Subnautica

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van egy jó kis ingyenes program,a Memory Improve Master,ami időnként kiüríti a memóriát,és be lehet állítani benne sokmindent,azt is hogy milyen időközönként üritsen.

https://memoryimprovemaster.com/free_memory_improve/index.htm

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Anélkül, hogy konkrét infóm lenne, a jelenség nekem rendszerhibának tűnik (OS, VGA driver, stb). Mintha nem ürítené a cache-t és/vagy a memóriát a játék és idővel túlcsordul. Ezzel a konfiggal sinán mennie kéne. Egy-egy akadás előfordulhat, de hogy ilyen szinten visszaessen az fps, az nem normális egy ilyen gépen. Esetleg próbáld meg SP-ben, hogy legalább a multit mint okot kizárhasd. Én nem multiztam, tehát innen nincs tapasztalatom. SP-ben hasít nálam, még modokkal együtt is.
Köszi, ez sokat segített. régi Ci7, 16GB, 1060 6G és ssd. 70+ fps-el kezd és leesik 6-9fps-ig. A kilép belép megoldja. Multizunk. Úgy néz ki h. a világban haladástól esik az fps. Egy helyben órákig nem történik semmi.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2019.04.05. 16:07:55
Kötve hiszem, hogy ennek bármi köze van a futási teljesítményhez...Nem tudom milyen géped van, vagy milyen drivereket használsz, de nálam hibátlanul és gördülékenyen fut a game.
Onnan szedtem őket! Azért kösz a segitséget,de sajnos fele mod igy se működik,nem görcsölök vele már,ami kell az úgyis jó!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Eredeti játéknál dobja az fps-t? Most akciós a steamen, de akkor nem venném meg, ha pont ilyen játszhatatlan mint a virágbolti. :-) Mondjuk lehet a multi miatt, de ez mindegy is.
Nexusmods-ról szedd le, annak mennie kell. Nekm Steam-es verzióm van a játékból, de minden modot a Nexusról szedtem, és egyikkel sem volt semmi gond, ilyen egyszerűen még nem modoltam játékot (kivéve persze a workhop-os verziókat).
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.05. 01:46:41
Nálunk lent is marad 6 fps-en egészen míg ki meg vissza nem lépek.
Nekem is van ilyen tapasztalatom,de csak akkor ha közelbe érek a bázisomhoz,nagyon le tud esni olyankor az fps

Sziasztok! Virágbolti verzióval megnéztük a játékot haverral multiban. Az elején teljesen jó volt, de most egy idő után 6-9 fps-ünk van. Ha ki és vissza lépünk, akkor egy ideig megint jó, majd el kezd esni megint az fps. Meg akarjuk venni, de ha akkor is ilyen lesz, akkor nem áldoznék rá. Van vele tapasztalatotok?
Na jól van,már ne fáraszd magad,az is telepítve van már régóta.DDD Szerintem itt az lehet a gond,hogy néhány mod azért nem működik,mert nem steam kompatibilis a játék.De annyira nem hiányzik,ami fontos mod az működik,és fent van.

QModmanager is kell hozzá.

https://www.nexusmods.com/subnautica/mods/201

Na akkor én várhatok mikor jelenik meg az nálam.Szerintem nincs meg még az a tárgy ami kiváltja.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Élőhely-építő szerszám "belső modulok" opción belül az utolsó kettő az alján. Nálam.
Igen így van,a többi mod simán müködik,ugyanide van bemásolva.Mit kell lerakni hogy működjön? Mert az építésnél nem találom.Passz.

Lent, a Jellyshroom-os barlangokban találsz egy rakat magnetitet és lítiumot. De ahogy megvan a prawn és tudsz bányászni, annyit fogsz találni hogy nem igaz. Ezenkívül van még lítium a Mushroom Forestekben is. Nekem soha nem kellett egyet sem megölnöm (nem is lehet asszem). Lent a Lost Rivernél tengődő leviatán pedig kikerülhető, csak halk módban kell menni. Ráadásul már több út is van oda lefelé.
Persze el lehet szórakozni velük, még a konyhakéssel is, de felesleges. Régen én is zúztam, de csak azt értem el, hogy odébb ment.
Apropó, a Sea Treader (half life-os Strider ) kakijával lehet már valamit kezdeni?
Steam/Steamapps/Common/Subnautica/QMods

Ide van bemásolva a ResourceMonitor könyvtár, amiben ez a mod csücsül. Működnie kell.

De ez az hogy nincs ilyen az építésnél,meg se jelenik.

Két pörölyfejű leviatán van lenn a barlangrendszerben, amivel jobb végezni, mer egyszerűen útba vannak, és nem akarom hogy csapkodják a hajót miközben a szűk járatban közlekedem. Emellett a Degasi túlélőinek legyilkolását bosszulandó, én megöltem a polipot ott a bázisuk mellett, sokadjára. Reaperből szerintem egy van igazán útban, az amelyik az északi sziget mellett a vulkán fölött kavar. Tele van a talaj értékes magnetittel, lítiummal, palával, le kell gyilkolni a dögöt, hogy az ember nyugodtan dolgozhasson.
Bontsd le, építsd újra. Nekem volt hogy beragadt, és ez segített. Működnie kell, legjobb mod cucc a térkép mellett.
A resource monitor mod nálam nem működik,valamit rosszul csináltam biztos,pedig a modding helpert is bemásoltam a qmods mappába.Mit kell még csinálni hozzá?

<#idiota>

A Reaperrel én is sokat küzdöttem, de igazándiból soha nem kell vele találkoznod. Amíg tartott a fejlesztés, sokkal több helyen volt. Később az Aurora körül lecsökkentették a számukat, így pl Crash Zone-ban is kevesebb volt. Meg lehet vele küzdeni, én a Prawn suittal zúztam, fejét ütve és fúrófejjel fúrva. De felesleges.Egyetlen veszélyes helyen van, ha jól emlékszem nyugaton, de ott is ki lehet kerülni. Csak akkor bánt, ha közel mész.

Nem fogok szórakozni, csinálok egy két helységből álló óriásraktárat, mindent lebontok és belepakolok, és az egészet újraépítem. Juj most felizgattam magam.
Közben rájöttem hogyan kell kinéznie a tökéletes bázisnak. Már csak két helységet kellene egymásra építenem, de pont a bázistól hátrafelé, amerre nem engedi a talaj emelkedése miatt. Most az az őrült ötletem támadt, hogy ahelyett hogy csinálnék egy időkapszulát és lelépnék, teljesen átépítem a bázist. Le kell bontanom az egészet, hogy egy szinttel magasabban kezdhessem. Mindezt két helység miatt. A bázis meg tele van alapanyaggal, szóval ezt az őrületet most pakolászni kell. 😄 Hogy mért csinálom? Egyrészt meg akarom csinálni a tökéletes kompakt bázist, ami mintául szolgál majd minden következő játékomhoz. Másrészt a mentést úgymond archiválom, mert a bolygót is el akarom hagyni, de utána vissza akarok térni mert még lubickolni akarok a vízben úgy, hogy én vagyok a bolygó királya. Szóval ez a befejezés most megmarad szépen. Persze hardcore mód, szóval ki is nyiffanhatok véletlen a nagy havajozásban. Na ezért archiválok így a végén.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.02. 19:39:35
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor várok.
Egyébként nem a safe zónában vagyok, hanem a 17-es mentőkapszula közelében, azon a vörös füves lapályon. A radiation mód miatt kellett 50 méter alá mennem, és ott 100 méter körüli a mélység, de ami miatt nekem fontos, hogy a küklopsz kényelmesen manőverezik. Az a lapály észak-dél irányban egy széles folyosó, elég kényelmes így tengeralattjáróval utazgatni. Plusz elfér fölötte a rakétakilövő, ami milyen vagány már.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.01. 23:06:41
Mér, az előfordulhat, hogy megment egy másik űrhajó? 😄 Csak fantáziáltam. De egyébként ha megölünk például egy reapert, azt máshova fogja spawnolni, és én már találkoztam a sekély vízben reaperrel.
Kint van amúgy a Below Zero térképe is már felül a térkép menünél,kicsit spoileres,csak az nézze meg aki nagyon kiváncsi rá.Csak a biomék érhetőek el,meg pár dolog még.

Sea Emperor csak 155 méteren van? Jól feljött,lehet fázik a segge odalent a mélyben.

Előfordulhat hogy safe zónába csak úgy betéved egy leviathán?

:-D Gratulálok! De nehogy azt hidd, hogy csak te haladsz a fejlesztéssel! Most húztam fel a rakétaplatformot, egyenesen a bázis fölé. Azért így, mert most már nem működik a lézerágyú és ha jön megmenteni egy hajó, akkor lássanak egy ojjektumot a tengerben, amit meg kell vizsgálni. És akkor alatta lesz a bázis. Plusz ha jön egy óriási leviatán és szétveri a bázist, legyen a fejem fölött egy száraz platform, amire fel tudok kapaszkodni. Ezen kívül napozni is tudok rajta.

Na akkor lehet kérem tapsolni,ott van a szárazdokk:

A gombaerdőben találtam meg a másik részét, ahol minden hupikék,és ott laknak a törpikék,a 13-as kabintól nem messze.

Fele tartalom még nincs is benne,sok újdonság lesz! Mindent lehet látni a roadmap oldalukon,kicsit (nagyon) spoileres is!

Igen lesz különbség.Fele játék víz alatt,a másik fele a szárazföldön fog játszódni.Egyelőre ennyi.Már az eleje is a szátazföldön indul,azt meg is csináltam én már.Másik meg az hogy nem fogunk unatkozni,a főhös már beszél magában,és a fülesünkre is kapjuk az infókat,az égen repkedő űrbázisról.

Nem tolom az újat én sem, pár hete fejtettem ki itt, hogy miért nem. Hasonló okból mint Te, én is a legelején vettem meg, még a fordítását is én kezdtem el, de nagyon nem volt jó, hogy folyamatosan jott a tartalom, ahogy az is idegesített, hogy állandóan változott a játék. Csomó mindent kivettek, betettek, átalakítottak. Abba is hagytam úgy 1,5éve, most vettem elő a végleges verziót..most megvárom minimum az 1.0-át az új DLC-vel.
Tolod a DLC-t?Én most vettem észre hogy 884 órát raktam bele a sima játékba. A DLC-vel viszont nem fogom elkövetni a hibát, mint az alapjátékkal, hogy túl korán vettem meg, aztán meguntam, mire megjelent. Úgyhogy várok. De ha mégis tolja itt valaki, van különbség a Below Zero és az alapjáték közt vagy csak más a grafika (máshol játszódik)?
:-D Igen, itt akinek van fantáziája, az sokféle szerepet bele tud álmodni a történetbe.
Jaja, én is így vagyok. Chill ez a game...Csak a bázisépítésre elment vagy 80órám, ha nem több. Mondjuk jó nagy lett és aprólékosan kidolgozott, nem mintha a játékhoz erre szükség lenne, de ha már betették, miért ne kreatívkodjak is egy kicsit? Nálam a beleélési faktort is erősítette, elvégre ha már ott rekedtem azon a halál bolygón, legalább legyen a bázisom olyan, mint amit egyébként is elvárnék ekkora fejlettségű civilizáció polgáraként és tudósaként (mert természetesen tudósnak képzeltem magam, így aztán szükségét éreztem mindenféle laborok és kutatóegységek létrehozását a flora+fauna+alien tech tanulmányozására). Még most is építem a bázist, pedig már régen kilőttem magam a zűrbe, meg legyen tánc satöbbi...!
Hát csak annyi, hogy tudod rutinból, hogy mely fejlesztéseket kell keresni, azok kb. merre vannak, illetve a nyersanyagok lelőhelyét még, illetve a sztoriban tudod, hogy mi következik mi után, és merre kell keresni. Ha mindezt tudod, akkor is baromi nagy a szabadság, és az újrajátszhatósági faktora végtelen.
Mi számít rutinnak ebben a játékban? Gyorsabban haladj előre a játékmenetben? Nekem jobban élvezet ha keresgélek órákig,meg gyüjtögetek,építgetem a bázisomat,felépítem a járműveket,nekem a szárazdokk se hiányzott idáig annyira,majd meglesz,amikor lesz.

Lehet meg tudjuk azt csinálni, hogy minimál fejlesztéssel gyorsan végigvinni a játékot. Bioreaktor kell, meg a nagyobb helység, és akkor ezeket bepakoljuk a puttonyba egy elemtöltővel, és irány a mélység. Pár száz méterenként építünk egy levegőtöltő állomást, majd lebontjuk, így megyünk le 1400 méterre.Ez egy amolyan alpine típusú búvárkodás. Minden a puttonyunkban, és nincs visszaút. 😄 Na ez lesz a következő kihívásom.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.31. 14:21:50
De mondjuk ez jól mutatja, hogy milyen káoszt csinálhat a játék, ha nem egy rutinos szubnautikás játszik vele. Pedig az elején nagyon szépen vezetget, ráterel olyan folyosókra a mentőkapszulák rádiójeleivel, amin ott vannak a roncsok a megfelelő fejlesztésekkel.
Caliph
megcsinálná,de előbb szárazdokk,és a bele való módosító kéne .. 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

:-D

Na most sokat segítene az ilyen szituációkban ha megcsinálnád a csikóhal önvédelmi modulját, mert azt ha bekapcsolod, egyből elenged.
Zseniális kép! 😊

Egyet de kicsalnék a szárazföldre,és ott jól elpofoznám.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.31. 01:01:42

Benne van az is a pakliban.D
De amúgy 2-3 nagy roncsot kihagytam,még van bőven felfedezni valóm.Az előbb megint bírkóztam egy reaperrel,elkapta a csikóhalamat,én meg gázt adtam neki,és kivittem egyenesen a vízfelszínére a dögöt.Utána visszasüllyedtünk,majd elkezdtem jobbra-balra rángatni az egeret,és 25 százalék sérülésnél megadta magát a dög,elengedte.

Na jól van akkor. Miután kilőtted magad a rakétával, tegyél egy kört, pottyanj vissza, és csináld meg azt a szárazdokkot! 😄

Egyébként most néztem, hogy fertőzötten is elhagyhatjuk a bolygót. Nem igazán értem. Olyan hülye az ágyú, hogy csak a leszállókat lövi? Egyet tudok belefantáziálni, hogy az idegeneknek el kellett hagyni a bolygót, és ezért van. De ez már annyira okos, hogy túl okos.
Na megvan végre a csikóhal fejlesztés elérhetősége,meg a lépegetőé is.Mégse látogattam meg minden roncsot.

Ott északnyugatra a gombafák tetején van egy szép nagy roncs,aminek 2 bejárata is van,ott találtam meg a küklopsz maradványait is,már azt is tudok épiteni.

Lehet ott volt a másik része is ahol az első felét találtam,csak nem voltam eléggé figyelmes.