23113

Ide katt a banner láthatóságához!

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | REDDIT | X (Madmole) | X (7 Days to die official) I KÉPFELTÖLTÉS
UNDEAD LEGACY MODTOPIK I 7Days Blood Moons topik IV2.0 Fejlesztői Napló
Magyar szerverek:(katt ide!)

Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!

Stabil 1.0 szerverek:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F.A.Q

Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!

Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!

Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!

7 Days Blood Moon különálló játék,megjelent steamen!
  • Userx2
    Elkészült az én tornyom is. 194 méter magas 2x2 kocka területű. Felmenni, csak nagykabátban, meleg ruházatban érdemes. Fent 30-40 fokkal van hidegebb, mint lent.

Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.05.29. 12:27:21
  • Ironman2
  • havenday
    végre valaki, szintén PvP pártoláson
  • undY1ng #15047
    Azta, mennyi üzenet, bocsi, de az utolsó 30-40-et már nem volt "kedvem" végigolvasni. A PVP részt teljesen megértem Anger felől, de a felesleges rombolást természetesen nem. Még a Rust-ban se (igen, már megint azt hozom fel) csináltak olyat, hogy ha kiraideltek, akkor porig rombolták a bázist és egyéb társait. Itt 7D2D-ban mi általában pvp szerverre mentünk haverokkal, mert ahogy írták a többiek.. egy idő után rém egyszerű (de szerintem már amint egy fabunkó + íjat legyártasz, onnantól kezdve ezpz az egész zombis történet) a gép elleni zombiharc. Tökmindegy hányadik napi horda és itt jön be a további izgalom ami már a játékosok közt megy. Nem egy nagyszerű pvp csatában volt részünk ahol 50-50%-ban jöttünk ki nyertesen és vesztesen. Lehet, hogy itt sokkal bénább a PVP megoldás mint az azokra kihegyezett játékok, de itt se lehetetlen csinálni egy majdnem raid biztos bázist is!
    Itt csak azon van a hangsúly, hogy mennyi tizenéves (tisztelet a kivételnek) játszik a játékkal, aki a sírásával több emberrel szövetségbe álljon és utána porig rombolja az ellensége bázisat. Na, én ezt tartom patkány dolognak. Ha esetleg maradna a PVP én ajánlamom a max 3 játékos / csapat felállást.
  • hapi
    Nem azt írja hogy még 2-3 hét, hanem hogy 2-3 héten keresztül experimental verzióban lesz a játék és csak aztán lesz belőle stabil hivatalos A16.
  • Norbertboy
    Szerintem ehhez időzítik.
  • Ironman2
    Még 2-3 hét kb. az experimental-ig:

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?52805-Developer-Diary-Alpha-16!!!&p=638559&viewfull=1#post638559
  • Ironman2
    Okés,megtörtént!
  • Random_
    Megtörtént a szervert átneveztem... Kérlek Ironman te is írd át, hogy csakis PvE a szerver.
  • angerfist84
    Sajnos keveset játszunk rajta mert nem mindenki akar belekezdeni egy újba frissités elött ! :(
    Asszony azért nyomja rajta rendesen! :D
    Én ezt tapasztaltam!A szerver megy, marad ! :)
    Frissités kijöhetne már! :)
    Utoljára szerkesztette: angerfist84, 2017.05.28. 19:11:37
  • AngerH
    A bannert azért jó lenne átnevezni mert ez így megtévesztés.Vagy ha Joe szintjére akarok süllyedni akkor "hazugság" a játékosok megvezetése. :)
  • Rittihilatti
    Jó ez az első kép a daruval. Félóra sétára lakom jelenleg a munkahelyemtől, ezen az úton kb 5 ilyen van felállítva.:)
  • havenday
    Ez már milyen kontraszt, felhőkarcoló és bunkó.....
  • Ironman2
    Mennyi loot lesz abban a felhőkarcolóban!! Darut meg össze kéne kötni vele egy hiddal!! Kiváncsi vagyok miből van a daru alja.
  • Ironman2
    Jó,de innentől már hagyjátok abba a marakodást ha lehet.
  • TCHJoe
    Ezt az egy hozzaszolast meg hagy irjam meg, most tudok csak kommentelni:
    Belegondoltam abba amit Anger mondott, hogy nem voltak kiirva a szabalyok, es ebben igaza volt.
    Csak egy szabaly volt, de az mindenkinek annyira evidens volt hogy senkinek nem jutott eszebe kiirni: "Ne legyel paraszt!"

Asszem Anger jobb lesz nekunk nelkuled.

Es meg egy dolog: Anger valahol irta hogy senki nem szolt neki hogy ezt nem szabad. Nos ez netto hazugsag, amikor bent osszefutottunk es megolt, en szoltam neki, hogy hagyja abba a bazisunk leromboltatasat.
  • FerencHuN
    Tesztelik tesztelik.. Én is akarom már tesztelni.. am gyönyörüen néz ki
  • Ironman2
    "In A17 (hopefully) those harder biomes will have elevated game stage, and also elevated loot. Eventually some unique resources like the desert has and other things"

Ez jól hangzik,modderek már simán megoldották hogy területenként eltérő zsákmányok legyenek.Miért kell ezért várni az alfa17-ig?
  • Ironman2
    Brutális az új random gen,gyerekek!! Vannak újabb mai képek Madmole twitteréről:Ja és egy újabb poi:

Folyamatosan tesztelik a játékot,nagyon közel a megjelenés.

• Ironman2
    Eh,ilyenre nem is volt szükség régen!! Bementünk,játszottunk aztán kész! Amúgy Random,tudsz frissíteni experimentalra a szerveren? Majd ha kijön az alfa16.Úgy tudom ott nem engedik (de lehet azóta bevezették),trükközéssel le lehetett tölteni az experimental branch-ról a fájlokat.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.28. 12:38:25
  • Ironman2
    Ha eldöntöd,akkor leszedem a bannerból a közös szerver részleteit.Addig marad amíg nem döntesz nyilvánosan.
  • Gilmoor
    Van ez a szabály.. bár ez inkább javaslat, mintsem szabályzat. Ezzel együtt erre már lehet alapozni, egy viselkedésbeli szabályzatot, amely bármilyen civilizáltnak mondott közegben elvárható.
    Etika
    Alpha16 ra esetleg bevezethető lenne az általános szabályzatban, mint elvárás.
  • AngerH
    Jó meglátások.Ez így lesz a legjobb és akkor nincsenek félreértések. :)
    Utoljára szerkesztette: AngerH, 2017.05.28. 10:12:33
  • Random_
    Szabályt mindenre nem lehet hozni szerintem ezért is nehéz dolog ez. Ki lehet játszani és én nem fogok ott állni és eldönteni, hogy jó szabad a PvP de raid nem. Vagy szétverni bázist, de nem ő verte szét csak arra jött egy zombihorda ami szétverte és hát ő csak bement a nyitott ajtón amit a zombik vertek ki...

Na ilyenekbe nem akarok belemenni!!!
  • Random_
    Nincs szabályzat, mert eddig nem volt még kirívó eset és nem is vagyok rutinos szervertulaj. Alpha16-ig ez egy teszt ahol én is kitapasztalom mit hogyan lehet csinálni a szerveren.
    Nem döntöttem el szedek-e pénzt vagy nem, mert annyira nem nagy költség a szerver, hogy szükségem lenne a pénzre. Lehet az lesz, hogy barátoknak és ismerősöknek megtartom. Az kap hozzáférést, akit ismerek. Így kevesebb a gondom, nem kell rendőrködnöm és én is élvezhetem a játékot. Nem akarok felállítani 25-30 oldalas szabályt és azt várni milyen kiskaput keres valaki amivel tönkreteheti mások játékát. Inkább legyen akkor olyan közösség aki egy olyan normát képvisel ami szimpatikus a többségével.

Angert, biztos talál magának más 7DtD szervert ahol majd el tud játszani. A szerverem pedig PvE lesz tisztán... a szavazásról annyit, hogy az iránymutatásnak jó, de lehet úgy gondolom, hogy a tényleges tagok között újra megejtek egy második kört. Ez a teszt időszak arra jó, hogy bárki bejöhet és kiderülhet milyen játékos. Van nem egy ember akivel nem játszottam korábban és most jött a szerverre és teljesen jól beilleszkedett a közösségbe.

Aki meg kőkemény PvP-t akar az biztos talál magának megfelelő helyet.
  • AngerH
    Most őszintén nem az lett volna a korrekt ha valaki szól ,hogy Anger ne csináld már ezt mert mi ezt a PvP dolgot nem így gondoltuk. Többször rákérdeztem,Erre mégis csak úgy ért a ban hogy "békésen építettem a bázisom",se figyelmeztetés se semmi.És nem én rontottam el mivel nem én raktam ki a PvP feliratot ,és gondolatolvasó sem vagyok. Vagdalóztok erkölcsről meg mindenről de a saját saratokat soha nem veszitek részre. Iron én a cenzúrát nagyon nem tartom jó ötletnek főleg ha annak tartalma nem sértő.Ez minden csak nem demokrácia :)
  • nibron
    +1
    hát igen, a szerverüzemeltetésnél nem árt ha van legalább egyvalaki akinek már van tapasztalata ezen a téren. egyébként mindig ez van, szinte minden egyes esetben pontról-pontra.
  • Rittihilatti
    Nézőpont kérdése. Ha a PVP-sek provokálják a PVE-seket, akkor igen :)

Kb annyira volt provokatív, mint a szőke nős viccek. Sőt, az ötödik filmkocka ugye le is maradt, ami egyébként ugyanaz mint az első, csak Mr PVE nélkül :)

Ismersz, nem az a típus vagyok, aki generálja a feszültséget, de megértelek...
  • Ironman2
    Rittikém,én értékeltem a humorodat régebben mikor az alfa 9-ben alkottál pár "remekmüvet".D
    Ez most ez inkább ilyen provokációnak tűnik,szóval légyszives,nem kellenek ide az ilyenek! Köszi!

szerk:sajnálom,de töröltem,nem kell a feszkó
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.28. 02:30:03
  • Rittihilatti
    Felemások a tapasztalataim. Az utolsó három szerveren, ahol játszottam, eltöltöttem egynéhány órát és rögvest nekem szegezték a kérdést, hogy nincs-e kedvem beszállni a fenntartásba. Nem ilyen nyílt egyenességgel, de ez volt a lényege. Én is üzemeltettem szervert, tartom, hogy minden költség a tulajdonosé, amit vagy vállalok magam teljes egészében, vagy valami exlcusive tartalmat töltök fel mögé, akkor viszont felelősség terhel, mert onnantól szolgáltató vagyok és köteles vagyok biztosítani dolgokat, amikért fizettek nekem. A támogatás ilyen tekintetben olyan mint a borravaló, azt akkor adja a kliens magától, ha elégedett azzal amit kapott. Önként dönt a mennyiségről és a gyakoriságról is. Nem kell mögé se reklám, se ajánlás. Olyan elég ritkán van, hogy magától jelentkezik valaki, hogy ő hozzájárulna,
  • Ironman2
    Kedves Ritti! (faszagyerek)

Senki nem kért amúgy pénzt,ezt csak felhoztuk hogy lehessen támogatni Random szerverét,és aki fizetett annak legyen annyi előnye hogy saját slotot kapjon,beférjen bármikor a szerverre.Mindenhol van támogatás (donation),ez csak egy lehetőség,és becsületbeli kérdés.Aki akar él vele,aki nem,az is bekerülhet ugyanúgy.Random eldönti az alfa16-ig hogy jó-e neki ez a támogatás amit felvetettem ott fennt a bannerban.Remélem hamarosan kapunk tőle választ mindenre,és a szabályokra is!!

szerk:ja bocs,erre válaszoltam:"Mondjuk én eleve nem kérnénk pénzt a játékosaimtól, de ez egy másik téma.
    "
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.28. 01:39:12
  • Ironman2
    Jó oké ez igaz,elismerem,de hogy miért annak megvannak az okai,de az nem ide tartozik,magánéleti dolog..
  • Rittihilatti
    Őszintén szólva meglep, hogy ilyen széles mellénnyel kiállsz az ügye mellett, lelked rajta.

Márpedig vannak bizonyos íratlan szabályok. A szabályoknak meg van egy olyan hülye tulajdonságuk, hogy attól, hogy nem vagy tisztában velük még nem mentesülsz azok betartása alól. Pont.

Precedens értékű dolgok pedig történnek, ami szabálymódosítást igényel. Gyakran pontosan az olyan egyének miatt, akiket korábban valamilyen sérelem ért, amire az a reakciójuk, hogy utána minden elérhető eszközzel próbálnak revansot venni a környezeten, amiben vélt sérelmeiket elszenvedték.

Az sg-t bármelyik oldalnak kár idekevernie, ez csak egy csatorna. Én csak azt nem értem, az adminok már állást foglaltak, gyakorlatilag eldöntötték, hogy nem kérnek többet a kedves kollégából. Botlott is már egyszer, ahogy írják. Ellenben ő masszívan áll, és pisál a széllel szemben. Ez számomra érthetetlen.

Fizetős delikvens ellenében én visszaadnám a pénzt azzal a kísérőszöveggel, hogy az illetőtől nem igénylek támogatást. Mondjuk én eleve nem kérnénk pénzt a játékosaimtól, de ez egy másik téma.

A lényeggel amúgy egyetértek, a megoldás pofonegyszerű. Nem szabad összeengedni akkor a kétféle játékostársadalmat. Ennyi. Pedagógia ez is, gyerekként ha nem tudtunk egymással békében együtt játszani, mehettünk külön-külön szobába és nézhettük a falat.

Nem a PVE-s hibája az, ha a PVP-snek nincs kire lőnie. A PVP-s mászott a PVE-s nyakára, hogy ez megváltozzék és nem fordítva. Akkor?
  • Rocco27
    AngerHUN megnyilvánulása rólad persze szabályellenes volt, ez nem kérdés. Az ahogy te lereagáltad nem volt megfelelő.
  • Ironman2
    Szerintem ha egy másik topikban valakit fogyatékosnak neveznek,biztos tolerálni fogják majd,pusztán ezért tiltottam ki.Volt az kb 1 hónap is.Az hogy egy adott topik közössége megszavazza,azt hogy kit nem akarnak látni,az teljesen normális.Amúgy már többször védelmedre vetted AngerH-t,ez nem baj,mert vannak összeszokott játékostársak.Én ebbe a raidelésbe,és rombolásba nem szólok bele,mivel nem játszottam,csak javaslatokat,és ötleteket irtam az imént,de látom megint én kerülök középpontba,vagy direkt generáljátok ketten a feszkót,nem tudom.Én csak a topikért felelek,és ha elszabadulnak az indulatok,akkor rendet kell hogy rakjak.Így arra kérek mindenkit hogy fejezzétek be a vitát,és menjen minden tovább a normális kerékvágásba.

Minden további vitatémát,és reakciót törölni fogok.Beszéljetek az alfa 16-ról!!
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.28. 01:14:32
  • Rocco27
    AngerHUN PvP-zett és RAID-elt. Megvolt engedve? IGEN!
    RAID-elt és lerombolt mindent maga mögött. Volt rá szabály, hogy nem lehet? NEM! Innentől kezdve mindenféle magyarázkodás értelmét veszti tőled is és mástól is.

Én persze tökéletesen megértem a másik oldalt is, mit miért csinálnak vagy mondanak. Itt a probléma ott van, ezekre szoktak szabályzatot létrehozni, hogy a játékost ne érjen meglepetés, mert csak kihasználta a játék és a szabályzat (ha van ilyen) által megengedett lehetőségeket. És itt jön a következő probléma mikor az Admin átlép egy bizonyos határt és önkényesen törvénykezik, valós indok nélkül BAN-ol, stb.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.05.28. 01:08:15
  • Rocco27
    Igen érdekes dolgok derültek ki újra itt. Nos lássuk csak egyenként:
    (megjegyzés sajnos vannak dolgok, amiből egyesek nem tanulnak sokadik alkalomra sem, lásd pl. szerver szabályzat hiánya, az abból adódó problémák lavinája...)

1, Admint ne RAID-elj ki, de főleg le ne merj bontani bármijét is különben BAN!
    2, Vigyázz milyen viselkedési formát engedsz meg magadnak (akkor is ha erre SEMMILYEN szabály sincs előírva!), különben BAN!
    2, Nem számít szabályt követve játszol-e, lehetséges a BAN! Itt sok szervernél SOSEM létezett írott szabály! Ha van/lesz is, először BAN, majd szabálymódosítás!
    3, Ironman te már 1 évvel ezelőtt is jogtalanul BAN-oltad ki a 7DtD topikból AngerHUN-t, miközben nem volt jogod kirakni! Te max. büntetőpontot igényelhettél volna rá. Persze gondolom akkor észrevetted, hogy orbitális baromságot csináltál, ezért gyorsan levetted a tiltást, nehogy bajod legyen belőle...
    4, Mi ez másik baromság, hogy szavazás meg demokrácia. Ha valakinek ferdén áll a szeme, fekete, netalán az SG fórumtól egy teljesen FÜGGETLEN játékban csinál valamit, ami valakinek nem szimpatikus, akkor itt is BAN? Álljon már meg a menet! Ez nem Ironman, Random és társai fóruma, ez SG fórum 7DtD topikja. Publikus és nyílt mindenkinek. Ide bárki be tévedhet és be is téved. Akár PvE-s, akár PvP-s, fekete, sárga, stb. Ha érvel, magyarázkodik, mert "szükséges" egyeseknek, akkor meg kussoljon, jobb lenne ha lelépne, stb. Újra nem néhány ember privát topikjáról beszélünk, hanem egy nyílt közösségi topikról.
    5, Szintén érdekes kérdést feszegetne most az is, hogy ha ezt fizetős játékos tette volna meg, vele is megtennétek vagy ott az elnézendő?
    6, A szerver tulajnak érdemes volna eldönteni, hogy kinek kínálja a szervert. A magyar játékosoknak vagy csak a barátoknak? Mert ebben látok egy kis zavart. Én nekem az jön le, hogy barátoknak, de jó lenne ha a magyar játékosok közül is jönnének "tölteléknek" életet vinni a szerverbe.

Extra:
    7, Yarr tökéletes kérdést tett fel: "PVP játékot akarunk vagy nem akarunk PVP játékot?" Ezt kellene újra átgondolni, ahelyett hogy itt menne az okoskodás. Azt ugye mindenki tud!
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.05.28. 01:00:09
  • Ironman2
    Ez nem így működik ahogy gondolod,mert egy adott topik közössége vagyunk,és ha a többiek megszavazzák hogy valakit nem kivánnak látni a témában,akkor a hg használhatja a tiltó scriptet.Ennyi.Szerintem neked kellene újraértelmezni az egész fórumozást.

szerk:az igaz hogy én anno önkéntesen használtam a tiltást,de megfogadtam hogy legközelebb megszavaztatom ha valaki rakoncátlankodik.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.05.28. 00:54:38
  • Rittihilatti
    Jelen pillanatban szerintem Te vagy itt az utolsó, akinek alapja van kiselőadást tartani a "szabályok betartásáról". Lassan befejezhetnéd a vagdalkozást, mert egyre inkább kezd hasonlítani a szitu egy óvodás hisztijére a játékboltban. Ilyenért én annó két nagy büdös pofont kaptam, az elsőt anyámtól, a másikat a fal adta, aztán volt lehetőségem ülni a sarokban egy-két órát, hogy elgondolkodjak magamon. Úgy látszik a Te életedből kimaradt ez a mérföldkő.
  • Rittihilatti
    A renitens elemeket a társadalom kilöki önmagából, ahogy az élő szervezet is teszi ezt egy idegen testtel. Annó nekünk nem volt szükségünk szabályzatra. Miért nem? Mert mindannyian ugyanazt az értékrendet képviseltük, ugyanaz volt az evidencia mindenki számára.

Volt egy játékos közösség saját szerverekkel, aminek annak idején oszlopos tagja voltam, hosszú ideig admin jogokkal a kezemben. A tulajdonos többek között teamspeak segítségével minden taggal elfogadtatta a ház szabályzatát, ami kb egy 25-30 A4-es oldalú pdf dokumentum volt, ezt keményen be is tartatta minden taggal és nem taggal egyaránt. Admin státuszom ellenére ezt a dokumentumot soha a büdös életben nem olvastam végig. Miért? Mert nem volt rá szükségem, ahogyan a játékosok zömének sem. Szájbarágó jelleggel voltak benne leírva a dolgok, hogy mit csinálhatsz és mit nem csinálhatsz, evidenciák, amik a döntő többségnek teljesen természetes volt.

Az a nagy büdös helyzet, hogy azok a játékosok, akiknek a szabályzatban leírtak nem értetődnek maguktól, tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy le van-e írva vagy nincs, velük hosszú távon előbb, vagy utóbb, de probléma lesz. Felhasználói szinten és admin szinten egyaránt. Mi ebből a következtetés? A szabályzat nem a többség védelme érdekében kell, nem tudod őket megvédeni, kirívó esetek mindig lesznek. Csúnya szóval élve, szabályzat a renitens elemek "ellen" kell. Szabályzat azért kell, hogy adminként, tulajdonosként szívbaj és lelkiismeretfurdalás nélkül eltávolíthasd a játékoskörnyezetből azokat az illetőket, akik más játékosok kárára vannak.