3340
  • kisiku
    Folytassuk:

- A Cyclops olcsóbb lett.
    - A Seamoth meg lassabb és szerkezete olyan mint egy papírmasé, azaz egy 5 cm-s haltól is megsérül.
    - Az Adv.Wiring Kit drágább lett, a Platform szintén.
    - A Scanner Room, a Modification Station és a Mobile Vehicle Bay darabjait vagy ötvenszer megtaláltam.Mindegy, ez ingyen titánium.
    - Apropó titánium: vagy jó helyre "sorsolt" indulásnál vagy a bugoknak és a Stalker-eknek köszönhetően gyakorlatilag végtelen mennyiségű roncs van, amit átalakíthatok titániummá.
    - Természetesen újra előkerültek a régi bugok, mint pl a kinyithatatlan Databoxok, a roncsokban újra kinyitandó-kivágandó ajtók, függetlenül attól, hogy már egyszer megcsináltad. A Reaper már nemcsak átúszik a textúrán, nálam megjelent egyszer a mentőkomp mellett is, igaz, el is tűnt gyorsan. Mountains-nál ugye a löveg mögött úszik egy, immár a "hegyen átúszva" megjelenik melletted (!)
    - A karakterünk mozgása még mindig szánalmas és darabos.
    - Ha már mozgás: ööö, tipikus 3D-s PC-s játék hiba, textúrába beragadunk, én már akadtam el sziklában, növényben is.
    - Könnyebben és előbb hozzájutunk épületekhez és tárgyakhoz.
    - A játékban töltött időt rosszul mutatja. Kb 3 órát játszottam, de a mentésben 14 óra játékidő szerepel.

Egyéb(kötekedések és fikázások):

- Miért ordít egy hal a víz alatt, főleg tigris hanggal?
    - Ha egyszer nincs áram egy roncsban, miért szikrázik a kábel és mi miért sérülünk tőle? És ha már sérülünk, miért csak akkor, ha közvetlenül hozzáérünk? Itt nem vezeti a víz az áramot? Ha meg vezeti, akkor miért nincs rövidzár és üti ki önmagát?
    - Miért "fúj a szél" a víz alatti bázisunkban? A növényeink ugyanúgy mozognak, mint a szárazföldön...
    - Hova tűnt Damon Hill?

Folyt.köv.
  • kisiku
    Akkor nézzünk pár dolgot képekben:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az eddigi Aluminium Oxide Crystal át lett nevezve "Ruby"-nek, azaz rubinnak.

Erről eszembe jut az alábbi filmrészlet:

Ilyenek azért a megjelenés előtt már ne legyenek.Megjelenés?Ja, majd 2 éva múlva!

Mint ahogy ilyen se legyen:

Folyt.köv...
  • kisiku
    No, megint kezdtem egy új játékot, számszerűen huszonharmadszor, de mint előzőleg is mondtam nem változott semmi észrevehetően.
    Módosították egyes építhető tárgyak összetételét. Bekerült az eddig szinte kihasználatlan Ólom/Lead az építőanyagok közé.Természetesen már ritkábban található. Az üveges szekrényhez már nem üveg kell hanem kvarc, a Seaglide-hoz is kell ólom,stb. Még jó hogy nem kezdtem el írni a játékról, mert minden anyagszükséglet megváltozott. Sajnos továbbra is vannak szkennelhető töredékek, amelyeket hiába szkennelsz be, semmi nem történik. A lények nem változtak, ugyanolyan szar a mozgásuk, viselkedésük,átmennek a talajon,stb. Az Osiris-ben üldöznek a lények, itt nem. Került bele alap tutorial, meg valamivel több a hangos narráció, habár koránt sincs minden üzenet felolvasva. Nem foglalnak helyet az inventory-ban az egyes segélykérő üzenetek és korábban hozzájuthatunk fejlettebb felszereléshez.
    A zene még mindig akadozik, azaz egyik mozdulatnál még van zene, majd hirtelen eltűnik.
  • Desert
    A tervek változnak folyton.
    Várom már mikor építhetem meg a raketa, de eddig csak kozmetikázás megy.
  • kisiku
    Kicsit belenéztem, semmi nem változott az utóbbi hónapokban, ám mégis egyre többet tölt le hozzá és csak dagad a mérete.
    Ja de!Változott...a felvehető tárgyak ikonjai, a Cyclops upgrade ablak és a...meg a...aztán a ... mást nem látok. A Reaper-nek szarabb lett a mozgása,darabos, még mindig "átsiklik" noclip módban a textúrán...
  • Desert
    Szia!
    A roncsok koordinátáit a Wiki-ben találod meg, a keresett csáklyázó kar wiki szerint:
    (Grand Reef, Underwater Islands, Dunes, Mountains)
  • GodiGisel
    Halihó!

Már egy ideje követem ezt a fórumot, de most írok ide először. Szóval nagyon tetszik a játék, ahogy jöttek a frissítések, már többször újrakezdtem, csak mindig félbe hagytam más-más okból. A mostani mentésemmel lejutottam Lost River-ig, de tovább nem mentem mert azt olvastam , hogy kellene a Prawn csáklyázója (Grappling Arm) majd a további lávás részre, ahol még soha nem jártam, csak videóban láttam egyszer-kétszer.
    Szóval abban szeretnék segítséget kérni, hogy ugyan merre van ehhez a "recept", mert én eddig a Mountain egyik roncsánál (Mushroom Foresthez közel), találtam egy darabját, és még egy másik kellene. Már megvan a torpedo kar is, ipari ágyú, fúrófej is... Ha minden igaz van egy másik roncs is a területen, csak félek felkeresni :D Így is elüldöztek onnan elég hamar xD
    Korábbi frissítésben megtaláltam, de most nem... és már nem tudom hol keressem, mert majdnem mindenütt jártam, kivétel asszem három helyet: A dűne egyik roncsát (Az egyiknél néztem, de semmi nem volt), a Mountain másik roncsot, illetve a Bulb Zone egyik roncsot. Ezek közül egyiket sem tudom merre van még, de most valszeg megyek majd ez utóbbi helyre felkutatni, de ha ott sincs akkor ha lehet kérnék tippet, hogy merre lehet még, ahol nincs reaper, mert nagyon nem akarok visszamenni se a Mountainhez, se a Dűnébe.
    A subnautica wiki részlegét is néztem a kommenteket, de nem találtam erre vonatkozó adatokat. Hátha valaki itt tud segíteni. Köszi.
  • lonvard
    Nem baj, én örülök, hogy még csiszolják, töltik tartalommal.
  • Desert
  • kisiku
    Az mit jelent hogy lett agya? Már nem akarja megenni a Cyclops-t?
    Vagy üldöz? Esetleg nem jön ki a textúrából?

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.10.18. 08:20:37
  • Desert
    Húzzák, mint a rétest.
    Addig elrodeozom a Reaper hátán
    Legutóbb mikor néztem az infóját már lett agya, igaz kicsi, de lett.
  • kisiku
    Nahát!Megint nem tudják tartani ez előírtat? Valahogy úgy éreztem már...én négy éve szopom be a megjelenést.
  • Desert
    Januárban jelenik meg a teljes verzió.
  • Hunter of Deer
    alakul :)
    Remélem sok cucc kell majd a rakéta megépítéséhez, mert ha nem akkor az Emperor utáni rész már rövid lesz.
    akkor az ionbattery és ionpowercellnek sem lesz sok értelme és a kifogyhatatlan ionkristálynak sem, főleg hogy olyan mélyen találni meg őket...

szerk: ahh most nézem wikin, ha tényleg csak ennyi minden kell a rakétához akkor .....
    Pedig videó alapján nem kis dög lesz...
    Ennyi erővel igazán tehetnék "könnyebben" elérhető helyre is az ionbattery és cella tervrajzot, mert kb így már nincs értelme használni őket.
    mind1 majd meglátjuk mi lesz, de én kicsit több összetevőre számítottam a rakéta építéshez.
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2017.10.13. 18:58:51
  • Desert
    A kódot kaptuk meg az ajtóhoz a platform még nem épül meg.
  • Norbertboy
    Ezek szerint el lehet menni a bolygóról.
  • Desert
    No ez a pillanat is eljött...
  • kisiku
    Osiris sokkal szebb és élvezhetőbb.Tudom, hogy megvan neked is. Nekem meg régóta ott van a beszerzendő listán az Empyrion és az Eden Star is, de tényleg az Empyrion az kockablokkos Space Engineers. Az "Űrmérnökök" meg is van, csak nekem az már túl összetett.
    Az Osiris meg olyan, mint a Subnautica, csak az űrben, szárazságban vagy rohadt hidegben.
  • MarkBlade
    Nézz be a fòrumàba. Amiket ott írtak meg ami videòt néztem egy butított space enginersbe öntött minecraft space.. Az nem bejövős.. :(
  • Norbertboy
  • Caliph
    Empyrion galactic survivalt próbálta már valaki? szintén építős túlélős,több bolygó stb
  • dereksmart
    Moonpoolok elárasztva, illetve az egyik laboratóriumnak összerakott helységembe beleapplikált a játék egy óriási sziklát. Nem lóg ki belőle, pontosan illeszkedik, mintha a berendezés része lenne. Remélem nem ez volt az a fejlesztés, amiért az utóbbi hetekben dolgoztak! :D
  • Desert
    Újabb frissítés, újabb terv változások.
  • dereksmart
    Egy korábbi mentésemben volt egy olyan beütésem mikor eljutottam odáig, hogy le kell menni a lávába a szörnyhöz, hogy csak a lépegetővel megyek. Csomagtartójába bepakolok egy moonpool-elemtöltő-2 hőgenerátor-víztisztító-ágy-fabrikátor-dinnyemag alkatrészeket, és majd az lesz hogy sétálok, és ahol gondolom, leverem a moonpoolt, rákötöm egy lávára, alszom benne egyet, közben termesztek egy kis dinnyét, feltöltöm az elemeket ha kell, aztán felpakolok, megyek tovább. Végül nem csináltam meg, mert elcsesződött az a mentés egy frissítés után. De majd most! :D
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.10.04. 09:53:34
  • kisiku
    Dinnyét lehet másutt is találni a szigeten. Ha késsel szüreteled, akkor a magjait kapod meg.
    Nagyon mélyre szoktam építkezni, de nem a lávába, mert az ott felesleges szerintem, de legalább végtelen energia van, ha thermal generator-t építesz.
  • Desert
    Az egy korábbi videó a rakétaplatformról, a tervekhez még nem jutunk hozzá.
    Dinnye van több is a szigeten, máshol nem találkoztam vele.
    Lent én csak egy ideiglenest építettem, míg a lépegetőhöz meglett a fejlesztés két modulja.
  • Hunter of Deer
    Végig lehet már játszani a játékot? csak mert láttam olyan videot youtubeon és ott megepitette a platformot + a raketat vagy 3 reszbol. Meg sose jutottam el odaig :) meg a lava castleba se voltam, de a mostani uj profilommal mar lassan lejutok oda.
    Dinnyét a szigeten kívül (1 ültetvény) lehet még valahonnan szerezni? csak mert jó lenne a Cyclopsba ültetni, hogy ha olyan mélyre kell lemenni.

Érdemes amúgy odalent építeni bázist?
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2017.10.02. 21:40:24
  • kisiku
    Na jó, de a ríper is olyan cuki!Mint a Finding Nemo-ban a cápa...olyan cuki, ahogy vicsorog...
    Tartalmilag megfelelő a 10 évesnél idősebbeknek, de nekem már nem...ezért is játszom az Osiris-szel...ott sokkal nehezebb összegyűjteni mindent és ott építhetek automata löveget,meg pajzsot is, mert megtámadják a bázisomat és engem is.
    Itt nem tudok, mert "cukisodik" a játék.

Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.10.02. 15:37:15
  • Desert
    A homokcápa a tigris üvöltéssel meg a Reaper hangja vs cukihal
    Előbbiektől távol maradni érdemes, utóbbi aranyos!
  • kisiku
    ESRB 10+....ez sok mindent elárul.Ezt a játékot ovisoknak csinálják, amolyan édi-bédi-cukira...ezért a pacsizó-cukihal.

ESRB 10+: "Tartalmilag lehet, hogy nem megfelelő 10 évesnél fiatalabb gyerekeknek. A játékok tartalmazhatnak több mese-szerű elemet, kitalált vagy mérsékelt erőszakot, szókimondó szövegeket, animált vért és/vagy kétértelmű témákat"

Csodálom, hogy még nem a Disney csinálja és hogy film nincs belőle, habár valami Lego-s ötletet már benyomtak.
  • Caliph
    hát ezen még lehetne segíteni pl egy olyan beállítási móddal hogy x órád van teljesíteni a gyógyulás részét ,ha nem akkor meghalsz a fertőzésben :) De kötelezővé semmiképp nem tenném :D
  • dereksmart
    Van még mit balanszálgatni. Szerintem az elsősegély se csak úgy a falból fog teremni.

A sztori számomra zavaros, az ágyú után magunkra vagyunk hagyva, fedezzük csak fel szépen az idegen létesítményeket, és az azokban lévő infóval kacsázzunk egyik helyről a másikra. Ez nekem azért jó, mert rengeteg időm van építkzeni, felfedezni, mondván hogy magamra maradtam, és azt csinálok amit akarok. Ha folyton küldetésekre hajszolna, akkor nem lenne meg ez a feeling. De persze én is igényelek egy ennél valamivel szorosabb forgatókönyvet. :)
  • Desert
    Van már tovább az ágyú leállítása után a történet?
    Eddig csak azt látom, hogy folyton változik az tervrajz.
    Pl volt olyan, uszonyhoz rostháló kellett, ez már visszatért 2 szilikon gumira, de az eü csomag is fehérítő nélküli rostháló csak. az élőhely építő chip helyett már fejlett kábelkészletet akar.
  • waldaran
    Persze mire az orvény odaér és beindul rendesen addigra semmi nincs ott ahol volt.
    Esetleg itt is nézelődhetsz hátha írnak valamit.
    wiki
  • kisiku
    Olyasmi, mint az early access jelentés nincsen, de a Subnautica Roadmap-ot végignézve esetleg. Válassz a különböző témákból és akkor talán megtalálod, mit is csinálnak éppen.
    Jelenleg Október 31. a megjelenési dátum.
  • kisiku
    Lehet őket lövöldözni kavicsokkal, de a nagyobb kövek/kavicsok kevésbé repülnek, a kisebbek meg sz*rt sem érnek ellenük.
    A torpedóból az egyik halálos, a másik nem. Az alap az egy örvényt generál, ami a közeli dolgokat beszívja, majd nagy erővel odébb dobja/löki
    A másik gázt robbant, olyat, mint amit a Gasopod lövell. Ezzel már lehet a kisebbeket aprítani, de ez sem nuke...

Persze, ki lehet (kell) kerülni ellenségeinket, de már annyi helyre raktak, hogy szinte lehetetlen. Az eddig békés Grand Reef-be is tettek, de mi a tökömnek??
    Az Osiris-ben legalább csákánnyal/machete-vel/puskákkal vagy robotágyúval is széttrancsírozhatom az ellenfeleket, holott ott is a legegyszerűbb megoldás, ha elkerülöm őket. Én már sokat szomorkodtam, hogy nincs kiegyenlítve a játék ezen része, mert ha már erőszakot vittek bele, akkor ne egyoldalú legyen.
  • Hunter of Deer
    Nincs valami oldal ahol meg lehet nézni hogy az Experimentalba miket pakolgatnak bele? jönnek itt 200-300 megas patchek naponta, de nem tudom mik. viszont az már jó hogy az Auróra izzó része nem látszik a Csikóhalból állandóan :)
  • waldaran
    Valami nagyobbra gondoltam. :) Annyira alap a kishalak fogdosás, hogy....
  • dereksmart
    Hát a kishalak, amiket zabálunk. :)
  • waldaran
    Hasznot? Melyik az te? A torpedót már megnéztem, de használhatatlan. Talán a gázos ami egy hangyabokányit.