7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Infrath
"nem jobb"?
van neked szemed?

több állat, animációk, barlangok, kitaposott utak, interakciók, lehetőségek, grafika sorolhatnám napestig..

ha mindenképpen hasonlítani kellene őket a 7days nem jobb
ark ban több pénz és ember van

de mivel a két játék más stílust képvisel (zombie vs. scifi, dinók, stb.) lehet nem kéne őket összehasonlítani
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.11.29. 14:05:01

https://www.twitch.tv/infrath

hollo
hát szerintem egyáltalán nem jobb mint a 7days egy gameplay videot néztem abbol ennyit megtudtam állapitani😊
iron ha kiprobáltad véleményt irj már rola pls hogy mijen szerinted
PvP szerveren kicsi az esély, hogy olyannal találkozol aki nem akar kirabolni, megerőszakolni vagy megölni.

Te gyakotlatilag felkínáltad magad tálcán. Ez nem gerincesség kérdése, hanem hiba amit te követtél el.
Lehet találkozni barátságos játékossal is, én saját 7DtD PvP szerveren régen több embernek segítettem mint amennyit megöltem, de ettől függetlenül óvatos voltam utána is. Csak egyszer fordulok hátat és adok esélyt és oda az aktuális felszerelésem.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.11.29. 12:50:24

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Pvp szerveren nincs mérlegelési lehetőség.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nekem kell a feszültség, a helyzet ami adódhat. Valahogy nem fog meg egy olyan szerver, ahol mindenki jó fej és mindenkinek széles a mosolya 😄
Majd én alkalmazkodok a világhoz. Túlélek 😊
No ezért sem akartam mások közé menni játszani random szerverre, már a Rust-ból és társaiból is hallottam ilyeneket hogy vannak kimondottan troll játékosok akik direkt szivatják mindig a másikat <#schmoll2> Így saját privát szerón elbohóckodunk haverékkal hárman, nem kell attól tartani hogy mikor ütnek rajtunk vagy fosztanak ki bennünket 😄 Megvolt az első horda támadás. Hát kemény volt, a sort nyitotta egy közelben felbukkanó maci (még day 7 este 22:00 előtt jóval odajött a házunkhoz) már azzal megszenvedtünk mert kb 3 csapás volt mindegyikőnk neki. Bement a házunkba, ütötte a falainkat. Közben megjött a horda is, nem voltak túl sokan egyébként, kb 15 zombit kellett lecsapkodni. Persze közben meghaltunk vagy 15x 😄 A házat két helyen megbontották, volt mit visszafoltozgatni. Következőre már felkészültebbek leszünk <#gun>
Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.11.28. 22:20:49
Ma is tanultam valamit. Vártam, hogy leereszkedjen a légi ellátmány és közben láttam, hogy közeledik egy másik játékos. Követtem egy darabig a mozgását, ő is látott engem. Nála egy íj volt, nálam fullos sörétes. Rajtam volt katonai mellény. Elkezdtem bámulni az égre, mert lassan akart jönni az áldás. Aztán egyszer csak egy hang majd még egy és kiírta alul középen a szövegboxba, hogy nagyon vérzek, majd kampec. Akkor már leesett, hogy megöltek. A nagyon gerinces játékos társ becserkészett, majd levadászott. Nagyon- nagyon sok érték volt nálam.
Tudom, ez csak egy játék, de akkor is erősen dilemmázok, hogy a későbbiekben, hogyan tovább. Lőjek mindenkire reflex szerűen? Eddig embert nem bántottam, mert minek. Önvédelemből viszont természetesen védekeznék. Na, de akkor már késő lenne, mint ahogy kiderült ebből, ahogy 2db kő nyílvesszővel leszedett.
Mindenesetre ez nagyobb óvatosságra int....és új gondolatokat vet fel.
Még egy gondolat, nekem meggyőződésem, hogy mindenkinek a játékában visszatükröződik az ember valója. Amilyen ott, ilyen itt is. Ha ott ölt, megtenné itt is. Látens gyilkos.
Legalább letesztelheted most az UE4-es motort,mivel az van alatta.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Csináltam neki topikot,látom van belőle wirágbolti verzió,ki is próbálom.D

LOL.Köszi,erről még nem is hallottam.

Infrath
most nézem a Subsistence nevű játékot (pierra jóvoltából 😊 )
1 1/2 hónapja jelent meg
nem költök rá de már most sokkal jobbnak tűnik ez mint a 7days miért van ez?

az a 2-3 ember aki elkezdte azt tervezi hogy ez a lesz munkája élete végéig?
lesz munkájuk mindig és nem lesz főnökük?

Köszönöm!!!!!
Random_
Jobb gombot nyomva tartva a felezni tudod a mennyiséget. Ha közben lenyomod a bal gombot, akkor egyesével tudsz pakolni a felvett mennyiségből.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

SHift+bal egér gomb

Kis segítséget szeretnék kérni. Eddig, ha pakoltam ládából inventoryba vagy fordítva, mindig egyesével át kellett húzogatnom mindent. Viszont láttam videókban, hogy rákattint az illető és már át is ugrik neki. Azt hogy csinálta? Van rá vlami billentyűzet kombináció? Már nyomogattam mindent, de nem találtam ilyet. A beálításoknál is csak annyi van, hogy újratölt/ elvesz mind .
Valamint, azt meglehet csinálni, hogy van mondjuk 15 fám, de nem akarom az egészet átrakni, csak mondjuk tizet
Infrath
most én is kicsit single be nyomom
megcsinálom a single achievement-eket is 😊
aztán csak a die meg kill marad

8-9 nap körül vhol egy olyan köd szállt le o.o orromig se látok...
nem is láttam ilyet még úgy látszik ez 15 be lett behozva és ez is csak single ben van

Infrath
játszunk csak volt egy kis gebasz szinte mndenkit rajtam kívül bannoltak 1 napra
én meg csak belogolgatok néha mikor kedvem van picit hogy áll e még a ház

késő este történt a dolog úgyhogy ez tekinthető 2 nap ban-nak 😊

Én már lehet nem fogok ott játszani annyit. Hiányzik a hordázás, meg a szabadabb építkezés. Az előbbi miatt ez leginkább saját pve szerón jó. Zombik pvp szerveren 2 méterről megcsapnak. Nem bírom elfogadni, hogy az összes ütőfegyver használhatatlan emiatt. Kis pve világomban újrakezdtem és az alapoktól fedezem fel a játékot. A legnagyobb faházba költöztem központhoz közel, aminek az apincéjében víz van. Nem költözök ki onnan míg bírok a hordákkal. Nincs föld alá bujdosás.
pedig lehet meglepődnél,sokkal jobban fut mint a 7DAys,14 euro nemsokáig lesz,legalább meglesz a könyvtáradban 😊 ami a legnagyobb hozzá a hely,70 giga alapból a játék,ebben még nincs benne a fizetős dlc pálya
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.11.28. 00:22:21

Nebelbank szerón játszik itt valaki?
Infrath
gondoltam rá de úgy döntöttem nem.
láttátok néha a képernyőmentésem?!
nem akarom ilyen rondán futtatni..

1-2 hónap és lesz pénzem gépre majd jön a többi egymás után.
bár akkor már lehet black desert- tel nyomom, az is akciós non, de azt sem veszem meg, mert úgy döntöttem most nem fut a gépemen, de ha lesz pénzem gépre majd akkor lesz arra is akkor már..

hiányzik a "mindig 10 en legalább fenn vagyunk ts" és együt csinálgatunk vmit érzés
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.11.27. 22:30:24

Pedig most az ARK-ban vagyok,és megint jól szórakozunk,Tonya,DON,egy bázisban vagyunk.Kár hogy nem vagy ott,zseniális játék,azért itt jóval több a lehetőség,kiváncsi lennék milyen taktikákat csinálnál,lehetőség végtelen.Én azt mondom vedd meg,most akciós 29-ig.Régebbi gépeken is lehet futtatni egy parancs beirásával.Directx10-es kártyákon,meg 4 gb rammal (azért 8gb erősen ajánlott,meg 4 magos proci).Nem kell tőle fosni hogy nem indul,nagyon jól skálázható a UE4 motorja.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.11.27. 22:17:27

Infrath
csalásnak tartom ha külső programot vagy külső segítséget(pl. net megszakítás stb.) kell hozzá
minden más ami elméletben mégis csalás azt ki kellene javítaniuk tüstént!

lehet nincs meg az ark, de ha összeakarnám hasonlítani vele,,, na értitek (fényévek..!)

de mindegy! én megértettem hogy ez csak alpha, éppen hogy egyben van hogy játszani is tudjunk vele, gondolom ez benne volt a leírásban amit el is fogadtam..

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.11.27. 22:01:54

Random_
Milyen eszközökkel próbálja megutáltatni?

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Ha barátnak felveszed, akkor az LCB nem hat rájuk. Szerintem idegeneket nem érdemes felvenni barátnak, mert megtudják hol élsz és visszaélhetnek vele.

Infrath
most néztem egy másik csalást youtube-on és kipróbáltam.
ha tele az inventory és az adott item-ből amit fogsz nincs az invetory-dban
és kilépsz közben az adott storage- ból
duplikálsz
OMG
se zombi se player nem kell hozzá

a cég non igyekszik megutáltatni velem a játékot, de nem hagyom magam..

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.11.27. 19:15:39

hát igazából folyamatos/interaktív mentés van. nem csak kilépéskor, hanem bármi változásakor, pont azért, hogy nehezebb lehessen kijátszani. az ilyen típusú játékoknál ma már ez az elvárt. ezért is szükségtelen funkció a mentés.
Igen,kilépéskor menti el az aktuális helyzetet.Szerverjáték esetén a szerverre.Offlineban meg a gépre az felhasználók\neved\appdata\roaming\7 Daystodie mappába

Faja 😊 Egyébként a mentés itt hogy van? Mert csak simán kilépni lehetett a játékból, később ugyanonnan folytatja mindenki ahol kilépett?
Havas tájékon találtok mellmagasságig érő korhadt fatörzseket. Ott találhattok mézet, illetve a zombidarazsakból, ha késsel felvágjátok. Első stádiumban gyógyít a méz. Erről nemrég világosítottak fel 500+ óra után. Antibiotikumot tudtok craftolni gombából meg egy-két gyakoribb összetevőből, ezért ha barlangban találtok gombát ne egyétek meg, persze a mézet se. Régebben két pofára faltam a mézet is. 😊
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2016.11.27. 13:15:32
franky79
Ez az időszak a legjobb! Élvezzétek ki, és csak akkor olvassatok utána valaminek, ha nagyon nem megy! 😊
Utána már csak az újabb alfák lesznek érdekesek az újrakezdésekkel, meg az 1-2 újdonsággal.
No megvettük mi is hárman haverékkal, tegnap függtünk is vele vagy 4-5 órát megállás nélkül. Egyelőre még fingunk sincs mi hogy merre. Csináltam egy saját szerót amire felinvitáltam őket (nem generált pálya hanem a másik nem tudom milyen nevű), már eltelt 4 nap de kb még semmit nem csináltunk, ismerkedünk a dolgokkal. Beköltöztünk egy házba, megerősítettük a blokkjait de már mondtam nekik hogy ez kb nem fogja megállítani a hordát a 7. napon és úgy le fognak kaszálni minket mint a huzat 😄 Am vicces volt, többször meghaltunk zombiktól, én egyszer egy mérgezéstől, meg egyszer egy zombi által elkapott fertőzéstől. Éheztem és megzabáltam egy csomó bogyót amit találtam és mérgezést kaptam tőle (snowberry poison) o.O Kellett volna csinálnom antibiotikumot de fogalmam sincs pl. a nitrát port hozzá miből lehet kinyerni... Szerintem kell egy kis idő mire kifüggjük a dolgokat
Infrath
de lehet trükközni csak kell egy kis fantázia
én pl. most próbálgatom ezt hogy ne tudjanak belesni..

az átmeneti bunkert amiben vagyunk 2 steel fal köreli ár
a bejárat 3 steel es ajtó
az ajtót max 2 ember ütheti egy időben mert egy szűk folyosó van kialakítva

a két megléte után körbe veszem a falat stone-al (kővel) (nem destroyed stone)
majd egy szünetet hagyok és megint stone és inentől kifele kő kő és kő

így tudom elég szoros a dolog és rálátásból lehet következetni, de így fogalmuk sincs arról hogy steel várja őket meg hány jtó kb hol lehet az lcb

de lehetne egy nagyobb körbe ásást is csinálni persze..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.11.27. 10:47:40

Infrath
funkciója hogy az lcb zónán belüli block-ok védelmét megnövelje, (más játékosok dolgát meghosszabbítsa)
1. nem biztos hogy az ajtón jönnek
2. be is látnak a texturán simán eldöntik hol vagy merre jönnek
3. az lcb igazából csak arra jó ha online elmész loot-olgatni mittomén, mondjuk egy 30 percet
és addig nem hatolnak be
itt nincs védelem konkrétan!
tehát míg alszol simán bejutnak

Arra gondoltam pontosan, ha van egy falfúród, pillanatok alatt benn vagy bárhol, nem tudsz ellene védekezni....
A másik amivel nem vagyok tisztában, hogy most akkor az lcb hogy véd? Nekem szinte 5 blokkokként le van rakva, az ajtó erre van ráépítve és mégis bejönnek. Most akkor mi a szerepe, funkciója?
Srácok, aki a nebelbank szerveren játszik, mindenképpen olvassa el a szabályzatot. Fair PVP szerver, ha kilépsz egy idegen bázison 2 év kitiltás. Szerencsére Misu jó angolos, megbeszélte az adminokkal, így mindenkinek le csökkentve 1 napra a büntetés. 😊
Infrath
zombik vagy playerek ellen?
sóder?
elviszed ellenséges bázishoz bontani falat?

pontosabba mi a gond?
mert non sok van ám 😊

ha a sóder a gond, akkor az lenne pl. a megoldás, ha mondjuk a bányász sisak felvételekor mondjuk kpsz egy buff-ot mondjuk 80%véd a sóder zuhanástól mittom én

de ilyeneket ne várj
én már sokszor leírtam a fórumban mik a problémáim miket lehetne berakni kivenni változtatni és lehet 2 év múlva meglesznek

gondolom neked is ez az első alpha gamed
nekem igen és kiábrándító..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.11.27. 03:08:30

ez a földfúróval falbontás olyan kiábrándító....gyakorlatilag nem lehet védekezni sehogy
Infrath
hát én a barat listától felek ne dujak meg hohy hogy lakom mi van ha ölni akarnak lol..
de ha még a nebelbank nal játszol akkor nem csodalom 800+ vagy talan mar 900+ napnál tart
vannak vagy 45 en mindig szerón
és én még csak futva talaltam egy embert lol...

@nibron, köszönöm, kipróbálom!

ma megint beleszaladtam egy szerintem furcsába, jött két srác, barátfelkérés után , ja földfúróval jöttek be vendégségbe 😄 kopogás helyett. Kaptam tőlük vagy 3 motort, fullosra húzott AK47 t ( csak megjegyzem, hogy 400 óra játék után még mindig nem tudtam összerakni egy nyomorult AK t, se egy sniper rifle t....) rakat lőszert, ja és 60 vérzsákot 😊
és szerintem kínaiak voltak.
indíts el egy másik játékot, pár percet legyél benne, aztán vissza az eredeti játékba. nekem így szokott a trader újra kinyitni.
Ingyenes a Minecraft sorozat első része!

Kicsit ide is tartozik,mert ugyanez a cég adta ki a 7Days konzolos verzióját.

Nov.29 este 19-ig tart a leárazás.Most az őszi sale megy.Pár hét múlva meg a téli sale fog kezdődni.

Én úgy gondolom izgalmas lesz az alfa16 is,bővítik a listát rendesen.Adjunk nekik időt,jön amikor jön.Talán februárban már lesz experimental belőle.Szerintem csak egy javítás lesz az alfa15-nél,nem nagyon akarnak már vele foglalkozni,hiszen volt belőle 2 vagy 3 experimental,és nagyon sokat tolták a játékot ők is.(igaz ez nem tetszést váltott ki a rajongóknál,mert már mindenki tolni akarta)

Eh,lángszóró csapda,durva!!!

Hey everyone, Its time to talk about A16. We will add to this list as we go, this is just some stuff I'm personally pretty sure we can accomplish.

Spawn and AI improvements
* Create new volume based Sleeper system and sleeper helper points
* Bread Crumb System
* Unify Spawning so Bloodmoon, Dynamic and Sleeper spawns all use partying and dynamic difficultly game stages

Electricity
* Craft generators, solar panels, or use battery banks to power electric devices
* New powered traps that chop zombies, burn them, and more
* Run wire from power sources to switches, relays, pressure plates, and appliances
* New wire tool will attach and cut wire

Zip Line system
* Attach zip lines and use them for quick escape routes or safe passage down treacherous mountains, Cross rivers and gorges!

Lockpicking
* Allow players to pick locks to unlock doors, safes, etc.

Blocks and Building
*Jail Cell door
*Iron Bar block with outside, center, and inside edge rotations
*Outside corner stairs
*Flame Thrower trap
*New building feature that allows players to easily select any shape for a particular block type
*Unified block system which allows for 24 rotations and texture alignment between blocks
*Painting tool that will allow for multiple textures and colors for greater building variety

Blueprint Feature
*Build pre-designed structures using a blueprint
*Build block by block through upgrading
*Eventual workshop support for sharing

More Character options. These extend to uma zombies as well.
*New beards
*More hair styles
*New clothing

New and redone animals:
*Replace bears, stag and pig. (these were generic unity assets, we want our own)
*Replace hornet with zombie vulture
*Add snakes to desert and plains
*Add wolves to appropriate areas.

Improved crops
*Potatoes and other 2d card crops need real 3d versions

Redo main menu
Replace old legacy menu with an updated smoother flowing one.
*Clean up old options
*Add new dead is dead mode
*Add Zombies run during the day and walk at night option

New unified perlin worm cave system
Caves in RWG and Navezgane will be ruled by one system. There will be worm like caves randomly generated. They will have fingers of ore you can find and mine out as you explore them. They might replace the current mining system too.

Fat Hawaiian shirt zombie is back!
Ask and ye shall receive! This time he might even have a special ramming behavior where if he cannot reach you he charges in to the nearest block and wrecks the wall. Like fat cops run at you and explode, except he won't explode he'll just do mass damage to blocks.

New locations
TBA
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.11.26. 12:29:32

Multiple textures lehetősége nagyon tetszik,ezt már régóta igérték,lesz ugye az a festő eszköz amit mutattak,igaz még pisztoly kinézete volt neki,de gondolom átalakitják valami ecsetté vagy mittudomén.Minden blokkot tetszés szerint lehet majd festeni (persze előre megadott minták alapján),de valószinü majd be lehet vinni saját mintákat is.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.11.26. 12:27:08

Ezt a fejlesztőknek kéne inkább orvosolni.Sehol az alfa 15.1,Talán nem is lesz? Vagy ennyire tökéletes lenne a 15?

A hivatalos fórumon felvetődött, hogy készítsenek egy modot ami kijavítaná az összes PvP-t (is <#kacsint>) tönkre vágó hibát a játékban.
Akit érekel mi lesz ebből, itt követheti nyomon: https://7daystodie.com/forums/showthread.php?55902-Modders-Lets-fix-PVP!

A kezdeményezés oka, hogy a TFP magasról tesz ezekre...amit egyesek jogosan elfogadnak, mert mással foglalkoznak vagy mert Alfa verzió, stb.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.11.26. 12:15:56

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
Sok helyen vasárnapig tartanak az akciók, ilyen a Steam is.

Random_
Szerintem 60% kedvezménnyel akkor is érdemes megvenni most, ha esetleg nem vagy biztos abban, hogy leköt. 3000 forintról beszélünk!

Én ennyi időt még nem öltem játékba (1000+ óra) persze ez tőled függ mennyire tudod megtölteni a játékot tartalommal. Én biztos kivételes vagyok, egyfelől nagyon lenyűgöz, hogy teljesen átalakíthatom a játék környezetét a terepet akár hegyeket tudok eltüntetni vagy építeni. Szeretem az építést a játékban és van hozzá szerintem elég kreativitásom is. Az fontos, hogy legyen kreativitásod és próbáld megvalósítani azt.

Imádom a zombikat és azok gyilkolását minden zombis film érdekel legyen az Walking Dead vagy Náci Zombik, így nekem a téma ezen része is nagyon bejön. Nem tudom megunni a gyilkolásukat, nem szoktam a tüskékre bízni a megölésüket, inkább puszta kézzel esek nekik. Jó mikor már olyan szinten vagy, hogy egy csapással leszeded a fejüket.

A túlélés is nagyon tetszik, mert eleinte eléggé feladja a leckét, mikor egy gatyában kezdesz és úgy szedsz össze minden fegyvert alkatrészenként és válogatsz a megfelelő ruhadarabok között, hogy ne hűlj ki és ne legyen hőgutád se. Azután rájössz, hogy nagyon gyorsan enni kellene, mert éhezel, de nem ennél macskakaját és inkább lőni kellene egy szarvast.

Mióta játszom folyamatosan kerül bele tartalom és bővül a játék, Persze van amit kiszednek, de ez egy alpha és a fejlesztők keresik az egyensúlyt, A játék bugos, egyeseket ez nagyon idegesít másokat kevésbé. Nekem ez nem olyan szembeötlő. Nekem még nem tűnt el minibike-om pl (ideiglenesen igen, de aztán előkerült)

Szóval szerintem háromezer forintot bármikor megér egy ilyen játék.