Cities: Skylines
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az az érdekes hogy a felhőkarcolók egy része benne van amit leszedtem egy részük meg nem.
A listákban csak a ploppable asseteket látod.
Toronyházak pl egyéb épületek új típusú kórház, erőmű tűzoltóság, pedig le vannak töltve és be is állítottam elvileg.
Akkor mi lehet a gond?
Alapból van ilyen gomb.
Melyik az a mod amivel meg lehet az útirányokat változtatni? az a one way arrows mod csak mutatja de nem tudom megfordítani az elrontott irányokat így meg használhatatlan a város :S
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Nekem most van egy közel 80 ezres havas-jeges városom, ennek 7 db olajkazán ad meleget, de ha lemegy a hőmérséklet -20 fok alá, akkor még ez is kevés. A geotermikus főtáv szart sem ér, keveset ad, sokba kerül, a másik meg nem szennyez annyival többet viszont ez utóbbihoz olaj kell.
Az olajkazánt telepítsd főút/ipar mellé, ahol van teherforgalom, mert vagy importálni fogja vagy ha van olajkitermelésed, akkor onnan fogja vinni az üzemanyagot hozzá.
Számíts arra is, hogy nem elég a hagyományos vízvezeték az épületekhez, hanem a drágább kell, ami a fűtést is viszi.
Itt egy kép
Lehet spórolni a fűtéssel, van egy olyan Policy, hogy "Extra Insulation" ez tulajdonképpen "állami támogatású hőszigetelés", magyarán kevesebb fűtési energia fog kelleni, viszont az adóbevételed is csökken.
A hókotrás meg nem kerül sokba, ha bekapcsolod a Gameplay\Dynamic Weather opciót a beállításokban, akkor nemcsak hideg lesz, de havazni is fog. Mi van, ha sokat havazik? Járhatatlan utak...mit csinál a hókotró? Tolja a havat és sózza az utat...<#nyes>#nyes>
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.11.20. 11:05:41
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Ha pedig korábban jó volt, nézd meg, milyen mod-ot vagy workshop-os kiegészítőt raktál hozzá mostanában.Esetleg nézz be a taskmgr-be mi fut együtt a játékkal, lehet hogy valami windows-os progi lassít pluszban.
Olyan mintha lagolna a játék. A gépem kizárt hogy ne lenne elég hozzá. 32gb ram, 1080 kartya I7 7700k proci....
szóval ezzel nem lehet gond.
Korábban jó volt!
Olyan problémám van, hogy 30-40k populációnál a sebesség szimuláció mintha nem is lenne.
Van valakinek ötlete, hogy mivel lehet ezt kiküszöbölni? Vagy van e valami ismert jelenség ami ezt okozza?
Edit: látom már más is javasolta amíg írtam 😊
Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2017.10.30. 18:56:49
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magántitokhoz való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekel a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." Edward Snowden
Ez a "Prop&Tree anarchy" olyasmi?
Advanced toolbar
Building eyedropper tool
Extra landscaping tools
Find it
Fine road tool
Improved public transport
Loading screen
More beautification
Move it filters
Move it
Network extensions
Network skins
No pillars
Ploppable rico
Precision engineering
Procedural objects
Prop&tree anarchy
Prop it up
Prop line tool
Prop precision
Prop scaling
Prop snapping
Road colors changer
Roads united core+
Sharp junction angles
Surface painter
Traffic manager president
Tree snapping
Zoning toolset
A lista nem teljes, eddig ennyi nagyjából tuti, de biztosan van még több neki bent.
Pl, életszerű és tipikus az is, hogy amerre a telkünk van egy kis Nógrádi falu szélén, a polgármester közölte, hogy inkább ne fizessünk adót, csak neki ne kelljen szemetet szállítani és közvilágítást kiépíteni, csatornázással... <#nyes>#nyes> Na, ez életszerű!
Az ő elődje meg szimplán közölte velünk "pestiekkel" hogy "magukat ki hívta ide?"
Nem azt mondom, hogy ilyesmi legyen a játékban, de ezek elég valós dolgok <#nyes>#nyes>
Nem rossz, de megint nem életszerű.Tudjuk ,hogy trendi dolog ma "zöldnek" lenni, habár arról senki nem beszél, hogy hová lesz elrakva a "zöld autók/zöld buszok" nem túl zöld akkumulátorai...Zöld energia, zöld élet, "bio-kézműves-megújuló-zöld-organikus",stb.Trendi szavak, de tízszer annyiba kerül a zöld élet és nagy része kamu, üzlet.
Mint itt a játékban: adtak pár parkot, új, önellátó Residential District jelölhető ki, van "zöld-élet" kereskedelmi negyed (District), IT Office District, ami kevesebbet fogyaszt, de kevesebb adót is fizet (ilyen hol van a valóságban?!) stb. Tényleg szép lenne, ha úgy lenne, hogy mindent az önkormányzat fizet, mi csak ültessünk fákat,ingyen zöld áram megy a kocsiba,stb.
Az új "zöld-rendelkezések" (Policies) mind, mind nekünk kerülnek pénzbe, a valóságban rohadtul nem így van. A szelektív hulladékgyűjtésért, a szűrt ipari szennyért, a zöld megoldásokért a valóságban súlyos százezreket-milliókat fizetünk, illetve fizet az ipar nap mint nap, de nem a város fizeti. Vagy az is, de rajtunk, fogyasztókon vagy iparosokon behatja. Itt a játékban mi is rendelkezhetünk ezekről, de csak nekünk kerül pénzbe, a lakóknak ingyé' van!
Esélyünk sincs az adókon kívül semmit behajtani a városlakókon.Se parkolódíj, se tömegközlekedés,se szemétdíj,se "zöld-élet" díjak, se víz-villany-fűtés díjak, még a szórakozásukat is a polgármester fizeti.Ez hol életszerű? Ezt a hibát a CitiesXL-ben is elkövették, ott is mindent a város fizetett.
Szóval kaptunk pár új scenario-t, térképet, épületet, kb. annyit, amennyi reálisnak mondható 12-13 euróért.Folyt. köv.
Tömegközlekedés: már a korábbi Simcity és CitiesXL,stb-ben is meg volt oldva, itt pénzért kapsz.
Ha mindenáron kell a zenei DLC, akkor a Youtube-on már fent van, lejátszod onnan, bár javaslom inkább a régi SimCity részek zenéit vagy hasonlókat.
Persze nem olyan drágák a DLC-k, de ha összeadod őket, akkor az alapjátékra rájön még 80-90 euró (s akkor belegondolsz, hogy 30 ezret adtál ki egy játékért)...jó, ez még mindig kevesebb, mint pl a Train Simulator-hoz az összes modell+útvonal valahol 2000-3000 eurónál tart asszem.
A hivatalos DLC-k mellett én néhány épületmodellt használok, pl. ár/érték arányos erőművet, nagyobb teljesítményű vízkutat, stb-t. Régen sok modot használtam, de állandó kompatibilitási problémái voltak, így töröltem őket.
Kell-e mod? Én nem ítélem el a moddal játszókat, sőt! Ha realisztikussá teszi a játékot, akkor rajta, én is várom az ötleteket, ki mit használ.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Mer a steamet se tudom elindítani mert kifagy amikor a modokat akarná elkezdeni letölteni és nem tudom mit kezdjek vele.
https://youtu.be/fQ53OxDoXX4
"None of you seem to understand. I'm not locked in here with you. You're locked in here with Me!"
Régi nagy kedvencem a Settlers sorozat volt, ahol kicsit kisebb léptékben, de nagyon jól működött. Minden összefüggésben volt minennel, ha nem termelt a pék, nem evett a favágó, nem épült ház, de persze a malomnak őrölnie kellett, hogy legyen liszt. A halász nem halászott, ha befagyott a tó, előre kellett élelmet raktározni stb. Itt is működik ez, bár más dolgokon van a hangsúly
Lehet szép várost építeni így is, csak nehezebb, mert előre ki kell gondolnod, hogy hová mit szeretnél, majd ha eljutottál addig a szintig, hogy megengedi, akkor kezded lerakni.
Vagy, eljátszol addig, hogy mindent megépíthetsz és rengeteg pénzed lesz, majd "átépíted", azaz lerombolod, amid van és tetszés szerint húzod fel a várost.
Egy kis humor az építkezéshez:
- Majd én adok javítanivalót! <#nyes>#nyes>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Itt úgy kell játszani, csalás és könnyítés (mod) nélkül, hogy a jövőben építésre kerülő elemeknek (pl. autópálya,vasút,kikötő,stb) kihagyod a helyet. Persze ez nehezíti a játékot, amit sokan nem bírnak. Nem mondom, hogy a modok ne lennének jók, de nagy része túlságosan leegyszerűsíti a játékmenetet.
Sok dolog még ebben a játékban sem realisztikus, nem életszerű, de a többi "városépítőshöz" képest (jó néhányat kipróbáltam már a C64-es Simcity óta) messzemenően ez a legjobb.
Más. Milyen az új DLC?