744
  • Alexease
    Sajnos ebben az engine-ben az auto-felfuggesztes-gumi es a kormany-ffb kozti kapcsolat 99%-ban csak effektezesen alapul. Nincs igazi kozvetlen kapcsolat a ketto kozott. Raadasul csak 1db ffb effekt file van, az ervenyes az osszes "rezgo" cuccra, legyen az gamepad, 180 vagy 900 fokos kormany.

Raadasul "mindenkinek" jatek, es hiaba van lehetoseg a segitsegek kikapcsolasara, akkor is kenytelenek voltak "elrontani", egyszerusiteni: olyan, mintha minden auto 1.5x szelesebb gumikon futna, raadasul a lagyabb kevereken:)

Az F1 elegge mas felfuggesztesben es tempoban, mivel azok az autok sokkal kemenyebbek az itteni nagyatlagnal, igy azokhoz lottek be az FFB beallitasokat. Itt is van "majdnem" F1 (Dallara DW12), de mivel a felfuggesztes vs. FFB effekteknek csak egyfele beallitasa van, igy annak jonak kell lennie az utcai Mini-re es az Indy-re is;)

A korabbi EGO FFB-lyuk (F1-ek, ami engem idegesitett) igazabol nem lyuk volt, hanem a kozeprehuzu effekt pattern/frekvencia es egyeb beallitasoknak a taknyos jellege;)

Egy igazi F1-es autonak viszonylag keves a kormanyelfordulasa, de nagy az attetele, es hiaba a szervo, videokon is latszik, meg kozepallasban is, kissebb egyeletlensegeknel is kapaszkodni kell bele. Kanyarban, kerekvetonel meg durvabb a helyzet. Azokon a gumikon, sebessegeken, G-erokon nem lehet csodat tenni, ossze van kotve a kerek a kormannyal:D

Ezert Codies-nek lagyitani kellett a kozepso reszeken, mert a nagyatlag felhasznalo eret vagott volna magan a hasznalatatol:DDD

Itt a GRID-ben ismet uj beallitasokat vezettek be, kicsit mashogy mukodik, kemenyebbre tudtak allitani a caster reszeket. Ami egy atlag, kozepes, gyors autonal "jo", de a ket szelsoseges tipusoknal mar elmaszik az erzes (pl. hintazo F3, mert oda mar keves).

A DIRT is ugyanez a rendszer, de ott annyival "jobb" a helyzet, hogy a jatek jellege miatt ott csuszosabbra kellett venni a gumikat, es mindenhez driftelheto, keresztbe allos beallitasokat gyartani;)

Valszeg van annyira reszletes az engine, hogy az auto es gumi beallitasoknal sokat lehetne "javitani" az erzeseken, de nem er annyit az egesz, hogy minden autot egyenkent piszkaljon az ember.

Ez a jatek 90%-ban a hangulat, latvany, AI, fun miatt hasznalhato, es abban azert eleg jol sikerult.

Persze en is jobban orulnek egy AC fizikanak es egy EGO koritesnek, de olyan sose lesz:/
  • lac coo
    Az tuti higy nem a legjobb a kormanyzas, de el lehet lenni vele, nem ezert szeretjuk ! :)
    F1 az valoban jobb kicsivel.En ugy erzem, higy csak bizonyos kormanyszog utan bolondul meg, ha az ember tul sokat teker, ugyhogy en eleg magas kormanyszoggel hasznalom , igy nem kell a vegeig tekerni, szinte mindig eleg a kormagy elso 180-180 fokos tartomanya.
  • Danecay
    Eddig csak vagy 3-4 három körös túraautó versenyt mentem holt fáradtan, nem túl sok kedvvel de engedtem kíváncsiságomnak :) Hát a sok pozitív vélemény ellenére, a játékkal töltött elég rövid idő alapján, az autókezelést illetően az első benyomásom nem olyan pozitív. Nyilván nem szimulátoros vezetési modellt várnék, de alig érezhető az autó és az út közötti kapcsolat, kicsit olyan mintha valamilyen váladékon csúszkálna az egész. Zavaró továbbá, ez a terelgetős, sebesség függvényében változó steering lock-os irányítás, amikor a helyesnek érzett, gondolt kormánymozdulatról kiderül, hogy sok és bele kell piszkálni, de nem azért mert ténylegesen rosszul méri fel az ember. Ha jól rémlik lehet állítani a kormányzás linearitásán, de a jelenlegi helyzeten már csak rontani lehet vele.
    Fene se tudja, lehet kipihentebben kellene kipróbálnom, és egy kicsit többet menni vele, mert ha ráérez az ember, lehet élvezetes is tud lenni. Esetleg az autók beállításával is lehet játszani, nem tudom, de nem hiszem, hogy oly nagy mértékben változtatna az autó alapvető viselkedésén. Az átszabott irányítási modell ellenére engem, talán nem is olyan meglepő módon, mégis erősen a GRID 2-re emlékeztet, amivel pont az autókezelése miatt nem tudtam megbarátkozni több (2) nekifutás ellenére sem. Érdekes, régen a DIRT 2-vel is sokáig elvoltam, mert árkád jellegének ellenére tök élvezetesen lehetett vele autózni, és pl. nekem az F1 2013-al sincs ilyen téren az égvilágon semmi bajom, feszes, közvetlen, érezhető, élvezhető.
    Az Alex által sokszor említett FFB lyukkal kapcsolatban viszont lenne egy észrevételem. Nem lehetséges, hogy ez oly módon jelentkezik leginkább, vagy válik hangsúlyossá, mint ahogy Alex használja  kormányt? Értem ez alatt azt, hogy driverben a kormányszög 900 fokra van állítva és játékban van a szaturációval belőve. Én soha nem éreztem csak gondoltam hogy mire gondoltok konkrétan az FFB lyuk kifejezés alatt, mert én általában driverből állítom a kormányszöget az aktuális játéknak megfelelően, vagy profillal vagy manuálisan, de tegnap próbáltam úgy is beállítani a kormányt mint ahogy Alex írta, driverben 900 fok, a játékban a szaturáció 50, na és ekkor éreztem én is a jelenséget (Driving Force Pro)
  • lac coo
    De , már néztem az is jó ! :)
    Alexnek nagy gyakorlata van már a CM-es ffb piszkálásban :)
  • Danecay
    A v20-t nem nézted vagy az nem jó?
  • lac coo
    Megnezem, az elozo az jo ! :)
  • Zsoltee_a_bator
    Fizikat is lehet valahol allitgatni? Sokszor csusszan egyet az auto, meg ha nem is hajtom nagyon. Elsore azt hinnem el fog szallni, aztan hirtelen valami varazsero a helyere teszi.

A formula C -t meg pl terelgetni kell, hogy egyenesen menjen. Ideoda imbolyog egyenesben.

Minden assist kikapcsolva.
  • Alexease
    Piszklatam meg egy kicsit az FFB beallitasokat: grid-autosport-ffb-v20.zip
  • lac coo
    A menü zenéi elég ütősek, elhallgattnám bárhol :)
  • Danecay
    Nyilván e miatt tudták megcsinálni a GRID 2-höz is a belsőnézetes MOD-ot, vagy kameraállást ha úgy tetszik.
  • twi452
    azért van benne ilyen belső egyáltalán mert nincs lesötétítve a kocsi és bele tudsz nézni kívülről, ott meg nagyon hülyén nézne ki ha nem lenne semmi ezért van egy ilyen low poly belső mert arra a látványra bőven elég :)
    ez ilyen egyszerű, nem csináltak semmit külön hozzá :)
  • Danecay
    Úgy tudom igen!
  • lac coo
    A gumikopas csak enduranszban mukidok, vagy hogy ....?
  • Alexease
    Az embereknek ugy sem jo semmi. Mindig talanak valamit, amibe bele lehet kotni.
    Az hogy esetleg rosszabb egy textura (bar szerintem csak a boruilas miatt tette be) az gond lehet. De azt, hogy eleg jo/latvanyos a tores, befizikazva, a kepen latszik, hogy az egyik felnirol leszakadt a gumi, az mar termeszetesnek tunik:)
  • Danecay
    Akkor meg az lenne a baj, hogy szaggat :p
  • RYO21
    Kanyarodásnál is összevissza remeg szóval én kikapcsoltam.
  • lac coo
    Nalam remeg , es elcsipogja a lambadat !
  • Nyiri
    gamepaddal remeg ütközéskor?
  • IMYke2.0.0.0
    Mi a baj a fenéklemezzel?
    Szerintem, annak nem kell 8K-s textúrának lennie :))
  • Danecay
    Ebbe azért már nem kötnék bele :)
  • Fpocok
    Érdekes az alja...

• Alexease
    A Dash-nezet szerintem eleg jo kompromisszum, foleg kicsit nagyobb FOV-val.
  • Alexease
    Jo lett volna ebbe is normalis cockpit, de mindenki tudja, hogy nem eri meg kulon azzal foglalkozniuk. Raadasul, ebben az engineben sose lehetett jatekbol cockpitet (pozicio, FOV) es pilota dinamikat allitani, anelkul meg altalaban eleg szar a dolog. Autonkent piszkalni meg idegesito.

Az F1-ben azert van "normalis", mert full licenszes, oda kotelezo, raadasul csak 5-6 auto van benne osszesen, ott egyszerubb. Persze ott is "szar" (fov, pozicio, beallitasok", de ott belefer a piszkalas, mert csak 1 autot kell megcsinalnom, aztan OK:)
  • Nyiri
    Nekem akkor marad a motorháztetős nézet.
  • lac coo
    20-bol 19 videon hatulrol tologatjak az emberek segitsegekkel....
    Minek ide fulkenezet ? :))))
  • Szabi #399
    bebszna
  • zaki
    Mai vilagban nem csodalkoznek :D
  • Nyiri
    Az nem lehet, hogy DLC lesz a cockpit? :D
  • Nyiri
    Amúgy örülök hogy gagyi a grafika, mert az idős gépemen tökéletesen fut :) Szerintem szép is.
  • zaki
    En sem ertem miert blurositottak, Dirtekben, meg F1ekben jol megvoltak csinalva. Tok fasza lett volna, ha egy Shift szeru cockpitet beletoltak volna.
  • Danecay
    Gondolom mert hellyel közel ilyen állapotúra már megcsinálták a Grid 2 alá és nem akartak több erőforrást, munkát, pénzt ráfordítani a profit kárára. Sajnos ez is kicsit erősíti a dolog "lehúzás" jellegét :/ Ezzel csak az a gond, hogy a GRID 2 után teljes értékű, különálló játékként árulják, ahol a belsőnézet visszatérése volt az egyik beharangozott (mondvacsinált) újdonság. Ráadásul egy grafikai téren magára adó fejlesztőtől mint a Codemasters várná legkevésbé az ember egy ilyen húzást, amit már mások MOD-er szinten megcsináltak a GRID 2-höz. Azért mindjárt más fényben tűnne fel a játék ha tényleg látszana rajta a törődés, hogy úgy foglalkoztak vele mint ahogyan egy különálló játékkal foglalkoznak, mert így messziről süt róla, hogy ez egy újrakalibrál, újracsomagolt GRID 2.
  • Nyiri
    Én azért nem értem ezt a cockpit bakit, mert látszik, hogy melóztak vele. Minden autónak más. Sőt még nagyon hasonlít az igazi eredeti cockpitra ami az autónak van. Tehát, akkor lehetett volna normális is.
  • lac coo
    Ez a HD pack csak autófestés....
    Azt hittem pályán alakít picit, így viszont semmire való, nem érdekel :)
  • Gabor77
    Interior még ezzel a hd peccsel is hányadékként néz ki? Szerintem ez egy nagy öngól a CM-nek. 2-be is elő lehetett bányászni kis moddolással egy ilyen minőségi belső nézetet...
  • Lacika1992
    Én street-be kezdtem a karriert és a season 2-be lefagy a játék az első versenyen
    Valaki tapasztalt már ilyet?
  • Fpocok
    Felraktam a hd pakkot és felnyomtam ultra presetre. Az fpsem a felére esett, még így is bőven játszható volt, de nekem a 60 kell minimum, szóval vissza high
  • Alexease
    FOV60 DASH, a 65 itt-ott kicsit sok volt.
    grid-autosport-cameras-dash-fov60-v10.zip
  • Alexease
    Valszeg ugy, hogy itt vertical fov van, mig mashol sokszor horizontal;) Plusz itt rengeted a palya meletti object, van blur megy sok mozgo akarmi.
  • Alexease
    Ezek egyszeru szoveges XML file-ok (notepad.exe biztos van a gepeden:P).
    Ha jol ertettem, te hatulrol tologatos vagy, vagyis a CHASE camerat akarod modositani.

Abbol van ketto, es eppen a legelso ket resz az.
    View type="Chase" a fo resz, a kozeli a ident="chase_close", a tavolabbi a ident="chase_far".

Trillio beallitas van, de mindegyik ertelemszeruen el van nevezve, szerintem konnyen kitalalhato. Pl. "position" hol van a kamera, "target" hova nez, "fov" latoszog stb.

Persze a hatulrol tologatoshoz meg millio egyeb beallitas van, mert az gondolom mozog, forog, dol meg mitudomen mi:)
  • lac coo
    Amugy szamomra maig erthetetlen, hogy 50- es fovval higy tudnak ilyen remek sebessegerzetet csinalni !!?? Mashol 65-70 kell es mev az sem az igazi .