Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mikrolagok nálam is jelentkeztek szépen. Elég zavaró. Talán egy későbbi optimalizációval majd eltűnik.
Vagy tényleg kis dolgokat szabad csak építeni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Az 1 GB mondjuk be volt állítva mindig. A Chrome szeret beleírni pár megát, de mégsem 4 GB-ot kellett foglalni a meghajtón.
Legtöbbször amúgy üres. Még SE alatt is.
Az egyik frissítéssel érkezett a probléma, előtte ez is elfutott gond nélkül az 1 GB-tal.
I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.
Virtuális memória? 4 GB-ot igényel a játék. Akkor is, ha nem használja.
Nálam sem használja 16 GB RAM mellett, de 1 GB virtuálnál bezárta a játékot bár nyavajgós figyelmeztetés után. Sokáig csak néztem, hogy mi van.
Egyéb ötletem nincs.
Régen nekem is csinálta, de ott észrevehető, hogy a Simulation speed is ugrál.
A Vsync miatt 60 az FPS vagy csak véletlen?
a kutyák nálam is csak áldigálnak egy helyben és ugatnak.
mellékeltem egy képet az értékekről
Szerintem jók és ezért nem értem az akadás okát de igen lehet sok a blokk bár a mentő hajon kivűl van egy kis fúró hajó és egy kis kocsi és ennyi. Ami még fúra hogy láttam videóban a kutyák támadják az ember és a hajót de nálam semmi ilyen nem törénik megállnak távol és ott vannak szerintem ez sem normális... az első világot indítottam és túlélő módban a ellenséges környezet normál bár probáltam máshogy is de az csak a meteorokra van hatással tudtommal... Köszönöm.
Talán egyszer... 😄
Többek között FPS, szimulációs sebesség, CPU és GPU foglaltság. Ha az első kettő túl alacsony, akkor állíts a grafikai beállításokon. Ha az utóbbi kettő túl magas (100 fölé azért nem megy, de, ha folyamat 99-nél van), akkor is állíts a grafikai beállításokon.
Ha túl nagyot építettél vagy másoltál a világba, akkor próbálj meg kevesebb blokkal játszani.
Egyenlőre más ötletem nincs.
Írd meg az értékeket, hátha mondanak valamit.
A szervert felejtsd el egyenlőre. Nem játszható.
Hosszabb kihagyás után ismét neki kezdenék a játéknak. Magyar szerver meg van még? Ha igen, szeretnék linket hozzá / helyet rajta 😊
Köszi.
régen láttam már ezt a videót és az anyag igényessége végett kihagytam, de lehet hogy most ránézek
a kövektől meg csak felületi sérülések lettek horpadás meg esetleg 1-2 blokk mélységig hatolt ha jó sebességgel lőttem és ezért tetszett
Írták is igen, hogy ismét változtatnak az update metóduson. A sok bug miatt.
Mostantól több hetente lesz egy-egy update, amit igyekeznek bugmentesre csinálni, de azért majd azokat amiket nem vettek észre, hotfixekkel megoldják majd. Aztán újabb pár hét szünet a következő nagy update-ig.
Marek Rosa blogbejegyzése
Nézd meg a "New way of doing releases" bekezdésben levő képet.
Egy javaslatom, hogy használj helyette egy RBSA ágyút. Azt nem állítja meg semmilyen gravitációs mező ("pajzs"😉 a célpontnál.
Videó az RBSA ágyúkról
RBSA ágyú példák egy világban
Az ötletgazda egyébként Entersprite, magyar űrmérnök 😄
pontosabban az összekötön vagy kézileg a gravitációs térbe helyezett és felgyorsított kövekkel lehetett sebezni
nagyjából 100-150m en, 6-10G vel felgyorsított kövek át tudták ütni a burkolatot vagy többet is
viszont most felszereltem a csatahajómra (majdnem erre épült) és nem akar kárt okozni pedig 12G vel közel 150m en gyorsítom, de csak lepattan
tudtok erröl valamit hogy mi lehet a gond ?
blokkok sérülése be van kapcsolva.
vagy tényleg csak pihi van
Mondjuk legalább játszható a játék és nem szúrnak el semmit hetente 😄
A levágás direkt történne, mert 5 blokk magasan nem a legtutibb bontani. Főleg, hogy gyorsan akarom. Gondoltam leejtem a földre, de nem viseli el a játék.
Ha talpon állna, akkor a talpat vágnám ki alóla. Illetve így nem.
Próbáltam, hogy ráteszem az érc derítő hajóm, de az nem bírja el. És még úgy is bekerült a cucc egy része a jég alá.
ezzel a problémával viszont még nem találkoztam.
5 blokk magasan kezdtem el építeni a hajót, de rájöttem, hogy nem olyan lesz. Így vissza kell bontanom.
Mikor elvágom a talajtól, hogy leessen a padlózat, akkor még állomásként regisztrált és nem esik le.
Majd átállítom hajóvá és a játék egyáltalán nem képes kezelni a 700 blokkot.
Annyi lenne az egész, hogy leesik a vízszintes talajra és ott marad. Ehelyett leesik, de elkezd fordulni és megsemmisülés közben bele is veszik a jégbe.
A szim sebesség is enyhén szólva leesik.
A kijelzők kicsit problémásak, de erre van a Boom mod, ami elveszi a fényességüket. Sokkal jobban olvashatóak.
Jelenleg nekem is medium-on van, mert múltkor kilépett vga problémával, high beállítás mellett. Bár pont nemrég néztem, hogy a vertikális szinkron beállítása óta már nem 99% a GPU kihasználtság a játék szerint. Lehet megint megpróbálom a magas beállítást.
Viszont egyéb fény gondjaim nekem sincsenek.
így a sisak is tiszta nincs az mind nálad ill a fények is jók bár sötét helyen azért nem épp a legjobb az tény, de nálam nem zavaró.
Oké hogy szép csilivili a játék dx 11 en de iszonyatosan sok a zavaró csillogó fényhatás.
Olyan optimalizálatlannak tűnik minden fényeffekt hogy az már zavaró.
Pár dolgot nem vágok miért raktak bele egyebek között a zsírfoltos szkafander üveget nem vágom még jó hogy nincs véreffekt mert egy farkas kicsinálása után még az is odafagyna az üvegre 😊
Vagy pl érdekes módon dolgozik a sisak világítás egy zárt térben.
Nem vágom miért van úgy kialakítva a dolog hogy ha belső nézetbe vagyok mondjuk egy 6*6 os szobában mért van úgy megcsinálva a világítás hogy a karakteremből kiindulva egy pluszjel mentén mind a 4 irányba vakító fényforrás néz a középvonalba.
Viszont ha külső nézetben lesem a dolgot ott mondjuk elviselhető a fényeffekt.
Illetve azt se vágom hogy van rá sansz hogy ha kikapcsolom a fényt sisak mozgatása nélkül még mindig fényárba úszik a táj.
Szerintem a grafikai beállítási lehetőségek tárháza még mindig nagyon kevésnek látom.
Egyszerűen nem tudom úgy levenni beállítani a grafikát hogy hasonlítson egy kicsit is a dx9 teljes grafikára.
Csinálok némi videjót milyen grafikai környezetet kreál a gépem a játékban.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.03.11. 12:25:59
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
ojan pofon egyszerű kivinni a dolgokat az űrbe
most repültem ki a platformommal de csak annyiból áll az egész hogy a hátuljára rávágtam egy nagy hydrogén hajtóművet meg egy nagy tartályt is hozzá mer a kicsi az út negyedénél kifogyott elsőre és újra neki kellett futni.
meg felraktam rá minden irányba 1-1 kis hajtóművet és ara elég volt hogy elmenjek az első aszteroidáig ahol elkezdtem az új hajómat il bázisnak használom a platformot.
Jahh és mégvalami elmentem platináért és az aszteroida még lejeb volt mind eddig bármelyik és egy kicsit szívtam is vele mer 0,1 es grav mellett kellett úgy repkednem a kis fúrómmal, hogy gyengén volt felszerelve hajtóművekkel és elég gyorsan elérte azt hogy ne tudjak megmaradni a helyemen egy könnyen.
Annak nagyon tudnék örülni ha az Empirion ból nehány részt átemelnének ide, pl.: haja szükséglet, néhány fegyvert, meg esetleg egy térkép se lenne rossz meg még pár dolog.
Nekem most egy G910 Orion Spectrum-om van. A Spark-ot tavaly ingyen cserélték gariba (2 éves volt majdnem), mert a H gomb alatti kék led nem szuperált jól. Vissza sem kérték, így most apámnál tesz jó szolgálatot.
De nem tetszik annyira, a Saitek viszont kb. kétszer ennyibe kerül. Viszont a G gombok kellenek.
Nekem a TerranConflict nem jött be annyira, túl nagyok voltak az épületek és az irányítás is más volt. Az azonnali váltás Reunion-ról nem sikerült jól. AP-t is csak sokkal később szedtem elő.
De, hogy a játékról is essen szó:
Szépen építem a bázist, hogy mégse egy platform legyen a vízen. Utána jön a felszálló hajó, de még nem igazán tudom, hogy fogom vele kivinni a fúróhajóm. A cél a Hold.
billentyüzetbe azért ennyire nem vagyok igényes amúgy annó 1200ft ért vettem de tökéletessen kiszolgál
A Reunion-al én is sokat játszottam bár nem ennyit, majd a terran c. -on gyorsan átléptem mer jött az Albion azt ott játszogattam custom-ban de soha egyik storyt sem vittem vég mer a gyange angol tudásom véget az elején elakadtam mindig meg sosem tetszett ha alámrahják a hajókat hanem job szerettem megkeresni mindenre a Cr-t
Billentyűzet terén ajánlom a drágábbat. Az 1000 forintosokat évente cseréltem vagy hamarabb. Aztán megvettem az első Logitech G11-em és rájöttem, hogy nem éri meg az olcsó vacak. Mondjuk nem is használtam 11 évig, mert cseréltem G15-re, de azt nagyon sokáig használtam.
Irigyellek, repülsz. Én szívesen megtanulnék helikoptert vezetni.
Azt nem tudom, hogy mikor jön az X4, talán valamikor idén. Érdemes az X4-es fórumot nézegetni itt SG-n.
A Rebirth-tel annyit nem játszottam, bár már írják, hogy elég jól megcsinálták, viszont a vezérlés nekem nagyon nem jön be. És a feliratok sem skálázódnak. 2K igencsak picik a betűk, de talán még FHD-ben sem a legjobb.
Albionnal is keveset játszottam, az Argon-os sztorit végignyomtam és kész. A Reunion-nal játszottam nagyon sokat. 1000 óra fölött beletettem. De már az sem vonz annyira.
Az X4-et én is nagyon várom. A bemutatók nagyon jók voltak.
sejtettem hogy van elosztó PS2 -höz de megérte cserélni már az egeret. Már csak a billentyűzetre kellene rávennem magam.
a repüléssel kapcsolatban egy kicsit előnyben vagyok talán mer én pc nélkül is szoktam, bár nem merev vázas géppel de megéri.
meg most nézem megvan említve nálad az X Univerzum, és kérdésem : nem tudod, h kb mikor jön az X4 ?
mer úgy terveztem hogy a Rebirth-et felrakom de sokkal vonzóbb egyenlőre az X4 a bemutatók alapján. Az albionhoz meg nincs már erőm hogy megint nekiálljak annak ellenére, hogy már nem akadna.
A VGA árakat a bitcoin cseszi el, de nagyon. Sokan várják már a bedőlését, akkor normalizálódnának az árak is.
Pont tegnap láttam, hogy a passmark-on a kártyám árát 1200 dolláron regisztrálták. Én anno 800 euroért vettem, de csak azért volt ilyen drága, mert hibrid hűtésű. Amúgy 600-ért is megkaphattam volna. Ez úgy 2-3 éve volt.
A beviteli eszköz számomra fontos, így drága a billentyűzetem. A mechanikus gombos nem olcsó, de megéri. Az egerem csak azért olcsó, mert a régi elhalt egy kicsit és ideiglenesen kellett egy gyorsan. Nameg azóta sem találtam megfelelőt.
Az 1 ps2 csati is elég, csak kell hozzá egy y kábel és máris rádughatsz ps2-es egeret és billentyűzetet is.
egyenlőre egy rendes VGA-t kellene vennem nekem, de arra még 1-2 évet várnom kel mer jelen árak mellett, és helyzetben VEGA videókarit nem lehet venni, se egyenértéküt.
Mellesleg a billentyűzetem is jó 12 éves és az S betű hiányzik is belőlle, de még erre sem költök. és ez is a legolcsóbb volt annó, egyedül egeret vettem most mer már csak 1 ps2-es bemenet van az alaplapon.
A blast door amúgy is nehezebb, mint a kerék. Szerintem. És mivel a tied repül, így fontos a súly.
Egy utazó hajón én is gondolkodtam, de most én utazgatok egy hajón, Elite-ezek.
Épp az imént láttam egy nagyon durva egeret. Még nem kapható, de, ha kapható lesz, akkor be kell szereznem egyet. Lexxi névre hallgat és többek között támogatja a Space Engineers-t is.
A lényeg, hogy nem csak az egeret tudod mozgatni a padon, hanem az egér fogófelületét tudod úgy mozgatni, mintha joy lenne. Plusz a hüvelyk ujjhoz tettek egy POV joy-t is.
Ez kombinálva billentyűzettel, elég brutál lesz.
a felsők kerekek csak simán a blokkon vannak, de sajna nem forognak, se nem szórítják csak vannak mind egy sima kocka blokk, annyi az előnyük hogy henger alakuak így nem tud megakadni a szelep.
A blast door-t azért nem használom mer alapból nem úgy terevztem hogy beleférjen, se hely nincs, és így egyszerűen be tudok állni mind a 2 oldalt a napelemek alá.
majd most építek egy normál hajót ami nem bányászatra és feldolgozásra lessz hanem utazásra és azon csinálok helyet mindennek meg ennél nagyobb és komojabb lessz.
A kerekeket hogy fogadtad oda fel?
Én mindig blast door-t teszek.
A mit fúrral meg azért nem foglalkozom, mert mindent kiszedek és a követ azonnal dobom is ki. Mire visszajön a fúrófej addigra nincs kő sem a gépben.
nagyjából 65-70 m-re tud lemenni, és kamerán keresztül végig látom hogy épp mit fúr.
a felső 2 kerék repülés közben fogja hogy ne imbolyogjon az alsó 2 futómű meg aktívan közrefogja fúrás közben és így nem remeg annyira, főleg az elején.
A platformon 2 finomító 2 összeszerelő és minden más megvan a feldolgozáshoz minden lehetséges anyaghoz.
már csak védelme nincs, meg a burkolat nincs befejezve de oldalt szerintem nem is lessz mer oda állok be kis hajóval.
Illetve a kis hajóm amit állandóan használok mer több értelme van.
A kicsi csak teszt volt a kerekek és piston-ok működésére.
Discord-ra nem feltétlen kell regelni. Böngészőben is megy regelés nélkül. Ha regelsz, akkor van értelme a kliens programot letölteni, így nem a böngészőben van nyitva plusz egy fül.
A multira már nagyon ráférne a javítás, mert jobb nem lett, de rosszabb igen. A tavalyi állapotokhoz képest.
építettél egy nagyobb fúrót is ?
husi. egyszerűen nincs kedvem regelni további oldalakra, azért nem mentem korábban sem, meg annyira aktív se vagyok, majd talán ha lessz server
ezeket én is tapasztaltam de szerintem ezek pont jól vannak.
Felmentem rajta a fúróautómmal és azóta nem akarja felhúzni.
Ha állítok a minimálisan megengedett elforduláson, akkor felcsapja, mint állat, de vissza is esik. Még pattog is egy kicsit, mint egy labda mielőtt megállna a beállított értéken.
Felemelni viszont így sem akarja.
mer én még nem találkoztam vele vagy nem tudom hogy az bug lenne.
Abban a gravitációs térben még egész jól működik a mesterséges, ha jól emlékszem. Érdekes, hogy a tömeg egyáltalán nem megy már.
legalábbis a legfelső részen
0,07-0,05 g között spawnolnak aszteroidák, de az alacsony gravitáció végett akarom egy kicsit növelni ott.