2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • tuvixplayer
    Keralis repülőt vezetett.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2018.01.10. 12:53:13
  • gebali
    First person mód van számos, nem tudom, amire te gondolsz az ugyanakkor irányítható-e
  • szabii98
    Van ehhez is first person mod valahol, Keralis használja előszeretettel, de amikor én tőle láttam ezt akkor még eléggé instabil volt és nagy frame droppokat okozott a dolog. Mondjuk amennyi modot meg modellt használ, nem is csodálom:)
  • kisiku
    Az asszem talán a Cities XL-ben volt, hogy "vezethetted" vagy legalább first person nézetben volt.
  • PetruZ
    Arra írtam, hogy mintha láttam volna mod-ot rá, de sosem használtam ilyet, nem tudom.
  • gebali
    Nem követni akarja hanem irányítani, GTA módra.
  • Borg
    A 2-es létezik mint mod.
  • CyrSyS
    Köszönöm szépen a válaszokat! (Neked is gebali).

Talán a víztermelésre van egy mod, lehet kipróbálom, mert nekem realisztikusabb a dolog. Neve: Rainfall. Egész pofás. A többit sajnálom, de ez van! :)
  • PetruZ
    1. Nem. Ez az adott térkép típusához kötött, szerintem nem is várható, hogy olyan legyen, mint ahogy szeretnéd.
    2. Szerintem nem.
    3. Nem, nincs ilyen. A farmokon időnként látni változásokat, de ezek inkább csak animációk, nincs valódi szimuláció.
    4. Autókat az alapjátékban is lehet követni, meg talán már van mod is rá, úgy rémlik.
  • gebali
    Szerintem erre mind az a válasz hogy nem :D
  • CyrSyS
    Sziasztok!

Néhány kérdésre szeretnék választ kapni! :)

1. Az semmilyen mod formájában nem oldható meg hogy legyenek "évszakok" a játékban? Tehát nekem univerzális időjárásváltozásra lenne szükségem. Ne csak mindig nyár legyen és azon belül napsütés és zivatar, hanem időszakonként köszöntsön be a tél havazással. Ez lenne az igazi. Van egy Climate control nevű mod, de az ezt így nem tudja.

2. Az eső alapból termel vizet? A fentebb említett modban van ilyen lehetőség, de nem tudom hogy az amnuálisan működik-e vagy sem. Tehát úgy értem, hogy esik az eső és képes belvízet vagy mederbe tavat csinálni.

3. Létezik olyan a játékban hogy adott pl. egy farm és látom rajta hogy nő rajta a cucc. Pl. alma. Élvezetes lenne némi mezőgazdaság management is a játékba.

4. Megoldható, az hogy egy járművet én irányitsak (induljon, álljon meg, gyorsulás és lassítás)? Pl. vonat esetén.

Köszönöm előre is.
  • Muand
    köszi, megpróbálom
  • kisiku
    A tó kiszárad,igen, de ha építesz egy Fresh Water Outlet-et bele a tóba, akkor a felesleges víztermelésedet a tóba fogja önteni.Viszont vigyázz, mert ha nem figyelsz, eláraszthatod vele a várost...tudom...
    Tehát ha megtelik a tó, ki kell kapcsolni.

Így:

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.12.14. 11:49:51
  • Muand
    Üdv!
    azt hogy tudnám megoldani, hogy játék közben csinálnék egy tavat, viszont az egy idő után kiszárad ( nem onnan szivattyúzom a vizet).
    Van rá mód hogy ne kelljen a vízzel szórakozni?
  • Conqvistador
    Az a mod nem megy nálam sajna. Folyton hibát jelez töröltem.
    Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2017.12.05. 20:14:15
  • Conqvistador
    Na de vannak olyanok amiket nem értem el viszont fekete sziluettjük attól még látszik.
    Vagy ez a letöltött assetekre nem vonatkozik ?
  • Borg
    Ja, nekem is volt egy időben ilyen...
    Meg főleg mert én egy vonalat csináltam a 800.000 városomban, amin mentek a buszok, és hát volt annyi megálló rajta, hogy mire kirajzolta az útvonalat, meg a színét, eltelt 5-10 perc is a játék betöltése után :)
  • LeWyTy
    Én a legutobb mikor beraktam azt a modot akkor kifagyott a játék a busz, villamos megállóktól
  • Borg
    Akkor lehet, hogy nem értél el még valamit, ami feltétele annak az épület kategóriának.

Amúgy van közlekedési bevétel mod. Asszem az Improved Public Transport volt az, amiben tudsz jegyárat beállítani.
  • Conqvistador
    Egy buta kérdés :D
    Ha van turizmus és iroda bevétel boost-oló mód akkor mért nem írt valaki olyat amivel a közlekedési bevételeket is meg lehetne 2-3-5X özni és máris nem lenne veszteséges! ?
  • Conqvistador
    Hát a Burj Kalifa nem hinném, hogy automatikus lenne :D
    Az az érdekes hogy a felhőkarcolók egy része benne van amit leszedtem egy részük meg nem.
  • Borg
    Nem lehet, hogy azok growable assetek? Azok automatikusan "nőnek" a megfelelő területeken.
    A listákban csak a ploppable asseteket látod.
  • Conqvistador
    Arra van valami tippetek, hogy a meglévő Assettek bizonyos részét miért nem találom az építési listákban?
    Toronyházak pl egyéb épületek új típusú kórház, erőmű tűzoltóság, pedig le vannak töltve és be is állítottam elvileg.
    Akkor mi lehet a gond?
  • Conqvistador
    Megvan. Nem mondjátok komolyan, hogy ennyire egyszerű lenne? OMG
  • Conqvistador
    Hát én pancser vagyok mert eddig nem sikerült :D Mi a módja? köszi
  • Borg
    Az útirányok megváltoztatásához nem kell mod.
    Alapból van ilyen gomb.
  • Conqvistador
    Tudna nekem valaki segíteni?

Melyik az a mod amivel meg lehet az útirányokat változtatni? az a one way arrows mod csak mutatja de nem tudom megfordítani az elrontott irányokat így meg használhatatlan a város :S
  • LeWyTy
    Azt melyik mod okozhatja hogy ha buszmegállót akarok lerakni akkor kiír valami hibát és nem történik semmi? Mármint kiválasztom a buszmegállót és amint ráviszem az egeret az útra error.
  • kisiku
    Kiegészítem Petruz-t: igen, tökéletesen mondott el mindent. A fűtés mellesleg opcionális. Vagy építesz olcsó, sokat termelő erőművet és nem építesz Főtáv-ot vagy építesz, de számolj azzal, hogy ha nem elég a fűtési energia, akkor nyavalyogni fognak és azonnal átterhelik a fennmaradó részt az erőműveidre.
    Nekem most van egy közel 80 ezres havas-jeges városom, ennek 7 db olajkazán ad meleget, de ha lemegy a hőmérséklet -20 fok alá, akkor még ez is kevés. A geotermikus főtáv szart sem ér, keveset ad, sokba kerül, a másik meg nem szennyez annyival többet viszont ez utóbbihoz olaj kell.
    Az olajkazánt telepítsd főút/ipar mellé, ahol van teherforgalom, mert vagy importálni fogja vagy ha van olajkitermelésed, akkor onnan fogja vinni az üzemanyagot hozzá.
    Számíts arra is, hogy nem elég a hagyományos vízvezeték az épületekhez, hanem a drágább kell, ami a fűtést is viszi.
    Itt egy kép

Lehet spórolni a fűtéssel, van egy olyan Policy, hogy "Extra Insulation" ez tulajdonképpen "állami támogatású hőszigetelés", magyarán kevesebb fűtési energia fog kelleni, viszont az adóbevételed is csökken.

A hókotrás meg nem kerül sokba, ha bekapcsolod a Gameplay\Dynamic Weather opciót a beállításokban, akkor nemcsak hideg lesz, de havazni is fog. Mi van, ha sokat havazik? Járhatatlan utak...mit csinál a hókotró? Tolja a havat és sózza az utat...

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.11.20. 11:05:41
  • PetruZ
    Hóeltakarítás nélkül az útminőség romlik idővel. Ha nincs távfűtés, villanyt használnak az emberek, ergo hidegben nagyobb lesz az áramfogyasztás.
  • horthy
    A Cities Skylines Mass Transit-ba mi a jelentősége a hóeltakaritóknak ?? Téli pályán játszok és ugy látom mintha havas uton is száguldoznának a kocsik . Távfütés nélkül is épülnek házak az mihez kell ? Nagyobb épületekhez ?? Egyenlőre ennyi
  • Borg
    Én RICO-val csináltam 1000 lakásos toronyházakat. Nos, tényleg volt néhány parkoló autó a környéken :D Csak úgy özönlöttek az emberek is a tömegközlekedéshez...
  • EM64T
    Használ valaki realistic population modot? Kicsit fura, hogy a bazi nagy toronyházakban 10 háztartás van... Másrészt viszont másképp meg minden toronyház mellé építhetnék egy parkolóházat...
  • kisiku
    Nekem hasonló konfigom van, szokott lagolni, de nem ilyen kicsi lakosságnál.Inkább olyan 3-400 ezernél. Szerintem engine probléma, azaz, ennyit tud. Biztos hogy nem hardverhiba, elképesztő konfig az. Egy bizonyos térképen fut így vagy mindenhol?Lehet hogy hibás a térkép vagy hibás valami mod
    Ha pedig korábban jó volt, nézd meg, milyen mod-ot vagy workshop-os kiegészítőt raktál hozzá mostanában.Esetleg nézz be a taskmgr-be mi fut együtt a játékkal, lehet hogy valami windows-os progi lassít pluszban.
  • krisz0422
    Kicsit pontosabban:
    Olyan mintha lagolna a játék. A gépem kizárt hogy ne lenne elég hozzá. 32gb ram, 1080 kartya I7 7700k proci....
    szóval ezzel nem lehet gond.
    Korábban jó volt!
  • krisz0422
    Sziasztok!
    Olyan problémám van, hogy 30-40k populációnál a sebesség szimuláció mintha nem is lenne.
    Van valakinek ötlete, hogy mivel lehet ezt kiküszöbölni? Vagy van e valami ismert jelenség ami ezt okozza?
  • kisiku
    Hurrá, kösz, mindkettőtöknek.Mióta keresem már... :)
  • Stormbird
    Ezt nézd meg esetleg Tree Brush

Edit: látom már más is javasolta amíg írtam :)
    Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2017.10.30. 18:56:49
  • PetruZ
    Én a Tree Brush-t használom, pont annyit tud, amit kell. Nincs ikonja, vagy ilyesmi, egyszerűen lehetővé teszi, hogy a kiválasztott növénnyel kis/nagy területre pakolja le random (a numerikus +/- billentyűkkel állítható a méret), emellett nem fest össze semmit, bátran húzható utakon, épületeken át, csak szabad területre rak.
  • kisiku
    Hadd kérdezzem meg, olyat ismersz-e, amivel a fákat/növényeket tömegesen lehet lerakni, tehát nem egyesével kattintgatni? Egy jó ideje keresek olyat.
    Ez a "Prop&Tree anarchy" olyasmi?