2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • gebali
    Na tényleg :D A Zinternet amúgy az up/down gombokat javasolja PS4-en, nem tudom ez thumb vagy D-Pad, de gyorsan kiderül ha a kollega kipróbálja.
  • LeWyTy
    Hehe... Mint az említve volt PS4-ről van szó, azon viszonylag kevés a PageUp/PageDown gomb. De gondolom kell lennie valami alternatívának.
    Csokma60- Nézd meg biztos van valami leírás hogy melyik gomb lehet az.
  • gebali
    1. Lehet sima átjárót is csinálni, egyszerűen csak nem kell áthúzni a síneken az utat, hanem bekötöd, lekattintod, mintha kész lennél, és a másik oldalon ugyanonnan folytatod.
    2. Meg tudsz emelni vagy le tudsz süllyeszteni bármilyen utat a PageUp/PageDown gombokkal (a beállításokban más gombokat rendelhetsz ezekhez).
  • Csokma60
    Van még egy olyan problémám....eljutottam a vasútépítés lehetőségéhez....csak az a baj nem tudok meglévő utakat keresztezni vele...Nincs lehetőség felüljárók, aluljárók építésére?...vagy az később érhető el?
  • Csokma60
    Köszönöm, megtaláltam! Szuper!
  • Borg
    Bal felső menüvel van resource overlay.
  • Csokma60
    Sziasztok! Megvettem ezt a játékot....PS4-re....Tök jónak tarom. Abban kérnék kis segítséget, hogy merre találom a területek megjelenítését, hogy merre van alkalmas olaj, fakitermelés, stb....mert valahol láttam...de nem jövök rá, mivel lehet előhívni őket....Előre is köszönöm!
  • Borg
    Persze, fasza "kis figyelmesség". Miután dózeroltam eleget, hogy egyáltalán meg tudjam építeni neki az utat, áramot, vizet, meg az épületet, a különböző agent limitektől... Aztán néztem is néhány napig a város döglődését, mire fellőtték a rakétát. Fel is basztam magam rajta annyira, hogy megint ne nyúljak a játékhoz egy jódarabig :)

• gebali
    Nem muszáj letölteni :) Én is várom hogy most akkor fejlődik tovább a játék vagy mi lesz, mert nagy a csend, de örülök ezeknek a kis figyelmességeknek.
  • Borg
    Ó, még egy lapát felesleges szar a kupac tetejére.... de jó...
    Lassan beszélhetnének inkább egy értelmes agent limit patchről, vagy egy új verzióról végre. Amiben mondjuk nem kezd el döglődni a városban minden 500e lakos felett már...
  • PetruZ
    A C:SKY szombaton lesz három éves. Ez idő alatt több, mint 5 millió példányban ment el (Win, Max, Linux összesen). Pénteken mindenki kap egy Chirper űrhajó indítóállomást és egy új rádiócsatornát, amin marsi űrzenék mennek majd (mivel jövő héten jön a Surviving Mars).
  • PetruZ
    Az utak téli pályán romlanak csak, normál map-okon nem.
  • kisiku
    Örülök. :)
    A vonatot én utasszállításra, illetve ipari termék export-importra használom.Az utasszállítás még lóvét is termel, a másiknak viszont közvetett haszna van. Ahogy Borg írja, még nem próbáltam a tehervonatot, tehát teherautók helyett.
    Nekem az a bajom a rendőr/mentő/túzoltóval, hogy hiába szirénázik, áll a dugóban, a pirosnál,stb.Tehát csomó idő eltelik, mire megérkezik, nem realisztikus,hogy nem engedik előre.
    Riot nincsen. Én kipróbáltam már a magas adót, egy darabig elviselik (kb 15-16%), majd nyavalyognak, hogy magas és elköltöznek, de lázadás nincs.
    Alacsony adónak nem láttam értelmét, nem lettek sem boldogabbak, sem sokkal többen.

Minthogy az utak sem romlanak, ergo hiába veszed le nullára a büdzsében az utakat, egyrészt nem csökken a kiadásod, de nem is romlik az utak állapota. Nekem még nem sikerült atomerőművet felrobbantani, szerintem nincs sugárfertőzés.Ez nem Simcity.

Az összes városépítős közül ez a legjobb, mondom úgy, hogy én még C64-en kezdtem el ezekkel játszani.Csak mindegyiknek van egy-két-több hibája.Olyan city builder-t még nem csináltak, ami mindenben tök jó, a Skylines már majdnem olyan, de még sok dologban ez sem realisztikus.

A Simcity-ben (2013-as) a város mérete volt a limit, a City Life-ban mindent te fizettél a lakosoknak, a Cities XL-ből hiányzott a multicore támogatás, ergo 100 ezer felett már lagzott a játék, a Simcity korábbi részei jók voltak, de mégsem voltak ilyenek...szóval lehetne sorolni.A Cities XL-ben a városaid tudtak egymással kereskedni, tehát volt értelme pl mezőgazdasági várost, technológiait, nehézipart vagy vegyeset építeni.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.03.01. 11:54:30
  • Borg
    A városon belüli tehervonatozás leginkább arra jó, hogy csökkentsd a teherautó forgalmat. Amire a város növekedésével egyre nagyobb szükség van sajnos.
  • Palaja
    Köszi az office zone segített. :) A tömegközlekezés szervezésével eltudod bíbelődni sok-sok órát :D de ezeket a vonatokat akkor sem értem, minek megy egy tehervonat 8 külön teherállomásra? Átviszi a cumót? vagy szeret jönni menni a városban? :D ha lenne is értelme hogy egy fullos tehervonat elmegy egy másik állomásra miért áll ott meg ahelyett, hogy tovább gördülne.

Amit sajnálok pl a sim cityhez képest, hogy a rendőrségnek és mentőknek nincs funkciója , scben én tudtam eldönteni hány tűzoltó menjen és hova. Itt is lehetne lázongás az adó emelések miatt amit mondjuk a rendőrséggel lehetne szétverni.

Az atomerőművet fel lehet robbantani, hogy sugárfertőzést okozzon?
  • kisiku
    Szép.Sajnos ez nem egy Transport Fever, tehát ennyire nem kell túlspirázni, nem kell pályaudvarként tervezni.
    Ami engem zavar az állomásokban, hogy mi a francnak van akkora zajterhelése?Egyébként jól működnek.Ha nem használsz modot, akkor csak a villamos és a busz tud nyereséges lenni.

Nekem a Monorail-Train-Metro Hub jön be legjobban, ez elé felhúzok egy külön letöltött villamos átszálló utat és már tódulnak is a népek.

De ajánlom ezt is.

Ha tömegközlekedést építesz úgy kell tervezni, hogy legyen átszállás, de pl ne menjen két különböző típusú jármű ugyanarra a területre vagy irányba, mert akkor az egyik biztos hogy veszteséges lesz. Az utasok/gyalogosok a leggyorsabbat/legtöbbet szállítót szeretik használni.Nálam a villamos és busz mindig tömve van, a metró és monorail meg csak akkor, ha nincs más vagy úgy van leszervezve.

Villamos: ezeket ajánlom

Ipar: hmm, érdekes, szerintem hagyj időt. Építs és aztán hagyj időt fejlődni.Be kell lakniuk, be kell költözniük vagy rakj Office zónát.Egyébként asszem a Green Cities-ben adja az IT Office lehetőséget.

• Palaja
    Dlckből eddig a mass transit, snowfall és a natural van meg. Eddig a mass transitban csalódtam egy 100k-s városnál elég nehéz pl a monorail állomásokat bepakolgatni a felhőkarcolók közé. Léghajókat amúgy sem szeretem, cable car meg egy majdnem sík pályán értelmetlen. Az állomások egyike sem "zsákutca" hamar rájöttem én is :D

Itt mennek ki a vonatok, persze most eltűnt az összes, de kifelé mindig dugó van.

Ipart pedig jelez, hogy kellene de hiába rakok simát vagy specet még zónázva sem történik semmi

Utoljára szerkesztette: Palaja, 2018.02.22. 12:23:49
  • kisiku
    Az ipar sajnos elég tág fogalom, ugyanis ide sorolja az irodákat is.Oda a magasan képzettek szeretnek elmenni dolgozni, tehát próbáld Office zone felhúzását. Ha megvannak a DLC-k, akkor lesz külön IT iroda szektor is. Ez pl "termel" is.

A vasúti dugót önmagától kiküszöböli, de egy jó tanács:
    Úgy vezesd le a "központi" sínpárból a Cargo Train terminal-t, hogy a sínpár vissza is megy, tehát ne zsákutcát csinálj.Így mindkét irányba tudnak menni. Kell egy kis idő mire a szerelvények megjelennek, de egy idő után egyre több jön. A teher terminált autópálya és ipari negyed közé érdemes lerakni.Nagyot dob az iparon.
    Nézd meg, hogy a sín mindenütt folyamatos-e.
  • Palaja
    Sziasztok!

Vasútnál a kifelé menő oldalon miért van dugó? A város határától a térkép széléig 0-24 dugó, de csak kifelé.

A városnak iparra lenne szüksége de bárhol, bármilyet jelölök ki nem történik semmi, nem építkeznek, erre bármi tipp?
  • Laurapingvin
    Próbáltad kontrollerrel? Annyira nem lehet rossz :)
  • Laurapingvin
    Szuper köszi.
  • gebali
    Pont most kerültek fel a modok az Xboxos verizóra is. Pontosabbat nem tudok, csak Facebookon láttam bejelentőt.
  • TokraFan
    Ez nyilván szubjektív. Magam részéről kb. 10-15 olyan mod van, ami nélkül már játszani sem tudok, és persze több ezer, amit akkor használok, ha kizárólag a kreatív építés a cél.
  • Borg
    Hát nézd, azok után, hogy kontrollerrel akarsz várost építeni, a modok hiánya lesz a legkevesebb :D
  • Laurapingvin
    És a modok és assetek hiánya mennyire zavaró? Lehetséges hogy a jövőben konzolon is lehessen ezeket használni?
  • mrmilan
    Simán vedd meg! Nekem nagyon bejött Xbox-on is.
  • mrmilan
    Szia! Lehet "ilyen típusú" játékot játszani kontrollerrel. Felépítettem már egy közel 150.000 lakosú várost Xbox One-on. Simán, nagyon rövid idő alatt meg lehet szokni. Nekem inkább azzal a 150.000 lakosnál jelentkező RCI buggal van gondom, méghozzá az, hogy nincs a városnak igénye ilyen lakosságszám felett semmire. Minden mutató (RCI) alaphangon van, és alig akar valami épülni. Ötlet?
  • Laurapingvin
    Köszi neked is. PC-n játszottam vele kb 140 órát szóval ismerem a játékot csak úgy alakult hogy nem tudom folytatni PCn ezért gondoltam hogy megveszem Xboxra. De még gondolkozom.
  • Laurapingvin
    Köszi szépen sokat segített! :))
  • Norbertboy
    Csak tippelek
  • Ashyn
    Szia!

Én ugyan PS4-es vagyok, nem XBox-os, de gondolom, hasonló a dolog. Szóval:
    Premium Edition: tartalmazza az alapjátékot, + folyamatosan megkapod a sorjában megjelenő DLC-ket. Ha jól emlékszem 2018 végét ígérték, mire kijön Green City-ig az összes DLC.
    Seasson Pass: nincs benne az alapjáték, ellenben szintén sorban megkapod a megjelenő DLC-ket.

Remélem, tudtam segíteni.

Éj
  • HAnti20
    Sziasztok!
    Sok külföldi videósnál láttam hogy van olyan mód hogy lehet padokat...stb dolgokat lerakni.Melyik ez a mód?
  • TokraFan
    Sajnos a konzolos SP kapcsán nem tudok válasszal szolgálni, mert nem ismerem a tartalmát. Azért nem is reagáltam rá. Remélem, jár erre valaki, aki konzolon tolja. A neten nem találtál infót róla?
  • Laurapingvin
    Értem és a többi kérdésemre tudod esetleg a választ?
  • TokraFan
    Értem. Én nem foglalkoztam vele mélyebben, és nem nagyon hiszem, hogy itthon lenne valaki aki ilyen szinten modolna. Itt a topikban sem emlékszem ilyen jellegű felvetésre. Pedig érdekes téma valóban.
  • Halifax4
    A programozással nincsen gond. Azért még az SDK és a dokumentáció birtokában is jól jön tapasztalatcsere, közös gondolkodás.
  • TokraFan
    Nem játszom Xbox-on, de nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen típusú játékot hogyan lehet élvezetesen játszani kontrollerrel. Ez egy tipikusan egér+bill kombóra építő műfaj. Maga a játék kiváló és érdemes megvenni, de a kezelés tekintetében én futnék egy kört a helyedben, nehogy aztán szenvedés legyen az irányítás konzolon.
  • TokraFan
    Ezt így nem teljesen értem. Ha tudsz C#-ben programozni, akkor csak le kell szedned a játék mod SDK-t és a hozzá tartozó dokumentációt. Onnantól azt csinálsz vele amit akarsz.
    Ha viszont nem tudsz C#-ben programozni, akkor nem a mod készítéssel kell megismerkedned, hanem először programozni kell megtanulnod.
  • Laurapingvin
    Valaki játszik ezzel a játékkal xbox one-on? Megéri megvenni? És mi a különbség az Xbox One-os Season Pass és a Premium Edition között? Az árukon kívűl...
  • Halifax4
    Sziasztok!
    Hosszú ideje kedvelem ezt a játékot, de most igazán a mod készítés kezdett érdekelni. Nem a beépített szerkesztés, hanem a C#-ban készíthető moddolásal szeretnék megismerkedni. Van tapasztalata közületek ezzel valakinek? Sok angol nyelvű anyagot elolvastam, de szívesen beszélnék valakivel magyarul is a témáról. Jelenleg nincs külön elképzelésem, egyelőre az alapok megértése a lényeg.