2975
-
#765 sztem az hülyeség ha valaki azért nem játszik egy játékkal mert magyarok (kunok) ellen kell hadakozni
Ennyi erővel sutba dobhatnánk az összes belviszályt amikor magyarok irtották a magyarokat, így Rákoczi is csak egy tömeggyilkos lenne :-D
Arrol nem is szolva ki manapság a magyar? Én is vallon-sváb-szláv-görög-székely-stb keverék vagyok ha visszanéze a családfám a familysearchon :-D -
#764 nexuson, hol mashol :) -
Ironman2 #763 Hol található ez a save mod? -
#762 Szerintem elég könnyű pénzhez jutni a játékban és ehhez nem feltétlenül kell bűnözni. Eddig a bevételem nagy része banditák kirámolásából és a vérdíjból jött be. A játék szerint eddig kb 40 ezer pénzt harácsoltam össze amiből csak 12 ezret loptam össze. :D
A receptje sem túl nehéz, bár most fejből nem megy, de az egyik növényt azóta se találtam. Igaz most jutottam el egy olyan helyre ahol van növényhatározó. Részletes leírással a hatásokról, alkalmazási területről és hogy merre találhatóak. -
#761 Bár a kardforgatást nem nekem találták ki, de a vadászat és az alkímia annál inkább bejön. Tegnap egész este az erdőket jártam vadásztam és gyógynövényeket gyüjtöttem, hogy kísérletezhessek. Kár, hogy a főzést nem az alkímiához hasonlóan oldották meg. -
Rony94 #760 Amúgy nem lenne olyan rossz ez a mentési rendszer, csak ne lenne ilyen kurva drága a Saviour Schnapps. Tudtommal lehet kotyvasztani is, de az összetevőit én még nem ismerem. -
torma1 #759 Nem igaz. Már a legelején simán leutheted az oroket. Akar jó kard, ijjal, pajzsal is mehetsz. -
#758 Hasonló képen jártam én is tegnap este, ~1 óra játék ment a levesbe szóval este szépen megy is fel a save mod.
-
Rony94 #757 A rohadt életbe, mindig elfelejtem hogy pickpocketingnél hosszan kell nyomni az E betűt. Tegnap este megint elrontottam és nem tartottam hosszan, felébredt a kirabolandó személy és rohant is beköpni az őröknek. Kb. 1 órás játék ment a kukába emiatt. -
#756 Ket dolog "mukodott" (ertsd, jobb, de meg igy is van mit csiszolniuk rajta) nalam:
- teljes full screenben futtatas (vicces, hogy alttab utan automatikusan atvalt ismet borderlessre)
- fizika, vegetacio es LOD tavolsag minimalisra vetele.
Igy jatek kozben mar nincs "lag".
Ezeken felul erdemes a memoriara vonatkozo inditasi parancsot is hasznalni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!In Steam right click on Kingdom Come Deliverance then select properties
Under General click on Set Launch Options
Enter the value appropriate for the amount of RAM you have. To make it easier values are below (thanks for those who had provided this in Steam forums)
- for 4 GB use '-heapsize 524288'
- for 8 GB use '-heapsize 1048576'
- for 12 GB use '-heapsize 1572864'
- for 16 GB use '-heapsize 2097152'
- for 24 GB use '-heapsize 3145728'
- for 32 GB use '-heapsize 4194304'
- for 64 GB use '-heapsize 8388608'
Ezekkel nalam megszunt -
#755 Ugyanez az erzes fog el mikozben eldegelem Henry mindennapjait.Hogy ez nem is rpg a szo hagyomanyos ertelmeben hanem kozepkori sims :) -
#754 Hmm, igen, a Radzigos részben lehet valami. Amikor mondja, hogy "Apád nagyszerű ember volt, és hát anyád is.... rendkívüli nő volt" akkor ez nekem is feltűnt, hogy itten valami van :) -
#753 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, ezek elég érdekesek, viszont a szökést még magyarázhatjuk kötelességtudatnak és lojalitásnak mégis csak a szüleiről van szó...
ami viszont nem tetszett, hogy amikor visszamegy akkor csak az apjától köszön el, meg "miért hagytál el apám?" amikor az anyja is ott fekszik...
A nemes kölök akivel összeverekedtem amúgy később egész jó arc lesz, gondolom rájön, hogy milyen jól jön egy kb korabeli haver, akit a rangja alapján össze vissza ugráltathat. :D
Radzig amúgy szerintem nem a fiúkat szereti, a kezdetbeli titkolózás miatt én eddig azt gyanítottam, hogy a törvénytelen kölke vagyok és ezért ennyire engedékeny velem... bár valószínűbb, hogy tényleg az apám tett valami olyan szolgálatot amiért én ennyi mindent megúszok. -
#752 Mint kiderült én elég gyatra fegyverforgató vagyok, amíg nem kezdtem íjászkodni addig lóról csapkodtam ahol csak tehettem. :)
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.02.16. 09:16:48 -
#751 Meg azért vannak benne érdekes dolgok. Igencsak fennhordja az orrát a kis Henry. Azért sokszor igencsak rezeg a léc, szemrebbenés nélkül visszaugat nemeseknek, összeverekedik ( !!!! ) velük, nem a vazallusaival, a nemessel. Közrendbeli létére. OK, nem jobbágy, hanem kovácsinas, de hát az is csak egy fokkal jobb. A feléért már felakasztották volna kb :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Volt ugye az a rész, amikor a nemes határozott parancsa ellenére elszöksz a várból, visszamész a faluba. Ott veszélybe sodrod a nemes embereit, meg kell menteniük a segged. Ellopsz egy öltözet páncélt, elfutsz az ellenség elől, egy nő menti meg az életed, elveszíted a nemes urad kardját, és utána még van pofád bekéretni magad apródnak :D Ezt amúgy szóvá is teszik :D:D Szóval nem tudom, lehet, hogy a hűbérúr a fiúkat szereti, és tetszik neki a kis hamvas Henry. De gyanítom, hogy valójában egy ilyen sorozat után a saját taknyán csúszna a várbörtönben kb. Ha szerencsés :D -
Hunor1 #750 kérdés végig lehet-e játszani a gammát anélkül hogy jó fegyverforgató legyél ? -
Hunor1 #749 aha, kösz. nyilván a prológ erősen scriptelt és nem engedi a történet szál hogy már az elején páncélt, fegyvert szerezzünk. ok, nem is baj, így realisztikus . -
Hunor1 #748 hahaha , középkori Forrest Gump ! ez jó :))) -
#747 Én elsőre nem akartam elhinni, hogy szándékosan leverhetetlenek ezért nem is tudom hányszor próbáltam újra és újra... de sajnos ha jól időzítesz pár támadást akkor sem sérülnek. -
#746 Ez rendben van, de nála ez nem erről szól, mint írtam az egész stílusa néha olyan, mintha a középkori Forrest Gumpot nézném.
Henry karakterén kívül viszont nagyon bejön a játék. Igaz a közelharc nagyon nem akar összejönni, ez a perfect block meg dodge gyakorlások közben még csak csak de harci helyzetben eddig mission impossible. Ezért hős lovag helyett inkább sunyi vadászt építek. Az íjászkodás meglepően jól megy, a vérdíjakért emberekre vadászni pedig kifejezetten jövedelmező. :)
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.02.16. 09:08:27 -
#745 Mert? 1404-ben már több mint 160 éve a Magyar Királyság területén éltek. Nagy valószínűséggel már egy jelentős részük a magyar nyelvet beszélte. -
Hunor1 #744 valaki próbálta a prológban ( amikor a lovat kötjük el) lekardozni a kunokat az udvaron? vagy ott még lehetetlen a tudásunk ( és páncél ) hiányában ? avagy azt az egyet aki üldöz miközben futunk le a vártól ?
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.02.16. 09:05:40 -
Hunor1 #743 jó csak akkor a Kunok ne magyarul beszéljenek . -
#742 De lehet. Vársz egy évet amit rendberakják ,feltéve ha sikerül nekik. -
goofey84 #741 Nekem átlag 50-60 fps fut a játék, de időközönként megáll néhány másodpercre. Nem lehet ez ellen tenni valamit? -
#740 Sok játékban lopkodunk, meg bűnözünk...megélhetésért, előnyökért, vagy csak mert lehet,..vagy egyáltalán nem persze, ki hogy játszik...
idegesítő szerepjáték lehet ha az ember ezzel szemben, másoknak viszont pont óriási példabeszédeket tart a törvény és a rend betartásáról, magát jobb színű, másokat befenyített helyzetbe hozva,... ma már javarészt körberöhögnek ha pokolra jutással fenyegetőzöl,..de ettől még régen lehetett súlya, a rossz keresztényről nem is beszélve.
Ez a kettősség működött és működik ma is...a papok is komoly bűnöket követtek el, akár paráználkodásra vagy hívságokra gondolok, ettől még lelki vívás nélkül lépten nyomtak szentséges dörgedelmekkel :)
-
#739 Szerintem rossz irány, ha valaki azért utasítja el a játékot, mert magyarok ellen kell harcolni és ők a rossz fiúk. Ilyen alapon szegény németek kb. alig játszhatnának FPS-el (német származású vagyok, ennek ellenére én is eltudok vonatkoztatni attól, hogy német katonákat kell ölni, persze a démonizálásuk ami pár játékra jellemző, elég fárasztó).
Ráadásul a videók alapján főleg kunokat kell majd ölni, azok meg úgy is letelepített vad török népek, őket bármiféle fenntartás nélkül lehet aprítani. :)
Egy fontos magyar karakter biztos lesz és nem lövök le semmilyen poént mert én is csak most fejeztem be a tutorialt, hiába na minden fűcsomó alá benéztek. :)
Amikor Martin jó apánk (Isten nyugosztalja) megmutatja Kobylanak a kardot, van vele egy István nevű nemes féle ember. Ez a magyar nevű karakter már ott fel tűnt, és a tutorial lezárásakor a főcímnél, a főszereplők és hangjaik felsorolásánál ott van Sir István Tóth néven. Szóval úgy tűnik biztos lesz igazi magyar karakter és remélem magyar lovagokkal és egyéb magyar karakterekkel is összefutunk majd. Hozzáteszem István szinte biztos vagyok benne, hogy negatív karakter lesz de ezzel szerintem nincs gond. Ahogy valaki már leírta előttem, teljesen természetes, hogy a főszereplő és cseh szemszögből egy megszálló hatalom negatívan van narrálva, szerintem összességében objektív lesz a játék. És inkább hálásnak kell lennünk, mert ha csak nem járatnak le minket a kunokkal (és mivel a kódexben és eddigi diskurzusok alapján is ki van emelve, hogy a kunok nem egyenlők a magyarokkal) akkor a játékon keresztül sok külföldi tanulhatja meg, hogy bizony már ekkor, a középkorban létezett egy magyar királyság nem elhanyagolható hatalommal és már akkor része volt az egyetemes európai és lovag kultúrának. -
#738 Henry talán életem legidegesítőbb rpg karaktere. Nem a gyengesége miatt, inkább ahogy beszél, amiket mond, ahogy kapálózik, mint valami rossz vicc. Kedvencem amikor szavakat ad a számba és mindenféle választási lehetőség nélkül csesz le embereket mert rossz keresztények és a pokolra jutnak mert lopnak és csalnak... közben meg az addigi játékidőm nagy részében amikor épp nem mások zsebeiben matattam vagy ládáit rámoltam ki, akkor a környék erdőiben játszottam a psycho-t mindenkivel aki élt és mozgott... -
#737 "Szétszabdallak te fostalicska"
Ma is tanultam valamit a játéknak köszönhetően. :d -
#736 Ket aprosag. A jatekban az ismert szereplok, kiralyok, varosok, stb. par kivetellel eredeti nyelven szerepelnek, cseh, nemet vagy egyeb nemzet altal hasznalt neven. Pl Zsigmond Sigismund. Ez azert picit tompitja azt, hogy magyarok az ellenfelek itt-ott, meg akkor is, ha egyfolytaban ok kergetnek es "megollek te genyo"-t kiabalnak :D
Egyebkent zsenialis a szinkron, ritkan lattam jatekban ennyire jol megvagott parbeszedeket a cutscenekben, a tutorialban volt olyan 5 perc, hogy meglepodtem, hogy visszakaptam az iranyitast, mert azt hittem filmet nezek, annyira berantott.
Szoval nyilvan valahol furcsa es rossz erzes "magunk" ellen harcolni, de szerintem ez ne legyen akadaly. Ennyi kreativitast egy jatekban, mint amit en az elso kb. 10 oraban tapasztaltam, hat basszus, nagyon regen nem lattam, foleg nem ilyen szinvonalan. Es amikor azt irjak, hogy egy kuldetest meg lehet oldani 3-4 fele keppen is, akkor az nem harom kulonfele attributum/statisztika csekk es csokolom, hanem tenyleg harom kulonfele megoldas.
Nem is tudom, nem is rpg ez, hanem egy kozepkori elet szimulator :) -
#735 Valami hasonlót gondolok, már a béta alapján sejthető volt hogy megjelenéskor is lesznek benne javításra váró hibák, mert annyira részletesre próbálják csinálni.
De nálam az 'életszagúsága' visz mindent, viszont úgy gondolom, ahogy írtam is régebben, veszélyes út ez mert én(!) mint játékos még többet és többet akarnék,..ahogy látom a pocsolyákat szeretném ha azok nagy esőnél további életet élnének..kialakulnának zubogók, vagy víz alá kerülne egy mélyebben fekvő mező, működne a fizika ..mindezt azért mert ha már részletes akkor abból szinte sosem elég.
qva jó na.
komoly kihívás egy modder csapatnak, valami összecsapott dolgot nem lehet mellétenni.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.02.15. 22:49:04 -
Rony94 #734 Szerintem nagyon hangulatos játék. Én úgy vagyok vele hogy én most egy középkori világban akarom élni az életem és nagyon működik. Nem annyira részletes mint a valóvilág, de ahhoz képest nagyon élethű. Emellett non-stop korhű muzsika is hallatszik. Úgyhogy nagyon rendben van, csak még nagyon bugos és optimalizálatlan, de a lényeg hogy én eddig gamebreaker bugot nem tapasztaltam. -
Pelsodriver #733 Nem a jó meg a rossz fiúkról, nemzetekről van itt szó, csak arról, hogy egy játékban sem motivál, hogy a magyarok ellen játsszak, ugyanakkor a játék látványvilága rendkívül vonz, süt belőle a középkor.Még rágódom egy ideig rajta, hogy megvegyem-e, a hozzászólásaitokkal ill. a játékismertetőkkel ismerkedve fogom eldönteni. Egyelőre ennyi. -
Although #732 Érdekes szemszög :) És vannak benne jó pontok is. Sőt :) Régen a conanba a magyar haver akivel sokat mentünk mondta egyszer. A világ a szinusz hullám. Van fent meg lent. És ez beleillik a kis mesédbe. Sokan érezzük kiknek az ideje jön most sajnos. De igen ettől még igazad van. És tudni kell kiknek a sorközössége leszel. Kívülről ez ilyen amit mondasz. De amikor benne vagy a mesébe, tudod. Akik bejöttek hamar benépesítik a világunkat maguknak. Akkor a mese személyes lesz. Mikor nézed a nálad sokkal fiatalabbakat és gondolkodsz rajta milyen jövőjük lesz. Az már nem mese, hanem egy nemzedék meséje lesz. Amit mi szerencsések már nem fogunk látni, Huh nem foglalkoztam ezzel eddig, de ma látva pár dolgot. Nekünk nincs okunk siránkozni. Addig is megveszem ezt a cuccot ;)
Edit: Izgis játék lesz ez érzem.
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.02.15. 22:02:02 -
Rony94 #731 Igazad van, mi magyarok csak is a jófiúk lehetünk. Sőt, Jézus Krisztus is magyar származású volt, így Isten mivelünk volt mindig is. Mi vagyunk az igaz nemzet!
A németek szemszögéből: Hitler egy jóarc gyerek volt, nem akart ő rosszat.
Amerikaiak szemszögéből: Két világháborút is megnyertünk a csicska európaiaknak és teszünk róla hogy kiírtsuk az összes piszok terroristát. (azt ne érdekelje a többi nemzetet hogy közben hogy lopjuk az olajat és tönkretesszük egész közel-keletet)
Na jó, abbahagyom a szarkazmust, mert már nekem fáj. A lényeg hogy minden egyes nemzet úgy éli meg a támadásokat hogy: "rohadt betolakodók". A későbbiekben a magyarok ugyanígy voltak a törökökkel. "Rohadt, büdös, muszlim oszmánok, mit keresnek ezek itt?"
A törökök meg: "Megtisztítjuk ezt a világot a mocskos keresztényektől."
Úgyhogy mindig van két oldal. A játékban is van két oldal, a csehek, meg a magyarok. A játék politikai része egy picivel összetettebb ennél, mert IV. Vencelről, a jelenlegi cseh királyról is csak panaszkodik a cseh nép hogy semmire való, nem király alkat. Zsigmond meg ha elfoglalná az országot, akkor legalább megint lenne egy viszonylag stabil vezetője/királya. Úgyhogy érdekes a politikai helyzet.
Én semmilyen magyar ellenességet nem véltem felfedezni eddig a játékban. Ez egy történelem mesélés cseh szemszögből, ennyi. -
#730 Nekem is nagyon tetszik, nagyon sok kraft van benne, ráadásul óriási plusz pont, hogy ez valami olyasmi, ami eddig még nem nagyon volt.
De vannak azért komoly hibái is, emellett sem szabad elmenni. Remélem, javítják őket majd. Mindenesetre le a kalappal a készítők előtt, nem semmi meló ez, amit letettek az aztalra. Kult játék lesz belőle, ez sztem egyértelmű -
Pelsodriver #729 Nem akarom elterelni a témát, de engem enyhén idegesít, hogy ezt a játékot nem a mi híresen kiválónak mondott informatikusaink, dizájnereink találták ki. Van egy nagyon izgalmas történelmünk, nem egy kiváló történelmi regényt írónk ( újabbak is), erre felbukkanunk egy talán korszakalkotó játékban, mint a csehek ellenségei, elnyomói? ( Apró szépséghiba ebben a szerepben , hogy Zsigmond király részben cseh származású volt...cseh és magyar király, és nem mellesleg német-római császár...)) Hát ez a játék megint nem a jó hírünket fogja terjeszteni...
Utoljára szerkesztette: Pelsodriver, 2018.02.15. 21:09:22 -
#728 Egeszen pontosan: "4 years and 74,0000 man-hours of work" :) -
#727 Sok energiát feccöltek ebbe a játékba, hogy sajátos legyen. Szerintem veszik annyian azért, hogy örüljenek a sikernek!
További jó kalandozást minden lovagnak, banditának. Mára hosszú út áll előttem. (megyek melóba xD Jó pihenést vándorok. -
Although #726 Ez jött le nekem is. Hihetetlen mekkora pusztítást végzet a sárkányszülött meg a többi népbutító szar. Ha kijön valami ami nem "sablon" akkor ez van. Kíváncsi vagyok mit reagál a cseh csapat mert az a videók alapján nekem is lejött nem a tömegnek akarnak megfelelni. Az a kérdés kitartanak vagy engednek a "szarnak" a nyafogóknak. Tudom miről beszélek 1 éve feltettem a Morrowindet és éreztem. Mindent elfelejtettem ami régen volt.