3368
-
Cyclops pajzs és HUD
-
A februári update
-
dereksmart #642 Közben megfertőződtem. Érdekelne, hogy ez mivel jár, fokozatosan amortizálódom és meghalhatok, vagy nyugodtan játszhatok tovább, amíg meg nem találom az ellenszert? -
Desert #641 Köszönöm.
#639 Neked is. -
kisiku #640 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amit elmondtál igaz. Tehát lelövik az űrhajónkat, lezuhanunk, azt sem tudjuk, hol vagyunk, első feladat a túlélés, majd a felfedezés, hogy hol vagyunk. Az egész sztorit nem akarom most leírni, mert egyszer már megtettem jó pár hete. Miután felfedeztük hol vagyunk, valahogy haza is kéne jutni, s szép lassan rávezetnek minket arra, hogy kutassunk. Ekkor találjuk meg egy ősi civilizáció nyomait a bolygón, majd az is kiderül, miért voltak ők ott, mit csináltak. Kiderül, hogy meg kell mentenünk a világot (ez esetben a bolygót), de ehhez fel kell használnunk meglévő technológiánkat és ötvözni a civilizáció által otthagyottakkal.Befejezni a munkájukat, meggyógyítani a bolygót és hazamenni.
Hogy most hol tartanak nem tudom, mivel hetek óta nem játszom vele, visszatértem egy régi klasszikushoz, a Supreme Commander-hez. :).
De ígérem belenézek már, mert nagyon sokat frissítettek az utóbbi időben.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.03.01. 13:54:19 -
Talán segít, de igazából ha majd teljes lesz a sztori, vagyis ha kiadták az 1.0 verziót, állítólag megjelenés után is bővülni fog a tartalom.
Elég ritkaság, és szimpatikus dolog, hogy a fejlesztők próbálják a rajongók (és a potenciális vásárlók) igényeit, kéréseit, ötleteit nem is teljesen, de legalább részben megvalósítani. Már írtam, nehogy átessenek a ló túloldalára, sok ígéret az sok meló, és még több hibalehetőség.
A jelenlegi állapot szerint május közepe a megjelenés, én valószínűnek tartom, hogy utána lesznek ingyenes, és fizetős tartalom bővítések, valamint moddolási lehetőség.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az első videóban elhangzik egy érdekes mondat, választási lehetőség a véges befejezésre (bolygó elhagyása), vagy végtelen folytatás.
Lehet szavazni tartalombővítési ötletekre pl. cél a lakható bolygó létrehozása, robot építés, tengeri áramlatok, artic régió, életközösség.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.03.01. 12:45:20 -
Desert #638 kisiku, összetudnád foglalni akár spoilerbe, hol tart most ez a program?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lezuhanunk, túléljük, bázist építünk, keresgélünk, megjavítjuk az Aurora, a mélybe lemenni eddig nem jöttem rá, mi értelme, nincs ott semmi szvsz. -
dereksmart #637 Lehet grafikai crash. Engem nem dobál ki a küklopsz miatt. Telepakoltam tárolókkal, és így se crashel. Ami miatt viszont engem kidobált, hogy a kártyám nem bírta a direct3d11-et. 9-es verzióval kellett elindítani, azt pedig így lehet elérni. Ha régi kártyád van, sanszos hogy ez a gond.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/displayimageformodaldialog/?imageurl=http%3A%2F%2Fimages.akamai.steamusercontent.com%2Fugc%2F717541825163747070%2F55DCB0D303850EDE2DDE35D4DF09DD014165B9F5%2F -
kisiku #636 A "Camera world_pos" után a zárójelben lévő számok a koordináták, azaz: -838,3 , -685,7 (ez a mélység, azaz 685 méter mélyen vagyon itt) , -606,5
Majd küldök még képet, vagy videóra felveszem és felrakom a youtube-ra.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.27. 00:02:20 -
kisiku #635 Nem ott kell lemenni, holnap megadom a koordinátákat.A Floating Island-től egy kicsit keletre, lemerülsz Grand Reef-be és a ha elég mélyre jutsz, akkor Deep Grand Reef, majd Lost River és onnan még lefelé.A Research Facility-től "balra", el a Giant Cove Tree mellett, majd ott tovább, ahol van egy nagy síkság, mellette repedés, abba lemenni...huhh, inkább koordinátát küldök majd, meg képeket.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.26. 23:54:03 -
Zotya22 #634 Hol tudok lemenni az aktív láva biomba? Tudom hogy az Aurora orránál, de egyszerűen bármeddig merészkedek, nem találom.. az se könnyíti meg a dolgom hogy nem látni semmit. -
Zotya22 #633 Szép lelőhelyet találtál! :D
Én nemigen tudok játszani most, mióta meg van mind a három jármű, azóta folyamatosan becrashel a játék, vagy szimplán kiléptet. Meg volt ismét a Sunbeam lelövése, és kb 4x volt crash miközben a bázisom felé indultam a Küklopsszal.. -
dereksmart #632 Jó mondjuk gyakorlatilag mindent megölhetsz. Szegény kis kukucskálókat hogy sajnálom, mikor tartós ételt csinál belőlük a készülék. :D
Zotya: jah :D
Mondjuk hiányolom, hogy a fogas csuka kinyírása után nem ad valami értéket. Először például úgy akartam fogat szerezni, hogy kinyírtam egy olyat. Hát úgy nem adott. De persze ez még változhat. -
Pár újdonság, az új HUD a februári frissítésben érkezik.
Remélem ez nem bug :)))
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.24. 20:10:53 -
Bázisnak, bázis, csak nedves, valamelyik videóban láttam, hogy van száraz része is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem ebben van
Spoiler a Spoilerban
Fertőzés
-
Zotya22 #629 Igen, erre.:) Azt hittem hogy valami bazi nagy bázis a mélyben.:O -
Erre gondoltál ? Az egy bazi nagy akvárium lesz, kérdés a belevalót, hogy lehet majd elkapni, mert gondolom nem tojásból fognak kikelni a pici Levik. -
Norbertboy #627 Az a nagy hal vagy mifene durva lesz! -
Zotya22 #626 Nem tudom ki hogy van vele, de én pl. azt a bázist már nagyon várom a Sea Emperornál..:)
https://www.youtube.com/watch?v=tMXjjIg6NHw -
Desert #625 A CO-OP jó lenne, egyedül kicsit unalmas hosszútávon, meg ugye a Tengeralattjáróra is elvileg több fős személyzet kellene :)
Ezek az "új" állatkák, szerintem nem kellene már, egyelőre parkolópályára kerül nálam. -
DonPedro22 #624 Nem lehet tudni mikor lesz a Vive kontrollerekhez support? -
Újrakezdtem normál verzióban, ez a "demilitarizált társadalom" üzenete mikor az első "vajazókést" összehegeszted.
A kísérleti verziót mellőzöm a megjelenésig, több a bug benne mint tavaly, pakolják be az új cuccokat ész nélkül. A készítőknek van mit hegeszteni bőven, ha májusban piacra akarják dobni. Attól tartok-félek, hogy átesnek a ló másik oldalára a sok rajongói kívánság teljesítésével.
Olvasgattam a fórumokat, fejlesztői oldalt, de kicsit összezavarodtam, egyik helyen az van, hogy nem lesz co-op mod, a másikon meg azt írják lesz, akkor melyik az igaz ?
Találtam ezt a "Három (öt) kívánságműsort" nem Dévényi Tibi bácsival, a csövön
-
kisiku #622 Tudom, hogy benne van, be is mondja...én a koncepcióról beszélek, az hogy mit írnak a sztoriba, kutyát nem érdekli.
Nem kiegyensúlyozott.Vagy ne legyen erőszak (de akkor meg nem túlélős) vagy legyen, csak legyen esélyem is megvédeni magamat.
Mert így elvagyok vele, csak... -
Zotya22 #621 Valami kis reaper ami aztán a háziállatod lesz? :D
Én azóta újat kezdtem, egyenlőre nem volt vele baj, de azért várjuk ki a végét..:D -
dereksmart #620 Egyik PDA_ban benne van, hogy a cégünk mottója, hogy nem bántjuk az élőlényeket, ezért késen kívül nem adnak semmi gyilkos eszközt. Mondjuk a puska-kés kombo elég durva, meg is próbálok vele megölni egy reapert, hátha kiesik belőle valami loot. :D -
Valamit nagyon [email protected] (experimental), barlangok, mélyedéseknél láthatatlan fal van nem lehet beúszni, vagy ha netán sikerül akkor kifelé lehetetlen. Csikóhallal bementem egy mélyedésbe, egy ponton úgy beállt fixen, mintha dokkban lenne. A gyűjtögetés is bugos lett, nem mindig érzékeli a karakter előtt levő fémhulladékot, köveket. Nálam most felejtős lesz a napi frissítés. -
Zotya22 #618 Azt hiszem én törlöm a játékot és fel teszem újra. Ugyanis mentés utáni belépés, és volt-nincs víz. A látszat meg van, a halak is úszkálnak, de kiszállva a csikóhalból mindenhol zuhanok egy hatalmasat. Ezt nem értem.. -
Desert #617 Az új HUD nekem egyáltalán nem tetszik. Az a Ghost Leviathan "aranyos" így messziről :D -
kisiku #616 Egyre-másra jönnek az újabb kreatúrák, még nehezebb, még ellenségesebb legyen, de a te felszerelésed szart sem változik.Marad az átlátszó "megállító gömböt" lövellő puska, a hegymászó felszerelés, a vajazókés, a használhatatlan torpedó, az elektrosokk, ami persze nem szerelhető fel arra az eszközre, ami a legmélyebbre tud lemenni és a legnagyobb ellenségek ott vannak.
Mi a ge*i? Minden ellenem van, de nekem semmim nincs?Se egy rohadt szigony, amivel felnyársalhatom?Ha ez "high-tech-futurisztikus-túlélős" játék, tehát nem ősemberként vagyunk kiba*va egy szigetre, lásd ARK,stb,stb, mert ma egymás majmolása megy, akkor legyen már valami high-tech fegyver is...
Mindenkinek van fegyvere (fogak,karom,"bénító-lökéshullám",stb), csak nekem nincs?
Lezuhan egy high-tech űrhajó, és egy fabottal kell okoskodnom?Ezt a részt nagyon elb*ták.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.17. 09:20:43 -
kisiku #615 Mint az X-Rebirth-ben...kinyírod a Xenon I-t, majd 26-28 perc múlva megjelenik az új (asszem ennyit mértem stopperrel) 
Nyilván azt nem akarják, hogy mindent kinyírhass, mert akkor könnyű lesz a játék, egyébként egyetértünk, köcsögség.
Nekem inkább az a bajom, hogy már rég nincs egyensúly. Azaz, minden ellenséges veled szemben, neked meg van egy vajazókésed vagy a menekülés ellenük...
Korábban kifejtettem, ha erőszakot vittek a játékba, akkor már végig kell csinálni, tehát meg kell adni a játékosnak a lehetőséget, hogy megvédje magát.S nem egy fabottal vagy egy vajazókéssel...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.17. 09:11:35 -
Ilyen lesz az új HUD NEW HUD
Tervezet új lény
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.17. 03:32:25 -
Az oké, hogy fejlesztés alatt van, de az már kicsit gáz, ha kinyírom a Reapert nem egész két perc múlva feléled (?????)
Lehet nem tökéletes a fordítás, azért hasznos sok embernek, nővény-állatvilág leírások, pda szövegek stb. -
dereksmart #612 Mondjuk sokat dobna a játékélményen, ha a reapereknek kiszámíthatatlan lenne a mozgása, és mondjuk a sekély víz kivételével bárhol úszkálhatnának. Más lenne a feelingje egy éjszakai visszatérésnek a bázisra. :) -
kisiku #611 Az utolsó képen, milyen fordítás az hogy "önvizsgálat? :)
Na ezért játszom inkább az angollal...
A tüskét lövő növényke (Tiger Plant) mindenkit sebez, téged is, legalábbis eleddig így volt.Egy időben én arra használtam, hogy a Koosh Zone-ban épített bázisomat körülvettem vele, mert elég sok Shocker alias Ampeel keringett ott és idegesített.Ekkor még volt hullámgenerátor á lá palatinus strandfürdő, és azokkal odébb löktem őket.
Azok a nagy lebegő Leviathan-ok néha hibásan mozognak még.Van hogy egy csoportban van egy tucat, van hogy repülnek (!), van hogy összevissza lebegnek.
A Reaper viszont más téma.Nekem csak akkor kóborolt el, amikor megverekedtem vele és megfutamodott.Az hogy noclip módban működnek, nekem már természetes.
Én is írtam, s a fejlesztők is, hogy experimental módban sokkal több bug van, mint a "hivatalos" normál játékban.
-
Desert #610 Nálam igen, korábban írtam is. Még a "halacska" is ott kergette a farkát ahová a mentőkabinom érkezett a sekély vízben. -
Valakinél előfordult ilyen ?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Érdekes de a bázisnak semmi baja, zátonyhát nem nyomta össze, erre lubickolt és zátonyra futott, rajta feküdt, fickándozott vagy két-három napig, (ingame időben). De amikor a kiskertembe ültettem tüske köpködő bokrot, valahányszor kimentem valami cuccért, jött a sortűz egyből, karakter nem sérül (azért mert a kertemben van?), viszont a bázis olyan lett mint a szita, alig bírtam befoldozgatni.
Pirikének sem sikerült porrá zúznia. Kis Piroskánk hirtelen bukkant fel, a tengerfenékből(?) lőtte ki magát pont előttem, épp anyagbeszerző körútról hazafele tartottam, mint látszik elkísért hazáig, és valószínű jól érzi magát itt nálam, nem látszik rajta, hogy távozna. A legtöbb képet a mentőkabin tetejéről csináltam, és hozzátenném nem cheatelek, ez így spontán történik, valamit nagyon át(el)írtak a napi frissítésben.
(Ha szárazon van a karakter akkor sem sérül(?), kivéve a kicsi egyszemű ugrálós ráktól. Zátonyhátról akkor vagdostam a tüske köpködősből) Bocs a sok képért
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.16. 10:18:29 -
Találtam egy poszteres "modot", akit érdekel.
new ingame posters -
Desert #607 Arra keresd, ahol a homokos talaj és a kúszószőlős váltja egymást, több lejárat is van. -
dereksmart #606 Régebbi kártyával nyomulóknak grafikai alapú crash-re van megoldás. 1 órája játszom, és nem dobott ki, miközben előtte olyan 3 percenként.
Az a probléma, hogy a direct3D 11-et nem támogatja a kártya, és 9-es verzióval kell elindítani, mégpedig ilyenformán:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/displayimageformodaldialog/?imageurl=http%3A%2F%2Fimages.akamai.steamusercontent.com%2Fugc%2F717541825163747070%2F55DCB0D303850EDE2DDE35D4DF09DD014165B9F5%2F -
Zotya22 #605 Mi a franc? :O Ezt nem is tudtam.:D Azt hittem hogy csak a szigeten van bázis. Pár széket meg asztalt és szekrényt találtam lent ezeknél a rózsaszín gombáknál, de bázist nem.