7903
Space Engineers

Katt a képre
  • Baxo
    Csak azzal az a bajom, hogy nem találok vissza. :) Kellene csinálni egy beacon-t a bázisra. A crashed red ship pályán nincs alapból és még nem szereztem meg hozzá minden anyagot. Nem játszom olyan sűrűn vele, csak mindig kicsit teszek hozzá. :)
  • Scareface
    Foglalj be egy hajót,szétbontva rengeteg cuccod lesz :)
  • Baxo
    Én nem játszok sűrűn vele, de tetszik, hogy meglesem ezeket az update vidiket és mindig van új játékbeli elem. Én még ott tartok túlélő módban, hogy medical-t akarok csinálni, de még nincs megfelelő anyagom hozzá.. :)
  • TokraFan
    Egyetértek. Az eladási adatokhoz képest rendkívül lassan fejlődik. ILyen bevételnél felvehettek volna még pár programozót, hogy a grafikusokról ne is beszéljünk. Mai napig szinte alig van textúrázva valami, a belső terek sivárak. Teljesen Minecraft érzésem van. Ott is tízmillió eurós bevételek ellenére 2 ember szenved a fejlesztéssel, legnagyobb újításként 2 havonta betesznek 2 új kockát meg pár új állatot.
  • Petko
    Én ezzel azért vitatkoznék. Egy dolog szép nagy listát írni, és más dolog valóban számmotelvő és használható eszközöket rakni a játékba. Az utóbbival nem állnak túl jól..
  • Baxo
    Olyan gyorsan fejlődik a játék, hogy nem tudom követni... :)
  • Scareface
    Update 01.030 - Missile Turrets, Redesigned default structures, Ship gun fire mode
    Features
    - added missile turrets
    - added curved conveyor tube
    - redesigned default ships (blue, red, cargo, respawn) and starting platform in order to be used for new features
    - small ship cockpit is more durable and also more expensive (increased the number of bullet-proof glass from 5 to 30)
    - balanced damage of projectile weapons/turrets – now everything does 4x more damage
    - turret targeting can be changed in control panel, all moving objects can be set as targets
    - player can switch between gun fire modes by using the middle mouse button (it's possible to fire from just one missile launcher)
    Fixes
    - fixed memory leaks (caused by audio)
    - fixed slowdowns near asteroids
    - fixed minor audio issues
    - fixed minor conveyor issues (energy usage)
    - fixed crash during painting
    - fixed crash when client dies inside cockpit
    - fixed missile launchers consuming ammo in creative mode

• AnarchoiD
    Es en meg nemraktam penzt a jatekba... ;) haver par napja kezdett el jatszani, mar melo helyett es alatt is ezt tolja ;) lehet multi miatt megkene probalnunk megvenni nekunk is ;)
  • AnarchoiD
    En survivalban tolom, es eppen az a szepsege hogy nehez terepen kell boldogulnod.. mennyit szenvedtem mire az egyik aszteroida belsejeben felepitettem egy kiszolgalo bazist (gyogygeppel, refinery/assembler komboval es akkora kivilagitassal hogy mindig megtalaljam (+beacon)

ezutan epitettem egy banyaszhajot

harang alaku forditott gravity generator a tetejen, alatta collector

igy mar elvezet a banyaszat, ha a kibanyaszott uran "felfele potyog" ;)

Es csak eleg uran megszerzese utan vagtam bele enis , hogy hajokat fogjak be ezzel az oszverrel :

Jelenleg azon agyalok, a befogott hajokat hogyan lehetne izomero nelkul szetszedni...(valszeg valami olyan megoldas lesz a nyero ahol harapofogoba tudom fogni a hajokat egy daralogeppel, csak ra kell jonnom, mennyire erosen dolgozhat a rotor , mert sajat magat csinalja ki egyenlore ;)
    Arra akarok kijukadni , hogy jo gamma erdemes tologatni es nemdobtal ki penzt ra...
  • Nulla7
    Ez jó tipp, köszi, de túl sok meló és macera. Az lett volna a célom, hogy begyűjtöm a környéken járkáló űrhajókat, és összehegesztem őket egy nagy space hulkká... Annál a landing gear kicsit több tervezést igényel...

Rájöttem, ez nem az én műfajom. Valahogy megvezetett a promóvideókban a pvp. Közben meg nincs is olyan szerver, vagy ha van, akkor már itt a szomszédban a német is olyan, hogy annyira darabos a netkód, hogy egy egyenesen haladó AI hajóba képtelenség beszállni...

Az a bajom ezzel az egész Minecraft műfajjal, hogy a kreatív mód nem vonzz, mert azt nem tétel csinálni, ellenben a túlélőmódhoz meg lusta vagyok. Leraktam két landing geart négy kockával, és elég lett a bányászatból. Főleg, hogy kergetni kell az elszálló köveket, attól hülyét is kapok pluszban...

De mindegy is, mert közben meg a dolog olyan, hogy hiába is építek csillámfaszlámát, az semmire sem jó, nem használható, csak úgy van. És nem nézi meg senki.

Kár, hogy erre azután jöttem rá, MIUTÁN pénzt raktam ilyen játékba...
    Ráadásul néhány éve, amikor a Minecraft kezdődött, teljesen biztos voltam benne, hogy ez engem nem fog érdekelni. Valamiért meggyőztem magam, hogy de, aztán kiderült, hogy tényleg mégsem.

Na mindegy, bocs az offért, ez igazából nem a játékról szól.
  • AnarchoiD
    fegyok egyenlore foleg diszek, landing gearral osszekapcsolt hajo : ezzel a modszerrel osszekapcsolhatsz kicsi es nagy hajot (ugye vannak cuccok amik csak kicsire masok csak nagyra mennek fel, igy lehet collectoros banyaszos hajot csinalni pl (collector csak nagyhajora rakhato, mining drill csak kicsire)
  • TasManXT
    Használj landing geart, és úgy össze tudod őket kapcsolni.
  • Nulla7
    Basszus, megvettem, aztán nem tetszik. Valahogy nem látom benne a perspektívát.

Fegyvereket lehet használni is, vagy csak dísznek vannak?

És ami nagyon fontos, két hajót egybe tudok hegeszteni valahogy?
  • AnarchoiD
    csak haznalnam de nemjo modszer, eloszor hajora szereltem (elolre) grindert , de neha felrobbannak az apritando hajok es akkor tolthetem vissza mert robban vele az en hajom is, nincs jo modszer ra... marad az hogy elfogom a ropkodo hajokat es kezzel kiszerelem a fontosabb dolgokat , pedig jolenne nagyuzemileg szetkapni oket...
    - Most olyanon filozok, hogy egy nagy hajo , elkapom a hajokat, aztan a hajo aljara szerelt rotor -al uzemeltetett grinder harapofogoba kapom oket.... csak meg nemjottem ra hogyan tudnam ugy rendesen begyujteni az anyagot, grinderekbe nemsok fer, large cargoba kell uriteni oket
  • Sery
    Még kezdő vagyok, ezért had kérdezzem meg, mire használsz egy ilyen nagy tábla grindert túlélő módban?
    Tán csak nem a kószáló kereskedelmi hajókat bontod le vele?
  • AnarchoiD
    Huu ez dejo , 300+ grindernel nem aprosag mindet ki be kapcsolni
  • Scareface
    Update 01.029

Added the option of grouping items in the Control Panel - it helps you to control and manage multiple items and objects with only one click. Also added the “reverse” button for rotors and landing gears in the Control Panel.

We also want to inform you that in the present we are focusing mostly on bug-fixing and stabilizing.

Features
    - grouping items in Control Panel (this is a first work-in-progress version, keybinding will come later)
    - pause indicator is now visible in the Control Panel screen
    - added landing gear in Control Panel
    - added 'reverse' button to rotors in Control Panel (changes rotor direction)

Fixes
    - fixed drill damage to character done twice (multiplayer)
    - fixed sounds when placing ship grinder
    - fixed weapons and tools in multiplayer
    - fixed mirroring issues with new blocks
    - improved explosions performance on ships and station
    - fixed turret particle effect visible when turret was not shooting
    - fixed Mod tools (mwmbuilder.exe)

• AnarchoiD

A kep sztorija : felraktam 2 artifical mass-t az urhajora hogy lehuzza valami a gravitacioba, de a gyro -t bekapcsolva felejtettem ;)

eredmeny = gyro ellendolgozott es a hajtomuvek szejjel vagdostak a grindereket ;) (survivalban tolom) hat ez most elvette a kedvemet ;) meg jo hogy gyorsan kileptem mentes nelkul
  • AnarchoiD
    egy space stationt hajtomuvekkel vajon at lehet mozgatni mashova ? (napellemek jovlna ha nepfele neznenek)
  • Sery
    Nekem is bugos az ajtó, de én pl. nem tudok átmenni a zárt felén, csak a nyitott oldalon ügyeskedve.
    Egyébként állati ez a játék, 2 napja vettem meg és még nagyon kezdő vagyok benne, de nagyon tetszik. Egyenlőre a túlélő módban játszom a kis mentőkapszulás sztorit, de marha jó. Tökre bele tudom magam élni a helyzetbe, persze még soha nem jártam az űrben, de fizikai tanulmányaim alapján valami ilyesmi lehet odakint!
    Nekem is beadja a legutóbb épített blokkot és mindig felvillan, de ha átváltasz valami kéziszerszámra, akkor eltűnik.
    Sajnos kevés időm van, de nagyon megfogott a játékban rejlő potenciál. És az 500000 eladott példány is azt mutatja, hogy lesz ebből valami!
  • Titan
    Nem vagy egyedül vele...
  • drakulalugosi
    Bocs hogy zavartam. ;-)
    A steam fórumán is többen panaszkodnak az ajtóra. A május elsejei update óta áll fenn a probléma. Az ajtó bal oldala biztos sztrájkol...
    "A hiba nem az ön készülékében van."
  • drakulalugosi
    -Csak nálam lett bugos az ajtó? (Csak az egyik oldala nyílik-csukódik, ugyanakkor nyitva simán átjárható, a beragadt rész nem akadályoz.)

-Ha kiszállok a cockpitből a kezembe adja az első építőelemet, ha már nincs egyik slotban sem, akkor azt ami legutóbb az első slotban volt.

Tudom, hogy ez egy fejlesztés alatt álló játék, de ezeket nem csinálta régebben.
  • JethroHUN
    Végre sikerült egy normális lövegtornyot csinálnom. Forgatható (sajnos csak vízszintesen, a tűzereje úgyis inkább nagy hajók ellen kell, a hajó pozicionálásával meg úgyis lehet majd vízszintesen célozni.

• TasManXT
    Nagyon fasza a csapat hozzáállása a fejlesztéshez. Remélem a lendületük megmarad és jönnek még bőven a tartalmak. :)
  • Krinyo
    Úgy látom ezek nem szaroznak, egyfolytában jönnek a frissítések
  • Scareface
    Update 01.028
    Added the grinder for large ships - it helps you to disassemble blocks faster and in a much larger amount comparing to the hand-grinder. We have also added the option to adjust the gyro force - useful for ships made by a small number of blocks.
    Features
    - large ship grinder – disassemble blocks faster and in larger amount
    - gyro force can be adjusted (useful for small sized ships)
    - decreased the durability of the glass blocks
    - pause button is now configurable in options
    - silicon is now refined 2x faster
    - large ship missile launcher cost increased
    Fixes
    - fixed ALT+TAB game crashes (happened mostly when in fullscreen)
    - fixed items with zero amount
    - fixed game hang-up caused by items with zero amount
    - fixed thruster destroying block with 99% integrity left
    - fixed music issues
    - fixed turret animation on clients
    - fixed leaving invisible wall after grinding the doo

• Scareface
    Tehetem én bármekkora felbontásra(320*200,illetve 1366*768),stabil 20 fps...Érdekes este még nem volt vele gondom. ??? Leszedett ma valami frissítést is,azóta ilyen gány.
  • Petko
    http://forums.keenswh.com/post/massive-lagg-after-new-update-6845565

http://steamcommunity.com/app/244850/discussions/1/558752450695042462/
  • Baxo
    Én még huzamosabb ideig nem játszottam, de nekem, ez idő alatt nem került rá sor, hogy ilyen lassulás legyen. HD7870 vga, q6600 proci (3.0Ghz), 8gb ddr2
  • Dodo55
    "i7, 8Giga ram és egy GTX680-as mellett"

Nekem csak kb. háromnegyed ilyen erős gépem van, de már azon is biztos vagyok, hogy ha valami rosszul fut, akkor ott a software-el vannak nagy bajok :)
  • Titan
    Skacok! Nálam rendszeresen belassul a játék egy idő után...már próbáltam, hogy levettem az objektumok számát 200-ra, de nem használt...nálatok is így van? A 64bitesben nyomom és szerintem az i7, 8Giga ram és egy GTX680-as mellett nem kéne ezt csinálni...:(
  • Baxo
    Csatlakoztam is, csak tegnap jött meg a gém és elfelejtettem, hogy írták már ide. :)
  • Petko
    Már írták neked mások is: http://steamcommunity.com/groups/spehun
  • RoboKutya78
    ja és én 4000 adtam érte.
  • RoboKutya78
    hm ö se drága :) még tetszik is.
    Köszi
    Bár már utaltam a srácnak de még nem hozta a cuccot.
    Tetszik a games, de ha átdobtak akkor nem lesz meg egyhamar.
  • Baxo
    Napokban vettem meg tőle 2500Ft-ért. Korrekt és gyors volt. :)

Nekem is tetszik a játék, látok benne potenciált és szeretnék is egy magyar közösséghez csatlakozni. :)
  • Scareface
    Update 01.027

We have added wheels (so you can build vehicles), missile launcher for large ships and platforms, functional turrets (gatling and interior; used as defense mechanism) and decoy block which can be used as aiming target for the turrets. We also added the pause button in offline mode.

Features
    - wheels - use them with rotors and artificial mass to build vehicles
    - automatic turrets – gatling and interior turrets are now functional. They aim automatically and can destroy meteorites, decoys and anything that is connected to the decoy. They can be used mostly as defense mechanism and not for shooting other players, but if a decoy is placed inside a space ship or space station, the turrets will shoot and damage it
    - decoy block – they are used as aiming targets for turrets; they don’t require electricity to function
    - missile launcher block for large ships and platforms
    - added Pause button (pause/break) in offline mode – now when you open the inventory in the offline mode, the game does not pause by itself (as it was until now by default) but keeps running. In order to do so you must do it manually by pressing the Pause button
    - collector, connector and conveyor systems now require power (electricity) in order to function

Fixes
    - memory peak after load (32-bit system)
    - fixed sprinting and running sounds disappear
    - fixed hand animation when adding/removing objects in creative mode
    - fixed few crashes and game not starting issues
    - fixed launch issues on cards without HDR support
    - fixed assembler sounds
    - fixed custom names

• TasManXT
    Össze persze, de nem feltétlen esik bele minden érc. :)
  • JethroHUN
    Ott a Collector block, az új patchben, már nem kell trükközni. Az össze szedi a ércet.