2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
#1812 Van olyan mod amivel bállítható milyen propokat és milyen gyakran tegyen az út szélére. Ott ki tudod őket kapcsolni. De most meg nem mondom mi a mod neve. Talán valaki tudja mire gondolok. -
Bal0924 #1811 Köszi.
Sajnos az industries-t még nem árazzák le. az kimarad.. -
Palaja #1810 hááát szerintem zene és rádiót pont nem éri meg, annyira nem jók.
Ami sztem alap dlc: snowfall, mass transit, industries
játékos típus válogatja a natural disaster (én ritkán örültem mikor egy nagy várost telibe ver egy földrengés vagy tornádó), parklife
A többi szerintem hanyagolható. :/ -
Bal0924 #1809 Milyen kiegészítőket érdemes megvenni? (Zene kiegészítőkből, max egyet...) -
Palaja #1808 PL: mezőgazdaságnál a crop-nál írja, hogy nem elég a raw és nem az állatoknál akik ugye azt megennék.
Van olyan út asset aminél nincs lámpa az út mellett? Jelenleg ez zavar a legjobban :D miért és ki tesz az autópálya mellé lámpát? :/ -
EM64T #1807 Szerintem nem a téli pálya jellegzetessége ez, a normálon is kiírja néha. Legyen mindig elegendő raw materialt termelő egységed (és bele kell kalkulálni, hogy a frissen telepített egységeknek eltart egy darabig, mire kiszállítani kezdenek, tehát idő kell, hogy beinduljanak), és az ellátás folyamatossága érdekében legyenek raktárak, lerakatok, ugyanis a termelő egységek csak kis mennyiségű raw materialt képesek elraktározni. -
Palaja #1806 Téli pályán miért írja, a mezőgazdaságnál és a faiparnál, hogy not enough raw materiál? van üvegház ott is lehet termelni ha hideg van. Vagy termel csak csökkentett módban? -
Bal0924 #1805 Köszi, utánajárok.
De nehéz közvetlen utat csinálni a térkép egyik feléről a másikra.. Miközben már kivannak építve az utak. -
Xsillione #1804 Egy ötlet, bár nem feltétlen hasznos, ha mindhol bedugult a város, ne azt nézd hol van dugó, hanem hogy hova akarnak menni, oda nem jutnak el, ott nincs elég nagy áteresztőképesség. -
Bal0924 #1803 Hogyan lehet rávenni az autósokat hogy ne 1 sávot használjanak a 3-5ből?
Ahogyan nő a város úgy nő a dugók száma, sajnos más nincs zöld út az autópályán...
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.11.25. 21:48:27 -
Bal0924 #1802 Köszi, utánanézek. -
#1801 A vízerőmű elég komplikált és valóban nem éri meg annyira. Olyan folyószakasz kell, ahol megfelelő, de nem túl erős a sodrás és a partszakasz két oldala lehetőleg egy szintben van. Figyelni kell arra is, hogy milyen magas, mert a mögötte felduzzadó víz átcsaphat, elönthet alacsony területeket, vagy lefolyik oldalt (ha meg befolyik a városodba, lerombol mindent). Az áramtermelés az átfolyó vízmennyiségtől függ és elég ingadozó tud lenni.
Egy távolabbra telepített szélfarmmal talán jobban jársz, nincs karbantartási és emberigénye, míg össze nem gyűlik egy naperőműre.
(Vagy a menüben kapcsold be az unlimited money-t és játssz kedvedre. :) ) -
Borg #1800 Az nehéz ügy, szerintem nem is érdemes szívni vele, mert nem termel annyi áramot, mint amennyibe a tereprendezése, meg az építése kerül.
De ha mindenáron azt akarsz, akkor youtube-n vannak videók, hogy hogyan érdemes építeni. -
Bal0924 #1799 Köszi.
Sokadik próbálkozásra végre építettem egy "működő" várost. Ahol lassan 12+ezren laknak.
A vízerőmű hogyan működik?
Építettem egyet, de csak szakaszosan termel áramot.
Hogyan kéne kialakítani hogy folyamatosan működjön? -
Borg #1798 Nem, kis út mellett is épülhet nagy sűrűségű lakóház.
Csak épp ha folyton bedugul a forgalom, meg a tömegközlekedés se jó, akkor amúgy sem fog felfejlődni, sőt, akár vissza is fejlődik később a ház. -
Bal0924 #1797 Mindig elfelejtem megkérdezni.
Itt is számít hogy milyenek az utak és hogy a ház mennyire lakott? (nem jut eszembe, hogy mennyien laknak az adott telken, a lakóház épüljön)?
Mint a SimCity-ben.
Ha főút, akkor nagyobb házak is épülnek.
Ha viszont csak egy kisebb 2x1sávocska az út akkor nem épülhet lakóépület.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.11.13. 22:10:29 -
Kingtiger15 #1796 Érdemes volt megtoldani a gépem egy ssd-vel, meg némi memóriával. 45 mod és 2000 asset jóízűen megzabál 10-12 giga ramot, nem csoda, hogy a régi 8-al majd megszakadt, egy térkép betöltési ideje meg lement 18 percről 3-ra. Csak tudnám, miért nem csináltam meg korábban...
Az autópályák zajvédő fala magasabb lett, vagy csak a szemem káprázik? -
lazartamas #1795 Sziasztok ! olyan gondom van, hogy a FIND IT modot használva, kiválasztok egy épületet, és leteszem , felépíti, majd miután elkészül, pár másodperc múlva "elporlad", eltűnik. Találkozott már valaki ilyennel?
...még egy kérdés, használaton kívüli vasúti sínre, hogy tudok vasúti kocsit tenni (dísznek)? Shift-P-vel nem működik.
Köszönöm. T. -
Bal0924 #1794 Köszönöm, mindenkinek
Odafigyelek.
Tegnap vagy 3x kezdtem újra egy várost mire tartósan sikerült +ban maradnom.
Ott léptem ki, mikor feloldódott a nagyobb zónák építése is. -
Borg #1793 Vagy bedugul a forgalom, akár közúton, vagy vasúton, és nincs áruszállítás. -
EM64T #1792 Esetleg ilyen bevétel-dropokat okozhat, amikor nincs elég villamosság vagy víz a városban, ezeket mindig figyelni kell, hogy megfelelő legyen, mert pár nap áram nélkül, és máris mínuszban van a bevétel. -
gebali #1791 És nyugodtan vegyél fel hitelt, amivel javítod a környék szolgáltatásait és új lakóövezeteket alakítasz ki. -
EM64T #1790 Ha csak az ember valamit el nem ront, a játék gazdasági menedzser része elég könnyű. Amíg kevés lakosod van, kihasználtság arányában költs áramra és vízre, felesleges 100 százalékon tartani. Egy-két százalékkal emelhetsz adót, csak túlzásba ne vidd, mert akkor megáll a növekedés. A költségvetés panel egyébként részletesen leírja, miből ennyi a bevételed, mire mennyi a kiadásod, azt átnézve lehet látni, mire megy el, vagy honnan nem jön a pénz. Esetleg betehetsz egy képet róla.
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2018.11.05. 06:59:34 -
Bal0924 #1789 Köszi.
Nem akar sikerülni a város vezetés..
Egy idő után csak mínusz a bevétel. És nem tudom miért.
(pl. 2.000 a bevétel, nem csinálok semmit és leugrik 900alá..) -
#1788 A régiókkal specializált kerületeket hozhatsz létre, ahol policy-kkel testreszabhatod részletesen, mit szeretnél (pl. kitiltod a nehéz járműveket, vagy a magas épületeket, adókkal szabályozva hozod helyzetbe az egyik, vagy másik kört, stb.). Alapesetben egy régió ugyanolyan, mint a város globális beállítása, szerintem nincs kihatással az építkezésekre, vagy a bevételre. Specializált kerületeket csak régiókkal lehet kialakítani (pl. olajipar, faipar, vagy szórakozás) és jobb eredményeket lehet elérni velük, de ezek érzékenyebbek is a városod állapotára. -
Bal0924 #1787 Miért ekkora a különbség?
Ha kijelölöm lakó/kereskedelmi/ipari övezeteket és ha nem.
Nem jelölöm ki akkor a bevétel több, és gyorsabban is épülnek az épületek. -
Bal0924 #1786 Köszi. Észre se vettem.. -
#1785 Egyébként a mostani Humble Bundle monthly-ban a C:SKY alapjáték + After Dark van. -
#1784 Régióként be kell "festeni", utána a megfelelő régió típussal rábökni a területre (megjelenik rajta egy kis ikon a megfelelő ábrával). Az ikonok lent vannak, az alsó menüsorban, valahol az útépítés mellett. Utána, ha ipari területet zónázol rá, maguktól a megfelelő típus szerint épülnek ki. -
Bal0924 #1783 Sziasztok
Most a leárazásban megvettem a játékot.
Szeretném megtudni, hogy hogyan lehet a természetes erőforrásokat (érc, olaj.. stb.) kitermelni.
Egy képen láttam az erőforrás ikonját, de nálam nincs.
Valami kiegészítő kell hozzá? -
Palaja #1782 Hello!
Vártam nagyon az új dlc-t így ma meg is vettem. :) Ahogyan nézem nincs értelme már meglévő városba integrálni, vagy csak több óra pepecselés után. :/ de mind1 is új pálya új élet :D Kérdésem az lenne, hogy van-e értelme a régi ipari zónákat használni? Az új és a régi zónák összedolgozhatóak? Pl rámegyek a szék gyártásra de akkor egy idő után a vásárlók nem fognak olyan alapvető cuccok után sóvárogni ami a régi alap ipari zónában készül? ( halrudak, jégkocka stb)
Bakery-nél minek az élő állat? :O de komolyan, anélkül nem is indul be a termelés?! -
#1781 A DLC-k nem egymásra épülnek, így ha megvennéd az Industries-t, a többi DLC tartalmát nem kapod meg. De gyakran vannak leárazások, a régiek alapára is olcsóbb, idővel mindent össze lehet szedegetni.
-
BB801117 #1780 Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Már 2 éve játszom az alapjátékkal de még nem játszottam DLC kiegészítővel csak a workshopron lévő módokkal és egyébb tárgyakkal.
Ha megveszem az industries kiegészítőt akkor ugye nekem ehhez nem kell a többi DLC?
A másik kérdésem az az lenne hogy magyarosítva van az alapjátékom és ha felteszem ezt a DLC-t akkor úgye az nem kavar be a játékba?
Amúgy a industries videókat látva nagyon jónak igérkezik ez a DLC.
Köszi -
Ashyn #1779 Szia!
Kicsit le vagyunk maradva a PC-s verzióhoz képest DLC-k tekintetében, jelenleg a Mass Transit a legfrisebb ami kijött PS4-re.
A másik különbség, hogy nincs lehetőség modolásra.
Egyébként ugyanaz. -
Balázs 17 #1778 Hali
A PS4 verzió a módokon kívűl másabb mint a PC-s? Esetleg lebutított, kevesebb lehetőséggel?
Köszi -
Kingtiger15 #1777 Pont ez járt a fejemben, míg néztem a videót. A parkos DLC-t még megvettem, mert abban a témában viszonylag kevés assetet használtam, ennek viszont nem látom sok értelmét, mert ilyet eddig is tudtam rittyenteni, pedig nem vagyok nagy ász. Sőt, míg ők nagyon patyolat sterilre csinálták, én meg tudok oldani némi koszt, rozsdát, lepusztultságot, ami jobban illik szerintem ipari zónákhoz.
Szép és jó, hogy lesz gyártási lánc, áruforgalom,meg minden, lehet ezt is mikromenedzselni, de tartok tőle, hogy ez egy újabb alrendszer, ami be fog dögleni az alacsony agent limitek miatt. -
Borg #1776 És pont ezért nem kéne mással foglalkozniuk, mint az alapjáték, és az engine fejlesztésével. Ahelyett, hogy teljesen felesleges kozmetikai DLC-ket adnak ki, amit aki akart, már rég megoldott workshop modokkal. -
Kingtiger15 #1775 Ha létezne ilyen statisztika, kíváncsi lennék, hogy a teljes workshop tartalom összesen mennyi idejébe került a moddereknek (akár az értékelhetetlen selejt levonásával), ehhez képest a CO/Paradox költségvetése mennyi fizetett munkaórát engedélyezett az alapjátékra és egy-egy DLC-re. Én arra tippelnék, hogy erős mazsolázás mellett sincs esélyük lépést tartani a lelkes amatőrökkel.
Viszont akik valamiért ragaszkodnak a vanillához, azoknak kötelező ez a darab, végre tudnak variálni az ipari zónákkal is. -
#1774 Második videó: raktárak és supply chain. -
EM64T #1773 Na, szép lassan, kis késéssel csak megcsinálnak mindent, ami a Steam Community-n van...