2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
#1772 Az első rövid bemutató alapján olyasmi beépíthető zónákat hoz, amik az újabb DLC-kben voltak, azaz testreszabható ipari környezetek lesznek a fő attrakciók. -
#1771 Jön az Industries kiegészítő. (És a trailer külön is.) -
#1770 Sikerült az olaj gondot megoldani.
Érdekes, hogy amíg áram gondokkal küszködtem, addig a lakosság felkúszott 36 ezerre, ahogy megoldottam leesett 26 ezerre, most kezdett el lassan megint emelkedni, már 28 ezer. Az eséshez képest nagyon lassan emelkedik. -
#1769 Sziasztok!
Az olaj erőműnek honnan lehet olajat szerezni?
Vettem egy telket olaj lelőhellyel. A hely főlé leraktam sárga zónákat, de az erőművek csak az alapot használják és nincs utánpótlás, az energia igény meg folyamatosan nő a városban, az erőművek meg állnak le. -
Toweliee #1768 Köszönöm, a fel nem tett kérdésemre is válaszoltál!! -
#1767 Persze, ha megfelelően nagy a szintkülönbség (útépítés közben PgUp / PgDown) és a hosszúság miatt megjelennek a hídelemek. De alájuk nem lehet zónákat tenni. -
Toweliee #1766 Sziasztok! Városon belül lehet hidakat építeni (tehát nem folyón átívelőt). -
Kingtiger15 #1765 Látom, nem fogjuk egymást meggyőzni, de nem baj, nincs is rá szükség. Amúgy valóban nevetségesen könnyű a szimulációs rész is, az hogy bizonyos méret után kezdenek megdögleni a dolgok, nem nehézség, hanem elfuserált megvalósítás.
Nem akarok offolni, de szvsz úgy általában sincsenek nehéz játékok az utóbbi években. Mindenféle trükkel igyekeznek elnyújtani a játékidőt, de az időigényesség nem szinonímája a nehézségnek, egy idő után ezek a trükkök idegesítőek. Pl. egyre kevésbé kezdek olyan játékba, ahol farmolni kell, vagy bossokat ölni. Engem az ilyesmi jobban zavar, mint egy túl könnyű játékmenet. -
EM64T #1764 konkrétan a gazdasági szimulációs része a játéknak nevetségesen egyszerű, mint egy faék. Halványan sem próbálja leképezni a valóságot. De persze valós pénzügyi szimulációt készíteni rendkívül összetett, és nem is biztos, hogy túlzottan közönségcsalogató.
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2018.08.30. 07:12:26 -
Abrams124 #1763 Igazából a dekorációs stílus a nehezebb, próbáltam már a szimulációs részét is a játéknak, sokkal könnyebb volt egy működőképes várost kirittyenteni, mint akár egy dekorációs városnak a belváros részét valósra megcsinálni. -
Kingtiger15 #1762 Nem is tudom. Mikor egy városom pénzügyileg megerősödik, szoktam dekorálgatni azokat a részeket, ahol már végleges az út és vasúthálózat.
Időigényes, azt aláírom, de nehézséget nemigen látok benne. Ez inkább egyfajta jutalomjáték. Nyilván nem lesz olyan, mint mondjuk Infrastructurist videóiban, de én nem is a nézőknek csinálom, meg nem is akarok annyi assetet letölteni, már így is 2000-nél járok, ennyi bőven elég sztem egy mezei casualnak. -
EM64T #1761 Kell egyfajta megszállott türelem hozzá, és erős vas is, a rengeteg asset és mod miatt. -
Abrams124 #1760 Azt azért nem mondanám hogy mérgelődés nélkül van a Dekorációs féle játékstílus, felszínen csak annyit látsz hogy könnyedén pénzgondok nélkül, miközben egy kis rész akár órákba eltelhet, véleményem szerint ez a nehezebbik stílus. -
BYpsilon #1759 Kétféle játékos van.
1. Szimuláció elkötelezett, akinek működő prosperáló város építése a cél. Magától növekszik a város és reagál az igényekre.
2. Dekorációs, aki minél szebb és kreatívabb megoldásokat használ. Nem törődik a szimuláció résszel vagy, hogy az életképes-e az elkészült rész. Látványos, aprólékos, részletes.
Mindkettőnek meg van a maga lét jogosultsága és szépsége. -
Kingtiger15 #1758 Szoktam nézegetni néha SC videókat, eléggé szembetűnő és nem véletlen, hogy a legszebb, leglátványosabb városok készítői végtelen pénzzel és hihetetlen mennyiségű assettel dolgoznak. Így nem kell vesződniük a deficittel, lakosság létszámával, rosszul funkcionáló objektumokkal. Dugók meg nem nagyon alakulnak ki, hiszen viszonylag kis népsűrűséggel is el lehet érni a nagyváros illúzióját.
Én még nem próbáltam ki, mert eléggé csalás ízű a dolog és elég szomorú lenne, ha csak így lehetne mérgelődés nélkül élvezni ezt a játékot.
-
sandroo84 #1757 Vanna furcsaságok.
Pl. Turisták számára kialakított helyeken csak úgy hömpölyög a tömeg a járdán és le a metróba. Viszont a metró állomás átlagosan üzemel és 57 utast kezelt múlt héten. Holott annyian mennek le mindig, hogy dugót okoz az embertömeg.
A másik a teherforgalom. Raktam le tehervonat állomást és teher kikötőt. Ezekhez minden irányból hömpölyög a tömeg, lebénítva minden oda vezető utat. Ránézésre több ezer kamiont küld a játék vmiért. Próbáltam másfelé is rakni tehervonat állomást, de azt alig használják.
Szóval kész káosz az egész. Már odáig fajult a dolog hogy az autópályákon is összefüggő kamion sor alakult ki minden irányban. -
#1756 Nekem is volt ilyen, de egyáltalán nem üzemelt. Áthelyeztem 3 különböző helyre, akkor sem, a kiírás szerint üzemelt rendeltetésszerűen. Meguntam, eladtam, tettem egy másikat az sem, kisebbet, az sem. Áttettem egy másik városrészbe, ott ment. Azóta sem értem. -
EM64T #1755 Érdekes, hogy van egy városrészem, ahol a kórházam nagyon fura visszafogott üzemmódban működik. Sosem küld mentőautót, van, hogy a szomszéd utcába egy másik városrészből jön mentőautó, mert az ebben lévő egyszerűáen nem küld. Nem értem mi lehet a probléma, normálisan csatlakozva van az útra, a parkolóját használják is az autók. De pl. páciens sem nagyon érkezik. Valószínűleg megpróbálom áthelyezni valahová. -
Kingtiger15 #1754 Mások is panaszkodnak a workshopban, úgy néz ki megint bekavart valami patch. Szedd le és tedd fel újra, sztem már újabb verzió van fent.
ha így sem működik, akkor várd meg, míg nem jönnek a "most már működik" hozzászólások. -
sandroo84 #1753 Én nem tudom bekapcsolni az Advanced ai-t.
Ezt írja ki hibaüzenetnek jó hosszas betöltés után:
TM:PE failed to load
Traffic Manager: President Edition failed to load. You can continue playing but it's NOT recommended.
Traffic Manager Will not work as expected.
Tud vki segíteni mi lehet a hiba? -
#1752 Igen. -
Kingtiger15 #1751 Nem rakod túl vegyesen a zónákat? Én igyekszem úgy terjeszkedni, hogy ipar és lakóövezet az autópálya két oldalán elszeparálva legyen és egy kerületet se terheljen tranzit forgalom. Nálam mindig az áruforgalom okozza a problémákat, ha azt sikerül kiszorítani a városból és az autópályák és teher pályaudvarok környékére terelni, akkor többnyire nem alakulnak ki nagy dugók. -
EM64T #1750 Hmm... Nálam nem szokott gond lenni a sávkihasználással. Vannak dugók, de nem emiatt. Be van kapcsolva a TMPE-ben az Advanced AI? -
#1749 Komolyan hülyét tudok rántani olykor ettől a játéktól.
Láttam, hogy van frissítés, szóval a mai napon sokadszorra új várossal kezdtem a játékot. Természetesen 70k-ig jutottam most is, és ismét előjött a közlekedési probléma. Hatalmas dugók, csak egy sávot használni. Na kapva az alkalmon csak belenéztem bár tutorial videóba, és nekiugrottam a lane correctorre a Traffic Managerben. Örültem, mint majom a farkának, hogy az összes sáv ki lesz használva. Erre látom, hogy a több km-es úton minden ötödik méternél ismét visszaáll minden kocsi az első sávba.... Nagyjából 30 percnyi tökölés volt, mire csak azon az útszakaszon végre minden sávot használtak a kocsik a lane corrector segítségével. -
#1748 Én most ülök neki ismét, hagytam egy másfél hét szünetet, mert nagyon "lefárasztott" a játék hiányosságai. -
Laurapingvin #1747 Az miért van hogy a nevezetes épületeket alig látogatják? Van olyan ami tök drága volt mégis hetente megnézik kb 2en... pedig van körülötte rengeteg lakóépület és tömegközlekedés is jár. De ez van mindegyiknél kb szóval nem tudom. Valami ötlet hogy mit lehetne tenni? Ja és 130ezer lakosom van. -
kismy #1746 sziasztok! van arra valakinek ötlete, hogy az utasok miért tűntek el? se buszon, se vonaton nem megy senki (turisták sem jönnek), pedig ingyenessé is tettem a tömegközlekedést. -
#1745 Ez a kérdés engem is régóta foglalkoztat! :) -
Laurapingvin #1744 Tudja valaki hogy a Mass transit dlc mikor érkezik xboxra? Elvileg mostanában fog jönni ez igaz? -
Kingtiger15 #1743 Na tessék, Zacskós Tej kolléga "megfertőzött", csináltam négy tök lapos térképet, 2 normál stílust és 2 európait.
Ezért nincs még igazán nagy városom, biztos van vagy 20 megkezdett térképem már, folyamatosan rotálva nem haladok valami gyorsan. :) -
Borg #1742 Az a baj, hogy hiába építesz nagy sebességű forgalmi utakat, mert az AI nem a leggyorsabb utat választja, hanem a legrövidebbet. És erre sajnos nincs megoldás.
Max járműtípusokat tudsz kitiltani egyes utakról, de az csak félmegoldás. -
EM64T #1741 Igen, van benne egy Dynamic Lane Selection opció, azt kell engedélyezni. És fontos, hogy minden új város indításakor a TMPE beállításai resetelődnek, újra be kell állítani a kívánt dolgokat. -
sandroo84 #1740 Én úgy oldom meg a forgalmi kérdést hogy az ipari zóna alapból körbe van "kerítve" hatsávos úttal, és van húzva az autópályától egy hatsávos út, vagy egyirányú utak. A többi útról kitiltom a teherforgalmat, tehát csak a számukra épített utat használják. A forgalmasabb kereszteződések kis körforgalmak, melyek hatsávúak. Szélső 3 kanyarodik, belső 3 tovább megy egyenesen. Ezen kívül kikapcsolom a lámpát a körforgalomban, vagy már kicsivel előtte is. A várost több ponton átszelem 6 sávú úttal, melyen 90km/h sebességet engedek, kicsit hosszabb zöld időszakokkal. Ezek a várost keresztben átszelő autópályához kapcsolódnak ezzel a moddal: http://smods.ru/archives/44492
Így egész tűrhető a város 230.000 lakosságnál is.
Utoljára szerkesztette: sandroo84, 2018.07.05. 15:17:32 -
Kingtiger15 #1739 Kicsit kutakodtam steam és egyéb külföldi fórumokon, mindenhol arra jutnak, hogy TMPE-vel lehet tiltani az átkelést, de vizuálisan nem lehet sehogy se törölni a zebrát. Találtam ugyan egy törlő modot, de az az egész térképen leszedi az utakról az összes útburkolati jelet, úgyhogy szóba se jöhet. Talán meg lehet próbálni aszfalt ploppal letakarni az inaktív zebrákat, de az nálam kis területnél össze szokta kuszálni maga körül a textúrákat.
Szerintem érdemes amúgy olyan formán is alakítani az úthálózatot, hogy minél kevesebb legyen a balra nagy ívben kanyarodás, nálam mindig érezhetően javít a forgalom tempóján.
-
Borg #1738 TMPE nélkül sima kereszteződéseket kell építeni, amelyből kiszeded a lámpákat is. Az a legnagyobb áteresztő képességű. Régebben volt egy egyszerű mod ehhez, ami csak a lámpát szedte ki vagy rakta vissza.
TMPE-vel már szinte bármilyen kereszteződés, vagy körforgalom is hatékonnyá tehető. -
#1737 A körforgalmas városom a 70K-nál befulladtak, mert nem működött a forgalom.
A másik mentésemet visszatöltve 130K-ig jutottam, ekkor megállt az élet, mert kilométernyi dugó alakult ki úgy, hogy a járművek csak egy sávot használtak.
Nekifutottam még egyszer, tudatosabban. Igyekeztem úgy kialakítani az utakat, hogy ne legyenek benne négyes, csak kettes kereszteződések. Kíváncsi vagyok így meddig jutok. Mert szeretnék egy 300-500K-s várost.
...az egy sáv használatra van megoldás, vagy azt a TMPE-ben kell keresni?? -
Kingtiger15 #1736 Akkor figyelmesebben átnézem a TMPE menüt, mert csak olyat láttam, hogy letiltja a gyalogos forgalmat, de a zebra még ott marad az úton.
Elég hülyén tud kinézni egy nagyobb kereszteződés vagy körforgalom a préri közepén 10-15 zebrával és ha jól láttam, a forgalmat is keményen megakasztja. -
Borg #1735 Dehogynem használják. -
EM64T #1734 DE nem használják a gyalogosok, csak kozmetikai dolog. Legjobb tudomásom szerint legalábbis :) -
#1733 Már hogyne volna, valahol van egy mód(perpill nincs meg), amivel zebrákat lehet lerakni az útra, a TMPE-vel pedig el is lehet őket tüntetni.