221
Háború egy civil szemszögéből
-
Skill84 #141 szerintem az a gond nálatok a harccal, hogy nem várjátok meg , míg céloz a manus .
mikor az ellenfélre ráviszed a fegyvert elkezd változni a célkereszt. adni kell neki pár secet.
narancssárga lesz a célzókör .
https://www.youtube.com/watch?v=HLbBJ6z1z54#t=211
Utoljára szerkesztette: Skill84, 2015.01.22. 20:06:18 -
malditoken #140 ebbe a game be am kellene egy olyan felvevő vagy valami ami felveszi videóra jó minőségben (ingyenesen) és a játék nem lassulna be .. te pedig tudnád kommentálni .. sztem tele lenne vele a YT :D -
#139 Vagy csak én emlékszem rosszul, de legalább egyszer volt, hogy rohantam volna aludni már éppen leteszi a fejét és kopp, kopp. :) -
malditoken #138 hát nekem a manus az mindig 10:00 kor jön (2-3 naponta) .. mondjuk én 14:00 után mindig elnyomom a napot :D szóval nekem még nem volt olyan h délután is jöhet .. azt hittem hogy olyan nincs hanem fix időben jön...:O -
#137 Van amikor később jön. -
Madi92 #136 Hát nap feléig nem is szabad elnyomni a napot... Jöhet trader vagy valaki és ha elnyomod akkor bukó. -
#135 32 nap után is vége lehet? Akkor a játék nem is olyan nehéz, mint gondoltam...
Én azt hittem, hogy a 42 napos véggel mázlim van, mert én azt vízionáltam, hogy 50. nap előtt tuti nem lesz vége és legvadabb feltételezésem az volt, hogy akár 60 napig is túl kell élni. Elsőre is röhögve elvittem odáig, akkor csak peches voltam, hogy nem akart végetérni a dolog, mikor Bruno már egyedül volt... A második játékban is az első karakter a 30. napon halt meg, mikor meg akartam nézni, hogy akkor mennyire lehet powerkodni. Másodjára úgy, hogy agyatlan kockázatot vállaltam be is simán kihúztam volna már a végén, hogy el sem hagyon a helyet a 48-49-ig napig.
Az furcsa volt a két végigjátszás között, hogy az elsőben 3 ember is jött - az egyik karakterhalál előtt is - a második játéknál meg senki...
Gyógyszer? Nekem totál nem fontos, amikor volt, akkor is odaadtam másnak. A 42 napos játék során egy ember egyszer szedett gyógyszert és egyszer gyógynövényt, de az utóbbit nem kellett volna, mert csak slightly sick volt. Meleget kell csinálni és kaját, akkor nem kell gyógyszer.
Egyébként sajnos nagyon komoly játéktechnikai hibára akadtam, vagy csak elnzétem valamit, ma kipróbálom és csekkolom.
Ha valaki tired állapotban ér haza lefekteted és nyomsz egy end day-t annak ellenére, hogy 10-12 óra is van estig nem lesz kipihent. Emiatt én nagyon ritkán használom az end day-t, megvárom, amíg mindenki pihent lesz, akinek dolga van. Tehát mikor visszajön valaki guberálásból azonnal megkajáltatom, ha kell és még 12 előttig elvégzi amit kell mindenki. Tired állapotból 6 óra alvással pihent lesz. Mikor két vízgyűjtőm és sok alapanyaogom volt nagyon is kellett a 2-3 ember gyors melója, hogy mindenki 12-re ágyban legyen. Estére így mindenki pihent. Egy ember guberált, kettő őrködött és a másik ember gyógyulhatott és aludhatott. Így gyakorlatialg minimális az esély a deep woundra még akkor is, ha nincs lőfegyvered - és lopás gyak. nem létezett.
Mi a bibi? Ha pl. jön a trader fickó vagy bárki más, mert akkor fel kell kelni és lőttek a 6 óra megszakítás nélküli alvásnak, mert asszem megszakítás nélkül kell. Azt nem tudom, hogy ha pl. 2x4 órát alszik valaki, akkor mi van... -
malditoken #134 Sziasztok
régen írtam ide már :)
mit mondjak ..ez a játék (végre ami elfut egy notebook-on) elképesztően odaszegezi az embert..
nem tudok úgy játszani hogy na 1, 2 órát...mivel felnézek az órára és már több mint 3 óra eltelt ...hihetetlen...
már régóta játszok vele és az 1.2. update sokat tett a játéknak .. ( és még lesznek új karakterek stb .. a további frissítésekben .. :3 )
annak idején (1.0) kétszer is végigvittem a játékot .. (kb. hogy mikor lesz vége a háborúnak az random szerű .. nekem egyszer 32 nap másodszorra 42-46 nap környékén lett vége ..)
most kezdtem pár napja egy újat és 4 emberrel vagyok az új házban....lassan beköszön a tél ...
pár tipp : a tél beálltát 2,3 nappal előtte is rá lehet jönni....ha figyelitek a karaktert amit mond "kezd hideg lenni" + a hőmérőt ha 14-15 fok van ...nem csak akkor mikor "felvillan" kép formájában :)
én a telet eddig mindig 1 kályhával vészeltem át..... a fejlesztett-el...5-6 tűzifával nap mint nap ...
jobb minél előbb baltát készíteni így sok "dolgot" tudtok otthon szét eszkábálni és fához jutni !
ha hó van kint tudsz havat felmelegíteni ilyenkor értelemszerűen nem tudod a vízgyűjtőt használni ...
2 naponta elég adni nekik enni ...(így nem fog lemenni very hungry-ra )
az öreg házaspárt mindig ki kell fosztani még a játék elején ..(és ha lehetőség van még rádiót készíteni + könyvek ..)
gyógynövények a legfontosabbak (legalábbis nekem ) tudsz belőlük kötszert és gyógynövény pirulákat készíteni ... amit eltudsz adni ha sokat csináltál ..és ugye az egyik legértékesebbek (én mindig azon vagyok mivel kötszert meg gyógyszereket mindig tudsz valahonnan lopni ..)
ha van pisztolyod mindig lőszert lopj vagy vegyél az árustól aki megy hozzád .. mivel elég sok cucc kell ahhoz hogy maxra fejleszd a padot aminek a segítségével tudsz lőszert csinálni ...( így én mindig a végére hagyom ) (az elején elég ha kést csinálsz!)
ami nagyon fontos még az a paradicsom (kinézetű cucc :D ) amit a csapdába tudsz berakni .. azt is jobb minél előbb felépíteni hisz 2 húst ad 2,3 nap múlva..(jobb esetben már másnap :))
nappal lehetőleg 1 ember csináljon mindent még a többi alszik mivel ők tudnak éjszakázni....
én amit még szoktam az a cukor és az alkohol :D ....mondanom se kell miért :)
a tiszta alkoholt nem szoktam eladni mivel az kell a kötszer..gyógynövényekhez..ami után sokkal több mindent ad érte a manus :)
ez egy olyan játék amely kizárja a külvilágot magad körül...
-
#133 A piactér most megvolt, hatalmas terület, de csak egyszer jártam ott. Iszonyatosan sok trader van, biztosan lehet jó cserearányt találni. Van egy lezárt épület is, sanszosan sok cuccal.
A templom is hatalmas, azt sem derítettem fel telejesen. Szerintem még egy-két végigjátszás megér, csak megnézni, hogy más stratégia mennyire életképes, de kb. ennyi a játék élettartama. 20 euroért simán jó volt. A későbbi contet bővülésre lennék még kíváncsi. -
#132 Az ellenfelek sem képzett harcosok, csak fosztogató civiek a katonákat leszámítva, de valahogy az én embereimhez képest mindig olyanok, mintha valami félistenek lennének... Mindig találnak és az emberem meg se nem lő sem nem üt, csak meghal...
[spoiler]
Lopkodni nem lopkodok összevissza. Csak a graázsban csináltam, mert egyszerűn olyan alapanyagok és kaja mennyiség volt, hogy beszartam. Ezen kívül az idős házaspártól emeltem el, dolgokat. Két gyógyszerrel kompenzálhattam a hatást, mert odaadtam a kölköknek, akiknek az kellett. Tehát lényegében morál romlás nélkül jutottam hozzá egy csomó kajához is. A kölkök anyja meg hozzámvágott egy rakás kávét pont akkor, amikor hiánycikk volt.
(Általános tapasztalatom, hogy segíts akinek csak tudsz, akár erőn felül, mert később nagyon durván megtérül ez.)
Czveta képessége nem tudom, hogy mire jó. Kétszer jöttek kölkök és semmiféle bónuszt nem kaptam... Ugyanúgy 2 kaját és 2 gyógyszert kellett neki is adnia...
A matematikus elvileg jobban használja a kisállat csapdát, ezt a saját bio-ban is megemlíti. Viszont kezdek gyanakodni, hogy érthez a moonshine készítéshez, mert gyanúgy olcsó volt. Mivel első játékban nem csináltam, nincs viszonyítási alapom. 4 db vízből, 1 db tüzelőből és 4 db cukorból csinált egyet. Más is ennyiért csinálja?
Iszonyatosan jó tradelhető cucc egyébként a pia. A kapucnis szakállas kereskedőnél egy moonshine-ért kaptam 7 db components-et. Ebből viszont kijön 2 db filter és még marad is 1 db comp. A két filter meg ad 8 db vizet, amiből kijön 2 db moonshine, amiért kapok 14 db components-et. Tehát nyertem úgy 7 db component-et, hogy ki sem kellett mozdulni a házból és ezt fedezte egy cella fa (2 db). Egy úton behozol 24 darabot és elég sokáig megy a bolt. A ciklushoz csak fa kell, amiből viszont mindig mindehol rogyásig van. Ezzel a ciklussal lőszertől kezdve kajáig mindent rohadt jó lehet tradelni. Cukor sem éppen ritka cucc, nem gyúrtam rá és úgy volt 24 feletti is néha. A katonáik is nagyon jó áron váltják a piát. Azt már nem tudtam megnézni, hogy piactéren vagy a templomnál mi a cserearány.
Az elején sírtam, hogy a Czveta, Anton, Pavel és Zlata felállás milyen szar. Nos, lehet hogy tévedtem. Lehet, hogy Zvetának nincs használható képessége, viszont nem iszik, nem dohányzik, nem kávízik, ahogy a többiek sem. Minden cuccom így megmaradt és csencselhettem velük.
Czvetára a könyvek igen jó hatással vannak - önként leült olvasni - és erős a gyanúm, hogy Zlata nagyon topította a két helyszínen történt lopások hatását. (Én úgy látom, hogy csak a lopás / helyszín érték számít az, hogy 1 db fát lopsz vagy kirámolod az egész házat mintha nem számítana, de ebben nem vagyok biztos. Még gitárom sem volt, de SAD-nél rosszabb még karakterhalálnál sem volt senki.
Az Advanced Metal Workshop-ot viszont most sem húztam fel, bár a mixer megvolt hozzá, de más nem. A mixert ezért eltradeltem. Baromira jó ára van és az elektromos cucc darab alig kell valamihez. Inkább tradeltem a lőszert is, mint gyártottam volna. A lőszer nagyon fontos, hogy éjszaka akár csak egy őr is elzavarjon mindenkit és ne sérüljön meg. Viszont néha erősen fogyóeszköz, de csak ezért nem hinném, hogy megéri gyártani. Gondolom, hogy nem csak hülyes és por kell hozzá, tehát nem oldja meg azt a problémát, hogy ki kell hozzá mozdulni. Ha csak egy komponens kell már az is baj. A "moonshine ciklus" verhetetlen azzal, hogy az alapanyaga fa és lényegében mindenkitől rogyásig vehet components.
Én azt látom, hogy inkább a játékos jellemétől függ, hogy hogyan játszik. Ha a karakterek megfelelőek, akkor lehet úgy is, hogy a legveszélyesebb helyekre mész szemétládákat ölni. Ez iszonyatosan kockázatos, de a fegyerekért és a náluk levő cuccokért elég szép pénz akasztható le és a lőszerrel jól védhető az otthonod.
A fejlesztett kazánt mindenképpen érdemes felhúzni. Alig zabál fát és a legnagyobb hidegben is elég belőle egy darab,csak jól meg kell rakni. Ha van felesleges elektromos alkatrészed, akkor a mixer és a thermoregulatorért is nagyon sokat adnak különféle traderek, tehát nem pazarlás csak ezért fejleszteni a workshopot.
[\spoiler]
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.22. 11:39:20 -
Madi92 #131 Igen, szoktam pakolászni, de inkább csak kisebb/kompaktabb pályákon.
Harcrendszert majd megszokod. Tény, hogy tudnak hülyeséget csinálni, de betudom annak, hogy nem képzett harcosok és ennek okán vannak félreértések! :D Mondjuk 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor halt meg azért emberem, mert nem azt csináltam amit szerettem volna. De amúgy tényleg, valós helyzetben Czveta fajta embereknek esélye nem lenne ilyenformán túlélni ahogy a játékban van/lehet vele csinálni.
Amúgy tipp, hogy zajjal oda lehet őket csalni és ezt még lehet kombinálni a nyitva hagyott ajtókkal, így azért szépen lehet terelgetni őket.
És igen, ha össze-vissza lopsz mindenkitől, ahogy pl írtad, hogy a garázst kipakoltad, szóval feltételezem, hogy mást is, ezért érthető, hogy bizonyos dolgok megépítése okafogyottá vált számodra.
Amúgy igen, az end gamere előferdülhet, hogy nem lesz értelme már semmit csinálni, mivel lesz kaja bőven és ha kaja van, akkor kimenni sem sok értelme van. Ezen még lenne mit javítani, de így is nagyon jó játék, majd talán egy második részben több kihívást visznek bele. -
#130 No, vége. Ha tudtam volna, hogy ennyire közel a fegyverszüntet (42. nap), akkor Cvetával nem kezdek akciózni. Ő is belehalt a félelmetesen furcsa/szar harcrendszerbe. Kezében fejsze és AK, meg mellény rajta, oszt mégis meghalt tűzharcban közelről, mert 3-ból semmit ért el az ellenen. Egyszerűen nem értem ez a hülye rendszert. Még azt sem tudtam eldönteni, hogy ütni vagy lőni akart... Azt a szívességet meg nem teszik meg az ellenek, hogy csak úgy odajöjjenek, ahol éppen rejtőzől...
Sok dolgot nincs értelme megépíteni szerintem. Én inkább rámentem a moonshine gyártásra, meg találtam egyszer sok jó minőségű dohányt és amiatt felhúztam az asztalt hozzá. Csencseltem akivel lehetett, így sokkal olcsóbb volt. A 30. naptól kezdve talán úgy is kijött volna a végéig a dolog, hogy csak üzletelek és semmiféle kockázatos guberálásba nem kezdek. Vagy semmilyenbe. Czveta halála utáb volt vagy 10 egység kaja két emberre. Ez 10 nap. Az 52. napig bírták volna úgy, hogy el sem hagyják a házat. Lőszeri is volt, fegyver is volt, mindkettő teljesen jól volt lakva, szomorúak sem voltak, kicsit voltak betegek. Ennyi. -
#129 Egy dolog idegesít, a harcrrendszer. Hiába voltam fedezékbe, egy pillanattal később kattintottam és mellé és Pavle szépen meghalt... 30 nap táján járok senkinek nincs semmi negatív hatása úgy, hogy kertecske nincs és a hely, ahol lehet fegyókat csinálni nincs felhúzva. Minden más készen van. Erre betesz ez... :( -
#128 Ti használjátok azt, hogy egy pályán a belépő ponthoz legközelebbi helyen lepakoltok mindent? Korlátlan hely van. Lelépés előtt látom, hogy mi a választék a helyszínen, sokkal egyszerűbb, mint állandóan egyes pontokon újra és újra kutatni. -
#127 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Elősző játékban a hotelben fegyveresek, de békések voltak, meg kereskedő. A raktárban még nem jártam, de sejthető, hogy ott lesznek ellenfelek.
Supermarketnél az előző játékbn looterek voltak, ott fostam össze a bokámat, hogy kész vége, ezek agyonlőnek. Aztán kiderült, hogy békések. A másodikban erőszakolós katona volt, röhejesen könnyű volt megölni. Egy backstab és utána még egy döfés. A nagydarab lootolós fazonnal insta kill lett volna.
Most még nem voltam a templomban, de előző játákban majdem mindenhol fűrész vagy lockpick kellett volna és fegyveresek is voltak. Inkább elmenekültem és soha többet nem mentem vissza.
Vásár helyszínem még nem volt.
A katonai bázist akarom majd egyszer megnézni. A fegyvereknek igen jó áruk van, nem megtartani akarom őket, eladni. A garázsból is annyi fejsze, lockpick és feszítővas jött, hogy ihaj. Fogaskerekekre cseréltem el a sok dohánnyal. Volt, hogy 30+ db volt. Nagy kísértés, hogy AK-val menjek lootolni, de az a két slot baromi sok, marad a kés vagy balta, mert azzal is insta kill van asszem hátolról és fedezékből, de lehe vele bútort aprítani.
-
Madi92 #126 Hát egyrészt már kitapasztaltam, másrészt meg ki kell őket hallgatni. Szinte minden területen zajlanak ilyen beszélgetések.
Suliban nekem eddig mindig hajléktalanok voltak, ők ártalmatlanok szóval free loot. Amit amúgy nem értek, mert van ott sok kaja, nem értem miért nem lopásnak könyveli el a játék, no mind1.
Viszont láttam egyszer videóban a sulis fegyvereseket, ha jól rémlik, ők nem kifejezetten "rosszak", nem is lőnek egyből, viszont nem is nagyon hagynak mászkálni. Ők talán valamilyen katonai egység, nem tudom.
Akiket én mindig leírtok, azok a Warehouseos mukik, meg a templomos csávók, ha nem a papos templomot adja be. De talán a Hotelbe is beadhat banditákat, de ezt is csak videóban láttam eddig! :D
Amik nagyon jó helyek, az a suli, ha hajléktalanok vannak, a sniperes futkározós, ha nem a vásárt adja és Supermarket is jó, de jobban jár az ember, ha az erőszakolós katonát dobja a gép, mert bár nehéz lehet megölni, ellenkező esetben egy looter csapatot dob, akik ugyan barátságosak, de konkrétan lootolnak ők is, szóval sietni kell, hogy az értékesebb dolgokat megkaparintsuk előttük.
Illetve még a kezdéskor dobott 3 helyszín közül mindig van egy ház vagy háztömb, ami amolyan bemelegítésnek is felfogható helyszín, ezt érdemes teljesen kipucolni én az első 2-3 napot mindig itt töltöm. -
#125 És honnan tudom, hogy ki a rossz? Az iskolában most pl. vannak fegyveresek, de elvielg saját területet védenek az ő meglátásuk szerint. Akkor ők most rosszfiúk....? Különösen nehéz kérdés, mert ugyanitt két karakter arról beszél, hogy meg kell védeni az embereket és nem öldösni. Ezért itt nem is loptam, de még olyan területen is üldöztek, ahol nem magántulajdon volt... Ide sem jövök vissza egy ideig... -
Madi92 #124 Lopni nem szoktam sosem. :) Anélkül is bőven lehet boldogulni, persze a rossz fiúkat meg kell ölni hozzá. Játék is eszerint "jutalmaz" én is így gondolom helyénvalónak, persze lehet más máshogy rangsorol.
Lehet pure alcholt gyártani. Kell hozzá moonshine+filter meg talán még valami, most nem vagyok benne biztos.
Vizet gyűjteni meg elvileg lehet napi 3x is, de ahhoz nagyon kell sietni, én mindig elfelejtem, szóval csak napi 2x megy, hozzáteszem bőven elég így is. Főleg, hogy mindig megveszem a kereskedőtől a vizet, sőt minden más apróságot is mivel viszonylag olcsón adja szóval a kész tüzelőt, szűrőt, cukrot, lőszert, ezeken is lehet keveset spórolni.
Tűzhelyet érdemes fejleszteni, hosszútávon megéri bőven. Csapda meg kinek hogy. Szerintem egy is elég, de ha kettő van sem baj. :) -
#123 Bevallom odáig még nem jutottam el a játékmenetben, hogy a gyógynövény és más gyártásnál megtudjam, hogy mihez mi kell. Moonshine gyártása már megy, de most arra akarok gyúrni, hogy naponta kétszer tudjak vizet gyűjteni. A fejlesztett sütő sem lenne rossz, vagy inkább két állatcsapda? Nehéz döntés.
Pura alcoholt ezek szerint nem is lehet gyártani csak találni?
A második játékban a garázsban olyan dolgokat lehetett lopni, hogy beszaratam. Mindenki very hungry volt és után olyan kajahegyvolt, hogy a well fed opciót is kipróbálhattam. Az első házban is annyi alapanyag volt, hogy a csaj 5-ször ment vissza oda. A garázsba is vagy 5-ször. Aztán jött a szupermarket, most azon gondolkdok, hogy templom vagy más hely. Az előző játékban a templom nem volt békés hely az építési terület meg főleg. Eszem ágában sincs odamenni, amíg nem szükséges. -
Madi92 #122 Igen, nem mindenki tud hasznos tagja lenni a csapatnak. Annyi előnyük azért van, hogy a többiek jobban tudnak pihenni, gyógyulni, ect..
Meg nem kell sokat gondolkozni rajta, hogy ha kevés a kaja, akkor ki fog enni aznap. :)
Kert szvsz megéri, mert a fejlesztett kertel viszonylag olcsón lehet zöldséget termeszteni, ami jó!
Volt olyan menetem, ahol 20 zöldségem, 20 kajám volt, gyógyszerből is rengeteg, konkrétan már nem érte meg kimenni, csak nyomtam a napokat, már-már uncsi volt! :D Kínomban már a kórháznak adakoztam a gyógyszereket, hogy történjen valami.
Amúgy tipp kajálásra. Nem érdemes minden nap etetni őket. A "Hungry" nem jár semmi észrevehető negatívummal, szóval én minden páratlan napon szoktam etetést tartani. Általában pont ilyenkor jön a kereskedő is, szóval nagyon ritkán van olyan, hogy valaki "very hungry" lesz.
Aminek nem sok hasznát láttam eddig, az a gyógynövény kert fejlesztett verziója. Bagósoknak bármilyen cigi jó, kereskedni meg vannak jobb dolgok is mint a cigi.
Moonshine viszont mindenképpen kell, kereskedésre a legjobb és bár még soha nem csináltam, de láttam Lets playekben, hogy Pure Alcholt is megéri gyártani, mert a belőle készült gyógyszereket még jobb "áron" lehet értékesíteni.
Kötszerből/Gyógyszerből 2-2 elég tartaléknak szerintem, ha ennél többet kell használni, akkor ott már baj van. A sima gyógytabletta meg szintén remek kereskedelmi tárgy. Abból sosem tartalékolok. -
#121 Igen, ilyen már hallottam kávéra. Ez általánosan az egész városra vonatkozik? A kertészkedéssel próbálkozott már valaki? Ha elég sok csapdád és vized van, akkor majdnem önnfenntartó lehetsz és csak a legolcsóbb fa és hulladékokból kell guberálni.
A játéknak egy hibája van eddig számomra, alapvetően meghatározza a nehézséget az induló emberek képességei. A játék elején a Markoval vagy Borisszal úgy tudtam volna aratni, hogy kis túlzással már 5 csillagos hotelem lenne...
Ehelyett egy 12 rekeszes művész (vagy mi) csajjal mentem guberálni és ő nyírt ki egy AK-s katonát hátulról... Mit kezdjek a gyereketet szerető tanárnővel meg a matematikussal? Semmire sem jók a képességeik a játék korai, de talán későbbi szakaszában sem... Egyáltalán mire jó a tanárnő skillje? Eddig semmi sem volt olcsóbb vele. A matematikussal sem volt eddig semmi olcsóbb legyártva és az egércsapánál sem adott bónuszt.
Az is inkább hátrány volt, hogy 4 emberrel többel indultam, mert ennyivel több ember lehet beteg, ennyivel több ágy kell és bármelyik éhezése rontja a többi morálját mikor lényegében semmit sem csinál. Elküldeni nem lehet senkit, öngyilkosnak lenni meg nem buli úgy, hogy nekimész egy fegyveresnek, mert azzal is a többiek lesznek szomorúak. Tényleg csak arra jó, hogy esete esetleg ketten állnak őrt. -
Neocortex #120 rádióban lehet hallani hogy épp miből van hiány, az többet ér -
#119 Azt jól látom, hogy más más kereskedőknél egyes cuccok többet érnek? A szakállas vándortrader aki jön hozzád a cigiért és a füvekért olyan sok fogaskereket és más cuccot adott, hogy csak lestem. Mivel senki sem bagós, jiháááááá... -
#118 Basszus most esik le valami. Mi van, ha akkor kajál valaki, amikor nem éhes? Arra van bónusz? Vagy a többet alvásra? stb. -
#117 Az ajtóknál van valamiféle ikon, amikor scavange módból átváltok harcra, de soha nem tudtam kipróbálni, hogy ez mit csinál.
Az árnyékba húzódás az a rejtekhely? Nem csak árnyék van, de más elbújós hely is. Ide akkor is el lehet bújni, ha már volt lövés/ütés?
20 fokot soha nem tartottam, kályhám is csak egy volt. Két kályha 3/3 tüzelővel az jobb, mint egy darab 6 tüzelővel? Még a több napos hideg ellenére sem lett rosszabb a szakács sőt, gyógyszerrel még gógyult is.
Alkoholfőzésig nem jutottam soha. Egy üveget szereztem és véletlenül megittam. Semmiféle pozítív hatása nem volt sőt, a "drunk" állapot alatt a fickó nem csinált sokszor semmit parancs ellenére és gyógyszert sem szedhetett be. Majdnem belehalt egy félreklikkelésbe...
A military base-re el sem mertem menni soha, nem jártam van 4-5 helyszínen. A supermarketbe elmentem és majd beszartam, mikor megláttam, hogy mi van ott. Aztán mégsem minden az, aminek látszik. Nem akarom elspoilerezni, nem is biztos, hogy más is azt tapasztalja ott, amit én. Két másik helyszín viszont kész életveszély volt.
Cigim sok volt, rádiót is csináltam (kell?) az elején és gitárom is lett. A lopás és gyilkolásnál is csak simán "SAD" állapot volt, alapvetően jól bírták az emberk a gyűrődést a sok halált leszámítva. Akkor totál depik lettek. -
#116 Igen van fedezekrendszer, ehhez eloszor at kell valtanod combat modba (azt hiszem a kepernyo bal felso sarkan valahol), en is sokaig tartott mire erre rajottem.Ha combat mode-ban vagy akkor mar latszanak az ajtok, dobozok stb mogotti fedezekek ahol csokkeno sebzest kap az embered.Ezen kivul az arnyekokba huzodast erdemes nagyon kihasznalni, ott kozelharci fegyverre valtva egy jol taplalt es egeszseges tulelo azonnal megoli az ellenseget aki elhalad a fedezeke elott.Kes, balta, mindenfele kozelharci fegyver jol hasznalhato es nem mellesleg silent kill.
A kalyha akarhol lehet a hazban, mindenhol ugyanugy hat.Nem art folyamatosan a homersekletet 20 fok kornyeken tartani, mert ellenkezo esetben az embereid betegek es elegedetlenek lesznek.Telen ket kalyhat kell folyamatosan taplalni.
Az ehseg szinten elegedetlenseget okoz, es joval gyengebbek is lesznek tole a harcban.Ha a szakaccsal fozol (alkoholt is!)akkor sok alapanyag megsporolhato.
Vizet folyamatosan 'keszits' , a csapdak pedig szinten letfontossaguak.Alkoholt en mindig elcsereltem ertelmesebb cuccokra bar allitolag nyugtato hatasa van olyanokra akik szeretnek pialni.A kave, cigi szinten kiegeszito anyag de ez sem arthat azoknak akik elnek vele.
Fegyvert osszerakni teljesen felesleges, mert ha egyszer raerzel a harc izere es utemere akkor a military base-bol tucatszamra fogsz fegyvereket es loszert zsakmanyolni.
A tavalyi ev legjobb jateka volt ez szamomra de javitson ki barki aki mostanaban tolta, en egy ideje felretettem.
Ja es ugy remlik 55-60 nap korul van vege az ostromnak.
Utoljára szerkesztette: dartonite, 2015.01.20. 13:04:36 -
#115 Elbújni a harc megkezdése után lehet ismételten, ha elfutok míg az ellenfél nyöszörög a földön? Fedezék rendszer van? Egyszerűen iszonyatosan nehéz az, hogy mindenki AK-val mászkál. Az én mellényes fickómat kb. két lövéssel leszedik mikor én elértem vay 3-4 találatot is szemre...
Mi a legerősebb közelharc fegyver? A balta?
Az, hogy a kálya, az ágy és az emberek hol vannak, az számít a fűtésnél? A hidegnek milyen hatása van? Volt pár nap, amikor a belső hőmérséklet alig pár fok volt, de nem jelent meg semmilyen negatív effekt, csak panaszkodnak az emberek.
Az éhségnek milyen hatása van? Lassabban mozognak, kevesebb HP? Alapvetően very hungry alá senkit sem engedek, ha nem elkerülhetetlen, a kutató embert mindig a legmagasabbra húzom fel.
Egyébként baromi sokat tanultam az első játékből. Sokkal korábban kellett volna csapdát csinálni, mert szinte ingyen élelem. A víz gyűjtést egy időra hanyagoltam és mikor beütött a tél, akkor jó megszívtam...
Ellenben az alkohol, kávé és a toolkészítés nagy részénél alig tudtam haladni. Pisztolyt tudtatm összerakni, de lőszergyártásig soha nem jutottam el. Virágoskertem sem volt és a fűtő cuccokat összeszerelő munkapadon sem tudtam semmit csinálni.
Annyi lehetőség van ebben a játékban, hogy az beszarás. -
#114 Másnál olvastam, hogy első próbálkozásra 11-20 napig bírták, ahhoz képest az én 40 napom egész jónak tűnik elsőre. A kérdés az, hogy hány napig kellene bírni... Többször szándékosan vállaltam be a kockázatot, megnézni, hogy a harc hogyan működik... Meg is lett az eredménye...
Az elején a gyors futóval, a skilled scvanger és a szakáccsal indutam. Arpó hiba volt, hogy a skilled scavenger-es fickió sérült és beteg volt, kb. tizenixedik napon volt első útja, addiga gyors futóval mentem. Ő halt meg elsőnek...
Ilyen addiktív játékkal nem találkoztam. Tegnap 8 körül felment és hajnali 3-ig toltam. Beszarás. Tényleg magába szippant. Mikor már csak két ember maradt - szakács és nagy és lassú batár - mindkettő szar állapotban volt, kiment a nagydarab. Két fickót ölt meg. Iszonyú sokat lootolt és hiába hozott kaját és gyógyult meg a szakács lelépett. Egy napig olyan depis volt, hogy az ágyba sem ment, csak lerogyott a padlóra... A szakács egyedül 12 napig húzta. A felhalmozott, de upgredhez kevés cuccot eltradeltem kajára és így baromi sokáig életben maradt. Hiába volt fegyvere egyedül nem tudott őrködni és pihenni, szépen meghalt a nap végén.
Ez minden idők talán egyik legjobb játéka. -
#113 Szokni kell, az elso nem keves probalkozasnal en is allandoan megszivtam es a harcokat siman elveszitettem meg a katona sraccal is.Egy ido utan raerzel az utemre amikor loni vagy utni kell.A buvohelyeket kell kihasznalni, volt olyan palya ahol kb 15 embert oltem meg egy sima (nem harcedzett) tulelovel csak azert mert par masodperces kesesekkel jottek ram, es mindig volt idom bebujni az arnyekba.Amit meg javasolni lehet, probald meg azt a tulelodet teljesen jollakatni (well-fed) akivel harcba fogsz indulni.Ami meg fontos hogy minden emberednek hasznald a kepessegeit, tehat pl. Bruno fozzon kajat es alkoholt, Boris vagy Marko menjen cuccokert, a kereskedo lannyal bizniszelj, stb.
Lopni, civileket olni csak legvegso esetben szabad mert total tonkrevagja a moralt.Illetve ez is karakterfuggo, pl. nem gondolnad de a katona gyerek az egyik legerzekenyebb az ilyesmire.
Szal vannak benne apro finomsagok amikre idovel lehet rajonni, kell hozza par restart.
-
#112 Ez valami iszonyat erős alkotás. Első próbálkozásra 40 napig húztam, abból kb. 10 napot egyedül volt a Bruno a szakács. (6 tag halálozott el)
A lőfegyverrel való harcot nem értem, akár pisztollyal akár AK-val tolom mindig mindenki kinyírt. A nagydarab fickó meg baltával lazán agyonvert másik kettőt... -
#111 Ha valakiktől lopsz és később viszel oda cuccokat, attól az embereid érezhetik magukat jobban? -
#110 Ezek szerint akkor még nem volt content bővítés? -
kacsarock #109 Sziasztok! Lehet tudni, hogy áll a magyarítás ? -
Since #108 Dead State inkább, nem? -
Skill84 #107 sokaknak ez a játék bejöhet : death state
csapat mért max 4 .
-
csoszi87 #106 Ez nékem is igen fura. Azt hittem már kijött.
Vártam már, hogy összeállítsam az Avengers-t.
-
Matusy #105 Üdv!
Valaki akinek megvan eredetiben, történt vmi változás az alaphoz képest? Pl hogy esetleg tudok-e civilt választani? Nagyon tetszett a játék, de 5 végigjátszás alatt 4szer ugyanazokat kaptam. Ezért nem vettem még meg... Tudom h több karakter van benne de hogy szinte mindig ugyanazokat kaptam nagyon elvette a kedvem attól h megvegyem. Ezt esetleg megcisnálták már?
Illetve pár tipp akiknek nagyon nehezen megy a játék. Csináljatok a második nap 1 kést. A másik legfontosabb dolog hogy bedeszkázzátok a lyukakat. Ha be van deszkázva minden és van késetek is, akkor az első 10-14 nap rablásait jó eséllyel visszaveritek.
Amikor először mentek vhova, mindig legyen nálatok feszítővas/lockpick és ásó. Mindent nyissatok ki hogy később már ne kelljen ezeket magatokkal cipelni.
Írjátok össze h mire lesz szükségetek a következő cél elérésében. Ehhez igazítsátok hogy mit hozz el a fosztogatótok.
Figyeljétek az NPC-ket. például a pap dohányzik. Nála sokkal értékesebben lehet becserélni a cigarettát mint másnál. A főtéren olcsóbban juthatsz kötszerhez és gyógyszerhez. Ezekért a garázsos fickó sokat add. A papnál 20 tekert cigiért 25 ciginyi nyersanyaghoz juthatsz. Vagy ennek megfelelő értéknyi árúhoz.
A rádiót érdemes figyelni. Ha épp olyan event van hogy a cigaretta és a kávé beszerezhetetlen, sokat lehet akasztani ha addig nem cserélted el őket. Főleg ha van barteres karaktered.
A kertészkedést nem érdemes erőltetni. Nagyon sok nyersanyag kell hozzá. Ha kiszámoljátok több nyersanyagot vissz el mint amennyit spórolsz a kaján. Zöldséget tradeljétek meg guberáljátok, de termeszteni nem éri meg. (Bár én csak az alappal játszottam nem tudom hogy azóta ez változott-e)
Ne gyilkoljatok össze vissza. Ha mindenképp ölni kell olyan karakterrel tegyétek aki erre alkalmas. Pl a tanárnő már 1 gyilkosság után is könnyen megborul, míg a fiatal tolvajlány még bonuszt is kap a moráljára ha a mesterlövészeket megölheti. Ezekre a dolgokra rá lehet jönni azért ha az ember elolvassa a bio részeket.
Remélem tudtam segíteni és nem olyanokat írtam ami már le lett írva párszor :). -
Skill84 #104 nem gond. te már a klubban vagy mert végigtoltad! -
#103 Na végigjátszottam az első 4 beadott emberrel elég kemény kritikai hangvétel mellett.
A baltás ötletet én is meg akartam köszönni mert az egy új dimenziót ad a játéknak.
Az hogy a felszerelés (bukósisak golyóállómellény fegyver fűrész balta a hátizsákban foglalja a helyet az vicc!!! )
A kezembe fogom meg rajtam van eleve. Nyugodtan rajzolhattak volna neki egy karakterlapot.
Kevés a helyszín pl garázst nekem be sem adta, a végén már a nagyon durva helyekre is be kell menni mert nem volt hol ANYAG.
A baltával erősen őrzött helyeken vigyázzatok mert túl nagy zajt csap kaptam is miatt a 40. napon egy shotgun melllövést
Az is egy taktika ha fedezékből hátbaszúrod az ellent csak sajna ott marad a katona így ha ketten jönnek a második azonnal észreveszi és támad.
A random miatt a kereskedő elmaradása tud még lenni keserű pirula. Ha esik a hó kint az utcán tudtok havat gyűjteni mert úgyis befagy a szűrő a minuszba
Ami nagyon zavaró volt a játékban hogy nincs megkülönböztetve az aki csak ott alszik valahol meg akinek pisztolya van és azonnal rád lő ha meglát...ez egy nagyon fura dolog ami miatt kaptam néha arclövést:)
Összességében nem rossz olyan 79% os de matricával odanyalnám hogy FRUSZTRÁLÓ és 100 an se fogják ezt Édes szép hazámban
végigjátszani....
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2014.12.25. 23:18:33 -
Bee #102 Alapból felesleges a mentés ehhez a játékhoz, pont az a lényege, hogy súlyt ad a döntéseidnek, amik kihatnak a további játékmenetre. Ha hibázol, vagy morálisan megkérdőjelezhető a cselekedeted, akkor viselned kell a következményeit. Ez teszi a számomra hihetetlenül addiktívvá.
A fejlesztők célja a lehető legéletszerűbb játékmenet volt, ha neked a játék akkor okoz örömet, ha beütöd az IDDQD-t, akkor ez nem a te játékod.
Nálam a túlélők elégedettek (17. nap), a kaja beszerzése jelent problémát, mivel a kereskedőhöz nem enged menni már napok óta. A baltás ötletet köszönöm, így végre nem kell fát cipelnem a 10 slotos futóval. Az anyaghiány miatt eddig nem tudtam megépíteni a zöldségeskertet, így már talán menni fog.