37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Amaymon
    "Számomra ez az árukapcsolás nem fair több szempontból sem,de mind1!"

Eléggé hibás marketing szempontból, hogy a zárt AF közösséget célozzák meg és nem kifelé nyitnak új emberek befelé szipkázásához. Engem pl a tankok egyátalán nem érdekelnek. Csak az hogy sikeres és népszerű legyen a kiegészítő.
  • patchaou
    Ehhez képest a wowp undorító low-on alig produkál nálam 20 fpst, amíg a wt még kinéz valahogy low-on és csak nagyon ritkán esik 30-40 alá inkább 50-60 egy olyan vason ami 7 éve is csak gyenge közepes volt :)
  • bgabor
    Lehet hogy SerB elkezdte tanulmányozni a nagy öreg komcsi ősök módszereit a riválisok lejáratásáról.
  • twi452
    És azt nem mondta, hogy bezzeg az ő játékuk egy C64-en is vígan elfut 60 fps-sel? :D
  • sulouos
    SerB sok mindent mondott már. Többek között azt is, hogy Igromirban az i7-es proci izzadt a gépekben a GF alatt, "ha jól látta". Na most egy fekete, fényes dobozról te hogy mondod meg a tartalmát, főleg ha egy köbméter procihűtő van rajta? :D
  • bgabor
    Így van. De szerintem nem lépik meg ezt, mert tekintve a Wowp színvonalát, egy ilyen lépés kinyírná a WoT klánháború részét. Aminek a népszerűségét amúgy jelenleg is már csak állandó kláneventekkel lehet úgy ahogy megtartani. (lásd a nyerhető fiktív monszter tier10 német heavy tankért folyó harc most)
  • bgabor
    Ilyet mondott SerB? lol, úgy tűnik hogy a World of Tanks egyre inkább a korlátolt tahók játéka lesz, a fejlesztők és a játékosok részéről egyaránt.
  • sulouos
    Nem arra mondta, hanem hogy a WoWP csak akkor nem fog biztosan bebukni, ha a WoT-os kláncsatás játékosokat arra tudják kényszeríteni, hogy WoWP-ben is kláncsatázzanak (pl. közös CW térkép, vagy valami). Ahhoz meg ugye elég sokat kell játszani vele, hogy CW-képes repülőd legyen.
  • patchaou
    Én nem látok semmilyen kényszerítést. Egy kis kényszert sem éreztem hogy wowp-ezzek, még szerencse mert WT-hez képest a wowp eléggé fapados. Egyetlen "kényszer" amit a wotosoktól eddig hallottam az csak a beleölt pénz és idő, bár engem az sem hat meg :)
  • Nazarov77
    Drasztikus játékoscsökkenés biztos nem lesz, mert a "kemény mag" azaz fanboyok csőlátásúak és csak a saját véleményüket hajtják, és foggal körömmel védik az, míg a riválist nem nézik meg rendesen, egy sztereotípiát hajtogatnak róla ami lehet már rég nem igaz. ( Pl a wot fanok jól betanulták azt amit Serb mondott a Q&Aban hogy a WT sells pawnage for gold meg pay2win stb )

Ez ugyanolyan lesz mint pl a BF vs CoD playerbázis közti vita.
  • patchaou
    Igazad lehet. De ezzel rendesen megszűrik ám a népet. A repülősök közül jó sokat nem érdekelnek a tankokt. Esetleg vannak akiket pedig annyira érdekel a tankos téma, hogy ezért még repülőzni is nekiállnak, bár nyilván sokkal kisebb esélyük van nekik megcsinálni azokat a küldetéseket amik kellenek, mint azoknak akik le sem szarják a tankokat... Szóval izé. Szerintem hülyén van megoldva, bár Én sem tudom hogy lehetne jól, mondjuk nem is azért fizetnek hogy ezt kitaláljam :)
  • sulouos
    Maradjanak nyugodtan, jó helyen vannak ők ott :D
  • bgabor
    Kérdés hogy a még a WoTnál megmaradt játékosok mennyire fogják értékelni ezt a kényszerítést, és meddig fognak maradni, pláne ha tényleg befut a WT tankos része.
  • Nazarov77
    A fejlesztők ezzel a módszerrel akarják szelektálni a játékosokat, megértem őket gondolom így akarják elérni azt hogy normális teszterek kerüljenek be nem pedig olyanok akik alig játszanak/újak/nem értenek még a játékhoz stb. ezekkel nem lehet hatékony tesztet és bugkeresést csinálni nem kell egyből rosszra gondolni meg hurrogni.
    Ezek az eventek meg kicsit felpörgetik a játékot és erre koncentrálok, nem monoton levelezésre.

WoWP az más, azt a játékot hihetetlenül elszúrták, nem lehet komolyan venni vicc az egész. Nem csoda hogy alig vannak a szerveren és a fejlesztők idáig is úgy csalogattak játékosokat hogy prém accot lehetett szerezni bétában mert amúgy még ennyien se lettek volna. Én is felnéztem emiatt de az 1. kör után letöröltem a játékot, semmit se változott alfa óta, hulladék az egész és az is egy vicc hogy a controles kb 5 gombból áll és még sebességet se lehet állítani a repülőn csak boostolni!
    Most lehet szerezni 75 goldot a tutoriallal, hogy megjelent a játék de csúcsidőbe még így is épphogy volt 7k játékos. A wot oldalán is elég csúnyán lehúzták a játékot a megjelenős cikkben kommenteknél de jogosan.
    Szerintem csak 1 tartós módon fogják rákényszeríteni az egyik rétegét a játékosokat erre a vacakra, mégpedig a clan warssal ha össze lesz kapcsolva a wottal mert akkor a klánosoknak muszáj lesz repülniük is.
  • R0GERIUS
    Szerintem meg ezt inkább úgy értik, hogy Dec. 4 előtt el akarják indítani, hogy legalább legyen 1-2 hetük a CB tesztekre és csak az után (karácsony környékén) adnák ki. Tehát Dec. 4 nem open beta, csak az időbeosztásukat tükrözi.
    Így viszont reménykedhetünk, hogy még ebben az évben open beta lesz. :D
  • bgabor
    Elvileg a két platoform teljsen práhuzamosan fog fejlődni, tehát ha PS-en lesznek tankok, akkor nekünk is lesznek.

Igen, gondoljál szépen arra a bizonyos hídra. :D
  • Sith
    A PS4 megjelenéssel nincs bajom és lehet meg is lesznek vele, a kérdés inkább az hogy a PC port hogy áll. (egyébként pedig legyen igazatok, hogy dec 4 előtt egy hetes closed béta és utána hajrá)

Tudom a negatív hullámok és gondoljak szépen arra a *urva hídra :)
  • bgabor
    Ez teljesen igaz, nagyon hülyén van megfogalmazva a hír, ahogy a legtöbb infójuk is. De ahogy twi is mondta nagyon jól, szerintem is egy pár napos, max egy hetes béta időszak lesz, és utána kiadják.

Azért mégiscsak PS4 start címnek szánták a War Thunder GF-et, hogy ez teljesüljön, legkésőbb karácsonyig ki kéne adniuk.
  • Sith
    Nekem ebből nem jön le semmi... max annyi hogy a closed béta max dec 4 ig elindul, arról szerintem halvány utálás sincs hogy dec 4 után valami egészen fantasztikus dolog fog történni. (mint ahogy arról sem hogy a closed béta mennyi ideig fog tartani)

Megjegyzem hogy a gajin infói mindig is baromira idegesítőek tudnak lenni. (többek közt ez a fenti is, de kb mindenre igaz a War thunderrel kapcsolatban)
    Konkrétum sehol, dátum sehol, azért az egyszeri hülye user a pletykák és vagy igaz vagy nem belső infók alapján próbálja kitalálni hogy akkor mi is lesz.
    Tetszik, nem tetszik (és persze valahol tényleg vicces) de nem véltelen a Soon(tm) az official fórumon.
  • bgabor
    "Na ezzel kapcsolatban viszont annyi a rossz hír hogy a zárt béta ezek szerint Dec 4 én indul "

Már korábban sem értettem hogy ezt a dátumot honnan veszitek, és valamilyen érthetetlen okból a bannerba is ez a butaság került.

A closed bétát beharangozó hírben ez a mondat állt:

"The testing itself is currently scheduled to start before December 4th."

Ez a mondat annyit jelent, hogy a béta tesztet jelenleg valamikor december 4 ELŐTT tervezik elindítani. Nekem ebből az jön le, hogy bármikor is lesz a tesztidőszak, max Dec 4.-ig tarthat, mert utána már más terveik vannak(megjelenés).

Úgyhogy szerintem még idén tankozni fogunk a War Thunderben.
    (felmerül a kérdés hogy miért olyan szerkeszti a bannert aki nem tud rendesen angolul?)
  • twi452
    Amúgy meg ahogy Glo írta sorsolás lesz, aki többet meg tud csinálni annak nagyobb esélye lesz, hogy kihúzzák.

Aki pl csak az elsőt csinálta meg, amit azért bárki fél óra alatt képes megcsinálni teljesen újoncként is annak is megvan annyi esélye mintha csak egy email címmel kéne regisztrálni aztán várni hátha behúznak :)

A klienst úgyis le kell tölteni előbb-utóbb úgyhogy ez nem kifogás, hogy a repülőst minek töltse le az ember :)

Meg aztán ki tudja még miket találnak ki napról-napra, lehet majd orosz wt indulót kell írni és azért is lehet ticket-et kapni :D
  • patchaou
    A zárt bétákról nekem amúgy sincs valami jó tapasztalatom, bár ezt az EA-nek köszönhetem. Anno megvettem a Medal of Honort, mivel ott virított a dobozon, hogy ha megveszem akkor bekerülök a BF3 zárt bétájába. Ami meg is történt, miután 2 napig szoptam a supporttal, ezzel elment a szabadnapom, majd egy szép kis sorbaállás és fél órás guglifordítós csetelés XD után éjjel kettőkor végre megkaptam a kulcsot, reggel 4 után már játszhattam volna, de inkább elmentem dolgozni... Jó kis munkanap volt :)
  • lammaer
    Naja, a publikus béták valóban nem arról szólnak hogy az egyszeri playerek bugokat vesznek fel - bár az biztos hogy szerveroldalon azért lehet figyelni a trendeket :
  • twi452
    Ebből a mondatból következtettem :)

"In the next three weeks we will be issueing challenges to identify our most determined and loyal fighters."

Igazából butaság zárt béta "tesztelésnek" hívni mert senki nem azért fog gürizni, hogy teszteljen hanem rá vannak pörögve az emberek ezerrel a témára.

A másik pedig, hogy idén mindenki tud majd vele játszani (ha ezt el lehet hinni nekik) úgyhogy ez tényleg csak ilyen kb 1 hetes ajándék lesz azoknak akik kigürizik maguknak mert nem fér bele több idő :)
  • lammaer
    Továbbmegyek, a repülős tapasztalat sztem semmiféle előnyt és jobb rálátást nem biztosít a tankos játékmenetben. Max a techtree működését ismered jöbban (hogyan lehet fejleszteni, hogy megy a legénységfejlesztés), de az nem egy nagy tudomány :D

Az hogy a pitfiret jól repülöd, semmit nem ér a Tigrisben :D
  • lammaer
    Bocsáss meg, de egy repülős miért kapjon több esélyt pl nálam, aki rühellem a repülőket (béna is vagyok) cserébe oda vagyok a tankokért (és a másik játékban azért nem tolom rosszul)?

Egyértelmű csalizás az egész, hogy felpörgessék a szerver statisztikát meg ők is kiplakátolhassák hogy 40 millió játékos :).

Hála istennek csak elméleti síkon zavar a dolog, teli vagyok türlemmel és játékokkal amikkel elfoglalom magam, akkor se omlanék össze ha jövő nyáron lenne publikusan játszható a tankos rész :)
  • twi452
    Nincs ezzel gond. Kapjanak olyanok esélyt akik ismerik a játékot és játszanak vele.
    Ez a zárt béta szerintem inkább olyan ajándék néhány nap azoknak akik "kiérdemelték" nem fog ez hónapokig tartani mint a wot-nál anno :)
  • lammaer
    Ja, bennem is megmozdult valami....

Ugyanaz a ruszki (vagy fehérorosz, mit bánom én) marketingstílus mint a WOTban - mindent felhasználnak arra hogy játszassák az embereket.

Lásd amit pl a WG művel a WoWP felpörgetésére, hogy az ott szerzett tokeneket a WOTban lehet arannyá konvertálni. Szánalmas.

Itt pl semmi nem indokolja ezt a fajta kiválasztást.. akkor már inkább sorsolnának rendesen. Pföjjj :D
  • bigmano
    Számomra ez az árukapcsolás nem fair több szempontból sem,de mind1!
    Sok sikert nektek és remélem sikerül bekerülni innen minél több embernek,sok sikert és kitartást mindenkinek mégegyszer!
  • Coral Springs
    Szerencsére az event -es gép amit én használtam az egy általában is használt gépem, úgyhogy rutin köröket kellett csak menjek.
  • Nazarov77
    Spitfireket én is utálom ha rám tapad egy akkor nagyon nehéz vagy egyáltalán esélyed sincs lerázni és tuti kinyír. Na és pont ezért imádom a Japán Zero szériákat valami elképesztően jól fordulnak, nem csoda hogy fórumon UFOnak hívta valaki, ezzel bármit le lehet manőverezni, imádom őket :D
    Biztos így balancolták mivel nekik csak 2db 20mmes gépágyújuk van, de még a 9 és a tizenvalahanyasának is csak ez van míg a többi gépek 2x ennyi vagy nagyobb ágyút kapnak, viszont ez az extrém jó manőverezés simán kiegyenlíti az esélyeket, úgyhogy a BF-109 F-4 után a Zerok a kedvenceim :P

Amúgy elég sokat szenvedtem tegnap ezzel az eventtel, nem tudom ki hogy haladott vele de nekem ráment a délutánom, túl sok balszerencsés köröm volt, de csak az eventes gépekkel a többivel persze jól ment -.-
  • Glo
    A mai task-ot holnap délig lehet megcsinálni.

Amúgy a sorsolás a következőképp lesz:

Minden teljesített task egy "ticket". A végén a ticketek közül sorsolnak adott számú playert. Ergo egy tickettel is van esély, de minél több ticketed van annál nagyobb.
  • patchaou
    4 csatából négyszer spit lőtt ki. Elmennek ezek a ... megvárom inkább amíg publikusak lesznek a tankok. Pont azok a dolgok jönnek elő ami miatt abbahagytam a wotozást.
  • patchaou
    Nekem nem fog menni. HB-n fél nap mire meglátok valakit aztán valaki bemákol, arcade-ban meg vagy belerepülök a zöldséglevesbe, vagy magányosan körözgetek...
  • Ulvar
    Az lesz...megpróbálom.
  • patchaou
    Nem tudsz valakit megkérni hogy csinálja meg helyetted?
  • Ulvar
    Én meg az idővel vagyok nagy rohanásba, megkéne csinálni még van rá 45 percem 24 gépet kilőni...esélytelen :D.
  • patchaou
    Két accounttal még a mait is meg tudom csinálni. De biztos lesz olyan amihez majd nem lesz gépem. :/
  • Sith
    Igen repülőzni kell, a tegnapi feladat annyi volt hogy Aracade nehézségi szinten 60 Historical 30 Full real 30 földi egységet kellett kilőni. (nem feltétlenül tankot artirelly légvédelmi ágyú minden jó volt)
    A tegnapi feladat nem olyan nagy szám arcade nehézségen full alap géppel szerintem egy óra alatt kényelmesen össze lehet hozni (pályától függően persze)
    Na ezzel kapcsolatban viszont annyi a rossz hír hogy a zárt béta ezek szerint Dec 4 én indul (szóval a PS4 es kezdés ezzel bukott) és persze megint csak semmi info hogy a zártból mikor lesz open.
    Az Eventtel kapcsolatban szintén nincs semmi hír, szóval nem tudni hogy mik lesznek a következő feladatok és mennyi lesz egyáltalán. Persze a másik jó hír hogy megint csak nem tudni hogy pontosan hogy is megy ez az eventes dolog.
    "Completing the daily missions gives you a chance to earn access in the upcoming Ground Forces closed beta test. The more tasks you complete, the higher is your chance of being invited."

Na most nézem a mai eventet, itt már repülőket kell lőni és nem is akármilyen géppel szóval ez az event a teljesen új játékosoknak aszem kieset.

November 14: Semmisíts meg 35 ellenséges repülőt, az alábbi repülőgépek egyikével: A6M2 Reisen, P-39N-0 Airacobra, Spitfire Mk IIb, Yak-1B, Bf 109 E-3
    Historical-ban 2x-es, Full-Real-ben 6x-os szorzó van , tehát Historicalban pl. 1 ölés 2-nek számít.
  • bigmano
    Kössz az infót,de akkor almás,biztos röpűllőzni kőll.....