2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • gebali
    Van egyébként valami asset pack a város csinosítgatására (olyasmi, mint a videóban, de nem muszáj, hogy ennyire kiterjedt legyen)?
  • PetruZ
    Úgy vettem észre, például mert túl rövid az útszakasz a megálló és a következő kereszteződés között. Be tudnak fordulni balra is, de kell nekik megfelelő távolság, hogy átvándoroljanak a sávok között. És ha buszsáv van, azt nem fogják elhagyni.
  • Borg
    A játék újrarakása ilyenkor nem biztos, hogy segít. Inkább a mod content mappát kéne üríteni.
  • EM64T
    Van valakinek ötlete arra, hogy bizonyos többsávú utakon az autóbusz nyomvonal miért nem tud közvetlenül balra fordulni? Illetve gondolom azért, mert a busz jobboldali sávban megy, de nincs lehetőség rá, hogy áttegyem bizonyos szakaszon a bal oldali sávra, hogy ne kelljen egy egész blokkot megkerülnie ahhoz, hogy jobbra tudjon fordulni?
  • vasokol2
    Sziasztok, nektek működik a játék rendesen? Amióta lefrissítette a steam a content manager-t azóta nem akar bejönni nem, hogy a mentett, de még egy új pálya sem. Már töröltem a játékot és újra felraktam, de sajnos ugyanúgy nem indul el. A pálya betöltési képernyőjénél kifagy az egész. Valaki hasonló cipőben?

Megeshet egyébként, hogy néhány mod-dal ütközik a játék, de jelenleg ott semmi nem látható, pedig elég sok be van rakva.
  • phylemon

Hihetetlen a faszi miket művel. De nem mondja el a piszok hogy milyen modokat/asseteket használ. Mióta rábukkantam a youtube csatornájára azóta nincs kedvem játszani a játékkal, mert szánalmasan kis pontnak érzem magam hozzá. :) Pedig ezekkel a modokkal/assetekkel gyakorlatilag tökéletesen le lehetne modellezni a saját városkámat is akár.
  • PetruZ
    Október 19.
  • TokraFan
    Nem hinném...
  • Benito94
    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az új DLC-khez lesz magyarosítás? Esetleg tud valaki valamit róla, hogy készül? A segítséget előre is köszi.
  • Rc shabba
    Move It!
  • Papesz175
    Akkor még egy kérdésem lenne !Melyik az a mod ami az elhelyezett utat lehelyezett állapotban lehet mozgatni !?
  • kisiku
    Víznél az is előfordul, hogy pl ha egy tóból táplálod a várost, akkor kiszívja az összes vizet.
    A nagy teljesítményű kutak pedig a folyókat is megterhelik, így csökkentett üzemben mennek.Érdemes megnézni, hogy a vízszint eléri-e egyáltalán vagy "ellepi" a kutat.
    Egyébként EM64T által elmondottak az irányadók. :)
  • Papesz175
    Nem is azzal volt a baj hanem 7 óra bogarászás után találtam egy kis nyamvadt modot ami bekavarta az egészet !
  • EM64T
    Az áramingadozást okozhatja szélerőmű esetén a szélcsendes idő, naperőmű esetén a napsütésmentes időszak. Ezek nem stabil, hanem ingadozó teljesítményű erőművek, érdemes túlméretezni őket. És, ugye, az áramellátás ingadozása magával hozza a vízellátás ingadozását.
  • Papesz175
    Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával,hogy a víz szennyvíz és áram csak az 1/3 adja le a teljes kapacitás helyett !!
  • PetruZ
    Farm és erdő nem fogyhat ki, azok renewable típusúak. Nézd meg, van-e elég alacsony képzettségű munkás a környéken, és nem fogyott-e ki alóluk a víz (pl. a farmoknak sok víz kell).
  • horika
    Ha jól tudom elfogyhat a termőterület is "alóla". De nem vagyok túl tapasztalt ezen a téren, nemigen szoktam mezőgazdaságot rakni.
  • EM64T
    Nem értem, miért döglődik a faiparom és a mezőgazdaásgi iparom, miközben a hagyományos nehézipar, az érc és olajipar meg dübörög. Nincs valakinek ötlete?
  • Borg
    Persze, jó dolog az.
    Egyrészt tudsz vele városképet alakítani, mert lakóépületből tetszőleges számút le tudsz rakni, másrészt late-game is hasznos, mert lehet vele turbózni a dolgokat, nagy kapacitású gyárakkal, lakóépületekkel, amik nem foglalnak sok helyet.
  • EM64T
    Használja/használta valaki a RICO modot? Jobb vele játszani?
  • gtomy72
    Jó, hogy mondod... A Loading Screen mod is lényeges. Anélkül majdnem dupla idő a betöltődés, legalábbis nálam, de nekem csak max 250 ezres városaim vannak. :)
  • Borg
    Nekem az 1 milliós város betöltése vagy 6-8 perc :D
    Felraktam ilyen loading screen infot, csak úgy röpködnek a gigabyte-ok a memóriába...
  • gtomy72
    Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nálam is fent van az összes DLC és rengeteg asset, mod. Ha már betöltött a játék, akkor nincs gond, nem szaggat, viszont a betöltési idő az lényegesen hosszabb lett. Ha csak a gyári DLC-k vannak fent, akkor az alap játéknál lévő 10mp-es betöltés helyett kb. 20mp. A betöltési idő inkább a feltett assetek mennyiségétől függ. Nálam ez jelenleg 2-3 perc az alábbi konfigon:
    i7-4770
    Samsung 840 EVO SSD
    Radeon R290X
    16GB RAM
  • horika
    Nekem a dlc-k nem változtattak észrevehetően a gépigényen, sőt a sok asset meg mod sem, csak a betöltési idő lett hosszabb (sokkal hosszabb).
  • Borg
    Lényegében mindegy mit állítasz be a grafikán, meg milyen DLC-k vannak.
    A gépigény a város méretével nő, méghozzá igen meredeken. Azt hogy konkrétan mekkora populációnál lesz már játszhatatlan a gépeden, senki se tudja előre megmondani...
  • Jaqen
    Hali. Elég régi gépem van, és bár a játék minimum gépigényét simán eléri, anno mégis tapasztaltam szaggatást a tört verziónál. Nem is keveset, úgy, hogy borzasztó kicsi volt a városom, tényleg csak pár útszakasz, és ház volt lent. Na most ismét kedvet kaptam hozzá, azóta bővítettem a gépet +4GB RAM-al. Jelenleg így néz ki:
    Core i5-650 3,2Ghz
    Radeon HD5770 1GB
    8GB RAM

Az lenne a kérdésem, hogy mennyire futna jól ezen a konfigon a játék, illetve a DLC-k mennyire tolják fel a gépigényt? Nem akarok grafikai orgiát, medium, vagy medium-high beállítások nekem tökéletesek, illetve hajlandó vagyok kompromisszumokra is. Azért kérdem mert a modok miatt szeretném megvenni, viszont akkor már vennék hozzá DLC-ket is, elvégre azoktól lesz teljes. Csak fosok, hogy az egekbe tolják a gépigényt...
  • Borg
    Karácsonykor 1€-ért talán...
  • TokraFan
    Szerintem így is sokan megveszik, azt meg miért hagynák veszni? Másik lehetséges oka az ilyen dlc-knek, hogy később majd a complete edition lélektanilag "jobban néz ki", ha rengeteg dlc-vel adják. Lásd pl. civilization 5...
    Van ennek egy ilyen pszichológiája, hogy most nem veszed meg mert hülyeség, de végül idegesíteni fog, hogy nem teljes a játék mert hiányzik pár dlc. És akkor talán behúzod majd a Gold-ot is. Erre játszhatnak a marketingesek.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.08.24. 16:12:49
  • Borg
    Ha felemelnék végre az agent limitet is, még fizetnék is érte. De ilyen kozmetikai fasságoknak semmi értelme már, főleg a steam workshop mellett.
  • kisiku
    Igen, tudom, én is bejelöltem egyszer poénból az összeset, akkor még csak 3 ezer euró volt...

EM64T: így van, egy-két épületért ez nevetséges, akkor legalább hoznák egybe a kettőt, legyen mondjuk "Recreation DLC" vagy valami, egyébként eladni olyat, ami ingyen is benne lehetne, az lehúzás.
    Mi lenne ha minden így működne a világon? Veszel egy autót,teljes áron, de motor nincs hozzá, azt vedd meg külön...
  • EM64T
    Az Europa Universalis is ilyen, csak ott minden DLC-vel kaptál is valamit a pénzedért... Ezek a Green City típusú dolgok nevetségesnek tűnnek.
  • TokraFan
    Paradox...Minden általuk kiadott játék ilyen...sajnos...
    Bár a Train Simulatoron semmi nem tud túltenni. Közel 400db Dlc, ha mindet meg akarod venni, akkor fizethetsz potom 5250Euro-t.
  • kisiku
    Őrület...nem lehetne ezeket egy nagy DLC-ben kiadni?Vagy ennyire nincs pénzük?
  • PetruZ
    Green Cities DLC
  • kisiku
    Hát elég hülyeség, de így van.Erdőtűzzel a tűzoltó helikopter foglalkozik...azaz építs sok pénzért egy helikopter bázist.Igaz, az utána bármilyen tüzet elolt.
    A Disaster Response Unit abban segít, hogy a katasztrófa esetén összedőlt/kiégett/stb épületekben megkeresi a túlélőket és kimenti, valamint az általad épített, nem zónaépületeket (pl. rendőrség/rádiótorony/kórház/vízmű,erőmű,stb,stb) olcsóbban tudod helyreállítani, újjáépíteni.
  • PetruZ
    Concerts DLC
  • Fenrir
    Sajnos ez nem bug, amikor sok lakóövezetet építesz egyszerre akkor az ott lévő lakosok nagyjából egykorúak, nyilván kb ugyanakkor is halnak meg. Egy 50+ ezres városban simán 4-5000 Fő is meghalhat ilyen hullámban. Van elvileg erre valami mod a workshop-ban.
  • attika7705
    Köszönöm a segítséget sikerült.
  • sertrex
    Normál esetben ezt kellene megadni.

• attika7705
    Elkezdem futtatni a Magyarosítás telepítőt megkérdi hova telepitse a tallozás gobra rá nyomok kiválasztom a helyi lemez C ott a Games azon belül a Steam ot oda telepite megnyitom a Steam bene meg is találom a Magyaritást