23054
Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | REDDIT | X (Madmole) | X (7 Days to die official) I KÉPFELTÖLTÉS
UNDEAD LEGACY MODTOPIK I 7Days Blood Moons topik I 1.0 Fejlesztői Napló
Magyar szerverek:(katt ide!)
Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!
Stabil 1.0 szerverek:
Ironman 7 days server
IP:176.57.140.228:26940
jelszó:meggyfa
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!
Stabil 1.0 szerverek:
Ironman 7 days server
IP:176.57.140.228:26940
jelszó:meggyfa
F.A.Q
Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!
Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!
Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!
Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!
Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!
Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!
-
nibron #21645 8GB kevés már egy ilyen alkalmazáshoz. Mint ahogy ntex is írta, egyrészt azért, de a másik ok, hogy C#-ban írták Unity motorral, ami meg köztudott a memória nagyfokú szétdarabolásáról (fregmentálás). Milliónyi kisméretű memóriaterület kerül lefoglalásra, és amikor kilépsz, akkor a C# garbage collector-a elkezdi felszabadítgatni ezt a rengeteg területet. A windows pedig úgy meg van szorulva, hogy bizonyos felszabadításonként át kell rendeznie a szabad területeket, át kell rendeznie a többi alkalmazás/driver virtual address space (VAS) területeit. Ez annál tovább tart minél kevesebb a szabad memória ill., hogy mekkora a fregmentáció. Kábé úgy mint a HDD defrementálás. Az is nagyon lassú ha kevés a szabad terület és nagy a töredezettség. 16/32GB-es gépeken is eltart egy darabig, annál tovább minél több időt töltöttél aktívan a játékban, de jóval kevesebb idő kell mint 8GB-nál. Ez természetes, addig míg ennyivel játszol, ne futtass semmit sem a háttérben.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2019.12.03. 21:33:16 -
ntex #21644 Az a gond hogy a windows memóriakezelése ilyen. Ha egy játék felzabálja 100%-ra a memóriát, a windows elkezd lekapcsolni alacsony prioritású vagy éppen nem használt folyamatokat és szolgáltatásokat hogy memóriát szabadítson fel az éppen futó alkalmazásnak. Emiatt van az hogy kilépés után rohadt lassú a gép egy ideig, mert minden ilyen folyamatot újra be kell töltenie az oprendszernek. -
tutyimutyi2 #21643 De csak 8giga de ha keveselli a játék a memóriámat akkor nem játék közben kéne lefagynia ahelyett hogy kikapcsoláskor fagy le minden? -
vajdaati #21642 Szerintem túl értékes a felszerelés - főleg mióta minden random statos és a lila nem gyártható - ahhoz, hogy igazi PVP alakuljon, alakulhasson ki. Kb. két hete leckéztettük a "szomszédot" aki játszotta a jógyereket, de amikor egyedül volt a szerón, akkor a kőkorszakba dinamitozta vissza akit tudott, mindent elpusztítva a bázisokon. Én se mentem oda levadászni fullos cuccal, sőt csak úgy rust stílusban pucéran, pár kötszerrel, egy szál csúzlival meg egy rakivetővel. (Anyázott is amikor megkapta a rakit, erre nem számított.) :) Azért nem szívesen adok fullos, lila felmodolt felszerelést, meg válogatott nagysebzésű fegyvereket senkinek. Mert elég találnia egy rozoga Ak-t és egy recogot és olyan szépen megöl a lvl1-es is hogy csak nézel. Főleg, ha tudja, hogy játékosra mindig számolja a bónuszsebzést ha gugolva lősz. Viszont olyan beállítású szerveren, ahol halál esetén nem dobsz el semmit ott nem olyan ritkaság a 100 feletti ölés sem. 17.4-ben még pvp területet is építettünk, ahol egymást lövöldöztük.. de mióta xp vesztés van, ez már nem buli. Viszont az 50 percet nem túlélni... az már művészet. Persze, meghalsz párszor, ez előfordul. De olyan, hogy soha ne legyen meg az 50 perc? :D -
#21641 azért ez az achievement, hogy "ölj meg 10 játékost" a játékos bázis 3% -nak van csak meg /elég kemény
még pve ben is lehet pár kill -t szerezni stb. és elméletileg pvp az mindig népszerűbb
ez azért elég jól rámutat arra hogy mekkora a játékos bázis :)
de persze az is lehet mindenki csak építeni akar/kreatívkodni :)
bár az 50 percet élj single ben is csak 35% nak van meg..
(több mint 60% törölte a gépről vagy kirage-elt bug miatt xD )
persze lehet hogy sokan nem játszanak single be
de komolyan 50 percet csak volt már mindenki.. /már akit valóban érdekelt a game
mondjuk alap beállításon már 40 percnél éjszaka van talán? ott már lehet sokan meghaltak :) -
DevEagle #21640 Nagyon jól ötvözték a darkness fallban a szintezést. Ha használod a dolgokat fejlődik, de hiába spammeled a gyártást attól mégvnem tudsz gyorsan jobbat. Skillpont kell rá. Na ez az amit az fp valamiért nem tud megcsinálni. Érdekes. Nagyon sok olyan dolog van a modpackban amit alapból nem akarnak belerakni pedig nagyon is működik csak kéne vele foglalkozni. -
DevEagle #21639 Hát ez nekem úgy hangzik nem a játék miatt van. Ilyennel nem találkoztam idáig. Nekem azbanti cheat azért rosszalkodott mert valami win10 update kikapcsolta a kűlső nem hitelesített drivereket. Ne kérdezzétek, nem értettem. De ilyet hogy minden lefagy meg hasonlók. Talán kevés a memoria. Ugye nem csak 8gb van a gépedben? Mert az ide sajnos már kevés 2019ben. -
tutyimutyi2 #21638 Megtudná azt nekem valaki magyarázni hogy miért játsza el a gépem azt hogy amíg fut a játék addig semmi lagg vagy hasonló de közben csak nagy nehézségek árán lehet alt+tabolni illetve a böngésző szerint nincsen internetem, továbbá amikor kikapcsolom a játékot akkor minden ami megvolt nyitva ablak az lefagy illetve az easy anti cheat kitalálja hogy game violation detected 06. -
DevEagle #21637 Az vanilla bug. Vagyis inkább feature a funpimpsnél mert nem jvaítják kb. 2 alpha óta. -
#21636 Még csak most jön a 14. napi horda, de eddig semmi extrát nem tapasztaltam. Pár apró bugba futottam bele, bicajról/motorról leszálláskor ugráltam egy darabig a levegőben, és sérültem. De semmi komoly -
DevEagle #21635 Bármi tapasztalat? Nincs optimalizálás probléma, hordáknál esetleg valami egyéb? -
#21634 Rajta vagyok már egy hete kb. -
DevEagle #21633 MUhahahaaa. Darkness falls modpack with 18.1 is out.
Ez a modpack első indtásra is befosás. Jobb az FPS (hogyan) ugynazon beállitásoknál 170 fps. WTF???? Állitható zombi szaporulat, állat szaporulat térkép generáláskor. Az erdő élénkebb zöld, a zombik szebb textúrájúak, rengeteg szép hangulatos poi, nagy hátitáska aamit bővithetsz ha csinálsz hátitáskákat (ugye fp, ugye hogy lehet ilyet is) méhecske, kecske, tehén. vándor kereskedő aki harcol a zombikkal (IGEN, NPC HARCOL zombikkal) npc akit ha megtámadsz visszatámad. farming mod rengeteg sok növénnyel és receptel.
fegyverek ALKATRÉSZből craftolhatóak, variálhatóak.
By by vanilia fagyi, ez az igazi 7 days. Modlauncherből lehet tölteni 18.1hez.
Ja és van egy progi amivel előre definiálhatod a térképet, le is generállja előnézettel, amit 2 mozdulattal a játék mappájába rakol, új játék, kiválasztod mint előre generált, és játszol. Ja gyorsabban generállja mint a játék a saját random gen-jét. szebb is.
NitrgoGEN
video bemutató a mapgen progiról: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1304&v=kQinPBSjbwM
Utoljára szerkesztette: DevEagle, 2019.11.30. 13:31:43 -
Announcement A18.2 b5 goes EXP
Happy Thanksgiving!
Alpha 18.2 b5 will be on EXP soon!
With this version we introduced:
1. a fix for our users running AMD HD 5000 & 6000 cards
2. a new option (terrain quality) that will allow players to gain FPS
For feedback and balancing suggestions, please go to our feedback thread.
For ideas outside of balancing please visit our dev diary.
For any bug reports and the latest known issues please visit our bug report thread.
Enjoy your your long weekend!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Here is what changed since A18.2 b2:
Added
Command aliases "food", "hungry" for "starve" and "water" for "thirsty"
Zombie dogs to the burnt forest
Terrain Quality video option
Changed
Updated burnt forest texture
Knivesnow cause bleeding on every hit
PerkDeepCuts further increases the max bleeding stacks and adds a run speed debuff to bleeding
ResourceElectricParts are no longer craftable
Lockpicks are not consumed on successful lockpicking.
Cheesecake now grants 5% better prices when buying
Fetch-only quests have lower rewards
Blood moon spawner ignores bedrolls
Improved blood moon spawner temp path grid position
Fixed
Initial loading of sounds from mod bundles can cause lag
Vultures fall through the world when killed high in the sky
Bulltproofplate makes farm plots transparent when touching the plot box
Pistols with a full auto trigger have sound issues
Schematic and food recipe sounds are played for everyone to hear
Torch candle dupe by placing and quickly hitting drop key.
Chainsaw and auger not giving xp on zombie kills
Scopes have a red tint instead of green when wearing night vision goggles
IndexOutOfRangeException when copying block shape while using multiblocks.
Removed unneeded debug message for shape menu.
Apply options NRE in PrefabLODManager UpdateMaterials
Chili dogs do not return an empty can on eating
Moldy Bread recipe missing from Chem Lab list
Dirt and Topsoil localization says it is from the creative menu
Cement mixer localization mentions fertilizer
Several items have unintended high crafting times
Blurry vision does not apply when using scopes
Deprecated insulator item removed and from trader
Fixed with issue with silenced fire on automatic weapons
Cached map view persists between different servers with the same world a player connects to
Admin star is only seen on own player name when host, not when client
Starve command was broken
Reading a book from toolbelt gives 100 xp, but not the same from backpack.
Unknown loot_quality_templates threw an error on loading
Forge max crafting will only allow 80% of available smelted resources.
Living off the land lvl 3 was not working correctly.
Shotgun particles replaying after fast weapon switching.
AMD HD 5000 & 6000 series render ground horribly
CustomIconTint did not apply to icons that are in the shape selector menu.
Multiple turrets made constant reload sound
Bunch of blocks caused errors in the prefab editor
There was no hunting game in the burnt forest
Mushrooms can be planted almost anywhere
Typo in level 1 of electrocution er
"Basics of electricity" is not in the loot table
Battery bank unlock info is incorrect
Localization end table lamp
Reaper icon no longer stays with you on max level
Player dying during blood moon can stop blood moon spawns
Players can break blood moon spawn for entire server
Distant terrain brightness flickering when reflection probes updated when player moved
Improved reflection probe fade out range
Distant terrain looks white with half or lower texture quality
The silencer no longer blocks ADS on a pistol
-
DevEagle #21631 Tudja valaki mi volt a mai 99 megás patchben? Tényleg fellegvár ez a funpimps. Patchelnek de nem mondják meg mit, had szívjunk ha valami nem megy ami idáig ment. Hihetetlen. -
#21629 Nálunk holnap lesz wipe -
havenday #21628 az oldal tetején találsz egy párat -
Bandi932 #21627 Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó szervert? Magyar vagy Eu legyen, frissen vagy nemrég wipeolva modok nélkül. -
DevEagle #21625 Bocs hogy ezt írom de isten ments hogy azoknak az impotenseknek az ötleteit olvassam, akik azt tartják fontosnak hogy legyen 6 féle zúzó fegyver de vágó csak 2. Elég a change logon morogni azt rájönnj megint csak a fele a valóság sok minden maradt olyan mint volt. Loot balance... Khm .. -
vajdaati #21623 Szó sincs maximum 60-as szintről. A 60-as szintig nő a szintlépéshez szükséges xp mennyisége, onnantól fixen azon marad. Tehát ha 59-ről 60-ra kell pl . ( nem pontos szám, franc se nézi) 300000 akkor 60-ról 61-re is annyi. meg 100-ról 101-re is. Szerk: ez nem rossz, mert 80-as szinten már kínszenvedés a fejlődés.
Utoljára szerkesztette: vajdaati, 2019.11.22. 19:39:15 -
DevEagle #21622 Addig kínlódnak hogy visszamegyek minecraft modpackokkal játszani, azok legalább fix hülyeséggel vannak tele, nem állítgatnak bennük folyamatosan alap dolgokat. Mi a rák ez a 60as szint. Mert? Minek? Kérte valaki? Akkor annak legyen... Nekem jó ami most van, csak javítgassák a bugokat. -
Bal0924 #21621 Teljesen tönkre akarják tenni a játékot? -
hapi #21620 18.2 experimental már van pár napja, szerintem stabil 18.2-re gondoltál. -
#21619 Ezt hol olvastad? Mert lehet megvárjuk a wipe-al a 18.2-t. -
DevEagle #21617 Engem az zavar már vagy 3 updateben is a18ban, hogy olyan mintha nem csinálnának semmit csak bele büfögnek a change logba valamit. A luck lootert meg úgy a loot skálázást írják 2 patchben is de semmi változás ugyanúgy egy ideig nő a loot szintje aztán hopp megint jönnek a fos 1es szintű cuccok. A forge hibás számolását is írták hogy javítva azt sehol semmi. Szar vagyok matekból, de vicc milyen butaságokat csinál a forge mikor kiakarsz hozni belőle cuccokat fejből pontosabban megmondom kb mennyi anyag jönne ki. A rambo vaddisznót pl miért nem javítják? Nehêz lenne lejebb venni a HPját?
Helyette megint megy az értelmetlen balance hogy jaj ezt kivesszük most, azt lejebb vesszük. Iron ore eltüntetése a pl erre. Why? Azért hogy a játékidőt kitolják mert a vasat most szedni kell mint atom mert az ore többet adott forgeban kint a sima iron. Minek? Content-el kellene tolni a játék időt nem ilyen vicc dolgokkal. -
DevEagle #21616 Ha érdekel az észrevételem. A swat sisakot azt hittem kiszedték én nem láttam még a18ban. Tutti elrontották a loot balanceban.
A 6os szintet nem lehet gyártani csak találni ha jól tudom, majd más rutinosabb igazol vagy cáfol.
A hordás dolog meg érdekes, ez idáig nem így volt. Lehet ezzel próbálták optimalizálni a játékot hogy egy helyre szaladnak hordakor. Nem tudom, én szinte mindig otthon vagyok hordakor a bázisban ki se ugrok közéjük. De szánalom ha tényleg így van ahogy mondod... -
havenday #21615 Engem pl a következő dolog zavar. A játék elején találok swat sisakot, 4es szintűt. Kimaxolom a lucky loot és a kereskedő skillt, eltelik 100 nap és se nem találok, se nem kapok a kereskedőnél swat sisakot, 4esnél jobbat. Ugyan ez a helyzet az smg vel és a sniperrel.
Kimaxoltam 10esre a tudományt, de nem tudok 5nél jobb szintű junk turretet csinálni, egyszerűen nem találom, mit kéne fejleszteni hozzá, hogy 6 legyen.
Más. Ha hordanapkor fogom magam és járműre pattanva megyek egy pár percet, leszállva a járműről senki, de senki a közelemben, úgy kell vadászni a zombikat, hogy találjak. Régebben teljesen mindegy volt, hogy a térkép melyik pontján voltam, odajöttek. -
DevEagle #21614 Lehet ez se megy mint a lucky looter skill. Ugyanúgy kapod a szar cuccokat 10. Napon, 5ös skillel, szemcsivel, és 40es gamesstage-el. Hiába patchelték, most se jó sajnos. -
havenday #21613 a szerveremen be van állítva 90 nap loot respawn, már 115. napnál tartunk, de még nem vettem észre, hogy lett volna....ez játékbéli nap, igaz? Vagy valami hiba lenne? -
DevEagle #21612 Már csak azért mert ott a törlés a kommentnél de nem törli a nyomi. Na mindegy. BackSeatRoninka várja a higashit meg a felhőkarcolókat mikor elégge valószínű megint le van tiltva random genen. De komolyan. Aki nincs bannolva még szólhatna nekik egyik live alatt. Utána nézni semminek de okoskodni szidni mindent. Az megy. -
DevEagle #21611 Imádom a magyarokat. Fejlesztenek valamit azt rosszabb mint volt. Köszi sg.hu! -
#21608 Facebookon szavazást indítottam, hogy legyen-e a szerveren WIPE.
Aki jelenleg ott játszik vagy szeretne játszani az szavazzon! -
havenday #21607 a 18 at addig gondoltam könnyűnek, amíg horda nap nem jött valami baszott nagy robbanós zombi. Átértékeltem az addigi stratégiám
-
hapi #21606 Mondjuk én csak warrior beállításon vagyok horda nap 16 zombi élő beállításon és konkrétan soha nem szoktam meghalni a16, a17 nulla halál és unalmas horda éjszakák. A18-ban 10 halálom volt első játékra mire elértem az érinthetetlenséget. Ez nálam csak 49. napra lett meg az a horda már nem jelentett kihívást de addig volt gondom bőven.
Most kezdek újat eddig egy halál mert leszakadt velem valami csapda egy ismeretlen POI-ban.
Nekem eddig jóval több kihívást jelent az A18. És ennek örülök. -
Akela0107 #21605 Sziasztok! Mivel az experimental-lal nem tudtam játszani a gyengécske gépem s stabilizálatlanság miatt, így megkésve, de írok egy kis véleményt magáról az A18-ról (akit érdekel persze).
Aki nyomta az A17-et is, annak nem tudom, mi lett olyan változás, hogy "nehezebb"-, "félelmetesebb"- és kihívóbb lett a játék. Ezeket olvastam többségben, amely miatt felkészültem arra, hogy hasonló lesz, mint az A16-ról A17-re váltásnál lévő kezdeti nehézségekre, több halál, stamina hiány, éhség stb. ... Elkezdtem egyből szerveren, (már rég nem játszom SP.) s egy kevés játék után nem értettem a fentieket, mert egyszerűen könnyebb lett sokkal a játék, mint volt. Mivel A17-et megszoktam, a stamina már nem zavar be, alkalmazkodtam hozzá rég. Zozók...ha szintednek megfelelő zozóba futsz, nem erősebbek (na mondjuk a hírtelen futás új s megszokást igényel, de az sem ördögi) Kaja...konzerv a király? Flakonos víz? Éhen se lehet halni, semmi kihívás, mégcsak a kezdeti főzőedény keresgélés sem kell, hogy főzzek vizet, kaját stb. Arcon köpték ezzel magukat, 360 fokos fordulás kaja ügyben, nekem érthetettlen ez a készítőktől. Félelmetesebb...miért??? Zozók ugyanazok, semmi extra, nincs új félelmet keltő effekt se, semmi új stb. Tehát véleményem nemhogy nehezebb lett, hanem könnyebb, esetleg az újaknak nehéz lehet persze. Szerintem az újításokkal nem lett nehezebb a játék, nagy változást nekem nem hozott, kicsit csalódás is. Ez egy kicsit új színben kiadott A17, és cső. De mindenkinek nem lehet egyforma a felfogása és a véleménye. Ja, szerintem hamarabb fognak a szerverek pangásba átmenni, mint ezelőtt, sajnos :(
Mindenkinek jó játékot!! -
Ironman2 #21604 Javítva! -
#21603 A fejlécben hibásan szerepel a szerverem címe!
IP: 176.57.153.18
Port: 26900 -
undY1ng #21602 Csak egy dologban sz@r: Az említett főutakon szaggat meg a kanyonokban. Mindenhol máshol 100 fps maxon. -
Bal0924 #21601 18.1 (b8)
0MB. -
havenday #21600 az optimalizálással