7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
Hú az késő, unokaöcsémnek akarok kontrollert venni, de azt nem várom ki. Megveszem nem akciósan. 😞

Amúgy vásároltam egy Steam Link nevű kütyüt, működik bár játékban még nem próbáltam, mert kellene egy vezeték nélküli egér+bill de nemsokára lesz az is. Nagy tévén tudok játszani kanapéból elvileg! 😄

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Hamarosan indul a következő nagy leárazás a steamen:

http://www.whenisthenextsteamsale.com/

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Azt nem irtam hogy kell egy Uplay account is hozzá,de hát ez természetes,gondolom rájött mindenki magától.D
Dec15-től figyeljétek az Uplay-t,mert minden korábbi ingyenes játék,újra ingyen lesz mindennap más játék.Prince Of Persia Sands Of Time (mennyit toltam anno!),The Crew,Rayman Legends,Splinter Cell

Itt a teljes adventi naptár:

https://30days.ubi.com/Promotion/Calendar/

itt meg egy kilopott screenshot hogy mik lesznek az ablakok alatt:

https://twitter.com/distraet/status/801737425781399552
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.12. 14:24:24

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

FerencHuN
Ha nem kiégett részen éledsz fel akkor kibirhaó persze kell hozzá jókora szerencse is 😊 mondjuk elöző verziónál kiégett részen kezdtem éjjel és nem volt gond viszont mikor elkezdtem volna elhagyni a területet hajnalba akkor jött a kutya 😊

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

FerencHuN
Kösz az infót már jön le 😊

Random_
Na őrjöngtem itt, hogy milyen aljas dolog este 22-kor kilépni a szerverről, hát azért túlélhető szűz karakterrel a történet, ha megfelelő helyre spawnolsz. Vagyis majdnem túlélhető, pár másodpercen múlt az egész. Mikor bespawnoltam meghúztam magam, kivágtam pár kicsi fát, gyártottam baltát wood framet vagy 30-at és tevékenykedtem. Volt egy szikla a közelben amire vész esetén felmászhattam. Jöttek is derült égből, de azonnal 6-an amiből kettő pók zombi volt és a tornyom kiverték, lezuhantam. Na ezt még túléltem és volt már pár nyílvesszőm, mondom akkor küzdök. Törött lábbal menekülve lőttem az üldöző zombikat ami arra volt elég, hogy pont belassultak és kis előnyt kaptam, már közel volt a hajnal. A terv ott bukott be, hogy egy kocsiba beakadtam és nem tudtam hátrálni, mire ezt felfedeztem már rágcsáltak is. Szomorú lettem, mert tényleg pár másodpercen múlt. Így egy halállal, de újra kezdtem a CsP szerveren az életet.

Találtam egy ideális helyet a fenyőerdő mélyén, amúgy forgalmas a környék, mert jönnek zombi hordácskák és van pár magányos zombi is, de nem vészes. Mákomra van a közelben kisváros, kereskedő, katonai bázis is és találtam két wrenchet szóval lophatok kohót, chem stationt, workbenchet. Rájöttem, hogy a kedvenc biomom nekem a fenyőerdő.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ez nekem is van az elejétől kezdve, mármint AlfA 1-től kezdve, egyszer írta Madmole hogy a konzolos fejlesztési fázisban rájöttek mi okozza, gondolom lassan majd optimalizálják.
Infrath
ha akkor változik át gore block-á a zombi mikor a loot-time van
Szintén duplikálsz

tehát minden zombi loot ot ami bennük van duplán lehet megkapni
persze ha a scavengin-ged 100%, tehát nincs loot time od, nem tudod megtenni
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.11. 21:12:14

https://www.twitch.tv/infrath

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Harc közben lett két ugyanolyan ruhadarabom. Lehetséges, hogy véletlenül duplikáltam.
Sziasztok, van egy roppant idegesítő problémám, a játék időnként megakad, mintha leragadna. Ez jön, hogy állok és elindulnék, sétálok, szaladok, részletgazdag tájon vagyok, egy szobában vagyok, 30 an vannak a szerveren vagy csak én vagyok egyedül, amit indítottam. Tehát mindig. Van 16gb rendszermemóriám, 8gb grafikus memória, i5 proci 4600mhz , de ez mindegy is, alap 3500 on is pont így megy.
Van tipp mi okozhatja?
OFF:Ne feledjétek,még ingyenes az Assassins Creed 3 a UBISOFT oldalán,de egyszerű ha feltelepítitek az Uplayt,onnan be lehet aktiválni,nem muszáj letölteni.

Ez nagyon durva volt.
Ha ilyen lenne a "gyári" játék, akkor 1napot, de lehet 1 órát se tudnék megélni...

Ez jó volt! Nézzétek meg!!

Random_
Bocs, de nem jött jól, nem volt kedvem úgy kezdeni egy nullás karaktert, hogy azonnal futhatok egész éjjel sötétben.

Újabb részlet a készülő Starvation modról,nagyon ütős lesz,és elég komolyan is gondolják:

Én is újra kezdtem singeben.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ilyen fővárost se láttam még. Kutyusos westland talán nem is lesz benne.
FerencHuN
Kösz a gratulációt Én voltam az jó fej. Természetesen nem volt szándékos. Megszoktam hogy sokadik nap van és nincs ilyen gond mikor lépek ki, kivéve persze horda nap. sry

Random_
Én Drag szerverén kezdtem újra, mert Csp szerón valaki volt olyan jófej, hogy 22:02 perckor lépett ki. Csak gratulálni tudok hozzá! Remekül megalapozván valaki új belépő játékát egy éjszakai kezdéssel. Egy fokkal jobb ez csak, mint hordanap estéjén kilépni

A spawn rendszer is át van dolgozva, rögtön egy város mellett spawnoltam, hurrá:

Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.10. 10:29:37

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Üdv, a szerver fut. A játék beállítások változtak: PvP engedélyezve van, az offline Raid nem lehetséges, de az online Raid igen. Egyéb részletek a szerver infóban.

Információ a modról: Project Z Official Version
A játékhoz szükséges az Alfa 15.1 és a mod letöltése, majd annak a bemásolása a játék fő mappájába. Kattints ide a mod letöltéséhez!

Jó játékot!

Ui: Mivel nekem korábban több mod is volt fent, ezért én a biztonság kedvéért tiszta telepítéssel újraraktam a játékomat!
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.10. 01:34:25

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Infrath
😄 erről most eszembe jutott mikor rájöttem mekkora a Minecraft világ
amikor csak eszembe jut..
még mindig lepődőm 😄

(vagy 10-15 percen keresztül kézzel huzigálva sem értem a map végére 😄 )

franky79
azt azért úgy is látjátok, hogy pl. Rocco szervere is PVE? Én is úgy kezdtem haverral, hogy én csináltam a szervert és csatlakozott hozzám, de
1 - hiába én játszottam többet, volt időszak, mikor én nem voltam, ő meg belépett volna
2 - érdekelt, hogy mit csinálnak, építenek mások
3 - bármikor összeszedhetsz egy pve szerveren egy új havert, akivel összeköltözöl 😊 , vagy csak taktikát cserélsz
Minek külön játszani? Nem hiszem, hogy az, hogy esetleg üres 1-2 épület mások miatt, akkora probléma, hisz nagy a világ, bőven van mit lootolni.
Én is csak szűkösen, 1 vagy 2 haverral játszunk együtt. Rendes PvP multi nem kéne nekem, főleg azok alapján ami sztorikat itt megosztottak páran 😄
Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.12.09. 18:46:52
személy szerint sokkal jobban szeretem a multis játékokat, de ennél a játéknál még messze van az az állapot amikor ezzel multizni szeretnék. a lokális játék azért már elég jól működik, de alapvetően ha úgy döntök, hogy játékra dobom el a szabadidőm, akkor nem szeretnék 5 percenként agyfaszt kapni ha alpha ha nem.
franky79
Gondolom akkor reset is lesz, hogy induláskor a class-t ki lehessen választani, meg a prefabsok is bekerüljenek,
Ha nem, akkor karakter resetet kell kérnem, ha classt szeretnék felvenni?
Azért ennyire ne tolongjunk már a szervereken!?! Kint az Alfa 15.1 mégis halott mindegyik szeró...<#confused>

Ha minden igaz este felkerül egy vadi új mod a szerverre, a neve Project Z.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.09. 13:34:11

A felfedezetlen területek sosem voltak előre legenerálva. Aki használ webes térképet, az pl. azonnal szembesül ezzel.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.09. 11:55:45

seed names:
Canada,
MotherLode,
PizzaFace,
GoldMine,
SouthPark,
SHPanda,
stb...

én seed-nek 5 jegyű számsorozatot (azonosítót) szoktam használni. Ha belépsz a játékba az editing tools menüben meglehet nézni, hogy miként fog festeni az adott map. Azonosítókat és a fentebb említett néhány példát is beleértve.
én nem láttam ilyen kilógást. a zöld négyzet közepén van egy pont, oda rakja majd a palántát. és ha van ideje kirajzolni, akkor oda is teszi, tehát jónak kell lennie. azonkívül mint írtam, nálam be van csíkozva (azért, mert több méterről ledobok gyors egymásutánban vagy 6-ot, és ne menjen a következő sorba), ott is amikor kirajzolja, teljesen jó. a kockát csak kis várakozás után rajzolja ki, nem azonnal ezért nem látod mindig.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.09. 00:06:48
értelek😊, de eddig még ez volt az a játéknév ami egy elég jól legenerált pályát adott. mostanra már meg is szoktam. azért azt jó előre tudni, hogy hol vannak a traderek. amikor a játékot először indítod akkor ott valahol felvillan egy "Seed" nevű valami, na azt kellene még kipróbálni, de addig még nem jutottam. egyébként kíváncsi lennék, hogy a fejlesztők milyen névre/nevekre tesztelnek. az említett "Random001" ne tudd meg milyen pályát generál. a nomansky sehol sincs extremitásban ehhez képest. ráadásul egy csomó ház védett lesz benne a zombiktól. igaz, hogy oda nem is tudsz semmit építeni-lerakni, de még egy fabungalóba sem tudnak bejutni, max. ha kinyitod nekik az ajtót.
Értem én csak eddig a mező közepébe rakta a zöld kockát, most meg így félig kilóg a mezőből. Azóta újat kezdtünk, de úgy vettem észre már nem is mutatja a kockát sem azóta 😄DD

nibron

Köszi, amúgy Minecraftból vágom hogy működik ez a seed dolog 😊 Csak azt nem tudtam hogy itt a mentés nevéhez van kötve a seed.
Random név már foglalt<#idiota>

nem bugos az. a 15-ösben már elég jól működik, egy pillanat alatt le lehet szórni a magokat. nem kell megvárni míg kijelöli a négyzetet. csak akkor nem veti el, ha a karaktered belelóg a négyzetbe ahová ültetne. én úgy szoktam veteményest csinálni, hogy egy sor föld egy sor "wood plate" és akkor célozni sem kell olyan pontosan, plusz pontosabb a trágyázás is.
mivel a játék procedurális generálást használ aminek a kiinduló paramétere a játék neve, ezért ha mindig ugyanazt a nevet írod be ugyanazt a pályát kapod. a sztatikus elemeket (pl. házakat) ugyanoda és ugyanolyat rak le. még a biomok is ugyanott ugyanolyan méretben lesznek. egyedül a dinamikus elemek amik változnak (pl. fészkek, kavicsok). a kőkrumplik és a fák is majdnem ugyanoda kerülnek, mert ezeket az adott környezethez dinamikusan generálja. én pl. a "Random" nevet szoktam használni, ez egy elég jól használható és tűrhető hibákkal ellátott pályát eredményez. ellenben ha a "Random001"-el generálnék pályát, akkor egy teljesen használhatatlant kapnék.
mostanság azon kísérletezgetek, hogy létrehozok egy "Random" nevű pályát, majd a mentés mappában kézzel létrehozok pl. egy "bubu1" nevű mappát és abba átmásolom a "Random" tartalmát, majd a "Random"-ot törlöm, és újra létrehozom ugyanazon néven, akkor mi lesz a különbség. látszatra teljesen jól működik, mindkettőt jól lehet játszani. a felfedezett területek is ugyanazok mind a két mapon, viszont szerintem a felfedezetlen területek felfedezésekor már nem a "Random" paramétert használja, hanem a "bubu1"-et. magyarán szerintem nem a játék létrehozásakor generálja le a teljes mapot, hanem menet közben amikor felfedezed mindig csak az aktuális régiót. és mondjuk így is lenne logikus, mert így a mentés is sokkal könnyebb, és a generálás sem tart sokáig a játék elején.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.08. 22:43:59
lehet az is egy megoldás, hogy a régi mentést törlitek a gépitekről, ha csak a host törli akkor a többiek a térképen úgy fogják látni mintha a régi lenne, de valójában nem! Úgy gondolom akkor is újat fog generálni.
Ja valószínű az volt 😄 Ugyanaz volt a játék neve
ugyan azon a néven hoztátok létre a pályát? ha igen akkor írjátok át, mert a régit fogja behúzni. Ha teljesen más néven nyomjátok akkor nem tudom... sorry 😊 hirtelen több tippem nincs
pl nekem szervernél, ha a game seed maradna a régi akkor mindig ugyan azon a random genes mapot tolnánk, ezért azt mindig változatom. (ezen a néven menti a játékot, bár ha nem szerverről van szó ott kicsit máshogy vannak a dolgok, de egy próbát megér)
És azt hol kell pontosan?
Vajon optimalizáltak is egy kicsit rajta? Én még mindig azzal küzdök, hogy fut a játék, aztán egyszer csak beesik 2 Fps sebességre. Tegnap meg azt csinálta, hogy megakadt/megtorpant pár méterenként vagy forgásoknál. A proci terhelés mindig relatív magas, olyan 55% felett, míg a gpu alig terhelődik. Viszont grafikus memóriából simán megeszik 5000 mb t, rendszerből a 9000 mb t is.
ott a random seed-nél lesz a baj, változtatni kell rajta
Újratelepítettük és újrakezdtük. Érdekesség hogy szinte 1:1-ben ugyanazt a térképet kaptuk amit generált a másik random térképes játékunknál. Még a házak is ugyanott vannak, csak a sziklák vannak talán más helyen.
CSP szerveren mostantól A15.1 Stabil verzió fut, ezért eljött a várva várt wipe is 😊
crop ültetésnél nálatok is bugosan mutatja hogy hová akarná ültetni a cuccot?
Az majd nem az Alpha 16-ban fog jönni?
Működik nálatok a karakter készítőben a nagy szakáll?

FerencHuN
Köszönjük 😊

Bztos lehet folytatni az előző mentést is, de vannak bugok amihez pálya, vannak bugok amihez karaktertörlés szükséges.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.12.08. 13:45:46

DevLupius
Magyarítás frissítve.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

nálam eddig semmi probléma a régi mentéssel, teljesen jól működik. legalábbis a b105-ös mentésekkel.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.12.08. 05:53:44
Infrath
olvasd át pontosan min változtattak >>itt<<
és általában ott léphetnek fel hibák

de mindig lehetnek akár nagyobb-kisebb komplikációk

úgy képzeld el a dolgot mintha játék közben frissítenék a játékot
sose tudhatod mi történik
akár kieshet a talaj lábad alatt
vagy csak beraksz dolgokat dobozba kilépsz majd a friss dolgok eltűnnek a dobozból

szóval bármi lehet
érdemes a full restart
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.08. 02:48:22