Subnautica

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a nagy hal vagy mifene durva lesz!
Nem tudom ki hogy van vele, de én pl. azt a bázist már nagyon várom a Sea Emperornál..😊
https://www.youtube.com/watch?v=tMXjjIg6NHw
A CO-OP jó lenne, egyedül kicsit unalmas hosszútávon, meg ugye a Tengeralattjáróra is elvileg több fős személyzet kellene 😊
Ezek az "új" állatkák, szerintem nem kellene már, egyelőre parkolópályára kerül nálam.
Nem lehet tudni mikor lesz a Vive kontrollerekhez support?

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

dimre
Újrakezdtem normál verzióban, ez a "demilitarizált társadalom" üzenete mikor az első "vajazókést" összehegeszted.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A kísérleti verziót mellőzöm a megjelenésig, több a bug benne mint tavaly, pakolják be az új cuccokat ész nélkül. A készítőknek van mit hegeszteni bőven, ha májusban piacra akarják dobni. Attól tartok-félek, hogy átesnek a ló másik oldalára a sok rajongói kívánság teljesítésével.
Olvasgattam a fórumokat, fejlesztői oldalt, de kicsit összezavarodtam, egyik helyen az van, hogy nem lesz co-op mod, a másikon meg azt írják lesz, akkor melyik az igaz ?
Találtam ezt a "Három (öt) kívánságműsort" nem Dévényi Tibi bácsival, a csövön

X universe Home, sweet home

Tudom, hogy benne van, be is mondja...én a koncepcióról beszélek, az hogy mit írnak a sztoriba, kutyát nem érdekli.
Nem kiegyensúlyozott.Vagy ne legyen erőszak (de akkor meg nem túlélős) vagy legyen, csak legyen esélyem is megvédeni magamat.
Mert így elvagyok vele, csak...
Valami kis reaper ami aztán a háziállatod lesz? 😄
Én azóta újat kezdtem, egyenlőre nem volt vele baj, de azért várjuk ki a végét..😄
Egyik PDA_ban benne van, hogy a cégünk mottója, hogy nem bántjuk az élőlényeket, ezért késen kívül nem adnak semmi gyilkos eszközt. Mondjuk a puska-kés kombo elég durva, meg is próbálok vele megölni egy reapert, hátha kiesik belőle valami loot. 😄
dimre
Valamit nagyon [email protected] (experimental), barlangok, mélyedéseknél láthatatlan fal van nem lehet beúszni, vagy ha netán sikerül akkor kifelé lehetetlen. Csikóhallal bementem egy mélyedésbe, egy ponton úgy beállt fixen, mintha dokkban lenne. A gyűjtögetés is bugos lett, nem mindig érzékeli a karakter előtt levő fémhulladékot, köveket. Nálam most felejtős lesz a napi frissítés.

Azt hiszem én törlöm a játékot és fel teszem újra. Ugyanis mentés utáni belépés, és volt-nincs víz. A látszat meg van, a halak is úszkálnak, de kiszállva a csikóhalból mindenhol zuhanok egy hatalmasat. Ezt nem értem..
Az új HUD nekem egyáltalán nem tetszik. Az a Ghost Leviathan "aranyos" így messziről 😄
Egyre-másra jönnek az újabb kreatúrák, még nehezebb, még ellenségesebb legyen, de a te felszerelésed szart sem változik.Marad az átlátszó "megállító gömböt" lövellő puska, a hegymászó felszerelés, a vajazókés, a használhatatlan torpedó, az elektrosokk, ami persze nem szerelhető fel arra az eszközre, ami a legmélyebbre tud lemenni és a legnagyobb ellenségek ott vannak.
Mi a ge*i? Minden ellenem van, de nekem semmim nincs?Se egy rohadt szigony, amivel felnyársalhatom?Ha ez "high-tech-futurisztikus-túlélős" játék, tehát nem ősemberként vagyunk kiba*va egy szigetre, lásd ARK,stb,stb, mert ma egymás majmolása megy, akkor legyen már valami high-tech fegyver is...
Mindenkinek van fegyvere (fogak,karom,"bénító-lökéshullám",stb), csak nekem nincs?
Lezuhan egy high-tech űrhajó, és egy fabottal kell okoskodnom?Ezt a részt nagyon elb*ták.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.17. 09:20:43
Mint az X-Rebirth-ben...kinyírod a Xenon I-t, majd 26-28 perc múlva megjelenik az új (asszem ennyit mértem stopperrel) <#nyes>

Nyilván azt nem akarják, hogy mindent kinyírhass, mert akkor könnyű lesz a játék, egyébként egyetértünk, köcsögség.

Nekem inkább az a bajom, hogy már rég nincs egyensúly. Azaz, minden ellenséges veled szemben, neked meg van egy vajazókésed vagy a menekülés ellenük...
Korábban kifejtettem, ha erőszakot vittek a játékba, akkor már végig kell csinálni, tehát meg kell adni a játékosnak a lehetőséget, hogy megvédje magát.S nem egy fabottal vagy egy vajazókéssel...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.17. 09:11:35
dimre
Ilyen lesz az új HUD NEW HUD

Tervezet új lény

Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.17. 03:32:25

dimre
Az oké, hogy fejlesztés alatt van, de az már kicsit gáz, ha kinyírom a Reapert nem egész két perc múlva feléled (?????)
Lehet nem tökéletes a fordítás, azért hasznos sok embernek, nővény-állatvilág leírások, pda szövegek stb.

Mondjuk sokat dobna a játékélményen, ha a reapereknek kiszámíthatatlan lenne a mozgása, és mondjuk a sekély víz kivételével bárhol úszkálhatnának. Más lenne a feelingje egy éjszakai visszatérésnek a bázisra. 😊
Az utolsó képen, milyen fordítás az hogy "önvizsgálat? 😊
Na ezért játszom inkább az angollal...

A tüskét lövő növényke (Tiger Plant) mindenkit sebez, téged is, legalábbis eleddig így volt.Egy időben én arra használtam, hogy a Koosh Zone-ban épített bázisomat körülvettem vele, mert elég sok Shocker alias Ampeel keringett ott és idegesített.Ekkor még volt hullámgenerátor á lá palatinus strandfürdő, és azokkal odébb löktem őket.
Azok a nagy lebegő Leviathan-ok néha hibásan mozognak még.Van hogy egy csoportban van egy tucat, van hogy repülnek (!), van hogy összevissza lebegnek.
A Reaper viszont más téma.Nekem csak akkor kóborolt el, amikor megverekedtem vele és megfutamodott.Az hogy noclip módban működnek, nekem már természetes.
Én is írtam, s a fejlesztők is, hogy experimental módban sokkal több bug van, mint a "hivatalos" normál játékban.
Nálam igen, korábban írtam is. Még a "halacska" is ott kergette a farkát ahová a mentőkabinom érkezett a sekély vízben.
dimre
Valakinél előfordult ilyen ?
Érdekes de a bázisnak semmi baja, zátonyhát nem nyomta össze, erre lubickolt és zátonyra futott, rajta feküdt, fickándozott vagy két-három napig, (ingame időben). De amikor a kiskertembe ültettem tüske köpködő bokrot, valahányszor kimentem valami cuccért, jött a sortűz egyből, karakter nem sérül (azért mert a kertemben van?), viszont a bázis olyan lett mint a szita, alig bírtam befoldozgatni.

Pirikének sem sikerült porrá zúznia. Kis Piroskánk hirtelen bukkant fel, a tengerfenékből(?) lőtte ki magát pont előttem, épp anyagbeszerző körútról hazafele tartottam, mint látszik elkísért hazáig, és valószínű jól érzi magát itt nálam, nem látszik rajta, hogy távozna. A legtöbb képet a mentőkabin tetejéről csináltam, és hozzátenném nem cheatelek, ez így spontán történik, valamit nagyon át(el)írtak a napi frissítésben.
(Ha szárazon van a karakter akkor sem sérül(?), kivéve a kicsi egyszemű ugrálós ráktól. Zátonyhátról akkor vagdostam a tüske köpködősből) Bocs a sok képért

Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.02.16. 10:18:29

dimre
Találtam egy poszteres "modot", akit érdekel.
new ingame posters

Arra keresd, ahol a homokos talaj és a kúszószőlős váltja egymást, több lejárat is van.
Régebbi kártyával nyomulóknak grafikai alapú crash-re van megoldás. 1 órája játszom, és nem dobott ki, miközben előtte olyan 3 percenként.
Az a probléma, hogy a direct3D 11-et nem támogatja a kártya, és 9-es verzióval kell elindítani, mégpedig ilyenformán:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/displayimageformodaldialog/?imageurl=http%3A%2F%2Fimages.akamai.steamusercontent.com%2Fugc%2F717541825163747070%2F55DCB0D303850EDE2DDE35D4DF09DD014165B9F5%2F
Mi a franc? 😮 Ezt nem is tudtam.😄 Azt hittem hogy csak a szigeten van bázis. Pár széket meg asztalt és szekrényt találtam lent ezeknél a rózsaszín gombáknál, de bázist nem.
Évtizedek óta azt használom, a HyperX az Kingston...csak már al-márkát csináltak belőle.Nekem eddig még nem volt soha bajom egyikkel sem, igaz én csak végső esetben tuningolom a gépem, beleértve az összes alkatrészt.Mindig olyan gépet építek, ami tuningolható, de igazából soha sem húzom, csak a vége felé, amikor már a proci kezd gyengülni, s hogy ne vegyek újat, kihozom belőle, amit tud, de mindig csak gyártói beállításokkal.
Ráadásul túlhűtöm és "túltápozom" a gépet, mert ez kb olyan, mint az 1.4-es motor és a 2.4-es motor.Mindkettő tud 200-zal repíteni, csak az egyik szarrá megy előbb, a másik meg nem.A kicsi motor - gondolja az ember - kevesebbet fogyaszt, mint a nagy, de nem így van, mert a kicsit jobban nyomod, hogy menjen.

De vissza a játékra: valahol egyik spoiler-emben leírtam, hogy mit hol talál az ember, főleg az elején, amikor még rá vagy szorulva.Majd meg is nézem melyikben írtam.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.15. 18:32:06
A sajátod ahol kezded a pályát.
Bízom benne, remélem megérte az árát.) Bár Kingston Hyperx, sokan dícsérik, és eddig én is meg vagyok vele elégedve.😊
Melyik mentőkabinnál találom ezt? Eddig követtem a rádióadón leadott koordinátákat, de a szigetre menet megtaláltam a 19-es mentőkabint is, egy bazi nagy ronccsal a közelben.
Egy sokkolót akkor lehet hogy csinálok én is.😄
Láttam egy hasonlót cirka 900-1000 méter körül, a csikóhal csak addig bírta, szétrobbantotta a nyomás 😄
A hajót nem építettem még meg, a Lépegetőt megnéztem már, de még hiányoznak a karjai.

#600 Zotya22, Remélem tovább bírja majd ez a RAM-od 😊 Voltál már a mentőkabin közeli bázison lent? Ott is vannak néha jó cuccok. Én ott találtam elsőre a módosítóállomást, aztán az atomreaktor 2 darabját.
Jó cucc az a védekezésre alkalmatos "sokkoló", a halacska simán elengedett 😄
Újból nekivágtam a dolognak, megérkezett az új ram is a gépbe, így ismét 8gigán döcög a dolog.😊 Eddig maximum 600 méterig merültem a csikóhallal, még a lépegető és a Küklopsz ami hiányzik, illetve ezek moduljai. És végre, meg leltem a beltéri atomreaktort is!
Annyira nincs mélyen...kb 1000-1200 méteren...múltkor raktam be képeket..ja meg is van:

A végén a bolygó túloldalán találjuk magunkat 😄
Igen, fog kelleni.Ha jól emlékszem, mélyen a Disease Research Facility-ben.
Vagy az erőműben...ami még mélyebben van és elég nehéz odajutni.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.15. 09:09:36
dimre
Köszi <#worship>, utána megtaláltam véletlenül.

Találtam egy Narancsszín ereklyét, ez is kell majd a mélyben?
Kipróbáltam a Csikóhal védelmi rendszerét és tökéletes a nagy halacska ellen <#eplus2>
Jobb egérrel.
dimre
Egy kis segítség kellene, az elemes sikló, csikóhal vílágitását melyik gomb vagy kombóval lehet ki/be kapcsolni. Úgy emlékszem régebben lehetett, végig próbáltam a gombokat, de semmi reakció.

Kicsi is és mekkorát tud harapni..
dimre
Nem játszottam vele tavaly szeptember óta, vannak új élmények bőven, bizom, hogy marad a kreatív aktívitás a készítőknél.
Ez a kis aranyos tetszett a legjobban, babónázóan szép (hogy rohadjon meg).

Ha megjavítod, akkor bemondja, hogy néhány nap múlva helyreáll a dolog és akkor már nem kell.De akkor már nem is kell, mert mindent felfedeztél...én legalábbis így szoktam.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.12. 21:02:35
Mikor meg volt már javítva, illetve meg volt az erősebb búvárruha, akkor nem jelzett hogy veszélyes lenne a sugárzás a közelben.😊
Ha az Aurórát megjavítjuk csökken a sugárzás annyira, hogy már nem kell a ruha?
Ééés meg lett a módosító állomás! Végre! 😊 Az alien ágyúnál volt, 300m alatt.
Most láttam egyik gameplayben a taszítóágyút, laza 😄
Márpedig akkor a másik 4-est is kiveszem ha megjön a 8gigás, nekem ne lassítsa itt a dolgokat.😄
Igen, kész van minden. Elvileg négy kar van, de egyenlőre csak a torpedóvető kar darabkái lettek meg teljesen. A vonzóágyút szoktam, nagyon zabálja az elemet, Aurorán jól jött, viszont a sztázis puskát még nem használtam eddig egyszer sem.😊
De elindul, az alaplap (bios) a lassabbhoz állítja be a dolgokat 😊
Jobb, ha kettő azonos van, dualba.

Neked sikerült akkor megcsinálni minden járművet már, igaz?
Lépegetőhöz 4 fajta kar van?

A stázis puskát meg a vonzóágyút szoktad használni?
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.02.10. 17:18:55
Bocsi a külön hsz miatt..
De most a 4gigával még (lekopogom) nem fagyott egyszer sem.😄
Elvileg igen. Nem vagyok számítógép zseni, de szerintem úgy el sem kellett volna indulnia, passzolom.
Két különböző sebességű ramod volt?
Ismerős megnézte a rossz ramot és a gépet. Annó, kb másfél éve csomagban vásároltam a gépet. Egy Asrock alaplap van benne, és mint kiderült, nem megfelelő ramot tettek bele. 1066Mhz a legkisebb ramok közül, amit támogat, és azok az igen okosak 798Mhz-s ramot tettek bele, legalábbis egy darab a kettőből ilyen, a másik kompatibilis. Azon csodálkozok hogy eddig bírta egyáltalán, vagy hogy más baj nem lett. Mindenesetre most tötyög 4GB-vel, de jövőhéten érkezik egy megfelelő Kingston ram, jó lesz az bele.😊

Bár 4gigával nehezen fog szaladni a subnautica.😄
Végre megvan a módosító állomás (Fabrikátor v2.0) s megleltem az atomreaktort is. Urán van ólom van, össze is dobom még ma 😄