7903
-
#1039 Ez az a játék amitől sehol se lehet megszabadulni:)
Ha a rubki kocka betette nálad az ajtót ez tutti a zárba teszi a kulcsot :)
-
LookUsArts #1038 En modszerem:
Uj kis hajo> ra egy kis reaktor es egy projector es egy control panel (hogy belenezhes a kis hajo rendszerebe)... azt ennyi, mind a kicsi es a nagy hajo/allomas bloknak a welderje (hegesztoje tudja hegeszteni)
Utoljára szerkesztette: LookUsArts, 2015.09.20. 23:49:18 -
LookUsArts #1037 1) epits egy sensort
2) Nevezd el hogy UraniumXX vagy IronYY (nyersanyag neve+a "xx" hogy mennyi
3) amikor a sensor hatosugaraba ersz akkor bespawnolja az adott nyersanyagot es mennyiseget
-
#1036 Nem elég egyszerűen betölteni a projectorba a blueprintet?
Amit Supertrabi ír, annak szerintem mennie kellene. A hegesztő fejeknek mindegy, hogy kicsit vagy nagyot hegesztenek. Ami az útjukba esik.
Bár még sosem próbáltam így építeni semmit, csak videón láttam, hogy szalagsorról jöttek le a hajók.
A kavics spawn-olós mod nem semmi...
A mini kivetítő viszont tetszetős. -
tom36 #1035 Van egy jó ötletem a problémádra, de egy kicsit számolgatni kell hozzá hogy arányosan tudjon adagolni az összeszerelők belé a rendszer, de sajna az alapanyagokat a rendszerbe bekerüléskor (ércek) szét kell válogatni mer arra nem tudok megoldást, lényegében amikor behozod az érceket akkor csak megfelelő konténerbe kell bepakolni és utána már megy magától
az egyetlen bökkenő hogy nem tudom hogy az összeszerelőknél van e olyan beállítás hogy anyagok begyűjtése (szállítórendszer használata)
de holnap ha lessz szabadidőm akkor kiépítem 2-3 alkatrészre és megnézem hogy megy e az ha igen akkor csinálok képet meg leírom az elvét, meg a számítási módszert. -
#1034 Ma egy kicsit frissítettem a rendszeremen.
kísérletezek a nyomtatással csináltam egy szobát amiben gyártás lesz majd.
Illetve egyre zavaróbb volt hogy nem tudtam melyik szállítóban mi megy így beszíneztem az ércek útvonalát illetve az öntvények uránium és levegő útvonalát is:)
-
#1033 Ezt a modot. hogy kell beélesíteni?
kéne :)
-
#1032 őő... de látni fogja a bázis így a kivetítőt? szerintem nem hinném beszíneződik majd a listában.
meglesem ezt el is feletettem:)
ez nem jó megoldás rá bár most se vanillia a bázisom mert liftet és ajtót használok már.
-
SUPERTRABI #1031 Nagy rotorra ráteszel egy kis rotorfejet és arra a projectort, vagy konektorra teszel rá projektort és azt csatlakoztatod a hajón egy konnektorhoz :) -
#1030 Srácok van e arra megoldás hogy projektorok esetében megoldható legyen az hogy nagy állomáson kis hajót tudjak készíteni?
Régebben simán elfogadta ha jól emlékszem.
Vagy ezt is scriptelni kéne?
-
#1029 Hm, erre nem gondoltam, ezt ki kell próbálnom. Nálam is általában minden össze van építve.
Korábban próbálkoztam a finomítóknál., hogy mindegyik külön állt és külön szortírozó rendszer adagolta neki a cuccot, de ugyanabból a kontiból. Az eredmény az lett, hogy ugyanaz az anyag egyik finomítója megtelt, míg a másik üresen maradt vagy csak a maradékot kapta.
Így egybe lett építve az azonos anyag és, ha nem oszlik egyenletesen, akkor rásegítek kézzel.
Ehhez az is hozzátartozik, hogy 10-szeres térfogatmérettel játszom, így 40000 liter anyag fér a finomítóba. -
LookUsArts #1028 Nem tudom, de nekem mindig egyenletesen MAGATOL szet szokta rakni a dolgokat a conveyor rendszer (urant a reaktorokba, nyersanyagokat a kontenerekbe stb) BAR en nem egymas melle berakosgatom oket, hanem mindnek megvan a sajat cso vezeteke, altalaban ugy csinalom, hogy 1 conveyor tube, utana egy conveyor blok, es abbol mondjuk szet agazik 3 reszre a 3 reaktorhoz/refihez...stb -
#1027 Jah, tudom.
Ha tényleg arányosan akarod csinálni, akkor kell egy script, ami nézi, hogy melyik anyagból mennyi van és, hogy az adott elem legyártásához mennyire van szükség. Minden elemnél beállíthatsz egy arányt vagy számot, hogy a többihez képest mennyivel több vagy kevesebb anyagot kapjon. Esetleg a legjobb az egészet ciklusba rakni, hogy mindenből egyszerre csak 1-et gyártson. Bár szerintem ez nem célszerű, mert mindenből más mennyiség kell. Az arányos jobb lenne. Ha ez megvan, akkor a script átmozgatja a konténerből az összeszerelőkbe az anyagot és akkor megindul a gyártás.
Itt csak egy kérdés van. Megírható-e így a script?
A lényeg: adott mennyiségű anyagból kiszámolja, hogy a 23 elemből egyenként mennyit tudna legyártani. Ezt követően a megadott arányok alapján feltölti az összeszerelőket a megfelelő anyaggal és elindul a gyártás. Az utolsó legyártása után újraszámol és kezdődik az egész elölről.
Én legalábbis valahogy így tudnám elképzelni. -
#1026 hm vannak itt kérdőjelek rendesen:) -
#1025 Hacsak nem írnak neked erre egy scriptet, akkor nem sok esélyt látok az ilyen jellegű megvalósításra. Feltéve, ha lehet erre scriptet írni.
Az én javaslatom az, hogy a finomítók után mindent küldj be egy kontiba és onnan menjen minden összeszerelőhöz a cucc. Érdemes puffert is csinálni a kontiba a cuccból.
Ezek után minden összeszerelőnél beállíthatsz egy elemet gyártásra, majd azt végtelen gyártásra állítod. Én 10-re szoktam állítani, mert akkor 10 darabnak húzza be az anyagkészletét és így folyamatos lesz a gyártás. Ha csak 1-nek húzza be, akkor mindig megáll és megvárja, míg megint lesz egyhez anyag.
A kifele menő ágra meg szintén raksz szortírozót és kiküldöd egy kontiba. Bár szerintem ebben az esetben fölösleges a szortírozgatás, elég egy, ami kiküldi a cuccot.
Viszont van ennek egy hátránya, ami hátránya a te ötletednek is lenne. A különböző dolgokat különböző sebességgel gyártja le. Az acél lemez nagyon gyorsan megvan, míg az építőelem elég lassan megy. A folyamatos gyártáshoz folyamatos ércellátás kell és a finomítóknak is bírniuk kell a kapacitást. A platinát nagy lassan finomítja, így oda sok finomítót kell építeni, hogy folyamatos legyen az összeszerelés.
A reaktor tényleg jó kérdés, ez a nagy hajómnál nálam is gondot fog okozni. Bár bennem inkább az az ötlet fogalmazódik meg, hogy reaktoronként egy finomító. És annyi ércet bányászni hozzá, hogy az összes finomító megteljen egyszer és még maradjon is belőle. Így egyenletesen fog fogyni, míg többlet van.
-
#1024 http://steamcommunity.com/id/robokutya/screenshots/?appid=244850
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.19. 20:50:49 -
#1023 Ötletelek az összeszerelő üzemmel.
Azt kéne megoldanom hogy minden összeszerelőben legyen egységes mennyiségű öntvény hogy állandó legyen a gyártás
Ha jól számoltam 26 alkatrész van az alap rendszerben.Leraktam 26 összeszerelőt két külön helyre. ezeket állítanám be úgy hogy egyszerre tudjanak gyártani mind a 26 alkatrészből és ami készen van készlet azt lökjék egy tárolóba amin az összeszerelő hajó csücsül.
Most ott tartok a szerelő bázisommal
Jön a hajó bedokkol kidobja az érceket egy nagy tárolóba a tároló alatti szortírozó kiküldi a finomítóknak az ércet.
A finomítók a kész öntvényeket berakja egy nagy tárolóba.
Ebből a tárolóból kéne arányosan kiszortírozni mind a 23 összeszerelőbe az öntvényeket.
Az uránt is lefinomítom ez alapból azonnal a két óriás reaktorba kerül elvileg itt is gond a szortírozás mert csak az egyikbe dobja az uránt a másik üres.
Ugyan ez a gond a levegő generátorokkal hiába van lent 5 darab csak egy fog működni mindaddig míg át nem rakok bele cuclit.
-
#1022 Hát. Gondolj bele. Már többen is kísérleteznek az önjáró autókkal. Ami azt illeti létezik is és már tesztelték városi körülmények között is és működik.
Mivel itt az űrről beszélünk és jelenleg az SE űrjéről, így sok értelme nincs annak a koncepciónak, amit felvázoltam. Ha viszont ezt odáig fejlesztik, hogy az autópilótával szerelt hajó képes ledokkolni egy állomásra (nem a GPS koordinátás cuccra gondolok, nekem az valamiért nem is ment), vagy még jobb lenne egy mozgó űrhajóra, akkor nagyon is lenne értelme.
Hisz most nem egy Enterprise-ról vagy Voyager-ről beszélünk, ami folyamatosan scannel és kutat.
Viszont, tekintve, hogy azért elég sokan játszhatják egyedül a játékot, nem lenne rossz harc közben belőni a másodpilótát és mi tudnánk lövöldözni a tornyokkal.
Szóval azért lehetőség van benne, de még én sem próbáltam ki, hogy jelenlegi fázisában hogy működik a szerkezet. -
#1021 Kb.. valahol láttam is egy ilyesfajta koncepciójú hajót el is vesztettem a felfogási képességem azt a maradékot is ami volt a játékkal kapcsolatban:)
-
#1020 Gondolom akkor tele kell pakolni a hajót érzékelőkkel is, hogy tudja, hol van akadály és hogy merre kerülhet. Legalábbis így lenne célszerű. -
#1019 Szerintem ez az akadály kikerülés úgy fog menni ha beokosítod a meghajtást mellé Szerintem csak annyit okosítottak hogy érzékelje az akadályokat bár tévedhetek:) -
laci4321 #1018 Kicsit többet vártam ettől a 100. update-től. Jó, ez is komoly, drónok, kalózbázisok, bugfixek és robotpilóta fejlesztés. (Ami egyenlőre nem biztos hogy működik. Megáll a hajó az akadály előtt, nem képes kikerülni. De legalább nem ütközik.)
De én a bolygókat vártam. Erre küldenek pár képet róluk... na mindegy. Most rá tudnak ülni ismét hetekig a dologra. Remélem ha egyszer tényleg eljutunk már odáig, akkor nem egy full bugos rendszert kapunk, amit ismét hetekbe telik stabilizálni. Nem véletlen ez a hosszú várakozás. -
LookUsArts #1017 A Legujabb halaloszto 2000
-
#1016 elképzelhető hogy ellenőrzik a dolgot hogy mit teszel fel bár kitudja:) -
SUPERTRABI #1015 oszt mi van akkor, ha olyat töltesz fel amit ingyen letöltöttél valahonnan? :) -
#1014 Amiket linkeltem azokon simán letölthető a dolog:) Bár elég gagyi cuccok vannak ott
Sajnos igen a többsége ezeknek az oldalaknak fizetős vagy feltöltős de esetleg ha tudsz torrent oldalon keresgélni talán található rajtuk objs összeállítás:)) -
#1013 Ha megy a hajó előre és arrafele is lősz, akkor ugye nincs gond, amerre fordul a hajó, arra lősz. De mi van akkor, ha oldalról is jön ellenség és amúgy is többen vagytok a hajón?
Mivel kis hajón csak fix géppuskák és rakétakilövők vannak, így meg kellett oldani, hogy ezek arra lőjenek, amerre fordulok, ezzel kompenzálva, hogy a hajó éppen hogy áll az űrben és a pilóta hogy vezet.
A megvalósításhoz az ötletet @tom36 napelemei adták.
2 motor, talapzatok, giro, pilótafülke és a puskák.
Persze az egészet úgy kell megcsinálni, hogy semmi ne ütközzön semmivel, különben szétesik. -
laci4321 #1012 Fú, ez a kép importálás elég király dolog! Köszi a tippet! Az .obj objektumokat meg egyenesen vadászni kell :/
Mindenhol regisztrálni kell, az még oké. Aztán közli hogy csak akkor töltheted le, ha előtte te is feltöltesz egyet.
Vagy egyszerűen csak nem tölti le valamiért. Meg ingyenes objektumból, ami jól is néz ki elég kevés van. :(
RJoco: Milyen ágyúkat csináltál? -
#1011 Na ezt se kell már megépíteni Űr lift a javából:) -
#1010 Ágyúk forgása megoldva, most már csak egy hajót kell összerakni, amibe beleépíthetem. -
#1009 3 fő gondja van ennek az SE proginak
1. Jó ha van egy brutál masina alatta. de nem muszáj max megebédelsz a modell renderelés és a játékba jutás közben:)
2. a modelleket kizárólag kockából és háromszögből építi fel.(félkész nyers állapotba)
3. előfordulhat hogy ha olyan modellt találsz aminek bizonyos alkotórészei nincsenek összekötve és elmozdíthatóak lesznek
3ds modelleket te keresed meg a neten a leírásában ott van milyen típusú filokat képes megnyitni.
http://tf3dm.com/
http://www.anuspanda.smallboytrackbikes.co.uk/
http://www.3dcadbrowser.com/
Én ezeken az oldalakon keresgéltem *.obj kiterjesztésű mondelleket.
Megnyitod a modellt beállítod milyen hajó legyen milyen block milyen felbontású ha jól sejtem.
Be tudsz neki állítani bizonyos térfogatra való határokat
Mutatni fogja hogy hány méteres kiterjedésű lesz az objektum.
3ds modell mellett jpeg képet is be tud állítani javaslom hogy a smal blockot használd a képnél Illetve a kép felbontása egy kocának fog megfelelni 1024*768 esetében 1024 *768 kockából fog állni vastagsága 1 kocka.
-
#1008 Van valakinek valami jó ötlete arra, hogy lehet kis hajón a fegyvereket irányítani? Most nem csak a lövésre gondolok, hanem a forgatásra.
Felszereltem a puskákat egy motorra, így szépen forognak jobbra, balra, de csak a gombokkal. Úgy lenne jó, hogy amerre nézek, arra forduljanak. Vagy lehet, hogy ehhez kellene a harci fülke és nem a sima? -
laci4321 #1007 Hát már nyomkodom egy órája, de még nem látom mire is lenne jó. Hol vannak a 3D-s modellek? Nem találok egyet sem. Vagy honnan lehet letölteni? -
#1006 A 'ramp'-ra 88 oldalnyi találatot dobott ki.
De szerintem is ez jó lesz.
Elég pofásan is néz ki. -
laci4321 #1005 Hmmm... nem rossz! És módosítgatni is tudod benne a 3D-s modelleket? Vagy csak előre megadottakat lehet berakni a játékba? -
#1004 Próbáld hasznosítani ezt a setoolboxot szerintem ha megtalálod a neked tetsző 3ds modellt jó pár órát megspórolsz vele:)
-
laci4321 #1003 Már rég akarok építeni egy ilyen korvett hajót. De ahogy elkezdődött az egyetem, egyből elment minden időm Erre most még jutalom is járna érte?? Hihetetlen... -
#1002 kinyomták a steamet:(
-
SUPERTRABI #1001 Ja, hopsz azt a részt jól értettem, csak rosszúl irtam XD, előfordul, bocsi :)
ami a kötelező cuccot illeti, az kötelező("Tartalmaznia kell aa műnek:")
a hid pedig a parancsnoki hid/vezérlő szobára utal. -
#1000 Nem említették hogy használható e SE rendszer.
Keresel egy 3ds obj kiterjesztésű hajómodellt bekonvertálod kis blokkos kiképzésre és a nagyja már meg is van csupán szinte csak simogatni kell utána a hajótestet:)
Például innen be lehet emelni ezeket a modeleket
http://www.anuspanda.smallboytrackbikes.co.uk/models-main.html
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.09.16. 00:00:41