2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
phylemon #1492 Nos, az általam korábban linkelt fazon, aki Infrastructurist néven teszi fel a videoit youtube-ra, körülbelül a következő modokat használja:
Advanced toolbar
Building eyedropper tool
Extra landscaping tools
Find it
Fine road tool
Improved public transport
Loading screen
More beautification
Move it filters
Move it
Network extensions
Network skins
No pillars
Ploppable rico
Precision engineering
Procedural objects
Prop&tree anarchy
Prop it up
Prop line tool
Prop precision
Prop scaling
Prop snapping
Road colors changer
Roads united core+
Sharp junction angles
Surface painter
Traffic manager president
Tree snapping
Zoning toolset
A lista nem teljes, eddig ennyi nagyjából tuti, de biztosan van még több neki bent. -
kisiku #1491 Köszönöm, félreértés ne essék, én nem fanyalgok, mert ez minden idők egyik legjobb és leghosszabb távon is élvezetet nyújtó "városépítős" játéka, csak ha már annyi valós (nem fikciós) dolgot raknak bele, tegyenek bele életszerű dolgokat is!
Pl, életszerű és tipikus az is, hogy amerre a telkünk van egy kis Nógrádi falu szélén, a polgármester közölte, hogy inkább ne fizessünk adót, csak neki ne kelljen szemetet szállítani és közvilágítást kiépíteni, csatornázással... Na, ez életszerű!
Az ő elődje meg szimplán közölte velünk "pestiekkel" hogy "magukat ki hívta ide?"
Nem azt mondom, hogy ilyesmi legyen a játékban, de ezek elég valós dolgok -
TokraFan #1490 Teljesen igazad van, pedig csak kis odafigyelést igényelne ezeket rendesen megcsinálni. A játék motorja képes lenne kezelni, mert gyakorlatilag minden adott hozzá. De az is lehet, hogy ez szándékos, talán ebben látják a balance szerepét realitás és túlbonyolítás, játszhatóság között. Fene tudja, de én is szívesebben látnám beépítve ezeket a realisztikusabb fícsöröket... -
kisiku #1489 Nézzük a Green City DLC-t eddigi tapasztalataim alapján:
Nem rossz, de megint nem életszerű.Tudjuk ,hogy trendi dolog ma "zöldnek" lenni, habár arról senki nem beszél, hogy hová lesz elrakva a "zöld autók/zöld buszok" nem túl zöld akkumulátorai...Zöld energia, zöld élet, "bio-kézműves-megújuló-zöld-organikus",stb.Trendi szavak, de tízszer annyiba kerül a zöld élet és nagy része kamu, üzlet.
Mint itt a játékban: adtak pár parkot, új, önellátó Residential District jelölhető ki, van "zöld-élet" kereskedelmi negyed (District), IT Office District, ami kevesebbet fogyaszt, de kevesebb adót is fizet (ilyen hol van a valóságban?!) stb. Tényleg szép lenne, ha úgy lenne, hogy mindent az önkormányzat fizet, mi csak ültessünk fákat,ingyen zöld áram megy a kocsiba,stb.
Az új "zöld-rendelkezések" (Policies) mind, mind nekünk kerülnek pénzbe, a valóságban rohadtul nem így van. A szelektív hulladékgyűjtésért, a szűrt ipari szennyért, a zöld megoldásokért a valóságban súlyos százezreket-milliókat fizetünk, illetve fizet az ipar nap mint nap, de nem a város fizeti. Vagy az is, de rajtunk, fogyasztókon vagy iparosokon behatja. Itt a játékban mi is rendelkezhetünk ezekről, de csak nekünk kerül pénzbe, a lakóknak ingyé' van!
Esélyünk sincs az adókon kívül semmit behajtani a városlakókon.Se parkolódíj, se tömegközlekedés,se szemétdíj,se "zöld-élet" díjak, se víz-villany-fűtés díjak, még a szórakozásukat is a polgármester fizeti.Ez hol életszerű? Ezt a hibát a CitiesXL-ben is elkövették, ott is mindent a város fizetett.
Szóval kaptunk pár új scenario-t, térképet, épületet, kb. annyit, amennyi reálisnak mondható 12-13 euróért.Folyt. köv.
-
kisiku #1488 Nekem a Concerts, a zenei és az épület pack-ok kivételével az összes DLC megvan. Mindegyik ad valamit a játékhoz,hangulatban is, játszhatóságban is, habár a nagy részének alapból benne kéne lenni. Pl természeti katasztrófák már a C64-es Simcity-ben is voltak, itt pénzért kapsz hozzá.Zenét a játékhoz külön pénzért adnak?
Tömegközlekedés: már a korábbi Simcity és CitiesXL,stb-ben is meg volt oldva, itt pénzért kapsz.
Ha mindenáron kell a zenei DLC, akkor a Youtube-on már fent van, lejátszod onnan, bár javaslom inkább a régi SimCity részek zenéit vagy hasonlókat.
Persze nem olyan drágák a DLC-k, de ha összeadod őket, akkor az alapjátékra rájön még 80-90 euró (s akkor belegondolsz, hogy 30 ezret adtál ki egy játékért)...jó, ez még mindig kevesebb, mint pl a Train Simulator-hoz az összes modell+útvonal valahol 2000-3000 eurónál tart asszem.
A hivatalos DLC-k mellett én néhány épületmodellt használok, pl. ár/érték arányos erőművet, nagyobb teljesítményű vízkutat, stb-t. Régen sok modot használtam, de állandó kompatibilitási problémái voltak, így töröltem őket.
Kell-e mod? Én nem ítélem el a moddal játszókat, sőt! Ha realisztikussá teszi a játékot, akkor rajta, én is várom az ötleteket, ki mit használ. -
TokraFan #1487 Steam cache-t töröld... -
#1486 Már mindről leiratkoztam, de a steam azt sem tudja felfogni és kifagy. Már a játékot is letöröltem így most működik a steam, de ha újra letöltöm a játékot akkor amint kész ismét kifagy a steam. Talán a steamet kellene újraraknom akkor megoldódhat. -
gebali #1485 Böngészőben leiratkozol a modokról. -
TokraFan #1484 Miután folyamatosan jönnek a contentek és DLC-k, teljes játékról (és így fordításról) sem lehet beszélni. Azon is csodálkozom, hogy egyáltalán ennyit is lefordított valaki. -
#1483 Vajon lesz teljes magyarítás ehhez a játékhoz, vagy a 2016 novemberivel kell beérni? :( -
Borg #1482 AVO-val igen. -
#1481 Valaki tudna nekedm valami használható ötletet adni hogy tudnám elfelejtetni a steammel hogy elkezdje a modokat leszedni?
Mer a steamet se tudom elindítani mert kifagy amikor a modokat akarná elkezdeni letölteni és nem tudom mit kezdjek vele. -
Laurapingvin #1480 Sziasztok! Meg lehet valahogy azt oldani,hogy a halottaskocsik férőhelyét növeljem? Már kb minden utcasarkon van egy halottasház/temető viszont sok helyen közvetlenül ezek melletti házaknál is az írja hogy a halott szállításra vár. Mit lehet tenni? -
EM64T #1479 Megkérdezhetem, ki milyen kiegészítőkkel játszik? Már csak hogy a modok mely kiegeket igénylik, hogy tudjam. Pl. a Natural Disasters ha csak ilyen dommsday dolgokat tartogat, arra nincs igazán szükségem, és gondolom a modok sem igénylik annyira, akkor nem venném meg... -
#1478 Nézd meg ezt a csávót, ő igazán részletesen épít.
https://youtu.be/fQ53OxDoXX4 -
#1477 Beraktam őket letölteni és teljesen meghalt a steam. -
#1476 Ezt én is megtaláltam, de nem merem berakni mindet mert félek hogy a 16Gb-ramom kb 1-2 óra alatt tölti csak be majd a játékot -
Giles #1475 Engem pont az vonzana, hogy működjön a közlekedés, dolgozzanak, termeljenek a lakók, mindenki tegye a dolgát. Emellett persze jó lenne a modok által biztosított látványvilág is. Jó lenne a kettőt összegyúrni. :)
Régi nagy kedvencem a Settlers sorozat volt, ahol kicsit kisebb léptékben, de nagyon jól működött. Minden összefüggésben volt minennel, ha nem termelt a pék, nem evett a favágó, nem épült ház, de persze a malomnak őrölnie kellett, hogy legyen liszt. A halász nem halászott, ha befagyott a tó, előre kellett élelmet raktározni stb. Itt is működik ez, bár más dolgokon van a hangsúly -
Giles #1474 Én először azt hittem, ezek a modok a meglévő egyhangú modelleket cseréli le a hozzájuk tartozó, különféle épülettípusokat reprezentáló kék, sárga, zöld ikonok alá, de azt látom, hogy külön beömleszti valahova, ezeken kívül. Azt nem tudom, hogy így honnan tudja a játék, hogy lakó, üzleti, vagy gyárépületet szimbolizál a modell. -
phylemon #1473 Azóta sokat okosodtam, és rájöttem/rájöttünk, hogy milyen modokat használ az ürge. Olyan 30-40 mod kell hozzá, és persze temérdek asset. De még teljesen mindig nem tiszta a dolog, mert neki nem akad össze, de nekem egyik mod miatt teljesen beszart. Illetve kell hozzá a mass transit kieg is, azt pedig még nem vettem meg. Egyébként az a durva, hogy nem homokozó módban játszik a faszi, teljesen élő a város. Biztos használ persze csalást a lakosságszám miatt, de őszintén szólva engem nagyon nem érdekel az eredeti játék koncepció, ha a városkép építés ilyen távlatokat nyit. Neki sincs sok lakosa. -
Giles #1472 Na, nekem is ez lenne a kérdésem, hogy megy-e a kettő együtt. Még az, hogy padok, bokrok 'ingyen' lerakhatók, oké, az még belefér, de hogy szép változatos házakat is, az már nem jó. Az lenne fasza, ha a készítők beleintegrálnák ezeket a játékba és akkor szép is és működő is lenne a város. :) -
gebali #1471 Találtam egy hatalmas asset gyűjteményt, tessék szemezgetni. -
kisiku #1470 Mivel a lakosság számának függvényében enged építeni bizonyos dolgokat, így sajnos normál módban nem tudsz pl egy magyar várost lemodellezni, mert nem engedi, hogy High Density Residential vagy hasonlót építs. Azok, akik olyan szép nagy és tökéletesen lemodellezett városokkal emberkednek, azok biza sandboxban vagy "örök pénz és bármit építhetek" módban nyomják.
Lehet szép várost építeni így is, csak nehezebb, mert előre ki kell gondolnod, hogy hová mit szeretnél, majd ha eljutottál addig a szintig, hogy megengedi, akkor kezded lerakni.
Vagy, eljátszol addig, hogy mindent megépíthetsz és rengeteg pénzed lesz, majd "átépíted", azaz lerombolod, amid van és tetszés szerint húzod fel a várost.
Egy kis humor az építkezéshez:
- Majd én adok javítanivalót!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
EM64T #1469 Ebből én azt szűröm le, hogy van egy viszonylag éles határvonal a kirakatvárosok építése és a kihívást jelentő játék között. Én pont a napokban gondolkoztam el azon, hogy kipróbálom a RICO modot, hogy szebb, életszerűbb városokat tudjak építeni. Ugyanakkor nem akarom elveszíteni a kihívást sem, hogy önállóan működő, "valódi" várost építsek. Megy a kettő együtt? -
Borg #1468 Nemtom milyen az új DLC. Én majd akkor játszok vele legközelebb, ha lesz agent limit emelés. -
kisiku #1467 Ez pontosan így van. Sandboxban gyönyörű városokat lehet építeni, meg minden játék "kreatív" vagy "free" vagy "Sandbox" módjában mindent lehet ingyé' és korlátlanul, de úgy semmi értelme a játéknak.
Itt úgy kell játszani, csalás és könnyítés (mod) nélkül, hogy a jövőben építésre kerülő elemeknek (pl. autópálya,vasút,kikötő,stb) kihagyod a helyet. Persze ez nehezíti a játékot, amit sokan nem bírnak. Nem mondom, hogy a modok ne lennének jók, de nagy része túlságosan leegyszerűsíti a játékmenetet.
Sok dolog még ebben a játékban sem realisztikus, nem életszerű, de a többi "városépítőshöz" képest (jó néhányat kipróbáltam már a C64-es Simcity óta) messzemenően ez a legjobb.
Más. Milyen az új DLC? -
Borg #1466 Az, hogy valaki sandbox jelleggel épít várost ploppable házakkal, nem azt jelenti, hogy nincs lehetőség a másik módra. Szinte minden assetből van growable is. -
Giles #1465 Megnéztem pár videót és látom, hogy a modok kicsit szervesebb részévé válnak a játéknak, mint más játékokban. PL a No mans sky-ban igazából semmi értelmük nincs. Nem bányászhatod, nem tudsz semmit sem kezdeni velük, még át is repülsz rajta, a játék nem kezeli a részeként, csak "paravánok", látványelemek. Ahogy itt látom, a lakosok használják a mod épületeket funkciójuk szerint, viszont ahogy nézem nincs meg az építés folyamata, odateszed és kész is, illetve nem is vesz le a pénzből, ha jól látom. Szóval kicsit ez már kizökkent a játék valódi értelméből. -
#1464 Mára nekem elég volt az internetből -
gebali #1463 Nagyon figyelmetlen vagy ma :D Pont arról szól a videós komment, hogy nem tudni, honnan vannak az assetek ;) -
#1462 Ja benéztem bocsi :D
Ha már itt tartunk. A videós mod gyülyteménye nem elérhető valahol?
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2017.10.25. 12:17:47 -
Giles #1461 Köszönöm a választ! phylemon 1447-es üzenetére válaszolva írtam, abban van egy belinkelt videó. -
#1460 Az "ebben a videóban" nem mond sokat link nélkül, de nem számít.
Tuti modok.
A steamen a workshopban van pár millió csak gyözz válogatni közülük -
Giles #1459 Sziasztok! Új vagyok még a játékban, nem is sok mindent csináltam, de az feltűnt, hogy ebben a videóban rengeteg minden van ahhoz képest, ami nekem van. A víz is, az utak is máshogy néznek ki. Épületek is jóval nagyobb választékban állnak rendelkezésre, egyesével lehet fákat lerakni, parkolókat rajzolni, utakat-épületeket tologatni, forgatni stb. Ez mind mod? Vagy egy másik verzió? Én most ezt a Green Cityes-t próbálgatom, abban sokkal kevesebb lehetőség van, mint amit itt láttam. Köszi.
Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.25. 00:45:47 -
#1458 Sziasztok! Nekem egy olyan kerdesem van, hogy elofordulhat olyan precedens, miszerint green cityben, ejszaka ulok a monorailon es bamulom az ablakon keresztul a hoesest? -
gabi023 #1457 A hivatalos twitterükön azt írják a fejlesztők, hogy a loading screen mod nem kompatibilis még az új verzióval. A többivel nem tudom, hogy lehet-e gond. Próbáld meg, hogy kikapcsolod ezt. -
#1456 Hali. Segítséget kérnék: Nem tölti be a mapot.
Ezekre iratkoztam fel. Melyik okozhatja? -
#1455 Nálam a forgalom (autók, vonatok stb.) lett diavetítés a patch óta. -
#1454 Kijött a Green Cities DLC és ehhez kapcsolódóan egy nagy patch-et is kaptunk (1.9.0 patch notes). Az alapjátékban megjelentek az elektromos autók, változott a noise pollution, kaptunk új parkokat és fákat, rengeteg fix is érkezett (pl. a natural resources térképen is lehet most már normálisan kerületeket berajzolni), stb.. Frissült az Unity engine is, elvileg a legújabbra. A mod-ok egy része természetesen ismét szétesett és többen is rózsaszín képernyőről számolnak be indításkor. -
Papesz175 #1453 Urak!Lenne egy kérdésem ! Mi annak a modnak a neve ami tereprendezésbe teszi bele a sok ikont ,mármint az elhelyezhető épületeket ,boltokat ....stb ! Mert a kereső mod nem ér semmit ugyan is nem lehelyezi az épületeket amit kikeres az ember hanem úgy épül fel mint a többi amit kijelöl,de a probléma nem ott van,hogy felépül hanem ott hogy utána le is bontódik!!!! Valakinek esetleg valami ötlet???