Subnautica
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mikor említetted a kaput, én arra gondoltam ami a fegyver alatt van, de ez másik a hegyen.
Lehet ahhoz is lesz vagy van egy aktiváló valahol ?
Ezzel a verzióval nekem is meggyűlt a bajom, mikor elfelejtem menteni az aktuális állást és visszatöltve látom, hogy hoppá nem volt egy sem. Több hely felkutatása, tárgyak szkennelése vész kárba, a kedv meg elhagy.
Lehet ahhoz is lesz vagy van egy aktiváló valahol ?
Ezzel a verzióval nekem is meggyűlt a bajom, mikor elfelejtem menteni az aktuális állást és visszatöltve látom, hogy hoppá nem volt egy sem. Több hely felkutatása, tárgyak szkennelése vész kárba, a kedv meg elhagy.
Hát ja...
Jártam én is ott.Kéne újat kezdenem megint, az elejétől, immáron az lenne asszem a 12, újrajátszásom, de inkább várok még a megjelenésig.Szeretném, ha meglenne a "vááóó" érzés és a felfedezés+sikerélmény érzés, még úgy is, hogy már majdnem mindent tudok és ismerek.Ez a korai hozzáférés "átka". Nem akarom, hogy azok az érzések, amik végig bennem voltak a játékkal kapcsolatban elvesszenek, ezért inkább csak követem a fejleményeket.
Jártam én is ott.Kéne újat kezdenem megint, az elejétől, immáron az lenne asszem a 12, újrajátszásom, de inkább várok még a megjelenésig.Szeretném, ha meglenne a "vááóó" érzés és a felfedezés+sikerélmény érzés, még úgy is, hogy már majdnem mindent tudok és ismerek.Ez a korai hozzáférés "átka". Nem akarom, hogy azok az érzések, amik végig bennem voltak a játékkal kapcsolatban elvesszenek, ezért inkább csak követem a fejleményeket.
Tiszta Sliders 😊
Messze az Aurora
Az a bizonyos kapu
Üzemanyag
Utazás
Érkezve a Szigetre
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Messze az Aurora
Az a bizonyos kapu
Üzemanyag
Utazás
Érkezve a Szigetre
A küklopsz végnapjai (tervezet)
https://www.youtube.com/watch?v=dnxR4ZjiPSA
X universe Home, sweet home
Kerestem az Inaktív lava zone-t video alapján mentem, koordinátát is mutat, de nekem nincs ott semmi. Pedig emlékszem korábbi verzióban jártam ott.
Narancs ereklye nyitotta

Lehoztam egy ereklyét, hogy hozzáférjek a kapu mögötti részhez, erre közli másik bázis 1200 méter mélyen..
Mehetek haza építeni Küklopsz meg lépegető.
Mehetek haza építeni Küklopsz meg lépegető.
Amúgy tegnap kipróbáltam úgy egy hónap kihagyás után.Fagyni nem fagy egyáltalán, de a sok töltés és az e miatti lag/akadozás idegesítő. Azért kíváncsi lennék, hogy akkor meg mit tölt hosszú percekig egy mentésnél, ha utána meg akadozik?
Logika szerint nem úgy működnek ezen programok, hogy a modelleket, textúrát, beállításokat, pozíciót stb-t betölti a ram-ba, majd amikor végzett velük (tehát már játszol), onnan olvassa vissza?
Akkor inkább ne töltsön egy órán keresztül, hanem adja be a játékteret és ott akadozhat.
Jó tudom, még mindig nincs optimalizálás és még fejlesztés alatt is van...de azért egy műfelháborodást megengedhetek... <#nyes>#nyes>
Logika szerint nem úgy működnek ezen programok, hogy a modelleket, textúrát, beállításokat, pozíciót stb-t betölti a ram-ba, majd amikor végzett velük (tehát már játszol), onnan olvassa vissza?
Akkor inkább ne töltsön egy órán keresztül, hanem adja be a játékteret és ott akadozhat.
Jó tudom, még mindig nincs optimalizálás és még fejlesztés alatt is van...de azért egy műfelháborodást megengedhetek... <#nyes>#nyes>
Igen, kell a bekapcsoláshoz egy Ion Crystal, majd belesétálni.Ion Crystal-t több helyen is találsz, a lövegben is van, lent a mélyben is van, bányászni is tudsz a Research Facility-ben.
Igen a Mountain Island-en van, belül.
Igen a Mountain Island-en van, belül.
Ez az amit idegen eredetű szerkezetként szkennelhetünk a Sziget belsejében?
Látom, megy a teleport is (vagy teleSport? <#nyes>#nyes> ), mondjuk még csak a két sziget közt:
Zselé növény lett az új neve a spóratoknak.
Engem annyira nem zavar, főleg miután láttam a changelog. Szépen dolgoznak, jönnek a frissítések folyamatosan, így kerestem egy olyat, amiben már jó. 😊
Próbáltad már így elindítani a játékot? Többször belinkeltem, nem reagáltál, pedig nálad probléma a crash.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/displayimageformodaldialog/?imageurl=http%3A%2F%2Fimages.akamai.steamusercontent.com%2Fugc%2F717541825163747070%2F55DCB0D303850EDE2DDE35D4DF09DD014165B9F5%2F
http://steamcommunity.com/sharedfiles/displayimageformodaldialog/?imageurl=http%3A%2F%2Fimages.akamai.steamusercontent.com%2Fugc%2F717541825163747070%2F55DCB0D303850EDE2DDE35D4DF09DD014165B9F5%2F
A fejlesztői változat, avagy az experimental mindig bugos volt, sokkal jobban, mint a sima early access verzió, viszont sokkal korábban megtapasztalhattál minden változást.
Úgyhogy akit zavar a rengeteg apró hiba, kapcsolja ki az experimental módot, mivel az Early Access patchelések relatíve hibamentesek.
Egy időben én is rendszeresen jelentettem a bugokat, de mivel rajtam kívül ezt még több tízezren megteszik, így teljesen felesleges ezzel bombázni a fejlesztőket.
Úgyhogy akit zavar a rengeteg apró hiba, kapcsolja ki az experimental módot, mivel az Early Access patchelések relatíve hibamentesek.
Egy időben én is rendszeresen jelentettem a bugokat, de mivel rajtam kívül ezt még több tízezren megteszik, így teljesen felesleges ezzel bombázni a fejlesztőket.
v45239, bugos az elemes siklót mikor kézbe veszed. majd elteszed, úgy marad a keze az emberünknek, egy későbbi változatot próbálj meg.
v45367 pl jó vagy ez a 45471
Írj pü-t.
v45367 pl jó vagy ez a 45471
Írj pü-t.
Próbáltam mindenféle kompatibilitási beállítást, de sehogy sem akarja elindítani a gép a játékot.
Nem tudom, nekem azzal nem volt semmi probléma. Tegnap óta viszont már a Márciusi verzió van (v45471 DEV), szintén újat nyomtam, szeretem az elejét a játéknak.
Indításnak összedobom a szkennert meg az úszótalpat aztán az O2 tartály, kést, majd búvárruha.
Viszonylag hamar megtaláltam a csikóhalat, az elemes siklót az elemtöltőt meg a járműkészítőt.
Majd ezeket összedobva mentem is a mélybe a bázishoz az atomreaktor a módosító állomás a víztisztító meg a multifunkciós szoba fragmentért. A földön eddig nem tudtam felvenni 2 pda-t egy része a földben van, most engedte. Az egyik pala kinövés adott egy gyémántot, a lézervágó is megvan már.
A mentőkabin útra kelt, elvándorolt vagy 100 métert már az előbb próbáltam visszatolni a Csikóhallal aztán ahogy toltam nyomtam egy kiszállást és szó szerint elrepültem a 17-es mentőkabinig 😄
Ami érdekes itt tudjuk a sugárzás állóbúvárruhát az elején s nem kell megkeresni, amúgy a mentőkabinok körül vannak a módosító állomáshoz dolgok pl: Nagy kapacitású O2 tartály, a gyorsan siklóúszótalp meg ezek.
A pengét tudja meg a mélységi fejlesztést csak a módosító állomás önmagában.
Az önszkennelés jópofa már fertőzöttnek ír 😄
Indításnak összedobom a szkennert meg az úszótalpat aztán az O2 tartály, kést, majd búvárruha.
Viszonylag hamar megtaláltam a csikóhalat, az elemes siklót az elemtöltőt meg a járműkészítőt.
Majd ezeket összedobva mentem is a mélybe a bázishoz az atomreaktor a módosító állomás a víztisztító meg a multifunkciós szoba fragmentért. A földön eddig nem tudtam felvenni 2 pda-t egy része a földben van, most engedte. Az egyik pala kinövés adott egy gyémántot, a lézervágó is megvan már.
A mentőkabin útra kelt, elvándorolt vagy 100 métert már az előbb próbáltam visszatolni a Csikóhallal aztán ahogy toltam nyomtam egy kiszállást és szó szerint elrepültem a 17-es mentőkabinig 😄
Ami érdekes itt tudjuk a sugárzás állóbúvárruhát az elején s nem kell megkeresni, amúgy a mentőkabinok körül vannak a módosító állomáshoz dolgok pl: Nagy kapacitású O2 tartály, a gyorsan siklóúszótalp meg ezek.
A pengét tudja meg a mélységi fejlesztést csak a módosító állomás önmagában.
Az önszkennelés jópofa már fertőzöttnek ír 😄
Újra akartam kezdeni én is azzal a verzióval, de nem futtatja a gép... ráklikkelek, beadja a Subnautica ablakot, a kurzor töltést jelez, mindeközben az ablak csupa fehér, majd egy idő után magától bezáródik. Addig sem jutok el hogy belépés vagy valami. Mi lehet a gond?
Újra kezdtem a v45239 verzióval, ebben azt írja ismeretlen összetevők a Sugárzásálló búvárruhára. Eddig megtudtuk csinálni elsőre, hm.
Nem jelenet meg, szal egy következő frissítés lesz. Jól van na, csak úgy lelkendeztek a kommentekben, plusz a videó is megtévesztő, szal azt hittem már benne van. 😛
Nekem maradt a régi hud. Ez egy következő frissítés? Mindegy, kipróbálom direct3d11-ben, hátha úgy megjelenik.
Közben megfertőződtem. Érdekelne, hogy ez mivel jár, fokozatosan amortizálódom és meghalhatok, vagy nyugodtan játszhatok tovább, amíg meg nem találom az ellenszert?
Köszönöm.
#639 Neked is.
#639 Neked is.
Amit elmondtál igaz. Tehát lelövik az űrhajónkat, lezuhanunk, azt sem tudjuk, hol vagyunk, első feladat a túlélés, majd a felfedezés, hogy hol vagyunk. Az egész sztorit nem akarom most leírni, mert egyszer már megtettem jó pár hete. Miután felfedeztük hol vagyunk, valahogy haza is kéne jutni, s szép lassan rávezetnek minket arra, hogy kutassunk. Ekkor találjuk meg egy ősi civilizáció nyomait a bolygón, majd az is kiderül, miért voltak ők ott, mit csináltak. Kiderül, hogy meg kell mentenünk a világot (ez esetben a bolygót), de ehhez fel kell használnunk meglévő technológiánkat és ötvözni a civilizáció által otthagyottakkal.Befejezni a munkájukat, meggyógyítani a bolygót és hazamenni.
Hogy most hol tartanak nem tudom, mivel hetek óta nem játszom vele, visszatértem egy régi klasszikushoz, a Supreme Commander-hez. 😊.
De ígérem belenézek már, mert nagyon sokat frissítettek az utóbbi időben.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.03.01. 13:54:19
Talán segít, de igazából ha majd teljes lesz a sztori, vagyis ha kiadták az 1.0 verziót, állítólag megjelenés után is bővülni fog a tartalom.
Elég ritkaság, és szimpatikus dolog, hogy a fejlesztők próbálják a rajongók (és a potenciális vásárlók) igényeit, kéréseit, ötleteit nem is teljesen, de legalább részben megvalósítani. Már írtam, nehogy átessenek a ló túloldalára, sok ígéret az sok meló, és még több hibalehetőség.
A jelenlegi állapot szerint május közepe a megjelenés, én valószínűnek tartom, hogy utána lesznek ingyenes, és fizetős tartalom bővítések, valamint moddolási lehetőség.
Az első videóban elhangzik egy érdekes mondat, választási lehetőség a véges befejezésre (bolygó elhagyása), vagy végtelen folytatás.
Lehet szavazni tartalombővítési ötletekre pl. cél a lakható bolygó létrehozása, robot építés, tengeri áramlatok, artic régió, életközösség.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.03.01. 12:45:20
Elég ritkaság, és szimpatikus dolog, hogy a fejlesztők próbálják a rajongók (és a potenciális vásárlók) igényeit, kéréseit, ötleteit nem is teljesen, de legalább részben megvalósítani. Már írtam, nehogy átessenek a ló túloldalára, sok ígéret az sok meló, és még több hibalehetőség.
A jelenlegi állapot szerint május közepe a megjelenés, én valószínűnek tartom, hogy utána lesznek ingyenes, és fizetős tartalom bővítések, valamint moddolási lehetőség.
Az első videóban elhangzik egy érdekes mondat, választási lehetőség a véges befejezésre (bolygó elhagyása), vagy végtelen folytatás.
Lehet szavazni tartalombővítési ötletekre pl. cél a lakható bolygó létrehozása, robot építés, tengeri áramlatok, artic régió, életközösség.
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.03.01. 12:45:20
kisiku, összetudnád foglalni akár spoilerbe, hol tart most ez a program?
Lezuhanunk, túléljük, bázist építünk, keresgélünk, megjavítjuk az Aurora, a mélybe lemenni eddig nem jöttem rá, mi értelme, nincs ott semmi szvsz.
Lehet grafikai crash. Engem nem dobál ki a küklopsz miatt. Telepakoltam tárolókkal, és így se crashel. Ami miatt viszont engem kidobált, hogy a kártyám nem bírta a direct3d11-et. 9-es verzióval kellett elindítani, azt pedig így lehet elérni. Ha régi kártyád van, sanszos hogy ez a gond.
A "Camera world_pos" után a zárójelben lévő számok a koordináták, azaz: -838,3 , -685,7 (ez a mélység, azaz 685 méter mélyen vagyon itt) , -606,5
Majd küldök még képet, vagy videóra felveszem és felrakom a youtube-ra.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.27. 00:02:20
Majd küldök még képet, vagy videóra felveszem és felrakom a youtube-ra.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.27. 00:02:20
Nem ott kell lemenni, holnap megadom a koordinátákat.A Floating Island-től egy kicsit keletre, lemerülsz Grand Reef-be és a ha elég mélyre jutsz, akkor Deep Grand Reef, majd Lost River és onnan még lefelé.A Research Facility-től "balra", el a Giant Cove Tree mellett, majd ott tovább, ahol van egy nagy síkság, mellette repedés, abba lemenni...huhh, inkább koordinátát küldök majd, meg képeket.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.26. 23:54:03
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.26. 23:54:03
Hol tudok lemenni az aktív láva biomba? Tudom hogy az Aurora orránál, de egyszerűen bármeddig merészkedek, nem találom.. az se könnyíti meg a dolgom hogy nem látni semmit.
Szép lelőhelyet találtál! 😄
Én nemigen tudok játszani most, mióta meg van mind a három jármű, azóta folyamatosan becrashel a játék, vagy szimplán kiléptet. Meg volt ismét a Sunbeam lelövése, és kb 4x volt crash miközben a bázisom felé indultam a Küklopsszal..
Én nemigen tudok játszani most, mióta meg van mind a három jármű, azóta folyamatosan becrashel a játék, vagy szimplán kiléptet. Meg volt ismét a Sunbeam lelövése, és kb 4x volt crash miközben a bázisom felé indultam a Küklopsszal..
Jó mondjuk gyakorlatilag mindent megölhetsz. Szegény kis kukucskálókat hogy sajnálom, mikor tartós ételt csinál belőlük a készülék. 😄
Zotya: jah 😄
Mondjuk hiányolom, hogy a fogas csuka kinyírása után nem ad valami értéket. Először például úgy akartam fogat szerezni, hogy kinyírtam egy olyat. Hát úgy nem adott. De persze ez még változhat.
Zotya: jah 😄
Mondjuk hiányolom, hogy a fogas csuka kinyírása után nem ad valami értéket. Először például úgy akartam fogat szerezni, hogy kinyírtam egy olyat. Hát úgy nem adott. De persze ez még változhat.
Pár újdonság, az új HUD a februári frissítésben érkezik.
Remélem ez nem bug 😊))

Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.24. 20:10:53
Remélem ez nem bug 😊))
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.24. 20:10:53
Bázisnak, bázis, csak nedves, valamelyik videóban láttam, hogy van száraz része is.
Nem ebben van
Spoiler a Spoilerban
Fertőzés
Spoiler a Spoilerban
Fertőzés
Igen, erre.😊 Azt hittem hogy valami bazi nagy bázis a mélyben.😮
Erre gondoltál ? Az egy bazi nagy akvárium lesz, kérdés a belevalót, hogy lehet majd elkapni, mert gondolom nem tojásból fognak kikelni a pici Levik.
Az a nagy hal vagy mifene durva lesz!
Nem tudom ki hogy van vele, de én pl. azt a bázist már nagyon várom a Sea Emperornál..😊
https://www.youtube.com/watch?v=tMXjjIg6NHw
https://www.youtube.com/watch?v=tMXjjIg6NHw
A CO-OP jó lenne, egyedül kicsit unalmas hosszútávon, meg ugye a Tengeralattjáróra is elvileg több fős személyzet kellene 😊
Ezek az "új" állatkák, szerintem nem kellene már, egyelőre parkolópályára kerül nálam.
Ezek az "új" állatkák, szerintem nem kellene már, egyelőre parkolópályára kerül nálam.
Nem lehet tudni mikor lesz a Vive kontrollerekhez support?
Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |
Újrakezdtem normál verzióban, ez a "demilitarizált társadalom" üzenete mikor az első "vajazókést" összehegeszted.
A kísérleti verziót mellőzöm a megjelenésig, több a bug benne mint tavaly, pakolják be az új cuccokat ész nélkül. A készítőknek van mit hegeszteni bőven, ha májusban piacra akarják dobni. Attól tartok-félek, hogy átesnek a ló másik oldalára a sok rajongói kívánság teljesítésével.
Olvasgattam a fórumokat, fejlesztői oldalt, de kicsit összezavarodtam, egyik helyen az van, hogy nem lesz co-op mod, a másikon meg azt írják lesz, akkor melyik az igaz ?
Találtam ezt a "Három (öt) kívánságműsort" nem Dévényi Tibi bácsival, a csövön
A kísérleti verziót mellőzöm a megjelenésig, több a bug benne mint tavaly, pakolják be az új cuccokat ész nélkül. A készítőknek van mit hegeszteni bőven, ha májusban piacra akarják dobni. Attól tartok-félek, hogy átesnek a ló másik oldalára a sok rajongói kívánság teljesítésével.
Olvasgattam a fórumokat, fejlesztői oldalt, de kicsit összezavarodtam, egyik helyen az van, hogy nem lesz co-op mod, a másikon meg azt írják lesz, akkor melyik az igaz ?
Találtam ezt a "Három (öt) kívánságműsort" nem Dévényi Tibi bácsival, a csövön
Tudom, hogy benne van, be is mondja...én a koncepcióról beszélek, az hogy mit írnak a sztoriba, kutyát nem érdekli.
Nem kiegyensúlyozott.Vagy ne legyen erőszak (de akkor meg nem túlélős) vagy legyen, csak legyen esélyem is megvédeni magamat.
Mert így elvagyok vele, csak...
Nem kiegyensúlyozott.Vagy ne legyen erőszak (de akkor meg nem túlélős) vagy legyen, csak legyen esélyem is megvédeni magamat.
Mert így elvagyok vele, csak...
Valami kis reaper ami aztán a háziállatod lesz? 😄
Én azóta újat kezdtem, egyenlőre nem volt vele baj, de azért várjuk ki a végét..😄
Én azóta újat kezdtem, egyenlőre nem volt vele baj, de azért várjuk ki a végét..😄
Egyik PDA_ban benne van, hogy a cégünk mottója, hogy nem bántjuk az élőlényeket, ezért késen kívül nem adnak semmi gyilkos eszközt. Mondjuk a puska-kés kombo elég durva, meg is próbálok vele megölni egy reapert, hátha kiesik belőle valami loot. 😄
Valamit nagyon [email protected] (experimental), barlangok, mélyedéseknél láthatatlan fal van nem lehet beúszni, vagy ha netán sikerül akkor kifelé lehetetlen. Csikóhallal bementem egy mélyedésbe, egy ponton úgy beállt fixen, mintha dokkban lenne. A gyűjtögetés is bugos lett, nem mindig érzékeli a karakter előtt levő fémhulladékot, köveket. Nálam most felejtős lesz a napi frissítés.
Azt hiszem én törlöm a játékot és fel teszem újra. Ugyanis mentés utáni belépés, és volt-nincs víz. A látszat meg van, a halak is úszkálnak, de kiszállva a csikóhalból mindenhol zuhanok egy hatalmasat. Ezt nem értem..