221
Háború egy civil szemszögéből
-
FartingSquirrel #181 Jó kérdés, hogy megéri-e. Nem tudom, még nem próbáltam.
De úgy láttam, hogy elég sok "gyerekes" feature került bele, ami még hangulatosabbá teszi a játékot.
3000-et talán megér. Ha nem, akkor akciósan már biztosan. :D
De mondjuk javaslom, hogy nézz róla Steames értékeléseket. -
#180 A videók alapján úgy látom, hogy nem éri meg. A helyszíneken semmi új és változatos nincs. Aki végigtolta 2-3-nál többször az eredetit, annak semmiféle meglepetesést nem fog adni. Sajnos a randomizált custom game lehetőséget továbbra sem építették be, pedig az oldalukon, mikor kommenteltem még a készítők is lájkolták a kommentemet és sokan mások. -
#179 Mit tud? Összefoglalnád, hogy annak aki szénné játszotta az alapjátékot, annak mi újat ad? Megér 3k-t? -
FartingSquirrel #178 Már van néhány napja. :D -
#177 Lesz PC-s változat a gyerekes DLC-ből. -
ricsa008 #176 Origin verzióhoz probálta már valaki a babel forditást ? -
#175 Most €18,99 helyett €5,69 itt. Kb. egy napig. -
Artak #174 Érdeklődni szeretnék a fordítás jelenlegi állapotáról. -
S1M0N #173 Na, ez igazán jó hír, akkor szeretettel várom ezt a fordításotokat is. -
FartingSquirrel #172 RiGoHUNtól átvettük a fordítást, mert nem volt rá ideje. Már belekezdtünk, és szerintem januárban már lehet is rá számítani, hogy jön a The Little One-szal. ;) ...de ez természetesen még nem biztos. Infók később az oldalunkon. -
#171 -
#170 Végigtoltam egy leszedettett. Hiába volt ismeretlen, röhejesen könnyű volt. Gyakorlatilag mindent megépítettem. A területek közül egy csomón nem voltam és a végén 25 hús, 10-15 konzerv meg ilyesmik voltak úgy, hogy már mindenkit degeszre tömtem és tél is volt.
Most leszedtem egy Cold War, az elejétől már ősz és igen hamar tél van. Ebben eddig van némi kihívás. Szerintem sanszosan ez lesz az utolsó játékom. A TWM egy csodás alkotás, de ha kiismered a helyszíneket az újrajátszási faktora szinte 0. Az árát megéri. -
#169 Nincs randomizálható beállítás még most sem a editorban, de amennyire látom még részletesebb történetet tudsz customizálni és más custom feltöltéseit használhatod. Ha nem tudod, hogy mi van abban, akkor az bizony random. Én most indítottam egy 4 csillagos értékelésűt, ami hosszú, de eddig gyerekjáték... Van long winter beállítású 4 vagy 5 csillagos. Ha, az elég HC játékmód lehet. -
#168 mit kaptunk...? -
#167 1.4-es frissítés elérhető. Moddolható is lesz hamarosan. -
#166 Jön mobilra is a game! -
#165 A végigjátszási ráta már 19%. Az adományozási viszont csak 7%, azért ez szomorú :(
egyébként 18 acsi van meg a 22-ből... nem tudom mi hiányzik még, meg lehet ezt valahogy nézni? -
#164 80 nap hosszúságú játék lehet akár kemény téllel is. Na, azt túlélni... Viszont nem értem, hogy randomizációs lehetőséget miért nem adtak meg a scenario generátornál. -
#163 Tudtommal semmit. Viszont van update. -
naburus #162 Mit lehet tudni a This War of Mine - War Child Charity DLC röl, mit ad hozzá a játékhoz? -
#161 Na, az egyemberes kezdés is megvan. Nem volt túl nehéz, kiismertem már a játékot. Azt viszont tény, hogy teljesen más stílust igényelt és akkor lett igazán könnyű, amikor már jött egy másik ember és az pont Boris volt. A két legjobban lootoló ember...
Részemről ennyi volt, lényegében már nincs benne tartalom amit nem láttam. Összességében bárkinek ajánlom a játékot.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.15. 20:12:49 -
#160 Velük is megcsináltam, mert hála istennek hamar jött 3. ember. Azt kell hogy mindjam az egész játék kulcsa az elején való nagy kockázat felvállalás. Ha kinyírsz egy rakás fegyverest az olyan loot mennyiséget ad, hogy bármit be lehet szerezni egyetlen helyszín csupaszra lootolása után. Mikor meg jön a hideg, akkor már csak azért is megéri visszamenni, hogy baltával fát / tüzelőt szerezz. A tüzelő még jobb is, mert egy slotba 4 db fér 2 db fával ellentében. Úgy megtudtam csinálni ezt is, hogy még az idős házaspárt sem kellett kifosztani. Az egyik helyszínem, ahol sok bandiva van, kinyírtam mindenkit és még napoig odajártam. -
MafiaTwo #159 Sziasztok!
Én kezdtem el fordítani a This War of Mine című játékot, viszont közbe jött pár dolog, ezért már jó ideje nem fordítom a játékot. Aki átvenné, az írjon: mafiatwo15[kukac]gmail.hu -
#158 A baloldali Marin + Katia + Arcia kezdéssel úgy tűnik, hogy össze fog jönni, de fényévekkel nehezebb, mint ugyenezzel a trióval a túloldalról. Elején hideg van, elején beteg valaki és szinte egyből bűnőzés van. Volt olyan időszak, hogy mindenki depressziós és kicsit beteg is volt. Aki kihívásra vágyik, az alulról válasszon induló helyet. -
#157 Roman + Katia párossal vagy 3-szor futottam neki. Ötletem sincs, hogy hogyan lehetne megcsinálni. Nem tudsz azonnal fegyvert csinálni, az egyik mindig sérült és szinte azonnal kitör a bűnözés. Ha nincsenek otthon mindent ellopnak, ha igen, akkor meg szépen lassan meghalnak. A két ember röhejesen kevés... -
#156 Eddig ennyi van meg. A legkeményebb tél közepén kezdett Arica, Marin és Katija és simán meg lehetett csinálni.
Persze ennyi végigjátszás után már tudom, hogy mi hol van, viszonylag kevés a meglepetés. A végén már azt próbálgattam, hogy a kupit ki tudom takarítani vagy sem...
[spoiler]
A téli játék titka az, hogy lehetőleg azonnal baltát kell szerezni, mert a saját házban is irgalmatlan mennyiségű tüzelőt ad és azon a békés helyszíneken, ahol már nincs semmi így valójában van. Ezen felül egyben fegyver is, mint a kés, őrködéskor számít.
[\spoiler]
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.02.02. 00:42:40 -
malditoken #155 én megállok mindig 5 könyvnél :) és sosincs olyan hogy bajuk lenne ...:) meg csinálok egy fotelt és kész
Utoljára szerkesztette: malditoken, 2015.01.27. 15:50:06 -
#154 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A kávézásm cigizés és olvasás nem tiszta. Egyes karakterek leülnek, ha nincs dolguk, de hogy mikor van ennek pozitív hatása az nem tiszta. Kávé nem mindig fogy lehet, hogy víz is kell ahhoz, hogy a karakter igyon? Furcsa, hogy te nem tudsz itatni, a karakter magától meg inni, ahogy olvasni és cigizni is, ha éppen nem csinálnak semmit. Könyvből 10 feletti mennyiség táján van az, hogy soknak számít. -
malditoken #153 ha lesz állásom ami egyre valószínűbb akkor kifizetem márciusban azt a 4500-at ..:D -
#152 Szerintem vedd meg eredetiben. 4500 peták ezért nem pénz. Nálam félelmetes függőséget okozott , hétfő óta majdnem 40 órát raktam bele... Emberemlékezet óta nem játszottam ennyit semmivel ilyen intenzitással...
A játék emocionális hatása csökken az újrajátszás során, de a döntéshozás és izugális faktor az bizony marad. Basszus tényleg totál para, amikor bújkálva kell lootolni vagy elhatározod, hogy akkor most ölni fogsz...
A játák legnagyobb erőssége egy idő után viszont kevésbé türelmesenek és hiddadtabb játékosnak talán a gyengéje. Eljuszt 20-30 napig és egy rossz döntés miatt pillanatok alatt bukni lehet mindent. Viszont ettől király. Nincs az, hogy "áh, akkor visszatöltöm..." Vagy nem egészen, lásd a végén.
Soha nem soktam az achievemtekre gyúrni, de 20-ból megvan 19. Ennek örömére megnéztem, hogy ki hova jutott el. A játékosok kb. 9%-a (!) jutott el a játék végére. Ez számomra döbbenetes... Ennyire azért nem nehéz...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A nehézségi szint állításban egy ieig nem voltam biztos, de egyre valószínűbb, hogy igaz, amit írok. Bal felső sarokból órajárás irányában nehezedik. A könnyűekben sok nyersanyag van és mintha a random generátor sem kevébé lenne szemét. A legnagyobb könnyítés az, hogy kb. 20-22 napig jó idő van, van idő felkészülni a télre. Ezek után még sokáig tart, de a felkészülési idő az nagyon nagy könnyebbség. Eddig játékaimból ez jött ki.
(bal felső) Katia, Bruno, Pavle trióval röhögve meg lehetett csinálni tradeléssel az egészet, lopás nélkül is meglett volna, 46 napig tartott.
(tőle jobbra) A Pavle, Bruno, Marko volt az első játékom és még úgy is 40 napig húztam és közel lehetett a vége. .
(még jobbra) Boris, Emilia, Marin trió nem simán téllel, hanem asszem brutális téllel kezdődik, viszont csak 25 nap után (vagy 23, nem emlékszem) végetér. Viszont a kemény tél miatt nagyon elszánt és vakmerő húzásokra is szükség van, de legalább három ember kezd.
Roman és Katia a nagyon erős karakterek, csak éppen két fős csapat kezdésnek az baromi kicsi főleg úgy, hogy itt tél felé tartasz, már az elején 15 fok alatti a hőmérséklet. Roman nem mehet sehova őrködnie kell. Még fegyverrel is a random generátor kihozott egy raid során deep woundot úgy, hogy volt kése... Onnan nehéz talpra állni...
Katiaával induló csapattal mindig könnyebb a játék. Az alkohollal vagy más értékes áruval tradelés akkora bónusz, amire alig vannak szavak. Többet tudsz sokszor cserélni, mint egy közepes vagy jó loot alatt, csak éppen nem kell menni sehova. Azon a napon vagy több őr van vagy +1 pihenő ember és napközben is pihenet még ő is. Brutális. Napközben sajnos viszont csak tényleg a fáradtság csökkenhet soha nem láttam még azt, hogy valaki gyógyult volna volna nem éjszakai alvástól.
Bruno a szakács nagyon durva. Kevesebb vízzel főz és az alkoholnál nem csak cukrot, de vizet is spórol, ha jól látom...
A játék legerősebb közelharcfegyvere talán a balta, mintha több sebzést okozna, mint a kés. Apró hiba, hogy csak fejlesztett helyen lehet gyártani és nem olcsó... Viszont multifunci, mert apríthat berendezést. Nagy tél esetén erre irgalmatlan szükség van. A másik tényező, hogy a majdnem teljesen elhasználódottan is teljes áron lehet eladni. Tehát aprítasz vele, ameddig megy, aztán baromi jó áron elcseréled.
A dumálással sikerült már karaktert felvidítani, csak éppen baromi sokáig tart és nem garantált a siker. Ráadásul a dumáló embernek meg ugyebár más helyett is kellene dolgozni...
Spoiler után spoiler a mentésre vonatkozólag.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez nem egészen igaz. A játék mindig a nap elején ment, viszont a random generálás előtt. Tehát, ha nagyon szemét volt a random generátor, akkor bizony lehet kicsit "csalni" (?). Egyszerűen kilépsz és újraindítod a napot. Voltak nagyon durva eltérések nálam. Még loot közben is ki lehet lépni halál előtt és akkor újraindul a nap. Ekkor persze a napi cselekedeteket újra le kell tolni, de azért félreklikkelést vagy mást lehet így javítani. Többször volt már, hogy elfelejtettem loot helyszínt választani vagy lockpicket adni a guberáló karakternek.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.26. 10:30:30 -
malditoken #151 :)
lehet én is fogok csinálni képet hogy hol tartok :)
(csak nem tudom ha jön új patch akkor az eddig elért eredményeink elvesznek e ..)
(tört verzióra gondolok..)
Utoljára szerkesztette: malditoken, 2015.01.25. 23:51:50 -
#150 Eddig ezekkel próbálkoztam.
-
#149 Úgy látom, hogy a nehézségi szint a játékban a kezdő karakterektől függ. Balról, az óramutató járásával egyre nehezedik. Az legszélső csapattal gyerekjáték az egész. 10-20 egység kajám, gyógyszer és kötszer hegyeim is voltak úgy, hogy csak egy helyről lopat, de előtte szétkereskedtem a fejem a garázsban.
Néhány kép.
1
2
3
4
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A kereskedő csaj és Bruno a szakács nagyon durva kombó. A szakács eggyel kevesebb vízzel csinál kaját és eggyel kevesebb - 4 db helyett 3 db - cukorral pálinkát. Mindenhol jól trade-elhető cucc. A csajnak olyan cserearánya van, hogy pl. a piactéren sima alkoholért kapsz pura alkoholt, amival kötszer is csinálható, aminek az ára mindenhol a csillagos egekben van. A játékban a katonai táborban mindig lehet cserélni, elfogadják a piát és a dohányt is marha jól. A templomban az alkohol jó és alapvető alapanyagokat is kapsz érte, plusz sok aprítható bútor is van. A piactér az néha mesterlövészes, akkor nincs trade, más esetben gyakorlatilag ott minden beszerezhető még a 30+ nap után is. Egyszer még golyóálló mellény is volt, csak pont más cuccért mentem oda. Garázsban meg a bandage vagy más helyen szerzett gyógyszerért minden műszaki cucc beszerezhető és ha van lockpick és fűrész, akkor még jók kilophatóak is.
Az moonshine olcsóbb gyártás pl. barter bónusszal egyszerűen elérhető olyan helyzet, hogy nem kell gyakorlatilag rizikós helyekre menni soha. Magasabb nehézségi szinten viszont úgy tűnik, hogy a rosszfiúkat bizony irtani kell majd...
Az viszont látszik, hogy a fejlesztett legfejlettebb asztalokat és más termelő helyeket semmi értelme felhúzni, mert tradeléssel minden könnyebb és jobban összejön. Legalábbis alacsony szinten. A harcok és persze a hó elvághat tradelő helytől...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.25. 17:25:09 -
Skill84 #148 a harcos +10%-ot kap harcnál szóval kb semmit.
meg szoktátok várni lövés előtt , hogy sárga legyen a célkereszt?
ha télen kezdesz csinálj baltát és törd be a fa szekrényeket. sok fát kapsz értük. -
malditoken #147 az utolsó-val egyetértek .. én is 3 golyót belelőttem annak idején egy emberbe ..( a harcos gyerekkel..gondolom ő jobb mivel az a specialitása direkt őt küldtem)
és a végén meghalt mivel késelt az ellenség,,,,, de előtte belelőttem neki 2-3at már nem tom ...és amikor közelkerültek egymáshoz feszt ő kezdeményezett a késsel nekem meg egyszer kellett volna .lőni de nem .. és meghalt.. na mondom a nagy harcos :D -
#146 Ahogy látom egyre nehezedik a játék, ha a lockolt csapatok felnyílnak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a supermarketben az erőszakoskodó katona megölte a tradelős csajszit. Eddig nem láttam, de most magára zárta az ajtót. Kinyitom tolvajkulccsal, erre mit csinál az áldozat? El kezd sikítozni, hogy segíts és egy lövéssel megölt a katona. Szuper... Ezek után baszok segíteni bárkinek is...
Hiába jött a bolster spirites csaj és dumált mindenkivel és tolta beléjük a gyógyszert és mást, semmi hatása nem volt. A nehezebb szinten minden gamma téllel kezdődik. Egyszerűen képtelenség bármit csinálni. Mire lenne jó kályhád akkor meg vége a télnek. Nálam az egész banda folyamatosan beteg volt aztán meg depis. Vagy 4-5 gyógyszert és 2 gyógyönényes szart megettek és alig lettek jobban... Az hab a tortán az volt, hogy a legjobban istápolt ember lelépett és magával vitte az összes kaját és lőszer. Na, itt kb. véget is ért a játék...
A dumálás másokkal vezetett már bárkinek is eredményre a depresszió kezelés terén...? Nekem úgy tűnik, hogy semmi hatása csak éppek marha sok időt visz el...
Zlata egy rizikós küldiben meghalt, ahol az derült ki, hogy továbbra sem értem a harcrendszert. Másnál a videóban a shotgun 1-2 lövéssel kill. Nálam 5-tel sem ölt... Mi a tököm van...?
-
malditoken #145 és mikorra várható az újabb frissítés ? -
#144 [spoiler]
Nekifutottam újra egy új bandával.
Ügyvéd csaj, Boris a nehézfiú, egy ezermester és később becsatlakozott a harci skilles csóka. Sokkal nehezebb annak ellenére, hogy a tagok képességei jobbak. Úgy kezdődött, hogy tél van. Upsz... Hiába vna kályha a fa fogyott, mint állat.
A tél elmúlta után és némi csencselést követően a katonai bázison le akartam gyakni mindenkit, de mint kiderült, ők nem gonoszok. Eltoltam és csak egy ember ölése után meg egy korábbi lopás miatt Boris teljesen összezuhant. A "mókás" az volt, hogy kérésre és segítégre elküldött ezermester egy rakás gyógyszerre (2 db !) és kötszerrel (4 db !!) tért haza, csak éppen gonosz módon kényszeríve szerezte. Na, itt totál szétesett a társaság. Két depressed és két broken. Napokig csak az ügyvéd csaj funkcionált éppenhogycsak. Olyan depi volt, hogy etetni nem hagyták magukat a tagok. (Most jöttem rá, hogy a villogó ikonok mire jók az emberek felett....) Istápolni sem tudták. Totál szívás... Egyis esete még össze is verekedtek. Két éjszaka zsinórban mindenki aludt, még jó hogy a riasztós ajtó kivételével minden be van foltozva és volt még egy ki lőszer, mert raid is volt.. Az furcsa viszont, hogy még depressed állapotban sem mindig kelnek fel az emberek.
Az alkoholt kipróbáltam, de nem láttam hatását. Ok, hogy részegen is tett vett az ipse és nem volt depressed, de aztán másnapos volt és ugyanúgy depressed maradt...
A kórházban meg én hülye megpróbáltam kinyitni bezárt szekrényt. Lopásnak ítélték. Ezek szerint a lezárt szekrény is priave property ottan. Ezek után vajon más még visszamehet gyógyulni? [\spoiler]
Valami félelmetes atmoszférája van a játénak. Ez a gamma nekem akkora klasszikus, mint a régi UFO Enemy Unkown, pedig bőven elfért volna még benne opció. Persze akkor már lehet, hogy túl bonyás lenne.
Ami kevésbé pozitívum, hogy kétszer is CTD-zett, ami annyira nem vicces.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.22. 23:37:26 -
#143 Amit 3:00-nál csinál ott nálam ilyen ütemben mindig lőtt és nem közelharc volt... -
#142 Kézifegyverrel?