3340
  • Caliph
    - Kicsi a játéktér. Tudom, nagynak tűnik, de valójában nem az. - igaz

- Kevés az építhető épület. - valóban

- Túl sok felesleges, funkció nélküli tárgyat lehet építeni, amelyek csak dekorációként használhatók. - igaz

- Összesen 3 fajta jármű. - a kicsi játéktér meg is magyarázza az okát

- Hiányolom a túlélőket vagy azok maradványait. - korhatár besorolás,hulla nem lehet,ha meg segítő npc lenne azzal dolgozni kell programozásügyileg
    - Hiányolom a túlélők megmenthetőségét.Hihetetlen, hogy senki nem éli túl, csak a karakterünk.- hát előfordul,az élővilág nem barátságos

- Balansz hiánya.Sokszor elmondtam: minden agresszív, de te nem reagálhatsz agresszióval (fegyverek hiánya). - ismét korhatár besorolás de sztem is lehetett volna minimális önvédelem

- Totálisan kivették a talajmódosítás lehetőségét. - nekem annyira nem hiányzik,embere válogatja

- Mire jók a tojások és az abból kikelt lények?Nem segítenek, nem védenek meg, nem jönnek velünk. Nézhetjük ahogy az akváriumban megnőnek, majd kiengedjük őket a vakvilágba, ahol ugyan minket nem bántanak, de semmire nem jók.- igaz

- Ígérték, majd inkább kitörölték a DNA mintavételt, majd önmagunkba való belövésének lehetőségét, ezzel fejlesztve karakterünk tulajdonságait.- sztem felesleges,még a végén élő szövet leszünk egy korall vázon :D

- Ennek megfelelően mire jók a megtalálható laboreszközök? Ja hogy ezt majd berakják DLC-be, hogy újra el lehessen adni?- lesz dlc,örüljünk :D ha nem éri meg az árát virágboltban bentlesz

- Nem látjuk a karakterünket, fogalmunk sincs hogyan nézünk ki, hacsak meg nem nézünk egy promó videót. -hát ez sem hiányzik,úgysem tetszenék magamnak :D

- Minek az alvás és az ágy, ha nem fáradunk el? Azonkívül hogy az időt eltöltsük vele, még dekorációnak jó. - fáradság funciót valóban berakhatták volna

gyógyításos: a természetfilmekben a vadon élő oroszlán sem kedveli meg az állatorvost amikor felkel kezelés után az altatásból :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.01.26. 16:34:10
  • Caliph
    bejött neki,csak EA fázisban beletolt soksok órát,igy a release a rakétán kívül már nem adott neki újat.. :) irja is hogy fejből ment át a kódolt ajtókon az aurorán is.
    én ezért hagytam abba az ágyú bekerülésénél és még akkor sem nagyon mentem mélyebbre lost rivernél
  • Caliph
    ezt a kapcsulát elküldi a deveknek? mert menüben van külön feedback is,azért kérdem
  • levy668
    "- Kicsi a játéktér. Tudom, nagynak tűnik, de valójában nem az."- Hmm nem annyira kicsi, nekem kb fogalmam volt hova kell menni és 15 óra volt a végleges végigjátszása.
    "- Összesen 3 fajta jármű."- Miért mennyi kellene?Vagy hova? Vagy mi? Víz alatti tank, vagy repülőre gondolsz? Ha a kézi siklót beleszámolod akkor 4.
    "- Hiányolom a túlélőket vagy azok maradványait."- Valószínű az a szegényes állatvilág az utolsó cupákig megette.(egyébként a fiatalabb korosztálynak készítették a játékot, rossz ötlet lenne néhány oszladozó hulla)
    "- Balansz hiánya.Sokszor elmondtam: minden agresszív, de te nem reagálhatsz agresszióval (fegyverek hiánya)." - Oszt miért akarsz mindent megölni? Simán ki lehet őket kerülni, akár egy kézi siklóval is.Én pont azt élveztem a játékban, hogy nem lehet/kell ölni.
    "- Mire jók a tojások és az abból kikelt lények?"- Hmm mondjuk a kikelt lényt belerakod a bio reaktorba.

Látom neked nem jött be a játék... hát van akinek igen, mondjuk nekem.És nagyon jó lett a végleges, nem csalódtam benne.

• MerlinW
    A fejlesztők konkrétan kijelentették, hogy nem lesz multi. (A játékmechanikát tekintve sok értelmét nem is látnám.)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.26. 14:25:24
  • waldaran
    Éppen ezért nem szórakoztam csak 50-60 órát vele a közel 2 év alatt, mióta megvan. Felfedeztem a safe zónát, oszt csá. Igaz megnéztem minden területet consol teleporttal, de hogy merre vannak... Az idegen bázisokat nem is tudom merre keressem.
    Nem tűnik hatalmasnak a játéktér, mint mondjuk a Zelda-ban. DE mire megtalálas mindent eltelik egy nap. Most pl a mentőkapszulák jelzéseire mentem el, és a gomba erdőben lévőnél sóhajtottam fel. Lítiumot mocskos nehéz észrevenni. És kevesebb is van mint eddig. A módosító és a küklopsz 1 darabja annyira beleolvadt a fűbe, hogy alig vettem észre. Sajna többet nem is találtam belőlük.
    Utazás a szigetre, hogy tudjak rendes bázist építeni. Erre sztázispuska töredék a lenti bázisnál ahol a kültéri veteményes van. Körbejártam az egész szigetet, de nem adta meg a második darabot. :(
    Aurora: megnétem mennyire sikerült bugmentesre alkotni. És igen sikerült. Nem világít át mindenen, nem akadok be. Csak sajna lézervágó hiányában nem sokáig jutottam. Viszont azokat a karunkra tapadó parazitákat már egy vágással ki lehet iktatni. Eddig csak leütöttük magunkról. Vissza a bázisra erre nem ott terem a reaper. El is kapott. 70% burkolatot harapott le a csikóhalból. ( Eddig el kelett menni az aurorara, hogy az is meglegyen, most megtaláltam szétszórva ) Aztán elúszott és nem jött vissza.
    Érdekességek is akadtak azért.
    Miért akar minden nekiúszni a csikóhalnak? Állandó jelleggel. Nem csak az agresszívak. A kajának valók is.
    A stalker és a homoki cápa eddig elkapta a kisebb halakat. DE a kapszula alatt is zajlik a táplákozás. Épp kajabeszerző körút. Szemeshal a kiszemelt. Majdnem megvan, mire egy másik hal ( rájára emlékeztető semmire sem jó ) elkapta és elvitte. Eddig ilyen nem volt.

Multi eddig nincs. Elképzelhető hogy DLC formában bekerül majd.
    Utoljára szerkesztette: waldaran, 2018.01.26. 12:13:02
  • Kazagor
    Van a játékban multiplayer opció?
  • Caliph
    én pl használom a kreatív módot,hatévess keresztfiammal pont jó építgetni,hajókázni.
  • lammaer
    Eh, ha 805 órát elszöszöltél vele nehogy már kevés legyen :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.01.26. 09:53:57
  • lonvard
    Játéktér nagyságával nincs gond, ideális a mérete arra amire a játék ki van találva, és nem igazán a terület nagysága számít, hanem hogy mennyi tartalommal töltik meg, mennyire lehet kihasználni. Hiába van egy kurvanagy mező valami játékban, ha tök üres. Pl. az új Tomb Raiderben meg kisebb pályákat is úgy megtöltöttek tartalommal és újrajátszhatósággal, hogy fel se tűnt, hogy órák óta 1 zónában ugrabugrálok. Az építhető dolgok is pont elegek, tekintve hogy nincsenek kihasználva. Bázist most már minimálisat építek, csak egy alapbázis kell 2-3 emelet magas és egy moonbay a fejlesztésekhez, egyébként pedig a küklopsz a bázisom, mert tök mindenre elég, és le lehet kapcsolni a villanyt, ami nekem fontos hangulati elem. Abban nincs kibalanszálva, hogy túl sok kihasználatlan dolog van benne. Milyen jó volna egy közepes bázist építeni, túlélőket összeszedni, és úgy fejlődni. Mindjárt értelme lenne mindennek, aminek most nincs. Ezzel együtt én nagyon sok órát bele tudok rakni, és valszeg időről időre elő fogom venni a játékot, mert egyedülálló ahogyan ez össze van rakva.
  • kisiku
    No nézzük:

- Kicsi a játéktér. Tudom, nagynak tűnik, de valójában nem az.
    - Kevés az építhető épület.
    - Túl sok felesleges, funkció nélküli tárgyat lehet építeni, amelyek csak dekorációként használhatók.
    - Összesen 3 fajta jármű.
    - Hiányolom a túlélőket vagy azok maradványait.
    - Hiányolom a túlélők megmenthetőségét.Hihetetlen, hogy senki nem éli túl, csak a karakterünk.
    - Balansz hiánya.Sokszor elmondtam: minden agresszív, de te nem reagálhatsz agresszióval (fegyverek hiánya).
    - Totálisan kivették a talajmódosítás lehetőségét.
    - Mire jók a tojások és az abból kikelt lények?Nem segítenek, nem védenek meg, nem jönnek velünk. Nézhetjük ahogy az akváriumban megnőnek, majd kiengedjük őket a vakvilágba, ahol ugyan minket nem bántanak, de semmire nem jók.
    - Ígérték, majd inkább kitörölték a DNA mintavételt, majd önmagunkba való belövésének lehetőségét, ezzel fejlesztve karakterünk tulajdonságait.
    - Ennek megfelelően mire jók a megtalálható laboreszközök? Ja hogy ezt majd berakják DLC-be, hogy újra el lehessen adni?
    - Nem látjuk a karakterünket, fogalmunk sincs hogyan nézünk ki, hacsak meg nem nézünk egy promó videót.
    - Minek az alvás és az ágy, ha nem fáradunk el? Azonkívül hogy az időt eltöltsük vele, még dekorációnak jó.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- Ha már meggyógyítottuk a bolygót és minden lényt, miért maradnak ellenségesek? Legalább a Warper békélne meg velünk, hiszen mi már nem vagyunk fertőzöttek, ha végigtoltuk a játékot.

Igazából nincs értelme a sztorin kívül vele játszani. Hiszen kreatív módban még a levegőre és kajára sem kell figyelni.Mire jó hogy ingyé' építkezünk benne? Arra ott a Lego...
    Akkor lehet még izgalmas, ha VR sisakkal nyomod, de ez nem sok embernek van egyelőre.
    Ezret még nem, csak 805 órát toltam bele. de pl az X-Rebirth-öt 3000 óra után is élveztem.
    Vagy a State of Decay-t 500 óra után is.Pedig az is túlélős.Igaz, ott meg is lehet menteni embereket.

Szóval egyáltalán nem rossz játék, csak kevés.Nagyon szépek a biome-ok, szépek a futurisztikus tárgyak, a grafikával és a hangulattal nincs gond. A zene még mindig nem folyamatos és elég érdekesen megszakad, de legalább kellemes.

• lonvard
    Beszarok, kinyírt egy robbantó hal. Idáig max a felét szívta le az életerőnek, most közel engedtem magamhoz, hogy okozzon csak sérülést, tanulja a szereplő a bolygó veszélyeit, erre kiírta hogy meghaltam, vége. Úgy is hardcore módban játszom, a többi nem érdekel. Idáig csak azért játszottam az eggyel könnyebbe, mert fagyott a játék és nem lehetett biztonsággal játszani. Kurvaszép ez a víz alatti világ, kis kihagyás után én egészen szerelmes tudok lenni belé.
  • lonvard
    GRRRRR. BRRRRRR. Azért nem frissített livestream után, mert experimentálon indítottam. Azt hittem már a teljesen új játékkal játszom, kivettem bétából, frissített, mentés ugrott. :D
  • Norbertboy
    Több mint ezer órát totál bele a játékba, mi kell több? :)
  • MarkBlade
    Kár hogy nincsen összekötve egy nagy rendszerben hogy megtaláljuk egymás tönkrement bázisait.. meg lehetne modolni.. meg új épületeket berakni..
  • kisiku
    Egyetértünk, tényleg nem lett rossz a vége, de megírtam a véleményem a time capsule-ba, mivel tudom, hogy elolvassák.

Szemét vagyok?Nem hiszem, inkább racionális.
    Azért olyan nagyon nem gyomláltak, majd holnap megmutatom, mert a másik gépemen kezdtem egy új játékot, s mivel nem szinkronizál le, ezért most nincs itt a kép.
    Összegezve nem rossz játék, de jobb volt bizonyos fázisokban, a legnagyobb baj az újrajátszhatóság hiánya. Azaz végigtolod és nincs semmi, ami arra készteti az embert hogy újra és újra nekiveselkedjen.De ez az én véleményem.
  • Hunter of Deer
    Nah ennyi volt a játék, nagyon jól eltalálták a végét. 20óra (összesen 127óra )volt ez a végigjátszás, nem siettem el semmit :D
    Érdekes, hogy az utolsó 2 achivmentet nem adta meg a játék.

Azért még várom, hogy lesz e hozzá DLC vagy bármi, és le a kalappal, hogy a bugokat kigyomlálták szépen. (egyedül a jármű ablakán át messzebbről látni a bázis ablakait, de ezt már megszoktuk :D )
  • lonvard
    Én meg az ágyra lennék kíváncsi. Lehet rajta heverészni is, mint régen, vagy kizárólag alvásra használható?
  • Jóózsf István #1358
    Én pont azt akartam kérdezni, hogy nem lett lassabb a mozgás? Mintha "gyalog" is és a csikóval is lassabban haladnék!?!?!?
  • lonvard
    De pedig lehet. Próbáld ki. Hátadra veszed, feltöltöd oxigénnal, elrakod, másikkal is megcsinálod, lemerülsz, és lehet cserélni. Csak mire cseréled nem 100% oxigén van benne, hanem mondjuk 50. Hát az nekem a búvárkodás alapja volt, hogy 3 palackkal merültem és cserélgettem őket. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.01.25. 18:07:19
  • Desert
    Csak egy lehet nálad, nem lehet halmozni.
    A nagyon nagy kapacitású, Módosító állomással készíthető el.

#1354 kisiku
    Én annyi időt eltöltök a kabin körül

Time Capsule-t találtatok már?
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.25. 17:58:20
  • lonvard
    Én azt vettem észre, hogy az alapuszonnyal mintha gyorsabb lennék mint régebben, tehát könnyebben kapdosom el a halakat.

A palackok használatára mondjatok egy rendszert. Mindkettőt feltöltjük oxigénnel, lemerülünk, az egyikből kifogy, palackcsere, de a másikban már csak kb. félig van. Tudom hogy ez régebben is valami ilyesmi volt, de nem értem a logikáját. Miért fogy belőle?
  • kisiku
    Na, hát 2,5 óra játék után kb a 65%-nál tartok...és nem is sietek :D
    Csukott szemmel még nem megy, de fejből tolom az ajtó kódokat meg hogy mit hol találok :D
  • waldaran
    Biztos hogy random. Néztem pár videót és mindneki máshol landolt.
    Ami viszont idegesít, hogy a multiszobát nem tuom megépíteni. Mehetek a szigetre, vagy a lila gombás barlangba. Hamarabb mint szerettem volna. mikor elkezdtem annó meg lehetett építeni egyből. De aztán kiszedték belőle.
    Igen tudom hogy a radar szoba sokat segít. Csak sajna mire az meglesz addigra már mérgeskedik az ember egy sort, hogy nehezen veszi észre. De végül is érthető hogy beleolvad, mer hát ugyanabból az anyagbóll van. Csúnya lenne ha a mészkő sziklán gránit vagy akármi más gubics lenne. Szürkés, fehér háttrében egy barna folt. :)

Arra eszek még kíváncsi, hogy a magyar szöveg mennyire befejezett. Eddig volt sokminden aminek nem volt magyar fordítása, és olyan is aminek a fele angol a fele magyar volt.
  • Hunter of Deer
    A mentőkabin ah jól tudom egy bizonyos területen belül random esik le, így elképzelhető, hogy hamarabb mélyül mint régen (én is máshol voltam, szintén új játékot kezdtem)
    Én nem vettem észre hogy olyan lassan fogyna a kaja és a pia, sőt néha úgy belefeledkezem, hogy már az utolsó figyelmeztetésnél eszek vagy iszok (nem tudom, hogy a sok úszás és a mélység hatással van e a gyorsabb éhezésre / szomjazásra)

Én kb 14 órát raktam bele megjelenés óta :) nagyon szuper a game.

Igen a mészkő jobban beleolvad a környezetébe, de amint lesz radar szobád (scanner room) akkor már nem lesz probléma.
  • waldaran
    Kíváncsi voltam javult-e a dolog, így kezdtem egy teljesen újat. Azt kell hogy mondjam:
    Hinnye az annyáját jól összerittyentették a végire. :)
    Könnyebb lett. hamarabb találasz nyersanyagot ( arany van annyi mint a szemet, de egyenlőre nem kell semmihez ). Ritkábban támadnak meg, de ha igen akkor hatalmasat sebez. Belefutottam egy stalkerbe sajna, ki is végzett.
    Érdekes hogy a kapszula területén teljes mértékben megváltozott a táj. 30 méterre már 80 méter mély. Eddig jóval többet kellett úszni ezért.
    A sikló hamar beszerezhető, nem úgy mint eddig. A kaja és a pia szint lassabban fogy. Bár picivel nehezebb elkapni a kajának valót. A vizhez a hal ugyanolyan lassú.
    De a legszebetűnöbb ( nekem ) hogy nem akad, nem tölt, nem bugos. 1 órát ténykedtem, és nem találkoztam semmi hibával. Nincs egy kimondott erőművem ( laptop ) de a 170s betöltési időt 103-110s-ig csökkentették. A zónák is flottabbul töltődnek. Nem akad meg az egész mikor betölti mondjuk a vörös füves részt. Odáig merészkedtem el, ahol ki is végzett az a fránya stalker.
    Hatalmas pacsi az elmúlt 1 hónapban elvégzett vátozásokért.
    Vasárnaptól 3 nap pihenő, lehet búvárkodni bőségesen. :)

ui.: egy aprócska gond azért előjött. A mészkő, homokkő nehezebben észrevehető a sziklákon. Annyira nem nagy gond, de már hozzászoktam hogy elüt a két textúra egymástól.
  • Caliph
    tegnap én is felraktam,de sajna már csak tíz körül tudtam nekiállni,pár kört úszkáltam csak,tisztára magával ragadott,aztán aludni kellett :D ma folytatom,már várom :)
  • waldaran
    Nekem mutatott már 10 napot is miközben kb 2 órát szórakoztam csak. :) Valami az algoritmussal nem igazán van rendben. De lehet hogy azon a golóbison máshogy telik az idő. )
  • Hunter of Deer
    Biztos hogy nem. A mentésen 3nap, 8óra, 47 percet ír és a játékban már eltelt 28nap... és kb 10 órát játszottam vele tegnap.
  • Stief
    Akkor most homlokomra csaphatok? Nem véletlenül a játékban lévő eltelt játék időt írja???????? Az nem bug!
  • lammaer
    No végre hogy kijött EAból, régóta a radaromon volt már, de félkész termékkel nem játszom. Elég volt az Ark :D
  • lonvard
    Hardcore módban tolom, és első blikkre jóval kevesebb alaprajz van, és nincs bővített oxigéntartály. Ami mocskosul tetszik így 10 perc játék után, az a mélysötét éjszaka. Az a fényrúd amit kapunk az elején amit soha nem használtam, most visszafelé úszva az Aurorától a vaksötétben nagyon szépen teljesített. (első körben mindig odaúszom az Aurorához, mert ez a logikus döntés szerintem, csak aztán megtapasztalom hogy húha sugárzás, és akkor megyek vissza :) )
  • kisiku
    Sajnálattal veszem észre, hogy nem szinkronizálja le a mentéseket.Nem baj, holnap meló közben végigtolom :D
  • levy668
    Jó lett, régen játszottam már vele. Szerintem nagyon lekönnyítették(a régihez képest). Már nincs 1 óra nyersanyag keresés(amikor már csak 1 rohadás ezüst kellett valamihez és sehol nem volt),rögtön elérhető a bővített palack, lassabban éhezik és szomjazik az ürge, meg a klórozott víz egyből kettőt ad(nem is érdemes víztisztítót építeni, mert felkapsz 2 sót meg 2 korallt és rögtön van 4 vized). Eddig tetszik, nincs akadás, egy minimális késés van a textúrák mozgás közbeni betöltésekor, nem zavaró. Tetszik az új inventory is. Jól összekapták a játékot megjelenítésre.Ami egy kicsit zavar, hogy kevésbé agresszívak a ragadozók, 2 kanyarral úszva lerázhatóak.
  • LaposElem
    Lehet tudni, hogy került e bele valami meglepi frissítés, vagy csak vége az EA-nak?
  • Hunter of Deer
    Az update nagyságán én is meglepődtem, de lehet hogy már régebben le volt töltve pár fájl amit pl csak feloldottak, hogy használhassa a játék.
    Viszont a mentésben az eltelt idő most is bugos ~ 5 óra játék után azt írja hogy 3nap 2 óra telt el :D de ez legyen a legkevesebb
  • lonvard
    Oké, megnyugodtam. Akkor elkezdem újra a játékot. :)
  • Desert
    Szép lett a hazaút.
  • Voltan
    Fair enough :D
  • Caliph
    hát volt egy live stream,pezsgővel,nagy piros gombbal,örömködéssel hogy végre kész .. :D most gondolom másnaposak .. :D