3340
  • kisiku
    Egyre-másra jönnek az újabb kreatúrák, még nehezebb, még ellenségesebb legyen, de a te felszerelésed szart sem változik.Marad az átlátszó "megállító gömböt" lövellő puska, a hegymászó felszerelés, a vajazókés, a használhatatlan torpedó, az elektrosokk, ami persze nem szerelhető fel arra az eszközre, ami a legmélyebbre tud lemenni és a legnagyobb ellenségek ott vannak.
    Mi a ge*i? Minden ellenem van, de nekem semmim nincs?Se egy rohadt szigony, amivel felnyársalhatom?Ha ez "high-tech-futurisztikus-túlélős" játék, tehát nem ősemberként vagyunk kiba*va egy szigetre, lásd ARK,stb,stb, mert ma egymás majmolása megy, akkor legyen már valami high-tech fegyver is...
    Mindenkinek van fegyvere (fogak,karom,"bénító-lökéshullám",stb), csak nekem nincs?
    Lezuhan egy high-tech űrhajó, és egy fabottal kell okoskodnom?Ezt a részt nagyon elb*ták.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.17. 09:20:43
  • kisiku
    Mint az X-Rebirth-ben...kinyírod a Xenon I-t, majd 26-28 perc múlva megjelenik az új (asszem ennyit mértem stopperrel)

Nyilván azt nem akarják, hogy mindent kinyírhass, mert akkor könnyű lesz a játék, egyébként egyetértünk, köcsögség.

Nekem inkább az a bajom, hogy már rég nincs egyensúly. Azaz, minden ellenséges veled szemben, neked meg van egy vajazókésed vagy a menekülés ellenük...
    Korábban kifejtettem, ha erőszakot vittek a játékba, akkor már végig kell csinálni, tehát meg kell adni a játékosnak a lehetőséget, hogy megvédje magát.S nem egy fabottal vagy egy vajazókéssel...
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.17. 09:11:35
  • dimre
    Ilyen lesz az új HUD NEW HUD

Tervezet új lény

Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.17. 03:32:25
  • dimre
    Az oké, hogy fejlesztés alatt van, de az már kicsit gáz, ha kinyírom a Reapert nem egész két perc múlva feléled (?????)
    Lehet nem tökéletes a fordítás, azért hasznos sok embernek, nővény-állatvilág leírások, pda szövegek stb.
  • dereksmart
    Mondjuk sokat dobna a játékélményen, ha a reapereknek kiszámíthatatlan lenne a mozgása, és mondjuk a sekély víz kivételével bárhol úszkálhatnának. Más lenne a feelingje egy éjszakai visszatérésnek a bázisra. :)
  • kisiku
    Az utolsó képen, milyen fordítás az hogy "önvizsgálat? :)
    Na ezért játszom inkább az angollal...

A tüskét lövő növényke (Tiger Plant) mindenkit sebez, téged is, legalábbis eleddig így volt.Egy időben én arra használtam, hogy a Koosh Zone-ban épített bázisomat körülvettem vele, mert elég sok Shocker alias Ampeel keringett ott és idegesített.Ekkor még volt hullámgenerátor á lá palatinus strandfürdő, és azokkal odébb löktem őket.
    Azok a nagy lebegő Leviathan-ok néha hibásan mozognak még.Van hogy egy csoportban van egy tucat, van hogy repülnek (!), van hogy összevissza lebegnek.
    A Reaper viszont más téma.Nekem csak akkor kóborolt el, amikor megverekedtem vele és megfutamodott.Az hogy noclip módban működnek, nekem már természetes.
    Én is írtam, s a fejlesztők is, hogy experimental módban sokkal több bug van, mint a "hivatalos" normál játékban.
  • Desert
    Nálam igen, korábban írtam is. Még a "halacska" is ott kergette a farkát ahová a mentőkabinom érkezett a sekély vízben.
  • dimre
    Valakinél előfordult ilyen ?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Érdekes de a bázisnak semmi baja, zátonyhát nem nyomta össze, erre lubickolt és zátonyra futott, rajta feküdt, fickándozott vagy két-három napig, (ingame időben). De amikor a kiskertembe ültettem tüske köpködő bokrot, valahányszor kimentem valami cuccért, jött a sortűz egyből, karakter nem sérül (azért mert a kertemben van?), viszont a bázis olyan lett mint a szita, alig bírtam befoldozgatni.

Pirikének sem sikerült porrá zúznia. Kis Piroskánk hirtelen bukkant fel, a tengerfenékből(?) lőtte ki magát pont előttem, épp anyagbeszerző körútról hazafele tartottam, mint látszik elkísért hazáig, és valószínű jól érzi magát itt nálam, nem látszik rajta, hogy távozna. A legtöbb képet a mentőkabin tetejéről csináltam, és hozzátenném nem cheatelek, ez így spontán történik, valamit nagyon át(el)írtak a napi frissítésben.
    (Ha szárazon van a karakter akkor sem sérül(?), kivéve a kicsi egyszemű ugrálós ráktól. Zátonyhátról akkor vagdostam a tüske köpködősből) Bocs a sok képért

Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.16. 10:18:29
  • dimre
    Találtam egy poszteres "modot", akit érdekel.
    new ingame posters
  • Desert
    Arra keresd, ahol a homokos talaj és a kúszószőlős váltja egymást, több lejárat is van.
  • dereksmart
    Régebbi kártyával nyomulóknak grafikai alapú crash-re van megoldás. 1 órája játszom, és nem dobott ki, miközben előtte olyan 3 percenként.
    Az a probléma, hogy a direct3D 11-et nem támogatja a kártya, és 9-es verzióval kell elindítani, mégpedig ilyenformán:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/displayimageformodaldialog/?imageurl=http%3A%2F%2Fimages.akamai.steamusercontent.com%2Fugc%2F717541825163747070%2F55DCB0D303850EDE2DDE35D4DF09DD014165B9F5%2F
  • Zotya22
    Mi a franc? :O Ezt nem is tudtam.:D Azt hittem hogy csak a szigeten van bázis. Pár széket meg asztalt és szekrényt találtam lent ezeknél a rózsaszín gombáknál, de bázist nem.
  • kisiku
    Évtizedek óta azt használom, a HyperX az Kingston...csak már al-márkát csináltak belőle.Nekem eddig még nem volt soha bajom egyikkel sem, igaz én csak végső esetben tuningolom a gépem, beleértve az összes alkatrészt.Mindig olyan gépet építek, ami tuningolható, de igazából soha sem húzom, csak a vége felé, amikor már a proci kezd gyengülni, s hogy ne vegyek újat, kihozom belőle, amit tud, de mindig csak gyártói beállításokkal.
    Ráadásul túlhűtöm és "túltápozom" a gépet, mert ez kb olyan, mint az 1.4-es motor és a 2.4-es motor.Mindkettő tud 200-zal repíteni, csak az egyik szarrá megy előbb, a másik meg nem.A kicsi motor - gondolja az ember - kevesebbet fogyaszt, mint a nagy, de nem így van, mert a kicsit jobban nyomod, hogy menjen.

De vissza a játékra: valahol egyik spoiler-emben leírtam, hogy mit hol talál az ember, főleg az elején, amikor még rá vagy szorulva.Majd meg is nézem melyikben írtam.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.15. 18:32:06
  • Desert
    A sajátod ahol kezded a pályát.
  • Zotya22
    Bízom benne, remélem megérte az árát.) Bár Kingston Hyperx, sokan dícsérik, és eddig én is meg vagyok vele elégedve.:)
    Melyik mentőkabinnál találom ezt? Eddig követtem a rádióadón leadott koordinátákat, de a szigetre menet megtaláltam a 19-es mentőkabint is, egy bazi nagy ronccsal a közelben.
    Egy sokkolót akkor lehet hogy csinálok én is.:D
  • Desert
    Láttam egy hasonlót cirka 900-1000 méter körül, a csikóhal csak addig bírta, szétrobbantotta a nyomás :D
    A hajót nem építettem még meg, a Lépegetőt megnéztem már, de még hiányoznak a karjai.

#600 Zotya22, Remélem tovább bírja majd ez a RAM-od :) Voltál már a mentőkabin közeli bázison lent? Ott is vannak néha jó cuccok. Én ott találtam elsőre a módosítóállomást, aztán az atomreaktor 2 darabját.
    Jó cucc az a védekezésre alkalmatos "sokkoló", a halacska simán elengedett :D
  • Zotya22
    Újból nekivágtam a dolognak, megérkezett az új ram is a gépbe, így ismét 8gigán döcög a dolog.:) Eddig maximum 600 méterig merültem a csikóhallal, még a lépegető és a Küklopsz ami hiányzik, illetve ezek moduljai. És végre, meg leltem a beltéri atomreaktort is!
  • kisiku
    Annyira nincs mélyen...kb 1000-1200 méteren...múltkor raktam be képeket..ja meg is van:

• Desert
    A végén a bolygó túloldalán találjuk magunkat :D
  • kisiku
    Igen, fog kelleni.Ha jól emlékszem, mélyen a Disease Research Facility-ben.
    Vagy az erőműben...ami még mélyebben van és elég nehéz odajutni.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.15. 09:09:36
  • dimre
    Köszi , utána megtaláltam véletlenül.
  • Desert
    Találtam egy Narancsszín ereklyét, ez is kell majd a mélyben?
  • Desert
    Kipróbáltam a Csikóhal védelmi rendszerét és tökéletes a nagy halacska ellen
  • Norbertboy
    Jobb egérrel.
  • dimre
    Egy kis segítség kellene, az elemes sikló, csikóhal vílágitását melyik gomb vagy kombóval lehet ki/be kapcsolni. Úgy emlékszem régebben lehetett, végig próbáltam a gombokat, de semmi reakció.
  • Desert
    Kicsi is és mekkorát tud harapni..
  • dimre
    Nem játszottam vele tavaly szeptember óta, vannak új élmények bőven, bizom, hogy marad a kreatív aktívitás a készítőknél.
    Ez a kis aranyos tetszett a legjobban, babónázóan szép (hogy rohadjon meg).
  • kisiku
    Ha megjavítod, akkor bemondja, hogy néhány nap múlva helyreáll a dolog és akkor már nem kell.De akkor már nem is kell, mert mindent felfedeztél...én legalábbis így szoktam.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.12. 21:02:35
  • Zotya22
    Mikor meg volt már javítva, illetve meg volt az erősebb búvárruha, akkor nem jelzett hogy veszélyes lenne a sugárzás a közelben.:)
  • Desert
    Ha az Aurórát megjavítjuk csökken a sugárzás annyira, hogy már nem kell a ruha?
  • Zotya22
    Ééés meg lett a módosító állomás! Végre! :) Az alien ágyúnál volt, 300m alatt.
  • Desert
    Most láttam egyik gameplayben a taszítóágyút, laza :D
  • Zotya22
    Márpedig akkor a másik 4-est is kiveszem ha megjön a 8gigás, nekem ne lassítsa itt a dolgokat.:D
    Igen, kész van minden. Elvileg négy kar van, de egyenlőre csak a torpedóvető kar darabkái lettek meg teljesen. A vonzóágyút szoktam, nagyon zabálja az elemet, Aurorán jól jött, viszont a sztázis puskát még nem használtam eddig egyszer sem.:)
  • Desert
    De elindul, az alaplap (bios) a lassabbhoz állítja be a dolgokat :)
    Jobb, ha kettő azonos van, dualba.

Neked sikerült akkor megcsinálni minden járművet már, igaz?
    Lépegetőhöz 4 fajta kar van?

A stázis puskát meg a vonzóágyút szoktad használni?
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.10. 17:18:55
  • Zotya22
    Bocsi a külön hsz miatt..
    De most a 4gigával még (lekopogom) nem fagyott egyszer sem.:D
  • Zotya22
    Elvileg igen. Nem vagyok számítógép zseni, de szerintem úgy el sem kellett volna indulnia, passzolom.
  • Desert
    Két különböző sebességű ramod volt?
  • Zotya22
    Ismerős megnézte a rossz ramot és a gépet. Annó, kb másfél éve csomagban vásároltam a gépet. Egy Asrock alaplap van benne, és mint kiderült, nem megfelelő ramot tettek bele. 1066Mhz a legkisebb ramok közül, amit támogat, és azok az igen okosak 798Mhz-s ramot tettek bele, legalábbis egy darab a kettőből ilyen, a másik kompatibilis. Azon csodálkozok hogy eddig bírta egyáltalán, vagy hogy más baj nem lett. Mindenesetre most tötyög 4GB-vel, de jövőhéten érkezik egy megfelelő Kingston ram, jó lesz az bele.:)

Bár 4gigával nehezen fog szaladni a subnautica.:D
  • Desert
    Végre megvan a módosító állomás (Fabrikátor v2.0) s megleltem az atomreaktort is. Urán van ólom van, össze is dobom még ma :D
  • Desert
    Ismerem már ennyire ezt a játékot is :)
    A mélytengeri gombát szétvágva a késsel szétrobbantotta a bázis falát :D Nem gyenge vízbetörést okozott.
    Azóta messze rakom le a bázistól.

Hiába a Rebreather nagy mélységben akkor is hamar elfogy a levegő.
    A módosító állomást egyelőre nem lelem.
    Lava Zone? Arra még nem jártam.

Kifagyott a progi visszalépve látom kettő kés van nálam egyik 0%, és ez nem akar eltűnni hiába vágok bármit, másik 38% az eltűnik, ha leesik 0%-ra.
    Ahogy látom egy átlagos kés 100 vágást bír.