3340
-
kisiku #576 Azért gyorsabb, mint az ARK-ban, amit hosszas (évek óta tartó) gondolkodás után csak megvettem, de mikor olvastam, hogy egy hét, mire valami termőre fordul, elment a kedvem.Bár asszem lehet időt gyorsítani benne, tök noob vagyok, majd megnézem.
A levegőre használj majd másik sisakot, inkább a Rebreather-t használd, azzal lassabban fogy még nagy mélységben is.Én 3 darab nagy tartályt szoktam vinni (modification station kell a gyártáshoz), így 225 mp-re ad levegőt, ami elég sok.
Az a genyó, aminek foga van, a Stalker, amit érdemes hagyni, hogy megtámadja a Seamoth/Prawn egységedet, mert - régen legalábbis így volt - harapásnál kihullik a foga, amit felszedhetsz és csinálhatsz megerősített üveget belőle.Egyébként simán ki lehet nyírni.
Egy dologra figyeljetek,mert én már megszívtam vele, hogy ha a Seamoth fegyverét használod (Seamoth Perimeter Defense), azt ne a bázisod közelében tedd, mert ha van akváriumod, ahol kaját "tenyésztesz" magadnak (halacskák az Alien Containment-ben), akkor azokat is kinyírod vele.
A Cyclops-ot pedig mobil bázisnak kell felfogni.Ha elmész majd a Lava zone-ba, sok cellát vigyél, mert ott vannak olyan kis ge*ik, amik rátapadnak a hajódra és elszívják az energiádat. Ezeket majd csak kiúszva (forró vízben!) a késsel tudod leölni a hajódról.
-
kisiku #575 Hm sajnálom, ez furcsa, bár én is láttam már elfüstölt ramot.Általában valami alaplapi gond miatt lehet, vagy túlfeszültség miatt.Ha garanciális (ramokra azért adnak) ba*d vissza nekik és adjanak másikat.
Egyszer láttam Dell gépnél felrobbant kondikat, gondolkodás nélkül cserélte a Dell, ráadásul tudták, hogy szériahibásak voltak.
-
Zotya22 #574 Nos, lehet hogy egy kis pihenő következik. Crashelt, folyamatosan a játék, utána már be sem töltött. Gondoltam akkor folytatom a 3D terveket. Az sem ment a gépnek. És lám, elfüstölt 4Gb ram a 8-ból. Basszus. Egyenlőre fogom a fejem, hogy hogy a fenébe lehet ez, de már intézkedtem az ügyben. -
Zotya22 #573 Tanultam belőle, legközelebb mindig ellenőrizni fogom! :D :)
Azon is gondolkodtam hogy kevesebb oxigén palackot viszek, melléjük ezt a légvisszanyerőt. Mik a tapasztalatok vele, mennyire segít több ideig lent maradni víz alatt? -
Desert #572 Az szép, hosszú útra elmenni "rossz" felszereléssel :D
A Cápákat elszoktam gázolni, meg azt genyót aminek a foga kell.
Folyton kergetnek.
szerk: Terem már a Vérinda meg a mélytengeri gomba a közelemben ládában.
Spóratok is van :)
Jó gyorsan fejlődnek.
szerk2: Minél mélyebben vagyunk, annál gyorsabban fogy. Kicsit lassítja. 2 tartály van nálam. Talán fél perc?
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.09. 16:02:27 -
Zotya22 #571 A feltankolás nálam is meg van, illetve van ültetőláda kajával a hajón, csak abban a hitben voltam hogy a lépegető van a hajón dokkolva. Aztán persze indulás volt vissza. :D -
Desert #570 Fel szoktam "tankolni" étellel itallal és pár Medkittel. Javítóeszköz, lézervágó, szkenner, kés.
Elemes sikló és Csikóhal. 300Méterig a Csikóhallal, kicsit lejjebb a siklóval szoktam flangálni.
Indítás előtt biztonsági mentést csinálok. -
Zotya22 #569 Módosító állomást az Auroránál nem találtam, ellenben láttam videót amiben az ágyún túl, 350méteres mélység környékén vannak darabkák.
Viszont megtanultam azt is, hogy indulás előtt mindenképp ellenőrzöm hogy milyen jármű van a Küklopszban... hosszas furikázás után vígan mentem a hangárhoz, hogy majd bepattanok 400m mélyen a lépegetőmbe, és keresgélek. Hogyne. A csikóhal volt bent, ami csak 300m-ig bírja. Basszus.:D Spórákat amiből tudok gyűjtök, illetve a mélyebb területekre ha majd bázist építenék, mindenképp telepítek kúszószőlőt, mert ott lent a sötétben szépen megvilágítaná majd a helyet.. -
Desert #568 Ahh, én mindig fülessel használom a gépet, este kóboroltam lenn a mélyben az elemes siklómmal, erre ez a genyó cápa betámadott, hogy a franc vinné el melegebb helyre.
Meg az Auróra hátuljánál kutakodtam a vaksötétben persze, hogy a Reaper is betalált.
Megvannak a Küklopsz darabkái, lelőtték a Sugarat, van egy egy pár Lila Ereklyém. -
kisiku #567 Eleinte én is fostam tőle, de aztán megküzdöttünk.Csak sajnos a játék "el nem készültsége" miatt, állandóan felborított.Legyőzni nem tudott, csak nem tudtam továbbmenni.
Mellesleg csak pár helyen van.Régen rosszabb volt a helyzet, mert az Aurora-ra is úgy kellett bemenni, hogy gyorsan átsiklottam az egyetlen helyen, ahol be lehet menni, mert ketten is voltak ott.
Ennek a lénynek inkább a hangja félelmetes, főleg ha este játszol, sötét szobában, esetleg fülhallgatóval.
A Sand Shark-nak meg tigris hangja van...
De ha már itt tartunk, hogyan élik túl azok az állatok, amik a láva zónában vannak?Csak azért, mert én már ugye a "megfőződés" határán vagyok a 70+ fokos vízben védőruhában is, azok meg vígan úszkálnak.
Na mondjuk nem is ilyen lenne a valóságban, mert ugyan nem vagyok geomókus, de vagy nem víz lenne ott lent vagy olyan nyomás, hogy az iszonyat.
Ami az 558-as hsz-ban van a "Sea Treader", az meg tisztára a HL2-ből lopott Strider, csak ezek nem lőnek...
Ha már kertészet: minden növényből érdemes gyűjteni magokat, spórákat,stb-t. Ezt a késsel kell megtenni, kivéve Blood Vine,Creepvine és Lantern Tree.A növények egy része hasznosítható, ráadásul ha olyan helyre építkezel, ahol közel s távolban nincs semmi, akkor erősen ajánlott.Másrészt szép is.
Valóban jó lenne több jármű, vagy bővítmények a Cyclops-ra.
-
Desert #566 Igazán nincs mit.
Attól a túl méretes halacskától meg ne félj már ennyire. -
Zotya22 #565 Oda pedig félek elmenni, több Leviathannal is összefutottam már a Küklopszban ülve. De legyen, megnézem. Egyébként találtam spórákat, köszi szépen! :) Végre teljes a járműállomány!
Egyébként nem lenne rossz ha még bővítenék a járművek számát több különböző típussal.:D :) -
Desert #564 Újra kezdtem.
Szóval a járműfejlesztő konzolt az Aurora hátsó részénél találtam meg.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Zotya22 #563 Máris indulok és megnézem, mert lent járva, egy egész energiacellát felhasználva, nem találtam mást, csak felvehetetlen spóra tokot, illetve több tonna magnetitet.. De legalább tudom, hogy ha magnetit kell, akkor nem kell olyan messzire mennem..:D -
Desert #562 Spóratok van még az Aurora mellett is.
Desert #561 Ha jól rémlik a jármű fejlesztéshez a darabok a 17-es kabin körül vannak. 300méternél mélyebben. -
Zotya22 #560 Én roncsok közelében vagy roncsokban találtam meg a darabokat, mikor folyamatosan követtem a rádióadó üzeneteit a többi mentőkabinnal kapcsolatban. Illetve egy darabot a sziget alatt találtam meg, azt is egy roncsban.
Szép kis ültetvény, és a bokréta, többi ingyom-bingyom hol marad? :D :)
Nekem annak a darabjai kellenének, amivel pl a Csikóhal moduljait tudom fejleszteni, pl hogy 300m helyett 700m legyen a merülési mélység stb. -
Desert #559 Alumínium-oxid betárolva.
Itt a kis ültetvényem.
Desert #558 Természetesen :)
A módosító állomás ( én csak Fabrikátor v2.0-nak titulálom )
Hol a francba keressem?
Egyszer megvolt, de a mentésem kuka lett :(
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.08. 15:55:29 -
Zotya22 #557 Igen, a vérolajat amit leszedsz nyugodtan teheted kültéri ültetőbe, azt hiszem 6db fér egy ládába, és olyan 5-6db-ot hoz egy tő, tehát visszahozza az "árát".
Na, akkor beteszem a jelzést a helyére és megnézem azt az aerogélt már.:)
A 17-esnél van egy bazi nagy roncs azt hiszem, nekem alig töltötte be. Csak a belső dolgokat láttam eleinte, hogy mi hol van, és csak utána töltötte be a külső darabokat, addig minden lógott a vízben csak úgy.
Én amit tudok, inkább elteszem és hazaviszem szaporítani, hogy ne kelljen túl messzire menni.
Ezt az aerogél spórát is tudom szaporítani? -
Desert #556 Ettem belőle, bár a kukucskáló hal főve jobb :D
Irdatlanul elkezdett szaggatni a 17-es mentőkabin környéke -
kisiku #555 Igen, ha találsz, akkor ültess, mert kevés van belőle.Sajnos, nem túl szapora, de ehető is. -
Desert #554 Megvan az aerogél!
Spóratok kell hozzá.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!7-es mentőkabin körül le tudsz menni mélyre és ott találsz :) 170 méter mélyen kb.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.07. 21:54:43 -
Desert #553 Azok magjait/indáit lehet tenni ilyen kültéri ültetőbe?
Egyszer már megvolt a módosító állomás, most nem lelem, merre keressem?
Illetve olvastam itt, hogy a víztisztító az alapbázis felé lévő szigeten van a mélyben. Arra még nem voltam.
Csinálgatok biztonsági mentéseket, mert nem akarok úgy járni mint eddig, hogy kifagy a cucc azt csak pislogok. :)
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.07. 21:08:25 -
Zotya22 #552 Jut eszembe, most a Napsugárnak is lettek roncsai, arra nagyon messze?
Én még mindig az aerogélhez kerestem cuccot, de egye már meg a fene, nincs olyan ami jó lenne. Higany van dögivel a szigetnél amin a bázis van.
Illetve. Csak ez a két sziget van össz-vissz? Amin az ágyú van meg amin a régi bázis.
Én a vérolajat elkezdtem ültetni kültéri ültető ládába, mert nagyon messze van ahhoz hogy oda-vissza menjek állandóan. Szépen terem! :) Ugyanígy tettem a mélytengeri gombával. Azt is a bázisnál farmolom már.:) -
Desert #551 Volt most két köröm, az egyik a fog 24db-ot sikerült begyűjteni. Összecsapódtak ezen szép állatkák és hozták a fémdarabokat és mint a zápor potyogtak a fogak a földre.
Másik meg a gyémánt túra, egy kis magnetittal. Higanyból kéne még betárazni, meg a Vérolajból, a mélytengeri gombáról nem is beszélve.
Az a kis halacska is a sziget körül jelent meg. a frászt hozta rám, minden kis barlangba bement. Ahol a Napsugár R.I.P. -
Zotya22 #550 Én egy ideje már aerogél után kutatok, mert kellene a lépegetőhöz, de mindig csak a nagyobb tömböket találom meg, amit csak a lépegető fúró karjával lehetne felszedni... -
Desert #549 Bocs a külön hsz miatt.
Felvettem egy mélytengeri gombát, és megjelentek új dolgok a Fabrikátorban.
Lett egy sósav opció meg valami polianalin.
Átmegyek gyűjtögetésbe :D
Azért csak hiányzik a Csikóhal fejlesztés még, plusz rekesszel nem kéne annyit ingázni. -
Desert #548 Tegnap este föld alákerült a Csikóhalam. 25 méterre. Nem csináltam előtte biztonsági mentést sajnos.
A jó helyeket meg mindig eltévesztem, arra gondoltam, csinálhatnék jelzőt és lerakni minden értékesebb helyre, hogy vissza tudjak térni.
Ráadásul ahová a mentőkabinunk esett ott jelent meg a nagy halacska.
Pörgött körbe, mint a farkát kergető kutya.
Plusz van egy zátonygáthal? a közelben és a mély búgó dübörgő hangját már gyűlölöm. Nem tud semerre menni mindennek neki megy.
Nagyon tetszik eddig ez a játék.
Igazán lehetne pár slot a mentéseknek.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.07. 10:04:58 -
Zotya22 #547 Nekem a videókártya egy AMD Radeon HD 7660D. Végre eljutottam oda hogy megépítettem a Küklopszot, már csak a lépegető kell(ene).
Illetve persze a módosító fabrikátor pl a jobb O2 tartályokhoz.
Továbbá olyan problémával szembesültem, hogy egész eddig tökéletesen működött a PDA-m, ámde mikor beszállok a Küklopszba, és megnyitnám pl a modulokat a fejlesztéshez, vagy a tároló szekrényeket, a hang és mozdulat meg van, ám a PDA-t magát nem mutatja, sem a bent lévő cuccokat. Magyarán, vaktán kell pakolászni, ami kicsit idegesítő számomra.:D -
dereksmart #546 Jah, ezüst a legértékesebb. Aranyat nagy számban én energiatovábbítóknál használtam, mikor egy vulkán mellé telepített hőerőmű-teleptől hoztam el a bázishoz az energiát. Őszintén szólva lehet fölösleges, mert olyan meleg alapból a sekély víz, hogy szükségtelen vulkán mellé telepíteni. Mégis oda raktam, biztos ami biztos. Meg az is lehet fontos milyen hőmérsékletből nyeri az energiát. Ezeket nem tudom. Arany ezen kívül kábé 1-2 dologhoz kell, amihez szükséges a fejlett kábelkészlet, azt kész. Ezüst viszont csaknem minden értékes kütyühöz szükséges. -
Desert #545 Az a nagy halacska? Nem bánt.. együtt söröztem vele.
NEM egy barát az már biztos.
Volt egy újabb problémám, elmentem a kis tengeralattjáróval az Auróra előtti területre ahol az erősített búvárruha, meg a Lépegetőhöz is vannak tanulni való dolgok, jó mélyen. Drón meg ilyen finomságok.
Folyamatosan kifagyott, amikor hazafele akartam menni. Tettem egy próbát, töröltem a cache mappákat, így kitudtam szabadulni onnan.
Megépítettem a dokkolót meg a módosító állomást. A Fabrikátor fejlett változatát is. Csupa szuper dolgok
Van már tovább fejlesztett O2 tartályom, meg használom, azt a légvisszanyerő cuccost is, Az elemes siklóval gyorsan tudok kutakodni 300méter alatt addig a kishajóval megyek le.
Jó sok számítógépes chipre van most szükség. Aranyból már boltot nyithatnék annyit találtam. Tele egy szekrény vele. Az ezüst szvsz ritkább :D
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.06. 19:45:26 -
kisiku #544 Velem is fordult elő olyan, örülj, hogy nem egy Reaper szájába estél... -
Desert #543 Fixed, elhajóztam mélyebbre mentettem, visszatöltés után tudom folytatni. Csak újra vissza kellett térni. Hála, hogy nem kell elölről kezdeni az egészet, most még. -
Desert #542 Tegnap bementem az Aurora hajóra, és bebugolt a játék.
A hálórészt megtaláltam, mentettem, majd mikor eljöttem volna onnan, eltűnt a fél hajó visszatöltéskor, és annyi. Látom a semmiben "lebegő" dolgokat. Halálozás után az egész hajó eltűnik.
Újra kezdve már jó.
Kicsit szomorú lettem, meg volt már a tengeralattjáró meg a lépegető tervrajz is, de nem tudom folytatni. -
kisiku #541 Igen, így biztos hogy a GPU a ludas. Ezt onnan sejtem, hogy van otthon egy régi, de jól működő HD4890-es Ati-m, amit próbaképpen beraktam, miután az R9 280X-et beküldtem szervizbe, hogy cseréljék a zakatoló hűtést. Transport Fever-t indítottam, ami nem egy nagy GPU igényű játék, egy darabig ment, majd fagyott.Úgyhogy biztos az a gáz.
Itt a melóhelyemen egy sz*r GTX 650-es van 2Gb-s, ezzel megy a Subnautica, na de minden levéve minimumra.Otthon az új GTX 1060-nal kiváló, az akadozás kizárólag a vinyó, illetve a töltés miatt van. De ugyanez lenne SSD-n is.
Gondolom, ha elkészül, akkor lesz egy valós minimum konfiguráció a játékhoz, de amíg fejlesztik, addig úgyis tök mindegy, milyen high-end gépe van egy játékosnak, sz*r lesz. -
dereksmart #540 Na, én most próbaképpen frissítettem a drivert. Reméltem talán jobb lesz, de most minden alkalommal kivág a betöltés pillanatában, tehát 100% hogy kártya eredetű probléma. Az új frissítéssel bekerült egy-két olyan szoftveres okosság, amivel már nem fut normálisan a régebbi kártyákon. De persze lehet hogy bug, és kiveszik egy következő patch-el. -
kisiku #539 Még az is lehet, hogy a GPU a ludas...vagy a ram, mármint annak mennyisége.
De ha egyszer betölti a területet, utána már nem jellemző az akadozás.Teljesen optimalizálatlan még, ez a mentések méretéből is látszik...több, mint 1 gb-os egy mentés és vagy 2 ezer fájlból áll. -
dereksmart #538 Lehet videokártya probléma is egyébként. Nekem most egy régebbi van benn, egy Radeon HD 5800, lehetséges, hogy ez már nem éppen optimális hozzá. Az biztos, hogy a "nagyon ritkán mentés" ötlet nem fog működni, tekintve hogy 1 és 30 perc között bármikor lefagy, kedve szerint. Van mikor olyan érzés mintha megjavult volna, máskor meg belépés pillanatában kivág. -
kisiku #537 Nekem egyáltalán nem fagy, de a darabos mozgás alap, mivel baromi sokat tölt az egyes helyszíneknél.Baromi idegesítő.Szerintem jegelni kell a megjelenésig.Remélem, azért ezt kijavítják.
De ismétlem, van rá mód, hogy segítsünk a túl sok ugráláson, csak vissza kell olvasni a 455-ös hozzászólásomig.