3367
  • kisiku
    Itt van a leírása az új patch-nek.

Eddig úgy néz ki, hogy május körül lesz a végleges megjelenés, de ház ez volt már idén január, tavaly december, tavaly szeptember, május,stb...
  • Norbertboy
    Kijött az új patch!Várom, hogy megnézzem, sajnos csak jövő héten lesz rá időm.

Azt lehet tudni mikor lesz kész a játék?
  • kisiku
    Nem egészen, de látszik is hogy készül.
    Most ismét jött egy 200 megás update, később belenézek...
  • Carlos
    prime fac. eddig is igy nézett ki!
  • kisiku
    Na, már tudom, mi az a 20 mega ...ezek:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Végre nem nyúlnak már a Giant Cove Tree-hez.Volt egy időszak, amikor kétnaponta kivették/berakták.

A kaja automata is kapott egy új köntöst, rá is fért:

S a Prájmöri Ríszörcs Fesziliti is kezd egyre pofásabb lenni.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.25. 22:42:28
  • kisiku
    Nem tudom, nekem naponta kétszer frissít...de elvileg mostanság kellene valamit kiadniuk.Most is épp várakozik valami frissítés...ja ez csak valami 20 megás okosság :)
  • Carlos
    Elméletileg ma kellett volna jönnie.
  • Caliph
    meg kell találni a tervrajzokat,roncsokban,tengerfenéken kis szürke széfek,scannerel scanneled és akkor ad tervrajz darabokat.ha megvan mind , építheted
  • Norbertboy
    Új patch mikorra várható?
  • Zotya22
    Sziasztok!
    egy kis segítség kellene.:) Azzal szembesültem a játék során, hogy mikor kifejlesztettem a konstruktőrt és építeni szerettem volna valamit, nem engedélyezte, egyszerűen nem lehetett pl bázist építeni, mert nem is volt benne a LOG-ban, csak az alap, létra, és stb. Ez miért lehet? Előre is köszönöm a segítséget! :)
    Üdv: Zotya
  • kisiku
    Itt van az összes parancs

• Carlos
    Esetleg goto aurora vagy biome safe?
    gamereset parancs?
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2017.01.23. 08:43:04
  • kisiku
    Nem hülyeség.Megfulladsz, majd újrakezded, de onnan, ahol kb meghaltál.Én mondjuk eddig az 500+ órám alatt talán ha kétszer fulladtam meg, de akkor is a saját hülyeségem miatt.
    Kb: "na ezt még gyorsan leszkennelem,pedig már alig van levegőm"
    Még nem ettek meg a játékban, a Seamoth-omat is csak egyszer zúzta le egy Reaper, de akkor még zöldfülű voltam...
  • Caliph
    még a kill parancsot próbáld ki
    ez kinyír téged de hátha
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.01.22. 21:24:20
  • TS zsadnok
    Köszönöm a segítséget, sikerült a teleportálás, de az úszási képesség sajnos nem jött vissza. Marad az újra kezdés :(
  • Carlos
    Minden jatekujrainditasnal meg kell majd nyomnod az F3at ahhoz hogy elougorjon a mezo ahova irhatod!
  • Caliph
    nyomsz egy f3 at,bal felül megjelenik egy kis ablak. f8 at nyomva megjelenik az egérkurzor,kiveszed a pipát a disable console mellől
    ezután enter és irhatod is a parancsot
    warpme visszateleportál a mentőhajóba. és elvileg minden renden lesz. ha prawn suitban jött elő a bug akkor emlékeim szerint buktad a ruhát,de legalább folytathatod,minden más megmarad

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.01.21. 22:31:29
  • TS zsadnok
    Abban segíts légyszi, hogy a warpme parancsot hova, hogy írom és hogy tudom hova teleportál?
  • Norbertboy
    Ne fáradj vele, megtaláltam!

• Norbertboy
    Jóhogy! :-)
  • kisiku
    Azért akadozik a játék, mert baromi sokat tölt.Nincs még optimalizálva, ezt a fejlesztők a megjelenés előtti időre tolják.
    Én immár egy GTX1060-on tolom 16 Gb ram és egy I5-4690K társaságában és akadozik.De nem lag van, hanem annyit tölt egy-egy területnél, hogy az nem igaz.Tehát ez egy általános dolog.

A másik. A képen látható Sea Dragon Leviathan-t egészen mélyen lent az Active Lava Zone-ban lehet találni.Emellett a Reaper eltörpül...Megtámadja a Cyclops-ot is, de azt max odébb löki.A PRAWN-ra viszont komoly hatással van.Seamoth-tal ebbe a mélységbe le sem tudsz jönni, mert az csak 900 méterig bírja.A láva természetesen halálos...ja és iszonyú meleg is van, úgyhogy csak spéci búvárruhában lehet lejönni ide.
    Ha érdekelnek a koordináták, megadom.
  • Norbertboy
    Ez a fő-fő ellenség hol található?

Remélem lesz javítás az fps droppokra és a crashre! Sajnos ezek nagyon elrontják a játék élményt!
  • kisiku
    Igen, Caliph-nak igaza van.Írd be a warpme parancsot.

Addig is van itt egy-két friss kép ízelítőül:

Küzdelem a fő-főellenséggel:

• Caliph
    mielőtt újrakezded próbáld ki a cheatek közül a warpme parancsot,nekem korábban az segített
  • TS zsadnok
    Köszi a választ! Igen átestem egy sziklán is, mikor kiszálltam a kishajóból és így még visszamenni sem tudtam úszás nélkül, maradt a játékállás újratöltése. Sajnos az úszás nem jött vissza. Akkor marad az újrakezdés...:(
  • kisiku
    Max annyi, hogy még mindig nincs kész a játék.De ha esetleg nagyon régi mentést töltesz be, akkor talán lehetnek ilyen gondok.Én nem rég kezdtem újra kb tizedszer, nem tapasztalok ilyen hibát.
    Szokott olyan is lenni, hogy "átesel" valamin, egyfajta noclip módban és akkor van ilyesmi.Én a Cyclops-ból szoktam néha így kiesni...ezek programhibák, mivel még fejlesztés alatt áll.Töltsd vissza és akkor asszem megjavul.
  • TS zsadnok
    Sziasztok! Már régebben is sokat játszottam a játékkal, de egy ideje nem. Most olyan jelenséget tapasztaltam, hogy nem úszik az emberem, hanem gyalogol a talajon. Rajta a búvárruha, uszony és nem úszik. Mi lehet a gond?
  • Norbertboy
    BWG LIVE
  • kisiku
    Van rá megoldás.Régen is ezt csinálta.
    Mielőtt hozzákezdesz, készíts biztonsági mentést a játékállásodról!

Menj a x:\Steam\Steamapps\Common\Subnautica\SNAppdata\Savedgames\slotxxxx\ könyvtárba. Az "xxxx" egy szám, attól függően, hogy hány mentésed van.Menj a legutolsó mentésedhez, pl "slot0004" és nyisd meg a mappát.
    Ebben a mappában találsz egy "CellsCache" és egy "CompiledOctreesCache" mappát.
    Ezek tartalmát töröld, hiszen ezek cache file-ok, semmi mást ne törölj.

Ennek eredményeként a játék felgyorsul, annyi hátránnyal, hogy mivel újragenerál pár helyszínt, lehet hogy a bázisaidra lesz "belógó" növényzet/talaj/stb., valamint újra elhelyezi a nyersanyagokat, ami nem baj, hiszen megint mindent össze tudsz szedni, ergo még több anyagod lesz.Semmi mást nem érint, de mondom, készíts mentést előtte vagy ha nem jó, akkor lomtárból állítsd vissza a törölt fájlokat.
  • Norbertboy
    Nekem is ilyen néha, szar a patch. Alpha játék, ez van...
  • Hunter of Deer
    Betoltes utan mikor megyek valamerre es elkezdi tolteni a texturakat, akkor beakad a game es crashel, tudja valaki mitol lehet? SSD-n van a jatek.
    Erdemes lenne esetleg ujra kezdeni? mondjuk mar 18oram van abban a mentesben.
  • kisiku
    Ott a pont.Részben a játékból, részben a wiki-ről derül ki.
  • Caliph
    fent van a wikin :D
    vagy valahol,korábban én is megtaláltam és leírtam a sztorit ide :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.12.19. 16:14:19
  • Norbertboy
    Ki vagy Te, kém?
  • dereksmart
    Durva. És ezt az infót honnan gyűjtötted be? :)
  • kisiku
    Kicsit más a sztori...
    Elmondhatom, de szigorúan spoiler-ben! Annyit még érdemes tudni, hogy a megjelenést kitolták jövő év májusára, úgyhogy csak az olvassa el, aki már nem bír várakozni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Szóval a történet, amit eddig tudni lehet:
    Az Aurora nem véletlenül zuhant le a "4546B" nevű bolygóra. Egy évszázadok óta a bolygón lévő, a "Precursor" faj által épített bolygófelszíni löveg lőtt le minket, amit a Precursor azért helyezett működésbe, mivel a bolygó karantén alatt áll, s hogy elkerüljék az általuk elterjesztett baktérium, a "Carar" továbbterjedését.

A Carar baktériumot kísérleti céllal hozták létre és a bolygón élő állatokon tesztelték, egészen addig, amíg az egyik példány ki nem szabadult és el nem pusztította a Disease Research Facility nagy részét.Ez a lény egy Sea Dragon Leviathan volt, amivel fogunk is találkozni.
    Innen kezdve a baktérium elterjedt és mindent megfertőzött. A kutatóközpontot biztonsági okokból mélyen a víz alá építették, ezért ami az Active és Inactive Lava Zone közelében él, sokkal fertőzöttebb.

A bolygóra - az Aurora előtt kb 10 évvel korábban - lezuhant Degasi űrhajó túlélői bizonyítékot találtak a Precursor feljegyzésekben, miszerint a baktériumot az "ökoszisztéma részévé" akarták tenni.De addig járt a korsó a kútra, míg eltörött. A baktérium legalább 1000 évvel azelőtt terjedt el, hogy mi "megérkeztünk", s azóta több milliárd élőlényt pusztított már el, áll a feljegyzésekben.
    A Precursor karantént rendelt el a bolygón, ezért üzembe helyezték az űrvédelmi löveget, amit kikapcsolni csak azután lehet, hogy a fertőzés megszűnt. Mivel karakterünk is fertőzött, ezért mi sem tudjuk kikapcsolni, ergo az érkező mentőhajó(kat) is le fogja lőni.Innen már lehet elképzelésünk, mi lesz a feladatunk...

A Precursor rájött, hogy van két lény, ami immunis a bakteriális fertőzésre.Ebből az egyiket ők hozták létre annak érdekében, hogy ritkítsa a már fertőzött állományt. Ez a Warper.
    A másik lény a Sea Emperor Leviathan, ami az ellenanyagot tartalmazó enzimet termeli.Először a Disease Research Facility-nél kezdték tenyészteni és vizsgálni ezt a lényt, de kevés hely volt számára, így átvitték a a Primary Research Facility-be, ami az Active Lava Zone-ban van.
    Egy gigantikus mesterséges akváriumot építettek neki,amit később növényekkel és talajjal is feltöltöttek, hogy a lény békésen élhessen benne. Később az Emperor 5 darab tojással "áldotta meg" a Precursor-t, akik egy speciális keltetőbe helyezték a tojásokat.

Összegezve a sztori az, hogy hőssé kell válnunk, meg kell mentenünk egy bolygót és magunkat is. Ugyanis a baktérium körülbelül 5 hét alatt megöli az áldozatát.Meg kell találnunk és kifejleszteni az ellenanyagot,kivonni a Sea Emperor-ból, legyőzni a Sea Dragon-t, valahogyan meggyógyítani az állatokat és a bolygót, majd kikapcsolni a löveget és végül felszállni vagy segítséget hívni.

• dereksmart
    Jah, nekem tetszik az új fordulat. Remélem megjelennek az idegenek valamelyik patchben. Egyébként mintha valami robot vagy micsoda vadászna a vízben a túlélőkre. Legalábbis kaptam egy olyan üzenetet, hogy az xy alany kiiktatva, vadászat folytatódik. Lehet hogy még csak üzenet szinten létezik ez, de ez alapján a jövőben tuti beraknak valami értelmes enemyt. Ami még izgi lenne, ha raknának bele túlélő npc-ket.
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2016.12.18. 22:24:37
  • kisiku
    Ezüstöt kezdetben a Kelp Forest-ben lehet találni, homokkövekben.Később, ha lesz PRAWN Suit, akkor lehet bányászni, elég sok helyen van, többek között a Grassy Plateaus-ban.Sajnos sok kell belőle, mert minden Microchip, Wiring Kit, Adv.Wiring Kit és társai igénylik.
    Aranyból és gyémántból kevesebb kell.

Látom most már hivatalos az új update.Én direkt ezért írtam, hogy nem mondom meg, miről szól, illetve milyen újdonságok vannak,m ivel én experimentalban tolom, és ott már egy ideje mindez látható.
    Mindenféleképpen érdemes újat kezdeni, habár már egy ideje elfogadja a régi mentéseket is, tehát nem kötelező.
  • dereksmart
    Ezüst a legértékesebb, ja. A masszív sziklafalakon tenyészik, én mindig a dél felé lévő gejzír utáni meredeken lebukó sziklafal oldalát szoktam learatni. Evickélj dél felé a mentőkomptól, és amikor a homokos zátony lebukik egy 80 métert az alatta lévő piros növényes homokos talajra, na azon a sziklafalon ott lesznek a homokkövek. Illetve ha a zöld növényes kanyonokban és barlangokban is találni. Illetve a gejzírek barlangjában.

Töltöm az új verziót, kíváncsi vagyok. Vajon a keskeny ágyat megcsinálták végre, hogy le tudjak rá feküdni? Engem csak ez izgat. :D

• LaposElem
    Update