3340
  • kisiku
    Hát épp itt az ideje hogy befejezzék...sajnos én már meg is untam
  • Hunter of Deer
    nem vágom mire gondolsz....
    láttam én is mi kell a rakétához azért írtam, hogy az kevés...
  • Desert
    Új az az egész megjelenés megint és látható mi kell a rakétához.
  • Hunter of Deer
    Szuper végre végigjátszható lesz, bár megjelenés után még úgy is jönni fognak a patchek :)
    pont szabin leszek akkor, lehet majd tolni egy Subnautica maratont :)
    Viszont ennyi idő alatt már új dolog nem fog belekerülni sztem, max pár dolgot javítanak / elcsesznek és annyi....
    A rakétához / platformhoz keveslem az alapanyag mennyiséget ahhoz képest, hogy mekkora dolgokról is van szó.
    Én el tudnám képzelni, úgy hogy több cucc kell hozzá, mert kb az enzim után már csak ez a dolgunk, hogy megépítsük és elhúzzunk a bolygóról :( nah de majd kiderül.
  • Desert
    PC 1.0 launch livestream visszaszámláló

Kezdés 3.15AM, Jan 24th (ezért fel nem kelek :D)
  • Caliph
    hivatalosan megjelenik 2 hét múlva,az hogy milyen lesz majd kiderül :D de én is hanyagolom az ágyú berakása óta,várom a fullt:D
  • lammaer
    Na csak nem? Rajta van a radaron, de csak akkor játszok vele ha full :D
  • lonvard
    :D

Hát álmodozni lehet. Nekem nagyon tetszene egy olyan verzió, amiben random generált víz alatti világban kellene utazni mittudomén 200 kilométert a tengeralattjáróval valami bázisig, ahonnan kilőhetjük magunkat, természetesen lenne automata pilot, és akkor út közben folyamatosan tölteni kellene a készleteket, meg mindenféle random eseménybe ütköznénk, meg folyamatosan bujkálni kellene, támadnának a reaperek meg mindenféle lények. Juj most úgy bezsongtam ettől, hogy le kell csillapítanom magam. Iszom egy kakaót. :D
  • Caliph
    hú hát én valami olyasmire számítok hogy amig itt lent szerencsétlenkedtünk valahol kitört a háború és végre lesz fegyver a második részben :D
  • lonvard
    Szerintem azért nem rakják bele a megépíthető platformot, mert két hét és teljes játékká avanzsál a szoftver, és majd akkor. Remélem lesz azért valami extra ezen kívül is.
  • kisiku
    Update: továbbra sem építhető meg a platform, de legalább már szól, hogy sokkal de sokkal mélyebb helyre kell mennünk, hogy megépíthessük:

Az Emperor minden alkalommal (értsd: experimental frissítéskor) más szöveget kap, szerintem az eredeti jobb volt, most egy kicsit szájbarágósabban, nem rébuszokban beszél. Ja és rossz irányba hajolt meg, mikor megköszönte, hogy segítettem neki
  • Caliph
    olvasgasd csak a pdakat figyelmesebben :)
  • waldaran
    A legelején megmagyarázzák miért nincs más fegyver. Csak aza baj hogy ebben a formájában hajtóvadászat ellenünk. Nem túlélés.
    DE ha már logika. A többi mentőkomp legénysége miért nem található? Elméletileg egyszerre ismétlem egyzerre zuhantunk le. Ergó ugyanott ugyanúgy kellene tartani a fejlesztésekkel, építkezésekkel. A szigeten mégis van 3 olyan bunker ami kinézetre több 10 éve elhagyatottnak mondgató. A barlangban ahol a világító gombaszerű valamik közepükben gilisztával ott is mintha több éve lakatlan elhagyott bázis lenne.
    A másik ami elgondolkodtató, hogy ha egyszerre zuhanunk le akkor a többi bázisnak honnan van meg a terve mindenhez. És honnan szerzett ezekhez nyersanyagot?
    Utoljára szerkesztette: waldaran, 2018.01.09. 14:40:18
  • kisiku
    Én is feltettem (gúnyos) kérdésemet, hogy ha mi nem vagyunk ott a bolygón, ezek a lények mit zabálnak? S addig mit zabáltak, maíg le nem zuhantunk oda? Mert egymást nem eszik meg.Jó, a Stalker az egyetlen, ami eszi a kicsiket, de a baszom nagy monstrumok miért nem döglenek meg?
    Vagy magyarázzuk azzal hogy bezabálták az Aurora utasait? És azok akik lentebb élnek? És ha nem hagyjuk magunkat megenni?
    Tehát nem programozták le hogy a nagy hal megeszi a kicsit, egy csomó dolgot összekevertek, összekutyultak, logika nuku. A valóságot keverik a sci-fivel, logikátlanul, idétlenül. Pl van a csoda-szkenner, amivel bonyolult gépek tervei beolvashatók, majd egy tűzőgép méretű ceruzaelemes csoda-pálca megépíti a 10x akkora lépegető robotot, de a bugylibicskán kívül más fegyver nincs a jövőben...de folytathatnám még.

Ott ba*ták el, hogy cuki-édi-bédi játék lett ebből, csak akkor el kéne tüntetni az erőszakot, a szörnyeket, az élve felfalást,stb-t. Ja és át kéne menni a Disney-hez cukisodni... S, akkor az egész olyan lenne, mint az Abzú c. alkotás.
    Rossz a balansz.De ha meg azt mondják, hogy rejtőzködjünk és ne öljünk, akkor meg csinálják meg tisztességesen! És legyen egy vízalatti-rejtőzködős-felfedezős-sci-fi-túlélő-sandbox...

A mai világban a tőlünk fiatalabbak sokkal agresszívebb játékokkal játszanak, sokkal fiatalabban, mint mi mikor elkezdtük, akkor is eladható lenne a Subnautica, ha Pegi 16-os besorolású lenne, s akkor lehetne fegyver, vér, erőszak, kiegyensúlyozva.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2018.01.09. 09:59:48
  • Jóózsf István #1282
    Ezt a kategóriát már akkor bukták, amikor belerakták a halálos fenevadakat. (lásd: 1276)
    De szerintem az éhen-szomjanhalás sem sokat segít rajta! :-)
  • Caliph
    pegi 12 :D
  • kisiku
    Na jó, de aktívan feedback-eltem a fejlesztőknek, egyfajta teszterként (a sok ezer többi játékos mellett), mint ahogy te szoktál az Egosoftnak.

Unatkozni szerintem sem fogunk, mert ha leszámítom a csodás magánéletemet (tudom tartozom még a képpel), akkor is várok egy Jurassic World Evolution-re, egy Legends of Ellaria (olyan mintha a Stronghold-ot összekevernéd a Skyrimmel,RTS-RPG-TPS hibrid) befejezésre, Tropico 6-ra, meg még egy rakás nyalánkságra.
  • Jóózsf István #1279
    Sebaj. Dolgoznak a TF gyorsító tapaszon, Talán ezt is befejezik, Jön az X4. Én még várok egy Far Cry 5-öt, esetleg egy Borderlands 3-at. Csak nem unatkozunk idén!?!?!
    Remélem nem év végére esik be minden!!! :-)

A megfutamodás ellen jó a sztázis. Bár a térváltóknál nem segít. Simán elugranak!

Nem rossz cucc ez! Sőt! Inkább a kihagyhatatlan kategóriába sorolnám. De, hogy hússzor újra? Én azt is megfontolnám, hogy még egyszer... Végig a felfedezés öröme vitt előre.
  • Desert
    Ez jó video, igazi "co-op" csata a Reaper ellen, a gázos lény is adta neki az anyagot "há' így könnyű
  • kisiku
    Amikor még nem untam halálra a Subnautica-t egész jó ötleteim voltak...
    Pl, találunk túlélőket vagy miután meggyógyítottuk a bolygót, jöhet a kolonizálás, kizsákmányolás, azaz emberi kolónia létrehozása, még több ember leszállítása a bolygóra.Tehát nem feltétlenül az, hogy irtsunk ki mindent,
    Igen, az a Reaper, amit a 1276-ban is mutatsz. Jó nagy, én már küzdöttem vele Prawn Suittal de mindig megfutamodott, aztán eltűnt a textúrában (!).
    Te úgy jutottál el hetven óra alatt, hogy mindent elmagyaráztunk és lelőttünk minden poént De akkor sem lehet vele 3000 órát tolni, mint én a Rebirth-tel...
    Én kb 20+ alkalommal játszom végig, tehát már szinte vakon is megy, így már nem izgalmas.Tényleg le kell szokni az EA játékokról és inkább várni, hogy akkor érjen az élmény.
  • Jóózsf István #1276
    Akkor jól gondoltam: Sztázis puska langyos kés!
  • Jóózsf István #1275
    Aurórát már akkor letudtam, amikor meglett a sugárzásálló öltözetem. Vagy PDA, vagy rádió üzenet alapján jutottam el oda.
    Így a mentésemre érkező hajó is "legálisan" került megsemmisítésre, a még működő ágyú által.
    Platformhoz meg hozzá sem fogok HARMADSZOR, amíg nem tudom biztosan, hogy meg is épül!

Mellesleg nem kell atomot dobni a bolygóra, elég lenne csak az ágyú reaktorát túlterhelni. De akkor meg mi lesz a kis csibészekkel, akiket mi segítettünk a világra? És nem mellesleg meggyógyítottak!

Valahol a fórumban taglaltátok, hogy mennyi időbe telik eljutni idáig. Nekem 70 órámba fájt. Sok vagy kevés nem tudom. Csak információ.
    Nem tudom mit lehetne még kihozni a játékból. Gondolom a bolygó elhagyására még el lehetne költeni 10-20-30-at, és annyi. Esetleg mellék küldetésekkel lehet tarkítani, és akkor a végefőcímben összegzésképp (Lásd Fallout 3) ecsetelgetnék a tetteinket.

Ó. És találkoztam így az utolsó órákban életem első "Ríperével" (Ha egyre gondolunk. Pirosas, nagy fogókkal a feje két oldalán, amivel összeroppantja az épp aktuális járművünket.)
    Mostmár egészem biztos vagyok benne, hogy ezek gigászok; Vagy valami fontos áthaladási pontot védenek (Kénes rész, erőmű, játszóház.) és jobbára el lehet mellettük közlekedni. (Megfelelő óvatossággal!) Vagy a határt védik, és akkor kampec! Az első egyszeműm is azért lett oda, mert lementem a térképről! Ezen még finomíthatnának kicsit.
  • kisiku
    Igen, ki kell kapcsolni az ágyút, majd megépíteni a rakéta platformot és dobni a bolygóra egy atombombát a Sulaco-ról....ööö, ez nem az, ez egy másik sci-fi

Szóval kikapcsolod az ágyút és vársz még egy évet, mire befejezik a játékot. Én asszem 4. éve várok rá (lehet hogy csak 3.), persze nem mondhatom, hogy nem kaptam semmit, mert beleölni 800 órát egy ilyenbe nem semmi. A Skyrim-et, asszem 400 óra alatt toltam végig,az összes quest-tel és nem is siettem.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ja, mielőtt kérdezed, a Sunbeam-et nem tudod megmenteni, még úgy sem, hogy kikapcsolod az ágyút, mert a kikapcsolt ágyú is lelövi (!)...na ennyit erről.Ez a bug vagy mi kb 1 éve benne van. Ez olyan mint az elpusztíthatatlan PMC űrállomás az Albion-Devries kapunál az X-Rebirth-ben.
  • Desert
    Kapitány szobája az Aurórán, ha nem még nem voltál ott.
    Lekapcsolni az ágyút.
    Lényegében ennyi.
  • Jóózsf István #1272
    Meglett közben. Csak nem aktiválódott! Biztos nem voltunk egy helyen, mármint a lefújáshoz.

Lekapcsoltam, megmurdelt. (majdnem) Van még valami dolgom? Azon kívül, hogy várjuk a befejezést?
  • Desert
    Tettél be ion kristályt?
    Oldalt is lesz egy kapu a homokot lefújja az Emperor, hogy ki tudj menni. Ha ez megvan, akkor árulja el a receptet.
  • Jóózsf István #1270
    A játszótéren a sötétzöld luvnya? Beszéltem vele, de csak azt mondta, hogy segít, ha segítek. És ennyiben maradtunk.
    Alul van egy kütyü, (Tojások vannak körülötte. Talán négy.) ami azt írja "Kikelt enzimek behelyezése" Kattintásra nem reagál!
    Igen. Ha jól emlékszem, az a keltető.
  • Desert
    Sea Emperor mondja majd el neked a keltető enzimet. (ha erre gondoltál)
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.06. 13:09:43
  • Jóózsf István #1268
    Ööööö. Izé. Enzimek! Lemaradtam valamiről? Tudnom kellene, honnan-hová? Ferről le, vagy lerrő fe?
    Hogy hova tegyem azt tudom, de honnan, mibű, párhuzamos unevrzumból?
  • Desert
    Két fajta kapu van,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az egyikkel aktiválod a másikat, zöld ion kristály kell hozzá
    bocs a korábbi spoiler miatt, nem akartam lelőni a felfedezés örömét.
  • Jóózsf István #1266
    Óvatosan a szpojlerekkel! Nálam az inaktív rész és ami utána van, még felfedezésre vár!

És azt tudtuk, hogy van északon is egy lejárat? (A végén nem biztos, hogy átfér az egyszemű.) Lépegetővel viszont sokkal jobban járható és békésebb is!
    Meg, hogy van ott is egy teleport, ami nálam nem működik, mint ahogy a nagy idegen komplexumban levő sem.
  • kisiku
    Igen, ott a nagy fánál kell továbbmenni, majd lesz egy rés a barlang végén, ahol le tudsz menni még mélyebbre. A rés (szakadék) elég nagy ahhoz hogy akár a Cyclops-szal is le tudj menni.

Ez az a hely, pont háttal vagyok annak a barlangnak, ahol tovább kell menni.
  • Desert
    Akkor megtaláltad az utat.
    Ott lent körülbelül középtájon lesz egy "hegy" figyeld az oldalán zöld fényt meg a lávafolyamot. Lépegetővel bemész ott lesz a "hőerőmű".
    Kicsit nehéz megtalálni, de nem lehetetlen az egyik Sea Dragon köröz arra. (korábban volt jelzés ide, hőerőmű) lila tábla legyen nálad 2.
  • Jóózsf István #1263
    Bakker! Most jöttem rá, hogy elcsesztem. A fánál a padló kilencszáz-egynéhány méteren van! A plafonhoz kellett volna építeni a dokkot! Csak akkor az járt a fejemben, hogy a Lépcsivel (Ezért a szóért büntetésből eltöröm majd az egyik ujjam!) ne kelljen akkorát ugrani.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.01.04. 12:48:50
  • Jóózsf István #1262
    Vilku feltalálta a spanyolviaszt. Szerintem ez a játék direkt úgy van megírva, hogy a fánál pihenjünk meg egy kicsit. Az inaktívig sikerült eljutnom, majdnem négy garnitúra EC-vel! Jó. Kicsit faszoltam útközben, mert nagy izgalmamban nem találtam a lejáratot. Pöröllyel is találkoztam megint, de most nem játszottuk le teljesen a meccset. (Szerintem ezek a határt védik. Így oldották meg a fejlesztők, hogy ne menjünk le a térképről!)

Fel is húztam egy nyaralót a békés szellemek társaságában. Nem volt egyszerű menet. Áldom az eszem, hogy épp megfelelő mennyiségű motyót vittem magammal, de így is kabaré volt. A lépegető akkujaival hajtottam a küklopszot, hogy fabrikáljak benne ezt-azt. (Innen ki, oda be. Aztán gyorsan megint ki, hogy ne szipkázzák le a férgek.)

Most az a gondom, hogy építeni kéne lent egy csikót, (néhány motyót még le kéne hoznom. Vizinövények. etc.) de gyorsan bele is kellene rakni a 900-as fejlesztést!!! Remélem bírja pár másodpercig... :-)

Országomat két magnetitért! Kéne még egy hőerőmű!
  • Desert
    Az öbölfánál már jártál, azon túl lejutsz az inaktív lava zónába, ott fogod megtalálni nagy kék tömb.

• Jóózsf István #1260
    Közben elkezdtem felgöngyölíteni a tudatlanságomat a fórum módszeres elolvasásával. Remek móka! A szemem kiesik. KB a felénél tartok, csak az a gond, hogy amiket anno irkáltatok, már jórészt érvényüket vesztették. Na sebaj! Egyszer végzek és olyan okos leszek mint ti! :-)
    Még nem mertem elindítani a játékot. Elméletileg van egy mentésem korábbról, mielőtt visszamentem volna a zöld tóhoz küklopszot menteni. Azzal csak 1-2 órát bukok.

Kianit? Lehet. "Életemben" nem láttam még olyat! Merre keressem? (Nagyvonalakban.)

Közben ránéztem a vikiben. Az az. És azért nem találtam, mert az inaktív lávazónában van, ahol még nem jártam!

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.01.03. 11:53:37
  • Desert
    A kékes dolog szerintem a kianit lesz, amit csak a Prawn Suit-tal lehet bányászni, az kell majd a kék ereklyéhez/táblához is.

Számomra a Cyclops nem ér annyit, hogy megépítsem. A lépegető tökéletesen elég lemenni, hisz úgyse időzünk lett olyan sokat, mellesleg gyorsabb haladást biztosít.
  • kisiku
    Most egy pillanatra beléptem a játékba,hogy Istvánnak csináljak egy képlopást, de mondhatnám hogy a ku*va édes anyjukkal szórakozzanak.Már megint megváltoztatták a Prawn merülési modulját! 2 hete még csak egyféle volt, ami levitt 1500 méterig, nem, most megint kétféle van, ergo lent vagyok 1400 méteren, ide ez már nem elég! 2 hete még elég volt...

Na erről beszélek. Ez annyira felesleges és idegesítő időhúzás, szarakodás már, hogy mi mennyi legyen, mi kelljen, mi ne kelljen, mit hogyan rakjunk össze. Na most kezd tele lenni a tököm, írok ezeknek a faszoknak már.
  • kisiku
    Ja, és mielőtt elfedném, ez egy erősen ajánlott oldal:

Subnautica Wiki

Itt megtalálsz mindent, nagyon naprakész, friss. Persze csak angolul, de az X sorozat felettébb vicces "ál-tudományos" szövege után ez már nem is nehéz.
    Itt nincs Teladianium, az tetszik, hogy létező anyagok szerepelnek a játékban. Én pl azt nem tudtam hogy az aerogel az egy létező dolog.