3340
-
dereksmart #496 Ismét meggondoltam magam, miután telepakoltam a küklopszot tárolóhellyel, és nem kezdett el szaggatni a játék. Plusz úgy nézem megcsinálták a keskeny ágyat, ami nekem kell a küklopszba, franciaágyon nem voltam hajlandó feküdni. Mindezek tükrében felpakoltam a kezdetleges bázisomat, mindent belegyömöszöltem a tengeralattjáróba, és mostantól mobil bázisként üzemelek. Felfedeztem az alien ojjektumot kívülről, szal mindezt azzal magyarázom, hogy megijedtem, mint Robinson a kannibáloktól, és mostantól mozgásban kell maradnom, statikus bázis veszélyes. Később a mélyebb régióba, valami barlangba építek egy minimál bázist, amiben moonpool + víztisztító állomások vannak (még egyik tervrajzot se találtam meg), hogy meg tudjam csinálni a fejlesztéseket, plusz legyen normális vizem, aztán ennyivel eldöcögök egy darabig. Később csinálok egy bázist, amin növényeket meg halakat tenyésztek, de amíg felfedezgetek, addig a küklopszba maradok, amibe annyi tárhelyet rakok hogy olyan lesz mint egy űrhajó, amiben szűk a hely. :)
De előbb reinstall, mer ezerrel fagy. -
dereksmart #495 Meggondoltam magam, inkább most már megvárom a tavaszt és az összes frissítést. Az a baj, hogy hiába van mentésem, mindig újrakezdeném ha kihagyok 1-2 hónapot, mivel kiestem a ritmusból, és egyszerűen zavar a fejlettségi szintem, nem emlékszem miket fedeztem fel korábban, meg ilyenek. Szal inkább kezdek majd újat, ha kész a játék. -
dereksmart #494 Egyébként nekem is crashel. Ilyet még nem tapasztaltam. Kábé 3 perc játék után összeomlott kétszer. Lehet el kell követnem nekem is egy reinstallt. -
dereksmart #493 Nekem a keskeny ágy a mániám, úgy nézem a videóban, hogy megcsinálták. Ezek szerint mostantól nem csak lefeküdni lehet rá, hanem aludni is. Jaj erre kíváncsi vagyok. A mostani mentésemnél még ágyam sincs, most azért fogok küzdeni, hogy legyen. :D -
kisiku #492 No, akkor nézzük spoiler-ben az újdonságokat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem lesz könnyű dolgunk ha eljutunk az erőműhöz, ugyanis tényleg van ott (is) egy Sea Dragon, ami igazándiból csak idegesítő, amíg a Cyclops-ban vagyunk. Azt ugyanis lökdösi, néha elég brutálisan, hál'Istennek semmi baja nem lesz a tengeralattjárónknak. Viszont ki kell szállni belőle, amit kizárólag PRAWN Suit-tal lehet.
Engem kapásból megtámadott, ami heves "tűzgolyó" záport jelentett, majd bemenekültem a bejárathoz, ami viszont lávában van.
Így sajnos túl sok helyünk nem lesz, ahol mozoghatunk, mert ha kiszállunk, sérülünk (iszonyú forróság), ezért is kell valami komoly búvárruha.Ha lávához érünk, azonnal meghalunk, ha ugyanezt a PRAWN-nal, akkor az csak sokat sérül, de az javítható.Ezért hegesztő legyen nálunk.
A bejáraton túl, gyakorlatilag egy vulkánban vagyunk:
Majd itt tovább ugrálva és lassan haladva meglátjuk az erőművet.Az erőmű egy láva tó felett lebeg, illetve e fölé van "kikötve":
Hogy olyan nagyon egyszerű itt se legyen, mindenhol láva és forróság van, plusz a rohadtul idegesítő Warper-ek, meg még néhány kizárólag ellenséges lény.
Természetesen van bejárata is, ahol már nem sérülünk, sőt nem kell félni a levegőtől sem, ugyanis ott bent van levegő. Nem akarok több spoiler-t írni, mindenki fedezze fel, de ajánlott vinni Purple Artifact-ot, mert csak így tudjuk kinyitni azt a helyet, ahol majd új tervrajzot találunk az Ion Cell és Ion Battery-hez.
-
#491 Nálam sincs ilyen hiba.
Egyszer kéteszer crashelt már de nem ilyen durván mint neked.
Amúgy backupold a save-edet reinstall előtt! -
kisiku #490 Furcsa, nekem nincs ilyen tapasztalatom.Nem lehet, hogy valami videokártya probléma lehet?
Olyan van, hogy lagzik, majd fagy, próbáld lejjebb venni a beállításokat vagy keresünk valami megoldást.Hibát dob ki?
Én úgy tudom, hogy fagyásnál csinál log-ot azaz naplót.
Crash.dmp, error.log és output_log.txt file-ok a subnautica telpítési könyvtárban. -
Zotya22 #489 Köszi!
Egyenlőre ismét összeomlott a játék töltés közben, lehet megint reinstallálni és elölről kezdeni az egészet.. lehet többet érne hagyni az egészet, mert így hogy állandóan napról napra újra kell kezdeni, semmit sem ér. -
#488 itt egy link mi melyik biomban található meg
subnautica wiki
amúgy floating islandon az egyiken sok alkotóelem van,scanneld le az elhagyott báziselemeket,ott van ültetőláda és jóféle magok is bele,kaja és ital ellátás meg is van oldva
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.01.28. 18:33:39 -
Zotya22 #487 Nos, reinstallálva már megy ismét a játék, viszont azt nem tudom, hogy bázis alkotó elemet hol találok. Bioreaktor alkotót, lépegetőt stb találtam, ill. bejártam (szerintem) az egész Aurorát, de olyat hogy bázis részlet vagy alkotóelem, na olyat nem találtam még sehol. -
Zotya22 #486 Megpróbálom.:) -
#485 reinstall? -
Zotya22 #484 Sziasztok!
Ömm, ismét szembesültem egy problémával. Töltőképernyőnél .. mitől crashel be a játék? :O Eddig nem csinált ilyet. Valamelyik mappát ki kéne ürítenem vagy konkrétan hogyan lehet ezt orvosolni? :) -
kisiku #483 Itt van a leírása az új patch-nek.
Eddig úgy néz ki, hogy május körül lesz a végleges megjelenés, de ház ez volt már idén január, tavaly december, tavaly szeptember, május,stb... -
Norbertboy #482 Kijött az új patch!Várom, hogy megnézzem, sajnos csak jövő héten lesz rá időm.
Azt lehet tudni mikor lesz kész a játék? -
kisiku #481 Nem egészen, de látszik is hogy készül.
Most ismét jött egy 200 megás update, később belenézek... -
#480 prime fac. eddig is igy nézett ki! -
kisiku #479 Na, már tudom, mi az a 20 mega ...ezek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Végre nem nyúlnak már a Giant Cove Tree-hez.Volt egy időszak, amikor kétnaponta kivették/berakták.
A kaja automata is kapott egy új köntöst, rá is fért:
S a Prájmöri Ríszörcs Fesziliti is kezd egyre pofásabb lenni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.25. 22:42:28 -
kisiku #478 Nem tudom, nekem naponta kétszer frissít...de elvileg mostanság kellene valamit kiadniuk.Most is épp várakozik valami frissítés...ja ez csak valami 20 megás okosság :) -
#477 Elméletileg ma kellett volna jönnie. -
#476 meg kell találni a tervrajzokat,roncsokban,tengerfenéken kis szürke széfek,scannerel scanneled és akkor ad tervrajz darabokat.ha megvan mind , építheted
-
Norbertboy #475 Új patch mikorra várható? -
Zotya22 #474 Sziasztok!
egy kis segítség kellene.:) Azzal szembesültem a játék során, hogy mikor kifejlesztettem a konstruktőrt és építeni szerettem volna valamit, nem engedélyezte, egyszerűen nem lehetett pl bázist építeni, mert nem is volt benne a LOG-ban, csak az alap, létra, és stb. Ez miért lehet? Előre is köszönöm a segítséget! :)
Üdv: Zotya -
kisiku #473 Itt van az összes parancs
-
#472 Esetleg goto aurora vagy biome safe?
gamereset parancs?
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2017.01.23. 08:43:04 -
kisiku #471 Nem hülyeség.Megfulladsz, majd újrakezded, de onnan, ahol kb meghaltál.Én mondjuk eddig az 500+ órám alatt talán ha kétszer fulladtam meg, de akkor is a saját hülyeségem miatt.
Kb: "na ezt még gyorsan leszkennelem,pedig már alig van levegőm"
Még nem ettek meg a játékban, a Seamoth-omat is csak egyszer zúzta le egy Reaper, de akkor még zöldfülű voltam... -
#470 még a kill parancsot próbáld ki
ez kinyír téged de hátha
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.01.22. 21:24:20 -
TS zsadnok #469 Köszönöm a segítséget, sikerült a teleportálás, de az úszási képesség sajnos nem jött vissza. Marad az újra kezdés :( -
#468 Minden jatekujrainditasnal meg kell majd nyomnod az F3at ahhoz hogy elougorjon a mezo ahova irhatod! -
#467 nyomsz egy f3 at,bal felül megjelenik egy kis ablak. f8 at nyomva megjelenik az egérkurzor,kiveszed a pipát a disable console mellől
ezután enter és irhatod is a parancsot
warpme visszateleportál a mentőhajóba. és elvileg minden renden lesz. ha prawn suitban jött elő a bug akkor emlékeim szerint buktad a ruhát,de legalább folytathatod,minden más megmarad
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.01.21. 22:31:29 -
TS zsadnok #466 Abban segíts légyszi, hogy a warpme parancsot hova, hogy írom és hogy tudom hova teleportál? -
Norbertboy #465 Ne fáradj vele, megtaláltam!
-
Norbertboy #464 Jóhogy! :-) -
kisiku #463 Azért akadozik a játék, mert baromi sokat tölt.Nincs még optimalizálva, ezt a fejlesztők a megjelenés előtti időre tolják.
Én immár egy GTX1060-on tolom 16 Gb ram és egy I5-4690K társaságában és akadozik.De nem lag van, hanem annyit tölt egy-egy területnél, hogy az nem igaz.Tehát ez egy általános dolog.
A másik. A képen látható Sea Dragon Leviathan-t egészen mélyen lent az Active Lava Zone-ban lehet találni.Emellett a Reaper eltörpül...Megtámadja a Cyclops-ot is, de azt max odébb löki.A PRAWN-ra viszont komoly hatással van.Seamoth-tal ebbe a mélységbe le sem tudsz jönni, mert az csak 900 méterig bírja.A láva természetesen halálos...ja és iszonyú meleg is van, úgyhogy csak spéci búvárruhában lehet lejönni ide.
Ha érdekelnek a koordináták, megadom. -
Norbertboy #462 Ez a fő-fő ellenség hol található?
Remélem lesz javítás az fps droppokra és a crashre! Sajnos ezek nagyon elrontják a játék élményt! -
kisiku #461 Igen, Caliph-nak igaza van.Írd be a warpme parancsot.
Addig is van itt egy-két friss kép ízelítőül:
Küzdelem a fő-főellenséggel:
-
#460 mielőtt újrakezded próbáld ki a cheatek közül a warpme parancsot,nekem korábban az segített
-
TS zsadnok #459 Köszi a választ! Igen átestem egy sziklán is, mikor kiszálltam a kishajóból és így még visszamenni sem tudtam úszás nélkül, maradt a játékállás újratöltése. Sajnos az úszás nem jött vissza. Akkor marad az újrakezdés...:( -
kisiku #458 Max annyi, hogy még mindig nincs kész a játék.De ha esetleg nagyon régi mentést töltesz be, akkor talán lehetnek ilyen gondok.Én nem rég kezdtem újra kb tizedszer, nem tapasztalok ilyen hibát.
Szokott olyan is lenni, hogy "átesel" valamin, egyfajta noclip módban és akkor van ilyesmi.Én a Cyclops-ból szoktam néha így kiesni...ezek programhibák, mivel még fejlesztés alatt áll.Töltsd vissza és akkor asszem megjavul. -
TS zsadnok #457 Sziasztok! Már régebben is sokat játszottam a játékkal, de egy ideje nem. Most olyan jelenséget tapasztaltam, hogy nem úszik az emberem, hanem gyalogol a talajon. Rajta a búvárruha, uszony és nem úszik. Mi lehet a gond?