2975
-
#565 Na hát igen :) -
#564 Szerintem ez tábor van benne a gameplay videókban is. Bízom benne, hogy a teljes játékban igazi magyar katonák is lesznek. -
#563 [URL=http://ntf.hu/index.php/2017/12/19/a-magyar-konnyulovassag-rogos-utjai/][/URL]
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.02.06. 15:48:59 -
#562 Ez biztosan így van, ahogy mondod, a rovásírást illetően teljesen inkompetens vagyok - de engedelmeddel, úgy fogalmaztál, hogy "ezt amúgy normálisan írták le a mieink." Ezt a mieink egyáltalán sehogyan sem írták le. -
#561 Azért a magyar oldalra tömegesen vizionálni a nyugati típusú nehézlovasságot ugyanakkor, amikor az iparilag már akkor sem egy balkáni cseh régió "toprongyos parasztok", az azért eléggé meredek.
Ebben a témában a legkurrensebb munka B. Szabó Jánostól "A középkor magyarországi könnyűlovassága", de részletezést most ne kérjetek tőlem, a könyv ~kétszáz kilométerre van most tőlem. Közúton úgy kétszázharminc. :) -
#560 Tudtommal ez csak az első rész. A további részben (vagy részekben) még akár az is lehet, hogy Magyarországra is eljutunk :) -
#559 Így is lehet nézni. Sztem az sem tragédia ha Magyar szempontból majd kifogásolható lesz, ha moddolható akkor megvannak az 'elvetemültek' akik képesek feljavítani a mi szempontunk szerint is :)
Majd pár nap múlva meglátjuk, és végre eltünnek a korlátok:
zárnyitás:
-
#558 Viszont a magyar van toprongyosítva, pedig akkor is, sokkal erősebb és felszereltebb volt a csehektől. Mondjuk ez egy cseh "fantasy" játék. -
#557 Nem erről van szó, lásd alábbi kommentem. -
#556 Rovásírásban több a karakter, ezért a magyart akkoriban nem lehetett leírni latin betűkkel mert sokkal kevesebb karaktert tartalmazott a latin rendszer!
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.02.06. 14:07:48 -
#555 Csak nem mindenki, kis százalékuk volt jól felszerelt, szekértáboros paraszti harcmodor a huszita, bár kétség kívül működött. -
#554 a bétában Kun település van, ellenségesek a játékos karakterrel, beszaladtam egy kép kedvéért, aztán annak rendje és módja szerint megdöglendtem.
..viszont ha jól láttam az egyik íjjász hátba lőtte a saját katonatársát, és az el is esett.
steam-s képet lát mindenki, ha ez alatt a szöveg alatt nincs semmi akkor nem:
-
#553 Itt is normálisan van leírva.
"Veszteg kurva fia szaros német, ittátok a mi vérünket, ma mi isszuk a ti véreteket" Csak nem volt még meg nekik a legfrissebb helyesírási szabályzat, és valószínű, hogy nyelvtani értekezéseket sem olvastak még magyarul. Ja, azért, mert nem volt. -
#552 " a csehek akik toprongyos huszita harcot vívtak, elvétve néha páncéljellegű dolog is lógott rajtuk"
Hohó, ez nagyon nem igaz. Saját lovagrendjük ugyan nem volt, de a toprongyos paraszttól távol álltak. A muhi csatában is cseh és lengyel templomos lovagok védték a hidat a magyarokkal együtt. A Toldi-ban sem véletlenül van cseh vitéz. Voltak ám ott kemény lovagok szépen. -
#551 Hogy érted, hogy "normálisan"? Milyen forrásban? -
#550 Prózai értelemben fantasy a játék. -
#549 Ezt amúgy normálisan írták le a mieink, csak a latin abc, meg a latin papok nem tudtak magyarul, ez csak halandzsa, mintha te próbálnád hallás alapján leírni a kínait. -
#548 Fején találtad a szeget, a csehek akik toprongyos huszita harcot vívtak, elvétve néha páncéljellegű dolog is lógott rajtuk, itt csilivili lovagok, a mieink meg káromkodnak a köntösben....sőtt igazából csak kunokat láttunk eddig. Történelemből eddig kövér nulla a játék. -
#547 Valamelyik nemrég linkelt videóban mondja a bajszos fickó a kapu előtt, hogy Luxemburgi Zsigmond, Magyar-, és Horvát király nevében jött. -
#546 Na hát pont ez a bajom :) Ultrarealisztikus a környezet, és raknak mellé vértet átvágó kardot, meg 15 éves ragdoll fizikát. -
#545 Barátom, akkor most szépen szedd elő a történelemkönyvedet, vagy csapd fel a guglit, vagy wikipédiát, a huszita háborúkról :)
-
Hunor1 #544 ott a pont
-
#543 Én nagyon várom és elő is rendeltem. Valaki írta, hogy Zsigmond Német-Római császár és cseh király volt a játék idején. Valójában ekkor még kizárólag magyar király volt. És itt van a pont ami engem eddig aggaszt a videók alapján. Én csak kun harcosokat láttam videókban, azt pedig tudjuk, hogy jött ment nomád török népség volt akiket a 13. században telepítettek le az Alföldön. Az egy dolog, hogy használt a magyar sereg kisegítő könnyű lovasságként kunokat és tegyük fel, hogy fosztogató hordának is előre köüldték őket, de remélem nem velük adják el a magyar sereget a cseh fejlesztők.
A magyar királyság igen komoly lovag sereggel és nehéz lovassággal rendelkezett, nagy csalódás és egyeben történelem hamisítás lennem ha ez kihagynák és csak kunok lennének. Olvastam, hogy nagyon komolyan vették a történelmi hűséget és történészek segítségét vették igénybe, ezért reménykedem benne, nem így lesz.
Aki betát próbálta, találkozott rendes magyar lovaggal, katonával? -
#542 Szerintem ilyet a jövőben is csak akkor kérhetsz, ha kábé harmincezret fizetnél egy játékért.
A hardverről nem is szólva...
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.02.06. 00:56:39 -
Rony94 #541 "pl. esik az eső...és annyira faxa ahogy megjelennek a pocsolyák, hogy már azt hiányolod hogy miért nem alakul ki belőle vízátfolyás..miért nincs az egésznek fizikája, ha sok az eső akkor mossa be a rétet....ami úgy nem jutna eszedbe egy játékban, csak ilyen esetben."
Na jó, ez azért még eléggé next-gen. Én ilyen részletességet soha nem kérnék 2018-ban, főleg nem egy ilyen kis független csapattól. -
Hunor1 #540 ez egy story vezérelt játék, gondolom még azt sem teheted majd meg :)
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.02.06. 00:02:12 -
Rony94 #539 Ahh...de kár! :(
Ettől függetlenül majd próbálok nekik dolgozni, hátha lehet. Kémkedni fogok a magyaroknak. Szebb jövőt! :D -
#538 Valahol meg kell húzni a határt gondolom, különben 4ezres eladás ha lesz :)
Nekem ami úgy megtetszett, a természet kidolgozottságán túl, hogy nagyjából érezni a kiszolgáltatottságot,..a játékos szempontjából is, mert ha leszáll a sötétség akkor le van szállva, qva sötét van, és még helyismerettel sem szívesen mozdulok ki egy lakott településről vagy táborról. Meg az ilyen magányos kunyhók..totál kiszolgáltatott, bárki odamehet lenyeszabolni.
Ez elég jól átjön.
Vannak még jó hangulati elemek, ahogy mennek egy hordóhoz inni, meg elég jól átgondoltak a falvak, házak, fa esőelvezetők az utcákon, fadeszkák keresztbe a sárban. ..vagy az eső utáni-közbeni pocsolyák kialakulása.
Viszont mellé van bőven hiba is...látszik hogy próbáltak figyelni arra hogy egyedi vonások legyenek minden NPC-n, egyediek legyenek a települések és házak...de képtelenség, és van ismétlődés...jobban feltűnik.
pl. esik az eső...és annyira faxa ahogy megjelennek a pocsolyák, hogy már azt hiányolod hogy miért nem alakul ki belőle vízátfolyás..miért nincs az egésznek fizikája, ha sok az eső akkor mossa be a rétet....ami úgy nem jutna eszedbe egy játékban, csak ilyen esetben. -
#537 Sajnos kétlem... -
#536 Nem lehet, a főhős egy cseh kovács Zsigmond német-római császár idején. Szóval a királya ugyanúgy Zsigmond, ahogy nekünk volt anno. Ez egy egyszemélyes történet, amennyire tudom. Magyarokkal találkozol játék közben, de ez nem az az RPG, ahol megválasztod a karaktered. -
#535 Gondolom ez csak szarkazmus volt. -
JonasSandor #534 Akkor mért vannak benne?,looool mekkora baromság. -
Szerzetes89 #533 Így van, később sem lehet csatlakozni hozzájuk. -
Rony94 #532 Jól értelmezem hogy magyar oldalon nem lehet kezdeni/játszani? -
#531 Persze, várom én is. Különösebben nem zavar ebben sem a realizmus hiánya, legalább próbálkoznak, kicsit több lesz a harc, mint kattintgatás összevissza. Ezeket a hangulat viszi el a hátán, reméljük, az meglesz. Na meg persze az optimalizáció :) Nagyon kíváncsi vagyok. Meg aztán lesz benne némi magyar vonal is, ami szintén érdekes kis adalék nekünk :D -
#530 Természetesen nem reális a videóba a küzdelem, de élesben is csapkodhadták egymást kardal ha láncingeket meg páncélokat találtak csak el xD
Én kíváncsian várom. Elég részletes kis rpg-nek néz ki. -
Rony94 #529
Tényleg nagyon bele lehet élni magunkat a játékba. Egy achievement kedvéért még a szüzességünket is megtarthatjuk. :D
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.02.05. 18:16:47 -
#528 Így van, és a realitás, nálam itt esik el. -
#527 Mondjuk ennek a videónak se sok köze van a valósághű csatához :D De kétségtelen, hogy átvágni egy láncinget képtelenség volt, átszúrni még lándzsával is nagyon nehéz. Sőt, a szövet gambezonok is nagyon sokat védtek, meglepően. Nem volt egyszerű felnyitni egy ilyen konzervet. -
#526 Valósághű csata XD
Igazából a páncélok és a bőrmellények, láncingek nem igen vagdosták át mint a filmekben játékokban. Sokan azért is használtak kalapácsokat, pörölyt, hogy inkább behorpasszák a páncélt és az ellen fejét.A harc egyébként tényleg kicsit Mount & Blade-es. Bal vágás, jobb védekezés és amerre húzod arra vág vagy hárít.
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2018.02.05. 16:01:58