7 Days To Die
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
+még 1 kérdést hozzá.
Milyen hibák fordulhatnak elő, ha nem indítom újra?
AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse
életbe lépet akkor a15.1 b16 stabilként
én ennek rothadtul örülök 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.07. 21:50:37
https://www.twitch.tv/infrath
Link: Alpha 15.1 Hits the streets!

Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.07. 21:48:27
AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse
Az elfogadhatóbb lenne, ha legalább egy napot hagyna az illető, mert az alatt fel lehet készülni dolgokra, de mikor pár perccel 22 előtt a 7. napi hordánál lép ki valaki az nagyon fel tud bosszantani. Persze kevésbé kicseszés ez, mint korábbi alphában, mert itt azért már személyre szabott hordákat kapunk, de akkor is kellemetlen, ha éppen kitaláltam, hogy vándorolok és nem otthon hagyom abba a játékmenetet, hanem valahol a pusztában.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
de ha horda elött lépek 2 órával jó ha estig fel megy rá két ember
mindeki fel akar lépni kicsit játszani vadászni vagy építeni és ahogy random is mondta
sosincs ideje rá mert mindig hordázik az ö kis idejével és átérzem
bár olyan szomorú hogy a játék sajátos dolgát nem kedveljük olykor olykor..
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.07. 14:59:19
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
A csirkék meg tollat adnak,a nyulak nemtudommit,de etetni kell őket azért rendesen.Nekem nagyon bejön ez a Starvation mod,átalakitja rendesen a játékot.Bár ok terhet levesznek rólunk az npc-k,de érdemes majd kipróbálni ezt a modot.Természetesen ha hibátlan lesz.Remélem lesz olyan szerver ahova fel lesz telepítve,vagy singlében nyomom majd.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.07. 14:53:58
.
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.07. 14:44:15
igen a két kezes dolog egy olyan dolog ami az ilyen típusú játékokba bele raknak már
minecraft ban is benne van már egy jó ideje
nem merem mondani hogy fél éve mert ez új dolog nem biztos, de volt itt egy minecraftra hasonlító game is Ironman töl megint csak, az is két kezes
pajzs példa(két kezes módkór), olyan példa ami olyan egyértelmű lenne mint a lándzsa most
még hogy ez nem az ókor Róma meg ilyenek
az első dolog amit kraftolok bunkós bot(ergo felvettél egy botot a földről)
ne érezzem magam a kő korban?
egyébként tök egyértelmű lenne hogy legen lándzsa és tudjátok hogy miért nincs?
ha van lándzsád el is akarnád hajítani és esetleg felvenni
non sok munka lenne vele és nem tudnának innen onnan másolgatni program részt
kb. nekik ez 1 hónapnyi munka lenne 20 emberrel és lehet sokat mondtam
ez egy nomád játék
ami később átmegy abba hogy fegyverek is vannak
két kéz dologról, ha ennyire szigorúan veszed dolgokat Random elmentek otthonról
hol fér el a táskádban 500 üveg víz, 50 tányér kaja
hogy bírod el az öveden azt az 500 Wood framet meg csákányt meg 5 medik kit dobozt
te is túlságosan belehabarodtál ebbe a valóság érzetbe ami valójában nincs meg 😄
ez egy játék és csak nyomokban hasonlít a valóságra
sajnos az utóbbi időkben rájöttem egyesek irtóznak a marvel filmektől, fantasy meg szuper erő stb.
de észrevettem hogy vámpírok, vérfarkasok és a zombik annyira köztudatban vannak már
azért senkisem panaszkodik..
mintha különbek lennének?! én a twilight ról csak annyit hallottam mennyire nyálas, fúj és szar
nem pedig azt "jaj megint egy vámpíros film nem unod?"
Starvation topik 7.oldal
https://7daystodie.com/forums/showthread.php?49819-WIP-STARVATION-by-SDX-team
itt az új videó,egy zombi kislányról (elmebeteg ötlet az biztos):
https://www.youtube.com/watch?v=nHOjkT_GwZ4
Csak linket raktam,aki nem akarja ne nézze meg!
Itt viszont egy videó a Starvation mod alfa 15 tesztjéről:
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.07. 14:24:04
A15-ben nekem még nem, de sok más emberbek már odaveszett, igaz nem érdekelte őket túlzottan, mert volt másik 5-höz alkatrészük elmondásuk szerint.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.07. 10:58:27
A túlélő játékoknak nagy divatja van(volt) ezt a hullámot kell megragadniuk, ha azonban sokáig húzzák a végleges kiadást, akkor más játékra nyergel át a népszerűségi hullám és annyi a maradék játékosállománynak is. Marad a szűk fanatikus mag.
A végleges játék nagyon egyben lesz azt én úgy érzem, de kell egy embertömeg is aki megtölti a szervereket élettel. Az embertömeghez kell egy optimalizált bugmentes játék. A bugok azonban csak bétában fognak eltűnni, ezt már most el kell fogadnunk. Vagy együtt élünk a bugokkal és úgy játszunk, hogy ne okozzon fejtörést vagy elmegyünk és fél év múlva visszanézünk.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
az össze ilyen típusú játék már így jött ki vagy bevezette a változtatásokat amik kelletek hogy ne maradjon le
például a dupla kéz van jobb és bal kezed
ami megint csak nagy ugrás hisz akkor jön a pajzs"
Ez miért lemaradás? Nekem nem hiányzik ilyen, hogy "dupla kéz". Ez egy új fejlesztési irány a játékokban??? Elég meglepő! Azt gondoltam ez egy programozási kérdés. A Conter-Strike-ban is van kézipáncél pedig az se mai játék. Lehet megelőzte a korát! LoL
Minek a pajzs? Nem értem ismét mondom! Nem látom, hogy lemaradás lenne az, hogy nincs pajzs! Ez nem egy ókori vagy középkori játék. Ahol a római légiók vonulnak fel a barbár seregek ellen. Vagy lovagok csapnak össze lóháton egyik kézben pajzs másikban lándzsa.
Hát azt megnézem hogy bányászol fél kézzel, próbálj csak egyszer kézbe venni egy csákányt. Fel se tudod emelni egy kézzel, nemhogy lecsapni vele célzottan. A régi bányákban az emberek szerintem a falra szereltek fáklyát vagy bányászsisakot használtak és kétkezes szerszámmal bányásztak. A fejsze is kétkezes szerszám az ásó is a kőbalta talán az kivétel... de attól függ mekkora erővel akarsz suhintani.
célzott lövéshez a pisztoly is kétkezes
Egyik kézzel wood frame másikkal javítás? emelj már meg egy kézzel egy raklapot vagy akár egy 1m*1m-es fa keretet. (Ekkora a wood frame) Jó ha szigorúan veszem a betonkocka is elvetemült, hogy pakolgatod...
Te ezzel gyorsabbá és kényelmesebbé akarod tenni a játékot, holott jelenlegi sebességen is korán megunod és unalmadban ide írogatsz.
Akármilyen karaktert létrehozhatsz, elég nekiesni és testre szabni. Na de most mit csináljanak? Öreg ember arcot és testalkatot vagy bugokat javítsanak vagy farkasokat vagy kézi pajzsot? Azért egy texturát bármikor kidobhatnak, de alap játék mechanikai dolgokat fontosabb megcsinálni. Az a játék lelke és inkább erre fókuszálnak. (socket system, sleeper zombi, banditák)
Meg ha nekem pár db kő kell ne kelljen kiütni a komplett blokkot. Mert régen az volt, hogy akkor kaptad meg az anyagot, ha teljesen kiütötted.
Egyszerűen van egy fizikája a dolgoknak amit olykor be kell tartani, egy fa blokkhoz nem tudsz akármennyit rögzíteni és nem lehet ész nélkül
a föld alatt bányászni, különben fölötted összeomlik az épület.
Ott van persze a Z-nation féle 3 lábon lebegő épületmonstrum ami valóban bosszantó mikor nekem csak egy kis tornyom is olykor alig áll meg. Ez tényleg zavaró...
kicsi és nagy kövek a parton és csillognak
csordogáló patak és vízesés
A Rust is ezerszer szebb, mint a 7DtD szó szerint fájt visszatérni, mert annyira csúnyácska. De ott a legalapvetőbb különbség ami
az egésznek az oka is. Itt bármit megépíthetsz és komplett hegyeket bonthatsz el. Az általad felsoroltakból szerintem ez hiányzik.
Ott szerintem a játék felszínt nem tudod így átrendezni, ezért is tudnak rá szebb textúrákat kirajzolni. Ezt mérlegre kell tenned, hogy
mi ér meg neked többet. Nagyon sokat csinosodott a játék Alpha12 óta és több POI lett, sokkal változatosabb a játék és szerintem ez
csak bővülni fog a socket rendszerrel.
A bugok nagy része és a korlátok is ehhez az Unity rendszerhez köthetők. Pl a minibike vagy a pályagenerálás.
ilyen 1 hónapra tervezték talán a legtöbb dolgot, de jelenlegi állás szerint 1 hét után mindig ráununk
Beszélj a magad nevében, mert én nem unok rá. Lehet, ha napi 5-8 órát játszanék vele én is ráunnék talán 2 hét alatt, de mondjuk nyáron ennyit nyomtam és akkor se untam rá. Valahogy mindig volt olyan új cél ami lekötött és régen még xp rendszer se volt. Egyszerűen építettem és gyártottam a cuccokat. Volt olyan, hogy mindenem volt csak szögbelövő nem és ez bosszantott. Persze akkor még nem lehetett megduplázni cuccokat tetemekben. Vagy nem tudtam...
te milyen fegyverrel kapcsolatos dolgot készítenél
erre egyből rámondta lándzsát 😄 ami érthető is
elkezdte magyarázni hogy kellene neki egy olyan fegyver ami nem engedi túl közel hozzá az állatokat és ha kell akár el is dobhatja
úgyhogy szerintem ez rohadtul nem áll olyan messze..
aztán mondtam neki dolgot tovább mert nagyon ott maradt a fánál
próbáltam neki magyarázni hogy van kő vas fű(ami jelen esetben kötél is lehet meg ruha)
mondtam neki van kemence amiben a vasa....
erre egyből rávágta
mi vok én ??? 😄
el kezdte mondogatni hogy kell öntő forma meg vmi amivel megmunkálod a dolgot /vasat
erre mondom neki csak van egy kemencéd amiben készíted a vas cuccokat meg itemeket
de itt le is zárult a beszélgetés 😄
am egyébként nekem még a kis dobó kések jutottak még eszembe
csak vas kell hozzá forge ban
bár sztem tolómérő is kell hozzá 😞
télleg volt még az a gladiátoros játék is amit mutattál Ironman
na az például nekem is tetszik
maradna a sima nomad téma
semmi scifi vagy gépfegyver
(far cry 4 is adta magát..)
egyébként külön még megjegyzem hogy igenis le vannak maradva
az össze ilyen típusú játék már így jött ki vagy bevezette a változtatásokat amik kelletek hogy ne maradjon le
például a dupla kéz van jobb és bal kezed
ami megint csak nagy ugrás hisz akkor jön a pajzs
bányászat közben (akár reális akár nem úgy is mindent ki lehet magyarázni) világítasz is
persze lehetnek olyan itemek amiket csak két kézben használhatsz lásd íj vagy csákány
de én pl. sose gondoltam volna hogy alcoholt fogok előállítani nekem akkoriban az volt az első hogy akkor egyből molotov koktélokat fogok gyártani 😄
egyik kézzel Wood frame másikkal feljavítás stb.
aj annyi mindent felhozhatnék még
pl. miért egy rohad haj típust meg bajuszt akarnak készíteni :'(
miért nem jut eszükbe az hogy mondjuk 2 új karaktert csináljanak
mondjuk egy srácot meg egy lányt?
pár centivel lennének kisebbek nem lenne akkora gond a hit boxal
bocsánat de nekem nem elég az ha kap a faszi egy fehér szakállat és akkor mondjuk hogy öreg..
vagy kettő akár egy kézzel egy animáció amivel ellökheted a zombit,
de ez egy alpha és itt tart, mi? ezt a lapot mindig ki lehet játszani
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.07. 01:17:50
sajnálom hogy én az a fajta vok aki mindent ki akar maxolni
achievmenteket megszerezni stb.
meg rend mániás sorolhatnám
nem vok egyedül
ilyen 1 hónapra tervezték talán a legtöbb dolgot, de jelenlegi állás szerint 1 hét után mindig ráununk
de igaz ez alpha
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.06. 22:20:24
pályakezdő vok ez tény, de nem hülye
1pl. nem tetszik nekem ez a terv rajz alapján építés
nekem ez olyan mintha nem te építenél
ide is behozzák állítólag és remélem nem ugyan olyan lesz
nem azt mondtam hogy kell az összes építő gépezet a játékba
hanem hogy engem idegesít mikor építkezek hogy egyesével leöklözni (stone axe-al picit jobb) minden füvet és beleütök a földbe mert nem találja a hit boksz-át
lerakok Wood framet és rá teszi a fűre majd lezuhan
azon a 3 ötleten akkor még gondolkodom..
norbi:
próbálkoztam más játékokkal
de eleve rákeresek az ARK--ra vagy a Subsistence re amiket mostanában fontolgatok
ezek is korai hozzáférésű játékok
de csak nézzétek meg a videókat
több fa fajta vagy állat, animációk, sorolhatnám
nem hegyoldalak vannak hanem kidolgozott szila tömbök
ott van pl ark olyan szép a part vagy a forest ban
kicsi és nagy kövek a parton és csillognak
csordogáló patak és vízesés
sokkal több a pénz és az ember úgy tűnik, mert más indok csak az lehetne, hogy őket a játék már nem érdekli, de ezt kétlem
de lfd2 zök is mostanában és annyira durva hogy rájöttem mi hiányzik nekem o.o
régebben kalózoson is nyomtam l4d et és akkor nem is tulajdonítottam akkora érdemet dolgoknak!
annyira jól eset látni, hogyha nem csak rohansz hanem nézed is mi van 😄
az egyik zombi össze esik a másik hány éppen a 3. és 4. zombi éppen verekszik és sorolhatnék egy csomó kis öröm könnyet
bevallom egy kis élmény volt komolyan jó érzés volt
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.06. 22:06:55
Én sok túlélő játékkal játszottam, ez a kedvenc műfajom a youtube csatornám is erről szól. A zombis játékok közt ez a legjobb, én is szoktam szidni viszont itt kapom meg a TWD érzést a legjobban! Igaz vannak gondok bőven, de melyik alpha játéknál nincs.
Infrath keress kicsit egy másik játékot! Utána meglátod, milyen jó játék is ez! Nézd meg az steam profilom tudom mit beszélek az alpha játékokról!
A messziről bejövő ütésekkel Alpha14-ig bajom volt, de szerintem most tök jól lehet újra harcolni, legalábbis ahol szervereken játszottam nekem újra ment a közelharc. Jó, nem tökéletes, mert még mindig van az, hogy messziről becsap, de olyan már nincs, hogy leütöm és még azután bevisz nekem egy ütést, holott már a valóságban össze kellett volna esnie. Csak lagol a szerver...
Egyébként ezért se értem miért akarnak egyesek annyira PvP-zni mikor egy egyszerű zombi elleni közelharc se teljesen tökéletes. A játékosok csúsznak a talajon vagy csak teleportálnak egyszerűen. Így nem lehet lövöldözni egymásra, ezért se támogatom a PvP-t.
Persze, én túlzottan optimista vagyok vagy megtanultam a hibákkal együtt élni.
Mi nem tetszett pl a Rust-ban? Érdekelne, azért az mert arról van fogalmam, bár rég játszottam már vele.
"én csak sorolom az én szemszögemből lévő akár hasznos dolgokat ne várjátok el, hogy most leüljek és végig gondoljam/össze gyűjtsem az igazi hasznos dolgokat és leírjam mivel tudom senki nem venné a fáradságot fordítaná le lényeget és írná be hivatalos fórumba"
Ha ennyire nem érdekel, akkor ne is írd le inkább. Érdekes a hozzáállásod, hogy ideírod a problémáidat, gondolom elvárod, hogy reagáljunk rá, de tenni ellenük már nem akarsz. Nekem is van sok problémám, max egyszer leírom és nem rugózok rajta hónapokig. Ha nagyon zavar még a hivatalos fórumba is megírom.
"ha változtatnak vmit általában nem játékos szemmel teszik"
Mondanál ilyen példákat? Mert én nem ezt látom.
"értem hogy földlapító baromság lehet csak elsőre találtam ki holott a valóságban is vannak ilyen eszközök"
Igen, a valóságban van helikopter, motorcsónak, targonca, buldózer, nyerges vontató, vonat, kukásautó, robi kapa, fűnyíró, úthenger, markoló is. Ezeket miért nem teszik be a játékba? Szerinted valóban annyira fontos egy talaj lapító beprogramozása a játékba, nélküle keserves szenvedés boldogulni a hordák ellen és építkezni? Szerinted annyira nagyon kell egy fűkasza a játékba? Emészthetetlen hiány benned, hogy egy fűnyírón robogva lekaszálj füvet? Mégis milyen gyakran kell neked füvet kaszálni? Építkezésnél? Jó belekerül egy fűnyíró meg talajlapító a játékba. Kell hozzá motor, kerék meg penge meg henger meg aksi meg benzin. Komolyan megvárod ezeket és mind összeszeded hogy építkezhess? Vagy legyártasz pár framet és kiegyengeted a földet meg fogod az öklödet és kiszeded a füvet? Milyen gyakran használod az augert vagy a láncfűrészt? Azt ne mondd nekem, hogy heti egyszer kimész a láncfűrésszel fát vágni! Vagy azt, hogy miután itt sírsz, hogy nem lehet egy ütéssel bányászni, te elővennéd az augert a bányászathoz!
"nekem tetszene pl. ha amikor állatok teremnek be környéken kis eséllyel vmelyiket lerohannák más állatok
kutya vagy farkas jól nézne ki mikor vándorlok
és ne mondjátok hogy sokat kérek mert nem!"
És ezt te honnan tudod megbecsülni, hogy ez nem nagy dolog? Nem hasonló lenne a bandita a rendszerben? Amit azért nem raktak be Alpha15-be, mert nem volt alkalmas még a bevezetésre. Valószínű azért mégse olyan pikk pakk egyszerűségű a történet... persze én nem vagyok programozó, lehet ezt te jobban vágod.
"én igazából mindig oda akartam menni és vkinél építkezni, hogy lássa o.o azt hiszem jah
csak eddig iron volt az egyetlen aki azt mondta nyugodtan..
mindenki más elküldött a pi***** finoman :'("
Hát igen, én elküldtelek finoman, de ne haragudj azért a vendégségből is 3 nap után elég. Mikor azt éreztem, hogy a kezdeti cseréljünk receptből az lett, hogy leraktál egy hálózsákot és később egy ládát is amibe pakolásztál az nekem kezdett terhes lenni. Én ott kifejezetten egyedül akartam építkezni és boldogulni. Tőlem építkezhettél a közelbe, de olyan közelségbe ami már nem tehető meg papuccsal. Ha érted mire gondolok... Kitaláltam egy építményrendszer magamnak és abba nem fért bele az, hogy legyen egy közvetlen szomszédom, főleg mikor a szerver olyan hatalmas. Nem szerettem volna senkit se pesztrálni, és folyamatosan hallgatni meg bandázni. Alkalmanként oké, de nem minden egyes alkalommal, mikor fenn vagyok. Mert szeretem a magam utam járni. Ferenccel korábban közösködtünk, de ezúttal megbeszéltem vele, hogy külön szeretnék játszani.
"én örülnék vmi más távolsági fegyvernek pl. lándzsa (az elején srácok! nehogy a fegyverekkel gyertek!)
egyszerűen más nem jut eszembe vagy legyen akkor egy pajzsunk fából és egy kis vasból
és akkor lehetne bunkós bottal is nyomni mint állat"
Mért kell??? Nem értem? Ezt a nem elég ami a játékban van, legyen más legyen több legyen az legyen ez legyen ilyen legyen olyan... érd be azzal ami van! Ott a bunkósbot, miért ne lehetne használni, én vígan használom, úgy hogy nem fogok a kezemben páncélt. A páncél a testemen van. Nem tudom, a valóságban mennyi realitása van egy kézi páncélnak kizárva azokat az eseteket, ha tömegoszlató rendőr vagy középkori lovag vagy. A rendőr pl védelemre használja, de közbe nem üt. Én egy zombiapokalipszis esetén nem problémáznák a kézipáncél hiányán. Inkább fognám a fa bunkót és KÉT KÉZZEL tök erőből fejbe ütném a zombit. Fél kézzel ez nem menne szerintem...
Nagyon szererem a játékot - bele is toltam nem kevés órát -, épp ezért bosszant, hogy ilyen lassan és nehézkesen megyünk előre ahogy telik az idő. Sokszor egyet előre lépnek kettőt pedig vissza... Hatalmas lenne a potenciál a játékban, ha minden létező dolgot belepakolnának, de alapvető dolgokat se tudnak normálisan megcsinálni. Példák: térképgenerátorból mindig kimarad valami, mert képtelenek egyszerre összehozni mindent, a motorbicikli ratyi és állandóan bugos, zombik sok-sok kocka távolságból ütnek, régen állandóan mögéd spawnoltak, MP állandóan haldoklik, mert mindenki SP-t tolja inkább az MP hibák miatt, zombi spawn és horda és játékos spawn se minden esetben korrekt.
Pozitívumnak felsorolhatnám a HD textrúrákat, A15 elég stabilnak bizonyult néhány kivétel mellett, újabb prefabok amik gazdagítják a tájat és a világot, újabb tárgyak, kraft és szint változtatások.
Fejlődik a játék, de friss főverzió után 1-2 hét után a játékosok 85% eltűnik, ennek meg kell lennie az okának... Ha minden rendben menne - ahogy Random folyamatosan hangoztatja - akkor a játékosok folyamatosan játszanának és normális tempóban növekedve a tulajdonosok száma is.
Viszont a negatívumokban felsorolt dolgok elég ütős problémák, ezeket már réges régen orvosolni kellett volna, nem hónapokat, éveket várni vele, csődbe mennek így. Mentek is majdnem, csak közben bejött a konzol jog eladás...de ez már egy másik story.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.06. 20:13:27
Egyszer az a bajod, hogy unod a játékot, több tartalom kell bele. Máskor az a bajod, hogy ha ellopják a tolómérőt, akkor nem tudsz craftolni.
Nézd úgy, hogy igen nem craftolhatsz, cserébe mehetsz keresni újat, azaz feladatot kapsz ami leköt egy időre.
De ha annyira okos vagy, kérek tőled három olyan ötletet amitől csak jobb lesz a játék és nem szarabb. Próbáld globálisan átgondolni és ne csak egy személyes negatív tapasztalatodból indulj ki.
A színézés egy dolog, attól hogy én tégla mintásra festem a faházat még nem lesz téglából a házam, ahhoz craftolni kell téglát a forge-ba. Láss már kicsit a dolgok mögé... lehet nekem betonszürke falam is, ha az egész egy fa viskó és átmegy rajta az első zombihorda. Továbbá nem ismered a végleges megvalósulását a festésnek, csak abból indulsz ki, hogy látsz egy videót ami fejlesztés közben készült ahol pisztoly az ecset és fa házat téglás mintázatúra festenek. Feltételezem a végleges játékban ennél azért kicsit bonyolultabb lesz a történet.
Azt mondod 20 ember egy hét alatt ennyit tud összehozni? Hát mi vagy te, hogy megítéled mennyi idő egyes dolgok létrehozása és leprogramozása. Valószínű nem 20 ember dolgozik egy rácsos tolókapun meg egy aggregátoron és villanykapcsolókon. A háttérben ezer más dolgon melóznak, csak ami nincs mutatható állapotban az nem tudják eléd tolni. Hiszen dolgoznak a sleeper zombikon, voltak mocap felvételen. Csinálják a socket alapú városokat, banditákon melóznak, új állatokat modelleznek stb...
Ez az állat támadjon meg másik állatot dolog is persze nem dolog és létezik is, de azt ne mond már, hogy neked ez akkora dolog, hogy igazán hiányzik a játékból? A dolog megoldható, hiszen a medve is rátámad a zombikra, nem ismeretlen a dolog, de van fontosabb is.
Ezernyi ötlet ömlik belőled, hogy mit kellene így meg úgy stb... csak ez megy folyamatosan és ami benn van az mért szar. UNALMAS!
Azért nem érzed, hogy jobb lenne egyes dolgoktól a játék, mert nem gondolkozol rendszerben a játék egészére nézve. Ott a tolómérő, ha craftolni lehetne, mindenki magasról szarna rá és legyártaná, igazából nem is kellene a forge-ba olyan hely, mert mi a francnak. Pont az a lényege egyes elemeknek, hogy nem lehet gyártani, hanem keresni és kutatni kell. A játék alap céljait érted félre szerintem...
Miért nem lehet behozni olyat ami csak jó? Ez olyan mint mikor a gyerek azt mondja csak olyat eszek ami nekem finom! Senki se tudja előre mi finom és mi nem míg meg nem kóstolja! Egyes dolgokat behoznak és tesztelik hogy hat ki a játékra és lehet elcseszi a balance-ot rendesen akkor kiszedik. Aztán lehet átalakítják és újra visszakerül. Ez egy játék ami fejlesztés alatt van és nem lehet elsőre látni milyen lesz a teljes kép. Nem tudom mit melózol, de én tervező vagyok házakat tervezek és ott nagyon sokszor dolgozunk fölöslegesen. Felvázolunk egy elképzelést és lemodellezzük aztán kiderül, hogy nem működik és kidobjuk, áttervezzük. Ez egy folyamat... lehet vannak zsákutcák, de lehet később lesz igazán szerepe.
Ott van pl a zöld szendvics vagy az ürülék melynek nem volt semmi szerepe, dobáltuk el folyamatosan Alpha12-13 óta. A franc se értette minek van a játékban, aztán be lett hozva egy recept és hopp egyikből antibiotikum lett a másikból műtrágya. Ilyen volt a workbench is amit egy ideig nem használtunk semmire aztán hirtelen lett értéke. Persze lehet azt mondani, hogy úgy torzították a játékot, hogy legyen haszna, de szerintem inkább reálisabbá tették, így hogy nem tudsz mindent a kezedben készíteni.
Én speciel örülök, hogy húzzák a játékot és remélem még tovább fogják húzni. Mert több játékidő kerül bele később lehet megunni.
Ha panaszkodnom kellene az egyetlen most az a horda, eleinte tökre örültem az új hordafelépítésnek, de az az igazság, hogy gyengébbek lettek és elég könnyen kijátszhatók. A régi hordarendszer jobban megizzasztott, persze az XP-hez kötött horda zseniális és az is, hogy mindenki kap hordát. Nekem csak a mennyiséggel van bajom, ledob x darabot és ha kinyírok 2-t akkor kapok két másik zombit, de ha este csak úgy kibekkelem nem jön a nyakamra nagyobb adag. Míg régi hordáknál folyton jöttek egész éjjel és ha nem ölted őket, akkor nagyobb bajt okoztak.
Valakinek fizetek, ha össze ül Infrathal és lefordítja neki angolra, az ötleteit, és beküldi hivatalos fórumra, egy gigás world fájl biztos lesz, de esküszöm fizetem, csak valami történjen, hogy ne minden nap ezt kelljen az embereknek itt olvasni.
mint az hogy tudj például tolómérőt kraftolni..
van igazság alapja, de nem igaz mert a minecraft ban pl. nincs ilyenekre szükség és mégis éveket élt meg és még mindig játszák
számomra ezek a kevesebb xp-t kapsz
2 hit egy kő ha maxon vagy
ellopják a tolómérőm
ezek nekem mind nem tetszenek csak arra jók hogy ne túl korán játszam ki az adott verziót
nekem ezek nem fejlesztések vagy újítások
nem érzem hogy ettől jobb lenne..
az ecsetelős dolog sem lesz olyan jó mint kinéz
mindenki ki színezi a házát vagy az odúját 5 perc alatt és megy tovább
hová tűnnek majd azok a perceim mikor 100crysantet kellet gyűjteném ahhoz, mert olyan padlót akartam..
persze jó lesz ez nem ezt mondom hanem azt hogy
rossz és jó is lesz
miért nem lehet olyat behozni ami csak jó?
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.06. 16:39:19
de a 13 as verzió bejövetelekor vettem meg
igen vannak olyan dolgok amikkel én mint ember nem értek egyet veletek más emberekkel ez van én csak szeretem a játékot és sajnálom amit látok
nekem a rust forest hurtworld stb. próbáltam, nem igazán jönnek be
20 o.o emberrel dolgoznak és hetente csak ennyit tudnak felmutatni? váó!
én csak sorolom az én szemszögemből lévő akár hasznos dolgokat ne várjátok el, hogy most leüljek és végig gondoljam/össze gyűjtsem az igazi hasznos dolgokat és leírjam mivel tudom senki nem venné a fáradságot fordítaná le lényeget és írná be hivatalos fórumba (ma már)
azzal hogy hülyeséget leírom én csak abban reménykedem egyesek megértik a lényeget
lassúak
ha változtatnak vmit általában nem játékos szemmel teszik
nem hiszem el hogy egy eltolható rács volt a lista elején
nektek valóban nem jönne az be, ha bal kezedben fáklya, jobba egy lándzsa vagy akkor ütő fegyver és lenne, egy hosszú féregjáratba bemnnétek?
értem hogy földlapító baromság lehet csak elsőre találtam ki holott a valóságban is vannak ilyen eszközök
engem zavar hogy nehéz kiütni néha a füvet a földet ütöm
néha a Wood framet is nehéz letenni mert rárakja a fűre
de mondok egy példát:
nekem tetszene pl. ha amikor állatok teremnek be környéken kis eséllyel vmelyiket lerohannák más állatok
kutya vagy farkas jól nézne ki mikor vándorlok
és ne mondjátok hogy sokat kérek mert nem!
az adott állat-ot playerként kéne beüzemelnie a rendszernek és akkor az az állat kap egy kutya hordát és kész
csak át kell másolni az adott írott program részt
ha meg farkas lenne akkor meg csak kell egy új texture meg hang nem várom el hogy legyen egyedi mozgása tőlem aztán másolhatják a kutyáról
én szeretek bányászni(a15óta nem!)
igenis sok építményem volt már nem csak föld alatt
csak hogy én nem voltam az a tipus aki mindent lefotóz és feltölt csak nem rég kezdtem el hogy ilyen beszólásokat elkerüljem
bár belegondolva lehet annyira nem is érdekel
én igazából mindig oda akartam menni és vkinél építkezni, hogy lássa o.o azt hiszem jah
csak eddig iron volt az egyetlen aki azt mondta nyugodtan..
mindenki más elküldött a pi***** finoman :'(
Ironman talán az egyetlen aki látott tőlem felszíni építményt
és jól vann,. vannak földönfészkelő madarak nem googe-liztam ki csak mondtam sigh.. ebből ekkora gond van? na okosabb lettem
én örülnék vmi más távolsági fegyvernek pl. lándzsa (az elején srácok! nehogy a fegyverekkel gyertek!)
egyszerűen más nem jut eszembe vagy legyen akkor egy pajzsunk fából és egy kis vasból
és akkor lehetne bunkós bottal is nyomni mint állat
csak hogy nincs két kezes mód a játékban
jól van mire ez kijön HA kijön bétaként és még mindig játszanak vele sokan (elfogy a pénz szerintem előtte mert lassúak)
akkor lehet még mindent vissza szívok és vmit jól csinálnak lehet jól reklámoznak majd..
de szerintem bármikor lehet még akció
bármikor lecsökkenthetik az árát
mindig lesz vki aki költ rá..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.06. 15:46:20