2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
#1612 Ez ugyan az a játék.... csak van benne pár mod -
#1611 Ez nem tudom milyen játék, az enyém nem ilyen ;) :D -
gebali #1610 Igen, a DLC kicsit más tészta, mivel hivatalos hozzáadás, és általában nem váltogatod, hogy melyiket akarod használni. Paradox kiadónál általánosan így van, hogy erős a modtámogatás, de manuálisan kell őket kapcsolgatni. -
AdemHUN1985 #1609 A DLC-k maguktól mentek miután települtek indításnál :)
Köszönöm a válaszokat a válaszadóknak!
Működik minden -
gebali #1608 Content Manager menüben a Mods sorban kell bekapcsolni őket. -
#1607 Options (vagy Assets?) - Mods, vagy valami ilyen nevű menü alatt nézz körül, ott vannak a telepített mod-ok (amiknek vannak állítási lehetőségeik). -
EM64T #1606 Én úgy csinálom, hogy vannak olyan lakónegyedeim, ahol a Schools Out politikát erőltetem, így az emberek ott rövid tanulás után mennek dolgozni, általában kétkezi munkát. -
AdemHUN1985 #1605 A steam műhelyben feliratkozva vagyok a modokra. Hogyan tudom telepítetni Őket? Játék indításnál nem települnek fel. Gondolom ezért nincs Traffic presidentem sem. -
Borg #1604 Employ Overeducated Workers nevű mod a megoldás. -
gebali #1603 A faipar nekem sem mukodott soha rendesen. Elvileg keves helyet kell kijelölni nekik. -
#1602 A faipar, erdészet (és pl. a farmok, bányák) pont, hogy alacsony iskolázottságú dolgozókat kíván, tehát ha van lehetőségük tanulni, akkor tanulnak és magasabb pozíciójú állásokat választanak akár távolabb is. -
Csokma60 #1601 Sajnos én ennek felét sem tudom megcsinálni...nincsenek nekem ilyen modok.......Most éppen azzal kínlódom, hogy létrehoztam egy faipari, erdészeti részleget, termelőzónát....csak éppen emberek nem jönnek hozzá dolgozni....A lakosság gyarapszik, annyi iskolát raktam ki, hogy Oxfordban nincs annyi...van közlekedés, adó 10%.... minden okés és mégis munkáshiány van.... -
TokraFan #1600 Huh...nem gyenge! -
#1599 Hogyan képesek emberek ennyire ráérni?
-
#1598 Traffic Manager: President Edition Elvileg a képernyő tetején megjelenik valami ikonja és ott érhetők el amiket tud. (ha nem keverem össze más moddal, mert többet is használok.)
Extra Landscaping Tools Terraformáló mod. Ez tud olyant is hogy a vízszinteket tudod vele szabállyozni. A gát mögé leraksz egy vízforrást és úgy már jó lesz.
(Előtte mindenképp ments! Vagy más mapon máshol próbálkozz vele, mert könnyen elmosod vele az egész várost ha nem vigyázol.)
A gátaidat látva... egyértelműen az a gond hogy a duzzasztott oldalon nem elég magas a vízszint. -
AdemHUN1985 #1597 A Traffic Presidentet már feltettem elvileg. Játékon belül mégsem találom meg a lehetőséget.
Ezt a terraformáló modot hogy hívják?
Gátak
(Látom, hogy van képfeltöltés, de a játék futása közben hibát írt ki. Ezért van linkelve így) -
EM64T #1596 Bónusz: Azt hiszem a Traffic Manager:President Edition megoldja, egész jól lehet szabályozni. -
#1595 Épp pár napja szenvedtem a duzzasztó gáttal én is. Mod nélkül elég rosszul működik. A duzzasztott oldalon elég magasnak kell lennie a vízszintnek. "De ez csak saját következtetés." Nálam így néz ki.
Egy terraformáló moddal megoldható, én is úgy csináltam.
(Bónusz válasz: Annó próbálkoztam vele, de nekem sehogy sem működött jól... mindenképp hülye az AI. Azt be tudtam állítani a kereszteződésnél merre kanyarodhatnak, de csak a kereszteződés előtt vált sávot a hülye ai és a 4 sávból képes csak egyet használni.) -
AdemHUN1985 #1594 Sziasztok!
Mi a teendő ha egy vízerőmű nem működik?
Erős sodrás van. Lerakom a gátat. A folyó elapad és elkezd feltöltődni a gát mögött a víz. Utána úgy marad. Lesz egy hosszú tavam, egy folyómedrem és 0 energiát termelő gátam.
Ötletek?
(Bónusz kérdés: Mit töltsek le, hogy beállítható legyen, melyik sávból merre kanyarodhatnak, vagy hogy soroljanak át másik sávba?) -
#1593 #bigcitylife
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2018.04.05. 02:23:43 -
Csokma60 #1592 Köszönöm segítségedet! -
#1591 Ezek egy kontrollerrel irányítható lövöldözős játékban benne vannak. Legalább is a legtöbbjében.
Autoaim (célzás segítő):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az autóaim annyit tesz hogy ha a rendszer által célpontnak regisztrált dolog felé fordulsz, akkor a gép rávezeti a célkeresztet az ellenfélre.
Tehát mondjuk neked jobbra van egy lelövendő célpont , de nem tökéletesen vízszintesen hanem picit lentebb. Te csak vízszintesen mozgetod, de ő magától lentebb vezeti picit, és azt sem engedi hogy túlhúzd. Képzeld el úgy hogy a célpontodnak saját gravitációja van ami vonza a célkereszted.
Egy példa mondjuk a gta5... ha az enemy felé nézel és belezoomolsz a fegyverbe akkor autómatikusan rá céloz még ha nem is pontosan oda néztél.
AI Butítás (a gép álltal irányított ellenségek gyengíti):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ellenfél egyszerűbben viselkedik. Többet lő mellé, lassabban reagál ha meglát... "hagy neked időt célozni". Ez multiplayerben ugye nem számít, de ott a másiknak is annyi esélye van veled szemben mint neked ellene.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2018.04.04. 16:57:47 -
Csokma60 #1590 "Beépített autóaim és AI butítás"..és azt hogyan kell megcsinálni?...és mire jó?...így 60 évesen nem vagyok ezekben annyira spiccen..... -
#1589 Ne nézzük már ennyire hülyének a másikat.
Nagyjából 5 másodpercig nem volt szenyvízkibocsájtása a városnak... amíg időmegállítás után felált az új környezetbarátabb rendszer.
Utánna valós 1 óra szopás után és 1.000.000pénz után újra kellett töltenem egy 3 órával korábbi mentést mert csödbement a városom.
az utolsó 1000 ember nem tudott meggyógyulni. Amit lehetett kipróbáltam. Nem tudom hogy bug vagy mi ez , de "EZ EGY VICC"!
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2018.04.04. 09:30:03 -
gebali #1588 Amíg nem szünteted meg a fertőzés forrását addig nem is fognak meggyógyulni. -
#1587 De miazmár hogy véletlen megmérgeztem 1000 embert szenyvízzel... felhúztam nekik gyorsan 3 korházat és 150% on működnek de nem gyógyul meg senki. Ez egy vicc. -
#1586 Az hogy nyomod az nem zárja ki azt amit mondtam. "Beépített autóaim és AI butítás" ha jól működik észre sem veszed.
De ezek nélkül egy egérre és billentyűzetre készített játék közel élvezhetetlenül nehéz.
Igen rengeteg minden van benne... nem tudom konzolon hogy van de a DLC pakkokkal elég sok mindent lehet már kezdeni modok nélkül is.
De modokkal az igazi.
Mellesleg én is nekiálltam egy városnak. Rég játszottam már. Egész hirtelen eltelt 10 óra -
Csokma60 #1585 Biztosan! ...simán nyomom a lövöldözéseket kontrolleren...bár igazán megvallva nem nagyon szeretem őket...Ebben a Citiesben viszont van fantázia...és a további fejlesztési letehetőségek is kínálják magukat....amiket remélem a fejlesztők bele is raknak majd....... -
#1584 "A kontrollert lövöldözős gamekre találtak ki"
Akontroller pont olyan messze áll a lövöldözős játéktól mint egy stratégiaitól.
Beépített autóaim és AI butítás nélkül szinte játszhatatlanok a lövöldözős játékok kontrollerrel.
(A kontroller elsősorban mászkálós és platformer, akció játékokra és autós játékokra találták ki.)
A komment többi részével egyet értek -
Csokma60 #1583 Teljesen igazad van...A kontrollert lövöldözős gamekre találtak ki....kis mászkálás előre-hátra....oszt tűz!...Autocadet nehezen lehetne kezelni vele....A kérdés már csak az....akkor miért kell ezeket s játékokat konzolra erőltetni? ...Mert a piac elvárja...Azt várnánk el...hamár megcsinálják...akkor végezzenek rendes munkát! Ráadásul még többé is kerül. -
TokraFan #1582 "Nem szeretem a klavi-egér kombinációt..."
Pedig stratégiai/városépítős játékok arra vannak kitalálva. Konzolra/kontrollerre csak azért hozzák ki, mert akkora piac, hogy nem lehet veszni hagyni. Az már nem érdekes, hogy sz*r lesz az irányítás, szenvedjen a user, ők eladták a programot. Ilyen játékokat PC-n élvezetes játszani, bill/egér kombóval.
A mod támogatás szintén, mint látható, konzolra problémás...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.04.03. 03:46:10 -
Csokma60 #1581 ....hát ahogy elnézem a PS4-en elég behatároltak a lehetőségek....Abból kell főzni ami van!...dehát egy játék ettől kihívás.... -
Csokma60 #1580 ...ez a ...Traffic Manager: President Edition .... beszerezhető, telepíthető PS4-re is? -
Laurapingvin #1579 De egyenlőre sajnos nincsenek modok konzolra. -
EM64T #1578 Traffic Manager: President Edition megoldja. Olyan ügyesen, hogy bosszankodik az ember, hogy mi a fenéért kell ehhez mod? Miért nem tudja magától?:/ -
Laurapingvin #1577 Tegnap előtt megvettem a játékot xbox onera és azt kell mondanom meglepően jó! Arra számítottam hogy nem tudom normálisan irányítani, de ez csak elsőre volt így. Gyorsan megszoktam, most már 25k lakosom van. A közlekedés viszont modok nélkül elég idegesítő... ott van 2 szabad sáv ami ugyan arra megy de csak 1et használnak. Ez a legnagyobb hiba a játékban szerintem, hogy nem realisztikus a közlekedés. -
Csokma60 #1576 Szuper! -
Csokma60 #1575 Nem szeretem a klavi-egér kombinációt...Annak ellenére, h PS4-én tolom....egyik legjobb városépítő játéknak tartom. Az, h mi a jó benne....mindenki látja....Nem akarom ismételni. Inkább arról.....így pár nap tapasztalt után.....mit hiányolok. A logikus felépítés....minden összefügg....mindennel vonalvezetés mellett...lehetne egyértelműbb a lakosság számbeli növekedését befolyásoló faktorok kijelzése. Hiába happy mindenki....mégis csökken....Miért is?....Mi hiányzik nékik? Ha már gyártunk....(ki)termelünk valamit...jó lenne látni....miből mennyi van, mi hiányzik. Elférne egy piac...ahol lehetne adni-venni dolgokat ..A megkülönböztetett járműk....miért nem haladnak előre a sorban?....akkor sem, ha mellettűk 2 sáv üres...Hirtelen Ennyi....A game maga: -
Borg #1574 Hát figy, te választottad a kvarcjátékos életet.
PC-n ilyen gondolok nincsenek :) -
Csokma60 #1573 Majd du....talán lesz kis időm a játékkal foglalkozni...Addig kösz a segítséget!....Az éjjel még azzal is szenvedtem, hogy beállítom az adókat...és önműködő mechanizmus átoptimalizálja....felemeli....amit én nem szeretnék....pl...beállítom 10%-ra...és mire visszajövök...már 15....Ezt nem lehet kikapcsolni valahol?....Nincs valami normális súgó?...,hogy ne itt zargassalak benneteket?...