Cities: Skylines
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mutathatnátok pár screenshotot, kíváncsi lettem.
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Így csinálom én is, plusz még szedtem le másféle falakat, vízparti sétányokat. De ezzel együtt sokat terraformálok, hogy a fal se legyen 30 méter magas. Élethű 2-3 méteresnél meg valóban sokszor kicsap a víz. Igazából itt is azért variálok sokat, hogy az RCI ne essen szét elszigetelt négyzetekre, mert egybefüggő épülettömböket szeretek a vízpart mentén. Normál stílusban még nem annyira fontos, de európai high densitynél sokkal mutatósabb szerintem.
Két totál sík térképet is csináltam, egy normált és egy európait, nagyságrendekkel egyszerűbb haladni, de azért egy hegyi városka, kanyargó folyó mentén sokkal hangulatosabb, akárcsak IRL.
Két totál sík térképet is csináltam, egy normált és egy európait, nagyságrendekkel egyszerűbb haladni, de azért egy hegyi városka, kanyargó folyó mentén sokkal hangulatosabb, akárcsak IRL.
Nálam ez volt az egyik, amitől ki tudtam akadni. Ezért is kreáltam saját térképet. Igaz, teljesen sík, s csak fák vannak, meg keresztbe ketté szelő folyó. De így egy kicsit esztétikusabban néz ki, mint egy-két térkép.
Nekem is 120-as van, Win7 mellett elfér a Skylines, az EU4, a Victoria2 és a Witcher 3, és még kb. 20 GB szabad hely van. Szóval csak a Skylines szerintem vígan megvan a Windows mellett, és még virtuális memória is marad.
Vízpartokra (ami nem beach-jellegű) én a vizes menüben található falat húzok, szépen kiegyenesíti a lebukó felszínt és jól is néz ki tőle a partvonal. A belső folyókhoz is használható, csak vigyázni kell a szűkebb mederrel, mert könnyen felduzzad (a mederbe lehet húzni csatornát, az elég és nem is látszik a víz alatt). Hátránya, hogy mélyre nyúlik, az alagutak (pl. metró) nem keresztezhetik, nem minden vizes cuccot lehet ráépíteni, valamint a hidfők alatt is beljebb kell hozni, hogy átférjen.
Szerintem érdemes ssd-re tenni, mert lényegesen gyorsabb. Nekem most 220.000 a városom. Kb 30 asset-et használok. A betöltési idő most kb 45 másodperc. Szóval nagyon megéri
Pont minap nézegettem, de nem láttam 1 terrást 100 ezer alatt. Én egy új gépen gondolkodom, 300-400-ban biztos benne lesz egy tűrhető felállás.
Most, hogy írtátok, jobban ránéztem, nekem is tele vannak a városaim ezzel az áruhiányos problémával, csak nem foglalkoztam vele, mert inkább az esztétikai dolgokon akadok fenn, rengeteget építek, bontok vissza, újraépítek, ezért nem haladok igazán.
Az egyik mumusom a belvárosi vízpartok. A legtöbb térkép úgy adja, hogy méretarányosan 40-80 méter magas sziklatextúrák szelik át a cityt, hát az minden, csak nem szép és élethű. Rengeteget pepecselek vele, mire elfogadhatónak ítélem az eredményt.
A másik a lejtős területek beépítése. Katasztrófa. Gyűrött utak, sziklatextúrák mindenhol, épületek félig a talajba süllyedve, szanaszét máló RCI mező...Ha ötször nem bontok vissza egy-egy részt, akkor egyszer se. A Move it mod sokat segít, de pl. még nem jöttem rá, hogy lehet függőlegesen hajlítani vagy kiegyenesíteni két nod közti útszakaszt. Kerestem támfalas utakat, de azok nem simulnak bele a domboldalba, mert mindkét oldaluk kövön áll, így egy rendkívül ronda árkot kreálnak az emelkedő felé. Füves rézsűt egyáltalán nem találtam, így ha kicsit megemelek egy utat, rögtön jönnek a sziklatextúrák mellette. Szóval elvagyok ezekkel, kit érdekel, hogy közben nincs elég fánk és hot-dog az elkényeztetett síkvidékieknek? :D
Most, hogy írtátok, jobban ránéztem, nekem is tele vannak a városaim ezzel az áruhiányos problémával, csak nem foglalkoztam vele, mert inkább az esztétikai dolgokon akadok fenn, rengeteget építek, bontok vissza, újraépítek, ezért nem haladok igazán.
Az egyik mumusom a belvárosi vízpartok. A legtöbb térkép úgy adja, hogy méretarányosan 40-80 méter magas sziklatextúrák szelik át a cityt, hát az minden, csak nem szép és élethű. Rengeteget pepecselek vele, mire elfogadhatónak ítélem az eredményt.
A másik a lejtős területek beépítése. Katasztrófa. Gyűrött utak, sziklatextúrák mindenhol, épületek félig a talajba süllyedve, szanaszét máló RCI mező...Ha ötször nem bontok vissza egy-egy részt, akkor egyszer se. A Move it mod sokat segít, de pl. még nem jöttem rá, hogy lehet függőlegesen hajlítani vagy kiegyenesíteni két nod közti útszakaszt. Kerestem támfalas utakat, de azok nem simulnak bele a domboldalba, mert mindkét oldaluk kövön áll, így egy rendkívül ronda árkot kreálnak az emelkedő felé. Füves rézsűt egyáltalán nem találtam, így ha kicsit megemelek egy utat, rögtön jönnek a sziklatextúrák mellette. Szóval elvagyok ezekkel, kit érdekel, hogy közben nincs elég fánk és hot-dog az elkényeztetett síkvidékieknek? :D
Nekem sajna nincs azon, mert csak 120as SSD-m van, és a win mellé nem akarom hogy a sok mód miatt beteljen a ha rárakom a játékot. Más játékok persze vannak rajta. Ahogy nézem egyébként, nagyon szépen lement a nagyobb SSD-k ára, szóval lehet beruházok majd egy nagyobbra.
I met God. She's black
Nekem SSD-n van.
Annak idején 80GB-s volt a windows-nak, és 1-2 terra vinyó a háttértárnak. Aztán jött az ötlet, hogy legyen egy második SSD játékoknak. Akkor különböző fórumokon lebeszéltek, hogy minek az, mert maximum gyorsabban tölt be a játék. Mondjuk viszonylag erős hardver van a gépben, de akkor pont a Cities Skylines és hasonlók jutottak eszembe, hogy töltésnél jó lesz az. Egy 250GB SSD alatt kb. egy perc alatt töltődött be a 100k-s városom.
Estére kíváncsi vagyok ,hogy fel tudom-e vinni 200k-sra,.
Annak idején 80GB-s volt a windows-nak, és 1-2 terra vinyó a háttértárnak. Aztán jött az ötlet, hogy legyen egy második SSD játékoknak. Akkor különböző fórumokon lebeszéltek, hogy minek az, mert maximum gyorsabban tölt be a játék. Mondjuk viszonylag erős hardver van a gépben, de akkor pont a Cities Skylines és hasonlók jutottak eszembe, hogy töltésnél jó lesz az. Egy 250GB SSD alatt kb. egy perc alatt töltődött be a 100k-s városom.
Estére kíváncsi vagyok ,hogy fel tudom-e vinni 200k-sra,.
Nekem már a 30 ezres város sem akar valamiért betölteni...megértem én hogy nagy a loading time néha, de nem is használok annyi asset-tet, előtte 2-3 perc alatt betöltött a pálya, utoljára meg olyan 10 perc körül mondtam hogy na jólvan el is ment a kedvem :D
Kéne vegyek mégegy SSD-t..
Kéne vegyek mégegy SSD-t..
I met God. She's black
Összehoztam életem első 100k-s városát ebben a játékban.
Igyekeztem kilőni az oktatást, hogy minél több gyerek születhessen, valamint lakókörnyezet belsejébe tenni a kereskedelmi zónát.
Egyelőre nem tudom menni fog-e a 200k-s város, de kíváncsi vagyok mennyire fogja visszafogni a gépet. Mivel feloldottam mind a 25 földet, így most már kizárólag alacsony sűrűségű területeket hozok létre. Kíváncsi vagyok be tudom-e lakni az egész térképet.
Igyekeztem kilőni az oktatást, hogy minél több gyerek születhessen, valamint lakókörnyezet belsejébe tenni a kereskedelmi zónát.
Egyelőre nem tudom menni fog-e a 200k-s város, de kíváncsi vagyok mennyire fogja visszafogni a gépet. Mivel feloldottam mind a 25 földet, így most már kizárólag alacsony sűrűségű területeket hozok létre. Kíváncsi vagyok be tudom-e lakni az egész térképet.
Amit tapasztaltam a "kék ikonos" boltokkal kapcsolatban, hogy kevés, vagy túl messze vannak nekik a gyárak (ami lehet farm, vagy fatelep is). Az import sosem elég egy nagyváros fenntartásához. Kell az is, hogy a közelükben legyenek lakóházak. Ha nincsenek vevők, nem is kapnak árut a boltok és ugyanúgy mutatja az áruhiány ikont (kissé félrevezetően). Furgonok viszik nekik az árut, ezért a nehéz járművek kitiltása a kerületekből nem számít.
A gyáriakat ismerem, inkább workshopos kellene. Rengeteg van belőlük, és nekem is kevés időm van böngészni, kipróbálgatni őket, ezért gondoltam hátha valaki belebotlott egy igazi "kincs" térképbe. :)
Így fejből a Seven Lakes ugrik be, bár a hegyekre, nyersanyagokra nem emlékszem.
Workshopban rengeteg térkép van, nem is jutottam soha a végére, hogy mindet megnézzem.
Workshopban rengeteg térkép van, nem is jutottam soha a végére, hogy mindet megnézzem.
Tudtok ajánlani egy "jóképű" térképet, amin lehet egy jól kinéző várost létrehozni? Van egy kis hegyes rész, az erőforrások is inkább peremvidéken vannak, van pár tó, de van egy nagy jól építhető sima terület is benne?
Hmmm... kicsit meguntam az ikonokat a kereskedelmi egységek felett, szóval letöröltem az összeset. Fogtam, s az autópálya mellett húztam egy szép hosszú négy sávos utat, majd oda telepítettem őket. Ez persze továbbra se lett megoldás... :(
A zajra se tudok semmit se csinálni. Elvileg, ha teletömöm a várost fákkal, akkor az tompítja a zajt, de ez se segít.
Próbálok minél több alacsony képzettségüt generálni, hogy több gyereket nyomjanak, de még így is megrekedek 75k-s lakosságnál :(
A zajra se tudok semmit se csinálni. Elvileg, ha teletömöm a várost fákkal, akkor az tompítja a zajt, de ez se segít.
Próbálok minél több alacsony képzettségüt generálni, hogy több gyereket nyomjanak, de még így is megrekedek 75k-s lakosságnál :(
Egyszerre vettem meg a két játékot, a másikba pár nap után soha nem léptem be többé.
A poén az, hogy a városaim sűrűn lakott része valószínűleg sosem lesz nagyobb a 3x3-as területnél, eredetileg azért tettem fel a 81 Tile-t, mert nem akartam, hogy mindegyik egy láthatatlan vonallal meghúzott szabályos négyzet legyen, ahol a mezőn hirtelen 50 emeletes felhőkarcolók nőnek ki, vagy simán csak máshova képzeltem a térképen a cityt. Gyéren lakott agglomeráció, reptér, ipari és mezőgazdasági övezet, vízparti üdülő néhány épülettel, parkoló benzinkúttal az út mentén stb., csak ilyenekkel szándékoztam a plusz területet feldobni, kár, hogy ez ennyi problémát okoz a játékban.
A poén az, hogy a városaim sűrűn lakott része valószínűleg sosem lesz nagyobb a 3x3-as területnél, eredetileg azért tettem fel a 81 Tile-t, mert nem akartam, hogy mindegyik egy láthatatlan vonallal meghúzott szabályos négyzet legyen, ahol a mezőn hirtelen 50 emeletes felhőkarcolók nőnek ki, vagy simán csak máshova képzeltem a térképen a cityt. Gyéren lakott agglomeráció, reptér, ipari és mezőgazdasági övezet, vízparti üdülő néhány épülettel, parkoló benzinkúttal az út mentén stb., csak ilyenekkel szándékoztam a plusz területet feldobni, kár, hogy ez ennyi problémát okoz a játékban.
Ha valaki kíváncsi a városa állapotára, mennyire közelíti a limiteket, stb., itt egy hasznos mod. (Mintha már lett volna itt említve.)
Egyébként a limitek egy része (pl. az agent-ek) sajnos az Unity-ből jön, nem befolyásolható, nincs ráhatásuk.
Egyébként a limitek egy része (pl. az agent-ek) sajnos az Unity-ből jön, nem befolyásolható, nincs ráhatásuk.
Eleve nem kellett volna 64k agent limit.
A terület korlátozásával 3x3-on amúgy sem nagyon lehet meghaladni. Tehát a gyengébb gépeken magasabb agent limit mellett sem futott volna szarul.
Aki meg moddal megnyitja a 5x5, vagy 9x9-et, az akkor vállalja be a nagyobb gépigényt is. Még ezt sem kellett volna lekorlátozni, alapból a térképválasztásnál is lehetne opcióvá tenni. Aztán a gyengébb géppel kis térképen, az erősebbel nagyobbon is lehet játszani.
Valszeg elég durván elszállna a savegame mérete, a betöltési idő, meg minden más is, de mindenki magának megszabhatná, hogy hol a határ, amit még bír a gépe.
A terület korlátozásával 3x3-on amúgy sem nagyon lehet meghaladni. Tehát a gyengébb gépeken magasabb agent limit mellett sem futott volna szarul.
Aki meg moddal megnyitja a 5x5, vagy 9x9-et, az akkor vállalja be a nagyobb gépigényt is. Még ezt sem kellett volna lekorlátozni, alapból a térképválasztásnál is lehetne opcióvá tenni. Aztán a gyengébb géppel kis térképen, az erősebbel nagyobbon is lehet játszani.
Valszeg elég durván elszállna a savegame mérete, a betöltési idő, meg minden más is, de mindenki magának megszabhatná, hogy hol a határ, amit még bír a gépe.
Ismét csak az EA felől kell említést tenni. Még mindíg sokkal nagyobb az alap beépíthető terület mint pl a SimCity-ben. Az vicc.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Végülis nem egy rossz taktika, ha csinálsz egy ekkora (81es) térképet, vállalod, hogy a 9 Tileon minden nagyon szép és szuper lesz, de magadod az esélyt, hogy a modderek "kinyissák", viszont az ebből adódó gondoknál már moshatod kezeid, hiszen te 3x3-ra fejlesztettél. :D
Biztos, hogy kellett ez a limit, hogy sokkal többen játszhassanak, de szerintem megcsinálhatták volna úgy is, hogy a tékép maga 3x3 és a külső - alapból használhatatlan - részek nincsenek is.
Biztos, hogy kellett ez a limit, hogy sokkal többen játszhassanak, de szerintem megcsinálhatták volna úgy is, hogy a tékép maga 3x3 és a külső - alapból használhatatlan - részek nincsenek is.
Nem láttam még olyan játékost, aki jó néven vette volna, hogy akármilyen játékban a pálya 90%-a nem játszható. Különös dolog nem számolni ezzel, meg a modderekkel. Talán nem kellett volna akkora nagy térképet gyártani a 9 Tile-hoz.
Na igen. Bár nem sokkal.
Még mindíg jobb mint a sims <#banplz>#banplz>
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Amíg a sok idióta kifizet 12-20€-t a kozmetikai DLC-kért, addig ez nem is fog változni.
MOndjuk azért azt is tegyük hozzá, hogy a fejlesztők eredetileg nem számoltak ekkora tile mennyiséggel, a játék alapvetően nem erre lett fejlesztve. Az akkor hatalmasat bukott Simcity-hez képest már az alapjáték 9 Tile-ja is bőven jónak számított, így tehát nem meglepő, hogy a modokkal feltolt méretek miatt az egyébként nem erre kitalált engine megfekteti a gépet és a játékot. Én inkább abban látom a problémát, hogy a Cities Skylines 2 fejlesztése helyett, -ahol már javítani lehetne ezeket a limitációkat-, kb. az idők végezetéig DLC-zni fognak...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.06.25. 11:12:15
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.06.25. 11:12:15
Nem, a fákra külön limit van.
A 81 tile nálam majdnem teljesen megeszi a 16 giga memóriát, meg a 8 gigát a videókártyából... Gondolom a a notsouniquebildings mod miatt.
Érdekes, hogy amikor a mostani kb 60%-a volt a városom, 800.000 lakó volt, most, h sokat bővítettem, és be is költöztek, csak 580.000.
Jól gondolom, hogy a fák is beleszámítanak az object limitbe? Szóval a várost körülvevő táj díszítésével a város méretét csökkentem?
Érdekes, hogy amikor a mostani kb 60%-a volt a városom, 800.000 lakó volt, most, h sokat bővítettem, és be is költöztek, csak 580.000.
Jól gondolom, hogy a fák is beleszámítanak az object limitbe? Szóval a várost körülvevő táj díszítésével a város méretét csökkentem?
Ja, úgy tényleg hamar meg van, csak nagyon lehangoló tud lenni a síkvidék, virtuálisan is.
Érdekes, nálam nagyon ritka az erdőtűz, de ha jól emlékszem, az utak megállítják. Talán érdemes olcsó földutakkal szektorokat húzni.
Érdekes, nálam nagyon ritka az erdőtűz, de ha jól emlékszem, az utak megállítják. Talán érdemes olcsó földutakkal szektorokat húzni.
Én egyszerűen kettéválasztottam a térképet egy nagy folyóval, illetve tettem le autópályát. Utána úgy is tudom még építeni. A növényzettel van a baj, hiszen hiába akarnék zöld övezetet, ha kigyullad egy ház, s rögtön "városi erdőtűz" alakul ki :(
Nekem már 12 ezerrel sikerült, a Jungfrau térképen. Egyszerűen nincs hely autópályára, vasútra, vagy nagyon rondán mutatna, a kis utakon meg seperc alatt bedugul a forgalom.
Egyszer próbáltam én is saját térképet, aztán rájöttem, ez nem az én műfajom, rengeteget kell szöszölni, hogy élethű, szépen kidolgozott domborzatot kapjak, mérhetetlen sok szabadidő kellene hozzá, inkább válogatok a workshopból. A minél jobban beépíthető térképről már rég letettem, a Borg kolléga által vázolt problémák miatt.
Egyszer próbáltam én is saját térképet, aztán rájöttem, ez nem az én műfajom, rengeteget kell szöszölni, hogy élethű, szépen kidolgozott domborzatot kapjak, mérhetetlen sok szabadidő kellene hozzá, inkább válogatok a workshopból. A minél jobban beépíthető térképről már rég letettem, a Borg kolléga által vázolt problémák miatt.
Nekem már 25 ezres városnál előjön.
A héten már harmadjára kezdem előlről az egészet, mert mindig volt egy jobb ötletem.
Most úgy döntöttem önállóan térképet készítek, ami minél jobban beépíthető legyen. Gondoltam a zajcsökkentésre telerakom az egészet fával. Aztán rá kellett jönnöm, hogy rossz döntés. Ugyanis, ha keletkezik véletlen egy tűz, akkor a fél térképet letarolja... :(
....arról nem is beszélve, hogy még mindig nem jöttem rá, hogy hogyan tudnék nagy várost létrehozni, mert a 75 ezret még módokkal se tudtam eddig túllépni.
A héten már harmadjára kezdem előlről az egészet, mert mindig volt egy jobb ötletem.
Most úgy döntöttem önállóan térképet készítek, ami minél jobban beépíthető legyen. Gondoltam a zajcsökkentésre telerakom az egészet fával. Aztán rá kellett jönnöm, hogy rossz döntés. Ugyanis, ha keletkezik véletlen egy tűz, akkor a fél térképet letarolja... :(
....arról nem is beszélve, hogy még mindig nem jöttem rá, hogy hogyan tudnék nagy várost létrehozni, mert a 75 ezret még módokkal se tudtam eddig túllépni.
Szerintem ez hamarabb problémává válik mint ahogy elérjük a limitet. Én már 80.000-es várossal ezzel szenvedek.
Ha elérted a vehicle limitet, akkor semmi. Nem tud elég goods szállító spawnolni, és/vagy a forgalmi dugó miatt eljutni a kék területekhez.
Arra mi a megoldás, ha mindig az a probléma a kereskedelmi zónában, hogy "túl kevés az áru"?
Ez most pont úgy hangzott, mint mikor egy 80 éves ecseteli az öregkor "szépségeit". :D
Talán két év múlva lesznek ekkora városaim, addig hátha kijön erre is patch. Ha meg nem, akkor játszottam vele egy jót, vagy kezdek új városokat. Így is az egyik örök kedvenc, minden hibája ellenére.
Mivel abszolút nem értek hozzá, ezért nyugodt szívvel teszem fel az ilyenkor kötelező idióta kérdést: nem lehetett volna megoldani, hogy ezeket a limiteket menüben állíthassuk, kinek mit bír a gépe alapon? Vagy túl sok fejlesztői pluszmunka lett volna, új problémák tömkelegével?
Netán nem is tudtak erről, mert nem volt teszt?
Talán két év múlva lesznek ekkora városaim, addig hátha kijön erre is patch. Ha meg nem, akkor játszottam vele egy jót, vagy kezdek új városokat. Így is az egyik örök kedvenc, minden hibája ellenére.
Mivel abszolút nem értek hozzá, ezért nyugodt szívvel teszem fel az ilyenkor kötelező idióta kérdést: nem lehetett volna megoldani, hogy ezeket a limiteket menüben állíthassuk, kinek mit bír a gépe alapon? Vagy túl sok fejlesztői pluszmunka lett volna, új problémák tömkelegével?
Netán nem is tudtak erről, mert nem volt teszt?
Már fél milliónál is gondokat okoz az agent limit, csak max nem olyan feltűnő még. Csak egykét anomáliába fut bele az ember.
Aztán később jönnek a death wavek, crime wavek, sick wavek, mert nem tud elég service vehicle spawnolni. A 16k-s vehicle limit az első, és legkönnyebben elérhető. Kevés lesz a forgalom, vagy a tömegközlekedésed nem spawnol ahogy kellene, vagy a goods truckok tűnnek el, és reklamál mindig valaki valamiért.
Később nem tudsz új utat, sínt letenni, mert a net nodeok meg segmentek maxon vannak.
Aztán jönnek a citizen limitek is. Pl ilyen nyalánkságokkal, hogy a megállóban 500 ember várakozik, jön a 130 férőhelyes busz, és felvesz pontosan 0 embert, nem tud több instanceot lefoglalni. 1M lakos körül már full üres vonatok, buszok és metrók furikáznak. Ettől aztán persze bepipul minden, elkezd visszaesni a lakosság, 700e alatt kezdenek rendeződni a bugok, kezd megint jól élni a lakossák, amitől megint sokasodnak, és megint bebugol minden. És ugyanígy újra és újra... amíg meg nem unod.
Azt nem is említve, hogy a path unitok elfogyásakor minden tömegközlekedési vonal megbolondul, megszakadnak a vonalak, nem tud számolni a következő megállóig, despawnolnak a járművek, és így tovább. Hatalmas élvezet így játszani (nem).
Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.06.13. 16:49:17
Aztán később jönnek a death wavek, crime wavek, sick wavek, mert nem tud elég service vehicle spawnolni. A 16k-s vehicle limit az első, és legkönnyebben elérhető. Kevés lesz a forgalom, vagy a tömegközlekedésed nem spawnol ahogy kellene, vagy a goods truckok tűnnek el, és reklamál mindig valaki valamiért.
Később nem tudsz új utat, sínt letenni, mert a net nodeok meg segmentek maxon vannak.
Aztán jönnek a citizen limitek is. Pl ilyen nyalánkságokkal, hogy a megállóban 500 ember várakozik, jön a 130 férőhelyes busz, és felvesz pontosan 0 embert, nem tud több instanceot lefoglalni. 1M lakos körül már full üres vonatok, buszok és metrók furikáznak. Ettől aztán persze bepipul minden, elkezd visszaesni a lakosság, 700e alatt kezdenek rendeződni a bugok, kezd megint jól élni a lakossák, amitől megint sokasodnak, és megint bebugol minden. És ugyanígy újra és újra... amíg meg nem unod.
Azt nem is említve, hogy a path unitok elfogyásakor minden tömegközlekedési vonal megbolondul, megszakadnak a vonalak, nem tud számolni a következő megállóig, despawnolnak a járművek, és így tovább. Hatalmas élvezet így játszani (nem).
Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.06.13. 16:49:17
Én még ennél is szellősebbre tervezem a peremvidéket, ha eljutok odáig, de egyszerűen kell ez a mod, nem életszerű, hogy a városhatáron túl teljesen lakatlan és beépítetlen minden. Meg egy csomó izgalmas hely a térképen elérhetetlen vanillában, úgy rémlik, ez volt az első modom. :)
Több helyen is olvastam erről, hogy az alacsony agent limit komoly gondokat okoz 600 ezer lakos felett, szerencsére még messze vagyok ettől, van vagy 15 városom és elég pepecselősen haladok velük.
Több helyen is olvastam erről, hogy az alacsony agent limit komoly gondokat okoz 600 ezer lakos felett, szerencsére még messze vagyok ettől, van vagy 15 városom és elég pepecselősen haladok velük.
81 tile van, de nincs beépítve az egész. A külsőbb területek csak kb 50%-osan.
A building limitet ugyan felemelték egyszer, de a vechicle, citizen, instance, path, net node stb folyamatosan maxon van. Döglődik is minden.
Olyan 600e lakos alá kell bemennie (pl egy szép deathwave kíséretében), hogy a szolgáltatások félig meddig normálisan működjenek.
A building limitet ugyan felemelték egyszer, de a vechicle, citizen, instance, path, net node stb folyamatosan maxon van. Döglődik is minden.
Olyan 600e lakos alá kell bemennie (pl egy szép deathwave kíséretében), hogy a szolgáltatások félig meddig normálisan működjenek.
Nekem most 150.000 a városom. De nem akadozik és fagyás sincs. Minden maxra állítva.
i5 7500 proci és 16gb ram, 256gb ssd. Betöltési idő kb 35mp.
i5 7500 proci és 16gb ram, 256gb ssd. Betöltési idő kb 35mp.
Az szép. Befért a vanilla területre vagy használod a 81 mező modot?
Leginkább mind a kettő.
Nekem 800ezer - 1.1M között ingadozik a városom (éppen aktuális bugoktól függően), itt még 20 fps körül megy. Nem fasza, de nem is akad.
Nekem 800ezer - 1.1M között ingadozik a városom (éppen aktuális bugoktól függően), itt még 20 fps körül megy. Nem fasza, de nem is akad.
80 ezres a legnagyobb városom, néha elakad 1-2 másodpercre, amúgy simán fut, viszont a betöltés már most 10 perc.
Azt látom, hogy 8 gigával nagyon rezeg a léc, szinte teljesen megeszi és nem nagyon díjazza, ha valami egyéb dolog is történik a gépemen, pl. nem tanácsos játék közben beugrani a workshopba. Kilépni meg már jó ideje nem lehet vele rendesen, mindig behal és feladatkezelőből kell kilőni.
Azt látom, hogy 8 gigával nagyon rezeg a léc, szinte teljesen megeszi és nem nagyon díjazza, ha valami egyéb dolog is történik a gépemen, pl. nem tanácsos játék közben beugrani a workshopba. Kilépni meg már jó ideje nem lehet vele rendesen, mindig behal és feladatkezelőből kell kilőni.
Nálam i3-3220-assal olyan 60 ezer után kezd diavetítés lenni. Hogy most ebből a processzor limites, vagy kevés a 8 giga, nem tudom.
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2018.06.13. 12:51:43
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2018.06.13. 12:51:43
Nálam is. Egyébként valamit mókoltak vele, mert már nem ütközik a Traffic Managerrel sem., valamikor május elején még heves hibaüzenetekkel reagált rá.
Arról van valakinek tapasztalata, hogy kb. mekkora városnál fogja bedobni a törülközőt a 8 giga ram?
Arról van valakinek tapasztalata, hogy kb. mekkora városnál fogja bedobni a törülközőt a 8 giga ram?
Nekem a Network Extensions 2 mod kavart be. Pontosan ugyan ezt csinálta. Töröltem és újra raktam a modot, azóta jó.
Sziasztok! Egy idő óta először lépek be a játékba és amikor utat akarok húzni az még megy de nem tudok zónát rá kijelölni.Amit nem úthoz kell lerakni azt le tudom.Mi a probléma?
Nyilván mindenki máshogy éli meg ezt a kötelező online dolgot, én nem szeretem, ha kész helyzet elé állítanak, utána meg probléma esetén arra hivatkoznak, hogy kussoljak, elfogadtam a feltételeket. A csúcs, hogy bannolhatnak egy single player játékból, akár ok nélkül is, fizettél érte, mégse használhatod. A workshop valóban hasznos kényelmi funkció, de nem létfontosságú. A Cities mellett mindössze két játékot moddoltam életemben, mindkettő régi vágású, steam előtti játék és tökéletesen ment az egész workshop, állandó net, stb.. nélkül.
Gondoltam én is arra, hogy konzerválok egy verziót működő városokkal, mentésekkel, de ez csak addig működik, míg ki nem adnak egy DLC-t, ami érdekel.
Gondoltam én is arra, hogy konzerválok egy verziót működő városokkal, mentésekkel, de ez csak addig működik, míg ki nem adnak egy DLC-t, ami érdekel.
Lehet játéka válogatja, de a Citiesnél nincs ilyen lehetőség. Van priós update, rendszeres update és indításkor update.