7903
Space Engineers

Katt a képre
  • RoboKutya78
    Van itt egyáltalán valaki?
    Ha igen ti hogy kezdetek bele egy nagyobb hajóépítésbe?
    Ha megvan a terv a fejetekben először kívülről a héját készítitek el a hajónak majd a belsejét faragjátok ki vagy hogy?
  • RoboKutya78
    Hm látom nagyon halott ez a forum:(
    Azé megkérdezem.
    Ismét egy kérdésem volna.
    Az miért van vajon hogy ha elindítom a játékot fut rendesen viszont ha beindítom ama érdekes masinát amit kreáltam akkor azt a 50 darab szelep mozgása ideje alatt a játék darabossá válik és nem tudok még előre sétálni se.Mindaddig míg nem indítom el a dolgot addig tökéletesen fut a játék.
  • RoboKutya78
    Még mindig arra keresek megoldást hogy egy ajtó kinyitásának ideje alatt valami alarm hangeffekt legyen halható.
    Azt láttam hogy a hangot lehet időre kitolni de azt nem vágom hogy egy ajtó csoport kinyitásához hogyan tudom hozzárendelni.
    Nem hajóra hanem állomás ajtóra.
    Még azt se vágom hogy láttam közelítés kapcsolót hajóhoz, ha túl közel megy a falhoz megszólalt a riasztó.
  • RoboKutya78
    HA ezen videjó után még valaki gondolkodik a játék megvételén akkor hajrá
  • RoboKutya78
    A képpel kapcsolatos kérdés ha hajózúzásra akarom használni ezt az építményt kövessem az alap elképzelést és használjam azokat a tárcsa alakú vágó fejeket vagy ezzel is el tudom raktározni az alapanyagokat.
    Mert így azokat a kis szerelő hajókat amit a könnyed módban pakol le a kezdő platformra símán szétszedi.
    kinyitom a hangárt beparkolok vele hangár becsuk, szelepeket amik a fejeket tartják elindítom középen egy kocka távolságig nyomják össze a szétszedni kívánt hajót. Fejek leállnak szelepek vissza húznak. Mindezt egy kis konzolról irányítom.

Olyanon gondolkodok hogy lehet olyat kivitelezni hogy az ajtók ki be nyitásánál egy hangszóróból szóljon valami amíg ki be csukódnak az ajtók
  • RoboKutya78
    A fiuk a bányában dolgoznak.... tényleg üres a work egy fél órája még oké volt aztán a játék is kezdett nálam akadozni.
  • jocking
    A játék steam workshopja miért üres??
  • RoboKutya78
    készítettem egy kis feldaraboló egységet tök tutti meg minden viszont a gravitációval nem vagyok tisztában.
    Meg lehetne e oldani azt hogy a feldarabolt hajó apró egységeit amik még visszamaradnak azok ne lebegjenek?
    A terület le van zárva pár hatalmas ajtót tettem be bejáratnak elvileg a gravitáció is rendben de ennek ellenére lebegnek a maradékok.
  • RoboKutya78
    kéz alól jó forrásból már annyiért is hozzájuthatsz:) én 6 tf kulcsért kaptam.
  • jocking
    "Akciós."

Anno talán 7 euróért vettem. Majd ha 5 alatt lesz, akkor lesz akciós.
  • silbor
    most akciós: steam: 9,49€
    Steam
  • TasManXT
    Sajnos jelenleg még nincs a kis és nagy elemek merge modulja. A landing gear segít csak ezeknek az összekapcsolásában, vagy egyszerűen fizikailag láncolod össze őket, csak ott mozgásnál nincs fixálva a dolog.
  • RoboKutya78
    lehet de ugyan az a gondod lesz mint nekem hogy először a leszállótalpat kéri és csak utána tudod rádobni a kívánt elemet.Nem tudom miiért kell ilyen módon megbonyolítani a dolgot mert akkor totál felesleges a smal meg a large építőlista a menübe.
    Lehet dolgoznak valami egyszerűbb megoldáson?
  • westwall
    nagy hajó építésekor lehet kis hajó elemeket elhelyezni ?
  • TasManXT
    Az ilyeneknél én is gyakran mentegetek. :D
  • RoboKutya78
    az rendben de brutál nehéz bizonyos esetekben úgy pozicionálni a lábat hogy egyrészt tapadjon a talajhoz másrészt be tudjam illeszteni a kockát az ideális helyre. pl felvonót akartam csinálni a lift alját akartam kis kockából és igencsak meglepődtem amikor a talpak zárt állást mutattak de ennek ellenére elszállt az építményem a fenébe.
  • TasManXT
    Onnan indul a hajó, de a második elem után törölheted a lábat.
  • RoboKutya78
    Hogy tudom rávenni a játékot arra hogy ha kis kockát szeretnék lerakni ne a kishajó lábát jelenítse meg a kezemben hanem a kis téglakockát?
  • RoboKutya78
    amikor elindítod a szabadmodot van egy beállítási menü ahol a modokat pakolgathatod fel le egy mentés fülecske ami automatán ment egy bizonyos időben viszont baromira megakasztja a játékot
  • TasManXT
    kezd újra, és csinálj mentést rendszeresen :)
  • westwall
    hali kérnék egy kis segítséget nekiestem a játéknak szabad módban késztetem egy bitang nagy hajót de mikor kiszálltam hogy átmenjek a másik hajóba simán eltűnt :( sajna se mentés se semmi csak az emlékek :D hatalmas fúrópajzs volt az elején meg minden amire szükség lehet :D
  • RoboKutya78
    ment egy privi.
  • vemyke
    Virágbolti verzió beszerezhető valahonnan? Nem szívesen adnék ~20eurót egy olyan játékért, amit nem próbáltam ki... Esetleg egy ingyenes demó?
  • Joker307
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy építettem egy Harci Drónt. Kamera segítségével irányítóm de valahogy teljesen felborult az irányítás.
    D-vel megy előre, A-val lassít, Q-E Jobbra balra folrdul el vízszintesen, W-S-sel forog. Az egérrel meg teljesen megborult.
    Mi lehet ennek az oka?
  • TasManXT
    workshopban nézd meg, hogy van-e valami mod piston-ra. Az alap ami benne van azt csak süllyeszteni tudod.
  • TasManXT
  • RoboKutya78
    van olyan Piston aminek nem kell liftaknát építeni pl összecsukódik úgy hogy max egy kocka legyen az egész, viszont a magassága is meglegyen?
    Láttam hogy ezeket a Piston két részből tevődnek össze működik ennek a teteje önmagában?
  • RoboKutya78
    közbe megtaliztam a megoldást :) csak ez a rohadt tükrözés lenne megoldható rendesen ha pl egy star trek hajó hajógondoláját megkreálom és azt szeretném átmásolni a másik oldalra megfordítva az hogy lehet mert amit leírtatok nem stimmel valami benne, vagy én nem vagyok jó enginer:)
  • TasManXT
    Piston-nal tudod egyszerűen megoldani. :) 2 állás között gombra kötve, reverse.
  • Joker307
    Ha nincs meg az eredeti akkor is tudok letölteni modokat?
  • Joker307
    Köszöntem!
    Tudnátok segíteni van olyan lehetőség hogy a terveket megcsinálom kreatívba majd túlélőbe behívom az alap szerkezetehogy megépítsen?

A másik az hogy tudnátok ajánlani jó módokat?
  • Scareface
    Ez lemaradt :D
  • Scareface
    Itt vannak űrhátterek a játékhoz :) Az installert megtalálod az oldalon, beteszi neked egy gombnyomásra.
  • RoboKutya78
    magyar nyelv van benne de a kiegészítők természetesen angolok.
  • Stief
    Nekem egy dolgog nem tetszik ebben a játékban baromi egyhangú az űr, rosszul gondlom?
  • Joker307
    Magyarítás van a játékhoz?
  • RoboKutya78
    Szeretnék egy sima kis egyszemélyes liftet kreálni a hajómba két max 3 emelet között van valami egyszerű megoldás erre? Minél kisebb helyre szeretném ezt megvalósítani.
  • RoboKutya78
    oks köszi megesem
  • TasManXT
    Az ilyeneket úgy oldhatod meg, hogy bekapcsolod a hosszanti tengelyre a tükrözést, és így ott lesz a másik oldalon, vagy alatta, vagy ahogy a tengelyt állítod. Ha jól emlékszem így hirtelen, akkor M-mel kiválasztod melyik tengelyt akarod tükrözni, N-nel pedig bekakcsolod. Kiosztást azért nézd meg előtte. :)
    Utoljára szerkesztette: TasManXT, 2014.11.16. 18:07:18
  • RoboKutya78
    Srácok egy technikai kérdésem lenne
    Kezdő játékos vagyok ha esetleg ciki lenne a kérdés azért teszem fel:)
    Ha egy tárgyat amit építek ctrl -c vel kijelölök és a kezemben tartom és szeretném más helyre tenni hogyan tudom a tárgyat a tengelye körül megforgatni vagy tükrözni. Pl egy hajó gondolát szeretnék a másik oldalra feltenni pontosan szimmetrikusan a másik oldalra de ehhez meg kell forgatnom.