7903
Space Engineers

Katt a képre
  • RoboKutya78
    Nem tudom hogy fog kinézni a dolog de ha olyan lesz mint amit lentebb mutattatok hogy az űrből lehet majd a füves fás talajra huppanni nem tudom milyen vasakra akarják optimalizálni akkor a játékot.
    Nálam még az is sok ha ugy gondolják a dolgot hogy készítenek egy jó nagy téglalapot maeriállal meg fűvel fával és a bolygó környezetét meg skyboxal készítik el nekem még az is sokk lesz a kisgépem számára. Lehet maradok a platfomos játéktérnél azt még elviseli a vasam.
    Ma megkísérlem beizzítani az új tápos gépet azt meglátjuk.
  • Entersprite
    Jelenleg itt tartanak a bolygókkal. Elég közel járnak már...
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=491781621
    Utoljára szerkesztette: Entersprite, 2015.08.01. 02:04:19
  • RoboKutya78
    Nem kiderítettük valószínű kevés volt a feszültsége a tápomnak most vettem egy 500 wattost és úgy fest most okés a gép bár még nem terheltem le csak tápot kapott és azt lestem meg hogy elindul e most megszűnt a venti probléma.
    Én ezzel a lekapcsolással nagyon megszoptam a múltkor elmentem hosszabb időre, lekapcsoltam a tápot majd egy héttel később amikor hazajöttem sikeresen elfüstöltettem a memóriakészletem harmadát.
    Nem vágom miért csak most lett elege a tápomnak a terheltséggel eddig simán vitte a 8400 es prockot az artik ventit a 8650 es vgát a 4 vinyót. Lemérettem a tápot semmi baja sincs lead minden feszt ahogy kell.
    Nekem elindulásnál valami egy igencsak érdekes ratatata hangot dobált be most az is megszűnt nem tudom vinyó vagy a cd író szórakozott.
    Most kidobtam a márkás coolinket egy akyga 500 as tápra remélem túléli a mostani gépemet és majdan az újat is ki fogja szolgálni.
  • Carmang
    Nálam is így indul, mert én hosszabb állási időtartamra (pl éjszakára) lekapcsolom a táp kapcsolóját, így nincs fölöslegesen feszültség alatt az egész rendszer. Ez természetes. Bár gondolom te nem így csinálod, azért tűnt fel most. Nincs manapság sokszor áramkimaradásod?
  • RoboKutya78
    remélem holnap életet lehel az asztali gépembe az új tápegységem azért nem tolom mostanság a játékot
    A notimon meg meghalt a dx11 rendszer így ott elég nehézkes az alkotás.
    Nem tudom mi lehet a gond a gépemmel amikor bekapcsolom felpörögnek a ventik meg minden utána egy nagy csend és megint elindul.
    Gyanakszom a tápra lassan 10 éve adja a kakajót a gépemnek lehet most megártott neki ez a nagy meleg ami mostanság volt
    Újra kellett pasztáznom a proci is meg kitakarítottam a portól kell neki a babusgatás sajna.
  • Carmang
    Update: repülés közben elsuhanó űrpor. Hát erre volt most szükségünk :D
    De legalább dolgoznak a bolygókon.
  • VanHohenheim
    Már bocs de nem havonta hanem hetente jönnek a frissítések és örüljünk h csinálnak valamit és nem havonta tolnak egy apró patchet mint a legtöbb gamenél
  • Carmang
    Soha nem használtam, de láttam Survival-ban. Ha ott is működik, akkor az elég nagy csít lehetőség a gyengébb idegzetűeknek :D
  • LookUsArts
    Igen lehet vele gyorsabb "asni/furni" vagy a forditotjak, hogy hozza tudsz tenni a bolygokhoz hozza "rajzolva"
  • RoboKutya78
    igazából én bázis szerkesztésnél ha bolygó belsejébe akarsz építeni valamit akkor a lyuk kitermelése helyett gyorsabban ki lehet marni a bolygóból a bázis helyét. nem kell fúróval szórakoznod hogy megcsináld.
    elmés egy dolog ha jól emlékszem ezt is egy modder alkotta meg majd később pakolták az alap felszerelés közé.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.07.23. 22:41:57
  • RoboKutya78
    Saját magadnak csinálhatsz materiál forrásokat h betűvel tudod módosítani a méretét az idomoknak ő ú betűvel meg a materiált tudod kiválasztani
  • Carmang
    A voxelek tulajdonképp mire jók?
  • RoboKutya78
    Na most nehogy mán ez a havonta kijövő frissítés morzsák csak ennyiből állanak.Csináltak pár teljesen felesleges tutoriált beraktak két slotot a ventilátorokhoz és kifujt a havi ötletbazáruk?
    Nem azért adták ki a forráskódokat hogy több idejük legyen a javításokra?
  • RoboKutya78
    hurrá lehet a ventilátorokhoz 2 alkalmazást kapcsolni:) zsilipkiképzés könnyebb lesz állítólag:)
  • RoboKutya78
    nálam asz asztalin van egy általam kreált bolygó az se kis méretű
    igaz egy material alkotja és egész nagyra sikerült valami 3sd gömböt kreáltam:) Azt hittem hogy tömör cucc az egész fura is volt hogy egész gyorsan töltötte be, aztán játék közben derült ki hogy a közepe totál lukas annyira hogy egy rakat kisebb bolygóhadat tudtam elhelyezni benne szinte minden matinak jutott egy kisbolygó:) és érdekes módon nem anyázott a betöltésnél még így se:)
  • LookUsArts
    Srac modolt valamit, ez nem hivatalos cucc.. igy tippre valami az egy sima aszteroida, csak at irta a meretet (ezert is oyan csinyak a texturak).. .szerintem, de amugy egy ekkora valami mar szerintem tul nagy lenne, kb legalabb 3 nap (valos idoben) mire az ember korbe autozna...
  • RoboKutya78
    azt hittem már bent van ez még kísérleti fázis?
  • RoboKutya78
    vajh hány gravigen van elásva a bolygó közepében?:)
  • RoboKutya78
    azt hiszem én ezzel már meg se próbálkozom. lassan úgyis kidöglik a masinám:(
  • LookUsArts
    lol veletlen talaltam, 3800 km-es moddolt aszteroida :D

Utoljára szerkesztette: LookUsArts, 2015.07.22. 22:38:13
  • RoboKutya78
    igen csak nincs angolom így nem is nagyon akarok scriptelni főleg írni
    elég ha azokat sikerülne beaktiválnom amiket más megír:)
    Már azzal is boldog volnék.
  • LookUsArts
    Ha programoznast akarod gyakorolni, akkor szerintem jobb ha vissza valtod a SE-det magyarrol angolra, szerintem sok faradsagtol megmented magad ;)
  • RoboKutya78
    Hm valahol el kell kezdeni a tanulását a programhasználatának:) Remélhetőleg ezekkel a bejegyzéseimmel másnak is kedvet kreálok hozzá:)
    Köszi a fordítást
    Nagyából nekem is ezt sikerült össze szednem
    csak a programnyelven való kutakodó része volt kérdőjel:)

Ha nem lesz olyan meleg a következő napokban mint mostanság visszaállok az asztali pcmre azt kipróbálom újra:)
    a múltkoriban láttam egy redalertes scriptet azt is ki szeretném kísérletezni majd hogy mükszik.

Mostanság talán sikerült a lentebb közölt Cerberus állomásomat gatyába rázni talán alkalmas lesz szervereken való használatra: is:) Oda terveztem egy külső napelemes telepet és ahhoz kellene ez a script.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.07.19. 10:08:47
  • LookUsArts
    Te mindig megtalalod a legegyszerubb dolgokat.

Nem ertem teljesen en se hogy akar mukodni csak forditok:

Create a programming block and download the latest version of the code from workshop
    -tolsd be kodot ugye steam muhelyrol

Create a timing block, and name it timerx
    -csinalj egy idozitot es nevezd at timerx-re

Edit the programming block. Set NameOfSolar to solarx, NameofRotor to rotorx and NameofTimer to timerx.
    -Szerkezd a program kodot a NameOfSolar-rol solarx-re...stb

You also need to configure HighPwrValue to a reasonable value. A good start is 25 for small ship and 85 for large.
    -Es konfigurald HighPwrValue-t egy ertelmes ertekre. Kis hajonak a jo kezdes 25 a nagy hajonal 85.

Configure the timing block. Set Programming Block - Run in toolbar 1, and timerx - Start in toolbar 2
    -Allisd be az idozitot (elso helyre "futtatas": masodik helyre timerx "inditas")

Start the timing block.
    -Indisd el az idozitot

• LookUsArts
    Nagyon kiraly lett! Meg kellene csinalnod verseny scenario-nak.
  • RoboKutya78
  • Entersprite
    100%-ban magyar fejlesztés:
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=478892951&searchtext=
    Utoljára szerkesztette: Entersprite, 2015.07.17. 17:41:31
  • RoboKutya78
    Srácok ezt az üzit kapom minden alkalommal az SETools progitól

valakinek ötlete?
  • RoboKutya78
    Most viszont ezen a dolgon agyaltam elvileg jól csináltam mindent, de nem tudom eldönteni hogy a nap felé forognak e a coektorok vagy csak a motor beállításnak köszönhetően forog a cuccom
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=367344570&searchtext=solar+farm
    "Create a ship
    Create a rotor. Name it rotorx1. Set both torque values to max.
    Connect a solar panel to rotorx1. Name it solarx1
    Create another rotor on the other side, name it rotorx2. Set both torque values to max.
    Connect a solar panel to rotorx2. Name it solarx2
    Create a programming block and download the latest version of the code from workshop
    Create a timing block, and name it timerx
    Edit the programming block. Set NameOfSolar to solarx, NameofRotor to rotorx and NameofTimer to timerx. You also need to configure HighPwrValue to a reasonable value. A good start is 25 for small ship and 85 for large.
    Configure the timing block. Set Programming Block - Run in toolbar 1, and timerx - Start in toolbar 2
    Start the timing block. "
    Ha jól értem a dolgot
    Létre kell hozni egy motort rotorx1 néven és mellé kell csapni egy solarx2 néven egy napelemet.
    Majd ugyanígy a másik oldalra is megcsinálni rotorx2 solarx2 néven
    Majd lepakolok egy programblokkot amit timerx-nek nevezek el és Beállítom neki ezt a scriptett
    Na isten igazából idáig jutottam el a megértésben a többi homályos ha valaki segítene:)
    A képen ha jól látom a fő tartó oszlopon is van egy motor meg van egy motor ami a napelemet forgatja most a fő tengelyen levő motor a rotorx1 vagy az a motor a rotrorx1 ami a collectort pörgeti és akkor nyugodtan csinálhatok egy rotorx2-t a másik oldalra? de akkor a főtengelyen levő motornak mi a neve?
  • RoboKutya78
    Az rendben azt is próbálom használni de nem látom az effektet hogy kiszívná a levegőt így hiába váltom át zöldeskékbe a ventillátorokat majd sárgába attól még a levegő bent marad Na nem baj puritán meg bíbelődős megoldás maradok a kétajtós megoldásnál amíg nem lesz kedvem megoldani a dolgot.
  • TasManXT
    Ha leraksz egy gombos modult akkor van egy olyan opció, hogy decompress. Legalábbis, mikor utoljára teszteltem még volt. :)
  • RoboKutya78
    Ez a szaros játékon belüli webshop böngésző csak dx11 alatt működik? Beszarás....
  • RoboKutya78
    Az istennek se jövök rá hogy a francba lehet megoldani a levegő kiszívást két ajtó közül
    Van egy része a bázisnak ahol a főbejárat van és a két folyosó halad ki belőle egy egy ajtóval az elején
    Van egy működő ventilátorom a 3 ajtó között hiába teszem le világos zöldből spenót zöldbe majd sárgára a levegő akkor is pofán vág ha kinyitom az ajtót.Hogy lehet kiszedni a nyomást ajtó nyitás nélkül?
  • RoboKutya78
    Nem tudom nincs köze annak a 3 új gépezetnek amiket a finomítóhoz kell csatlakoztatni.nekem engedte a finomítási sorrend váltást igaz nem túlélő módban.
    Ez a kis bázisom egész jól sikerült kreáltam kintre egy napkollektor farmot amit a kábelekkel kötöttem össze és most színtiszta napfény hajtja a rendszeremet.
    Vissza kellett tennem dx9 be mert egy rakat blokk nem jó hozzá azon röhögtem egy jót hogy a saját nem módosított energia tároló blokk is sötét lett dx11 alatt.
    Kintre még alkottam a megzabolázhatatlan begyűjtő járgányom mellé egy begyűjtő platformot is amit beástam a földbe, ráállok a járgánnyal és kidobom a cuccot belőle :)Bár a bányászat még így is nehézkes.
  • Carmang
    Újra nekikezdtem a játéknak, látom kicsit átalakították. Kifejezetten tetszik, hogy kapásból olyan helyre rak le, ahol majdnem minden érc megvan.
    Viszont nem tudom miért találták ki azt, hogy a finomítás alatt levő uránt nem lehet elmozgatni. Nem tudok semmi mást berakni elé a sorba, csak úgy, hogy átrakom az uránt máshova (pl container), és utána a rendszer automatikusan feltölti a finomítót mindenfélével. Ezt, hogy gondolták?
  • RoboKutya78
    Apám ez a játék kiborít.
    most vagy a dx11 vagy a voxel vagy ez a kezdetleges planéta mód ilyen bugos de szinte játszhatatlan.
    A járművel amit kreáltam néha úgy pattanok le a gravitáció ellenére a bolygófelszínről hogy az eszement.A jármű is úgy csúszkál mintha nem is létezne gravitáció a "bolygó" felszínén.
    A bányászat meg szinte lehetetlen vagy átsétálok a materiálon és úgy fúrok vagy az egyik pillanatban még ott a materiál a másikba meg már nincs pedig nem is fúrtam.
    áááhh..
  • RoboKutya78
    Juppéé mire kitaláltam miért nem kóser a dolgom bele őszültem
    Ezen a képen

Jól látni mit nem szabad csinálni
    Az oxigén tartály és a generátor között valahol szökik a levegő ezért nem sikerült a szobát levegősítenem
    Lejjebb ástam a talajt csináltam még egy szintet és arra telepítettem mindent majd feltettem egy blokksort rájuk most van levegő.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.07.11. 21:29:38
  • RoboKutya78
    Ezt a nyomorult kormányzást mé kellett ennyire bebonyolítani most meg se mozdul ez a vadállat.
    Még alakítgatok a folyosón egy kis rozsda kéne bele:) meg a szobába bútorzat meg feldolgozó üzem
    A levegőrendszert is mire megfejtettem hogyan muzsikák. A folyosókon előbb volt o2 mint a lakótérben:)
    Viszont még az oxigén kilökődésre kell megoldás a barna világítású rész meg a zöldes területet kéne rendesen megoldani hogy ha kinyitom az ajtót ne vágjon oldalba a légnyomás.Kár hogy nincs olyan ajtó aminek a gombját lehet okosítani mint egy senzort már jobb lenne a buli.
  • RoboKutya78

• RoboKutya78