23113

Ide katt a banner láthatóságához!

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | REDDIT | X (Madmole) | X (7 Days to die official) I KÉPFELTÖLTÉS
UNDEAD LEGACY MODTOPIK I 7Days Blood Moons topik IV2.0 Fejlesztői Napló
Magyar szerverek:(katt ide!)

Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!

Stabil 1.0 szerverek:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F.A.Q

Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!

Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!

Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!

7 Days Blood Moon különálló játék,megjelent steamen!
  • Userx2
    Én is raideltem már, de csak azért mert fából volt fal, amit az LCB védett. Meg leszedtem kőkerítéssel védett kertben veteményt. 3 ütés volt a kőfal. Ezek "bűneim". :-) Lehet föld alatt is veteményezni a lejárat körül. Nekem most fent van. Egyenlőre fosztható volt, ahogy látom, de készül a jobb védelem.

Nem jól írtam le a lehetséges problémát. Lent minden védve LCB-vel, meg fent is. De, ha kettő közötti 30 méternyi földet kirobbantod, akkor omlanak a fent a magasabb szintek. Minél nagyobb csarnokot hozol létre más bázisa alatt, annál kevésbé lesz stabil. Pont emiatt nem alkalmas a játék a full PVP-re, mert igen nagy nyersanyagigénye van a teljes védelemnek. Vagy a föld alatt él az ember.:
  • franky79
    Szerintem mindegy, hogy békések e az emberek jelenleg a pvp szerveren, ha épp olyan kedve van valakinek, simán tönkre tudja tenni a másik játékát, aki csak pve-zni szeretne. Magamból kiindulva, ha legjobb cuccaimban felfedezés közben lelőnek 1-2x, akkor utána tuti nem mozdulok ki többet. A kijelölt zónás pvp teljesen jó.
    Viszont ha ennyire sokan érdeklődnek, a pvp iránt, akkor egyszerűen el kellene felezni a térképet. A negatív X területeken tilos a pvp a pozitív X koordinátás területen engedélyezett. Így még bázist is lehetne biztonságos vagy épp veszélyes helyen építeni, ha valaki izgulni akar építkezés közben.
  • Random_
    Ha land claimmel véded a bázisod, akkor nem tudják lerakni a TNT-t meg erre egy szabályt létrehozni, hogy nem lehet a másik bázisa alá fúrni szerintem elég nehezen ellenőrizhető és betartatható. Nem szeretnék rendőrködni majd a szerveren a vitás kérdéseit mindenki oldja meg maga a másikkal.

Arról beszéltünk tervek szerint, hogy a PvP szekció valami előre definiált terület lenne, például a főváros területe. Az jutott eszembe, hogy azért a random gen is át lett most szabva városok szintjén nem tudom lesz-e továbbra is klasszikus nagyváros vagy már csak kistelepülések lesznek negyedekkel. Ha lesz továbbra is nagyváros, akkor ott lenne PvP, ha nem akkor kitalálunk rá más szabályt.

Bár ahogy nézem a mostani szerver életet én nem láttam embert aki lelőtte volna a másikat. Elég békés a társaság a jelenlegi szerveren. Én egyszer törtem be és loptam valakitől, de nem védte a cuccait semmivel, még lelakatolt ládái se nagyon voltak. Amúgy meg, ha ez a tendencia folytatódik lehet simán menne PvP-ben a szerver és a játékosok lerendezik egymással. Aztán lehet külön eventeket létrehozni PvP arénákkal ahol kijelölhetünk területeket esetleg, mint Keepernél.

Lehet ha nem lenne loot respawn és ritka lenne az airdrop akkor az a PvP-t kicsit fontosabbá tenné, mert korlátozottak az erőforrások.
  • Random_
    Hali! Jól láttam, hogy te létesítettél automatát a kereskedővel szemben? Valaki felállított egyet, nem emlékszem most, de kedvet kaptam én is és felhúztam egy sajátot. Még soha nem csináltam így ezt is ki kell próbálni.

Láttam is az automatában egy lila magnumot amire most gyűjtök. :D Van egy kék, de lila jobban tetszene.
  • Rocco27
    Jó ötlet, de szerintem meg kellene oldani, hogy a loot ládák időnként újra spawnoljanak, ahelyett hogy előre berak pl. 500 shotgunt 15000 lőszerrel hozzá. Ezeket pár kattintással bárki kiveheti és ki is fogják venni, mert ha bent hagyja a következő lehet pont azzal fogja hátba lőni.
    A spawn hely könnyen bekempelhető. A kanyar a folyosóban ugye csak azt gátolja meg, hogy ki ne lőjék az ágynál, de a folyosó végén attól még ugyanúgy kilőhetik és biztos lesz aki ki is fogja. Ezt csak úgy lehetne elkerülni, hogy ha a legalább két kijárat lenne egy helyett, pl. a jelenlegi kijárat helyett mindkét irányba elmegy még a folyosó majd ugrás. Rögtön két helyen bukhat ki a csupasz seggű.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.05.22. 23:53:41
  • Random_
    Ez a Keeper jól kitalálta, hasonlóra mi is gondoltunk haverommal majd a szerveren. Bár ott mi akartuk teljesen felépíteni a nulláról.
    A nyertes aki utoljára marad az kapna jutalmat.
  • havenday
    okés, mondd meg merre van a bázisod, megyek lőni téged.....
  • Userx2
    +1 a nehezítésre. Szervereden kockultam kicsit. Konklúzió: elég könnyű a játék. Air drop lehet 3-4-szer ritkább, de ne szűnjön meg.
    Nem izgalmas, hogy nem bántjuk egymást. Mondjuk a kereskedő 100 méteres körzetében lehetne tiltott a PVP, ez lenne az 1. számú szabály. Mindenütt máshol igen. Mennyivel izgalmasabb lenne, ha valaki rám lőne építkezés közben? Rust volt számomra toronymagasan a legjobb játék élmény szempontjából a kemény PVP miatt, de már nem tetszik az egész játék, főleg a grafika, mióta ezt felfedeztem.

És még egy nagyon fontos szabályhoz ragaszkodnék a napokban tapasztalt épület stabilitási problémák miatt. Ne lehessen károkozás céljából kiásnia földet a fenti bázis alól. Voltak a 3. szinten építéssel gondjaim, bele telt pár valós napba; mire rájöttem azért omlik a déli oldal, mert alatta volt a lenti bázisom. Az, hogy közte mennyi föld van és csak 1 lejárat nem releváns. Ami lent hiányzik, az az fenti szinteken bajt okoz. Visszapótoltam lent ami hiányzott és rendbe jött minden. De ha belegondolok, néhány tucat TNT-vel elég nagy kárt tudna bárki okozni. Majd ki is próbálom, ha ott tartunk.
  • havenday
    zseniális!!!!
  • FerencHuN
    Jelentkeztem nála kipróbálom :)
  • FerencHuN
    Nagyon kitalálta keeper papa. Vagy csak én látom ennyire jó ötletnek srácok? :)

Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.05.22. 17:03:48
  • Random_
    Nevezgane-nél nagyob lesz a Random gen, de terveim szerint nem lesz akkora, mint alap esetben. (10km sugarú kör)

Vagy legyen nagy térkép, de akkor ki kell mozdítani kicsit az embereket. Pl a loot respawn 50-60 nap legyen legalább. Nem merem azt ajánlani, hogy szedjük ki a loot respawnt, pedig szerintem még akár megoldható is lenne. Zombikból és kereskedőtől lehet szerezni bármit meg időnként érkező airdropból. A játék eleje kicsit keservesebb lehet és ésszel kell lootolni, nem eldobni dolgokat. Elég más játékstílus.
  • havenday
    pont, hogy inkább nagyobb legyen, akik akarják, megtalálják egymást úgy is. Pont a méret a szar ebben a mostani térképben. Szerintem
    Nem ragaszkodom az airdrophoz, de szép nagy területet szeretnék......és PvP
  • Random_
    Az experimental pont jó lesz arra, hogy kicsit megérezzük az új verzió adta lehetőségeket. Azt normál beállításokkal nyomnánk és az experimental végén meg menne kicsit nehezítetten.
    Amúgy nem szeretem Nevezgane-t, de a kicsit szűkebb méretei miatt gyakrabban össze lehet futni másokkal vagy látni mások keze nyomát és ez viszont tetszik benne. A random mapot is majd valami nem 10km sugarú körre vegyük szerintem hanem akár csak a felére. A nagyvárosokban PvP öldökléssel.
  • franky79
    A16-ra majd én is tervezem a visszatérést, és tőlem is lehet nehezebb, ritkább airdrop és hosszabb loot respawn. A tolómérő meg már nem olyan problémás szerintem, csak kell ölni egy halom zombit, lootolni és eladni mindent és van pénz megvenni a kereskedőnél mindent ami kell.
  • Ironman2
    Azért lesz majd az experimental,bár én nem megyek bele ott még komolyabb épitkezésbe,mert 1-2 hét után wipe lesz,akkor meg sajnálni fogom a bázisomat.Random-al egyetértek,nekem hiányzik a közös élet.De akkor a hordák is össze fognak adódni ha mondjuk egy nagy területen épit mindenki saját bázist
  • Ironman2
    Én azt se bánom ha nincs airdrop.Hatalmas random gen pályán meg lehetne jó sok nap mire újra megjelenik egy loot,pl 50 vagy 70 napra kéne kitolni a loot respawnt.Igaz tolómérőt nagyon nehéz találni,de szerszámosboltokban sürübben előfordul
  • Gilmoor
    Javaslom csináljatok 1 hetes tesztperiódust alpha 16-ra, majd egy hét után wipe és új nehézségi beállítások.
  • Random_
    A configról a steam csoportban egy sort érdemes lesz beszélgetni még. Jó lenne, ha lenne egy stabilabb közösség nem feltétlen szomorít el, ha 30 helyett csak 15-en leszünk. Sok embernél már nehéz kitalálni egy egységes mindenkinek jó beállítást.

Én nagyon hajlok egy igazán reálisabb túlélő stílus felé. Már amit a 7DtD beállításai engednek, lehet ezzel egyedül vagyok, de elég sok órát belevittem már a játékba, nem okoz lelki törést, ha nincs hetente airdrop. Én azt tartanám előnyösnek, ha kicsit jobban egymásra utalt lenne a játékosok közössége és nem külön burokban élne mindenki és lootolgatna. Nem kell ettől még összeköltözni egy helyre, csak legyen üzletelés a javakkal.
  • havenday
    de mást nem igazán....sajnos
  • Ironman2
  • Random_
    A szavazás még mehet egy ideig aztán majd kialakul. Én a ritkábbat támogatom, inkább kicsit keményebb túlélős legyen a szerver és jobban hagyatkozzanak egymásra a játékosok, mint a dropra pl.
    A sűrű airdop pl értéktelenné teszi az antibiotikumot, meg az elsősegélyt, mert ott általában dob a játék.
  • Ironman2
    OFF!
    Ezt lessétek meg!
  • Ironman2
    Új hangok lesznek a fegyvereken,és majd a távolból is hallhatjuk a gépfegyver ropogásait,de ez majd az alfa 16.5-ben vagy 17-ben lesz kidolgozva teljesen.
  • undY1ng #14905
    Bármennyire is "béna" Joel, én jófejarcneknak tartom. Barátságos hangja van és attól függetlenül jól elmagyarázza a dolgokat.
  • Infrath
    fingja sincs a játékról
    mindig mindent órákig keress
    csákánnyal üt inkább mint ütő bottal..
    inkább dobja ki a papírt mint az ólmot
    alapvető dolog a Wood frame zés
    és stb. stb.
    komolyan bárki fizet neki azért, hogy csináljon egy videót fizessen nekem inkább..

külön vélemény:
    a fa tüskének pedig semmi értelme
    túl drága
    inkább teszek le 3 sor bared wire-t mint egy sor fát és még marad is
    nem kell hozzá sok vas
    egy szürke követ szét ütsz azt van elég
  • Ironman2
  • Ironman2
    Eldobja az íjat.D Gondolom rossz gombot nyomott meg.Előfordult már velem is sokszor.
  • pett3rson
    Very brave, very talented :D
  • Random_
    Ez az ember annyira szerencsétlen bénázik mindig valamivel!
    Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.05.21. 11:02:20
  • DevLupius
    Azon kívül, hogy szerencsétlenkedik, mit kellett volna nézni benne?
  • Ironman2
    Madmole videója megérkezett a 7.napi hordáról:

• Ironman2
    Összeadódnak a horda számok ha 2 vagy 3 ember együtt van.Ha fejenként külön 4-es horda jön,akkor ez 3 embernél 12-es hordát jelent.Alfa 16-ban.Az éjszakai hordák brutálisabbak,és elkészült egy órás videó,hamarosan bemutatja Madmole,az új 7.napi hordát is.
  • undY1ng #14896
    A15 Base Design

Hasonló.
  • Infrath
    nem fogok azért belogolni :)

egyszerű
    sík mezőt képzelj el amin állsz
    ahol belülről kifele építkezel
    bent te vagy
    csak a földre építkezel
    kiásni földet nem kell

"te földön állva-> 50 es pillér (a földre téve) -> acél tüske -> és egy fél beton (3 szögű ramp) fölmennek rajta majd lesüllyednek"
    ez az alap, és ezt körbe négyzetesen a megszokott ketrec módra
    csak mivel a zombik felmennek a ramp en ajánlatos a tervezetnél egy block al magasat építeni a 50 es pillérekből körbe
    a többi képzelő erő
  • Infrath
    ehető ;)
  • franky79
    Engem zavarnak a hullák az utakon, mindig eltakarítok őket. Legyen rend! :)
    Az mondjuk jó lenne, ha a rohadt hússal lehetne valamit kezdeni a trágyagyártáson kívül is.
  • Random_
    Azért vannak lootolatlan tetemek, mert újratermelődik a tetemben a loot, ha nem bomlik le. Márpedig akkor nem bomlik, ha nincs ott valaki huzamosabb ideig. Én ezt a hibát ki is használom és nem verem szét a tetemeket, hanem visszamegyek 7 nap múlva és újra lootolom őket.
    Mint egy szekrény vagy láda úgy működnek a játékban a tetemek és respawnol a loot bennük.
  • pett3rson
    a ketrecedről tudnál képet lőni? értem is meg nem is, régen se volt jó a 3d-s képzelőerőm...műszaki-rajz tanárom is megmondta :)
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2017.05.19. 08:23:52
  • Infrath
    én még mindig a sima ketrecet használom ha kell több loot
    egy kis változtatással
    te földön állva-> 50 es pillér (a földre téve) -> acél tüske -> és egy fél beton (3 szögű ramp) fölmennek rajta majd lesülyednek
    emiatt persze nem árt ha egyel nagyobb felfele a ketrec
    és ez azért jó mert a zombik fel mennek a fél block on
    bele süllyednek a tüskébe, eltörik a lábuk, majd mivel a mögöttük van a fél block a fejük nem az oszlopban van
    simán fej csapás loot fejcsapás loot és így tovább :)
    az hogy az 50 es pillérrel egy szintben van a tüske fél block és te
    sztem sokkal jobb
    ráadásul az egy sor kritérium miatt nem ütnek többen egy block -ot mert nem férnek oda, így mást ütnek
    jó ha eloszlik az egészen és nem kell sokat javítani
    simán túl elélhető egy szögbelővő (jobbik) betonnal réteggel is

én tuti megvárom a stabil verziót
    sőt ha az kijön még várok pár napot és olvasgatok milyen buggok vannak még, ha nem tetszik..
    na az még a jővő zenéje
    most tökre el vok a creativerse -el
    tetszik a bányászat a kraft
    meg ez a terület foglalosdi
    jópofa hogy van egy területed és olyan szabályok létesülnek ott amilyet akarsz
    azt kivéve, hogy player eket nem lehet letiltani abban hogy belépjenek egyáltalán a telekre
    persze az sz*r lenne jó hogy nincs így
    viszont ha zavar az illető
    pvp-t bekapcsolod és leütöd
    vagy csapdákat állítasz :D
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.05.19. 04:38:22