3156
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • Rony94
    Pc-n is ezt csinálja.

bardocz: Támogatja a kontrollereket. A többiről nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam még.
  • bardocz
    PC-n lehet kontrolerrel játszani? Íjászkodásnál mennyire nehéz azzal? Egérrel ez a fajta harcrendszer nekem nem igazán menne valószínűleg.
  • Montanosz
    az lehet, bár amugyis tul "páncélozott" az egész játékban mindenki
  • AntiHero
    PC-n is bugol sokszor a textura? (nem tölti be időbe)
    Mert PS4 Pron annyira frusztráló...pedig játszanám a játékot, de sokszor ez kizökkent..
  • Savaran
    A kunoknak a kinézete ebben az időben már ebben a formában nem hiteles, amikor még volt országuk, a mai románia területén, akkoriban használták az arcmaszkos sisakjaikat például, a magyar seregben már mint páncélozatlan segédcsapatként vettek részt abban az időben. A Képes Krónikában sem ábrázolják őket páncélban, csak a magyarokat.
  • Savaran
    Amúgy igen, az.
  • Montanosz
    amugy simán gondolhatták volna őket tatároknak is ugyanis Zsigmond seregében, mint mindenhol europa keleti részében török-tatár-bolgár-havasalföldi zsoldosok is harcoltak szépszámal

Lengyelek:
    "..A sereg létszáma kb. háromezer fő volt, ebből 1000 gyalogos, 1000 lovas (egyrészt 112 nehézlovas), míg Danzigból vagy 400 zsoldos érkezett, továbbá 300 tatár is erősítette a lovasságot. A sereget főleg zsoldosok tették ki, jobbára lengyelek, míg másik részük cseh és magyar volt, előbbiekből többen egykori husziták voltak..."

kronikás véleménye a 14századbol:

"...A kún már több mint egy századja megszünt félelmesnek lenni. A nyilazó, vért nélkül harczoló tatár pedig csak olyanféle, mint a kún...."
  • Hexex86 #778
    Jaa az lehet
    De elképesztő alkotás szerintem. Nagyon elragadó a hangulata. Szépen végiggondolt kidolgozott tájak.
  • Savaran
    Nem, hanem még az elején, mikor jönnek a kunok és utána elmenekül a támadás hírével, majd utána beszélgetnek a nemesek hogy Zsigmondnak nincs pénze lovagokra (XD na persze) ezért csak kunokkal riogatja a népet, valami ilyesmi, és azt hiszem ez előtt kérdezi az egyik nemes kik ezek a fura nyelven beszélő martalócok.
  • Hexex86 #776
    Amikor Neuhoff(?)-ban az állatokat legyilkolták a banditák és a közeli erdőbe menekültek. És kérdezed ki a parasztokat, hogy kik lehettek meg hasonlók. És akkor mondja az egyik parasztlány, ha jól emlékszem.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2018.02.16. 18:10:09
  • Rony94
    Hogy "furcsa nyelv", azt pont Henry mondta, aki eléggé alsó-középosztály és valszeg soha nem hagyta el a családját és az országot se. Ebből lehet következtetni hogy Henry egyetlen magyarul beszélő személlyel sem találkozott eddig.
  • Savaran
    Várj, lehet én kavarom mert lehet az volt csak rosszul emlékszem.
  • Hexex86 #773
    Jaaa. Én most olyan résznél voltam ahol parasztok mondták, hogy fura nyelvet beszéltek talán csehet. xD Akkor az másik rész amiről most szó van. sry.
  • Savaran
    De, csakhogy nemesek beszélgettek erről.
  • Hexex86 #771
    De akkori időbe nagyon sok tudatlan volt. Nem csak az egyszerű emberek között. Vagy nem?
  • Savaran
    Abban az időben sem volt mindenki seggtitán, azért a kézművesek, kereskedők akikből azért elég sok volt, sok helyen jártak, tudták kik a szomszédok, a játékban meg nemesek beszélgettek erről, azok meg csak tudják, mivel egyfajta "politikusok" voltak.
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.02.16. 17:47:57
  • Savaran
    Jó, de nem a prokariótákat kell alapul venni, nem az ösztönlényeket!
  • Hexex86 #768
    A mai "a kezünkbe van a világ összes információja" világban is sokan vannak akik azt sem tudják, hogy van olyan, hogy külföld.
  • Savaran
    Kedvenc részem, mikor az egyik dialógusban az elején arról beszélgetnek, hogy az ismeretlen támadók(kunok), furcsa nyelven beszélnek, XD ez aztán történelemhű, ez olyan kb mintha az osztrákok vagy a románok nyelvét aráminak vagy szanszkritnak gondolnánk így hallás alapján, közbe meg szomszédos ország, és oda járunk piacolni. Tele van ilyen logikai fail-okkal, meg ahogy lentebb valaki írta, inas főhősünk perlekedik egy nemessel, hát igen azért ez gáz, persze szőrszálhasogatásnak tűnhet, de ezek a dolgok egy picit illúziórombolóak.
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.02.16. 17:28:23
  • Savaran
    Történelmi/fantasy azért tegyük hozzá!
  • Montanosz
    sztem az hülyeség ha valaki azért nem játszik egy játékkal mert magyarok (kunok) ellen kell hadakozni
    Ennyi erővel sutba dobhatnánk az összes belviszályt amikor magyarok irtották a magyarokat, így Rákoczi is csak egy tömeggyilkos lenne :-D
    Arrol nem is szolva ki manapság a magyar? Én is vallon-sváb-szláv-görög-székely-stb keverék vagyok ha visszanéze a családfám a familysearchon :-D
  • PiszkosFred
    nexuson, hol mashol :)
  • Ironman2
    Hol található ez a save mod?
  • BEAST #762
    Szerintem elég könnyű pénzhez jutni a játékban és ehhez nem feltétlenül kell bűnözni. Eddig a bevételem nagy része banditák kirámolásából és a vérdíjból jött be. A játék szerint eddig kb 40 ezer pénzt harácsoltam össze amiből csak 12 ezret loptam össze. :D

A receptje sem túl nehéz, bár most fejből nem megy, de az egyik növényt azóta se találtam. Igaz most jutottam el egy olyan helyre ahol van növényhatározó. Részletes leírással a hatásokról, alkalmazási területről és hogy merre találhatóak.
  • BEAST #761
    Bár a kardforgatást nem nekem találták ki, de a vadászat és az alkímia annál inkább bejön. Tegnap egész este az erdőket jártam vadásztam és gyógynövényeket gyüjtöttem, hogy kísérletezhessek. Kár, hogy a főzést nem az alkímiához hasonlóan oldották meg.
  • Rony94
    Amúgy nem lenne olyan rossz ez a mentési rendszer, csak ne lenne ilyen kurva drága a Saviour Schnapps. Tudtommal lehet kotyvasztani is, de az összetevőit én még nem ismerem.
  • torma1
    Nem igaz. Már a legelején simán leutheted az oroket. Akar jó kard, ijjal, pajzsal is mehetsz.
  • Torzonborz
    Hasonló képen jártam én is tegnap este, ~1 óra játék ment a levesbe szóval este szépen megy is fel a save mod.
  • Rony94
    A rohadt életbe, mindig elfelejtem hogy pickpocketingnél hosszan kell nyomni az E betűt. Tegnap este megint elrontottam és nem tartottam hosszan, felébredt a kirabolandó személy és rohant is beköpni az őröknek. Kb. 1 órás játék ment a kukába emiatt.
  • PiszkosFred
    Ket dolog "mukodott" (ertsd, jobb, de meg igy is van mit csiszolniuk rajta) nalam:
    - teljes full screenben futtatas (vicces, hogy alttab utan automatikusan atvalt ismet borderlessre)
    - fizika, vegetacio es LOD tavolsag minimalisra vetele.
    Igy jatek kozben mar nincs "lag".

Ezeken felul erdemes a memoriara vonatkozo inditasi parancsot is hasznalni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    In Steam right click on Kingdom Come Deliverance then select properties
    Under General click on Set Launch Options
    Enter the value appropriate for the amount of RAM you have. To make it easier values are below (thanks for those who had provided this in Steam forums)
    - for 4 GB use '-heapsize 524288'
    - for 8 GB use '-heapsize 1048576'
    - for 12 GB use '-heapsize 1572864'
    - for 16 GB use '-heapsize 2097152'
    - for 24 GB use '-heapsize 3145728'
    - for 32 GB use '-heapsize 4194304'
    - for 64 GB use '-heapsize 8388608'

Ezekkel nalam megszunt
  • dartonite
    Ugyanez az erzes fog el mikozben eldegelem Henry mindennapjait.Hogy ez nem is rpg a szo hagyomanyos ertelmeben hanem kozepkori sims :)
  • Voltan
    Hmm, igen, a Radzigos részben lehet valami. Amikor mondja, hogy "Apád nagyszerű ember volt, és hát anyád is.... rendkívüli nő volt" akkor ez nekem is feltűnt, hogy itten valami van :)
  • BEAST #753
    Igen, ezek elég érdekesek, viszont a szökést még magyarázhatjuk kötelességtudatnak és lojalitásnak mégis csak a szüleiről van szó...
    ami viszont nem tetszett, hogy amikor visszamegy akkor csak az apjától köszön el, meg "miért hagytál el apám?" amikor az anyja is ott fekszik...

A nemes kölök akivel összeverekedtem amúgy később egész jó arc lesz, gondolom rájön, hogy milyen jól jön egy kb korabeli haver, akit a rangja alapján össze vissza ugráltathat. :D

Radzig amúgy szerintem nem a fiúkat szereti, a kezdetbeli titkolózás miatt én eddig azt gyanítottam, hogy a törvénytelen kölke vagyok és ezért ennyire engedékeny velem... bár valószínűbb, hogy tényleg az apám tett valami olyan szolgálatot amiért én ennyi mindent megúszok.
  • BEAST #752
    Mint kiderült én elég gyatra fegyverforgató vagyok, amíg nem kezdtem íjászkodni addig lóról csapkodtam ahol csak tehettem. :)
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.02.16. 09:16:48
  • Voltan
    Meg azért vannak benne érdekes dolgok. Igencsak fennhordja az orrát a kis Henry. Azért sokszor igencsak rezeg a léc, szemrebbenés nélkül visszaugat nemeseknek, összeverekedik ( !!!! ) velük, nem a vazallusaival, a nemessel. Közrendbeli létére. OK, nem jobbágy, hanem kovácsinas, de hát az is csak egy fokkal jobb. A feléért már felakasztották volna kb :)

Volt ugye az a rész, amikor a nemes határozott parancsa ellenére elszöksz a várból, visszamész a faluba. Ott veszélybe sodrod a nemes embereit, meg kell menteniük a segged. Ellopsz egy öltözet páncélt, elfutsz az ellenség elől, egy nő menti meg az életed, elveszíted a nemes urad kardját, és utána még van pofád bekéretni magad apródnak :D Ezt amúgy szóvá is teszik :D:D Szóval nem tudom, lehet, hogy a hűbérúr a fiúkat szereti, és tetszik neki a kis hamvas Henry. De gyanítom, hogy valójában egy ilyen sorozat után a saját taknyán csúszna a várbörtönben kb. Ha szerencsés :D
  • Hunor1
    kérdés végig lehet-e játszani a gammát anélkül hogy jó fegyverforgató legyél ?
  • Hunor1
    aha, kösz. nyilván a prológ erősen scriptelt és nem engedi a történet szál hogy már az elején páncélt, fegyvert szerezzünk. ok, nem is baj, így realisztikus .
  • Hunor1
    hahaha , középkori Forrest Gump ! ez jó :)))
  • BEAST #747
    Én elsőre nem akartam elhinni, hogy szándékosan leverhetetlenek ezért nem is tudom hányszor próbáltam újra és újra... de sajnos ha jól időzítesz pár támadást akkor sem sérülnek.
  • BEAST #746
    Ez rendben van, de nála ez nem erről szól, mint írtam az egész stílusa néha olyan, mintha a középkori Forrest Gumpot nézném.

Henry karakterén kívül viszont nagyon bejön a játék. Igaz a közelharc nagyon nem akar összejönni, ez a perfect block meg dodge gyakorlások közben még csak csak de harci helyzetben eddig mission impossible. Ezért hős lovag helyett inkább sunyi vadászt építek. Az íjászkodás meglepően jól megy, a vérdíjakért emberekre vadászni pedig kifejezetten jövedelmező. :)
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.02.16. 09:08:27