5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
nibron #2434 kell hozzá a base pack?:) ezt hol olvastad? még sohasem raktam fel.
a textúra villódzás inkább az orbx miatt szokott lenni. valahol nem jó a scenery sorrend, vagy a scenery beállítások nem jók az optionsban.
a nem megfelelő működés hibaüzenet még kevés arra, hogy meg lehessen mondani mi a gáz. windows naplóban meg kellene nézni melyik modul milyen hibakóddal szállt el. nem hiszem, hogy oom mert az nem azt írja ki hanem, hogy elfogyott a memória. lhsim fórumán nézted már? lehet újra kell telepíteni a c++ csomagot, vagy ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.29. 22:33:19 -
Hedgehog9780 #2433 Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon és a szimulátorozásban is. P3D 3.4-ben a következő szituációval szembesültem többször is:
Amikor LHBP-én landolok, akkor a landolás után (akár a kifutón, akár taxin) felugrik az ablak, hogy a P3D nem megfelelő működés miatt leállt és bezárul. Alapból OOM-re gondolhatnánk, de miért mindig akkor és ott? Amit még ezen felül észrevettem, hogy Magyarországi térképpel valami NOK. Repülés közben azt látom, hogy a térkép alattam négyzetenként változik. Egyszer egy erdős/rétes rész, másszor pedig egy utca részét tölti be.
Mivel LHBP-t megvásároltam és ott írják, hogy kell hozzá a Base Pack. Ezt sajnos P3D 3.4-re nem tudom telepíteni, mert 2.0-t ajánl fel maximum a telepítő.
Erre a hibára és a Base Pack telepítésére tudnátok nekem megoldást?
Előre is köszönöm. -
nibron #2432 egy átlagos munkanap vége. -
nagyi981 #2431 Köszönöm!
Hosszúhétvége-> minden lesz csak alvás nem! -
#2430 Kicsit pontosítanék-helyesbítenék:
Az X-Plane 11\Aircraft\Laminar Research mappából kell a Boeing B737-800 mappát átmásolni az X-Plane 11\Aircraft\Extra Aircraft mappába, majd átnevezni Boeing B737-800X mappára. Aztán ebbe a mappába belemásolni az update-t (2.48m a legutolsó) és felülíratni a már ott levő fájlokat. -
nagyi981 #2429 Nagyon köszönöm. Ugy erzem még ma este nekiállok : ) -
nibron #2428 azért az alapértelmezett szabály, hogy az eredetihez nem nyúlunk. nem csak azért mert ezzel megsérted a licenszszerződést, hanem azért is mert bármikor szükség lehet az eredetire. mint például most is.:)
az aircraft mappába átmásolod ez eredeti 737-es mappát. átnevezed mondjuk b737-800x-re. ebbe másolod be a legutolsó upgrade-t. ha a teljes csomagot töltöd le, külön az upgrade-t nem kell, mert benne van. a teljes csomagban van pár dolog, pl. egy jóval "harapósabb" hang a géphez, bár azzal is lenne még elég tennivaló. -
nagyi981 #2427 Ugy tervezem, hogy leszedem a 310 MB-os mappát, majd leszedem csak az utolsó upgrade-et, a mappat beteszem a default 737 helyére és az upgade-del felülírom amit szeretne. Ennyi ha jól gondolom : ) -
nibron #2426 legegyszerűbb, hogy a youtube-on rákeresel az "spai" szóra. alatta mindent megtalálsz vagy facebook.
#2425: elég mindig csak az utolsót upgradelni (és nem kell mindegyiket), de ha először csinálod, nem árt ha leszeded a teljes csomagot. van benne információ is, amúgy pofonegyszerű.
-
nagyi981 #2425 Minden updatet le kell tölteni, vagy a legutolsóban minden benne van és elég csak azt? -
saca79 #2424 Nagyon Köszönjük! Donate? Hol lehet? Egy linket erre is dobhatnal.. -
saca79 #2423 Nincs is azzal gond... Csak random " szetkapcsol" aztán b@szik fordulni...ki kell szállnom arrébb tolni.. D -
nibron #2422 -
nagyi981 #2421 Köszi srácok.
Akkor holnap leszedem.
-
nibron #2420 igen az. és szinte naponta változik. kb. 3 napja szedtem le a k-s verziót, és most látom, hogy már az m-es az aktuális. elég jól használható. -
nagyi981 #2419 Köszi Clidey!
Sajna csak holnap tudom megnézni a linket, ez ingyenesen letölthető? -
#2418 Elkészült a legújabb SPAI Traffic verzió (BASIC és V6). A BASIC a legújabb V6 egyszerűsített változata. Nincs kisgépes és Cargo forgalom. Akinek szüksége van a teljes V6 verzióra, az kérem írjon nekem privát üzenetet és küldöm a linket, mivel ez nem publikus.
SPAI BASIC letöltés: FSX verzió , P3D verzió -
endy papp #2417 Nálam is mindegyik vezérlővel(saitek yoke ,pedál és xbox controlerrel) a Yaw-al együtt fordul az orrfutó alapból, nem állítottam rá egyiket sem.
Szerintem ez így jó,lehet vele taxizni leszállás után is előtte is.
Még a meghibásodást kell belőnöm jobban mert most 200-on van és elég sokat kell szervizelnem.
Kár hogy nincs olyan opció hogy be kellene állni a hangárba javítani ilyen esetben ,meg a manuális tankolás sem lenne rossz kútnál ,persze ezek nélkül is együtt tudok vele élni.
Igaz a minap hívtam a szerviz kocsit oda is jött egy ,utána egy tartályos de hogy mit is csinált.....,még ennek utána kell nézzek....
Pár érdekes kép tőlem is
Nem árt az óvatosság vidéki reptereken..
Sirályok Fertőszentmiklóson.
Wiener Neustadt reptér,volt köztük agancsos is de később jött....
A rend éber őrei villogót használva az M1-en.
New York Central Park
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.04.29. 14:05:21 -
#2416 Szerintem a hiba nem a te készülékedben van. Bár a 747-est még nem próbáltam, de pl. a default 737 sem képes egy mezei ILS approach megrepülésére, ezért is hozták létre például ezt a projektet.
Szóval szerintem a 747 is hasonlóan buta mint az alap 737. De hát ezek nem is arra lettek készítve, hogy tudjon mindent amit kell, hanem hogy a kezdő kocapilóták ha leülnek a számitógép elé, fel- meg le tudjanak szállni, és elmondhassák magukról hogy ők bőjing pilóták. -
nagyi981 #2415 Nyilván hülye kérdés, de xpl11-ben sikerült már valakinek 747-tel ils landig-et végrehajtani? 2 napja próbálkozom és egyszerűen nep kapja el a localizert meg a g/s-t. Több éves p3d airbus x tapasztalat után rohadtul frusztrál (és akkor nagyon finoman fejeztem ki magam). Szépen elrepülök a kifutó felett tökéletes szögben, megközelítésnél nem akarja leadni az orrát. Kezdem gyanítani hogy nálam nem stimmel valami -
#2414 Nálam sosem volt gond a kormányolással...igaz sosem használtam szarvakat, csak sima mezei joyt. -
#2413 Ezek nem NSFW képek, te! -
#2412 -
#2411 Hát még erőteljesen tesztelgetem, szóval még nem mondtam le róla.... -
#2410 És? Nem szeretsz minket olvasgatni? -
nibron #2409 valamelyik nap felraktam egy saitek yoke-ot, és kipróbáltam. hát így sem jelentkezik az általad leírt probléma. több kontroller is próbáltam, úgy sem. sorry -
#2408 Én P3D-re az EditVoicePack XL-t használom. Szerintem lényegesen jobb a gyári ATC-nél. -
#2407 Nem is arra találták ki...Nem kell taxizni!
Repülni kell! Taxizni taxiz az FSX-ben! Repülni repülj a XP-ben és ámulj a P3D ben...:D :D :D
-
saca79 #2406 Nem tudom ki hog van vele de nálam még mindig gondok vannak XP 11 ben az orrfutó irányításával. Eleve ugy kezdődött hogy nálam a csűrő forgatja alap beállításban ( ezt meg sem lehet változtatni sehol) pl rudderhez nem is lehet párosítani ilyen beállítás nincs. Ok megszoktam hogy takeoff- nál kb 20 csomoig a yoke- al iranyitok majd át az oldal kormányra. Csakhogy random fogja és landing után beszarik az egész és lellasitva sem hajlando elfordítani az orrfutót.. Gondoltam véletlen megnyomtam valami gyorsgombot ami letiltotta... Végig néztem van olyan hogy "toggle nose wheel steering" de az sem segit. Ujra kell inditani az egészet hogy ujra életre keljen. Lehet külön vezerlőre rakni amugy az orrfutót csak ahhoz kéne egy kormany vagy masik cucc. Igazán nem értem, Idegesítő mert teljesen random jön elő es gyakorlatilag landing utan képtelenség taxizni.... -
nibron #2405 azért budapestet még erről a szar:) képről is felismerni. mondjuk a pályaudvarokra húzhattak volna valami épületet. így úgy néz ki mint egy rendező. apropó képek: görgő és ínhüvely védelem érdekében jó lenne használni a spoilert. -
saca79 #2404 Budapest
LHSM
Nyíregy-Debrecen között félúton
-
#2403 -
nibron #2402 megfelelő paraméterezéssel nagyon sokat lehet rajta javítani.:)
a gyorsaság beszaráshoz pont elég de ahhoz, hogy megismerj egy valamit ami még ráadásul integrálva van más rendszerekkel arra kevés.:) nálam már teljesen automatikus, a p3d-hez és as16-hoz nem is készít semmi fájlt, realtime memóriában nyomja át amikor megnyomom a flight now gombot. fmc-be útvonalnak már nem (a pfpx kiváltotta), de régebben ezt használtam.
a gyári atc-t sajnos nem lehet kikerülni, csak ha kivennéd az atc.dll-t. viszont akkor nem működne az egész. az átírására pedig még nem vállalkozott senki. de az még jogilag is aggályos lenne. tehát párhuzamos irányítás van, de szerencsére a gyári atc is úgy működik, hogy csak a paramétereket kapja meg ill. az időzítőtől egy eseményt, hogy éppen mire kell reagálnia. erre az eseményre rá lehet telepedni, ezt teszi az atc.dll és a proatc is. tehát mindketten megkapják az eseményt és mindketten a saját módjukon reagálnak rá. ezért van az, hogy mindkettőben hallod. a gyári atc-t le kell halkítani, és mindent hallasz a külső atc-ről. technikailag tehát nem az van, hogy az atc irányítja a gépeket, hanem pont fordítva, a p3d háttérszimulációja hoz létre eseményeket és az atc csak erre reagál pl. azzal, hogy kimondja amit ki kell. tehát a szimuláció irányítja az atc-t és nem fordítva. hüphüphüp, barbatrükk... -
Nyiri #2401 Most nem azért de már 2 oldalnyi xplane duma van. Ez nem a P3D topic? :D Eléggé off már ez itt. -
#2400 Háttöööö...nem értem néha orbikszéket...miért nem érte meg nekik XPL alá fejleszteni és miért éri meg AF FS2 alá? Szerintem nem pont egyforma a két stuff piaci részesedése...és (egyelőre) nagyon nem az AF FS2-ben van a nagyobb potenciál... Az gyakorlatilag tényleg csak egy játék, szimulátornak nagyon nem nevezném. -
#2399 Hát nekem ez tökre nem így volt sajna. :( -
#2398 Nem, illetve félig-meddig. :)
Az L-410 az nem default, hanem egy profi magyar fejlesztő durvajó munkája. Itt megtalálod.
A 737-es meg külsőre-belsőre default, viszont minden másban tovább van fejlesztve. Ezt linkeltem már korábban.
A DHL-es festést meg én követtem el - életem első repaintja XPL-hez... :)))) -
#2397 Tegnap este egy gyors próbát tettem vele...hát, őszintén megmondva annyira nem nyűgözött le. Meglehetősen túlárazott terméknek gondolom.
Picit tán fóniában jobban közelít a valósághoz, de azért nem mondanám hogy ég és a föld a különbség a beépített ATC-hez képest. Az AI-kkal még nem tiszta mit csinál, most akkor ki irányít kit, mert ha nem halkítod le a gyári ATC-t, akkor hallható, hogy az is próbálja irányítani az AI-t, meg ez a ProATC is... Szóval itt még van valami titok ami lappang. :)
Nem tudom hogy értetted, hogy automatice betölti meg élesíti a FP-t, de nálam ez rohadtul nem történt meg, úgy kellett nagy szerencsével levadásznom azt az FP-t amit készítettem...pedig minden elérési útvonalat meg géptipust beállítottam korrektül. A Copilotot élből kikapcsoltam, mert az Aerosofté mérföldekkel jobb szerintem. Még a SID/STAR kezelése se teljesen világos, átnéztem a doksiját is ezzel kapcsolatban de sokkal okosabb nem lettem. De majd próbálkozok még persze.
Szóval nem mondom hogy csalódtam, de a leírásod alapján kicsit másra-jobbra számítottam... -
#2396 Ühüm. :)
Így első próbára kb azt tudja mint a P3D ATC-je. De ezt a gagyi X-Plane hangmodulátort nem tudom megszokni. Annyira mű, hogy már zavaró. A P3D-je is mű, természetesen, de mégsem hangzik annyira gépiesen mint ez. Néha kiráz már tőle a cold. :( -
nibron #2395 az xpl alapból használ airac-ot. azt frissítetted, úgy kell ahogyan csináltad, de majd az addonoknál kell majd másik is. pl. az ixeg-nek úgy tudom van sajátja is. ha most kezded el tanulni a repülést, inkább kisebb géppel kezd, nagy vas ráér később is. de ha mindenképpen nagyot szeretnél, akkor inkább a 737-es. jobban is működik a 747-esnél, a jumbó nagyon el van keffentve, ne azt tanuld meg. a 737-es sem az igazi, mert a legtöbb referencia érték rossz, de használhatóbb.