződésben). Nem váltanak akkor sem, ha a kereszteződéshez képest túl kevés hely maradna nekik. Főleg buszoknál, kamionoknál jellemző ez, hogy hosszabb szabad (megszakítás nélküli) útszakasz kell előttük, hogy sávot válthassanak. Ezért nem jó pl. kereszteződés elé rakni a buszmegállót, ha utána balra szeretnéd továbbvinni a többsávos útról. A húzott buszvonal látszólag jó lesz, de a buszok nem arra fognak menni, sokszor nagy kerülőt tesznek, míg visszaevickélnek a helyes vonalra.
Lehet próbálkozni a mod-nak az útkereszteződés átvonalazójával (a piros-sárga karika ikon), ahol a sávokat tudod átvariálni, pl. több kanyarodót beengedni, vagy egyáltalán megtiltani a belső sávos kanyarodást (ez 3+ sávosnál jó inkább). Szintén figyelembe veszi a gép, ha utakat gyorsabbra állítasz, mivel hosszabb úton is időt nyerhet (de figyelj arra, hogy ez növeli a zajszintet, ill. téli pályán az utat is jobban igénybe veszi). Időnként hasznos az egyirányú utak alkalmazása is (pl. iparterületeken kifejezetten jó, ha egy be- és egy kivezető út van, amire fésűként vannak felfűzve a telepekre vezető leágazások). Sokszor segít, ha problémás kereszteződéseket körforgalommá alakítasz. Ehhez persze gyakran rombolni kell, de valamit valamiért. És persze a utazásokat (személyek esetén) kiválthatják a jól kialakított tömegközlekedési eszközök, vagy a városnegyedekre vonatkozó tiltások is.
Minden helyzet más, nincs általános jó recept, kicsit komplexebben kell rátekinteni a témára, és lehet, hogy nem is az adott helyhez kell hozzányúlni, hanem távolabb. Emellett türelmesnek kell lenni, egy-egy változtatás gyakran csak hosszabb idő múlva lesz látványos, ahogy a gép újratervezi a legoptimálisabb utakat. -
Paddy #1631 Köszi a választ! Próbálkoztam az alábbi moddal úgy is, hogy adott sávokat csak kamionoknak engedélyeztem, de akkor is mindenki egy irányba húzott. A zónáim rendben le vannak téve (ipari-kereskedelmi közel egymáshoz, mert ott a legnagyobb az átjárás), végül is a legnagyobb gondom a játékkal, hogy a sávokat nem használja ki a forgalom. -
TokraFan #1630 Hát ez ennél egy pöttyet bonyolultabb. A játék "hibája" az egysávos jelenség, mert a program a start/cél vonalon mindig a legrövidebb utat számolja az NPC-knek. Vagyis, ha mondjuk van egy ipari zónád a főúttól jobbra egy lehajtóval, és a szemétszállítótól, a munkásokon át a rendőrig mindenkit ezen a főúton küldesz be akik ráadásul nagyrészt egy helyen vannak, akkor sajnos hiába raksz 6 sávot közéjük, mert mindenkinek a jobb szélső sáv lesz a legrövidebb a célig, így aztán arra akarnak majd menni. Ezen elsősorban átgondolt várostervezéssel lehet segíteni. Nagyon sokat segít, ha szabályokat alkalmazol, pl. kamionokat kizársz bizonyos városrészekből, mert akkor ők kénytelenek másfelé menni, és ezzel máris tehermentesítesz utakat. Ehhez persze meg kell legyen a lehetősége, hogy máshol is tudjon majd menni.
Esetleg megpróbálkozhatsz az "Improve AI" moddal, az javít valamit rajta. De legjobb átgondolni a város szerkezetét, hogy kik, honnan, hova fognak menni, mert ha mindenki azonos területről nagyrészt ugyanoda megy, akkor szívás lesz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.05.14. 23:20:48 -
Paddy #1629 Van egy problémám, hátha tudtok segíteni. Az autópályáról egy föld alatti 6 sávos útrendszert kivezettem az ipari zónáig, és vissza. A problémám az, hogy a bejövő és kimenő forgalom csak egy sávot használ az egészből, így lett egy nagy dugó már az autópályán. Azt olvastam, hogy erre megoldás a Traffic Manager President Edition amit le is szedtem. Csak a kezelését nem értem: azt láttam, hogy tudok benne jelzőlámpákat állítani és eltüntetni, táblákat kirakni, időzíteni, de melyik részével lehet elosztani a forgalmat, hogy ne csak 1 sávon közlekedjenek? Kerestem magyar útmutatót, de nem találtam. Tudnátok segíteni, hogy melyik a sávterelős része? -
TokraFan #1628 A baloldali csávónak mi a t*köm van a fülében? Rendesen hányingerem lett... -
#1627 Fél órányi játékmenet videó is van már. -
#1626 Parklife gameplay trailer
Mutogatnak pár mozzanatot a szabad beépíthetőségről, változatos épületekről, túra útvonalról, policy-kről. -
Borg #1625 Persze hogy annak a limitációjáról van szó, ezért nem lehet moddal megoldani, és ezért kell a paradoxnak patchet kiadnia hozzá. Bár volt aki már mod szinten is közel került a megoldáshoz, csak épp a savegame metódussal sehogy se tudta kompatibilissé tenni.
Nem kell, hogy felemeljék végtelenre, az is jó lenne, ha te állíthatod egy csúszkán, aztán meglátod mit bír a géped. -
gebali #1624 Elképzelhető hogy a motor limitációjáról van szó, azzal meg sok mindent nem lehet kezdeni. Ha mégis, valószínűleg kilőni a gépigénye egy olyan rendszernek, ami végig trackeli az összes járművet és gyalogost. -
Borg #1623 Amit szintén nem lehet úgy kivitelezni, hogy a város épp látható részében van forgalom, a többiben meg csak ímmel ámmal, vagy semennyire sem. Egy realisztikus közelekedési logikát csak despawn nélkül lehet megoldani, ahhoz meg minden közlekedő agentet teljesen tudni kellene követni. Nem az első adandó alkalommal despawnolni, és beleteleportálni a céljára. -
TokraFan #1622 A közlekedéssel kéne már kezdeniük valamit, mert ez a "menjen minden AI a legrövidebb úton" módszer baromi rossz, emiatt lesz a játék kvázi egysávos. Hiába építünk 6 sávos utat, ha mindenki azt az egyet használja, ami a legoptimálisabb a cél eléréséhez. Persze erre is van mod, de egyrészt az sem szünteti meg teljesen, másrészt ezt sokkal elegánsabban meg lehetne oldani az alapjátékon belül. Csak egy sokkal jobb logic kéne. -
gebali #1621 Nem hiszem, hogy az átlagos játékosnak ez probléma lenne. -
Borg #1620 Első körben egyet, ami megemeli az agent limiteket.
Utána jöhet a kozmetika is. -
gebali #1619 Akkor milyen DLC-t szeretnél, ami nincs modban? -
Borg #1618 Nem mintha eddig modokkal nem lehetett volna ugyanezt. -
#1617 Ráadásul az ilyesmi a modoknál is 1000 új lehetőséget teremt. -
#1616 Most kivételesen több ez annál. Egy új district típus, ami szabadon beépíthető prop-okkal, új policy-k kerültek be a rendszerbe miatta, és bevételi forrásra is használható, befolyással van a körzet értékére, turizmusra, bűnözésre, és job-okat is teremt. -
gebali #1615 Nekem tetszik. Így lehet kezdeni végre valamit a foghíjsávokkal a háza között. -
Borg #1614 És megint egy felesleges kozmetikai dlc... -
#1613 Parklife DLC bejelentve. Megjelenés: május 24.