2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • akyyy
    régen használtam a OverLayer v2 modot, amivel képet lehet berakni a játékba, de most valamiért nem működik,nem jelenít meg semmit sem, próbáltam egy másik modot, és az sem jó. mi történt? vagy nem frissítették a modokat? ez igy elég szomorú :(
  • EM64T
    Olyat is lehet csinálni, hogy feliratkozol steam műhelyben épületekre (millió gyűjtemény van), majd a játékban a beállításokban ki tudod választani minden egyes épületnél, hogy milyen style-ban jelenjen meg, illetve új style-t is létre tudsz hozni (mint amilyen pl. az european).
  • Clint70
    Kis telhetetlen.xD
  • akyyy
    igen, eredeti, de csak az after dark illetve a snowfall van meg, bár ez utobbival még nem játszottam, csak meg van véve (xD), de ez eléggé elszomorít, tehát vagy csak hó van, vagy egyáltalán nincs hó :S
  • LeWyTy
    Van olyan opció (policy) a kerületek létrehozásánál valahol hogy megadott témájú épületek épüljenek abban a kerületben, csak nem tudom pontosan hol.
    A Snowfall is együtt indul a játékkal teljesen a része mint dlc... szimplán annyi hogy milyen mapot választassz... vannak külön havas mapok ha azokat elindítod azon csak hó lesz és nem múlik el a tél. Viszont ha normál mapot indítassz azon ott lesznek a havas maphoz szükséges épületek, de soha nem fog esni a hó. Természetesen az összes dlc része is benne lesz mindíg.
    (Gondolom amennyiben eredeti a játékod.)
  • akyyy
    láttam egy vonatos videót, és kiderült, hogy az a mass transitból van. igy lehet újra előkapom a játékot, és az a kérdésem:

be lehet állítani egy kerületre, hogy ott milyen témájú épületek épüljenek? kéne valami jó kis szovjet téma, és akkor jó kis panelrentegek épülne mindenfelé ahova szeretném

anno csak olyat találtam, ami "kereskedelmi" épületként működik, és nem magától épülendő lakóépület.
    illetve a Snowfallban hogy van, azt csak külön lehet elindítani és semmi más dlc nem lesz benne, és csak akkor van havazás, meg távhő?
  • Clint70
    OK, az nekem jó, az a lényeg, hogy a külseje ne változzon.
  • EM64T
    A historical buildingtől fejlődik ugyan, csak nem látszik külsőleg, ideális tehát kisvárosok sűrűn lakott negyedeihez, hogy ne legyen felhőkarcoló a kertváros közepén.
  • Clint70
    Köszönöm a tippet, bár én úgy emlékszek, hogy azt már próbáltam és akkor is fejlődött tovább, de lehet, hogy tévedek. Most mindenesetre letöltöttem valami modot, amivel elméletileg lehet szabályozni a szintet. Használom ezt is, meg bejelölöm a historical-t is, valamelyik csak müködni fog.

• LeWyTy
    Ha rányomsz az épületre van valami gomb... "historical building" talán. Akkor úgy fog maradni ha jól tudom.
  • Clint70
    Megnézem a beállításokat, hátha tudok valamit javítani a dolgon. Azt meg tudná valaki mondani, hogyan tudom elérni, hogy egy épület ne fejlődjön tovább, hanem megmaradjon azon a szinten, amilyet én szeretnék ?
  • EM64T
    Én még nem. Nem változtattál véletlenül a Level of Distance beállításokon? -- ez állítja be, milyen messziről látszódjanak a tereptárgyak. Vagynem tettél fel mostanában ilyen jellegű modot, pl. Tree LOD?
  • Clint70
    Kösz DevEagle, üzemel a dolog. Olyan problémával találkozott már valaki, hogy a játék fut hibátlanul egy ideig, majd egyszer csak, főleg a távolabbi kameraállásoknál eltűnnek a fák, de az árnyékuk megmarad. Ha ráközelítek akkor is csak a közeliek tünnek elő, a távolabb lévőknek továbbra is csak az árnyéka látható.
  • DevEagle
    Steam link a mod használathoz és assetekhez. Google fordító ajánlott ha nem érted rendesen angolul.
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1411897315
  • DevEagle
    Pont a modok miatt crashel. Próbáld ki alap vanillában minden dlc-vel. Minden modot olvass el hogy mivel kompatibilis. Sok mod van ami nem megy industries-al
  • Muand
    Üdv, tudna valaki segíteni?
    Pár napja megvettem az industries kiegészítőt, azóta van hogy már a mentés betöltésénél kilép a játék, van hogy játék közben lép ki. Minden kiegészítő megvan, de csak az industriestől csinálja ezt :( Természetesen új pályát kezdtem, modok is a régik vannak, plusz van amikor egy óra után dob ki, szóval nem hinném hogy valamelyik mod lenne a hibás.
    Találkozott ezzel valaki?
    Utoljára szerkesztette: Muand, 2019.04.05. 21:37:19
  • Clint70
    OK, köszönöm, megpróbálom így csinálni, mert még mindig vannak problémák.
  • DevEagle
    Soha ne a plussz jellel iratkozz fel, nyisd meg és onnan. Amikor megnyitsz egy asset-et, jobb oldalt láthatod ha vannak függőségei, olyan más asset amit használt a park elkészítője. Ha nincs meg az összetevő akkor hiába iratkozol fel, nem fog megjelenni a játékban a kiszemelt asset. Ha mindent ami tetszik, egy listába raksz, függőségekkel együtt, akkor ha később is kellene, lehet már használt a feliratkozas mindre parancsot. Sokan írják a fórumokon aut is, hogy böngészőböl iratkozz fel, a steam mehet a háttérben, letölt3s fülön látni fogos mikor feliratkozol hogy letölt a steam. Játékból SOHA ne nyisd meg a steam-et ésbiratkozz fel, mert összevissza csinál mindent. Nagyon azt ajánlják felejtsd el a steam layer-es feliratkozást (shift+tab-al lehet előhoz i)
  • Clint70
    Közben megoldódott a probléma, ami az volt, hogy nem tettem gyűjteménybe a cuccokat és nem onnan használtam őket, emiatt vagy valami összeférhetetlenség, vagy valamilyen túlterhelés lépett fel a rendszerben.
  • Clint70
    Sziasztok, bocs,hogy megint én bizonyulok tehetetlennek, de egy új problémával kellett szembesülnöm. Nem enged a játék egyetlen új modot, vagy assets-et sem betenni. Ez azért érthetetlen, mert most bővítettem a ramot. Laptopon játszok, gondolhatjátok, hogy az eddigi 4 gigába csak egy kevés mod és assets fért bele. Gondoltam beemelek néhány épületet, hogy kicsit csökkentsem az egyhangúságot, de bármit is teszek be plusszba, a következőket csinálja. Amikor már konkrétan a játék kezd el futni, a képernyő vagy villogni kezd, vagy tejesen elsötétedik, de a játék közben fut. Viszont néha a fél gépet is lefagyaszja egyetlen új assets, vagy mod. Tehát pontosan annyival tudok játszani, mint 4 gigával játszottam. Gondoltam arra, hogy valamelyik assets, vagy mod nem kompetens a meglévőkkel, de már sokkal próbálkoztam és egyiket sem engedi. Gondoltam arra, hogy a videokártyához lehet valami köze a problémának, mivel ez egy quadro 880m, ami nemcsak, hogy régi, de tudjuk, hogy a quadro-kat nem éppen játékra fejlesztették. Aztán még az is eszembe jutott, hogy az lehet a probléma, hogy én a műhelyben csak bejelölöm a plussz jelnél, hogy kell a cucc, de nem teszem gyűjteménybe, valójában nem is tudom, hogy mi a különbség a kettő között és, hogy lehet-e ez a probléma forrása. Ti mit gondoltok a leírtak alapján azon kívül, hogy " ezt a béna f.szt" ¨.
  • Clint70
    Hát elég távol van tőlük az üzletek túlnyomó része, ez a város struktúrája miatt lett így. Én is gondoltam már erre, hogy ez lehet a probléma egyik lehetséges forrása, de még nem léptem az ügyben. Az a vicc az egészben, hogy annyira élethűen igyekeztem kialakítani az ipari területet is, hogy kaptak külön parkolókat gyorskajáldával, kifőzdével, bambival, virágágyásokkal, szemetesekkel, étkezőasztalokkal, padokkal, világítással, mivelhogy gondoltam, az itt dolgozók is szoktak enni, meg inni. Méghogy nincs szolgáltatás. Persze tudom, hogy ezt a játék nem veszi figyelembe, csak a parkolót mint parkot, de akkor is tök frusztráló, hogy szépen kidolgozom a részleteket, ezek meg lelépnek.
  • komiki
    Meg persze nem árt az üzleti negyed sem.Azt nézd meg hogy elég-e
  • Clint70
    Pedig lehet, hogy az enyémeknek az kellene, az extrém luxus. Majd nézek nekik valami luxus bordélyházat az assets-ek között, hátha ott ellesznek panaszkodás nélkül. Egyébként a második szint legvégén, mielőtt a harmadik szintre lépnének, akkor kezdenek el panaszkodni és ott is hagyják az épületet.
  • PetruZ
    Rendőr, tűzoltó, mentő, közlekedés, elérhető munkaerő kb. a legfontosabbak nekik. Az ipari zónáknak csak három szintje van, az extrém luxus, vagy szórakoztatás nem kell.
  • Clint70
    Ok, megpróbálok szolgáltatásokat oda, vagy legalábbis a közelükbe vinni, mert ugye olyan dolgokat, amik nem kultiválják a föld, vagy a hangterhelést, közvetlenül oda nem tehetek. Köszönöm a tanácsot.
  • PetruZ
    Értettem elsőre is, nem a lakóházakról beszéltem. Az ipari telepeknek (majdnem) pont ugyanazok kellenek, mint a házaknak.
  • Clint70
    Na most ez eddig világos, csak akkor lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam. Maguk az ipari épületek léptek szintet és maguk az ipari épületek panaszkodtak a kevés szolgáltatásra, nem a lakóházak.
  • PetruZ
    Közlekedés, egészségügy, iskola, stb., ezek mind kellenek nekik is, minél magasabb szintűek, annál inkább.
  • Clint70
    Sziasztok, a következő problémában kérném a segítségeteket. Amikor az iparterületen elkezdtek szintet lépni az épületek, hamarosan el is hagyták őket, arra panaszkodva, hogy kevés az elérhető szolgáltatás a területen. De mivel ez iparterület, nem értem, hogy miféle szolgáltatás lehet nem elérhető a számukra. Szépen kiépítettem, kidíszítettem a környezetet is, parkolók, virágágyások, elválasztó bokrok, reklámtáblák, stb, erre elkezdenek üresen maradni az épületek, tök fölöslegesen dolgoztam a részletek kidolgozásával. A segítséget előre is köszönöm.
  • gebali
    Kell hozzá az After Dark DLC.
  • cities
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, hogy miért nincs villamos a játékomban?
  • mancunianh
    Köszönöm!
  • Rc shabba
    Camera Positions Utility
    Utoljára szerkesztette: Rc shabba, 2019.02.01. 19:24:30
  • mancunianh
    Tud valaki esetleg valami modot, vagy bármi megoldást arra, hogy az egész térképről (81 Tiles) "fotót" készíthessek? Valahogy feljebb vinni a kamerát, vagy hasonlók... Köszönöm.
  • Clint70
    Köszönöm, én is ezen az állásponton vagyok. Most egyenlőre magától visszaállt az eredeti gyorsaságra, de ha legközelebb is előfordul ilyesmi, elöbb-utóbb kénytelen leszek bőviteni a ramot. Azért is problémásabb az én helyzetem, mert nem asztali géppel, hanem laptoppal játszok és az azért nem ugyanaz. Másoktól is hallottam már, hogy a város nagyságától függően egyszer elkövetkezik a belassulás, de ez nálam még korai lenne. Mindenesetre mégegyszer köszönöm.
  • Borg
    Teljesen biztos, hogy a 4 giga ram nem elég.
    De amúgy bizonyos városméret felett menthetetlenül csökken az fps.
  • Clint70
    Sziasztok, véleményt szeretnék kérni tőletek. Az a problémám, hogy elkezdett belassulni a játék. A jelek arra mutatnak, hogy a gép valamely fő alkotóeleme nem birja teljesitménnyel a dolgokat. Én a 4 giga ramra gyanakszok, mert a többinek elméletileg elégnek kell lennie. A win 64-es, a proci i7-es, a videókártya nvidia. A grafikát már teljesen visszabutítottam, valamelyest javult is a helyzet, de még mindig nagyon lassú. Szerintetek is lehetséges, hogy a 4 giga ram bizonyul kevésnek ?
  • Palaja
    mekkora király vagy :) Köszi ;)
  • Rc shabba
    Network Skins: Network Skins

Remove Road Props:Remove Road Props
    Utoljára szerkesztette: Rc shabba, 2019.01.15. 08:50:45
  • lippet
    Sziasztok! Pár napja ilyen lett a játékom, elég csúnya lett a grafika. Valamelyik mod zavarhat be? Vagy netalán elállítgattam valami grafikai beállítást (mondjuk minden maxon van elvileg)? Tudtok rá valamit mondani, hogy mi lehet a probléma?