Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elvileg még azt is beállítottam, hogy a kezdő hajókat ne tüntesse el.
Viszont van szerver szemét söprés. A kis méretű (pár blokkos! - ez fontos), energia nélküli(!) és átnevezetlen dolgok törlődnek. De én még nem találkoztam azzal hogy nekem bármimet is törölte volna.
A hidrogén motorral csak annyi a baj, hogy hihetetlen mértékben zabálja a hidrogént. 2 O2/H2 generátor kell egy hidrogén motor ellátásához, és ahhoz hogy feltölts egy akksit, 100 ezres nagyságrendben kell jeget felhasználni. Szóval csak nagyon ideiglenes megoldásnak jó, és csak vele beköltözni a föld alá, nap vagy szélenergia nélkül? Háát elég komoly jégbeszerzést igényel.
A nappalok és éjszakák 1-1 órásak, mint általában 😊
A kivetítés problémával sem találkoztam még sosem.
tom36: De akkor uránium volt a Marson? Csak Platina nem volt?
A Földszerűn nincs se uránium, se platina.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2019.04.02. 19:49:00
Remélem minden értékes anyagom elveszett, ami épp nálam volt a kapcsolat megszakadásakor.
Ezért nem szeretem a multit ebben a játékban.
Kivetítővel elkezdtem építeni egy kis hajót. Mindösszesen 270 blokk, semmi extra, csak fúrásra.
Nem igazán kezelte jól a szerver a dolgot. Még nincs kész, de finoman mozogni a kivetítés környékén nem lehetett.
Vajon meglesz holnap délután még? Nem biztos, hogy este vissza tudok nézni és a hajóban, ami ellátja árammal, csak 4 órára elegendő energia van és egy kis napelem.
Bár az nagyobb kérdés, hogy vajon vissza kapom e a tulajdonom vagy cryo és medical hiányában elveszett az egész ma délutáni játékom.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Ha frakcióban vagy, akkor kérdéses, illetve meg is lehet őket osztani.
Valami nincs igazán jól beállítva a szerveren. Elkezdtem építeni egy kivetítőt, de el kellett ugranom nyersanyagért olyan 900 méterre. Mire visszaértem, az állvány eltűnt és kicsit morci is vagyok most, mert így az elején drága nyersanyag és idő ment kárba.
Az éjjelek felettébb hosszúak.
a holdon aranyat nem találtam a többi megvolt
gyanítom a földön urán nincs
Amúgy uránt a legvégső esetben szoktam használni (bányászni is csak ritkán szoktam mer reaktort csak akkor szoktam építeni ha már aksikkal meg alternatív energiával nem tudom értelmesen megoldani, vagy töltőállomást látogatva tölteni.
Egyenlőre leszek én legalábis amenyire munka mellett tudok, de április végén próba államvizsga, május végén meg államvizsga, és ezek nem BSc ill. MSc szintűek lesznek.
Il 1 kérdés ha GPS koordinátákat veszek fel azt látja más vagy ez hogy van ? csak mert a bányákat főképp az aszteroidákat jelölni szoktam h melyiken mi van hogy ne kelljen mindig keresgélni.
Utána találtam egy másikat, ahol nem volt gond. Csak a netemmel, de úgy látszik az most egész jó, mert a szervereden nincs az a lag, mint régen.
Viszont a modok letöltésénél volt némi gond, ezért feliratkoztam mindegyikre...
Az hogy meddig futtatom, attól függ hogy valaki játszik-e rajta 😄 Én most elleszek jó ideig vele, ha idő közben más is csatlakozik akkor majd mindig meghosszabbítom egy-egy hónappal. Ha elhagyatott lesz 2-3 hétig (látom a statisztikát úgy is), akkor nem lesz értelme tovább fizetni úgy se. Amúgy nem drágán béreltem.
Mert ez már a második szerver..
Az elsőt, egy nagy teljesítményűt, jó drágán, a ViLayer-től béreltem, de lehetetlen volt működésre bírni, 5 napon át próbáltam.
Ezt most a GTX-től bérlem, érdekes, pár óra alatt el tudtam indítani.
A ViLayer egy fos, és már a nyomorékok nem is válaszolnak a support-tól egyáltalán. Amúgy is 1 nap volt amíg válaszoltak. Kb. 3-szor méltattak válaszra a 6-ból, de akkor is csak pár mondatot, és az volt a nagy segítség a részükről beüzemelni a szervert, hogy újratelepítették.. Pedig konkrétan leírtam nekik hogy az nem fog segíteni, a probléma a saját világ feltöltése után jelentkezik. De egy idióta barom kapta meg mindig az üzeneteimet, mert csak annyit volt képes csinálni 2-szer is, hogy újratelepítette a szervert.
Szóval nem volt hajlandó elindulni a szeró miután kapott egy feltöltött pályát.. Persze az utolsó 2 üzenetem már az volt hogy utalják vissza a pénzem amiért egy nem működő szolgáltatást biztosítottak nekem. Nem válaszoltak rá. Persze hogy nem válaszolnak, hisz ennyit ér a becsületük, meg van róluk a véleményem. Nem fogom tanulópénznek elkönyvelni a dolgot, majd írok szépen helyi hatóságoknak hogy mit is csinálnak. Nem fogom tudni elérni hogy visszautalják a pénzem, ezt tudom, de legyen már nekik is kellemetlen.. Nekem 5 nap idegeskedést okoztak.
Olyanra gondolok, hogy saját vagy bérelt, meddig akarod futtatni, hány játékos van így indulásnál és milyen nyelvű játékosokat fogad?
Én eddig a fölszerűn és Holdon keresgéltem, de nem találtam. És az űrben sem sosem. Egyedül még a Ravcor-on találtam csak. De most még nem vagyok azon a szinten hogy odaugorjak és leszálljak 😄
Én úgy vettem észre hogy a Hold gazdag mindenben, platina pl. elég sok van rajta. Arany talán kevesebb, de az is van 100m-es mélységben. Azt nem lehet megtalálni normál fúróval. De ha olyan ércmezőt találsz, ahol csak 1 fajta érc van, akkor érdemes befúrni egy lyukat a talajba. Minimum 2 érc fajta van minden mezőn a Holdon.
Van egy 8000 blokk max. hajóméretes korlátozás is, szintén a szimuláció fenntartása érdekében. De persze szkriptekkel szét lehet rombolni így is. Szóval azt légyszi bölcsen használja aki használja. Nem akartam megtiltani a szkripteket, mert egy óriási plusz a játéknak, és én pl. nem szerverezek ha nincs szkript használati lehetőség. Úgy is kijelzi a játék ha valaki iszonyat erőforrás-igényes szkriptet használ 😊
Annak először szólok, majd ha nincs változás akkor törlöm a programozható blokkot.
Ha megtalálják a bázisod és szeretnéd hogy ne rombolják le, akkor max. antennával kiírod hogy légyszi ne támadd meg 😄
De pl. ha valaki megtalálja az én bázisom, felőlem rá is támadhat. Aki csak 1 bázist épít, az amúgy se játszik hatékonyan 😊 Attól izgalmas a játék hogy kihívások vannak benne 😊 Amíg meg nem vagy egy szinten, addig úgy is jól elrejted a bázisod. És van pajzs mod 😄 Ha elérsz egy szintet, egy másik bázist felépíteni már úgy sem nagy kaland 😊
Szerveren játszani 2 dolog miatt van értelme: másokkal játszani vagy mások ellen. Passzívan építkezni egymás mellett szerintem semmi értelme nincs. Akkor már inkább singleplayer 😊
vagy csak szimplán ha rátalálsz a másikra akkor ne rombolj ?
Úgyhogy kicsit csorbítottam rajta. Az volt a probléma szerintem, hogy nem megy valamiért a képfeltöltés.. A Steam könyvtáramba se tölthetek fel semmilyen képet, azt írja valami szerver rossz. Szóval megpróbáltam borítókép nélkül feltenni a modot és sikerült. Persze így nincs fő kép, csak akkor lehet képet látni ha az ember megnyitja.. 😄 Na mindegy, fent van legalább az a lényeg.
Three Level Solar Energy
Azért akartam annyira felrakni, mert indítottam egy szerót, a saját elképzeléseim és mod listám szerint. Ha gondoljátok csatlakozzatok nyugodtan, bátran.
Mivel az update óta olyan rika az uránium a játékban, hogy több órányi keresés után sem találtam semmit, az update óta nem is láttam uránium ércet.. Úgyhogy betettem egy bolygót, a Ravcort (módosítottam 1.5G-re a gravitációt, hogy legyen benne kihívás 😄 ), amin sok uránium van. Így nem tűnik el a játékból a reaktor. És a random megjelenő hajókból és bázisokból is lehet amúgy szerezni - bár nem sokat.. Tettem be viszont egy napenergia panel mod-ot (az is én módosítottam), hogy ha az ember tud szerezni urániumot, akkor tud csinálni erősebb napelemeket. Amíg elér a Ravcor-ra, addig jól fog jönni. Meg persze az után is.
Csatlakozási útvonal:
51.77.73.230:29016
Van egy kis problémám. Átalakítottam egy mod-ot, és fel akarnám tölteni a steam workshopra. De folyamatosan csak ezt az üzenetet kapom: "Failed to publish on Steam Workshop".
Egy másik modot sikerült feltölteni (azt is sokadik próbálkozásra), de ezt egyszerűen nem hajlandó. Órák óta nyomkodom már, de nem engedi. A másik mod-ot is vagy 5-ször próbáltam, mire hatodjára sikeresen feltöltötte. Végig zongoráztam már mindent amit találtam az interneten segítséget, írásvédettségtől kezdve steam és játék újratelepítésig.. Semmi nem használ. Rendkívül frusztráló a dolog, gondolom elhiszitek.
Átküldeném valamelyikőtöknek, fel tudná tölteni?
A fenti logóra kattintva is találsz pár hasznos dolgot és linket.
Képeket lejjebb találsz a hozzászólásaimban.
A Holdon egy bányász űrhajót. Amíg nem volt olyanom, addig meg kis hajóval jártam és kézzel fúrkáltam.
A Marson éppen csak landoltam, így ott még nem bányásztam, de a felszínt elnézve lehet, hogy autót építek.
Az űrben természetesen bányász űrhajó. De míg a bolygón lefele néznek a fúrók, addig az űrben előrefele. És minden esetben befér a lyukba a fúrók után a hajó is.
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
tud valaki valamit arról hogy hol lehet platinát találni ?
a marson kezdtem és majdnem 30 asteroidát vizsgáltam át és mentetem el, de seholsem találtam. pedig a nagy detektorral néztem és max-ra állítva az érzékelését. (bár volt a aszteroida ami üres volt már ha létezik ilyen)
https://www.twitch.tv/events/Bd5V23xfQW2uHoHbfMlzWQ
Discord csatornára rakom ki a szerver infot.
Egész jól megcsinálták így készre.
Egyik szerverünkön valahogy az egyik játékos nagyon gyorsan összeépített egy 30 ezer blokkból álló objektumot (köszi NCF 😞...)
Ezzel ki is nyírta a szervert.
Végül rájöttünk és törölve lett a világból, mindjárt jobb lett a játék.
Majd bevezettem néhány méret korlátot, ami egyeseknek nem tetszett, illetve a szerver sem futott olyan jól és kihalt lett.
Hiába, a játék hibái mellett a mikrolagos hibákat is elviselni nagyon nehéz.
Arról nem is beszélve, hogy két hajó nem maradhatott összekapcsolva, mert elkezdtek össze-vissza mozogni (ugrálni) és a hajtómű kompenzációja miatt elfogyott a nafta. Ilyenkor elindultak valamerre, áram nélkül.
Hogy azóta mennyivel lettek jobbak a szerverek, nem tudom.
Bár én mindig is szerettem építeni fúróhajót, hegesztő és bontó hajót. Vagy épp bontó állomást. Sokkal érdekesebb és nagyban megnöveli a szórakoztatási faktort, nem úgy, mint az NCF, amit felraksz egy hajóra odaállsz a cél objektum mellé, rádobod a megfelelő jeladót és elmész aludni...
A játékot különféle módokon lehet módosítani.
Volt egy olyan szerver, amit egyik magyar fórumozó társunk készített, ahol sok minden nem volt a kezdő bolygón. Bizonyos dolgok nem voltak az űrben és egyes dolgokat csak bizonyos helyeken lehetett megtalálni. Ez eléggé megnehezítette/élvezetessé tette a játékot.
Sajnos játékosok hiányában le lett állítva.
Mai fejjel én is örülnék a homokozóban egy csinos óvónéninek, de a homok nem érdekelne...
a másik része a programozás,nekem sincs kedven szöszölni scriptek írásával hogy automata bányászhajóm legyen,vagy hogy egy kerék úgy forogjon ahogy kell 😄 valahogy egyszerűsíteni kéne a dolgokat,de mégis jó lenne ha megmaradna az a része hogy olyan formát építessz amilyet akarsz.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Nanite Control Facility
Lehet vele építeni, javítani, bontani, bányászni. Elég sok mindenre jó.
Nem szeretem a céltalan open world játékokat... gondolom sztorit, szövegeket, küldetéseket "nehezebb" csinálnia a készitőknek mint leprogramozni a motort. Vagy nem annyira érdekes vagy mittomén... de szeretik ellógni, inkább csinálnak egy homokozót, azt szórakoztasd el magad benne.
De nekem kell az óvónéni a homokozóba, hogy mondja mit építsek és utána megdícsérjen ha kész 😄 Tudom én hibám de na!
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.26. 11:26:21
Szóval e téren nem lehet kifogása senkinek.
Az NCF pont, hogy nem hiányzik. Ott a kreatív mód akkor. A nagy dolgokat úgysem kezeli jól a játék.
Ha úgy gondolja valaki, hogy ez a bányászat nem elég hatékony, akkor játszon egy kicsit az Osiris: New Dawn játékkal. Mindent csak kézzel lehet összeszedni, van amit elég macerás is. Emellett úgy néz ki, hogy soha nem is fogják befejezni.
Kb mint a biciklilopás - ha nem láncolod le, valaki el fogja tolni sanszosan, és magadra vess ha nem láncoltad le. De, ha vki eltol egy le nem láncolt bicót, attól az még lopás...
Node elég az offból, feltételezzük a legjobbat az SE brigádról.
Amúgy nem is tudom hogyan van meg a space engineers, mert tudatosan biztos nem vettem meg. Lehet vmi bundléba vót 😄
DLCt csak felvetettem, volt már rá precederns máshol.. itt nincs erre vonatkozóan hír. Még 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.25. 14:51:56
"Tisztában kell lenned azzal, hogy egyes csapatok esetleg nem lesznek képesek „befejezni” játékukat. Ezért csak akkor érdemes korai hozzáférésű játékot vásárolnod, ha jelenlegi állapotában is érdekel a vele való játék."
Amikor megveszel egy EA játékot ezt fogadod el:
Korai hozzáférésű játék
Szerezz azonnali hozzáférést és kezdj játszani; légy részese a játék fejlődésének.
Megjegyzés: Ez a korai hozzáférésű játék nincs készen, és vagy változik a továbbiakban, vagy nem. Ha nem izgat a vele való játék a jelenlegi állapotában, érdemes lehet várni, míg a játék fejlesztése előrehaladottabbá válik. Tudj meg többet.
Sajnálnám én is ha elhagynák a játékot megjelenés után. Ez a DLC-s dolog egyébként honnan jött? Én követem őket facen, Youtubeon de még soha nem hallottam ilyenről.
Minden más okból történő release csak átverés.
Főleg ha ezek után megkezdik a nagy DLCs korszakukat is...
De persze értem az álláspontod, el is fogadom, csak én szeretem ha az emberek betartják amit vállaltak.
Ugye egy játéknál mondjuk ezt eleve nehéz számonkérni, sanszosan nem volt roadmapjük amit el lehetne most verni rajtuk 😄
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.25. 12:18:00
És közben egyet vettem másnak ajándékba is 11,50-ért.
Az egyik legtöbbet játszott játékom. Talán csak az X3: Reunion előzi meg, de arról nincs steam adat. Ha jól emlékszem a statisztikára, akkor jóval 1000 óra fölött.
A pénz biztos kell nekik, de a fejlesztéseket elnézve lehet, hogy elérték a játék határait. Ami nincs benne gyárilag, az megtalálható mod-ban.
A kiadást követően talán a mod-ok is fixálódni fognak, kérdés, hogy a régi fejlesztők mennyit fogna foglalkozni a frissítéssel.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.02.21. 09:11:41
de ne nekem legyen igazam
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.02.20. 19:29:41
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Korábban mod-okat csináltak a játékosok, de végül beletették "gyárilag".
Sőt, azóta bejöttek a kerekek is, mint kerekes jármű építési lehetőség.
A gravitáció is égitestenként változó, valamint a levegő minősége is.
Szóval elég sok célt lehet találni és emellett ott vannak az acsik is, amik célok lehetnek.
A multi rész kérdéses, hogy mennyire megy, már rég próbáltam és akkor még gondjai voltak. Ígérték a nagy multi frissítést, de mióta nincs rendszeres heti frissítés így nem követem. Sajnos semmilyen rendszert nem csináltak már a frissítésekre. Amikor úgy érezték/kedvük volt, akkor kaptunk valamit.
Okosan csinálják, most kiadják a játékot, később a nagyobb küldetéseket meg akár plusz pénzért is vesztegethetik steam-en.
A fejlesztésekre én is kíváncsi leszek. Remélem a multit rendesen megcsinálják, mert anélkül már csak fél játék a játék. Hiába, az a mézesmadzag...