Cities: Skylines
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Időigényes, azt aláírom, de nehézséget nemigen látok benne. Ez inkább egyfajta jutalomjáték. Nyilván nem lesz olyan, mint mondjuk Infrastructurist videóiban, de én nem is a nézőknek csinálom, meg nem is akarok annyi assetet letölteni, már így is 2000-nél járok, ennyi bőven elég sztem egy mezei casualnak.
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
1. Szimuláció elkötelezett, akinek működő prosperáló város építése a cél. Magától növekszik a város és reagál az igényekre.
2. Dekorációs, aki minél szebb és kreatívabb megoldásokat használ. Nem törődik a szimuláció résszel vagy, hogy az életképes-e az elkészült rész. Látványos, aprólékos, részletes.
Mindkettőnek meg van a maga lét jogosultsága és szépsége.
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
Én még nem próbáltam ki, mert eléggé csalás ízű a dolog és elég szomorú lenne, ha csak így lehetne mérgelődés nélkül élvezni ezt a játékot.
Pl. Turisták számára kialakított helyeken csak úgy hömpölyög a tömeg a járdán és le a metróba. Viszont a metró állomás átlagosan üzemel és 57 utast kezelt múlt héten. Holott annyian mennek le mindig, hogy dugót okoz az embertömeg.
A másik a teherforgalom. Raktam le tehervonat állomást és teher kikötőt. Ezekhez minden irányból hömpölyög a tömeg, lebénítva minden oda vezető utat. Ránézésre több ezer kamiont küld a játék vmiért. Próbáltam másfelé is rakni tehervonat állomást, de azt alig használják.
Szóval kész káosz az egész. Már odáig fajult a dolog hogy az autópályákon is összefüggő kamion sor alakult ki minden irányban.
ha így sem működik, akkor várd meg, míg nem jönnek a "most már működik" hozzászólások.
Ezt írja ki hibaüzenetnek jó hosszas betöltés után:
TM😛E failed to load
Traffic Manager: President Edition failed to load. You can continue playing but it's NOT recommended.
Traffic Manager Will not work as expected.
Tud vki segíteni mi lehet a hiba?
Láttam, hogy van frissítés, szóval a mai napon sokadszorra új várossal kezdtem a játékot. Természetesen 70k-ig jutottam most is, és ismét előjött a közlekedési probléma. Hatalmas dugók, csak egy sávot használni. Na kapva az alkalmon csak belenéztem bár tutorial videóba, és nekiugrottam a lane correctorre a Traffic Managerben. Örültem, mint majom a farkának, hogy az összes sáv ki lesz használva. Erre látom, hogy a több km-es úton minden ötödik méternél ismét visszaáll minden kocsi az első sávba.... Nagyjából 30 percnyi tökölés volt, mire csak azon az útszakaszon végre minden sávot használtak a kocsik a lane corrector segítségével.
"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM
Ezért nincs még igazán nagy városom, biztos van vagy 20 megkezdett térképem már, folyamatosan rotálva nem haladok valami gyorsan. 😊
Max járműtípusokat tudsz kitiltani egyes utakról, de az csak félmegoldás.
Így egész tűrhető a város 230.000 lakosságnál is.
Utoljára szerkesztette: sandroo84, 2018.07.05. 15:17:32
Szerintem érdemes amúgy olyan formán is alakítani az úthálózatot, hogy minél kevesebb legyen a balra nagy ívben kanyarodás, nálam mindig érezhetően javít a forgalom tempóján.
TMPE-vel már szinte bármilyen kereszteződés, vagy körforgalom is hatékonnyá tehető.
A másik mentésemet visszatöltve 130K-ig jutottam, ekkor megállt az élet, mert kilométernyi dugó alakult ki úgy, hogy a járművek csak egy sávot használtak.
Nekifutottam még egyszer, tudatosabban. Igyekeztem úgy kialakítani az utakat, hogy ne legyenek benne négyes, csak kettes kereszteződések. Kíváncsi vagyok így meddig jutok. Mert szeretnék egy 300-500K-s várost.
...az egy sáv használatra van megoldás, vagy azt a TMPE-ben kell keresni??
Elég hülyén tud kinézni egy nagyobb kereszteződés vagy körforgalom a préri közepén 10-15 zebrával és ha jól láttam, a forgalmat is keményen megakasztja.
I met God. She's black
Vajon valaha javítani fogják ezt hivatalosan?
A 80 ezres határt még egy városommal se értem el, kb. mindegyikkel most tartok az első fázis végén, második elején, 30-40 ezres lélekszámmal..
Azért is kérdeztem, hogy lehet-e rosszul kiépíteni elektromos hálózatot, mert korábban mindig azon csúsztam el, hogy mindenhová szélerőművet tettem, ezért panaszkodtak a lakók a zajra.
Megléptem, amit írtak a neten, hogy minél nagyobb lélekszámú várost hozzak össze. Lakosság két harmadánál alacsony szinten tartani az oktatást, ezáltal az ipar fejlődik. Míg 12 órányi játékidővel elértem 75-80K-s várost, és megakadtam, így alig négy óra alatt elértem a 108K-s várost. Azonban ennél tovább nem megy. Pedig van munka, széles utak, dugók sincsenek, s sok kórház, temető, krematórium.... és tovább nem nő semmi, semmire nincs igény. 😞
Érdekelne, hogy lehet összehozni 200-500K-s várost, ahogy írják itt többen?
Sajnos olyan nincs, amelyikkel teljes lenne a játék. Így sajnos a legutolsó, ami volt azt hiszem másfél évvel ezelőtti. Én azt használom, és kódsor jelenik meg azokon a részeken, amelyek nincsenek lefordítva, pedig jobb lenne, ha a lefordítatlan rész megmaradna eredeti nyelven.
Tegnapi napon csak újrakezdtem a játékot, hogy közben új térképet kreáltam. Mindent úgy csináltam, ahogy olvastam, ha nem szeretnék beleesni a 70-80k-s népesség limitbe. Rájöttem, hogy a korábban azzal volt a gond, hogy a lakók mindig panaszkodtak a nagy zaj ellen, akármennyi fát is tettem le a környékükön. Aztán ráébredtem, hogy azzal volt a gond, hogy a város energiaforrását a szélturbinák adták, így az meg hatalmas zajt generált.
Az új térképen nem csak ketté szelte a víz a térképet, hanem csináltam egy kisebb szigetet is. A sziget peremeire helyeztem a szélturbinákat, míg a lakott területet pedig körbevezettem hálózattal, így senki sem panaszkodott zajra. Ugyanezt az ipar zónára. Viszont fogalmam sincs, hogy miért, de a megtermelt áramnak nagyjából az egy negyedét használják fel a lakosok, és ennek ellenére állandóan vannak olyan lakott részek, amelyek áramhiányra panaszkodnak. Így újabb turbinákat kell letennem. Az ipari terület is hasonló volt, így kénytelen voltam egy atomerőművet lerakni. Kérdésem az lenne, hogy a hálózatot el lehet rontani, vagy rosszul összekötni?
Fentiekből kiindulva 106K-s várost sikerült megépítenem alig 4 óra alatt.
Az én magyarításommal ott csak vmi krix-krax van. Nem lehetett kivenni hogy az akar lenni. Biztosan régebbi amit találtam, vagy vmelyik dlc bekavar neki.
Köszönöm!
Csináltam magamnak egy térképet életemben először. Szerkesztőben rámentem hogy mentés, de mikor rámegyek hogy új játék, mégsem kiválasztható a térképek között.
Mit rontottam el?