37354
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
lammaer #2642 Viszont legéppuskázás lesz tudtommal, ahhoz pedig puha célpontok kellenek... bár végülis a teherautó is az. -
twi452 #2641 gyalogosok most is vannak a játékban de nem szakadnak szanaszét ha rájuk lősz csak lefekszenek aludni és nem jelez semmit természetesen :)
előtte viszont járkálnak sőt rád is lőnek kis kaliberrel :)
biztos ki lesz ez találva :) -
#2640 Ezzel csak játékmenetileg van gond. Utolsó ember keresgélése. Mondjuk ha nem csak úgy lehet győzni, hogy kilövöd az összes ellent, hanem mint WT:A-ban lesz más győzelmi lehetőség is párhuzamosan, akkor ez nem gond. -
twi452 #2639 ha olyan mértékű a sérülés akkor igen maradjon ott vagy mint a másik oldalon ha túl sérült a gép akkor nem javítható és vége a játékodnak már csak nézelődni tudsz körbe vagy kiszállsz :) -
#2638 Szerintem olyan nem lesz, hogy a személyzet kiszáll mert akkor oda a 12-es karika és mivel a repülős rész is ennek szellemében van nem hiszem, hogy ez változna. -
Coral Springs #2637 Én lényegében azért (is) kezdtem el HB -zni anno, mert mindig jött a duma hogy a HB így, a HB úgy, hiába vagy jó játékos Arcade -ban az semmi
a HB -hoz képest. Mondom oké, elkezdtem HB -zni is, leküzdöttem a monotonitást, megtaláltam ott is a nekem való gépeket, és mondhatni megkedveltem. Letoltam, és tolok ott a mai napig olyan műsort hogy sokan megirigyelik, és ez meglátszik a statisztikámon is. Azóta viszont elkezdtek szivárogni az emberek az FRB -be, most akkor vagy király ha az FRB -ben vagy király, azokból akik ott játszanak ömlik a cinikusság, és a lekezelő duma. Mondjuk szarom le hogy ki mit mond, én büntetnék FRB -n is ha meglenne hozzá a felszerelésem. De ez már az a kategória, hogy nem fogok felesleges pénzeket elkölteni azért, hogy másoknak reprezentáljak. -
gezu1025 #2636 Ha a valóságból indulunk ki, akkor egy leesett lánctalpat sokszor a személyzet rakott vissza, ott ahol éppen megállt a vas. -
#2635 Ezt majd meglátjuk , lesz ugye ilyen crew skill :
"- Field Repair.The skill of tank repair in combat conditions increases damage elimination rate, particularly tracks repair time."
A kérdés az hogy ezzel mit tudnak megjavítani és mennyi idő alatt. -
stork13 #2634 Vagy mint más játékban megjelennek a kasztok: medic aki javít/vontat, supply aki ellát lőszerrel, üzemanyaggal. :) -
#2633 Nyilán Arcade szinten nem kérdéses a probléma megoldása: 10-20-30 másodperc alatt akár egy keresztüllőt motorblokkot, és három kitört futógörgőt is megjavítanak a srácok, és gurulnak tovább...
De már Realistic szinten sem vagyok biztos benne, hogy ez szép megoldás lenne. Simulation szinten meg inkább visszás... -
#2632 Pont ez az alapvető különbség. Az egyiknél vissza kell repülni a reptérre. Itt mi lesz? Visszavontatja valaki a bázisra (mondjuk ez jó poén lenne, belekerülhetne, hogy lehessen vontatni a másikat)? -
#2631 Oké de játékmódtól függően lehet állítani hogy a futómű sérülékenység mennyire befolyásolja a harckocsi mobilitását ( vagy úgy összességében a futómű ).
Ráadásul ahogy twi is írta WT:AF-ben ha leteszed a bombázót a lövészeket még lehet használni. Nálam is volt olyan hogy Avengert leparkoltam mert motort kilőtték de még vitorlázni tudtam vele , aztán a hátsó lövésszel lekaptam egy zérót a földön kuksolva. :D -
#2630 Ahogy twi452-nek is írtam, szerinted elképzelhető, hogy valaki egy mozgásképtelen, a sérülés miatt javíthatattlan harckocsiban dekkoljon mondjuk fél órát egy FRB/Simulator szinten? -
gezu1025 #2629 Igenis legyen lánctalpsérülés, és ennek a megoldása az lehet, hogy az ember nyom egy gombot és akkor "kiszállnak" a fiúk és nekiállnak mókulni a gépen. (mint amikor landolsz repcsivel sérülten, csak ezt lehet majd bárhol benyomni) -
#2628 Szerinted tehát lehetséges, hogy a mozgásképtelen harckocsi a játék végéig mozgásképtelen maradhat? -
lammaer #2627 Áh az más, akkor akár le is vehetnék rólunk a billogot, mert megint szeretjük egymást :D -
bgabor #2626 A különbség az, hogy itt a WT-ben azért van három különöző játékmód, tehát három különböző arányban lehet belőni a játékélmény/realizmus tényezőt. Wot-ban csupán egy van, ott nincs mozgástér, a játékélményt kell előtérbehelyezni a realizmussal szemben. -
bgabor #2625 Ha hiszed ha nem, nem bántani akartalak, csak rámutatni, hogy azért van ám ott a külső kameranézeten kívül más is, attól még hogy Arcadeban csak azt használják. HB-n jó néhányan belsőből tolják, FRB-n pedig nem is lehet külsöben. -
twi452 #2624 sérült bombázót le lehet tenni a földre finoman és utána a lövészeket tudod használni :)
lőttem már le így idiótát aki megpróbált kilőni a földön :)
nem kell fogni az emberek kezét majd legközelebb tanul a hibájából :)
ha akar amúgy bármikor ki tud lépni a gépből, árkádban be is tud ülni a következőbe -
#2623 Én példának említettem, mert egy bombázó oldallövésze azért nem lesz játszható, mivel túl unalmas lenne.
Ha a realizmust olyan szinten nevezzük be, hogy már a futómű sérülést is behozzuk, akkor az említett problémák merülnek fel, vagyis a mozgásképtelenné vált harckocsi a játékélményt erősen visszaveti.
A lánctalpas futóműveknél legfeljebb az enyhe futógörgő sérülések mellett marad mozgásképes a jármű, esélyesen viszont vagy félrevezeti, és ledobja a láncot, vagy pedig a nem megfelelő feszítés miatt túl laza lesz a lánc, és mozgás közben szintén leesik. -
#2622 A WT(A) esetében megbosszulja magát, ha túltéped a gépet Simulator szinten, mert ugyebár a gépmadár a földbe fúródik, és vége a dalnak. Egy harckocsi esetében azonban a mozgásképtelenség még nem jelenti azt, hogy harcképtelen is leszel.
Egy lánctalp-szakadás még nem akkora gond, azt IRL is meg tud oldani 10-20 perc alatt egy személyzet. De egy futógörgő kitörés már nem harctéri javítás esete.
Szóval nyilván az ilyen helyzetekre is megoldás kell taláni, ezért mondom, hogy kompromisszumok lesznek feltehetően az eféle helyzetekre. -
#2621 Sehol sem beszéltem több játékos által irányított harckocsiról. Simán lehet hogy 1-2 sérült futógörgővel még elkecmereg csak kisebb sebességi fokozatban alacsony fordulat számmal.
-
twi452 #2620 nem zeró úgy a játékélmény ha oda kell figyelni dolgokra, hogy ne tedd tönkre a technikát alattad :)
a repülős résznél sem hátrány, hogy ha nem figyelsz oda akkor szétszakítod a szerkezetet
meg kell tanulni "használni" a játékot persze ez manapság már túl sok egyesek számára a sok lebutított tucatkacat miatt
valószínűleg arcade-ban nem fog tönkre menni a cucc ha nem figyelsz de nehezebb fokban én számítok erre és ez csak színesíti a játékot nem elvesz belőle szerintem -
#2619 Sokadszorra tépem a számat...
-Attól senki sem lesz jobb, hogy ő FRB (Simulation) vagy HB (Realistic) szinten játszik, míg mások csak AB-znek. Az Arcade is a WT része. Emiatt nem piszkáljuk a másikat!
-Egymással ne személyeskedjetek feleslegesen... -
lammaer #2618 "Más kérdés, hogy a Wargaming ezt se tudta megcsinálni három év alatt. "
Még mindíg nem veszed le, hogy szinte biztosan azért nem csinálták meg, mert egyszerűen érdektelen a téma...
Hogy megvilágítsam: ez kb olyan, minthogy engem fikázol minden lehetséges alkalommal, hogy a repülős játékban megragadtam az arcade résznél.
A fejedben mindíg az van, hogy ez biztos azért van mert hülye vagyok, én meg n+1 alkalommal elmondom hogy 1: nem érdekeltek a repülők és az arcadeot is otthagytam T5 ütán, 2: nekem szórakoztató az arcade.
-
#2617 @bgabor: A WT vs. WoT pocskondiázást azért hanyagoljuk, ha kérhetem...
@Sith: Én itt a futómű élethűségére és a sérülésmodellre céloztam. Ha élethűen csinálják meg a futóművet, akkor bele kell tartozzon az is, hogy adott esetben pár futógörgő kitörjön például. Ezzel viszont mozgásképtelenné válik a jármű, és a játékélmény zérus szintre csökken esélyesen...
A több játékos - egy jármű lehetőség összetettebb dolog a WT(G) és a WT(N) esetében, de szvsz. még Realistic szinten sem indokolt a használata. A különálló pk. / irányzó / sofőr szvsz úgy szimulator szinten kezdene életképes lenni, amikor pl. a térképen nem jelenik meg egyből az összes LOS-ban lévő jármű. -
stork13 #2616 Mintha FRB-ben többet látnád a gépedet kivülről. :D
Tedd a szívedre a kezed, ha ott kidolgozták volna ezt a részt hányszor csodáltad volna meg menet közben? Max párszor, aztán a játékra koncentrálsz és többet nem foglalkozol vele.
Nagyon szépek ezek a képek, nagyon jól le van modellezve sok dolog. De most őszintén, ki nem sz@rja le?! Ha játéktechnikában elcseszik ezt, akkor a hajukra kenhetik az egészet. Én inkább játszanék egy csúnyább, de jó játékkal, mint egy csili-vili rosszal és ezzel nem leszek egyedül...
A játék ezen részéről pedig igazán még semmit sem tudunk.
De azért bizakodunk. :) -
lammaer #2615 Tankosról beszélek te ipari troll, szarok a repülős játékra már mondtam párszor :) -
bgabor #2614 "Játék közben 3rd person nézeből többnyire csak a másik topik kabalaállatkái szoktak lövöldözni"
Már legalábbis Arcade módban, ameddig te a War Thunderben eljutottál... -
Sith #2613 Azért a bombázó farok lövész és a harckocsi parancsnok/tüzér/vezető szerintem nem egy kategória, más játékokból kiindulva szerintem lenne benne lehetőség, de ahogy hallottam tényleg elvetették ezt az ötletet.
-
bgabor #2612 Az élethűen mozgó felfüggesztés egy terepen mozgó járműhűhöz hozzátartozik, legyen az akár egy tank, akár egy rally autó. (Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy az autószimulátorokban úgy is belső nézetben vezetünk, felesleges kidolgozni a forgó meg kanyarodó kerekeket.) Más kérdés, hogy a Wargaming ezt se tudta megcsinálni három év alatt. Nekem az szúrja a szemem, hogy ömlik hozzájuk a pénz, óriási pofájuk van, és mindeközben a játékuk gyakorlatilag egy centit se fejlődik. Semmilyen ígéretüket nem tartották be, a játékosok semmilyen kérését nem valósították meg. Online játékkirály, mi? Hát lol. A játékosközösségük butábbik fele (75%) pedig úgy gondolja hogy ez teljesen rendben van így egy játéknál.
Szerintem Wargamingék borzasztóan ocsmányak.
-
#2611 Játéktechnikai okokból én biztos vagyok benne, hogy alapvetően itt is kompromisszumok lesznek, még a Realistic (HB) szinten is, sőt, még Simulator szinten is.
Csak gondolj bele például, hogy valakinek elviszi egy bombatalálat pár futógörgőjét, de ezt leszámítva a jármű harcképes marad. A játékos a harc hátralévő felében ott fog ücsörögni a mozgásképtelen harckocsiban?
Ha a bombázóknál a több játékos - egy gépben megoldást elvetették, mert az unalmas lenne, akkor az ilyen lehetőségeket is el fogják (szerintem) vetni... -
lammaer #2610 Majd meglássuk, de sztem emiatt nem kéne megint a másik játékot lehúzkodni.
Mondjuk az tény, az online játékkirályt magasztaló natgeos filmben többször mosolyogtam én is, hogy mennyire nyomták a "még az utolsó zsanért is élethűen odarakjuk, annyira realisztikusan élethű játékot csinálunk" marketingdumát.
Pedig nem kéne vakítani, ez egy árkád cucc, nem kell annak hűdenagyonrealisztikusnak lennie. -
#2609 Viszont itt lehet hogy lesz jelentősége, jobb vagy is inkább részletesebb sérülés modell miatt. -
lammaer #2608 "ezt három év alatt nem sikerült megoldania."
Mert gondolod hogy próbálták megcsinálni?
Játék közben 3rd person nézeből többnyire csak a másik topik kabalaállatkái szoktak lövöldözni. Szóval szép meg jó a felfüggesztésen élethűségére törekedni, de jelentősége kb nulla. Nagyjából annyi mint a lepkéknek meg a pipacsoknak a sztyeppés pályán. -
bgabor #2607 Legalább van működő felfüggesztés, a tankos programját futtató "online játékkirály"-nak ezt három év alatt nem sikerült megoldania. -
#2606 1. #2570 de ezt már jó előre tudni lehetett
2. "Viszont teljesen logikusan és jól áll az a felfüggesztés." nem nincs igazad. -
lammaer #2605 Remélem csak FRBben lesz ilyen.... ott nem bánom ha ki kell szállnotok a meccs elején és meg kell olajozni a görgőket, meg téli pályán a német tankok alá tüzet kell rakni hogy elinduljatok.... az arcade maradjon csak arkade, WSAD meg bal klikk :) -
sulouos #2604 Ezt eddig is lehetett tudni, remélhetőleg itt nem "robogó-tankok" lesznek, aminek odavered a gázt és megy amennyivel megy :D -
#2603 Továbbá csak nekem tűnt fel hogy lesz sebességváltó és számítani fog a fordulatszám is?
Vagy ez csak nekem új infó?