3340
  • TokraFan
    De, simán csatlakoztatható, vagy szintben de akkor -ahogy már írták előttem-, nem lehet alatta baseplate, vagy emeletre.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.24. 21:38:34
  • Caliph
    elvileg hozzá lehet rakni,lényeg hogy szabadon legyen,ne legyen alatta alap ,asszem úgy lerakható könnyen.
    Integritást csak akkor irja ki ha hozzáadsz valamit a bázishoz,rakj le egy folyosót valahova aztán kiirja és le is bonthatod
  • Ironman2
    2 kérdés:

1.Megfigyelőszoba nem csatlakoztatható bázishoz? Állandóan pirosat jelez,viszont önmagában meg le lehet rakni.
    2.Régebben valahol meg lehetett nézni egy bázisnak az integritását hogy milyen erős,nem szeretnék úgy járni mint egyszer hogy kicserélek üvegre egy ablakot,és összeomlik az egész bázis.Hol lehet azt megnézni?

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.24. 20:43:31
  • lonvard
    Nincs más az űrhajóban. Közben egyenlítettünk a horvátokkal. Épp most, hogy gépelem. :)
  • Ironman2
    Bejártam az Aurorát,remélem végig:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ugye a lépegető szobában összeszedtem mindent,be is szkenneltem a lépegető darabjait,meg is van,ki tudom már fejleszteni a lépegetőt.Középen a viz alatt terül el a csőhálózat,micsoda élmény volt ott kavarni,de van egy másik kijárata alul ami a laborhoz vezet.Ott is beszereztem mindent ami kell,lombikok disznek jó lesznek,meg is lepődtem hogy van másik bejárat az Auorórának,én meg nem találtam azt az elején,pedig csak el kellett volna jobbra indulni.

Viszont nemtudom hogy a csőhálózatnál ez az egy út van alul? Más helyszinhez nem vezet már út? Kóvályogtam,de nem találtam több kiutat másfele.

Jönnek itt a dolgok szépen,és még le se mentem a mélybe,legközelebb a rózsszin gombákhoz fogok lemenni.:

• Ironman2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Most nézem áprilisban jön a Hoverbike,meg a Hoverpad,akkor szép kis földfeletti kirándulás is lesz!

link

Sőt! Ezekből is találunk majd párat összetörve PDA-val! A sztorihoz nélkülözhetetlen lesz megtalálásuk.Akkor itt kettős kaland lesz a föld felett,és a viz alatt is! Biztos sokan klausztrofóbiásak lettek az első résztől.D

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.24. 11:45:07
  • Ironman2
    SG cikkezik a Below Zero-ról:

SG cikk Subnautica:Below Zero
  • Ironman2
    Találtam egy időkapszulát,és hőkés volt benne:

Ez a lentebbi kép,milyen jól mutat a falamon is.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.24. 11:25:28
  • lonvard
    Én úgy tudom, hogy ha kinyiffantunk egy leviatánt, akkor az random mód máshova fog visszapottyanni a játékba. Reaperekkel tapasztaltam ilyet, miután kinyírtam többet, meglepődtem, hogy például egyszer csak a bázistól 150 méterre kezdett el kavarni az egyik, a zátonyos részen. A másikra meg egy egész váratlan helyen bukkantam, úszkálok hazafelé, egyszer csak szembe jön velem egy reaper egy biztonságosnak vélt pályarészen. Akkor még nem értettem mi van, azt reméltem ilyen szinten randomizált, hogy hol bukkanhatnak fel, aztán később jött az infó, hogy ha megöljük őket, akkor visszajönnek a játékba egy másik helyen. Na tehát ebből a tudásból próbálom én a zátonyhátakat máshova telepíteni.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.24. 07:28:28
  • Yag
    Ezek az élőlények előre szkriptelt elemek, nem lehet őket csak úgy elzavarni vagy "megszüntetni" :) Mindig azon a helyen vagy területen fognak felbukkanni. Egyszer egy sárga göböket eregető vizitehén mellé építettem a bázisomat ... ott kerincélt egész végig ... inkább hagytam, később még jól is jött amikor kellett egy olyan sárga valami tőle az egyik építéshez. Tehát inkább sanszos hogy nem jó helyre építetted a bázisodat.
  • Ironman2
  • lonvard
    Lehet csak türelmetlen voltam. A gyerek zátonyhát kibírt 150 csapást a hőpengével. De lehet 300-nál kipurcan, csak elfáradtam. Probléma, hogy egy komplett zátonyhát família uszikázik a bázisom környékén, és olyanok mint az a szlovák nő, aki a szomszédainak éjjel-nappal tolta a Don Giovannit. Egyébként lehet terelni őket, csikóhal áramütéseire jól reagálnak, csak annyira hülyék, hogy visszajönnek, szóval holnap ha lesz türelmem, hanyatt fektetem az egyik gyereket. Belecsapok 500-at. Ha annyitól nem nyiffan ki, akkor nem erőltetem a továbbiakban. De akkor lehet költözöm. :D
  • Ironman2
    SZerintem az kemény dió,nem hiszem hogy meg lehet ölni őket.Majd kipróbálom lehet-e rájuk épitkezni,mekkora király lenne egy mozgó bázis.
  • Ironman2
    Majd ellátogatok oda később,aztán megirom,tudom hol van ez a kapu.
  • lonvard
    Jah, még nem sikerült legyilkolnom olyat. Van itt egy másik halhatatlan is, tegnap hosszú percekig csapkodtam egy zátonyhátat. Meguntam, hogy a bázis fölött bőgött. Nem tudom mennyi életereje van, felmerült bennem, hogy nem lehet megölni, mer nem sikerült megborítani. Viszont elhúzta a beleit, elzavartam 300 méternyire. Reggelre megint a bázis fölött bőgött.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.23. 17:09:26
  • TokraFan
    Silent mód csak akkor ér valamit, ha a levi nem a fényre gerjed, hanem a zajra...

Ironman2
    Így a képről nem tudom belőni, melyik ez a kapu, de ha nincs mellette vezérlő amibe a lila/kék/sárga adat lemezt kell betenni, akkor valószínűleg a másik oldalról lehet nyitni. A legtobb ilyen a sztori része, de van pár kivétel is.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.23. 16:46:54
  • Ironman2
    Ez a lila köcsög mindig teleportálgat elém,ahogy megyek beljebb a játékba,egyre sürübben jelenik meg.Odajön,lezavar egyet,aztán eltünik.Még a partra is kimászott utánam.

• lonvard
    Na jó, akkor most próbáld ki, hogy kimászol a csikóhalból, és beúszol szépen. :)

Sugárzás modnál nem felejtősek a szigetek, mivel van sugárzásvédő ruházat. Csak levegőt venni nem tudsz. 3 óriáspalackot vittem az Aurorára meg a déli szigetre. A 225-ös kategóriát. Növényzet nem működik, amíg a sugárzás marad, szóval csak szkennelgetni merészkedtem ki.
  • Ironman2
    Az egyik barlangban van ilyen átjáró,és nem tudok átmenni rajta,belülről nyílik,vagy ez is része a sztorinak?

• Ironman2
    Amúgy ebből a sugárzó modból nem jöhetsz fel a felszínre,akkor felejtős is a déli sziget,meg a másik ahol az ágyú van?
  • Caliph
    nekem a lénycsapdára szinte mindig elment,kicsit elléptem padlógázzal aztán silent mód és már azt sem tudta hol vagyok :D
  • lonvard
    Közben véletlenül rájöttem hogyan érdemes használni a küklopsz pajzsot. Elég sok reaper támadáson vagyok túl, és hirtelen megvilágosodtam. Idáig úgy használtam, hogy ha feltűnt a radaron a piros pont, akkor bekapcsoltam a pajzsot, kidobtam a csalit, majd hármas fokozaton leléptem. Ez egyébként mindenre elég, csak nem takarékos. Most azt csinálom, hogy figyelem a radaron a lény mozgását (értelmet nyert a radar is), és csak akkor kapcsolom be a pajzsot, mikor éppen támad. Amikor lefordul, kikapcsolom. Tesz egy kört, megint támad, megint bekapcsolom egy pillanatra. Olyan jó! :D
  • TokraFan
    Vagy csak egy textboxot amire az van írva: "Te is rá fogsz b*szni hamarosan!"
  • TokraFan
    na ezzel én is pont így voltam. Marhára idegesített, hogy nem látom a térképen a széleket..:-D
  • lonvard
    Sea Emperor feromonokat rakok bele. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.17. 20:53:17
  • Caliph
    sztem semmi endgame cuccot ne rakjál be,hadd küzdjön az ember :)
  • lonvard
    Mondjuk lehet egyszerűbb, ha magát a küklopsz fejlesztést rakom bele. :D Egy meztelen kép magamról, a küklopsz fejlesztés, meg egy virágmag, amit ha elültet, rám gondolhat játék közben. Majd még kitalálom. :D
  • lonvard
    Ja, találtam egy megható időkapszulát. Lefényképezte a srác a bázisát, leírta hogy mennyi szép órát töltött a játékkal, majd belerakta a saját builderét, hogy azzal épített fel mindent, és most átadja, hogy nekem is segítsen. :)

Én kianitokat tervezek belerakni, hogy meg tudják csinálni a hőenergiás cuccot a küklopszhoz már az elején.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.17. 15:21:46
  • lonvard
    Tehát ötvözöm a kettőt. Tengeralattjáróval bázisként a határszél közelébe merészkedem, aztán csikóhallal derítek. Találtam is egy tisztességes roncsot. De most igazából a feeling a lényeg, mer ugye nem a játék része, hogy derítsük fel a határokat, csak ez a map mod kihozta belőlem, hogy minijátékként felderítsem a komplett játékteret.
  • lonvard
    De sokkal hangulatosabb tengeralattjáróval. Fel van szerelve mindennel, viszek egy szkenner roomot is, ismeretlen terepen rákeresek roncsokra, csikóhal beparkolva, és akkor tök jól elvagyok. Esténként megállok, kávézgatok, személyi felszerelés nincs rajtam, mer nehogy már búvárpalackkal meg ilyesmikkel rohangáljak a kényelmes tengeralattjárómban. Ha valamit fel akarok fedezni, akkor felöltözöm szépen, kiveszem a szükséges felszereléseket a megfelelő rekeszekből, vagy éppen egyáltalán nem szerelkezem fel, csak bepattanok a csikóhalba. Olyankor még vizes se leszek! :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.16. 22:00:25
  • TokraFan
    Pont akartan javasolni, hogy a határfelderítéshez nem jó a nagy csónak! Oda Seamoth kell, azzal hamar fel lehet deríteni, ráadásul egyértelmű, hol a vége, mert hirtelen szögegyenesen elkezd lejteni a "talaj széle". Én úgy derítettem fel, hogy megkerestem egy ponton a végét, onnan pedig csak követtem a szakadék szélét. Egyetlen levi sem jött, kb. 15-20perc alatt körbe lehet járni a kicsivel.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.16. 20:45:46
  • lonvard
    Pontosabban végig lehet osonni a peremen, csak nem szabad kimenni a semmibe. Meg is csinálom, hehe.
  • lonvard
    Na! Megtámadtak a szellem leviatánok az északi határnál. Nekem ez új volt. Régebben néhány reaper kószált a határvidéken, most meg azon kapom magam, hogy 3 leviatán veri szét a küklopszot. Ha nem lett volna pajzs, darabokra szedik. Izgi volt. Szaladtam hátra kicserélni a cellákat, a pajzs zabálta az energiát, szórtam nekik a csalit, 3-as fokozaton végül kikerültem a látóterükből, de közben a motor is melegedett, lángolt a fél hajó, 30%-ra vertek le. Cellacsere és javítás után próbálkoztam a határvidék egy másik pontján (az volt a terv, hogy a körbemegyek a határon, hogy meglegyen a mapon a játéktér kerülete), azonnal támadtak. Csikóhallal fogom megcsinálni, mer ezek nem viccelnek. Visszakotródom a bázisra tölteni.

Tetszik hogy nem egyedül jött a szörny, feltételezem hogy ne legyen olyan gondolata az embernek, hogy kiúszik és egyszerűen kinyírja.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.16. 18:58:56
  • lonvard
    Jah. Kiegyeztem volna egy olyasmiben, hogy javítás után nem 30 méter hanem 10 méter mélységig sugárzás, plusz a küklopsz teljesen védett, illetve a növények magjaiból tudunk azért nem szennyezett növényeket termelni. De végül is így is teljesen jó. Ha az ember játékbeli időt számolva heteken keresztül tolja a víz alatt, akkor utána megjön az igénye, hogy ne szopjon tovább ilyen tekintetben. Jó azért úgy kidugni a fejemet a vízből, hogy nem recseg-ropog a sugárzásmérő és nincs nagy vörös felirat az orrom előtt, hogy SUGÁRZÁS. :)

Nagyon jól jött ez a mod nekem, pont azon kezdtem agyalni, hogy valahogy nehezíteni kellene és nem javítom meg az Aurorát, erre kiderült, hogy mások ezt sokkal tovább gondolták. :)
  • TokraFan
    Na ez jó, azért ha maradt volna még sokáig a sugárzás, az talán reális, de a játékélmény szempontjából nem lett volna előnyös.
  • lonvard
    Növények is működnek egyébként. Szuper, hogy lényegében én szabályozom egy idő után, hogy tovább akarok-e tovább lépni vagy sem. Valami hihetetlen értéke lett a friss levegőnek. Kicsit átéltem egy atomcsapás utáni helyzetből történő kilábalást.
  • lonvard
    Fokozatosan, pár nap alatt lecsökkent nullára a sugárszennyezettség. Azt az érzést, mikor több játékbeli hét után először tudtam rámosolyogni az égboltra...
  • lonvard
    Miután összeklopfoltam a küklopszot, rájöttem hogy csak meg kell javítani azt az űrhajót. Az lenne a megoldás, ha a küklopsz védene sugárzás ellen (ahogy a mentőkapszula is véd), de nem véd, így nem tudok periszkópozni, meg a 30 méter mélységig elérő sugárzás miatt kényelmetlen vele a zátony környéki vizeken. Mindegy, mer lényegében mindent megépítettem ami fontos volt, most már a finomhangolás meg a mélységi régió felfedezése jön.

Na most akkor lesz ciki, ha kiderül, hogy hiába javítom meg, továbbra is marad a sugárszennyezettség. Mer ha a realitásokra törekednek, akkor marad. :)
  • lonvard
    Még nincs berendezve, de úgy vannak elosztva a helységek, hogy mindent gyorsan elérek. Minél kisebb bázist akartam, amibe minél több mindent rakhatok. Mert végül is ez egy depóállomás lesz a küklopsznak. Még egy kicsit fészkelődöm, aztán ha nagyjából be van rendezve, akkor megmutatom. :)
  • Ironman2
    Képeket!!