3340
-
dereksmart #1176 Onnantól, hogy a stázis puska megállít bármit, szerintem nem kell ezen agyalni. Nem kapunk xp-t a gyilkolásért, lootot nem adnak ezek a szörnyek, szal nincs is értelme gyilkolni. Alapjáraton nem vetem meg a vérfürdő csinálást, de ebben a játékban igényem sincs rá. A seamoth torpedóját sem próbáltam még ki, mivel nem láttam sok értelmét. Az nekem elég, hogy amiből hasznot húzhatok, azt meg tudom ölni, a nagy dögöktől meg el tudok menekülni, vagy seamoth sokkoló, vagy stázis puska, és ha nagyon meg akarom ölni akkor stázis után késsel nekimegyek.
De oké, mondjuk egy szigonypuska beleférne.
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.28. 09:52:14 -
waldaran #1175 Macerás. Kidobni a gombát, elővenni a fegyót, majd megfogni a gombát és ellőni. addig belédharap.
Nem próbáltam még nagyobbak ellen, de szerintem nem működik. A stalker és a homoki ellen jó. Meg azok a bálna félék amik felhőt hagynak maguk után. De egy rák? vagy egy warper? -
Desert #1174 Szerintem meg nem csak a kés van nekünk, a vonóágyút is lehet használni, pl savgombát a Stalkernak -
waldaran #1173 meg lehetőség a védekezésre bármi ellen. vajazó késsel lóf...t sem ér az ember. -
dereksmart #1172 Ez oké, de akkor is azt játszom, hogy megijedtem és költözöm. :D
Egyébként tök jó lenne ha lenne valami random veszély, meg mondjuk vihar. Viiiihart akarok!!!! -
kisiku #1171 Ezt az üzenetet kb 1 éve írja :)) Nem kell megijedni, semmi nem fog rád vadászni.
Végtelenül egyszerű a lényeg élete: mindegyiknek van egy élőhelye, ahol megtalálhatók ,ezeken a helyeken úszkálnak, de támadni csak akkor szoktak, ha közel mész hozzájuk.Pl a Reaper is ilyen. Látom, nincs messze, de az nem jön közelebb, csak ha mellé megyek, hál'Istennek nem vadászik ránk.
-
dereksmart #1170 Na tessék, most kaptam egy rádióüzenetet, hogy valami 9 biológiai alany beazonosítva és elindult a search/hunt üzemmód. Feltételezem nem ellenem irányul, de most ez jó ok arra, hogy leköltözzem a felszínről a gombás barlangba, aminek a bejárata nincs messze. Vannak ott azok a vámpírfogú rózsaszín kígyók, nem tudom szétverhetik-e a bázist. Próbálok egy eldugottabb sarkot találni. A lényeg, hogy most megijedtem, mint Robinson mikor meglátott egy bennszülött lábnyomot a porban. :)
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.27. 11:00:56 -
#1169 Azért az gáz hogy elméletileg kiadás közeli a játék de ilyen hiba legyen benne..és ez nem a tesztelői verzió! -
kisiku #1168 A Subnautica optimalizálatlan. Erre volt egy régi trükk, amit többször említettem.
Ennek értelmében (biztonsági mentés előtte) ki kell törölni a \\Subnautica\SNAppdate\Savedgames\Slotxxxx (attól függ,melyik mentésed)\CompiledOctreesCache és CellsCache könyvtárakat kell törölni, illetve ezek tartalmát.
Mondjuk ez azt eredményezi, hogy "sajnos" a nyersanyagok újragenerálódnak, de a területek betöltése gyorsabb lesz.
Ha meg az Osiris-re gondolsz, költözzünk át vele a saját topikjába, mert én kezdtem el itt beszélni róla, nem akarom, hogy offtopic legyek.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.09.26. 08:34:47 -
#1167 Egyre rosszabbul fut.. alig építkeztem az tuti nem baj és fogalmam nincs miért?Van hogy másodpercekre megáll.Pedig a gépemen az ARMA3 hasít maxon úgyhogy nem gép hiba.. -
kisiku #1166 Én 25 óránál tartok az Osiris-szel.Nem azt mondom, hogy jobb, mint a Subnautica, inkább más.Szerintem nehezebb és a terület vagy tízszer akkora, mint itt.Pedig szingliben nyomom, majd kipróbálom multiban is, ha akad olyan, akivel kooperatívban tudom nyomni.
Meg kéne újra néznem milyen a Subnautica, de a múltkor is annyit frissített, hogy elegem lett a várakozásból :)
De ahogy nézem, a régi hibák, amiket már ezerszer kijavítottak, újra előjöttek. -
#1165 megint elkezdtem.. egy idő után akad jó gépen is.. szerintem a mentésektől függ de ez csak tipp. Az izzó Aurora gáz.. meg néha bele lehet esni a texturába.. + ha csikóhalban mentesz akkor néha még mindig elszáll mikor visszatöltesz. :(
-
#1164 Jo az Osiris, de meg ott is kellenek az ujabb frissitesek amik adnak + tartalmat. Mondjuk igy is elvoltam vele kb 15 orat singlebe, de meg sok mindent rakhatnak bele amitol jobb lehet. Most a Subnauticat is inkabb pihentetem amig nem jon meg 1-2 lenyeges frissites, mert ez a Csikohalbol latni az izzo Aurora roncsot eleg idegesito es neha valamiert akad is megint egy kicsit :) de remeljuk egyszer keszen lesz. Jah es a radiouzenetet mikor hallgatom akkor egy olyan hang jon be mintha nyilna egy nagy vas ajto es nem a szoveget hallani :) -
levy668 #1163 Na akkor megnézem az osirist újra, ott hagytam abba, hogy egy frissítés után 4 hónapja diafilmeket nézegettem. Jó a game, de engem a subnautica jobban ellazít. -
levy668 #1162 Dehogynem változott, sokkal finomabban tölt be, és a textúrák nem késnek(olyan sokat, időnként azért még kifogok rajtuk)Én intel G4560-on nyomom...17k-s huf proci és jól megy a game.
Az irányítás, mozgás nem változott, legalábbis én nem vettem észre, minden nagyon sima és jó.
A játék mindig is szép volt, vagy az én szemem öreg, vagy csak apróbb változtatások voltak.
hehe ebben a végigjátszásban még a küklopszot sem csináltam meg:) Elég volt a tengerimoly és a prawn.
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.21. 23:05:13 -
kisiku #1161 Ideje megnéznem, mert én most az Osiris-től nyáladzok, úgyhogy irány vissza a víz alá! -
dereksmart #1160 Nekem azért két nagy kapacitású kell a nagyobb roncsokhoz a játék első felében.
Más: valami elbaszottul gyönyörű lett a játék érzésre. Ti nem vettetek észre változást? Gyorsabb is lett, meg minden szebb. Pl. ahogy a küklopsz félig kilóg a vízből, és ahogy az üvegablakon bebámulunk kívülről, hát én lepetéztem. -
levy668 #1159 Igen köszi, olvasgattam a fórumot.Igazából sohasem volt szükségem 2 palackra, szerencsére elég hamar megtaláltam a palack upgradeket.
Roncsokba meg a seamoth-ról úszkálgattam be,bőven elég volt a 220?(asszem) sec.
Még olyan is volt, hogy a grand reef elhagyott bázis felfedezése közben(fél palacknál) valami megette a kis tengeralattjárót(azt vettem észre, hogy sötét lett), szerencsére a lábamat nem teszem ki a seaglide nélkül:) Kb. 20 sec volt még a palackban amikor felértem.Ettől baromi izgalmas ez a játék:) -
dereksmart #1158 De azt ugye tudod, hogy több palackot is levihetsz, és lehet cserélgetni? Nálam ez nem esett le először, mivel mindegyik palackot tölteni kell levegővel, és így csak azt láttam, hogy van egy teli palackom, meg egy 45-ös, ennek meg nem sok értelme. :D -
Desert #1157 Cirkoruha:
Roncsok közelében lévő valamelyik ládában lesz. (#676)
Cukihal:
Szerintem van, aranyos, feldobja a hangulatot. -
levy668 #1156 Hűű ez a játék nagyon alakul.Kb fél éve nem játszottam vele, kb azóta hogy a bolygó védelmi ágyú belekerült.Remek lett.Nagyon tetszenek az új ikonok, a konfigolható POI-k, az oxigén tankokkal sincs gond(hogy csak 1 lehet aktív), és az átdolgozott crafting is jó. Remekül lehet kerülgetni az ellent, az új végigjátszásban (kb 20 óra) egyszer sem sikerült meghalnom.Nem akadt, nem fagyott. Bár az még mindig probléma hogy időnként későn tölt be a textúra helyenként.
Ennek az "arihalnak" van értelme? Mivel eléggé húzós helyeken találtam tojást, mire oda eljutok már gépesítve vagyok, és nem igazán tud velem úszkálni.
A látvány még mindig fantasztikus, ez az a játék, ahol csak szeretek céltalanul úszkálni.....
Apropó talált valaki stillsuitot? A vízvisszaforgatós fajtát, mivel 20 óra alatt nem sikerült ráakadni.
Alig várom, hogy végleges legyen, de most megy a polcra.
-
Desert #1155 Mi kerülhetett bele megint a több, mint 1 gigás patchbe. -
dereksmart #1154 :D
Ha már van moonpoolod, akkor a minimalista bázis az szerintem egy moonpool, és kész. Elég hely van tárolóknak, ágynak, mindennek, olyan mintha egy garázsban tolná az ember. :D -
waldaran #1153 Elkapott a dolog és szórakoztam még kicsit. De a temérdek hiba kezd az agyamra menni.
- az Aurora izzó orra ami félig a víz alatt van szinte mindenhonnan látszik. mind1 hogy vízben vagy feleete vagyok. lementem a zselégombákhoz is a bázist kicsit áttúrni. onnan barlang falán kersztül is látszódott.
- zselégomba barlangban minden egyes fordulással ( tengely körül ) újra betöltött a terület. Akad mint a veszedelem ott lenn.
- a csikóhal irányítása sem az igazi, nagyon hamar fordul emiatt szinte mindennek nekimegy.
- a rádióüzeneteknek nem mindnek van hangja
- a 3-as vagy 4-es lifepod fele találtam egy barlangot aminek a bejáratánál volt egy Mesmer. nah abból kiszabadulni kész gyötrelem.
Bőven van még mit javítani. főleg a szkennelhető tárgyakon. Most találtam olyanokat amiket reggel nem. Egymás melett cargo dobozban a sikló és a lézervágó. reggel csak 1 doboz a siklóval volt ott. ( értem én hogy random generált bizonyos szinten, de hát... )
- lifepod 17 környékén is vannak csúnya dolgok. lépegettő darab, fúrókar, moonpool darabok. de mindenből csak 1. Eddig ha jól emlékszem viszonylag közel voltak a darabkák egymáshoz. nem a térkép két végén. Sőt a lépegetőt csak az aurorából lehet megszerezni.
Kiszórakoztam magam, a játék még mindig csodásan néz ki ( csak látványra sajna ), de végleg lepihen amíg meg nem jelenik.
Utoljára szerkesztette: waldaran, 2017.09.18. 19:20:14 -
waldaran #1152 Remélhetőleg hamarosan megjelenik. És sikerült kijavítni az égető hiákat ( akadás és társai ). Február óta én is csak ma néztem bele először, de hanyagolom is tovább. -
#1151 hát én fél éve biztos már hogy nem játszottam vele,már akkor is igy volt a multip. room :) amit én akkor nagyon hiányoltam hogy nem volt rendes kinti fény,de talán ez is megoldódott és nem is szívja szét az energiarendszert :) igazából ha megvan a scanner már lehet is menni szigetre,nem nagy kitérő,csak úgye ezzel is nő a játékidő :D aztán később ismét vissza magokért :D
Majd ha megjelent belevetem magam,de addig is csak olvasgatok itt merre halad a játék :D
még youtube videót se nézek róla :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.18. 15:02:43 -
waldaran #1150 a Multiszoba a gyengéknek való :) csövekben és az Observatory-ban kell lakni. Minden üvegből sok padlóval. A padlóra hínárt aminek a magjai kivilágítják a területet. Lámpa felesleges. A Moonpool minden oldalára erősített burkolat és fajántosan bírja a lost rivert is.
( de ha már a szigetre megyek, mert ugye oda is el kell menni, akkor beszkennelem a szobát is ) -
#1149 multiszobát nem kapsz alapból,annak is meg kell keresni a tervrajzait/szkennelni,aztán építheted,kb fél éve változtattak rajta
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.18. 11:46:13 -
Norbertboy #1148 Akkor neked nincs szerencséd a játékkal! :( -
kisiku #1147 De jó, hogy nem nekem kell már leírnom mindezt :D
Most direkt pihentetem, hadd legyenek már készen. -
waldaran #1146 2016. aug.10-én vettem meg. Azóta volt 1 gépcsere, kb 4 winfos újrarakás. pár kifagyott game után is ujra kellett rakni, mert sérült valami fájl amiíg experimentalban szórakoztam. 8-12 újratelepítés alatt nem ad a játék multiszobát. Már megszoktam. :) A nehézségével nincs gondom, csak az észrevételeket írtam le. -
Norbertboy #1145 Szerintem töröld a játékot és rakd újra. Nekem nincsenek hasonló gondjaim.
Cuki halat a laboratóriumban találod asszem. Ami jó mélyen van az Auróra orrától nem messze.
Ha nehéznek találod a játékot, ez túlélő játék. Könnyű nem lehet, mert akkor nem túlélő játék lenne.
-
waldaran #1144 Nem tudom ki hogy van vele de ez igy most szépen fogalmazva is egy rakás...... .
február elején játszottam utoljára vele érdemlegesen.
Új játék szabad módban. Nem experimentalban.
- 20 perc után teljes mértékben megszűnik a hang
- nagyon szét lettek szórva a tervrajzok darabjai. ( pl lézervágót is 3 egymástól messze lévő helyről kellett szkennelni )
- homokcápa, cserkésző, robbantóhal között úszkálva rám se bagóztak ( persze nem baj, de nem így vannak kitalálva )
- a területek betöltését még mindig nem sikerült megoldani. Volt hogy már 10-20 métert is beúsztam mire megjelent a domborzat. Ha jobban belegondolok ez rosszabb lett mint év elején volt.
- a tárgyakat, nyersanyagokat nem mindig akarja felvenni, csak ha körbeúszok rajta.
- oxigén figyelmeztetés 30 majd 10 sec-nél ok hang és szöveggel is. 15 perc játék után csak a 10 sec maradt. De ott sics már hang csak a szöveges a képernyőn.
De legalább a hud tetszik. :) + az itemek kinézete is egész pofásra sikerült
Az a "cukihal" merre fele van? kíváncsi lettem volna rá, de nem találkoztam vele. Ellenben 2 új tojást láttam amit eddig nem, de nem szedtem fel.
DE a legroszabb még mindig az hogy akárhányszor kezdem újra nem tudok többcélú bungalót építeni, mert NINCS. Ameddig el nem megyek a szigetre és be nem szkennelem addig nincs. Csövekben kell lakni :( Mióta megvettem azóta hiányzik a kezdő tervrajzok közül.
Utoljára szerkesztette: waldaran, 2017.09.18. 08:35:02 -
#1143 Az a 700 méteres dolog jó buli lehetett :D
Nagyon gondolkodom rajta, hogy megint kezdek új játékot, bár örülnék, ha lassan befejeznék és lenne értelme az egésznek :)
Az Osiris is nagyon szuper játék lesz, nem bántam meg, hogy megvettem. 16 órát toltam bele singlebe, de még kellene bele pár frissítés, hogy még jobb legyen. -
dereksmart #1142 Most mertem elindítani a játékot, és kiszedte a küklopszot a szorulásból. Ott vagyok közvetlen a szikla előtt. Úgy látszik hogy a szorulás az egy bug, amit kezel a játék bizonyos szitukban. A legdurvább az volt mikor egy seamoth-al mentem le valami 700 méterre, ahol beszorultam egy csőszerűen beszűkült sziklafalba (meg akartam nézni hogy mi van az alján, khm :D) Üldögéltem a járműben, és azon agyaltam, hogy 2 palackkal a seaglide segítségével fel tudok-e menni ilyen mélyről. Túlélő verzióban nyomtam, nem volt választásom. Összeszedtem a holmimat, elbúcsúztam a járműtől, aztán kiszedtem a moduljait, összeroppant, én meg viharzottam felfelé. Jelentem sikerült. Akkor még a két palack levegője összeadódott, meg másmilyen mennyiségek is voltak, szal ez a mutatvány ma már szerintem nem menne. -
dereksmart #1141 Jah, kezdtem volna kipofozni de közben a küklopsszal bele kellett navigálnom magam a déli sziget alatti barlangrendszerbe, és be is ragadtam vele egy sziklahasadékba, seamoth-ostul. Szerencsétlen még csak 300 méterre jó, de 450 méteren héderelünk. Szakmai kérdés: a taszító ágyú hatással van-e a küklopszra ilyen szituban? Ha nincs, akkor új részküldetést találtam magamnak: kimenteni a felszerelés egy részét, majd új küklopszot csinálni, és kimenteni vele az összes egyéb cuccomat. Ezzel most el lehetek egy darabig. :D -
Desert #1140 Szintén új, a szigeten ha megtaláljuk az összes pda (a sziget közepétől elindulva a fenti obszervatóriumhoz) megmutatja a vízalatti elhagyott bázis helyét, így könnyen odatalálni 250m.
Tehát mind a két bázishoz megadja a koordinátát már. -
#1139 hát konkrétan ez lenne a játék célja :) de ha valami olyasmire gondolsz hogy elrepülsz a bolygóról egy másikra , na olyan nincs -
Norbertboy #1138 Azt hallottam, hogy el lehet hagyni a bolygót, ez igaz? -
#1137 majd kép jöhet róla, hogy milyen lett :)