23113

Ide katt a banner láthatóságához!

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | REDDIT | X (Madmole) | X (7 Days to die official) I KÉPFELTÖLTÉS
UNDEAD LEGACY MODTOPIK I 7Days Blood Moons topik IV2.0 Fejlesztői Napló
Magyar szerverek:(katt ide!)

Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!

Stabil 1.0 szerverek:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F.A.Q

Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!

Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!

Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!

7 Days Blood Moon különálló játék,megjelent steamen!
  • nibron
    miért mire számítanál, robbanásra? hát tnt esetében arra ne számíts:). inkább csak elgőzölög. nem véletlenül szeretik annyira használni, kizárólag külső robbanóanyaggal indítható be.
  • Userx2
    Néhány TNT a középső oszlopon a fáklya lángjába sütkérezett. Ennyit a valóságról. :)
  • Ironman2
    Azért ez a fizika a valóságtól nagyon messze van! Az egésznek alá kéne rögtön szállnia,mondjuk úgy meg nem lett volna ilyen látványos.Elég lassan bomlik szét.D
  • Ironman2
    Az igen!!! Micsoda látvány!!
  • Userx2
    Torony lerombolása
  • undY1ng #15125
    Tudom. De vannak más játéktársai ahol nagyon szépen futnak a dolgok.
  • Ironman2
    Szerintem még 2 év mire a 7Daysből béta lesz.Alfa17 már biztosan lesz,én azt is jövő tavaszra raknám mikor megjelenik,utána meg azok javításai.Alfa18 még kérdéses hogy lesz-e vajon.A motorbike-ot is beigérték már,remélem a 17-ben benne lesz.Egy 4 személyes autónak jobban örültem volna.Milyen jó kis kiruccanásokat lehetne szervezni csoportban.
    A vizen úszó tutaj,vagy valami csónakszerű már ideje lenne.Gondolom még lesznek újabb zombik,és állatok,nembaj legalább nagyon változatos lesz a játék,főleg a modokkal!!!
  • Userx2
    Próba videó
  • nibron
    abban igazad van, hogy a végső optimalizációt a végére kell hagyni. na+ az rtm utáni időkre:). de fejleszteni mindig úgy kell, hogy közben folyamatosan optimalizálunk. már csak azért is, hogy ne a végén derüljön ki, hogy nem is ezt a technológiát kellett volna használnunk. ha valaminek annyira rossz az optimalizációja, hogy már zavarja a felhasználókat, azzal bizony akkor és ott kell foglalkozni kell, a későbbiekben ez jóval drágább lesz. de csak annyira kell, hogy viszonylag jól fusson és látszódjon a jó irány, többet nem is szabad rá áldozni, mert akkor azért kerül sokba. elég bonyolult szakma ez:).
  • Ironman2
    Általában azt szokták utoljára hagyni,amikor már minden tartalom bennt van! (az optimalizációt) Hamarosan béta lesz az is!! Azért gyerekek ne feledjük már hogy ezek a játékok még alfa állapotban vannak!! Van olyan játék,amelyiknél figyelmeztetnek is az elején erre!!.
  • Norbertboy
    Ez így igaz!!!
  • undY1ng #15119
    Off: Ahelyett, hogy új dinókat hoznak be, inkább a k**a optimalizálatlansággal foglalkoznának....
  • FerencHuN
    jó lenne de jövöhét kedden lesz csak fizu.. :)
  • Ironman2
    Nekem most bejött.Látom az ARK kapott új frissitést. 5.1 gb-t,lehet az új peccs jött meg.

Akit érdekel az ARK:Survival Evolved,az most hihetetlen olcsón megveheti:9 euro a steamen,és a Scorched Earth DLC is 7 euro csak!
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.31. 01:56:48
  • Rittihilatti
    Tök érdekes egyébként, hogy ami kódot generál a steam guard, akkor is működik, ha amúgy a telefonom nincs csatlakozva az internethez.
  • Ironman2
    Valami info kellett már mert nagyon felpörgött a hivatalos topik,aztán majd belökik a rizsát hogy ez nem jó,meg az nem jó,és sorry delayed még 2 hétig.Tudják ezek nagyon jól.
  • Ironman2
    Itt meg már június 15 előtti dátumról beszél Roland:

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?52805-Developer-Diary-Alpha-16!!!&p=640333&viewfull=1#post640333
  • Ironman2
    Ja!
  • Rittihilatti
    2018? :)

Amúgy meg a steam is elmehet a fenébe...nem értem miért akkor kell lerohadni, amikor játszanék...
  • Ironman2
    Nemtudom a korai június meddig tart.DD
    Az biztos hogy holnap már elseje van!!
  • Ironman2
    Na legalább valami haladásjelzőt látunk már végre:

Content Lock: Achieved
    Highest Priority Bugs Fixed: In Progress
    Release Notes Compiled: In Progress
    Release Candidate Tested: TBA
    Experimental Beta Updated: TBA
    Estimated Experimental release: Early June
  • AngerH
    Hiányzik is a minőség elhiheted... :)
  • Rocco27
    Szépen virít az a két házi szerver a bannerban! Egy helyről két szeró is, 50 és 32 slottal? Ha ti ezt valóban ki tudjátok szolgálni lagg nélkül - amit erősen kétlek -, azt akkor még egy izmos dedikált szerver is megirigyelné. Ne komolytalankodjunk már Mór városból...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.05.30. 21:59:07
  • Mályki86
    Roland unatkozott... :D (végén van a csattanó ;) )

• havenday
    Végre végig is gondolta valaki
  • Ironman2
    Na várjál! Ha közelbe érek az emberkének,akkor irja ki a nevét,távolról látva nincs felette felirat,azt nem tudom sniperrel látható-e a feje feletti felrat? Szóval én meglátok egy emberkét,és kilövöm,akkor honnan tudjam hogy ki az hirtelenjében,és hányas szinten van?
    Levadászáskor nincs esély mérlegelésre,lőni kell.Főleg ha csendben megbújva szedem le az illetőt.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.30. 14:05:38
  • Ironman2
    Az nagyon jó! Kösz!
  • Rittihilatti
    A komolyabb lootot adó helyek beépítése/követlen közelébe való építkezés egyre több helyen tiltott. Szóval ez mondhatni már bevált módszer. A pálya belső részének kinevezése PVP céllal egész elfogadható. Ugye én vagyok az a gyökér, aki konzekvensen mindig egy irányba szalad. Még ehhez én hozzátennék egy olyan szabályt, hogy mittomén, 5-ös szint alatt, 50db megölt zombi alatt senki sem lőhet, és senki sem lőhető. Ezt még vissza is lehet követni, így elkerülhető az a duma, hogy jajnemtudtamjajénnemláttam. Így mindenkinek van lehetősége kiérni az érintett zónából.

Navezgane esetében mondjuk számomra tárgytalan az egész. A PVP-s meg gondolom majd most fog reklamálni, hogy mi van, ha a játék randomra semmi értelmeset nem generál az érintett területen belül. I.J., ennyi áldozatot nektek is be lehet vállalni.
    Utoljára szerkesztette: Rittihilatti, 2017.05.30. 12:24:26
  • Random_
    Experimental ha működni fog, akkor PvE lesz és nem lehet raidelni. Arra az a pár hét elegendő, hogy az alap változásokat kiismerjük.

Szerintem Alpha16-ban már nem biztos, hogy lesz 0,0 főváros, de ha lesz is, akkor szerintem lesz több nagyváros is, ahogy mostani random genen is több nagyváros van.

A játék azért javarészt a pálya belseje felé pakol le és összerakok egy ismertetőt, meg előkészítem a mapot, hogy jelölve legyen a PvE zóna határa.
  • Ironman2
    Akkor viszont a főváros is beletartozik a pve zónába.Nembaj azért majd megrajzolod a határt,lássák hol van,meg lerakunk táblákat.DD Kezd alakulni,nem rossz ötlet,mert aki elmegy vidékre gyüjtögetni,az számoljon avval hogy lelőhetik a társai.
    Itt csak egy gond van még,az hogy mi van ha rögtön kezdéskor pvp zónába rak a játék? Sajnos az nem tudja hogy mi kialakitottunk egy határvonalat.Akkor rögtön az az első hogy megindulunk a belseje felé.Bár tapasztalat hogy a középponthoz közel szokott mindig rakni,és úgy tudom azt is be lehet valahol állítani milyen tartományban spawnoljon start alkalmával.

szerk:későn érkezőknek szar lesz amúgy,mert addigra ki lesz lootolva a pve zona,sőt szerintem már az első nap ahogy elkezdjük.Egyébként az experimentalra legyen teljesen pve ha úgy gondolod amig ki nem ismerjük a játékot (ujdonságokat),ugyis az 2-3 hét kb,utána meg biztos kell egy wipe
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.30. 11:35:40
  • Ironman2
    Én még abba is belemennék,csak a bázisomat hagyják békén!!! Igy legalább közelebb építkezünk egymáshoz.Bár a baráti szerveren tök felesleges szerintem pvp zóna kialakitása:)
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.30. 11:24:49
  • undY1ng #15099
    Miért van egy olyan érzésem, hogy ezeket a területek az összes nem PVP kedvelő játékos mellőzni fogja?
  • Random_
    Én is így gondolom, hogy belül lenne a PvE és ha fogy a loot akkor lehet kimerészkedni a PvP területre. Mikor már erősebb az ember, akkor felépíthet akár egy újabb keményebb bázist PvP területen és élhet ott távol a központ zajától.
    Utak mentén a határnál tájékoztató/figyelemfelhívó tábla.

Ez a POI levédés érdekes dolog mert ha elég távoli a loot respawn lehet nem is érdemes beköltözni egy POI-ba és kisajátítani. Szerintem az 50-60 napos loot respawn elég ideális. Ott már rákényszerülhet az ember kereskedésre vagy PvP zónába merészkedésre, ha a belső területen nincs kifosztatlan település.
  • Userx2
    Ezt biztosan elfogadnák a békésebb játékosok is. talán a koordináták számszerűsítése segíthetne , ha egyértelműbb legyen. Pl. központtól 1500 koordin belül PVE, vagy megfordítva bent lenne PVP. Az előbbi azért lenne célszerűbb, mert közelebb épülnének egymáshoz PVE bázisok.
  • Random_
    Hehe én most egy másik szerveren kezdtem, mert reggel nem volt energiám hordázni csak egy órát tudtam belépni. Ott újszülöttként elástam a ládámat, mert nagyon nagy a népsűrűség. Aztán gyűjtögetek és ha találok jó helyet letelepedek. Volt olyan szerver ahol 3-4 helyen volt elásva ládám mire egy néptelenebb ideális helyet találtam.
  • Userx2
    Én azt csináltam, hogy munka előtt beléptem pár percre learatni a vetést, meg úgy általában amikor csak kis időm volt belépni. Emberünk, aki Random_ szerverén beépítette boltot, meg átnézte a ládákat, ha volt egy kis ideje. Én meg mindíg üre ládákat találtam. Csak azért lett nekem tolómérő, mert az egyik szomszéd odajött és adott. Asszem Smory volt, semmit nem kért érte, televolt dudvával még abból is adott 60k -t. :-) Egy embernek elég egy is, majd csere-bere lesz. Akkoriban kezdtem újra játékot, lehet lett volna kereskedőnél is. De általában amíg nem döntöm el hol lesz a végleges helyem direkt nem csinálom meg a küldetéseket, és nem fedem fel a kereskedőmet. Azért lett Vándor a nevem, mert az első időkben vándorolok. Ha nem érzed megad biztonságban a zozóktól áss le földbe a fenékig. Ott még a kohót sem érzékelik.
  • Random_
    Az a baj, hogy beépít oda és hordákat vészel át fölötte alul szétcsesznek mindent. Nevezgane ebből a szempontból még problémásabb.
    Egyébként lehet egy Nevezgane méretű PvE zóna ideális lenne, ritka loot respawn és a zónán belül pár település legyen. De a játéktér 3/4 része az PvP legyen és ott menne az öldöklés.
    Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.05.30. 08:24:53
  • Gilmoor
    Ahol 15 ember játszik viszonylag közel egymáshoz, nem kell körbeépíteni egy szerszámboltot ahhoz, hogy ne találj tolómérőt.
  • Ironman2
    Nagyon jó,bekerül ez is a bannerbe!
  • Ironman2
    Na ez jó ötlet lenne.Valaki irja meg a hivatalos fórumban is.Bár akkor semmilyen prefabot nem lehet módositani! Olyan lenne mint a trader bázis.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.30. 01:08:50